thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juli 2018

JOHAN PERSSONS BLUFFREDOVISNING

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2018 09:45

Socialdemokraterna i Kalmar med Johan Persson slår sig för bröstet och redovisar sjunkande kostnader för försörjningsstöd med flera miljoner kronor under 2018. Jag anser att det är en bluff med redovisningen och att man bara berättar halva sanningen. Sanningen är nog den motsatta. Men nu är det en annan ”plånbok” som står för kostnaden, nämligen statens plånbok och då är det gratis för Kalmar kommun enligt Johan Persson och Socialdemokraterna.


Svaret är Extra tjänster och Moderna beredskapsjobb. Kalmar kommun var sena på bollen men när man väl förstod fördelarna med att flytta kommunens kostnader från kommunen till staten var man inte sena att utnyttja möjligheten. Nedanstående graf visar utvecklingen i Kalmar. Jämför med grafen i föregående blogginlägg så förstår ni vad jag menar med att Kalmar kommun var sena på bollen.


 


På mindre än ett år eller på 10 månader har man gått ifrån ett par stycken till 81 extra tjänster inom kommunen. Med tanke på att varje person kostar ca 300 000 kronor/år och det i dagsläget är 81 personer så bör kostnaden för staten vara ca 24 miljoner kronor/år.


Det här innebär givetvis att många som haft försörjningsstöd nu istället bekostas av staten och därmed minskar kostnaderna för Socialförvaltningen i Kalmar kommun. Men det berättar givetvis inte Johan Persson eller någon annan socialdemokrat eller något annat kommunalråd när de säger att kostnaderna för försörjningsstöd minskat under 2018.

 

Jag uppmärksammade utvecklingen redan i vintras och började ställa frågor till ansvariga inom Kalmar kommun. Jag undrade över vilka jobb som dessa personer utförde och vem som var arbetsgivare. Jag ställde också frågor om hur många av dessa som kom från försörjningsstöd till en Extra tjänst eller Moderna beredskapsjobb. I februari var antalet extra tjänster 55st och då fördelades de enligt nedanstående mejl.


 


När det gäller föreningar så var det i februari följande föreningar som utnyttjade möjligheten med extra tjänster.

 

Smedby BOIK, Trekantens GOIF, Kalmar Tennisklubb, Möre BTK, Kalmar Motorklubb, Kalmar Handbollsklubb, Kalmar Fältrittklubb, BTK Enig, Hossmo BK, Segelsällskapet och Gymnasten.


 Jag misstänker starkt att de personer som har dessa extra tjänster i många fall inte har några riktiga arbetsuppgifter som täcker en heltidstjänst. Det rullas nog många tummar under varje ”arbetsdag”.


 Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson svarar väldigt märkligt på en skriftlig fråga i riksdagen. 


Vi följer insatsen noga i dialog med Arbetsförmedlingen och under flertal olika arbetsplatsbesök i landet har jag fått uppfattningen att extratjänsterna innebär ett verkligt tillskott till verksamheterna i äldreboenden, skolor och andra verksamheter som har extratjänster.

 

 Är detta socialdemokraternas nya låglönejobb som konkurrerar ut lågutbildade svenskar som önskar och hoppas på ett jobb? I synnerhet svenska ungdomar.


Hur många tror att lokalmedia, Barometern, Östra Småland eller Radio Kalmar kommer lyfta frågan och ställa frågor till ansvariga på Kalmar kommun?
 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

2 juli 2018 11:05

Vad sossarna vill med vårt land.
För att förstå sossarna måste man förstå Marx.
Två citat från Marx gör sossarnas politik mycket mer lättförståelig.

- Det enda sättet att slå ihjäl kapitalismen är - genom skatter, skatter och mer skatter.

- Ta bort folkets historia, då blir de lättare att kontrollera.

 
Ingen bild

Hacke

2 juli 2018 11:38

Som vanligt får man gå till fri media och sanningssökande bloggare för att få veta hur det verkligen står till.
Thoralf du är en klippa, ett folkets aldrig sviktande ombud, till skillnad från förrädarna och lögnhalsarna i 7-partiet och msm.
Att traditionell media skulle ställa besvärande frågor i något sammanhang till makthavarna är numera att betrakta som helt uteslutet.

 
Ingen bild

Nils Poppe

2 juli 2018 11:48

Det är väl inte annat än bluff och båg i denna kommun och i synnerhet på Johan Persson som friserar sanningen allt som oftast.

Thoralf Alfsson

2 juli 2018 12:55

Det är många kommuner som ägnar sig åt att utnyttja systemet för att sedan dra politiska växlar på detta eller rena bluffar.

 
Ingen bild

Robban

2 juli 2018 12:10

Bra avslöjande Thoralf!
Det är exakt sådant här som gör att 7partiet måste bort!
De arbetar inte för vare sig Sverige eller svenskar! Detta måste få ett slut!

