thoralf

Direktlänk till inlägg 9 juli 2018

EXPERTERNA DAHL (V) OCH ADOLFSON (S)

Av Thoralf Alfsson - 9 juli 2018 23:59

Det är fullständigt märkligt när inte vare sig fakta eller prognoser från svenska myndigheten SMHI och SGI biter på de rödgröna politikerna i Kalmar. Det är sorgligt att det inte går att hålla ett faktabaserat samtal med dessa personer.


Men jag tror att de flesta förstår att som rödgrön politiker måste du ifrågasätta allt från en Sverigedemokrat, oavsett om det är rätt eller fel. Sanningen är ointressant.

 

Jag blir dock bekymrad när Kalmars kommunalråd Bertil Dahl (V) och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) använder ”hitte på” argument i sitt genmäle på min debattartikel om havsnivåförändringar. Jag anser att kommunala toppolitiker borde läsa på innan de skriver ett genmäle i ämnet. I synnerhet läsa rapporterna från SMHI. Jag tänker på rapport nr 41, Framtida medelvattenstånd längs Sveriges kuster och rapport nr 48, Framtida havsnivåer i Sverige.

 


Under Almedalsveckan träffade jag sakkunniga från SMHI och jag har dessutom fått mer underlag/rapporter att läsa när det gäller havsnivåer vid våra kuster. I rapport 41 Framtida medelhavsnivåer längs Sveriges kuster finns underlag och tabeller över hur prognosen ser ut för många platser.


Jag har roat mig med att skapa ett excel-dokument för att kunna räkna ut framtida havsnivåer i Oskarshamn enligt 3 olika scenario. RCP2.5, RCP4.5 och RCP8.5 Sedan har jag presenterat detta grafiskt i ett diagram.


    


Enligt RCP2.5 blir medelhavsnivån 8 cm högre 2050 och 16 cm högre 2100.


Enligt RCP4.5 blir medelhavsnivån 9 cm högre 2050 och 25 cm högre 2100.


Enligt RCP8.5 blir medelhavsnivån 11 cm högre 2050 och 46 cm högre 2100.


Jag är övertygad om att samhället de kommande 10-15 åren kommer lösa många av de problem som är en del av lösningen.

 

Historiskt medelvattenstånd i Oskarshamn.

 

 

 


PS

Jag har idag skickat en replik på Bertil Dahl och Mattias Adolfsons hitte på artikel till Barometerns debattsida.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liseberg

10 juli 2018 00:36

Dahl och Adolfson är två riktiga pösmunkar. Ska inte gubben Bertil Dahl sluta efter valet? Tacka fan för det.

 
Ingen bild

Björn

10 juli 2018 02:20

Många i de rödgröna partierna klänger sig fast vid miljöhotet. Och det är klart att hålla den agendan är ganska praktiskt, av som jag ser det flera orsaker. Det är ett ämne som man kan hänga upp sin politiska karriär på och det är ganska ofarligt att debattera. Till skillnad mot de verkliga problemen som vi har här i landet, den totalt okontrollerade invandringen och alla de avarter som den har fört med sig. Att börja kritisera och ta beslut för att skicka ut IS sympatisörer kan visa sig bli farligt. Likadant med att kritisera islam och börja stänga ner moskeèrna samt förbjuda slöjorna på allmän plats.
Brinner det inte i helvetet så kommer det nog ta eld då. Mycket enklare är det då att ha sin försörjning genom att sprida och debattera miljöhot. De våldsamma miljögrupperna har man ju redan på sin sida.
Miljöproblem har vi. Globalt sett finns stora miljöproblem. Men på den norra delen av klotet är problemen egentligen ganska små. Vi i Sverige har andra större problem att fokusera på än att havsnivån stiger några cm.

