thoralf

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

BARA EN VANLIG MÄNNISKA

Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2016 11:24

 


Hade många samtal under fredagen. Var en vända på stan och handlade, träffade ovanligt många personer som ville samtala med mig, deltog i ett internt möte och träffande sedan även en SD-politiker från en annan del av landet och hade ett trevligt samtal, dock en del mindre rolig information som gör att man blir bekymrad över hur vi behandlar och respekterar varandra.


Vissa dagar blir man fruktansvärt besviken! När besvikelserna och andra negativa händelser staplar sig på varandra under en tid funderar man på om alla uppoffringar verkligen är värda sitt pris. Jag har sista veckan utsatts för ett hot på grund av ett gammalt blogginlägg av en grovt kriminell person som nyss avtjänat ett 6-årigt fängelsestraff, ett hot jag tar på absolut största allvar.


I söndagsnatt, vid midnatt, exploderade något utanför min lägenhet. Jag var själv inte hemma men mina grannar informerade mig under natten. Kommunens egen säkerhetsansvarige som bor ca 1,5-2km från min bostad hörde explosionen och undrade vad det var. Det var alltså en väldigt kraftig explosion, sannolikt var syftet att skrämma mig. Media har nonchalerat händelsen mer eller mindre fullständigt. Polisen har heller inte kontaktat mig. Hur tror ni mina grannar ser på mig efter en sådan händelse, i synnerhet den familj som har barn. Tror ni att de vill ha mig kvar som boende i samma hus? Tror ni att de önskar att jag flyttar?


De reaktioner som kommer efter en sådan händelse är inte roliga. Men även de reaktioner som uteblir kan göra mig ledsen och besviken.


Men det är inte det enda som hänt den senaste veckan.


Tänk om jag kunde visa med siffror vad min blogg betytt för många sd-medlemmar och sympatisörer. Hur många som blivit medlemmar i SD, där min blogg varit en bidragande orsak. Jag vet efter alla mejl, telefonsamtal och människor som jag träffat på våra landsomfattande möten som berättat att deras första kontakt med SD var genom min blogg. Att många av dessa idag finns i de lokala styrelserna, över hela landet. Utvecklingen i antalet läsare av bloggen har också varit positiv varje år med en topp på över 100 000 unika besökare under en månad. Jag vet att det bland våra politiska motståndare inom 7-klövern både finns de som gillar bloggen och tackar mig för mina blogginlägg och avslöjanden, och att det finns de som är mycket kritiska. Idag vet jag dock inte om min blogg ses som något positivt eller rent av negativt av ledande personer i partiet.


Den feedback och det stöd jag får från mina läsare är dock ovärderlig för mig. Ett stort tack till alla läsare som hör av sig på det ena eller andra sättet. Jag vet att det finns många personer ute i landet, en del som inte är medlemmar i partiet men ändå jobbar aktivt för SD och stödjer partiet ekonomiskt eller mina egna ”projekt”. Mitt lilla ”skatteavdragsprojekt” har väckt väldigt stor uppmärksamhet och engagerat väldigt många och inte minst lockat väldigt många nya läsare till bloggen. Ett stort tack!


Men vissa dagar tappar man båda ork, energi och lust att engagera sig. Lika bra och sätta sig ner och vänta på att någon annan gör jobbet, precis som så många andra gör i samhället. Det är ju alltid någon annan som förväntas göra det. Egna initiativ är inte alltid positivt har jag förstått, mer än en gång. Tro inte du gör något bra, bara för att du är engagerad och kommer med idéer och uppslag, som du också förverkligar och genomför. Efter den senaste veckan gick faktiskt luften ur mig. Jag känner mig både tom och innehållslös!


Jag är också bara en vanlig människa!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Quo vadis Sverige?

21 augusti 2016 23:31


Stockholm City ikväll
Horder av killgäng; afghaner, araber, negrer jagar kors och tvärs efter villebråd.

Kista Centrum
Inte en enda svensk på Food Court. Somaliska och arabiska halalpaddor i svartgråbruna tältliknande utstyrsel dräller omkring med stora barnvagnar och barnskaror i släp.

En på samma gång deprimerande och skrämmande syn.
Hur blev det så här, när, vem/ vilka ville ha det så?
Sveriges öde är beseglat.

 
Ingen bild

Anna

22 augusti 2016 00:23

Thoralf,varje dag slår det mig hur förändrat vårat land har blivit.
Jag känner inte igen mig. Känner mig inte trygg. Är så orolig för mina barns framtid.
Jag kan knappt lyssna på radio,inte heller tv. Vanlig tidningsmedia ska vi bara inte tala om.
Propagandan och förljugenheten får mitt blodtryck att stiga.
Men jag kan stänga av, dra ut sladden.
Strunta i att läsa tidningarna.

Ibland, allt oftare, känner jag att jag ger upp. Det har gått för långt. Vi kan inte vända det här.
Känslan inför Sverige är kluven. Känner ett sådant förakt inför vissa av mina medmänniskor.
Vill jag verkligen bo i ett land befolkat av så många "idioter"?
Om JAG känner så, vad känner då inte du som ständigt och jämt får möta denna galenskap i din vardag?