 
Ingen bild

Ralf

2 juli 2018 13:58

Johan Persson älskar att slå sig för bröstet. Det ingår i hans personlighets (störning?!?)

 
Ingen bild

KGB

2 juli 2018 14:07

Känner en av dessa som "jobbar" i en av föreningarna. Vill inte säga vilken. Personen jobbar två dagar i veckan cirka 2 timmar/tillfälle.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juli 2018 14:25

Kollar lite på Almedalen före fotbollen.
Är det Fruntimmersveckan V 27 ?
Trodde den var längre fram i juli.

 
Ingen bild

Offside

2 juli 2018 16:08

Jag vet en som har extratjänst och jobbar en gång i veckan 1 timme per tillfälle. Fy fan vilket slöseri med skattepengar. Johan Persson tycker detta är jättebra och han slipper pynta försörjningsstöd.

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 juli 2018 16:28

Ut med dom "nyanlända" i skogen att plocka bär.
Det behövs ingen import av 1000-tals thailändare.
Det är riktiga ej hittepå jobb.

PS. Hoppas det blir ett myggår.

 
Ingen bild

calle

2 juli 2018 16:50

usa betalde soros till att hjärntvätta befolkning i Europa. troligen samma sker fortfarande i Sverige. kanske därför 7 klövers kreatur och 7 klöver.media är så arga på Trump. sötebrödsdagarna är snart slut för bankir-vänstern.

http://www.friatider.se/usa-betalar-soros-f-r-att-ka-v-nsterns-makt-i-europa

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 juli 2018 16:57

O`Hyra : Skogsbrandsbekämpning funkar också, behövs inga vattenbombande plan

 
Ingen bild

O´ Hyra

2 juli 2018 17:10

Gubben o Gumman
Tror inte att det funkar med nyanlända.
"Dom tänder så lätt."

 
Ingen bild

Hasse Pannband

2 juli 2018 17:44

Krögaren Leif Mannerström går in och skänker ägg...
till ett äldreboende som dom har fått, på Söndagar.
Han hoppas nu bara att kommunen ska ha råd med
vattnet att koka äggen i...

En "ensamkommande" obegränsade resurser. Värdegrund?

 
Ingen bild

Leif W H

2 juli 2018 17:55

Härligt jobbat Thoralf!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juli 2018 21:14

Går det att spela på vilket parti som blir störst vid valet ?
Antagligen har SD sämsta oddset.

 
Ingen bild

jörgen

2 juli 2018 21:15

Jag säger det Igen du är Otrolig!!! Du kan verkligen redovisa och Påvisa hur det Ligger Till på ett Trovärdigt sätt
jag får Flytta till Kalmar så jag kan Rösta in dig i Riksdagsvalet

fler av dig Önskas Tänk om Jimmie Förstår vad Du gör för SD jag läser din Blogg varje dag Jag har sett dina staplar Du är den mest Trovärdiga Politiker jag Någonsin Följt

Thoralf Alfsson

2 juli 2018 21:56

Tack, dina ord värmer verkligen.

 
Ingen bild

Lars

2 juli 2018 21:55

Lördag 7 juli. SDs dag i Almedalen. Tycker det är synd att du inte är där just nu? hade varit roligt att läsa dina blogginlägg därifrån.

 
Stefan K

Stefan K

2 juli 2018 22:36

Något att bygga vidare på Thoralf?

https://youtu.be/qrsVQkCgT1c

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

En som vet

2 juli 2018 23:20

Cecilia FRID är involverad i detta samhälle ( BLUFFMAKERI ) Man mår illa säger en som är anställd i detta,men man får sparken om man utala sig i saken. SLUT.

 
Ingen bild

World Traveller

3 juli 2018 02:28

Lite egna tankar saa haer en tisdagsmorgon;

Jag roestar pa SD for att det ar det enda partiet som vill ga ur det fascistiska, diktatoriska EU, plus att SD ar emot medlemskap i NATO. EU har tagit bort de europeiska folkens frihet. Europe'erna som ar foretagsamma och arbetssamma anvands av EU-eliten som arbets- och skatteslavar. EU's plan att ta bort varnplikterna i EU-landerna och anvanda EU-polis/gendarmeri och EU-militar for att halla befolkningarna i schack har gatt alldeles for langsamt saa istallet beslot de sig for att anvanda valdsbenagna muslimer, vilket aenda ingick i Barcelona-avtalet, och fylla hela Europa med dessa. Dessa ockupanter anvands for att demoralisera europe'erna. De har givits traffrabatt eller frikort att misshandla, valdta och morda. Europe'er som faar sina barn mordade blir apatiska, radda och lydiga. EU ar det ondskefullaste och sjukaste projektet i mansklighetens historia och fan vet hur det kommer att sluta. EU/globalisterna/Muslimska Brodraskapet tillsammans med media har fatt europe'er att splittras och borja hata varandra. Jag kommer att roesta pa SD och om de sviker saa kommer jag aldrig mer att roesta. Och det faar jag kanske inte heller.

