thoralf

Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

OM SVERIGE VORE UNGERN

Av Thoralf Alfsson - 5 maj 2018 20:33

Vilken vämjelig krönika, fylld med smörja, lögner och osanningar. Björn Samuelssons självinsikt om det som i Norge kallas för ”Svenska tillståndet” är obefintlig. Björn Samuelsson är sannolikt kommunist, för det är nog de enda som inte har upptäckt att det finns en hel rad av problem i vårt land. Snacka om att vara hemmablind! Men han tillhör ju 68-vänstern och dessa individer kommer aldrig erkänna den negativa utvecklingen i samhället och inte minst katastrofen med ”mångkulturprojetet”.


Men det är lika anmärkningsvärt att han uppenbarligen får bra betalat av Östra Småland för sina illa dolda hatiska texter och utfall mot oliktänkande, vilket grundar sig i hans eget ”klasshat”.


Alla människors lika värde existerar definitivt inte hos denna gode man vid namn Björn Samuelsson.


Läs krönikan!

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/om-sverige-vore-ungern/


"Om man ska skapa en nationalistisk enpartistat är det första man ska göra att göda rädslan hos folk. Det gör man genom att peka ut grupper att hata.

Allt är dom andras fel. Judarnas. De intellektuellas. Invandrarnas. Och framför allt de ljugande medias fel.

Donald Trump är den ledare i en västerländsk demokrati som drivit kriget mot media till nya spektakulära höjder ljuger eller slirar på sanningen sisådär 6 gånger per dag enligt New York Times uträkning. Men eftersom media alltid ljuger så kan det säkert vara både åtta och femton gånger. Från stora lögner om skattereformen till små lögner som att 32 000 människor hörde hans tal på en arena i Grand Rapids, som rymmer max 4000 personer.

Trumps anhängare bryr sig inte. Allt handlar ju bara om alternativa fakta. Han står ju på ”vår” sida. Eller gör han inte?

I Ungern finns knappt längre några självständiga medier kvar. De flesta har köpts upp av regimvänliga krafter eller lagts ner. I Polen har regimen sparkat tvåhundra journalister och chefsgarnityret i public service och ersatt med rättänkande. Läroböckerna i skolan ska odla patriotism. Att kalla Auschwitz för ett polskt dödsläger kan ge tre års fängelse. Inga polacker deltog i judeutrotningen, nämligen. I Turkiet har 200 mediehus stängts och förra veckan var det dags igen, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg; 14 journalister på tidningen Cumhuriyet sätts i fängelse. Anklagelsen?

Tja, den kan du hitta på själv. Börja med ”medhjälp till terrorism” och låt fantasin spela...

I Ekots lördagsintervju får SD:s Jimmy Åkesson frågor om utvecklingen i Ungern. Han har inga särskilda problem med det. Kritiken är ”svepande”. Omvärlden, det vill säga EU kan väl fortsätta att pumpa in sina miljarder i Polens och Ungerns utveckling men ska för övrigt inte lägga sig i. Och det är förresten lika illa med den vänstervinklade journalistkåren Sverige, tycker Åkesson. Eller ”nationens fiender” som SDs riksdagsledamot Linus Byström säger.

Så hur skulle det då se ut i ett kommande nationalistiskt lyckorike Sverige, ska vi kalla det ett Ungern 2.0? Här några förslag.

Först måste naturligtvisjournalistkåren bytas ut. Vad ska vi göra med alla ljugande moderatkommunistiska socialliberala journalister på Barometern, Östran och Ölandsbladet till exempel ? Man kanske kan återanvända kommunistlägret i Storsien från andra världskriget? En idé bara. Så kanske vi äntligen kan få höra sanningen om klimatförstöringen till exempel. Den finns ju inte, allt är ju bara ett påhitt av kineserna som vill sälja solpaneler.

När vi sedan har skickat ”hem” alla invandrare upptäcker vi att både vården och kollektivtrafiken kollapsar. Lösningen på detta är förstås att göra som man redan insett i dagens Ungern, se till att svenska kvinnor slutar jobba och föder fler barn. Och fort får det gå. Där är ju attackerna mot aborträtten som förs från högerhåll idag ett rätt steg på vägen. Abort måste naturligtvis i framtiden betraktas som ett brott mot nationen.

När medias och utbildningsväsendets roll byts från kritiskt tänkande och granskande till nationell uppbygglighet händer förstås en del. En sån som historikern Peter Englund som skriver om svenska karoliners krigsförbrytelser under Karl XII förpassas från den akademiska världen och ersättas med Esaias Tegnér; ”Kung Karl den unge hjälte...” ni vet. Javisst ja. Tegnér är ju död. Nåja, det finns nog andra inom akademin som gärna hörsammar den nygamla tiden och hjälper till att putsa upp den nationalromantiska glorian.

