thoralf

Direktlänk till inlägg 3 juli 2018

INTE MYCKET HAR FÖRÄNDRATS

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2018 11:49

Efter Almedalen förra året sa jag att jag inte skulle åka ut till Almedalen under 2018 men nu sitter jag här på färjan till Visby. Har studerat den officiella programtidningen som bara blir tjockare och tjockare för varje år. Frågan är om inte toppen för Almedalen blir 2018 och att det sedan kommer minska.

När man läser alla programpunkter så slås jag av den fullständiga likriktningen i programpunkter. Det är inte mycket nytt som får plats. Det mesta går igen från tidigare år. Indoktrinering fortsätter av de redan ”troende”. Partierna, företagen och lobbyorganisationerna vill inte ha någon debatt under dessa dagar de vill bara trumma in sitt budskap till besökarna, de redan troende.


Som exempel kan nämnas alla programpunkter angående klimatförändringar. Jag hittar bara ja-sägare som medverkande i dessa seminarier oavsett vem som är arrangör. Egentligen är det helt häpnadsväckande att inget parti, företag eller lobbyorganisation bjuder in någon som inte är klimatalarmist för att debattera med de troende som t.ex Anders Wijkman och Svante Axelsson eller ledande miljöpartister. Jag letar och letar efter intressanta debatter men de är väldigt svåra att hitta.


Man förstår vilka organisationer som sitter på pengarna för att kunna medverka under Almedalsveckan.


Ett annat exempel är alla seminarier och programpunkter om opinionsmätningar. Jag letar och letar efter att någon från Sentio eller Yougov skall finnas i programmet men har ännu inte hittat någon. När jag får en internetuppkoppling skall jag även söka efter detta. Men jag misstänker starkt att både Sentio och Yougov saknas i Visby. Det borde annars vara ett intressant seminarium med att Sifo, Ipsos, Demoskop skulle diskutera sina mätmetoder med Sentio och Yougov men det lär vi säkert aldrig få uppleva.


Precis som tidigare år får man lusläsa programtidningen för att hitta några Sverigedemokraterna i alla dessa tusentals programpunkter. Det har säkert varit enklare att utesluta SD från programpunkterna detta år i och med att SD inte har sin dag förrän på lördagen. Trots att det är ett valår. Det skulle vara intressant att se en sammanställning på hur många programpunkter respektive riksdagsparti är inbjudna till.


Allt är med andra ord som vanligt. Inte mycket har förändrats.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juli 2018 12:40

Gotland ligger långt österut.
Det lever tydligen kvar gammal öststatlig propagandapolitik.
FOLKVILJAN SKA KVÄVAS !

Vi svenskar är helt aningslösa om hur många jubelidioter som sitter på makt i detta DÅRARNAS PARADIS.

Ha en trevlig vistelse i Visby Thoralf.
Du är nog den visaste i byn.

 
Ingen bild

albert

3 juli 2018 12:46

Bevare mig väl för att åka till Almedalen. Där kan man ju stup i ett möta personer som jag har allergi emot. Hemma framför TVn kan man ju stänga av alt. byta kanal.

 
Ingen bild

Niklas R

3 juli 2018 13:21

Jag ger inte mycket för klubbar för inbördes beundran som "Publicistklubben", "Granskningsnämnden", Almedalsveckan eller LO.

Det är vanligtvis bara slöseri med pengar och tid att vara med i sådana sammanhang.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juli 2018 14:58

Regeringen åker ju till Ryssland och tittar på VM trots att dom hade bojkottat tidigare.
Det är väl bättre att skicka centern !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juli 2018 15:04

"– Det är helt horribelt. Och det säger mig att något är helt sjukt i invandrarmiljöerna i Danmark, säger integrations- och utlänningsministern Inger Støjberg, V"

https://tinyurl.com/yc7rqxfs
https://www.svegot.se/2018/07/03/danmark-bred-politisk-enighet-utvisa-fler-kriminella-utlanningar/

...och det är ännu värre i "våra" muslimska getton.