Skickar styrka och energi till dig!
Du är en tröst och ett hopp!

Snälla,ge inte upp!

//Anna

PS!
Att partiledningen inte backar upp dig och ger dig sin tacksamhet är fullständigt obegripligt!

 
Ingen bild

Trogen läsare

22 augusti 2016 00:28

Vill bara tala om smällen hördes söder om slottet också och det ordentligt!!

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 07:58

Tack, intressant att veta.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 augusti 2016 01:07

Jag håller med dig. Ibland vill man bara ge fan i alltihop och låta skiten gå åt helvete. Jag kan inte med ord beskriva hur imponerad jag är av ditt outtröttliga engagemang. Flygbladsutdelning m.m Imponerande helt enkelt! Du SKALL självklart belönas och uppmuntras av partiet.

Två korta exempel ur min verklighet på varför jag veta att du/vi har rätt.

Exempel 1:
En arbetsplats anställde en ”troende” muslim. När personalen fick reda på det blir protesterna unisont massiva och muslimen anställdes inte. Detta beskriver på ett utmärkt sätt att vi inte är ensamma och våra åsikter delas av en majoritet av svenska folket när galenskapen kryper in på det egna skinnet.

Det kokar i ”Gamla Svedala” helt enkelt. När det kokar över är endast en tidsfråga. Och det vet alla politiker men de är i dagsläget endast ryggradslösa opportunister (SD inräknat) som inte vågar ta i kaoset. Man räknar cyniskt med att inte själv behöva drabbas av det mångkulturella helvete man ordinerat Sverige.

Exempel 2:
Två personer med diametralt olika åsikter om massinvandringen diskuterar.
Realisten: – Hur mycket tror du invandringen egentligen kostar?
Flyktingvurmaren svarar: - Det spelar väl ingen roll - det är ju Migrationsverket som betalar.

Ja, vad säger man? Dåre ligger nära till hands för mig! Tilläggas bör att ”Flyktingvurmaren” arbetar inom skolväsendet och är således akademiker. Inte konstigt att det går åt helvete med skolan.

Våra motståndare är inkompetenta, falska och drivas inte sällan av ett hat mot svenska män och det egna landet. Varför? Ja vet inte! Om du inte duger åt SD vill SD följaktligen inte heller ha min röst vid nästa val.

Du har många på din sida.

Fler än du i dagsläget tror!

 
Ingen bild

Suzie

22 augusti 2016 01:31

Thoralf,samtidigt som du bara är en vanlig människa så är du en helt otrolig och ovanlig människa för det finns inte många av din sort här i vårt så sargade och döende land Sverige.Du uppvisar ett stort mod,ryggrad,ärlighet och kämparglöd och drivkraft som få har.Du gör ett fantastiskt arbete för vårt folk och land,du inger kraft och mod till andra att göra vad dem måste göra,du är en nagel i ögat på de som gör vad fel och ont är,så fortsätt stå upp för dig /för ossoch ditt oerhört viktiga verk,du behövs,du lyser som en fyrbåk i det mörker som råder runtomkring oss.Allt Sverigevänliga arbete du utför har du inte gjort förgäves,eftervärlden kommer att minnas dig som en fakta och sanningssägare.Vi är många som är med dig och tänker på dig och sänder dig ljusa goda tankar och önskar dig allt gott.Den här sången kom till mig under tiden jag läste dina rader och vill gärna förmedla den här.

Hammerfall tillsammans med Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn

Jag blev fångad i ett mörker
Jag såg inget ljus fast allt runt omkring stod i brand
I lågornas sken fanns mitt hopp och min tro
Som virvlade bort och försvann
Så ge mig min styrka
Ge mig kraft att försvara mitt land
Ge mig en väg att gå
Jag ser yxan i krigarens hand

Ref.
Vill ni att jag vänder om
Och slåss för den jag är
Men aldrig sviker jag mitt land
När vindarna viskar mitt namn

Regnet som föll det fick dölja min sorg
Och släcka min brinnande törst
Jag flydde till bergen när gryningen kom
Men plötsligt jag hörde en röst
Vindarna viskar
Jag hör hur dem kallar mitt namn
Jag har en väg att gå
Jag ser yxan i krigarens hand

Ref.

Vindarna viskar
Jag hör dem kallar mitt namn
Jag har en väg att gå
Jag ser yxan i krigarens hand

https://www.youtube.com/watch?v=KTBUSy3E87g

 
Ingen bild

Ekofisken

22 augusti 2016 01:41

Kämpa på Thoralf! Du driver en viktig blogg med många följare. Själv kollar jag in här ett par ggr i veckan då jag anser att du är en viktig del av mitt informationsflöde. Du skriver från hjärtat och har något som de flesta saknar, en ryggrad. Modet att inte ta den enklaste vägen utan den krokigaste med uppförsbranten som slutligen leder till rätt mål. Jag har en ansträngt yrke som helikopterpilot på nordsjön och det är ett krävande jobb. Speciellt på vinter halvåret. Yrket kräver visst mod de tuffaste dagarna men det är inget jämfört med ditt engagemang. Jag ser upp till dig som en man med vikingaryggrad och hjärtat på rätt ställe.
Framtiden kommer döma alla. Du kommer garanterat att finnas bland de som nämns i historieböckerna. En av få som på egen bekostnad kämpade för våra barn framtid. Pk-planktonen på gammelmedia kommer också dömas. Gemene man som röstar 7klövern får nog döma sig själv i spegeln när Sverige kollapsat. Hoppas du orkar hitta glöden igen. Du är viktig!