 
Ingen bild

Filip Hammar störde SD – fördes bort av polis

10 juli 2018 02:43

Här hamnar Filip Hammar i ett pinsamt bråk med polisen i Almedalen.
Nu avslöjar en film på Youtube vad som egentligen hände när tv-profilen försökte sabotera SD-ledaren Jimmie Åkessons tal.
Efter polisingripandet valde tv-profilen dessutom att skylla tilltaget på en 25-årig kvinna.
Programledaren Filip Hammar, 43, är tydlig i sina värderingar och har flera gånger givit uttryck för att han inte gillar Sverigedemokraterna.
Det Kanal 5-profilen däremot inte har berättat är att han inte drar sig för att störa mötes- yttrande- och åsiktsfriheten – rättigheter vi har inskrivna i vår grundlag.


https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/filip-hammar-störde-sd-–-fördes-bort-av-polis/ar-AAzN6IM?li=BBqxCu3&ocid=mailsignout

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 juli 2018 02:54

Mycket bra.Och riktigt skrämmande.

Lördagsintervju 23 del 1: nationalekonom Hans Jensevik om det olagliga maktspelet i riksdagen.

https://tinyurl.com/ycg4kt2x
https://www.youtube.com/watch?v=ncf3oLU0a_U

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 juli 2018 03:39

Håkan Jonsson, 75, från Västerås frikänns av Västmanlands läns tingsrätt och Svea Hovrätt för Hets mot folkgrupp.

” I ett inlägg på Facebooksidan Politikfakta skrev Jonsson följande: ”Att det ska vara så svårt att inse muslimernas hot mot EU, dom är som barn, hotar, gapar, storkäftade, maktgalna, saknar empati, opålitliga med diktaturfasoner och hatar det fria ordet.” Mannen åtalades för hets mot folkgrupp men såväl tingsrätten som nu även hovrätten frikänner mannen från brottet.”

Har Håkan Jonsson har rätt i sak?

Ja.

Har svenska åklagare och domstolar verkligen inget vettigare att pyssla med?

Tydligen inte

Domen
https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/07/vc3a4stmanlands-tingsrc3a4ttb-3004-17.pdf

 
Ingen bild

Observer

10 juli 2018 04:17

MP's Isabella Lövin åker och helghandlar i familjens andrabil ;)

https://mobile.twitter.com/StKarla/status/1016385986459324418/video/1

 
Ingen bild

Observer

10 juli 2018 04:24

Det går inte att ha politiker som inte håller sig till fakta. Lika lite som det går att ha banktjänstemän som inte håller sig till fakta!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

10 juli 2018 06:45

Att det fortfarande finns så många 7-klöverpolitiker som inte ser vansinnet med den förda invandringspolitiken är för mig den största gåtan.
Att inte se förstörelsen av Sverige innebär att man är blind eller idiot.

 
Ingen bild

Pepparholm

10 juli 2018 07:19

Miljöpartisterna i SVT redaktion fortsätter att skrämmas för att rädda MP riksdagen. I går hade man hittat en man på Svalbard som visste att det hade inte varit så varmt på 8000 år. Reportern glömde att fråga hur han kunde veta det.

 
Ingen bild

SM811

10 juli 2018 07:50

"Men jag tror att de flesta förstår att som rödgrön politiker måste du ifrågasätta allt från en Sverigedemokrat, oavsett om det är rätt eller fel. Sanningen är ointressant."
Helt rätt. De får direktiven från gruppledaren att rösta nej till förslag som SD lägger fram hur bra de än är.
Att det inte går att föra ett sakligt samtal med sju(k)klöverpolitikerna är helt uppenbart.
SD 2018 är en självklarhet

 
Ingen bild

SM811

10 juli 2018 07:55

Snabb och diskret affär önskas.
http://soldatmamma.blogspot.com/2018/07/snabb-och-diskret-affar-onskas.html#comment-form

 
Ingen bild

Pepparholm

10 juli 2018 08:41

Observer – Jeanders Bildblogg är också effektfull.
http://jeanders-bilder.blogspot.com

 
Ingen bild

Sos

10 juli 2018 09:11

Public service i Sverige är inte vänstervriden, påstod Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg under en paneldebatt i Almedalen. Då möttes han av en högljudd hånfull skrattsalva från publiken.
https://youtu.be/uVAHucjIy3M

 
Ingen bild

Pepparholm

10 juli 2018 10:09

I år är det torka och ett annat år så regnar det för mycket. Det är sällan precis lagom för alla önskningar. I Lappland så verkar det numera varje år vara fel så att renarna måste stödutfodras.