 
Ingen bild

Lotta_1

3 juli 2018 15:13

Läste att Merkel och Seehofoer kommit överens om att öppna asylcenter i Tyskland för att särskilja flyktingar från ekonomiska migranter. Det skulle aldrig fungera i Sverige där alla som tar sig hit ses som stackars flyktingar som det är synd om. Genom decennierna har väl ca 90-95% varit ekonomiska migranter som slängt sina pass och ljugit sig till PUT. De som får avslag kan i åratal överklaga gång på gång tills de till slut får stanna av sk humanitära skäl. De senaste i raden är de 9000 åldersljugande afghanerna som alla fått sin sak prövad i samtliga instanser och befunnits helt sakna asylskäl. Tillhör man inte denna priviligierade grupp kan man ändå stanna kvar trots utvisningsbeslut och blir då belönad med fri tand- och sjukvård samt fria mediciner. Det enda rätta är att upprätta asylcenter i något nordafrikanskt land då slår man ut människosmugglarna och folk behöver inte ge sig ut på medelhavet och riskera sina liv. Frågan är varför Lövén tycker ett fortsatt gynnande av människosmugglare och livsfarliga resor över medelhavet är att föredra?

 
Ingen bild

Kurtan

3 juli 2018 15:56

Rätta mig om jag har fel, men har säkra 'källor' på att majoriteten av de svenska medborgarna har döpt om Almedalen till... wait for it....

"Hycklarnas marknad"...
;)

 
Ingen bild

Medborgaren

3 juli 2018 16:06

Nyheter på lätt svenska! Nu påtvingas vi även mångkulturen i Rapports ordinariesändningar när en mohammed läser innantill, tragisk utveckling för vårt vackra och en gång så framgångsrika land................

 
Ingen bild

Stefan A

3 juli 2018 16:49

Luktar bara gammal bakfylla om Almedalen numera...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 juli 2018 17:13

Lotta 1 Dessa läger kommer dom stora länderna är överens, då blir det lite jobbigare för Banana-Joe att ta sej till Europa,dock inte till Sverige dit alla som fått nej är välkomna sannolikt.....

Såvida inte det blir rappakalaja, Sverige skulle satsa på ett asylläger för landssvikare på Fårö, där dom kan söka asyl, bör vara minst 500000 stycken, Ungern vet hur man bygger höga stängsel

Så tycker vi som skriver som fristående journalister utan koppling till SD eller Thor-alf Alfsson

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 juli 2018 17:34

Obligatoriska ankomstcenter och avresecenter ska inrättas för att få ordning på invandringen. Det föreslår en statlig utredning som presenteras på onsdagen. Utredaren Martin Olauzon skriver på DN Debatt att ankomstcenter kommer att begränsa rätten till eget boende, ebo.(TT)

http://www.smp.se/tt-inrikes/utredning-infor-ankomstcenter-for-flyktingar/

 
Ingen bild

Bamse

3 juli 2018 18:10

Bara massa pinsam PK-propaganda för bögar, flator och invandrare.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 juli 2018 18:20

Sven Dacke : Det var väl gulligt med mycket kärlek, dock 25 år försent ungefär , nu finns ingen point of renturn, hur mycket SVT än hjärntvättar svenska folket, tåget har gått......

En så enkel sak som att folk som inte fått "asyl"/livstidsförsörjning" av svenska skattebetalare skall få boende som bl svenska ungdomar eller unga familjer skulle haft

Lycka till alla landssvikare SD blir största parti , AFS står i Visby...

Gubben o Gumman skriver som fristående journalister utan anknytning till SD eller Thor-Alf Alfsson

 
Ingen bild

Pepparholm

3 juli 2018 18:32

Jag har länge försökt tro, att Jan Björklund med sin bakgrund är en klok person. En som begriper faran med infiltration och att överlämna besluten för de egna människornas ekonomi och dagliga liv till politiker och byråkrater i utlandet.

De senaste dagarna och hans uttalanden i Almedalen har visat hur fel jag har haft. Han är lika farlig för nationen som Annie Lööf.

