thoralf

Direktlänk till inlägg 14 april 2017

INGEN RESPEKT

Av Thoralf Alfsson - Fredag 14 april 21:26

Skall vår lokala ordningsstadga respekteras av alla? Ja, det är ju en självklarhet att alla skall respektera det regelverk som Kalmar kommunfullmäktige beslutat om. Ingen särordningsstadga skall gälla för nysvenskar!


Skall våra kristna helgdagar respekteras? Ja, i synnerhet om man befinner sig i närheten av våra gemensamma kyrkobyggnader och områden. Även om man är ateist eller utövar en annan religion skall man vissa respekt för de kristna högtiderna.


Eftersom jag inte är i Kalmar idag bad jag några vänner kolla om den muslimska torghandeln pågick som vanligt på Stortorget vid domkyrkan under långfredagen. Den lokala ordningsstadgan tillåter inte torghandel under långfredagen.


 


Så här såg det ut utanför domkyrkan på Stortorget i Kalmar under långfredagen.


 

Klockan 11:55


 


Klockan 13:00


Det var precis detta som jag hade förväntat mig också, annars hade jag inte bett några vänner kolla upp det. Uppenbarlige struntar de muslimska torghandlarna i att det är en kristen högtid och en röd dag då det inte är tillåtet med torghandel. Jag tror knappast att de sökt en dispens och fått den beviljad av Kalmar kommun. Ansvarig för torghandeln på Kalmar kommun har inte svarat mig under dagen.


Jag anser att det är respektlöst av dessa handlare! Samtidigt tycker jag att det är bedrövligt att Kalmar kommun och de som är satta att bevaka torghandeln inte reagerar.


Att Svenska kyrkan och de ansvariga vid Kalmar domkyrka skulle protestera mot detta finns troligen inte på kartan. Undrar hur besökarna till domkyrkan reagerar på denna torghandel under långfredagen? 

 
 
Ingen bild

Lasse P

Fredag 14 april 21:47

Så här kommer det att se ut i framtiden dom muslimska torghandeln skiter i våra lagar och regler och bestämmelserna.Vad ska kalmar kommun göra åt saken?????????

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Fredag 14 april 21:51

Jag säger bara Vi och Dom !
Allas lika värde !
Djävla hyckleri !

 
Ingen bild

Håkan

Fredag 14 april 22:14

Anarki råder.
Vänstern njuter...

 
Ingen bild

Observer

Fredag 14 april 22:30

Thoralf! "...Ansvarig för torghandeln på Kalmar kommun har inte svarat mig under dagen."

Nej! Det både indikerar och visar på att de ansvariga dels inte sköter sitt jobb, dels medvetet låter migranterna slippa följa våra lagar o regler.
Och sådana styrande skall avsättas!!!

Thoralf Alfsson

Fredag 14 april 23:56

Det är dock långfredag och helgdag!

 
Ingen bild

K

Fredag 14 april 22:34

Finns ingen anledning att ha ngn ordningsstadga när inte ens så här flagranta överträdelser beivras.Föreslår

att ni Kalmarbor röstar bort ordningsstadgan. Det borde medföra betydande skattesänkningar för er.Ni behöver uppenbarligen inte ha så många
tjänstemän anställda.

 
Ingen bild

OT

Fredag 14 april 23:18

Apropå "Bidragssugna afrikaner blir slavar i arabvärlden": http://www.friatider.se/bidragssugna-afrikaner-blir-slavar-i-arabv-rlden

Det finns ett ordspråk för detta - "Den gapar över för mycket, mister ofta hela stycket"

P.S: Undrar om detta var Miljöpartiets plan från början, de kanske har aktier i ett Libyskt slavföretag?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Lördag 15 april 00:13

Det finns en liten pojke i detta land som inte har vare sig skam i kroppen eller uns av självrespekt. Den infantila människan heter Gustav. Gustav Fridolin.

Diagnos: Psykopati eller Grandios personlighetsstörning är min gissning.

"Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin vill att personer som fått avvisningsbeslut ska kunna få fotbojor."

https://www.svd.se/mp-krav-infor-terrorsamtal-fotbojor/om/terrordadet-i-stockholm

 
Ingen bild

Björn

Lördag 15 april 02:16

För att lagar och regler ska respekteras måste det finnas någon form av adekvat övervakning. Risken att "åka fast" måste vara någotsånär överhängande.
Det är den inte i dag. Tyvärr.
Till på köpet så är det ju också som så att många som bryter mot reglerna är folk som kommit till Sverige och bluffat sig in. Man har lärt sig att vara oärlig och att inte följa de regler som finns.
Hur ska man sedan kunna kräva, när de har fått sina uppehållstillstånd att de då plötsligt ska börja följa regler, regler som inte gynnar dem.

 
Ingen bild

Tobbe S

Lördag 15 april 02:46

FN's Flyktingkonvention. Artikel 2 - Allmänna skyldigheter
Varje flykting har gentemot det land, varest han befinner sig, skyldigheter främst innebärande, att han skall ställa sig till efterrättelse gällande lagar och föreskrifter ävensom anstalter, som vidtagas för upprätthållande av den allmänna ordningen.

 
Ingen bild

Laglydig

Lördag 15 april 06:29

Ursäkta uttrycket så här i Påsktid, men det finns ju bara ett ord för detta:
FÖRDJÄVLIGT!

 
Ingen bild

Gustaf

Lördag 15 april 07:16

Mer om skandaler. Läs SDS i dag. Malmö Kommun söker bostäder genom mäklarfirma till nyanlända.

 
Ingen bild

Friholt

Lördag 15 april 07:16

Det är givetvis självklart att ordningsstadgan skall följas, men kommunen är en lame duck även i detta sammanhang.
Det finns en lag som bl a reglerar handlarnas skyldighet att ha kassaregister, nämligen Lag (2007:592) om kassaregister m.m
Jämför vidare under Skatteverket/Kassaregister
Jämför vidare under Skatteverket/Tillsyns- och kontrollbesök
Lämpliga privatpersoner kan f ö genomföra s k provköp som skall dokumenteras ifråga om tid, handlare, kvittohantering o dyl. Ett större antal observationer kan samlas och därefter på lämpligt sätt underställas Skatteverket.

 
Ingen bild

ville

Lördag 15 april 07:50

Den bestämmelsen tyder bara på eftergift för religiös vidskepelse från pk-samhället så det är tecken på civilkurage att bryta mot den. För övrigt så var ju även varuhusen öppna.

Thoralf Alfsson

Lördag 15 april 09:02

Affärer omfattas inte av reglerna för torghandel

 
Ingen bild

Onkel Sven

Lördag 15 april 07:53

Det är ju bara att konstatera att de som har ansvaret för torghandeln i Kalmar kommun är totalt respektlösa ,eller med andra ord mångkulturälskare!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Lördag 15 april 08:15

Jag tycker du lägger för stor vikt vid att nysvenskarna skulle bedriva sin torghandel på långfredagen medvetet respektlösa.
Du är gammal nog att veta hur långfredagens helgd har tunnats ut genom åren. Från att precis allt var helstängt till att som idag. Det man mest märker av långfredagen är väl att systembolaget och börsen håller stängt. Och att man har ledigt från jobbet, om man nu har något att vara ledig från, förstås. Det är nog så att nysvenska torghandlare är omedvetna om dagens helgd. Att lusläsa de villkor för handeln, om de nu fått några från kommunen, bryr de sig säkert inte om. De vet att de ändå har immunitet mot ev. överträdelser. T ex kassaregister.

Vad du har helt rätt i är den rådande olikheten inför lagen. Samhället kan inte fungera utan att lag (och förordningar) är lika för alla. SD bör köra en kampanj på temat "Allas lika värde inför lagen". Och där påpeka de ojämlikheter som nu råder. Ex att polis låter zigenare slippa fordonskontroller m m.