Nu måste vi givetvis hjälpa lantbrukarna så gott vi kan. Men det är inte enkelt. Regeringen får inte ge pengar. Det är emot EU-avtalet. Man måste åka till Bryssel och böna. Sedan får vi se om byråkraterna är på gott humör och om ett eventuellt positivt beslut kommer innan korna dött.

De som kan svenskt jordbruk säger att nu är det bra om vi äter mycket och svenskt kött så att slakterierna kan slakta undan en del. Men det är också svårt. Miljöpartiet som säger att vi ska öka vår självförsörjning vill minska på köttätandet. Man driver kampanjer för köttfria dagar m.m

Det är kommunerna som köper mest utländskt kött. Då säger Jordbruksministern att det kan jag inte göra något åt. De har ju självbestämmande!!!

Kom ihåg hur det är med självbestämmande när de tvingas att ta emot invandrare. Eller besluta om tiggare. Eller att ösa ut pengar på invandringen och på bistånd utan att fråga om lov i Bryssel

 
Ingen bild

Christer

10 juli 2018 10:14

Innan det kan bli bättre så måste det tydligen bli ännu lite sämre. SR hade igår och idag några reportage från skolans värld. Det beskrev de "utmaningar" som det ökade antalet elever för med sig, och att statsbidragen kommer att minska framöver. Personal beskrev situationen som "mycket svårhanterad" och att det gällde att "kavla upp ärmarna".
Om jag förstod inslaget rätt så handlade det om 31 000 nyanlända elever som kommit de sista 2 åren. Det var alltså inte de "barn" som kom under rekordinvandringen fram till hösten 2015 som problemet gällde. Det här handlade om de "barn" som Sverige fick gratis "på köpet"! Alltså anhöriginvandring! D.vs 31ooo barn + ett okänt antal föräldrar, släktingar och anhöriga! Ett antal flyktingar som inte behöver "kommuniceras" i media. Dessa människor kan inte ifrågasättas överhuvudtaget. Det är en glasklar konsekvens av att Sverige ratificerat varje FN-resolution you ever can think of.
Som grädde på moset så var fru Margot Wallström i går i ett flyktingläger i Niger och "såg ut" ett hundratal flyktingar med särskilt ömmande behov som tydligen snarast skall flygas till Sverige. Det handlar här om människor från i huvudsak Väst-Afrika som inte flytt från vare sig krig eller förtryck i sina hemländer. De är endast fattiga och saknar i huvudsak asylskäl (samt skolunderbyggnad), men kan snart se fram emot en livstids försörjning av de svenska skattebetalarna! Grattis Sverige!

 
Ingen bild

lägg ej ut detta inlägg

10 juli 2018 10:16

regeringskanliet söker handläggare till politiker som styr migrationsverket. bra om sverigevänlig person fick insyn i detta bedrägeri mot Sverige.

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-jobb/Platsbanken/annonser/7806726

 
Ingen bild

Errbe

10 juli 2018 11:48

SMHI utgår slaviskt från IPCC:s datorsimulerade ”klimatmodeller”. De har visat sig helt fel. Det är självklart, eftersom de förutsätter att koldioxiden styr klimatet. Men mätningar på planeterna visar att koldioxid har NOLL verkan på klimatet.

Det är MÄNGDEN ATMOSFÄR och planetens GRAVITATION, som gör en planet MED atmosfär varmare än en UTAN.

Sedan är det främst Solen som påverkar klimatförändringarna. Den visar nu att klimatet blir KALLARE ! Då sjunker havets nivå någon liten millimeter om året.

Majoriteten i IPCC:s styrande församling består av okunniga och korrupta politiker från diktaturer i U-länderna. Okunniga politiker kan inte se skillnad på kunniga och okunniga forskare. Det gäller även journalister. OCH, vad värre är, våra egna ministrar.