 
Ingen bild

Lasse Axelsson

22 augusti 2016 05:48

Har följt din blogg länge, jag förstår om du tappar sugen ibland men snälla Toralf gör inte det för du är en av dom få som vågar säga vad som är sant och då menar jag för hela samhället inte bara SD.
En som läser din blogg flera ggr om dan.
(PS har du läst Aftonbladet där Jan Guiollo skriver om SD)

 
Ingen bild

Nils Alsatra

22 augusti 2016 06:00

Ge inte upp! Du behövs och gör skillnad!

 
Ingen bild

X

22 augusti 2016 06:00

Gör som jag, Thoralf.
Kämpa på och tänk att om det går så illa som man kan befara så kommer sista delen av livet att tillbringas där det är trevligt att vara.
Om inte svensken vill bevara sitt land så kommer vi att sitta på en härlig uteplats på hemlig destination, hälla upp ett glas vin, och läsa om krig, mord, införd Sharialag och liknande i dekadenta Sverige.
Men tills dess kämpar vi så vi har våra samveten rena.

 
Ingen bild

World Traveller

22 augusti 2016 06:48

Det är för jävligt Thoralf. Quislingarna får alltid som de vill. Och vad fan gör SD? De har sin bästa resurs i dig och ignorerar dig fullständigt. Du är dock inte ensam bland Sverigevännerna om att råka illa ut eller bli hotad. En vacker dag går nog de fega kräken för långt. Nu skulle jag vilja se SD göra något åt hoten och hatet från etablissemanget.

 
Ingen bild

Tompa

22 augusti 2016 06:56

Det är fullt naturligt att tappa lusten och motivation i detta land som är fullt med galna feminister, genusidioter och hycklande politiker som alla är kraftigt uppbackade av en vidrig korrumperade vänstermedia som för länge sedan har svikit sin yrkeskodex.

I detta kompakta mörker är människor som du Thoralf ljuset i mörkret.
Ta det lugnt ett tag och kom tillbaka med mer energi igen.
Tack för ditt engagemang för våra barn och barnbarns framtid.

 
Ingen bild

Fredde

22 augusti 2016 07:01

Nej Thoralf, du är inte alls bara en vanlig människa! Du är en av de viktiga som tar tag i saker istället för att knyta handen i fickan och titta på.
Du gör ett stort jobb som uppskattas av många, och är en viktig kugge i fri media, där sanningar lyfts fram, både lokalt och nationellt!
Tack för att du finns, och för att du bryr dig!

 
Ingen bild

Norrsken

22 augusti 2016 07:12

För att hämta nya krafter är naturen bästa källa. Koppla av och rikta uppmärksamheten på fåglar och växter, det är banalt men fungerar i alla väder. Öland har dessutom havet som ger perspektiv.
Ditt arbete uppskattas men många kanske behöver tid att inse att det finns motkrafter som måste övervinnas med tålamod. Vinden har vänt, se bara på Miljöpartiets ras i opinionen.

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 08:10

Precis vad jag gör. Naturen kan ge mycket tillbaka.

 
Ingen bild

Ludvig

22 augusti 2016 07:18

Jag har många gånger tänkt så här: Thoralf är ju mycket bättre än sitt parti. SD-ledningen borde stötta dig till hundra procent. Kan inte glömma uttalandet partiledaren gjorde en gång. " Jag gillar inte hans blogg " Det är den blogg som jag tycker är Sveriges bästa.

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 08:12

Var det inte Anders Blank som skrev den artikeln i Barometern?

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2016 07:40

Thoralf, vi är många tusen som följer din kamp för ett bättre Sverige och beundrar din energi. Men alla får vi våra svackor, annars vore vi inte människor utan maskiner.
Ta paus från bloggandet några dagar och promenera runt på ditt älskade Öland med din kamera istället. Eländet i Sverige fortsätter givetvis ändå men vi alla måste ta hand om oss för att orka inför nästa val som är 2 år bort. Då behövs alla krafter...

Hot och attentat är givetvis påfrestande och uteblivet moraliskt stöd från lokal media och polis gör det inte bättre. Att SD inte uppskattar bloggen är mycket förvånande och oroväckande..

Mötte många människor i helgen under en trevlig sammankomst och Halalslakt kom fram i diskussionen. Ingen tvekan vad alla tyckte om det...

