thoralf

Direktlänk till inlägg 15 juli 2017

ÖLANDSBLADETS SOMMARPRATARE PÅ VICTORIADAGEN

Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2017 17:24

Läste i Ölandsbladet att förre landshövdingen Stefan Carlsson skulle sommarprata på Victoriadagen i Ölandsbladets podd. En av regeringen sparkad landshövding för att han missbrukat sin ställning som landshövding. Vilken ”vänskapskorruption”!Lyssnade på hans sommarprat nere på stranden i eftermiddag. Vilket egoprat! Så där lite i förbifarten berörde han sitt alkoholmissbruk och som han uttryckte det ”att han ringt några samtal”. Dessa ”några sexsamtal” kostade skattebetalarna ca 20 000 kronor.


Det är pinsamt att höra Stefan Carlsson!Vem är det på Ölandsbladet och Gota Media som lyfter fram Stefan Carlsson?

 
 
Ingen bild

Me

15 juli 2017 18:07

Fria tider skriver: Liberalernas ungdomsförbund LUF har på Twitter listat hur man vill förändra Sverige. Bland annat vill man ha tecknad barnporr, nekrofili och "hänsynslös massinvandring".

Hur förklarar man dessa galenskaper? Enligt flera kända psykologiska undersökningar har man kunnat konstatera att barn styrs nästan helt av känslor och de håller i sig tills man blir 25 – 30 år. Därför är det större risk att barn begår självmord om de blir mobbade. De tänker inte rationellt. Därefter tar storhjärnan vid och man kan ta mer och mer rationella beslut. Detta må vara sant i USA, där undersökningarna har gjorts, men i Sverige råder andra omständigheter. Här blir man partiledare innan man är 30 och även efter 30 år verkar det som både politiker och största delen av befolkningen inte visar en tillstymmelse till tecken på att man överhuvudtaget tar några rationella beslut, utan här tar man i ifrån tårna för att riktigt kunna känna efter vad man tycker känns rätt.

Ta t.ex folk som betalar till sin pension hela deras vuxna arbetsliv och om 10-20 år kommer, med dagens alla-får-allt-politik, att knappt få en pension som man kan leva på. Staten måste göra om systemet, så att pensionsinbetalningar blir frivilliga och de pengar som har betalats in, måste de blivande pensionärerna kunna ta ut, för att de ska kunna placera pengarna på ett bättre sätt.

Det kan ju inte vara meningen, att pensionssystemet ska fungera som någon slags omvänd Robin-Hood-politik, där de rika politikerna och vem-som-helst-som-vill-ha flykting tar för sig av pengarna och de blivande pensionärerna står sedan med neddragna byxor. Detta är ju en mänsklig rättighet att få behålla sin förmögenhet. Vad blir svaret hos dessa känsloindivider om man säger ovanstående till dem? ”Du är rasist”. Man blir förolämpad för att senare övergå till något annat. Och skulle någon liknande diskussion vara på tv, ja, då blir man troligtvis förolämpad av programledaren också: ”du är nasist”. Diskussionsmöjligheterna ligger på nordkoreansk nivå och ingen har tillräckligt med vett att påpeka detta.

Varför är ”du är rasist” en förolämpning? När barnen börjar på dagis och de har lärt sig nya fula ord, hör man hur de skriker fula ord till varandra:” du är gris”, ”du är tjock”. Detta kallas på engelska ”name-calling”. ”Name-calling” är ingen diskussionsforum, utan ett sätt att förolämpa varandra och har enbart funktionen att tysta ned kontrahenten. Därför är oftast ”diskussionsprogram” på svensk tv bara förolämpningstillställningar och har funktionen: ”vi bjöd in rasisten, men han hade inga bra argument”.

Men för att fullt ut förstå LUFs partiprogram, måste man även sniffa i sig en hel del kokain. Då klarnar nog det hela.

