thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2018

VARFÖR INTE KRONOFOGDEN, TULLVERKET OCH SKATTEVERKET OCKSÅ?

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2018 20:31

Sverigedemokraterna har ända sedan riksdagsinträdet 2010 lagt motioner och budgetar där vi lagt mer pengar på polismyndigheten med anledning av att vi vill ha fler poliser. Dessa förslag har röstats ner år efter år av partierna inom 7-klövern fram till för något år sedan då fler partier började förespråka samma sak. Under det sista året har flera partier tävlat om vem som vill ha flest poliser och vilka som vill öka polismyndighetens budget med störst antal miljoner kronor.


Buden har varit många, 2 000 fler poliser, 5 000, 6 000, 7 000 och nu 10 000 fler poliser!

 

Vi vet att brandkår och ambulans inte åker till vissa områden utan att få sällskap av polis. Ofta flera polispatruller. Vi vet att Radiotjänst inte skickar sin personal för att kolla TV-licenser i utanförskapsområden. Vi hörde en chef för ett säkerhetsföretag säga att de vågar inte ha sina vakter längre i vissa områden. Säkerheten är för dålig! Men i dessa områden tvingas många människor att bo.


Jag tror att de som tävlar om mest poliser missar något viktigt! Jag tror det behövs kraftigt ökade resurser till Tullverket, Skatteverket och Kronofogden. På dessa myndigheter behövs de massor av människor. Det är dessa myndigheter som kan sänka de kriminellas ekonomiska möjligheter och svarta affärer. Det gäller att täppa till alla möjligheter för att tjäna pengar svart. Det kan inte polisen göra utan det kan Skatteverket, Tullverket och Kronofogden göra.


Lyssna gärna på mitt anförande i riksdagen den 4 december 2013 innan jag ger ett litet exempel på vad jag menar. Om inte klippet funkar testa med denna länk.
Istället för 10 000 poliser så räcker det med 8 000 poliser och anställ istället 2 000 personer på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten för att enbart jaga de som ägnar sig åt brottslighet. En samlad attack från samhället av dessa myndigheter tillsammans med polisen för att knäcka de kriminellas affärsverksamheter.


Ett litet men mycket enkelt exempel är fusket med kassaregister. Idag är det krav på att kassaregister skall användas vid torghandel. Efter att jag betraktat detta på Stortorget under en lång rad fredagar så förstår jag att det sällan ges några kvitton. Försäljarna blir på dåligt humör om någon kund vill ha kvitto.


Det kanske förklarar hur de kan sälja sina grönsaker och frukt så billigt.


 


Ca 40 kr/kg hos ICA.


Istället för att använda kassaregistret så använder den här försäljaren en miniräknare att slå in de olika varorna. Sedan används kassaregistret bara som en kassalåda. Notera hur kassalådan öppnas i detta klipp.Detta upprepades varje gång en kund betalade med kontanter. Förklaringen till sättet att öppna finns i denna bruksanvisning för ett kassaregister.


 


Tyvärr är det väl så att skatteverkets personal inte vågar sig ut och granska den här typen av fusk av rädsla för sin egen säkerhet. Jag gissar att skatteverkets personal kräver handräckning av polis inför vissa kontroller idag men att polisens resurser inte heller räcker till. Vilket samhälle vi skapat.


Vågar man inte ta tag i dessa ”enkla” problem hur kan någon tro att samhället skall lösa de större problemen och den grövre brottsligheten? Satsa mer resurser på Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 februari 2018 21:23

Du pekar på ett problem som bidrar till parallellsamhället som dom politiskt korrekta hävdar ska bekämpas.
En annan sak som jag tycker är ironisk är när reportrar från våra "fantastiska" tv-kanaler frågar folk om dom är mer otrygga nu än tidigare och varför.
Dom vet för att dom är själva otrygga men törs inte erkänna.
Otrygga är ett liknande ord som utmaning. Ska låta mindre allvarligt.
Rädda är rätta ordet.

 
Ingen bild

Laglydig

14 februari 2018 21:25

Jag håller naturligtvis fullständigt med. Jag hade dock gärna sett 25 000 nya poliser och 5 000 nyanställda till övriga myndigheter under en övergångsperiod (till återvändarprogramet är genomfört fullt ut). .
Jag ser framemot att kolla på videorna senare. Gillar att videon från torghandeln inte är pixlad som i många andra medier (bevismaterial?).
Men tomater för 15 kronor/kilo är väl inte speciellt anmärkningsvärt. Förra veckan sålde den enda livsmedelshandlaren i det lilla samhället där jag bor spanska tomater för 16:95 per kilo med moms och allt (så vitt jag vet svensk ägare). 40 kronor kilot, säger väl mer om vilka extrema vinstmarginaler ICA har...