 
Ingen bild

Nils

22 augusti 2016 07:53

Du gör ett fint jobb, hoppas du orkar fortsätta.

 
Ingen bild

SM811

22 augusti 2016 08:11

Hade det funnits i varje kommunen en person som du Thoralf skulle SD vara mycket större än det är idag. Ditt arbete för SD är ovärderligt men att de i toppen inte fattar det är obegripligt. Där jag bor uppskattas din blogg.

 
Ingen bild

Friholt

22 augusti 2016 08:23

Ja, vi kan alla gå ner i moll ibland och fråga oss vad det ena eller andra tjänar till. Men Thoralf får ju ändå en enorm uppskattning - en uppskattning som är intjänad genom arbete, risktagande och kunnande. Men SD-ledningen tiger! I bästa fall beror det på tanklöshet. Kanske har man inte förstått sin egen roll när det gäller att visa uppskattning för en engagerad medarbetare.
Jag vet inte hur trovärdigt det är med en dunk i ryggen från en okänd "hejapåare" från sofflocket. Men resultatet av allt arbete och slit kommer säkerligen att visa sig i många påtagliga uppskattningar på valdagen. Det kan bli till en tillfredsställelse och en glädje av stora mått och jag ursäktar mig från sofflocket med att påstå att det är något som jag aldrig varit i närheten av.

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2016 08:28

Thoralf jag vet att du är en person som vill göra skillnad, och det gör du också. Angående din situation nu säger jag som Hildegard von Bingen; "bara de som är värda, prövas"...

Vad gäller dina grannar så tycker jag att du gott kan säga dem, att det inte är ditt fel att någon kriminell försöker skrämma med terrorhandlingar. Herregud ska vi inte få ha någon opposition nu heller? Om dina grannar reagerar som de gör då tänker de verkligen inte längre än näsan räcker. Det är nu det verkligen gäller att vi alla inte låter oss skrämmas. Du kan fortsätta med högburet huvud. Vilka är de förresten, vill de leva under politiskt förtryck bara för att få bo kvar i sin villa? Går de inte att få dem att förstå?

För övrigt har jag alltid tänkt att du har en mycket hög energinivå och jobbar alldeles för mycket. Ta en paus, utveckla dina hobbies så att du hinner återhämta dig! Det är ett råd till alla högpresterande! Bra också att ibland bara känna att man "bara är en människa" vilket inte är så bara...

I allt annat håller jag med @ Anna, vackert skrivet.

 
Ingen bild

Fredde

22 augusti 2016 08:32

Läste Guillou´s inlägg i Aftonbladet, inga större nyheter där, bara det vanliga babblet, men..
En sak har han rätt i:
"Frågan är då om inte Brottsförebyggande rådet skulle få i uppdrag att göra om undersökningen från 1996 och 2005."

Precis samma sak som Thoralf redan försökt, men fått nedslag på!
Alltså faller Guillou in i SD´s led själv... ;-)

 
Ingen bild

Hasse

22 augusti 2016 08:39

Jag går varje dag in på din blogg och förundras över hur du orkar. Jag skulle klappa ihop med den arbetstakten och jag tror inte att du är osårbar heller. Minska inläggstakten! Tror för övrigt att med den ledarkultur som råder inom SD i dag så kommer partiet snart att spricka.

 
Ingen bild

Tony

22 augusti 2016 08:40

Jo nog kan det kännas mörkt alltid, såg igår att ganska
många satt och lyssnade på Statsministerns meningslösa
pladder, där fanns ju absolut inget att vara närvarande
för, inga besked vad han skulle göra åt alla bilbränder,
inga besked om hur dom ska komma tillrätta med dom tafsande
våldtäkter och all annan grov brottslighet, bara att det
inte är acceptabelt? Nej det är ju det som många försökt
att framföra, men då bli benämnda med vanliga standarduttryck,
som rasister och islamofober och liknande,
en regering som inte lyssnar , en poliskår som inte bryr sig,
ett rättssystem som tar mer hänsyn till brottslingens
rättigheter och inte till offrets, det kan få vem som
helst att deppa ihop.

Sen tycker jag att det är urdåligt av SD s partiledning
att inte ge dig respons för det hästjobb som du gör, och
jag tror att om du inte blir tilldelad en riksdagsplats
inför nästa valperiod är det många som kommer att tröttna
på partiet och lämna det, jag kommer i vart fall att göra
det, för du märks mer än vad hela övriga partiet gör,
efter Vårtalet och Almedalen är det ju dödstyst från
partiet, medan du kämpar på hela tiden?

PS.Den intetsägande statsministern hade inget konkret
att komma med, men han hann i alla fall med att
benämna SD som Fascister och Rasister?

 
Ingen bild

Lewren

22 augusti 2016 08:40

Håll modet uppe Thoralf.
Du föregår med gott exempel, eftertänksamhet och rak ryggrad, det behövs i dessa tider.