SD borde motionera om att höja procenten till riksdagen från nuvarande 4% till t ex 7%. Det borde ge medial uppmärksamhet och förhoppningsvis skapa lite oro hos småpartierna. Jag tror de flesta tycker det är för mycket med 8 partier i riksdagen. I synnerhet när 6-7 av dem ändå tycker likadant. Fi kommer säkert in i riksdagen 2018 och kanske övriga är kvar och då blir det 9 partier. Dvs. 8 mot ett.

 
Ingen bild

Niklas R

Lördag 15 april 08:22

Alla är lika inför lagen. Men vissa är mer lika än andra.

 
Ingen bild

SM811

Lördag 15 april 08:28

OT: Se hur det är i Malmö. Nu skall kommunen köpa upp bostadsrätter till invandrare.Vi har egna hemlösa som vill ha tak över huvudet! Vi har barnfamiljer och ungdomar som aldrig kommer att kunna köpa en bostad. Det måste fattas något i huvudet på dessa sju(k)klöverpolitikern som bestämmer detta.
http://avpixlat.info/2017/04/14/malmo-anlitar-maklarfirma-for-att-dammsuga-kommunen-pa-bostadsratter-till-migranter/

Här mer om Gustav Fridolin. Han är ett stort skämt.
"Kappvändningen: Fridolin vill utvisa papperslösa – Tokhånas på Twitter"
https://nyheteridag.se/kappvandningen-fridolin-vill-utvisa-papperslosa-tokhanas-pa-twitter/

 
Ingen bild

crille

Lördag 15 april 08:32

Jadu Cosmik Debris! Tycker det låter som inte den människan har någon skam i kroppen. Inte jornalisterna heller som sitter o berättar om det, precis som om det är något pojken sagt hela tiden.
Gillar inte falska människor

 
Ingen bild

SM811

Lördag 15 april 08:34

Grattis!
Jimmie Åkesson är Sveriges viktigaste opinionsbildare 2016.
https://www.nyatider.nu/sveriges.-viktigaste-opinionsbildare-2016/
SD 2018

 
Ingen bild

S-E Karlsson

Lördag 15 april 09:47

Alla dessa blommor på Drottninggatan ,hade varit bättre om man skänkt blomsterkostnaderna till Cancerfonden ,det hade blivit ett varaktigt minne !

 
Ingen bild

Fredde

Lördag 15 april 09:57

Bara lugn - snart får vi mer "utbildning" om dessa berikare och deras traditioner.
Och duktiga PK-svenskar bockar och bugar, och anpassar sig.

Nu tycker jag inte torghandeln är något större brott, det finns så mycket värre. Men, lagar och regler är ju faktiskt till för att följas. Så var det i alla fall tidigare....

 
Ingen bild

Lasse

Lördag 15 april 10:03

Precis som Rosenbad så har Kalmar kommun sina hycklare. Förmodligen är detta en polisfråga eftersom det handlar om brott mot ordningsstadgan eller är det någon tjänsteman på kommunen som ska se till att reglerna efterlevs? De som står och säljer på torget bryr sej varken om lagar eller regler, de enda de kan är hur man får bidrag av olika slag. Säljs det halalkött på torget?

 
Ingen bild

Lena

Lördag 15 april 11:22

Hur kan man utkräva ansvar från människor som inte tidigare behövt följa lagar o regler, för de har alltid varit på undantag eftersom de inte "förstår", och "vi" förväntas förstå att det alltid ska göras undantag för "dem". De har alltid rätt även när de har fel...

Jag upprörs fortfarande av den förljugenhet och hyckleri det visas på elitnivå samt vilka de väljer att associera sig med, rena rama hatpredikanterna som här kallas "inspiratör och jurist bl.a någon med namnet Muhammadi... ca 14.20 min in i videon men hela videon är värd att se den är av Svensk Webbtelevision.

https://www.youtube.com/watch?v=3TQsq1VD0

 
Ingen bild

PGreen

Lördag 15 april 11:24

Religion är enbart en privat angelägenhet, och skall inte påverka övriga.