 
Ingen bild

Björn

14 februari 2018 21:34

Håller med om att man måste satsa även på andra myndigheter när det gäller att bekämpa brott. Och sen måste myndigheterna också samarbeta. Det har pratats samarbete mellan myndigheter i över 20 år, men har det fungerat? Nej, mest en massa möten mellan chefspersoner som sen inte lett till så mycket.
Förtroende är nog bra, men kontroll är bättre. Skulle vara kul att få veta hur mycket pengar som skickas iväg från Sverige till Mena länderna varje månad.
Dagens politiker syns alltför historielösa. Hur tacklade man maffian i USA på 30-40 talet?
Något vi inte heller får glömma är sjukvård ambulans och brandkår, vilka också är viktiga för vår trygghet. Brandkåren har idag stora problem med personal, framförallt utanför storstäderna där räddningstjänsten består till stor del av deltidsbrandmän, med ganska usla löneförmåner.
Tyvärr finns idag alltför många hål i samhällskroppen, där våra skattepengar borde läggas.

Riksdagsklippet var intressant. Kunde lika gärna ha spelats in i dec 2017.

 
Ingen bild

Idioten

14 februari 2018 22:11

Sanna mina ord detta spektakel säger skattemyndigheten. DET GÅR ÅT FÖR MYCKET FOLK ATT KOLLA.

 
Ingen bild

Observer

14 februari 2018 22:25

Ni måste inse att vi lever i en fullutvecklad Sovjetstat, som dessutom slår mot sina egna ursprungsbefolkning.
Varenda TV-Program innehåller politiska "Lektioner" om påbjudet förhållningssätt inom politik eller miljö.

 
Ingen bild

Pang

14 februari 2018 22:28

"Det måste vara ett större problem för regeringen att ha ett parti som SD som backar upp dom i denna fråga om NATO"

Så låter det från Alliansen idag.

Hur i helvete kan dom vara för NATO? Hej till världskrig?

 
Ingen bild

Trötter

14 februari 2018 22:59

Och Torghandel i all tid har väl alltid varit ganska svart oavsett ursprung? Faan vad trött jag blir att du skall vinkla detta till någon rasistisk skit, för det är just vad det är! Faaaake neeeews! Din tönt!

Thoralf Alfsson

14 februari 2018 23:11

På vilket sätt är det rasistiskt att önska mer resurser till Skatteverket, Tullverket och Kronofogdemyndigheten?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2018 00:52

Det som händer på torget i Kalmar är exakt så det går till i alla muslimska/arabiska butiker.

Alla butiker. Utan undantag!

Gör ett litet test. Handla och begär kvitto. Jag är ganska säker på att du/ni kommer att kunna läsa på kvittot att; ”registret är i träningsläge” eller liknande. Att denna muslimsk/arabiska brottslighet får pågå beror endast på att Skattemyndigheten tillåter det. Tillåter det? Ja, varför tror ni att Skattemyndigheten inte filmar och gör kontroller? Min gissning är att detta är beordrat från högsta ort. Man har fått order om att ligga lågt och inte störa verksamheten. Man vill inte ha kravaller och våldsamheter. Det får man om försörjningen tas bort.

Jerzy Sarnecki i Forskning & Framsteg.

” – Detta har tagit oss och polisen med total överraskning, fortsätter han. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.”

”total överraskning”?

Det vänder sig i magen när den lille ”professorn” Jerzy Sarnecki som under alla år avfärdat kritiska röster som främlingsfientliga, nu har han tydligen vänt på en femöring.

Vilket litet opportunistiskt, ondskefullt och fegt kräk!

https://fof.se/tidning/2018/2/artikel/laget-ar-javligt-allvarligt

 
Ingen bild

pmurT

15 februari 2018 02:06

Hade det bara bort svenskar i Sverige hade det inte behövts 10 000 fler poliser. Inte ens 2000 fler.

 
Ingen bild

Friholt

15 februari 2018 05:40

@Trötter 22:59 Är du på riktigt - eller?

 
Ingen bild

World Traveller

15 februari 2018 06:19

@ Trötter
Vilka fina ord du kan. “tönt”! Kan du inga fler, som: rasist, fascist, nazist, kackerlacka med mera? Du har väl gått på EXPO’s föreläsningar så du fått lära dig hur du ska bemöta Sverigedemokrater.