Landhöjningen gör att nivån i Kalmar kommer att SJUNKA. Med säkerhet ! !

 
Ingen bild

Apo+

10 juli 2018 12:00

Älskar denna blogg där man får skriva negativt om Kalmar kommuns pampar utan att bli censurerad. 😃

Bertil Dahl har passerat bäst före för länge sedan i politiken.

 
Ingen bild

Tobbe S

10 juli 2018 12:08

Men så sluta fåna er alla miljömuppar! Bilavgaser påverkar klimatet zero. Kofjärtar likaså. Utandningsluften och brakskitarna från 8 miljarder människor leder utsläppsligan med hästlängder. Likaså gör också 4.000 st aktiva vulkaner, globalt, bilismens utsläpp till ett pink i Atlanten.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 juli 2018 12:24

Sos : Nää inte alls vänstervriden, nu kampanjar man för fullt för att MP skall vara kvar i riksdagen med löpande milJöinslag, gamla Östersjöspöket är avdammat, och VI FÅR LÄRA OS ATT FISKEN SMÖRBULT ÄR GOD, MEN DET BLIR SMÅ FILEER.
Till OCH MED "SMHR-Per" intervjuas

Vi jobbar opartiskt sa Hanna Stjärne på Gotland ???????

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 juli 2018 12:26

OT : Hovrätten ändrar domen på den AfGANSKE VÅLDTÄKTSMANNEN,från ungdomstjänt ???????
Till 2,5 års fängelse, samt 15 års utvisning ?????????????????

Gutt som skägget i smörgåstårtan skulle ha sagt

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 juli 2018 13:13

Jag börjar att känna oro för att MP blir kvar i riksdagen.
De flesta svenskar är både svagbegåvade och lättlurade. När nu hela MSM dunkar in faran med den stora analkande "klimatkatastrofen" i deras sinnen så är det massor som går på det. Tillräckligt många för att klara MP kvar. Thoralfs diagram och allt arbete han presterat och redovisats saknar betydelse. Sådana fakta är det ingen som bryr sig om. Bara titta på ledamöterna i Kalmar fullmäktige. När inte ens de kan ta in vad ett diagram visar, hur ska vi då förvänta oss att allt blåst kvinnfolk ska kunna göra det.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 juli 2018 13:27

Det är ett djävla tjat om hotet och hatet från nazister. Var det 4.000 röster de fick i förra valet?

Det misstag Sverige gjorde efter andra världskriget var att inte, som de flesta länder, beteckna Nationalsocialismen som en kriminell rörelse. Handlar det om kriminell verksamhet så kan polis och domstolar enkelt ingripa. Men inte så i lilla fega Sverige, inte. Här ser vi det som en politiskt rörelse och då gäller för dem det som gäller för andra sådana.

Att Sverige inte förklarade Nationalsocialismen kriminell berodde helt säkert på att då hade man varit tvungen att ingripa mot alla de tusentals medlöparna här i landet. Och det ville man inte.

Så här 70 år senare borde vi vara mogna att ta ett beslut om att Nationalsocialismen är en kriminell rörelse. Nu finns väl inte så många skyddsvärda nazister kvar i livet.

 
Janne

Janne

10 juli 2018 13:36

Nu köper sossarna reklamplats lite varstans bla.på dejtingsidan mötesplatsen är det panik i hönshuset?

http://Homer

 
Ingen bild

en småländska

10 juli 2018 13:47

Det är inte intressant ur deras synvinkel, de framstår lite som Kling o Klang, bara de är överens så är det nog sant! Fakta kommer liksom i vägen.

 
Ingen bild

Tony

10 juli 2018 14:39

Filip Hammar, denne j--la tönt är tydligen inte mycket för demokrati, men är han så korkad att han inte begriper att ett möte som samlat tusentals personer betyder att det är en intressant person som talar.
Själv gillar jag inte Filip Hammar, likväl står idioten där när man slår till TV n.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 juli 2018 15:40

Joakim Lamotte:

"Jag svarade som jag brukar när frågan kommer på tal. Nämligen att det, under min tid inom public service, ofta var svårt att veta om man satt på en kongress hos miljöpartiet och vänsterpartiet eller deltog i ett redaktionsmöte på SVT."
https://tinyurl.com/ya5gwzmc
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1845354918892424

Då tittar vi på RT i stället. Eller hur?