Alla minoritetsprogram i radion, meänkiele, finska, arabiska, vad det nu kan vara försvinner naturligtvis. Tillhör man en minoritet som same, rom, jude, bör man huka sig. Rejält. Namnbyte kan rekommenderas.

Betyder den nya tiden att ”eliten” försvinner? Det vill säga alla dom i ”det socialliberala internationella vänsteretablissemanget” försvinner.

Javisst.

Det vill säga det gör dom ju inte. Men våra möjligheter att få veta vad dom har för sig försvinner.

En sån som George Soros är en skurk, medan en Erdogan som sitter i sitt två miljarders kejsarpalats är en folklig hjälte.

I den sköna nya nationalistiska Sverige är vi alla svenskar. Där var och en vet sin plats i samhällsgemenskapen och alla intresse- och klasskonflikter har upphört. Och den gode ledaren, utan opposition och insyn som inte alls tänker på att sko sig själv och endast ser till folkets bästa kommer att i sin godhet vaka över oss alla. Med hjälp av Facebook och Google förstås.

Och för alla som inte ställer upp på det erbjuder vi generöst ett hål i marken."

 
ANNONS
 
Ingen bild

Humanist

5 maj 2018 21:04

Det verkar som om texten du länkat till är s.k plus-/premium-material, som bara kan läsas om man är betalande prenumerant. Du kanske bör citera lite ur artikeln i ditt blogginlägg, så att även vi som inte prenumererar på Östra Småland kan bilda oss en uppfattning om vad Björn Samuelsson skriver.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 maj 2018 21:26

Björn Akilov ?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 maj 2018 22:39

Om jag vore Jimmie Åkesson skulle jag inte för ett ögonblick vilja städa upp detta dårhus.

"Arbetsmiljöverket tvingades låsa in sig vid ett besök på en Malmöskola. Elever försökte sparka sig in i lärarrummet. Korridoren var tömd på allt material för att barnen inte skulle ha något att slåss med. Nu hotas Malmö stad med böter på 100 000 kronor om kaoset inte stoppas"

Bygg fler mentalsjukhus. NU!


https://www.sydsvenskan.se/2018-05-06/arbetsmiljoverket-tvingades-lasa-in-sig-motte-totalt-kaos-pa?redirected=1

 
Ingen bild

Morningstar

5 maj 2018 23:05

Det finns åtminstone en 68:a som har vaknat. Han heter Lasse Wilhelmson och har blivit intervjuad av Jonas Nilsson. Bara sök Palaestra Media på YouTube. :)

 
Ingen bild

hebbe

6 maj 2018 02:36

Ang förra inlägget... ficke Drömhuset föreningsbidrag?? Är detta en förening? Du, Thoralf lade fram fakta hur en förening skall söka bidrag... men inte hur Drömhuset kan betraktas som förening.

Thoralf Alfsson

6 maj 2018 08:15

De är en ideell förening registrerade hos Skatteverket

 
Ingen bild

lotta

6 maj 2018 04:33

Vad i artikeln är lögn?

Thoralf Alfsson

6 maj 2018 08:16

Vad är sant?

 
Ingen bild

Ville

6 maj 2018 06:48

Svenska politiker har sedan 70-talet kopierat Jugoslaviens politik. Förvisso misslyckade löntagarfonderna, men den socialistiska drömmen lever vidare. Det är intressant att se likheterna mellan länderna:
1. Man förbjöd folk att säga eller tänka annat än det rena socialistiska tankarna som Tito uppdaterade dagligen om vad som var tillåtet att säga just då. Om du sa fel saker blev du av med ditt jobb och kunde få fängelse. Här ser jag ingen skillnad mellan länderna.
2. Jugoslavien hade en rättvis omfördelningspolitik som gick ut på att man flyttade företag till fattigare delar av landet och på så sätt förstörde sin industri. Problemet var att det inte fanns utbildade i de fattigare delarna. Sverige tvingar sin industri utomlands med sina skatter.
3. Man slösade med pengar i en otrolig takt genom att bygga luxbostäder till partimedlemmar och hade en av Europas största arméer. Sverige slösar bort pengar genom att ta in flyktingar och förse hela världen med pengar genom bidrag.

En vacker vårdag 1990 blev ”dinar” värdelöst och hela det ekonomiska systemet kollapsade, affärer kunde inte köpa in varor för pengarna, folk svalt. Det var nu när folk gick ut på gatorna för att protestera och militären skulle ut på gatorna för att lugna ner folket som Jugoslavien började försvinna från världskartan.