Thoralf Alfsson

3 juli 2018 21:45

Jan har tappat bort logiken!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juli 2018 19:07

Spåren efter Reifeldt visar sig nu dagligen i Malmö.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juli 2018 19:15

Man hör många som tycker att vi ska vara med i EU för att man ska kunna resa fritt i Europa.
Var det stora problem med det innan EU ?
Nej,inte vad jag minns.
Däremot har problemen med stöldligor och tiggare vuxit sig stora.
Förnekarnas paradis !

 
Ingen bild

Svante1

3 juli 2018 19:16

Klimatbluffare Rockström, Wijkman o Axelsson m fl.
Lars Bern har koll på klimatet sen 20 år tillbaka

 
Ingen bild

Almedalen

3 juli 2018 19:16

Jan Björklund: SD har ena foten kvar i den rasistiska myllan.

 
Ingen bild

Stefan A

3 juli 2018 19:36

Går illa för liberalernas Björklund... Sverige vann.. och nationalismen
flödar som aldrig förr, får Björklund bestämma skulle Sverige spela under
EU-flagg men det kommer inte att ske under min livstid iaf. (L) har sökt
länge efter en egen profilfråga och tror sig ha hittat en i EU nu, men
mera makt till Bryssel kan det vara en framgångssaga...tror inte det.
Nu när Björklund envisas med att leva på 30-40- talet när vi andra lever
i nuet har jag ett litet tips till Björklund, finns en bok, eller flera, och en film om de allierades misslyckand vid Arnhem Holland 1944 kallad
"En bro för mycket"..Björklund kan kalla sina framtida memoarer
Ett val för mycket....

 
Ingen bild

Hacke

3 juli 2018 19:47

Från alla pk-paneler och noga handplockade ur det rättänkande godhetsfolket vid mikrofoner och kameror väller en aldrig sinande rödgrönrosa vattvälling fram ur den statliga televisonens rapporter från Almedalen.
Men som alibi för sändningstillståndet har ändå ett par intervjuer av värde lyckats bryta igenom och nå ut till de på regimkritisk substans utsvultna tittarna.
Ett sådant tillfälle var en intervju med två intressanta uppstickare i form av Afs och Medborgerlig samling.
Hoppas innerligt att båda dessa partier kommer in efter valet. Mycket uppfriskande och hoppfullt att höra deras representanter och vad de vill åstadkomma. Inte bara kring massrepatriering utan också med målsättningen att storsanera bland kulturmarxismen i de statliga förvaltningarna.

Ett annat lite oväntat inslag var tidigare migrationsministern Nyamko Sabuni. Hon har fått rätt på punkt efter punkt men det var inget hon yvades över, snarare var hon bekymrad och besviken på det politiska etablissemanget när hon nu ser på det med distans från sitt jobb i verkligheten inom den privata näringen.
För trots ”rätt” såväl kön som hudfärg blev hon avpolletterad för att hon hade fräckheten att prata lite klarspråk kring invandrarproblematiken. Tänk om ynkryggarna i dåvarande fp och övriga Alliansen hade haft tillstymmelse till ryggrad och behållit henne. Då hade landet sannolikt sett åtminstone något bättre ut idag. Men vad betyder petitesser som landet och dess folk när 7-partisterna bara har en enda sak för ögonen, putsandet på den egna godhetsimagen och ett fett kontrakt när den politiska karriären är över. Säg Reinfeldt, det borde räcka och bli över.
Men dessvärre dignar Almedalen av hans efterföljare i hela 7-partiträsket. Ingen nämnd men heller ingen glömd. Och vi får heller inget tillfälle att glömma när den ene efter den andre passerar revy, såväl gamla som nya landsförrädare, och spyr ur sig sina eviga floskler framför mikrofoner och kameror hos sina medlöpare och vänner i media.
Vilket j-a spektakel. Militärparaderna i gamla Sovjetunionen innehöll sannolikt fler överraskningsmoment och mångfald i röster än detta osmakliga skådespel i demokraturen Sverige.