 
Ingen bild

GBM

22 augusti 2016 09:03

Angående explosionen så är det sorgligt att lokalmedia nonchalerar en sån allvarlig händelse. När Barometerns journalist, "palestinaschalen" Blank, var utsatt för ett, i sammanhanget, väldigt banalt hot då var det stora rubriker i Barometern. Skamligt vilken journalistik den tidningen företräder men Gota Media kommer snart att gå samma väg som Mittmedia och då får vi ett bättre mediaklimat.

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 09:33

Sant, ett högst relevant påpekande men det är ju en väldig skillnad på en journalist och SD-politiker ;-)

 
Ingen bild

Chris

22 augusti 2016 09:07

Du är mycket mer än en vanlig människa. DU framför åsikterna som jag inte vågar säga själv... Tack för ditt mod...
//Chris

 
Ingen bild

crille

22 augusti 2016 09:16

Kämpa på Thoralf. Vet att det är jobbigt när man inte får något gehör,men tror nog att man har en inre styrka. Du har många läsare med som stödjer dig o skulle sakna dig.

 
Ingen bild

Christer

22 augusti 2016 09:26

Jag besöker din blogg varje dag, och den är ett sant andningshål i en för övrigt förljugen värld. Partiledningens agerande mot dig är fullständigt horribel, och det gör mig betänksam över dess mognad. Men jag är ingen vän av splittring, och en söndring av SD kommer att innebära slutet för Sverige som nation.
En fråga har jag: Om partiledningen inte nominerar dig till nästa val, men att vi här på bloggen skulle föreslå att alla SD-sympatisörer i Sverige skriver ditt namn på valsedeln 2018, kan partiledningen då bortse från det? Alltså måste du vara "godkänd",för att kunna väljas in i Riksdagen. Kan du reda ut detta? Vi är tillräckligt många som vill se dig i Riksdagen igen.

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 09:39

Valberedning lägger fram ett förslag till riksdagslista till valkonferansen men sedan har givetvis partistyrelsen en sista möjlighet att göra justeringar. Finns du inte med på de listor som partiet lämnar in till valmyndigheten så är det kört i riksdagsvalet.

 
Ingen bild

Viveka

22 augusti 2016 09:53

Hej! Vi måste alla kämpa mot det rådande vansinnet. Annars skulle vi bara vara en liten flugskit på en pinne. Och drabbas av självförakt. Du gör på ditt sätt och vi andra på vårt sätt. Jag själv tar varje chans till att prata med vänner och bekanta, i Ica-kassen etc. Jag är helt enkelt alldeles för arg för att tiga. Styrkekram!

 
Ingen bild

Carpe Diem

22 augusti 2016 10:24

Thoralf, Du ska veta att det finns tusentals läsare av Din blogg som verkligen uppskattar Din enorma insats! Att SD:s ledning inte ger Dig det erkännande Du är värd är skamligt. Hoppas verkligen att Du kämpar vidare sådana unika personer som Du behövs verkligen. Sagt av en som bor hundra meter från bilarna som brann i natt i Örebro, varav en, en husbil med sovande person i! Mordbrand enligt mitt förmenande. Och sedan finns det journalister som exvis ledarskribenten i NA som anser att Sverige blivit tryggare...ö

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 augusti 2016 10:32

Bra kämpat Thoralf, dessvärre tror jag att SD kommer att mutera till något som många "vanliga" människor inte kommer att uppskatta och troligen kommer Jimmie att vara gäst hos Biderbergarna, antingen öppet eller mera troligt i smyg inbjudna av Wallenbergarna

Thoralf, många kommer att sakna ditt arbete, men börja tänk på "ditt" liv, gå tillbaka till jobbet och fota på fritiden och lev ett bättre liv. Sveriges öde är redan förutbestämt och 2030 är vi ett U-land för det har FN och HDI index bestämt för länge sedan
http://goo.gl/l8VuyX

"Svensken" kommer att bli ett litet reservat längst upp i norr, ungefär som indianerna när inkräktarna tog över landet

 
Ingen bild

ugglan

22 augusti 2016 10:43

Kämpa på Thoralf och se till att du återkommer till din rättmätiga plats på SD-s riksdagslista.
En hel del av de nuvarande SD-ledamöterna borde avgå på grund av för lite aktivism.
Jag bor i Stockholm och här ser man inte röken av en SD-aktivitet såsom torgmöten, flygblad andra manifestationer.
Skall SD bli vad dom säger sig vilja bli så måste det till gräsrotsaktivism på samma sätt som sossarna en gång i tiden byggde upp sitt parti på.
Jag är ej medlem i SD vill avvakta och se vart det bär hän med partiet.

 
Ingen bild

Gute

22 augusti 2016 10:44

Thoralf, din hjärna försöker att sända signaler till dig så att du ska inse att distans till ditt stenhårda engagemang är högaktuellt.

- Jag ordinerar några timmar då och då som du gör något helt annat och kopplar bort ditt politiska arbete. Vadsomhelst.
Kan du även stänga av mobilen emellanåt så är det positivt!