Nu frågar man sig vad som kommer att hända i Sverige när våra politiker har slösat bort våra pengarna och våra nysvenskar inte längre får sina gratismåltider för dagen. Kommer de att säga: ingen mat idag, OK, eller kommer de att protestera på gatorna. Detta kommer att bli en utmaning, om man ska använda ett uttryck som bevarar en från både jobbförlust och fängelse.

 
Ingen bild

Ludvig

6 maj 2018 07:00

Efter att haft Östra Småland i många år, kan jag säga att jag ser inte fram till att läsa krönikan på lördagarna av Björn Samuelsson. Inte läsvärt.

 
Ingen bild

Tony

6 maj 2018 07:56

Ja är det något som är en nagel i ögat på en gammal kommunist
så är det att verkligheten kommer ut till folket, trots att
vänstern i alla länder gör och gjort allt för att mörka och
förtiga. Som den kommunist han troligen är, så har han nog
befunnit sig i Polen på den tiden när den vidriga kommunismen
lade sin sövande hand över landet, då har han säkert sett hur
det såg ut, tycker att han ska resa dit idag och konstatera
att där kommunister åker ut, där börjar allting att blomstra.
Polen är idag lika modernt som vilket annat land som helst!

 
Ingen bild

Thor

6 maj 2018 09:42

Soros ÄR en skurk. Dömd i fransk domstol för insiderbrott. Ur led är tiden sannerligen när en kommunist försvarar en spekulationsdriven kapitalist som George Soros. Som aldrig under hela sitt liv ägnat sig åt något produktivt arbete.

 
Ingen bild

Egon

6 maj 2018 10:08

Tony.
Googla Woiciech Jaruzelski.
Kommunismens rätta ansikte.
Han begrep tillslut att kommunismen var döfödd.
Solidarnocz tog Polen ur oket av misslyckad Sovjetkommunism.
Fråga polacker idag om det var bättre förr?

 
Ingen bild

en småländska

6 maj 2018 11:20

Ett riktigt lågvattenmärke, sammelsurium rentav, inga källor osv osv. Ex. Sverige behöver inte invandring, vi har födelseöverskott enl SCB. Han kan fråga sig hur Island och Schweiz överlever och även Japan! Verkar ha ett horn i sidan till Ann Heberlein också, riktigt otrevlig ton i krönikorna ibland (undviker dem) i möjligaste mån. Annars är Östran oftast hederligare än Barran i alla fall.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 maj 2018 13:16

Jag läste krönikan av nyfikenhet och försökte ärligt förstå vad han skriver. Jag måste anmäla för chefredaktören att jag hittar ingen vettig slutsats. En massa ord och några nålstick mot oliktänkande i svepande fraser. Just svepande som han kritiserar andra för att måla.

Får man verkligen betalt för en sådan krönika? Vid eftertanke så finner jag att till exempel Expressen har Özz Nujen, Alex Schulman och Cecilia Hagen som krönikörer. Så ordbajseri är tydligen lönsamt.

 
Ingen bild

Yvonnetuap

6 maj 2018 15:05

Kalmar kommun har honom som tjänsteman.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 maj 2018 15:08

Pepparholm : Alexander Akilov på Expressen har det jobbigt med Marcus Osscarsson...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 maj 2018 15:12

Ludvig : Varför är du med och betalar kommunisternas löner via Östra Småland ?
Tänk till lite nu och börja använda din plånbok mot dessa
Det är basic för en normalbegåvad Sverigevän att inte stödja dessa ?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 maj 2018 15:40

Vad Kalmar kommun behöver för att få ordning på att efterleva kommunallagen är en Lublin.
Hälsningar från Öland.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 maj 2018 15:45

Ölandsbonde : Räcker det inte med en inavlad Ölandsidiot i Kalmar som ställer till det tycker du, Per Lublin har inte ett skit att tillföra ett normalt samhälle, fullständigt stendum

 
Ingen bild

Stefan A

6 maj 2018 17:03

Ja hur har Soros tjänat sin enorma förmögenhet, knappast genom humanism...

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

6 maj 2018 17:05

Samuelsson beskriver ett Sverige, om vi INTE väljer bort kultur-marxismens diktatur!

 
Ingen bild

TomasPLZ

6 maj 2018 20:19

Bra gjort av Polen att de avskedade marxistiska s.k journalister som ägnade sig åt desinformation och spridning av "fakenews". Samuelsons källa måste vara den kommunistiska dagstidningen Gazeta Wyborcza som har förlorat många läsare. Tidningens chefs redaktör heter Adam Michnik och hans farbror är efterlyst Stalinistisk domare som beviljades asyl i Sverige år 1968.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se