PS. Nytt inslag i år är en s k kroppsspråksexpert. Råkade höra honom när han recenserade den som han utan omsvep kallade ”sin favorit” Jonas Sjöstedt. Men riktigt nöjd med honom denna gång var han inte när han påpekade att han inte kände igen ”den varma och härliga Jonas” han var van vid.
Föreställ er att byta ut Sjöstedt mot Åkesson i det scenariot. Nej, jag vet det går naturligtvis inte.
År det månne rosévinet som gör att man nu går all in på public service utan att ens längre reflektera.

 
Ingen bild

Hacke

3 juli 2018 19:47

Från alla pk-paneler och noga handplockade ur det rättänkande godhetsfolket vid mikrofoner och kameror väller en aldrig sinande rödgrönrosa vattvälling fram ur den statliga televisonens rapporter från Almedalen.
Men som alibi för sändningstillståndet har ändå ett par intervjuer av värde lyckats bryta igenom och nå ut till de på regimkritisk substans utsvultna tittarna.
Ett sådant tillfälle var en intervju med två intressanta uppstickare i form av Afs och Medborgerlig samling.
Hoppas innerligt att båda dessa partier kommer in efter valet. Mycket uppfriskande och hoppfullt att höra deras representanter och vad de vill åstadkomma. Inte bara kring massrepatriering utan också med målsättningen att storsanera bland kulturmarxismen i de statliga förvaltningarna.

Ett annat lite oväntat inslag var tidigare migrationsministern Nyamko Sabuni. Hon har fått rätt på punkt efter punkt men det var inget hon yvades över, snarare var hon bekymrad och besviken på det politiska etablissemanget när hon nu ser på det med distans från sitt jobb i verkligheten inom den privata näringen.
För trots ”rätt” såväl kön som hudfärg blev hon avpolletterad för att hon hade fräckheten att prata lite klarspråk kring invandrarproblematiken. Tänk om ynkryggarna i dåvarande fp och övriga Alliansen hade haft tillstymmelse till ryggrad och behållit henne. Då hade landet sannolikt sett åtminstone något bättre ut idag. Men vad betyder petitesser som landet och dess folk när 7-partisterna bara har en enda sak för ögonen, putsandet på den egna godhetsimagen och ett fett kontrakt när den politiska karriären är över. Säg Reinfeldt, det borde räcka och bli över.
Men dessvärre dignar Almedalen av hans efterföljare i hela 7-partiträsket. Ingen nämnd men heller ingen glömd. Och vi får heller inget tillfälle att glömma när den ene efter den andre passerar revy, såväl gamla som nya landsförrädare, och spyr ur sig sina eviga floskler framför mikrofoner och kameror hos sina medlöpare och vänner i media.
Vilket j-a spektakel. Militärparaderna i gamla Sovjetunionen innehöll sannolikt fler överraskningsmoment och mångfald i röster än detta osmakliga skådespel i demokraturen Sverige.

PS. Nytt inslag i år är en s k kroppsspråksexpert. Råkade höra honom när han recenserade den som han utan omsvep kallade ”sin favorit” Jonas Sjöstedt. Men riktigt nöjd med honom denna gång var han inte när han påpekade att han inte kände igen ”den varma och härliga Jonas” han var van vid.
Föreställ er att byta ut Sjöstedt mot Åkesson i det scenariot. Nej, jag vet det går naturligtvis inte.
År det månne rosévinet som gör att man nu går all in på public service utan att ens längre reflektera.

 
Ingen bild

Pierre

3 juli 2018 19:51

Såg dig i måndags vid trafikljusen i Borgholm runt 19:30 Thoralf så jag förstod att du åkte idag istället, det finns inte många kvar i livet av din årsmodell på bil och definitivt inte i det skicket

Thoralf Alfsson

3 juli 2018 21:59

Haha.. 1992

 
Ingen bild

dajevlar

3 juli 2018 19:53

Nån vill helt enkelt att Europa ska plusbefolkas av migranter från Afrika och mellanöstern (tydligen INTE från Asien). Diverse överenskommelser görs, men jag tror att det bara handlar om omskrivningar och/eller konstiga beslut om vilka som ska få riktig asyl. (Vem är "flykting", hur går egentligen asylsystemet till).