 
Stefan K

Stefan K

22 augusti 2016 10:52

Visst tusan känner man sig uppgiven ibland. Hur mycket man än anstränger sig och hur mycket man än försöker påverka omgivningen, är många helt ointresserade och talar hellre om bönder som söker fruar, antikrundor, recept på danska smörrebröd och Zlatans senaste mål.

Dock möter jag dagligen personer som är så förb...at trötta på utvecklingen i Sverige och deras frustration ger mig nya krafter.

Jag inte bara tror, jag vet, att många därute är villiga att kämpa för det Sverige man vuxit upp i och lärt sig älska. De behöver bara lite uppbackning och inspiration och här gör du Thoralf och många med dig ett fantastiskt jobb.

Med siffror och statistik kommer man långt och kan man presentera dessa på ett lättfattligt sätt, finns det mycket att vinna.

Tala med närmsta granne, tala med dina arbetskamrater, tala med dina vänner. Lägg fram saklig fakta, argumentera för dessa och be eventuella motståndare att motbevisa er.

Jag lovar att många kommer att tystna redan innan debatten kommer igång.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pepparholm

22 augusti 2016 11:50

Statsministern beskyller i sitt sommartal ånyo sverigedemokrater för att vara högerextrema och rasister.

Tack så mycket. Det måste vara vi kanske 20% av av hans medborgare som han hånar.

För han kan knappast mena SDs ledning. Därifrån är det tystnad och ingen löpande opposition. Man reagerar inte ens nu när han hånar SD-väljarna. Eller när ministrar som Shekarabi inte ens tycks veta vilka lagar som redan gäller för t ex tiggare.

 
Ingen bild

Grålle

22 augusti 2016 12:03

Är en trogen läsare av din utmärkta blogg och sällar mig till skaran av beundrare för det arbete som du utför. Samtidigt insmyger sig känslan av hopplöshet allt oftare. Har många i bekantskapskretsen och även arbetskollegor som instämmer i SDs politik men som aldrig kan tänka sig att rösta på partiet. Detta beror på SDs historik och tidigare koppling till nationalsocialismen, speciellt de äldre tänker med fasa på vad som skedde i Europa under andra världskriget. Samma tankar och funderingar finns naturligtvis kring Vänsterpartiet som i mångas ögon (inkl mina) alltid förblir kommunister. SD kommer aldrig att bli det folkliga parti som många av oss vill utan kommer i nästa val sannolikt att få runt 20%. Blir det så känns det som vi är tillbaka på ruta 1 igen och möjligheten till förändringar är små.
Ledarskribenter skriver ibland "brunskjortor" istället för SD och betonar att stämpeln aldrig går att tvätta bort. Man skulle önska sig SDs politik i en helt ny förpackning, tror det är enda sättet att få en bred uppslutning bakom den enda realistiska politiken i Sverige.

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

22 augusti 2016 12:10

O.T Vi har uppenbart strålande och gyllene tider framöver.

Tyskarna uppmanas hamstra det nödvändigaste.

http://www.di.se/artiklar/2016/8/21/tyskar-ska-bunkra-for-kris-och-krig/

 
Ingen bild

Kerstintin

22 augusti 2016 12:39


Jan Guillou bor på behörigt avstånd från det mångkulturella Biskopsgården, där det igår inträffade en ny explosion som dödade en person, så han kan fortsätta skriva sina av Aftonbladet välbetalda hyllningar till mångkulturalismen, ostört.

 
Ingen bild

Stefan

22 augusti 2016 13:02

Jag kan förstå att det känns motigt att kämpa för Sveriges bästa när man hela tiden får utstå spott och spe från politiska motståndare och media. Att dessutom få hot och explosioner riktade mot sig är bara för mycket.

För mig verkar det helt otroligt att du inte har partiledningen bakom dig. De måste ju inse vilket enormt jobb du gör för SD.

Ge inte upp när du kommit så här långt, när man pratar med folk så känns det som om allt fler har vaknat upp. Nu gäller det bara att få dem att inse vilka som hela tiden haft rätt så att de röstar på rätt parti 2018.

 
Ingen bild

Stridhsson

22 augusti 2016 13:20

Håller med ovanstående insändare om det mesta,vi är ju många som känner hopplöshet emellanåt, men så kommer det någon ljuspunkt, tex naturupplevelse, har varit på Öland nyligen, känns som balsam för själen.
Men så kommer man hem och blir påmind om verkligenheten, tänker på sina barnbarn hur fan ska det gå för dem.
Men tack Thoralf för din kämpaglöd, vi är ändå ganska många som försöker påverka politiken, alla försöker dra ett strå till stacken.... det måste vända!!!

 
Ingen bild

Mattias R

22 augusti 2016 13:24

@ ugglan
Måndag 22 aug 10:43

Thoralf kan nog inte göra mycket åt sin situation ang riksdagslistan. Tror inte att han kommer tillbaka till riksdagen, av ren ovilja från partiledningen. Tycker det är konstigt då en så pass driven politiker borde få göra son sak.
Kan faktiskt inte hitta någon SD politiker i vårt land som jobbar lika aktivt som han, finns inte.
Kan det vara så att hans blogg gjort honom lite för känd så att han ses som ett hot?