For ovrigt saa tycker jag att Thoralf ar landets baesta och arligaste politiker och den enda som pa riktigt har en dialog med vaeljarna. All heder at honom.

 
Ingen bild

Merkel: Vi ska skicka tillbaka alla invandrare

3 juli 2018 10:23

Regeringskrisen i Tyskland uppges nu vara avvärjd. Detta sedan Angela Merkel gått med på att upprätta transitläger i landet. Därifrån ska invandrarna sedan skickas tillbaka de länder där de tidigare befunnit sig.
http://www.friatider.se/merkel-vi-ska-skicka-tillbaka-alla-invandrare

 
Ingen bild

På riktigt

3 juli 2018 11:19

Utmärkt att du redovisar att 55 människor fått möjlighet att integreras genom arbete. Skulle du stå ut med att rulla tummarna dag ut och dag in om du hade den möjligheten? -Jag tänker inte det, jag tänker att du hade blivit alldeles för uttråkad, varför tror du att dessa människor är annorlunda? Att chefer för försörjningsstöd, 2017 redovisar en minskning med utbetalningar av försörjningsstöd med 30% och säger att det ett resultat av ny arbetssätt, det stämmer alltså inte? Och ärligt Thoralf att dra den gamla valsen att dom tar våra jobb..., är inte det lite förlegat? Att ställa flykting-människor mor våra svenska-människor och dra växlar på deras drömmar och hopp...? Vad tror du flyktingarna hade för drömmar och hopp när de tvingades att fly från deras hem, arbeten och familjer?

Summa summarium, att du inte bloggar mot NMRs deltagande i Almedalen förvånar mig inte.

Thoralf Alfsson

3 juli 2018 16:21

Nej, det stämmer inte om man inte menar att Extra tjänster är ett nytt arbetssätt.

Jag har skrivit om NMR när de var i Kalmar under Pride.

 
Ingen bild

Bamse

3 juli 2018 18:12

Nu går pampen Johan Persson ut och lovar alla ungdomar i Kalmar lägenhet. Hur ska det gå till?

Thoralf Alfsson

3 juli 2018 21:51

Det enda bostadsföretag som Johan Persson kan påverka är Kalmarhem. Det kommunala bostadsbolaget får det jobbigt när anvisningslagen och nya löften från JOhan Persson skall uppfyllas. Övriga personer och framförallt pensionärer kan glömma att få en bostad i Kalmar.

 
Ingen bild

Mustafa

3 juli 2018 18:27

Vad lider Johan Persson av för störning? Stackars Malin, eller är det samma skrot o korn? Jag tycker det är roligt att han läser denna blogg.

 
Ingen bild

En som vet

3 juli 2018 22:54

KalmarHem med Johan Persson har 20 lägenheter som så kallad har tilldelats till dom inte ska vara här. Muhammed med kompani.

 
Ingen bild

en småländska

3 juli 2018 23:33

@ på riktigt
Du verkar inte på riktigt förstått att de flesta som kommer inte är flyktingar utan ekonomiska migranter, du kan kolla ex UNHCR:s statistik för Italien, ca 3 % uppfyllde flyktingstatus av de som kom våren 2017. Repatriering i stor skala är vad som behövs.

 
Ingen bild

Lotta_1

4 juli 2018 08:28

@en småländska
Dessa goda människor tror på fullt allvar att alla som kommer hit är flyktingar som flytt från krig och elände. Det har de blivit itutade i decennier av massmedia och politiker som Fridlolin och Ferm. De fattar inte heller att man som flykting enligt de konventioner som finns skall söka skydd i första säkra land. Bestämmer man sig för att strunta i det utan reser vidare genom hela Europa till Sverige är man inte längre att räkna som flykting utan en ekonomisk migrant. Oavsett det så är de allra flesta som kommer hit inte flyktingar som flytt från krig. Hörde en hysterisk människa på TV härom kvällen som påstod att det var krig i Afghanistan. Inte konstigt att det ser ut som det gör i landet med en så obegåvad befolkning som inte ens klarar av att läsa statistik utan sväljer massmedias och 7-klövernpolitikernas fabler med hull och hår. Jag skulle skämmas om jag var så dum.

 
Ingen bild

Märstabo

4 juli 2018 10:43

Sverige är som det amerikanska skojarbolaget Enron. Ledningen roterar runt kostnader och tillgångar mellan enheter på pappret så att siffrorna ser bättre ut än vad de är.

 
Ingen bild

Ulf

4 juli 2018 13:07

Hoppas han bluffar klart i september.

 
Ingen bild

Hyena

5 juli 2018 14:05

Johan Persson har troligtvis samma diagnos som Fredrik Reinfeldt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se