Merkel är en ond kraft och antingen vill hon bara dra ut på besluten medan gränserna är öppna, eller också vet hon exakt hur hon ska fixa till det nu.

Nåt konstigt händer och nu börjar gemene man i Europa/Sverige få upp ögonen (media har ju inte hjälpt precis…)

Intressant tid vi lever i, om än sämre än vår förra halvgeneration…. (det vi lämnar efter till våra barn är alltså ett sämre samhälle än de vi själva ärvde…. den första generationen som *fuckar upp* det är vi…)

 
Ingen bild

A

3 juli 2018 19:56

När SD får något att säga till om måste denna gummiparagraf HMF rivas upp.

I morgon faller domen mot Berndt Herlitz i Arbetsdomstolen i Stockholm. Om han fälls för att ha tipsat Mig.verket om åldersfusk bland så kallade ensamkommande barn döms han att också betala region Gotlands rättegångskostnader med regionens kändisadvokat. Berndt kan bli skyldig ca en miljon kronor.

 
Ingen bild

Lars

3 juli 2018 20:55

Carl Bildt går till hårt angrepp mot SD. Tjänar han verkligen något på det?

 
Ingen bild

Lars

3 juli 2018 22:08

Tror du något parti får under 4% i valet Thoralf?

 
Ingen bild

Almedalen

3 juli 2018 23:18

Jan Björklund: "SD, gå hem och läs historia"

Thoralf Alfsson

3 juli 2018 23:49

Snart tillhör Jan Björklund historien!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

3 juli 2018 23:30

Finns det någon chans att AfS kör en demonstration av böneupprop i Almedalen, tror du?
För SD vågar väl inte. Några kan ju bli kränkta.

 
Ingen bild

Kurtan

3 juli 2018 23:37

Svenska folket MÅSTE byta ut politikerna, innan politikerna byter ut det svenska folket... Den som har ögon ser att detta redan har börjat, folkutbytet alltså...

 
Ingen bild

En småländska

3 juli 2018 23:38

Ja, det här med lägenheterna till Kalmars ungdomar, hur många behövs? Skall man ha fast jobb o inkomst, finns det inga skyldigheter kopplade till denna garanti? Hur gör man med de som redan fått betalningsanmärkning osv osv.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juli 2018 23:44

Svenska killar tog idag Sverige till kvartsfinal i VM.

Muslimer, araber och afrikaner har idag lyckats med minst tre skottlossningar i Malmö och Vivalla.

Det är många som ska till Finspång.

 
Ingen bild

Lena1

4 juli 2018 00:13

Jag har väl inte riktigt hängt med, förstår inte detta med "Det är många som ska till Finspång." Kan någon förklara?

 
Ingen bild

World Traveller

4 juli 2018 02:45

"Brännström sparkades från sin post som chef för Totalförsvarsavdelningen i januari. Den 9 maj meddelade generallöjtnant Dennis Gyllensporre att Brännström inte får delta i försvarets årliga chefsfältövning."

Denne General Gyllensporre har bytt namn. Han heter egentligen Öztürkmen.

Tror att han kommer fran samma land som president Erdogan.

Kan detta vara ett sammantraffande?

vem ar det egentligen som styr Sverige?

 
Ingen bild

Tony

4 juli 2018 06:31

Rätt märkligt när dom som är ansvariga för allt elände i samhället idag sitter och varnar för SD? Såg eftersnacket från Almedalen när Major Björklund debatterade med Paula Bieler, Paula lugn o saklig mot en mer pressad Björklund. Man förstår varför inte Sju klövern vill ta debatten med SD, det är ingen lätt match!

 
Ingen bild

Stefan A

4 juli 2018 07:10

Var lite tidigt ute SVT med sitt glädjetjut...

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/antalet-skjutningar-minskar-drastiskt

 
Ingen bild

Gustaf

4 juli 2018 07:17

Som någon skrev EU = Europas undergång.