 
Ingen bild

Tony

15 juli 2017 18:48

Hade han inte varit Sosse så hade det varit en stor
skandal, men som Sosse kan man bete sig hur f-n som
helst utan att det blir skandal, typiskt media att
lotsa som ingenting. Tänk er en Sverigedemokrat i
samma beteende?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

15 juli 2017 19:08

Ännu en träbock som tror
att han kan mjölka!
En sådan bedrövlig nolla,
ett mänskligt vrak!

 
Ingen bild

Von Kätting

15 juli 2017 19:20

Att övervinna stadiet förnekelse
är en av dom första punkterna
i AA:s program. Inte ens dit har
figuren kommit!

Han lär dö utan att ha fattat
varför han levt. Tragisk figur.
Vi ber för honom.

 
Ingen bild

observer

15 juli 2017 19:25

.......men......Bilda en folkdomstol och döm fanskapet. -Eller är ni för FEGA?

Thoralf Alfsson

15 juli 2017 19:53

Varför använder du ett alias? Feg?

 
Ingen bild

bow

15 juli 2017 21:39

Me det har redan börjat fick mejl från skolan att vissa använde vissa ord om nysvenskar

 
Ingen bild

Benjamin

15 juli 2017 22:32

Pampen har fått sin Marion idag så vi får väl utbringa en skål för brudparet! Ska kommunen betala kalaset???

 
Ingen bild

Lena

15 juli 2017 22:39

@ME Så bra att du tog upp detta, man kan ju undra om LUF ÄR PÅ RIKTIGT? Deras moral är så vansinnig att man knappt kan tro det.

Apropos denne Stefan Carlsson som lyfts fram av Ölandsbladet, vad har vår media för moral? De tycker att det är OK att en sexmissbrukare och alkoholist får förtur till att beskriva i offentligheten vad han har för preferenser för att göra karriär! Detta är att vara helt utan kompass i tillvaron!!!

 
Ingen bild

Lena

15 juli 2017 22:42

Glömde bifoga länken till en intervju som K G Bergström gjorde i Almedalen med Janne Josefsson. Det höjer nivån avsevärt! Värt att lyssna på vad Janne Josefsson är för person!

https://youtube.com/watch?v=Bp9wThLdlKA

 
Ingen bild

Björn

15 juli 2017 23:29

@ Me kl 18.07 Jag håller på och läser Hitlers Mein Kampf. Detta av historiskt intresse och för att försöka förstå det judehat som fanns. Allt han skriver är inte helt galet och han skriver vid ett tillfälle -detta apropå din förklaring till hur barn tänker - att människor under 30 år ska inte ges allt för viktiga poster inom politiken. Detta, precis som du skriver, att man då ännu inte har mognat och är allt för snabba på att byta åsikter. Så mognadens åldrar ät inget nytt påfund. Det visste säkert ävenn de gamla Grekerna. Sen finns ju de som aldrig mognar och inser konsekvenserna av sin alkoholkonsumtion och sina telefonsamtal.

Lite OT men; de som är intresserade av hur den mänskliga hjärnan fungerar rent praktiskt rekommenderas att läsa Daniel Kahnemans bok "Tänka, snabbt och långsamt".

 
Ingen bild

Me

16 juli 2017 02:14

@Björn 23:29 Tack för uppmärksamheten. Man ansåg för några år sedan, att det var bara gamla gubbar som styrde Sverige och politikerna tog beslut att också yngre politiker skulle vara med i beslutsprocessen. Det var nog inte helt fel tänkt, men ändå blev det fel, för att det är bara ”mindre begåvade” som har makten idag. Alla som har lite perspektiv måste ha märkt, att Sverige har hamnat helt fel och man borde, för landets bästa, försöka rädda landet tillsammans. Och har man inte märkt det i landet, kan jag informera, att utomlands är förvåningen fullkomlig över det snabba förfallet.