Vad som gäller för Hötorget!
Tider för försäljning samt för lastning och avlastning
9 §
Om fastighetsnämnden inte medgivit undantag eller beslutar annat får
torghandel ske på följande tider: Måndag - fredag från kl 7.30 till kl 19.00
samt lördag och söndag/helgdag från kl 7.30 till kl 17.00

 
Ingen bild

Maria

Lördag 15 april 12:49

S k "flyktingar" dvs bidragsinvandrare ska få flytta in i helt nybyggda 54 kvm stugor inne på Jamtli här i Östersund. Fy fan säger jag. Varför ska de få sådana förmåner? Museichefen Henrik Zipsane är mannen som ligger bakom denna satsning. Nu bojkottar jag Jamtli´s friluftsmuseum! Går aldrig dit mer! De jobbar inom Östersunds kommun på att utplåna oss svenskar och beröva oss på vår svenska historia. Usch och tvi! Blir så arg. Jag tycker vi inte alls ska finna oss i detta folkutbyte som Soros med anhang utsätter oss för. Vad tycker alla ni andra "Sverigevänner"?
Tacksam för svar.
Glad Påsk/Maria

 
Ingen bild

Veritas

Lördag 15 april 13:53

Ingen respekt = tänja på gränserna
Sverige har avvecklats från gränssättningar till gränsflyttningar
Flytta gränserna = små stölder, grova stölder, knarkhandel, bilbränder, våldtäkter, vapenvåld, mord, terrorbrott
Svårt att förstå denna exponentiella avvecklingen?
Ok då, låt terrorhotet fortsätta gro och växa till sig!
Om inte, så kan man ju börja med att behandla alla lika för lagen, schasa bort torghandlarna som verkar vara uppenbara lagöverträdare

 
Ingen bild

Friholt

Lördag 15 april 13:59

@PGreen 11,24 Religion är endast en privat angelägenhet, skriver du.

Det är väl nu minst 30 år sedan jag gick ur Svensk Kyrkan. Men sedan jag stiftat bekantskap med SD och förstår hur många av dess ledare resonerar, har jag kommit till insikt om att vår kultur faktiskt står på kristen grund. Jag läste t ex Bergspredikan för ett par veckor sedan och skrattade gott när jag kände igen alla bevingade ord och jag förstod att mitt liv egentligen präglats av bl a orden i Bergspredikan.
Jag har nu gått med i kyrkan igen för att kunna röta (SD) vid höstens kyrkoval. Ändamålet helgar medlen, som jesuiterna sa.
Om jag tror på gud eller ej må vara min ensak, men vi har en gemensam kulturell bakgrund och det är allas vår sak att slå vakt om den.

 
Ingen bild

Fridolins hyckleri – rappar om fri asyl

Lördag 15 april 14:26

De senaste dagarna har Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin skruvat upp en hård ton mot illegala invandrare. Fridolin har bland annat sagt att illegala "ska bort" från Sverige, placeras i förvar eller förses med fotboja. Men för två år sedan lät det mycket annorlunda, då rappade han för "fri asyl" och att "ingen människa är illegala".
http://www.friatider.se/videon-som-avsl-jar-fridolins-hyckleri-rappar-om-fri-asyl

 
Ingen bild

Lena

Lördag 15 april 14:36

Maria 12.49 Det här händer inte bara i Sverige även om våra s k ledare vill att "vi ska vara i världsklass". Det som förvånar mig än mer att inte fler vaknat och protesterar. Det är något i mat, luft, mobilvanor etc som gör folk mycket pacifierade.
Läs på nätet, öppna många dörrar och fundera själv över VARFÖR det händer. Det är något man själv måste uppfatta för att man ska bli övertygad. Det finns ingen "pappa staten" som tar hand om oss längre. Tänk själv!

