thoralf

Direktlänk till inlägg 24 september 2017

KF OCH TYSKA VALET

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2017 23:17

Imorgon är det kommunfullmäktige i Kalmar. När jag går igenom handlingarna en sista gång kan jag inte annat än tänka på ordspråket ”den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri”. Så kommer det sannolikt bli för ganska många i valet 2018, kanske även i Kalmar. Jag roade mig med att titta efter hur de olika partierna röstade i riksdagen när ändringarna i Vallagen togs 2014. Det var bara Vänsterpartiet som röstade nej till dessa ändringar.

I kommunstyrelsen talade inte de båda partierna som motsatte sig förslaget till beslut om den verkliga anledningen till deras invändningar. Frågan är om de kommer göra det under kommunfullmäktige. Jag kommer säkert vara ganska road av den debatt som sannolikt kommer äga rum under måndagens kommunfullmäktige. I synnerhet om de inte talar ur skägget 😉


AfD i Tyskland ser ut att storma in förbundsdagen med ca 90 mandat. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val någonsin med ca 20 procent och Angela Merkels CDU/CSU backar kraftigt från 41 procent ner till ca 33 procent. Det kommer bli intressant att se vilken väg som Merkel väljer. Det ser väl ut som invandringen inte kommer stramas åt utan snarare tvärtom kommer öka och bli ännu generösare om Merkel börjar samarbeta med FDP och die Grune.


I kvällens Agenda fick en obehaglig minister ännu en gång vräka ur sig bedrövliga saker. Kanske var det i frustration över att socialdemokraterna i Tyskland gör ett katastrofval och att AfD gör ett bra val. Men oavsett vilket så är det bedrövligt att programledaren som låter den obehaglige ministern fortsätta med sitt skitprat. Undrar vilka komplex eller trauma ministern lider av?


PS

Idag har jag kopplat av med svampplockning och att se Kalmar FF slå Östersund med 2-1 på Guldfågeln arena. Om Kalmar kommun tar över arenan borde namnet ändras till Kalmar arena!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Erich Honneker

25 september 2017 00:07

Alternatiw fur Deuschland sagen Angela Merkel sein verrater, wollen sie mer multi kulti kulturen haben. so stimmen sie DDR..wie 87% dumme schweden

 
Ingen bild

Hm

25 september 2017 01:01

Vista utomlands med tveksamt internet. Obehaglig minister är inte ett bra signalement i dessa dagar. Alltför många att väla bland så vem är det?

 
Ingen bild

sverigevän

25 september 2017 04:35

I tyska valet kan man konstatera att inte ens tyskarna har lärt någontintg av historien trots att de har facit.

 
Ingen bild

Lasse P

25 september 2017 05:37

Jag såg agenda igår.Låt minister (SPYR GALLA)prata skit om Sverigedemokraterna så får vi många fler röster.
Tänk på att alla barn lär sig mobbning utav en sån jäkla idiot. Jag undra vad dom lär sina barn om uppfostra ?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 september 2017 06:38

Såg också på Agenda och det fortsatta "personangreppet" på SD.
Löjligt,barnsligt,obildat och äckligt kallar jag Morgan Johanssons uppträdande.

Då är det skönt att trampa runt i skogen och leta svamp.
Har plockat dom vanligaste men kan rekomendera Läckerriskan som är en riktig delikatess.
Stekte den utan kryddor och salt den är liksom redan kryddad som den är.
Kallas även Tallblodriska.
Mycket god och lätt att lära sig.

 
Ingen bild

Christer

25 september 2017 09:12

Både ett sorgligt och bedrövligt uppträdande av Inrikesminister Morgan Johansson i söndagens Agenda. Att så billigt försöka sig på en koppling mellan NMR och SD och samtidigt ge Jimmie Åkesson en känga. Vad vann Morgan? Fick han någon tveksam väljare över på sin sida? T.om programledaren såg förvånad ut.
Det var nog valresultatet i Tyskland som spökade hos lille Morgan. Men det är som sagt att det blir inte alltid som man tänkt sig när man gräver en grop. Vi får se på valnatten 2018.

 
Ingen bild

Tony

25 september 2017 09:25

Pygme minister har inget annat att komma med, han vet att SD
är större än Sossarna idag, men tydligen begriper han inte att
dom gör bort sig ännu mer på hans Mumbojumbo. Men det var
väl på uppdrag från hans inte allt för smarte Statsminister?