Testing Tolerance Swedes are saying ‘enough’, to immigrant no-go zones, sharia law & gang rapes

https://tinyurl.com/ybsn46du
https://rtd.rt.com/films/testing-tolerance-sweden/

 
Ingen bild

Överste Senap

10 juli 2018 16:53

Det går bra nu - för Sverige.
Häkten och fängelser är fyllda till brädden.

 
Ingen bild

O´ Hyra

10 juli 2018 17:03

Miljön är åt he… enligt vissa.
Det bryr sej sillgrisslorna på Stora Karlsö inte om.
Där finns nu fler sillgrisslor än i hela Norge.


 
Ingen bild

C Andersson

10 juli 2018 18:38

Det är omöjligt att förklara för den som inget begriper eller den som inte vill förstå:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/1kbAeq/sd-motstandare-tolkar-min-syn-pa-judarna-fel

 
Ingen bild

Christer

10 juli 2018 19:09

@ Ölandsbonde 13:27
Klockren analys! Kunde inte sagt det bättre! Precis så är det!

 
Ingen bild

Observer

10 juli 2018 21:39

Man läser idag: "Bakslag för Näthatsgranskaren – pensionär frias för hets mot folkgrupp - Nyheter Idag"

KLART SOM KORVSPAD!!

-Hur? ..Jo, Domstolarna håller sig till FAKTA.

 
Ingen bild

Lena1

10 juli 2018 22:29

Den här intervjun borde många lyssna på. Ken Ring är intervjuad av Norsk tv, han berättar skillnaden mellan Sverige när han växte upp , -80-talet och hur det är nu, hans barn bor fortfarande i Hässelby(Gård?). 18- 19 av hans polare från den tiden har blivit mördade!!! Tonåringar säljer narkotika för 5-10 tusen per dag!!!

https://www.youtube.com/watch?v=rPUib5nDq8o

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 juli 2018 22:31

Överste Bostongurka : Morgan "brandsläckaren " Johanssson har nu kommit på att krimminalsvårdsplatserna bör bli flera, Go Mogge Go.

Runt 4000 finns , behövs ca 40000 tusen till första uppstädningsrundan

När kommer Bounty Hunters al la USA i Sverige ??????

Svenska sossepolisen kanske kan fylla dom 64 platser som Mogge och gänget på Sveavägen avser att instifta

Just detta lilla problem har barnen på dagisset Folkhemmet pratat om i 34 år nu

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 juli 2018 22:41

Ölandsbonde : Mattias Karlsson SD sa i SVT ATT SSU borde bör förbjudas då som terror-organisation , fast det kan väl inte finnas så många sossar/Stasipojkar att skydda ???????????

 
Ingen bild

Piff

11 juli 2018 12:43

Dahl och Adolfson är dom Piff och Puff.

 
Ingen bild

Urban

11 juli 2018 15:34

Bertil Dahl ska enligt utsagor lägga av efter valet. Tack och bock.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 juli 2018 19:55

Urban : Han kan behöva vila, hans verk för Kalmar/Sverige kommer att minnas för alltid,hoppas det blir trevligt i det vita isolatet "Gamla Stan" bredvid slottet, där mångkulturen lyser med sin frånvaro, Bertil Dahl en kanonkille

 
Ingen bild

s29

11 juli 2018 23:11

Ja inte för att jag vill vara tjatig eller negativ,men så långt som vi tillåtit demoleringen av landet så är det vi känner till faktiskt kört.Nu måste vi bereda oss på framtiden och dom "utmaningar" som väntar.Börja med att bunkra upp hållbart käk,och skaffa vattenreningsutrustning.Och tro mig,jag är hyffsat påläst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se