 
Ingen bild

Lotta_1

Lördag 15 april 14:56

På tal om muslimer som åkt ner till de sinnessjuka IS eller liknande islamistgrupperingar som samtliga har Koranen som rättesnöre. När de återvänder till bla Sverige som idiotiskt nog släppt in dem en gång borde samtliga ställas inför rätta i krigstribunalen i Haag och inte i en mesig svensk domstol fylld med tyckasyndomkärringar av båda kön. Europas befolkningar skulle säkerligen även uppskatta ett säkerhetsfängelse på mycket avlägsen plats där dessa vidriga individer kan spendera resten av sina liv. Det är min bestämda uppfattning

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Lördag 15 april 14:59

Lars Bern:
"När jag har smält intrycken från terrorattentatet i Stockholm förra fredagen är det en sak som gör mig ytterst konfunderad – varför hyllar en massa människor polismakten och täcker deras bilar med blommor? Verkligheten är den att Säkerhetspolisen blivit informerad via Uzbekistan redan 2014 om att terroristen Rakhmat Akilov rekryterats av IS."

Polisen har inte skött sitt uppdrag.
Hyllningen av polisen är smaklöst patetisk.

Ha denna masspsykos i minne nästa gång polisen tvingas retirera i något muslimskt getto.

Avskeda Dan Eliasson.

 
Ingen bild

Olle

Lördag 15 april 15:28

Finns väl knappast någon annan kommun med mer dubbelmoral och som inte lever efter egna uppsatta regler och riktlinjer.

Snacka om pajaskommun!

 
Ingen bild

Påskharen

Lördag 15 april 15:36

Kalmar kommun = inkompetenta nollor.

 
Ingen bild

HV71

Lördag 15 april 16:01

Lever denna kommun någonsin som dom lär???

När kommer sammanbrottet???

 
Ingen bild

X

Lördag 15 april 16:23

Apropå Jamtli så är det många år sedan det vänsternästet hamnade på min svarta lista.
Jag tänker inte kommunistiska företeelser.

 
Ingen bild

Sjukt

Söndag 16 april 01:25

Är det bara mussar som bedriver torghandel? Är kristna portade? Skulle vara intressant att fråga kommunen varför dom inte följer egna regler, men jag gissar att man får en lur i örat om man ringer eller en ekande tom mailkorg som svar om man mailar.

Kommunens misstag och kappvändning vill man ogärna prata om.

 
Ingen bild

Mikael

Söndag 16 april 08:45

Du borde skaffa dig en annan hobby än denna blogg.

 
Ingen bild

Ludvig

Tisdag 18 april 07:25

Jaså lagarna gäller inte muslimer. Det är Sverige i nutid.

 
Ingen bild

SD

Onsdag 19 april 23:55

Långfredag är en söndag och får alltså ha torghandel till kl. 16 enligt din ordningsbilaga.

Thoralf Alfsson

Torsdag 20 april 07:19

Nej, det är en helgdag som infaller på en vardag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 16:51


Överläkaren Jörg Carlsson brukar skriva väldigt bra krönikor där han på ett raffinerat sätt brukar såga landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten. Jag har vid flera tillfällen uppmärksammat hans krönikor på bloggen och länkat till krönikorna. ...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 00:07


Jag blir bara så trött när jag hör skolpersonal, psykologer, rättsväsendet och elever uttala sig om knivmordet på en gymnasieskola i Stockholm. Det tycks vara en väldigt stor andel elever med utländsk bakgrund. Om bara hälften av det som jag läst och...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 dec 23:28

    Har varit på studiebesök i Linköping med Samhällsbyggnadsnämnden och tittat på Vallastaden.   Det var verkligen inget som imponerade på mig. Eftersom jag själv ägnat mig åt några byggprojekt så tittar jag på detaljer och hur t.ex. fasade...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 12 dec 18:34


    Idag tittade jag på TV4 för ovanlighetens skull. Malou efter tio där Tobias Billström (M), Heléne Fritzon (S) och Jan Björklund (L) medverkade. Vilket hyckleri! Det som ändå är det mest beklämmande är att Malou och så många andra programleda...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 11 dec 23:29


”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se