 
Ingen bild

Magnus

15 februari 2018 06:47

-> Trötter 22:59: Att rapportera fakta är alltså rasistiskt? Undrar vilken värld du lever i.

 
Ingen bild

Grreger

15 februari 2018 07:35

Vi behöver inte mer poliser, vi behöver repatriera fler kaozbabbar.

 
Ingen bild

Tobbe S

15 februari 2018 08:54

Som enskild näringsidkare får man ha en omsättning upp till 150.000 kr utan att använda kassaregister. En familj, med torgstånd, kan bestå av sex st enskilda näringsidkare och alltså omsätta 900.000 kr utan kassaregister.

Thoralf Alfsson

15 februari 2018 09:59

Varför har man då investerat i ett kassaregister som man inte använder?

 
Ingen bild

Quo Vadis

15 februari 2018 09:30

Helt sjukt att myndigheterna låter denna svarthandel pågå helt öppet! Hur påverkar detta vanliga hederliga medborgares vilja att betala skatt? (världens högsta skatt!)

 
Ingen bild

f

15 februari 2018 09:58

Jag undrar hur Interasistmen (...idiot..) tänker vända detta mot dig, Thoralf?
Du har fullkomligt rätt i ditt inlägg.

Det finns så mycket att bita i, ta t.ex Özz Nujen och de svarta pengarna till Akilov. Är det för att han är kurd som det inget hänt?

 
Ingen bild

Hacke

15 februari 2018 10:27

Här finns naturligtvis gigantiska skattepengar att hämta om bara viljan och modet fanns.
Men eftersom det handlar om det nya frälset finns vare sig det ena eller andra.
Det såg ut att vara en antydan till skärpning den första tiden med nya kassareglerna. Men snart var det business as usual igen. Finns det några kontroller över huvud taget?

 
Ingen bild

Thomas

15 februari 2018 10:35

Det här med Skatteverket är till största delen en resurs och kostnadsfråga. Jag känner personligen flera anställda som jobbar med revision och kontroll av företag. Skatteverket är väl medvetna om att över hela Sverige så fuskas det speciellt i handel, bar och restaurang branscehn men man gör en bedömning att om dom undanhållna skatterna inte är minst 750kkr till 1 miljon kr så lönar det sig inte ens att starta en revision. Så Skatteverkets bedömning är baserat och rankat efter där de kan dra in mest pengar.

Thoralf Alfsson

15 februari 2018 11:20

Stämmer inte! Läs artikel.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/skattesmall-for-nagelsalong/


 
Ingen bild

Magnus

15 februari 2018 11:21

Tobbe S 08:54. Kan du tala om var det finns att läsa att kassaregister inte behövs i vissa fall. Kontoret på fickan?

 
Ingen bild

Mahmoud

15 februari 2018 11:23

Kassaregister har man för att det ser "seriöst" ut för kunder. (Och för att ha nånstans att ha mynten.)
För att slippa kassaregister måste man asnöka om detta hos Skatteverket, räcker inte med låg omsättning, att försäljning sker utomhus eller att el saknas. Det är inte automatiskt m.a.o
Du ska lik förbannat lämna ett kvitto som uppfyller alla krav och bokföra och deklarera förstås. Har aldrig fått kvitto ens om jag bett om det av en torghandlare. Brukar bara bli sura miner.

 
Ingen bild

BJ

15 februari 2018 11:59

Minns ni när KSRR hade en secondhandaffär i Kalmar där dom sålde sånt dom hittat i soporna? Besökte den ibland. Såg aldrig att kassaapparaten användes. Dom la pengarna löst under disken bara.

 
Ingen bild

Tobbe S

15 februari 2018 12:01

Skatteverket: "Om du säljer varor eller tjänster kontant för mindre än fyra prisbasbelopp (fyra prisbasbelopp är 182 000 kronor för 2018) inklusive moms under ett räkenskapsår på tolv månader behöver du inte ha ett tillverkardeklarerat kassaregister. Då anses den kontanta försäljningen vara av obetydlig omfattning."

 
Ingen bild

Stridhsson

15 februari 2018 13:17

Härligt att Kent Ekeroth är tillbaka i riksdagen, där han försvarade Ungerns politik och berömmer Viktor Urban,något positivt idag!!

 
Ingen bild

Rödhaken

15 februari 2018 13:21

Skulle villa se en sammanställning över förslag som lagts av SD i riksdagen och som röstats ner av de andra partierna. Speciellt när det gäller brott och straff, invandring och terrorism. Jag är säker på att det finns massor av exempel på hur moderaterna har ändrat sig som kan vara bra att ha i valrörelsen.