 
Ingen bild

Hacke

25 september 2017 09:27

Såg också den osmaklige och djupt ohederlige Morgan Johansson i Agenda. Det är alldeles uppenbart att socialdemokraterna kommer att köra sitt sedvanliga race med noll sakpolitik och hundra procent brunsmetning av sin farligaste motståndare ända in i kaklet i september 2018.

Och om möjligt ännu värre lär det bli från ”sakliga och objektiva” tvångsfinansierade SVT/SR. I Rapport innan Agenda gjorde man ett hopkok av grövsta sort med ett klipp ur intervjun med Morgan Johansson som lades ihop med Nordiska motståndsrörelsens ”attack” på ett pridetåg (tror det var i Falun) samt att en representant ur denna grupp satt på ett sd-mandat i en annan dalakommun!
Att denne kuppat sig in och inte har någon som helst koppling till sd upplystes det självklart inte om i inslaget.

Denna mischmasch av desinformation och ökända klipp-och-klistramodell skulle sedan Jimmie Åkesson ställas till svars för. Så fruktansvärt utstuderat och vidrigt ohederligt. Vad månde inte bliva under stundande valår från propagandamedia?!

 
Ingen bild

World Traveller

25 september 2017 09:29

@ hen, sverigevan m.fl vansterroestare

Vilka ar det som anvander Gestapos och NKVD's fascistiska metoder idag? Vilka utfor asiktsregistrering? Vilka kastar sten och misshandlar asiktsmotstandare? Vilka anordnar angiveriutbildning for fackmedlemmar? Vilka hanger ut asiktsmotstandare i media? Vilka skiter i svenska brottsoffer? Vilka vill foerstoera vaar svenska historia? Vilka stodde bombningarna av Libyen som ledde till att ISIS fick faeste dar? Vilka stodjer hjalpen till "rebellerna" inklusive ISIS i Syrien? Vilka respekterar inte vaar demokrati? Vilka ar dagens fascister? Jo, NI! Ni i vanstern ar dagens nazister. Ni foerstoer hela vaart en gang saa fina samhalle. Forosk med lite sjalvrannskan nan gang!

 
Ingen bild

Erik

25 september 2017 09:40

Tråkig med ännu en skandal.
SD-riksdagsledamot lämnar partiet

Sverigedemokraternas riksdagsledamot
Hanna Wigh lämnar partiet. Detta
i protest mot hur bland annat sexuella
trakasserier hanteras i partiet.

-Jag kan inte vara ett alibi för
Sverigedemokraterna längre, säger hon
till TV4-programmet Kalla Fakta.

Wigh har själv utsatts för sexuella
övergrepp av en riksdagskollega och
anser sig ha blivit smutskastad när
hon förväntade sig stöd från partiet.

Wigh, som även har slagit larm om
ekonomiska oegentligheter i SD, sitter
kvar i riksdagen som "politisk vilde".

 
Ingen bild

SM811

25 september 2017 09:43

"Det är alltid outsägligt sorgligt att upptäcka människor som i motsats till omgivningen har stelnat i den mentala utvecklingen också."
http://soldatmamma.blogspot.se/2017/09/om-morgan-johanssons-makabra.html

 
Ingen bild

Niklas R

25 september 2017 09:49

@World Traveller
Umm... vänstern har alltid varit som nazisterna eftersom nationalsocialister är precis vad de heter, socialister. Enda skillnaden är att de koncentrerar sig på ett land istället för arbetare över hela världen som kommunisterna gjorde.

 
Ingen bild

Lena1

25 september 2017 10:22

https://www.svt.se/nyheter/sd-s-hanna-wigh-lamnar-partiet

Om det är sant är det mycket allvarligt, det måste komma fram VEM istället för att anklaga hela partiet.

 
Ingen bild

GBM

25 september 2017 10:54

Justitieministern har ju helt klart Napoleonkomplex, hans uttalanden i studion är inte värdigt en minister. Men socialdemokraten i Tyskland for ju också ut i en massa otidigheter när han fick klart för sej vad som hade hänt. Samma sak väntar förhoppningsvis Johanssons parti nästa år.