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 augusti 2016 13:59

Thoralf är BÄST!!!

Så instämmer jag med allas hyllningar ovan - fler ovationer behövs inte förutom att Thoralf är BÄST. Och du, Thoralf, vet att jag sedan länge är beredd att följa med i ett ev befrielse...parti.

Jag var medlem i SD men lämnade pga besvikelse med den lokala föreningen - och det är endast i en sådan man kan vara medlem. Hade jag utan att flytta till Kalmar kunnat vara medlem i SD Kalmar så hade jag inte tvekat.

Tråkigt men sant. Och jag var inte ensam om'et. Så är det med det.

F ö instämmer jag med tidigare klagomål på riksgruppen - håller de på att undersöka möjligheterna att följa rikstrenden att köpa boende i annat land, t ex NY. Där ligger sossarna främst har jag märkt men även moddar. De tror kanske att de är bäst skyddade där ...

Thoralf, du har din kamera, Öland och andra vackra platser ... men också Spanien. Varför inte ta en tur över till Portugal också? Tänk, inte ett ord i svensk MSM om de anlagda, katastrofala skogsbränder som härjat där på sistone, värre än någonsin - även på Madeira! Inte ens i alternativmedia! Myndigheterna tackade INTE nej till rysk släckningshjälp ...

Portugisisk polis har redan gripit ett 30-tal misstänkta - borde kunna undervisa svensk polis i ett och annat. Och alla festivaler som hela tiden pågår i Portugal ... utan tafsande o d.

Nu senast skedde en skandal där två 17-åriga irakiska diplomatslynglar med bil (!) körde över en 15-årig kille och troligen försvann ut ur landet. Den skadade svävar mellan liv och död. Och hans namn är Ruben ... Man kan dra sina slutsatser ... Vilket förmodligen också polisen gör. Och där råder ingen paragraf 291 - än så länge.

Så, Thoralf, gör gärna en tur till det spanska grannlandet - du ångrar det inte!

 
Ingen bild

Hacke

22 augusti 2016 14:01

Jag kan verkligen förstå att du som alltid kämpar heroiskt längst fram i frontlinjen för vårt kära lands och folks överlevnad ibland hamnar i tvivelsmål Thoralf. Förstår inte hur du orkar. Jag tycker också att signaturen Anna på ett träffande sätt ger en bra bild av hur man som vanlig gräsrot betydligt längre bak i leden känner.
Men vi vet också att snart är vi på banan igen. Kampen går oförtrutet vidare och inte minst på senare tid tycker jag mig faktiskt kunna hämta kraft ur utvecklingen. Det finns tecken på förändring och när det väl har börjat vända kan det gå oerhört snabbt. Det är i varje fall min tro och förhoppning och det som håller mig uppe i all den svärta som vi i dubbel bemärkelse ser runtomkring oss.
Samtidigt märker jag också hur de jag kommer i kontakt med mer och mer pratar i sverigevänliga termer medan de som tidigare gapade högst från pk-håll idag förhåller sig tämligen lågmälda.
Vi får aldrig ge aldrig ge upp!
Stort tack för det enorma arbete du gör Thoralf.

 
Ingen bild

Knaster

22 augusti 2016 14:20

Ge inte upp! Nu om inte så behövs du för Sveriges framtid!!!

 
Ingen bild

Nemo Saltat sobrius

22 augusti 2016 14:47

You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
Winston Churchill

 
Ingen bild

C Andersson

22 augusti 2016 15:24

Thoralf Alfsson

Måndag 22 aug 09:39

"Valberedning lägger fram ett förslag till riksdagslista till valkonferansen men sedan har givetvis partistyrelsen en sista möjlighet att göra justeringar. Finns du inte med på de listor som partiet lämnar in till valmyndigheten så är det kört i riksdagsvalet."

Går det att starta ett nytt parti? I och för sig har jag inte tänkt att rösta något mer.

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2016 15:44

Alla Sverigevänner (de flesta) kommer att rösta SD 2018, det är vi skyldiga Sverige att göra. Men ledningen i SD kommer aldrig att få folkets kärlek med de fasoner de nu har, vi är många som vet vad de har för sig. Det som skett i ledningen är det som alltid händer i stora organisationer; "revolutionen äter sina egna barn..." (tävling, jämförelser, armbågar, hierarkitänkande etc). Tyvärr så vill ledningen inte göra avsteg, troligen känner de sig hotade av din kapacitet, Thoralf. Det gör ju inte saken bättre för dig men du har all heder på din sida. Och heder det har ju inte MK o co, tyvärr.
Vi är dock många på din sida Thoralf så vi slutar inte hoppas.

 
Ingen bild

Tony

22 augusti 2016 15:56

Vi är ju många som skriver här, om vi alla bombarderar
partiet med frågor om varför partiet nonchalerar den
som jobbar stenhårt för att förhindra samhället att
rasa ner i avgrunden, och inte bryr sig att han blir
hotad av en kriminell individ, så vore det väl fan om
vi inte skulle kunna väcka partiledningen? Det är illa
nog att vi har 7 Mes partier som inte bryr sig om landets
väl, vi ska inte behöva att ett åttonde som inte bryr sig?
Har alla i partiledningen semester inu?