 
Ingen bild

SM811

4 juli 2018 08:15

Detta måste spridas.
Professor: Fanns ingen hatstorm mot Durmaz
https://nyheteridag.se/professor-hatstorm-mot-durmaz-var-fejk/

 
Ingen bild

Lotta_1

4 juli 2018 08:37

Tänkte på Jonas Sjöstedt tal där han berömde bosnierna som kom hit i början på 90-talet. Varför stannade de inte kvar i sitt eget mångkulturella land? Funkade det inte? Men det skall fungera här med ännu fler olika befolkningsgrupper där en övervägande del kommer ifrån dysfunktionella, våldsamma länder?

 
Ingen bild

Lotta_1

4 juli 2018 08:44

Se filmen av Lauren Southern om den brutala slakten på vita farmägare i Sydafrika något som socialdemokraterna är en bidragande orsak till. Tyvärr inte textad på svenska.

https://www.svegot.se/2018/07/02/sydafrikanskt-vald-i-niva-med-islamiska-staten/

 
Ingen bild

Humanist

4 juli 2018 08:45

Hej Thoralf,

Jag har vid ett par tillfällen försökt skriva lite längre, mera analytiska/resonerande kommentarer till dina blogginlägg. Dock sker följande:

Om man ägnar mer än 4 -5 minuter åt att formulera en kommentar uppdateras sidan av sig själv, varpå det man skrivit försvunnit.

Jag har inte varit med om att detta sker när man kommenterar på andra bloggar, så jag gissar att det beror på någon inställning i det system du använder för kommentarer. kanske kan du ändra detta?

För övrigt: Keep up the good work!

Thoralf Alfsson

4 juli 2018 13:25

Jag och de flesta känner till problemet. Skriv i word Ellet Anteckningar och kopiera in texten med Ctrl+C och Ctrl+V

 
Ingen bild

Asta

4 juli 2018 09:01

Våldtäkterna i exempelvis Malmö leder inte till feministisk vrede exempelvis i form demonstrationer, manifestationer och kravlistor till politiker och polis, skriver Ann-Charlott Altstadt, och gör en glasklar analys av varför det är så.

"Det vi just nu bevittnar är en vänsterfeminismens förtroendekollaps i realtid. Den sjunkande förmågan att analysera verkligheten illustreras av de ökande sexualbrottens frånvaro i debatten.

https://juliacaesar.blog/2018/07/04/det-har-pratar-inte-politikerna-om-i-almedalen/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

4 juli 2018 09:14

Vilka är vi?
Intressant läsning från Sifo:
https://www.kantarsifo.se/blogg/inte-bara-invandring-driver-valjare-till-sd

 
Ingen bild

Ölandsbonde

4 juli 2018 09:45

Sverige har aldrig varit tryggare

SVT:
"Antalet skjutningar minskar drastiskt

Ny statistik som SVT Nyheter bett polisen ta fram visar att skjutningar, och antalet mördade och skadade i samband med skjutningar, minskat betydligt under årets första fyra månader."

Aftonbladet:
"För Malmös del är tisdagens händelser bara de senaste i en rad skjutningar som har drabbat staden under sommaren. Aftonbladet rapporterar att elva har skjutits och fem har dött på 16 dagar, och enligt polisen är händelserna kopplade till konflikter mellan kriminella gäng."

Fake news rules, fast vi vann väl igår?

 
Ingen bild

Stefan A

4 juli 2018 10:25

C,s dag idag i Almedalen, vill tillägna denna sång till Annie Lööf och hennes gåva till batikhäxorna om man byter ut "röda rosor" mot "Afghanska män"....

https://www.youtube.com/watch?v=QjJ5uxO2dYw

 
Ingen bild

Tobbe S

4 juli 2018 11:36

Varför skriver inte MSM om vandaliseringen av Ebba Åkerlunds grav?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 juli 2018 12:32

@Lena1 Onsdag 4 juli 00:13

Finspångsrättegångarna
https://www.altnorden.se/metapolitisk-ordlista/finspangsrattegangarna/

 
Janne

Janne

4 juli 2018 12:48

I dag har jag värvat två ärkesossar till SD och dom är från Skåne och det säger väl det mesta,dom har tröttnat på alla mord bränder som händer i samhället idag.

http://Homer

 
Ingen bild

Ulf

4 juli 2018 13:06

På Facebook blir man trakasserad om man säger att man ska rösta på SD.