 
Ingen bild

Göta

25 september 2017 11:23

Hacke skriver (09:27): "... Denna mischmasch av desinformation och ökända klipp-och-klistramodell skulle sedan Jimmie Åkesson ställas till svars för. Så fruktansvärt utstuderat och vidrigt ohederligt.
Vad månde inte bliva under stundande valår från propagandamedia?!"

Här kommer ytterligare ett prov på valårets anti-SD-kampanjer från svensk propagandamedia:

"Avhoppare: 'SD är som ett kriminellt gäng'
Två kvinnor hoppar nu av Sverigedemokraterna och anklagar partikollegor för sexuella trakasserier, rapporterar TV4:s Kalla fakta."

Från Fria Tider idag.
http://www.friatider.se/avhoppare-sd-r-som-ett-kriminellt-g-ng

 
Ingen bild

Pepparholm

25 september 2017 12:15

Det vänsterextrema populistiska invandrarvänliga Socialdemokratiska partiet har en utrikesminister som hånler när han i brist på sakskäl häver ur sig otidigheter.

 
Ingen bild

C Andersson

25 september 2017 12:18

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6LLWO/trafikverket-blixtar-slar-ut-jarnvagen

Finns det något samband mellan signalfel och kopparstölder?

 
Ingen bild

Göta

25 september 2017 12:54

Svenska medier liksom hela övriga vänsterbyket kommer att göra precis ALLT och vad som helst för att försöka krossa Jimmie Åkesson det här valåret också, liksom det förra.

Måtte han orka igenom och hålla ihop – både sig själv och partiet!

 
Ingen bild

Observer

25 september 2017 13:25

-Tänk! Vi skulle inte b e h ö v a något vänster eller höger. Etablissemang o likn OM alla bara såg till sakfrågorna -Vad är bra för oss människor? -Vad är fakta?
Alla har bra saker att komma med. Vi måste bara våga tappa ansikten inför varann och lägga upp på bordet vad är bra och vad är mindre bra, vad måste förändras?

Mycket av dagens missnöjesyttringar samt extremism härrör från de etablerade partiernas egna misslyckanden att hantera viss problematik -De skäms så för detta, så pass att de väljer att tysta ned miljonhövdad opinion och t.o.m diskuterar inskränkningar i yttrandefriheten och demokrati, Hellre än att erkänna att de gjort fel.
Det är detta som är pudelns kärna så att säga.
Den dagen man lär sig att hantera även känsliga frågor så skulle vi ha ett bra mycket mera harmoniskt debattklimat och bättre fungerande länder på många håll.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

25 september 2017 14:46

Hanna W. är inte trovärdig. Att vända sig till Kalla Fakta istället för att polisanmäla och namnge förövaren är hämnd gentemot SD. Märkligt att alla springer till media så fort det inte passar. Hon ska avsäga sitt uppdrag och inte ta ut lön. När ska vissa lära sig att man håller saker internt istället för att springa till pressen?

 
Ingen bild

Hans

25 september 2017 15:00

Varför blev det så tyst om de 244.5 miljonerna kommunen betalar för arenan för att sedan hyra ut den till KFF för 420 000, så det kommer ta runt 500 år bara för att det skall få tillbaka sina pengar. Tror verkligen någon att den byggnaden kommer att hålla så länge?

Thoralf Alfsson

25 september 2017 15:39

Avtalen med Kalmar FF kommer upp i kommunstyrelsen den 3 oktober och sedan i kommunfullmäktige den 30 oktober om det går enligt majoritetens tidplan.

 
Ingen bild

Hebbe

25 september 2017 15:37

OT men jag måste dela med mig av den information som kom från barnens skola idag, eller rättare sagt från skolinspektionen. Den sammanfattar läget i Sverige på ett bra sätt då brevet avslutas med följande:

العربية) Arabiska) För information på arabiska:  
www.skolinspektionen.se/skolenkatenarabiska
English (Engelska) För information på engelska:  
www.skolinspektionen.se/skolenkatenengelska
Suomi (Finska) För information på finska: 
www.skolinspektionen.se/skolenkatenfinska
Kurmancî (Nordkurdiska) För information på nordkurdiska:
www.skolinspektionen.se/skolenkatenkurmanci
Romani chib arljisko (Romani chib, Arli) För information på romani chib arli:
www.skolinspektionen.se/skolenkatenromani
Русский (Ryska) För information på ryska:
www.skolinspektionen.se/skolenkatenryska
Soomaali (Somaliska) För information på somaliska:
www.skolinspektionen.se/skolenkatensomaliska
(سۆرانی (کوردی) Sorani, sydkurdiska) För information på sorani
www.skolinspektionen.se/skolenkatensorani
دری(Dari) För information på dari:
www.skolinspektionen.se/skolenkatendari

 
Ingen bild

Gustaf

25 september 2017 15:53

Göta 12.54 Ja visst är man orolig för det spektakulära som SVT och Tidningar visar upp. Utan Jimmie Åkesson så blir det platt fall för partiet.
Samtidigt måste de ut/upp på barrikaderna. Ser svårt ut tycker jag.
Vi får hoppas folk ser vad som händer .

 
Ingen bild

Friholt

25 september 2017 16:08

@DuGamlaDu Fria 14:46 Jag tror att Hanna W unter wegs har insett att hon inte kommer ifråga 2018 för att kandidera på SD:s riksdagslista. Hon försöker därför att, likt räven om rönnbären, påstå att rönnbären är sura. (Fast i själva verket beror det på att, precis som räven, når hon inte upp till de goda bären.)

 
Ingen bild

C Andersson

25 september 2017 16:09

Ett signalfel är när en signal visar fel

https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/102861

Goddag yxskaft!

 
Ingen bild

Farbror Fredde

25 september 2017 16:18

Det kommer att bli svårt att bilda regering i Tyskland. SPD vill hellre vara opposition, men det vill liberala FDP också, för om de måste samarbeta med miljöpartiet, så slutar det nog illa. Om SPD sedan framhärdar blir det nyval. Fast vad jag egentligen ville skriva, var om vilka amatörer det finns på svensk TV. TV4 har t ex inga egna kontakter i Tyskland, vare sig svenskar eller tyska kolleger. De har försökt att få någon som kommenterar valet över svenska kyrkan, typ vem som helst som känner sig manad att komma med mer eller mindre kvalificerade åsikter. Vet dock ej vem som ställde upp.

 
Ingen bild

Kurtan

25 september 2017 16:59

Tänk er följande scenario:
Dessa kvinnor har blivit "fångade" från vänsterhåll/7-klövern och mutade med miljontals kronor insatt på hemligt konto m.m för att komma med dessa anklagelser...

Ett fullt möjligt scenario då de verkar vara beredda att göra allt för att undanhålla decennier av vanstyre för den stora allmänheten...

Kanske någon från den Sverigevänliga rörelsen skulle kunna göra en "trevare" och kanske ge ett "motbud"? Denna skandal om detta vore sanningen vore mycket värt för Sverige!

 
Ingen bild

Antabus

25 september 2017 17:23

Ja, det hela verkar mycket märkligt. Så länge journalisten inte polisanmäler händelsen så är det som om TV4 försöker att vara "åklagare och domare" på en och samma gång. De försöker att starta ett mediadrev och vill inte fördjupa granskningen eller ta det till rättsväsendet därför då riskerar allt att rinna ut i sanden.

Hur mycket har TV4 betalat? 
Ingen bild

Björn

25 september 2017 17:36

OT. Blir ganska trött att höra om den nya skandalen, där Hanna W har anmält en partikollega.
Av den information som framkommit verkar det finnas en viss substans I det som hänt,
SD behöver inte det här. Sossarna och medierna kommer att använda detta inför valet.

En annan grej, också OT. Alla Kurder som nu har åkt iväg för att delta I valet. Är faran över nu, eller var det inte därför ni kom till Sverige?

 
Stefan K

Stefan K

25 september 2017 18:02

Har ni hört den här ramsan?
"Det är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter".

Det är så exakt socialdemokrat efter socialdemokrat uttrycker sig när SD kommer på tal. Låter väldigt inövat i mina öron.

Är det partiledningen som tagit fram den, eller har de gått på kurs hos...ja, ni vet vilka.