För att lösa sina problem i landet, måste man ta reda på vilka problem man har – och inte som våra politiker gör, stoppar huvudet i sanden. Ett exempel: man misstänker att flyktingar står för större delen av brottsligheten. Därför vägrar man ge BRÅ i uppdrag att kartlägga detta. Detta i sin tur leder till att man inte vet vem som förorsakar vad. Alltså vet man inte vilka resurser man behöver och vart dessa ska sättas in. Viken grupp behöver lära sig att respektera kvinnor och vilken behöver utbildning.

Landet skulle behöva avsätta dagens regering och tillsätta någon slags panel som ska verka som samlingsregering bestående av vetenskapsfolk, kulturpersoner och pensionerade politiker med erfarenhet för att ta beslut för att rädda landet. Och detta måste ske snabbt innan landet hamnar i kaos. Här pratar vi om att det måste tas snabba beslut i princip i allt som inte funkar. Från domstolsväsendet till polisen, sjukvården, pensionssystemet och flyktingspolitiken.

Om man ser på länder som har visat styrka i krissituationer, kan man lära sig otroligt mycket. Ta t.ex Tyskland. Vad skiljer sig detta land från SE? Jo, du blir inte minister i Tyskland om du inte har en doktorstitel. Och då pratar jag inte om doktorstitel i genus eller miljörätt, utan riktiga titlar. Nu har inte SE tillräckligt med folk för att få fram alla dessa doktorer, men jag pratar om att ta fram lite folk som vet vad de pratar om, kanske en verkställande direktör från ett större företag som arbetsmarknadsminister eller civilingenjör som energiminister. Man måste inte alltid ha svetsare och undersköterskor till allt.

Man kan också välja att titta på som man gör i Venezuela. Detta otroligt rika land har man också fixat till på nolltid.

 
Ingen bild

Tony

16 juli 2017 08:14

Ser att Elisabeth Höglund beklagar sig i Expressen
över sin låga pension på 13000 i månaden, ja den är
ju inte stor, men vet hon om att där är väldigt många
som inte ens når upp till 10000 i månaden?

Thoralf Alfsson

16 juli 2017 08:38

Ändå har hon råd att bo i Spanien en stor del av året ;-)

 
Ingen bild

?Sanningen

16 juli 2017 08:36

@Me, doktor, nja. I Tyskland kallas också t.ex civilingenjörer för doktor si och så.

 
Ingen bild

Lena

16 juli 2017 11:25

Den läng jag lade in igår till en intervju i Almedalen som K G Bergström med Janne Josefsson, den länken har naturligtvis inaktiverats. Det är någon som "förföljer" mig och inaktiverar mer eller mindre alla mina länkar. Tänk att en del människor är så förskräckligt rädda för det fria ordet! Och det är också detta som Janne Josefsson talar om i intervjun. Han värnar verkligen yttrandefriheten, och den är ju inskriven i lagstiftningen. Men en del gör allt för att "filtrera" sanningen! Trist.
För den som vill veta vad som sades kan man dock lyssna på sommarprogrammen, där mycket av vad som sades upprepades.

 
Ingen bild

Lingon

17 juli 2017 11:04

Är det denna? https://www.youtube.com/watch?v=omZW_jBjumk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 22:54

Jag är förundrad över att en så stor andel av Sveriges befolkning fortfarande tänker rösta på något av partierna inom 7-klövern. Jag tror att detta till stor del grundar sig i att många svenskar hellre blundar och håller för öronen än tar reda på vad...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 09:24

  Brandflyg på Mallorca                                                                Foto Thoralf Alfsson   När man läser hur regeringen, ministrar och myndigheter hanterat frågan om helikoptrar och flyg för brandbekämpning blir man minst sa...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 22:57


I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig...

FYI

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 11:25


Det skrivs en del dumheter just nu på sociala medier.   Från SD:s folder Migration.     ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 00:05

Idag var jag på Guldfågeln arena och såg matchen mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF förlorade med 0-1 men det var rättvist. KFF gjorde ingen bra match.   Det som störde mig allra mest var en person som satt bakom mig. Personen sitter alltid där...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 077 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se