 
Ingen bild

Lotta_1

4 juli 2018 13:41

Såg att Stefan Lövén skulle kalla till akutmöte med polisen. För att fira utvecklingen i vårt en gång så fridfulla land förstår jag? Det är ju detta samtliga partier inom 7-klövern jobbat så hårt för i decennier. De måtte vara oerhört stolta över resultatet. Hörde om en importerad vinstlott som sa sig vilja lämna det kriminella livet och börja jobba om han fick 50 000 netto i månadslön. Det kan säkert 7-klövern fixa. Allt annat vore ju minst rasistiskt kanske till och med islamofobiskt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 juli 2018 13:43

Varför Zlatan, araber eller muslimer inte hör hemma i ett svenskt landslag.

"Tillbaka till fotbollens rötter och hjärta.
Ett tydligt spelsystem, en klar spelidé.
En enad grupp, en lågmäld men verklig ledare.
Klappande hjärtan, för laget, för Sverige."

https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/tre-saker-med-sverige-ger-eko-over-varlden/

 
Ingen bild

Ulv

4 juli 2018 13:58

C: ett integrationsår och miljarder till nyanlända.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 juli 2018 15:11

Stefan Löfven borde fundera på att tidigarelägga valet. Om det här besinningslösa mördandet fortsätter har sossarna snart inga väljare kvar.

Förresten, det kanske är bra?

Åkesson kan lika gärna ställa in sitt tal på lördag och titta på fotboll. Verkligheten sköter SD:s valkampanj. Alternativt kan Åkesson stå på scenen och hålla upp löpsedlar med alla mord som muslimer, araber och afrikaner begått den senaste månaden.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 juli 2018 15:36

”Merit Wager:
”Val 2018. 9.000 afghaner. Om 30 i varje gymnasieklass = 300 klasser. Var finns dessa gymnasieklasser? Var finns lärarna i alla ämnen? Var ska männen bo? Hur ska länsstyrelser, kommuner, landsting tolka reglerna?”

Räkna på 5 afghanska lögnare i varje klass i stället. Då har vi 1800 klasser i Sverige med minst fem fullvuxna afghanska män.

Annie Lööf är utomordentligt korkad, elak och farlig.

 
Ingen bild

Von Kätting

4 juli 2018 17:50

De som har kommit till Sverige under senare år.
Det är som om dom inte var människor.
Dom förtjänar inte ens att sitta i ett svenskt fängelse.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

4 juli 2018 17:53

Man ser Annie Lööf på TV.
Man ryser.
Man hör dom spelat spontana missfallen.
Man stänger av ljudet.
Man ryser av en sådan genuin dumhet.
Man byter kanal.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

4 juli 2018 18:12

Det finns ingen gräns hur snåla och ogina kommuner
och stat kan uppträda mot vissa grupper.
Jag tänker främst på pensionärer, sjuka och arbetslösa.

Det blir en strid om att man på ett pensionärsboende
ska låta dom gamla få ett frukostägg, obs bara på Söndag,
eller om kommunen ska spara in på den oerhörda utgiften.
Någon ironiker undrade om det var för mycket begärt
om kommunen hade råd med vatten att koka äggen i.


Detta samtidigt som det bara öses ut enorma belopp på
asylfuskare som aldrig bedragit med en krona. Skäms 7-klövern.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 juli 2018 18:14

Hur högt ligger Löfvens mål avseende antal skjutningar/dag.
Hittills i år 45 mord.
Det är betydligt under 1/dag.
Löfven tycker nog att det är ett för långsamt sätt att minska arbetslösheten.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

4 juli 2018 18:25

Cosmik Debris
Du har för höga tal för elever i varje klass. 30 är alldeles för många. Räkna med ca 15 i varje klass.