Naturligtvis var det direkt olämpligt av en minister att uttryck sig som Morgan Johansson gjorde, men det visar att sossarna är rädda för SD:s framgångar och där bristen på argument tryter kommer de osmakliga uttrycken väl till pass.

http://https://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hasse Pannband

25 september 2017 18:10

Mycket märklig den här kvinnan H.W
Hon är helt klart ute efter partiet SD
eftersom hon inte vill ange någon person.
Jag vill inte referera till flashback.org
då jag inte kan kontroller uppgifterna.
Men om 10% är sant, så är W, knappast en
trovärdig person.

Läs om allt stöd hon tidigare fått av SD:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17153361.ab

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

25 september 2017 18:18

@Friholt
Lite anmärkningsvärt är att detta skedde 2012, motivet är uppenbart.Surt sa räven om rönnbären...Med sådana vänner behöver man inga fiender.

 
Ingen bild

Lotta_1

25 september 2017 18:33

Varför väntar man i ett par år uran att göra en anmälan för att sedan medverka i en av de värsta SD-hatarkanalerna TV4?

 
Ingen bild

Fredde

25 september 2017 19:38

Nu är det sorgestund i Sveriges PK-media, och "oberoende" SVT och SR är värst. Som vanligt.

Dessutom mjölkas det maximalt ur övergreppet inom (SD), hur mycket sanning det ligger bakom det.
Det låter lika troligt som den stabile dalmasen som påstår att han blivit våldtagen av en högerextrem. Inga signalement, är det månntro planterade rykten inför valet?
Det gäller ju att ta till alla knep i boken, PK-media hjälper gärna till.

Jämför gärna med hur man refererade till vad Trump sa om NordKorea, alla skrev att Trump skulle utplåna NK, men han sa ju först att alla länder skulle hjälpas åt att få styr på NK.
Men, OM Nordkorea skulle få för sig att anfalla USA, DÅ skulle det bli vedergällning. Vad ska han annars säga?
Som svenska regering: "Alla är välkomna"...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 september 2017 20:36

Mycket intressant och utförligt reportage om ett kärleksmöte i Riksdagshuset !
Fantastiskt att få reda på precis vart han hade händerna och fingrarna !

Hanna W har väl fått "kalla fötter" eller hämndbegär.
Ni har väl sett Farlig förbindelse med Michael Douglas ?
Vi får verkligen hoppas att msm media följer upp fallet. Vi är såååå intresserade !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 september 2017 21:13

Gudfadern i Angered !
Cosa Nostra och maffian har kommit till Sverige.
Men ingen vill ta ordet i sin mun.
Vilket hyckleri !

 
Ingen bild

Boris

25 september 2017 21:19

Det är uppenbart att Hanna Wigh är gramse på SD. Hon har väl helt enkelt förstått att hon inte kommer att nomineras till riksdagen. Detta är en ren hämndaktion mot SD. Anklagelsen om sexuella övergrepp måste naturligtvis utredas.
Intressant att notera skillnaden mellan Socialdemokraterna och SD. Vid haveriet med transportstyrelsen så tog en statssekreteraren på sig skulden för att rädda Löfvén och partiet trots att herr statsminister med största sannolikhet var informerad (men inte förstod). Socialdemokraterna uppvisar en närmast sektliknande lojalitet.
I fallet Anna Wigh saknar hon helt partilojalitet och skadar gärna partiet.
Men det är bara att bita i hop och gå vidare. SD får gå till botten med detta och vända det till något positivt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

25 september 2017 21:49

Räven och rönnbären.
Det var inga rönnbär, det var vindruvor.
Jag tror inte det fanns rönnbär ens i Grekland på 500-talet före kristus.

Räven och rönnbären.
Det var inga rönnbär, det var vindruvor.
Jag tror inte det fanns rönnbär ens i Grekland på 500-talet före kristus.

https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4ven_och_druvorna

 
Ingen bild

bow

25 september 2017 22:15

Sd kommer få jobba hårt kommer nog mycket mera . Arenan borde heta skattebetalarnas arena eller fotbollsfolkets arena kom med flera alt!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

25 september 2017 22:37

Hanna W. är inte trovärdig om hon inte namnger förövaren. Det som störde mig mest är korruptionen inom SD. Att låta personer som gjort sig skyldiga till förskingring av partiets pengar återkomma är verkligen inte ok. Men det kommer mera. Var det ett sexuellt övergrepp eller två? Vilken soppa...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se