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2018 13:40

Förklaringen till att myndigheterna inte vågar slå till mot oseriösa invandrare är väl helt enkelt att dom är fega, det går bra att va karred när det gäller en Svenskfödd liten småföretagare, men andra regler gäller när det handlar om en invällare.

 
Ingen bild

Stefan A

15 februari 2018 15:10

Och man bör även involvera FK, Af och kommunens socialtjänst,
skattemyndigheten gör ofta bara slagningar i befintliga register,
och lever man på någon form av kravlösa bidrag och bedriver
rörelse vid sidan om så syns det inte i några register, så fältbesök
är att rekomendera, dvs. lyfta arselet ur kontorsstolen. Och nya
pengar till myndigheter bör öronmärkas annars finns risk att det
går till pinnjakt, en jakt på medelsvensson som kör 42 på de nya
40-vägarna, eller pursvenska småföretagare med samma adress sedan 50 år tillbaka och inte har kontoret på fickan, risken är stor då även
svenska myndigheter är lata och tar den enklaste vägen ut, för att
inte tala om den hotande "razzestämpeln" ...huvva den värsta av alla
stämplar....

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 februari 2018 16:31

Ikväll glömmer jag Stefan Löfven och tittar på Östersund mot Arsenal.
Het match i -3°.

Thoralf Alfsson

15 februari 2018 16:52

Så får det bli!

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2018 16:46

Om vi alla kräver kvitto, och om vi inte får det, låter bli att handla av dessa "entrepenörer", då gör vi iaf en liten insats mot dem..

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2018 17:07

Det är bara att konstatera att Kent Ekeroth är en utmärkt representant för SD, klar och tydlig i sina anföranden. kan han nu bara hålla
sig ifrån krogmiljön, så har SD en kunnig kraft att tillgå!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 februari 2018 17:11

Magnus.
Det går bra att läsa själv också. Det behöver du inte be andra att göra.
https://skatteverket.se/download/18.15532c7b1442f256baef298/1397558288330/60901.pdf
Tobbe S har så klart helt rätt. Jag tvivlar starkt på att Thoralf varit lika på alerten om det varit bönder från Öland som stått för kommersen.

Rödhaken:
Gör det själv. Gå in på riksdagens hemsida och välj motionner från SD, eller annat parti. Då ser du vilka motioner som har lagts och vad som hände med dem.
Gör något själv!

Thoralf Alfsson

15 februari 2018 17:46

Om vi nu tänker lite praktiskt. Vi säger att torghandeln bedrivs 50 fredagar varje år och att omsättningen får vara max 180 000 kronor/år.

Det innebär att omsättningen inte får vara högre än 3 600 kronor varje fredag i snitt. Alltså måste de ha kassaregister!

Min egen bedömning är att det omsätts mellan 10 000- 20 000 kronor varje fredag.

 
Ingen bild

Emil

15 februari 2018 17:25

Nu går Åkesson ut med en nollvision på flyktingmottagandet. Det är huggsexa om mångkulturens begränsningar :)
Politikerna är desperata!

 
Ingen bild

steve

15 februari 2018 18:03

"Det skall finnas väl synlig skylt som anger företagsnamn eller ditt namn, adress och telefonnummer" för att följa tillståndet för torghandel. Är det någon som sett ovanstående hos dessa torghandlare.

Thoralf Alfsson

15 februari 2018 20:27

Nej

 
Ingen bild

Tobbe S

16 februari 2018 05:39

Thoralf: Om verksamheten bedrivs av fyra st "enskilda näringsidkare" kan de omsätta 14.400 kr/fredag

Thoralf Alfsson

16 februari 2018 08:08

Du har rätt men ändå fel.

Det krävs tillstånd för att sälja något på Stortorget och varje tilldelad plats kan bara ha ett företag/enskild firma. Inte fyra enskilda näringsidkare.

 
Ingen bild

Tobbe S

16 februari 2018 11:35

Thoralf: Det är nog med de tillstånden som med parkeringstillstånden...

 
Ingen bild

Pepparholm

16 februari 2018 17:08

Det är intressant att se hanteringen av kassaapparaten på torget och beskrivningen av hur den kan fungera när man inte sköter den korrekt.

När nu inte ansvariga myndigheter törs kontrollera så vore det intressant att se vad som händer om några orädda Kalmarbor ställer sig i närheten och bara öppet observerar. Parkering förbjudet men att stå och titta är inte förbjudet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se