9.000 gymnasiestuderande ensamkommande flyktingbarn kräver gott om utrymme i utbildningssystemet.
Som jämförelse har Kalmar kommuns tre gymnasieskolor; Jenny Nyströmsskolan, Lars Kaggskolan och Stagneliusskolan ca 4.000 elever.
Så tre sådana skolor med all personal går det till. Personligen undrar jag lite över behörigheten för gymnasiestudier. Barn är väl inte behöriga? Krävs det inte godkända betyg i flera ämnen från genomgången grundskola för behörighet?

Har barnen sådana meriter? Varifrån då? Eller är det som vanligt olika regler för svenskar och för den nyanlända adeln.

 
Ingen bild

Almedalen

4 juli 2018 19:09

Nu talar Annie Lööf om judehat, rasister och Durmaz. Gäsp!

 
Ingen bild

Gustaf

4 juli 2018 19:30

Ni som eventuellt lyssnar på Annie Lööf. Uppmärksamma hennes media-tränade framtoning och inte enbart vad hon säger, se på hennes blick och för allt i världen tänk efter vad ni lyssnar på.

 
Ingen bild

pg

4 juli 2018 19:43

Livet är en ständig repris, allt upprepas om och om igen!

När skall klokheten få bestämma?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 juli 2018 19:43

Annie Lööf verkar vara en aspirant till att bli en naiv godhetsminister.
Hon anser sig vara godast i värderingskampen.

 
Ingen bild

C Andersson

4 juli 2018 21:11

@Cosmik Debris Onsdag 4 juli 15:11

Varför inte en storbildsteve i Almedalen på lördag. Så kan väl Jimmie prata i pauserna. Han är väl lika god som de andra experterna. Kanske pilsner och chips. Och landslagströjor till åskaådarna. Hur många kan det komma? Elva stycken?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 juli 2018 22:27

pg : Den som upprepar samma misstag om och om igen , samt förväntar ett annat resultat är en idiot

Albert Einstein

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 juli 2018 22:29

Gustav : Ja men vad konstigt det blev när grabbarna grus hälsade på Annie
Hon började nästan gråta ?????????

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 juli 2018 22:33

C Andersson : Varför tackar SD inte nej till Almedalen helt ?
Att media-eliten samt landssvikarna ända ned till Bengan Westerberg lär sej att bo leva och uppskatta Gotland är jättebra , en ö ute i Östersjön....

Gubben och Gumman skriver som fristående journalister utan koppling till SD eller Thor-alf Alfsson

 
Ingen bild

Lena1

4 juli 2018 23:25

Anna Dahlberg på Expressen ansåg att Annie Lööfs tal påminde om en predikant. Ganska när mitt intryck om att Annie ikväll "spelade upp" i sin egen show. Denna kvinna ger mig rysningar, tänker att hon lever i en bubbla som det är svårt att sticka hål på.

Alexander Bard tycker att Centerkvinnor är fascister - jag håller med, efter att centerkvinnan som var med på Opinion Live. ja,ja från barn och dårar får man veta sanningen.....

 
Ingen bild

C Andersson

5 juli 2018 05:38

@Gubben o Gumman 4 juli 22:33

Ja, varför deltar de i tramset. En blågul smeck vore kanske bättre. Men allt är väl slutsålt?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 juli 2018 08:35

Lena 1 Centerkvinnan i Opinion live, var nog det värsta vi sett från "borgligt håll" på länge,Maria Ferm är en sak hon är helt borta och lever i en egen värld, men att Centern har ännu värre förmågor, var en surprice
Bard har nog en poäng här :=)(=:

 
Ingen bild

Gustaf

5 juli 2018 09:10

Gubben o Gumman.
4 juli 22.29
Ja, grabbarna från grushålan krånglar inte till det.
Inga predikanter precis.

 
Ingen bild

Timmy

5 juli 2018 14:10

Kalmar är med på listan över flest antal nazzar. Vad säger pampen Persson om det? 15:e plats!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se