 
Ingen bild

Mats, Brasilien

22 augusti 2016 16:11

Sanningen Thoralf, är helt enkelt den att SD inte bryr sig om vad som händer. Toppledningen med J.Å i täten har för länge sedan "svalnat" efter att ha kommit in i de finare lokalerna. SD är numera toppstyrt och har tappat sin funktion. SD kom in i riksdagen med hjälp av min och alla andras röster men hade det varit val idag hade flertalet av ledningen inte kommit in. J.Å och många andra verkar ha anpassat sig bra till livet som riksdagsmän, men dessvärre för dom inte längre min talan, så som det var tänkt. Vad hände med de utlovade löftena till oss väljare, att det skulle bli ändring? Men det är helt tyst. Mitt förslag Thoralf, ta kontakt med Ian Wachtmeister, sätt er ner utan flyktingbaronen Bert och Jimmy, och påbörja tankarna på ett nytt parti. Startar ni ett nytt parti med er kunskap och er drivkraft, så lovar jag att ni kommer att få många svikna väljare från SD men även andra partier. Ett annat alternativ är att du själv blir flykting. Du har ju fått en del tips på länder i Europa men det finns ju andra alternativ. Själv valde jag Brasilien. Visst skrivs det mycket om Brasiliens kriminella men jag anser att Sverige är mycket värre och inte blir det bättre. Jag hjälper dig gärna oavsett om du vill ha svar på några frågor eller vill ha hjälp med att skaffa de lagliga dokument du behöver.

 
Ingen bild

pg

22 augusti 2016 16:20

Efter att ha påpekat att tiggare bevakar återvinnings stationen i
Mölnvik,Värmdö fick jag detta svar:

Hej PärTack för ditt mejl och din bild.

Nej vi har inte gett tillstånd till detta.Vi har från olika håll hört talas om företeelsen att besökare på några av våra stationer blivit erbjudna hjälp att sortera sina förpackningar och tidningar mot betalning. Det är olyckligt om dessa återvinnare uppfattar erbjudandet som tvingande eller till och med hotfullt. I förlängningen kan det leda till att de väljer att lägga förpackningar i restavfallet hellre än att uppleva obehaget att avspisa denna typ av ”tiggeri”.Vi har efter resonemang gjort bedömningen att vi inte kan vidta några åtgärder mot dem som erbjuder sina tjänster på våra återvinningsstationer. Lika lite som affärsägaren kan avhysa tiggare utanför dennes affär, eller bilägaren kan hindra någon att tvätta bilrutan när hen väntar på rödljus.Det enda vi kan göra är att rekommendera enskild polisanmälan om man upplever situationen som hotfull. Vi kan inte göra sådan polisanmälan då inget brott skett mot oss.Med Vänlig Hälsning

Carro

Servicecenter
FTI, FÖRPACKNINGS- OCH TIDNINGSINSAMLINGEN
info@ftiab.se INTERNET: www.ftiab.se
TEL VÄXEL: 08-566 144 00 KUNDTJÄNST: 0200-88 03 11
POSTADRESS: Box 17033, 104 62 Stockholm
BESÖKSADRESS: Magnus Ladulåsgatan 63 A, 5tr

 
Ingen bild

Gruvmor i Stråssa

22 augusti 2016 16:29

Orkar inte skriva mycket men vill instämma med mångas inlägg här, och ger Dig en ordentlig kram för att Du är en alldeles speciell människa med en väldig engagemang. Önskar att vi i Lindesberg hade en likadan. <3

väna hälsningar från Gruvmor med make

 
Ingen bild

Systemfel

22 augusti 2016 16:45

Anna Ernius, ny pressekreterare för Sd, har följt hennes läsvärda blogg ett tag.

https://annaerniusferraz.wordpress.com/2016/04/14/mina-upplevelser-pa-en-tidningsredaktion/

 
Ingen bild

Bo

22 augusti 2016 17:20

Det är skillnad på folk och folk. Det rör inte gammelmedia i ryggen om ditt hus brinner ner. Skulle Du däremot lägga en ljudlig rökare (prupp) utanför ett asylboende, hade polisen kommit som ett skott.
Skämt åsido är det en fröjd att varje morgon kunna samla på sig mer fakta från din blogg.
Fortsätt med det! Tack!

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2016 17:29

Någon nämnde att vår s k stadsminister höll ett sommartal igår. Tyvärr råkade jag få se lite på nyheterna, måste säga att jag blev illamående, det är illa, jag mår illa... Om någon anklagar mig för hat mot s k stadsministern så kommer jag inte att neka...

@Suzie Jag får rysningar av lyriken i den sången som Roger Pontare sjöng på melodifestivalen 2000.

 
Ingen bild

Friholt

22 augusti 2016 17:50

@ Lena 17,29
Nja, alltså! Det var statsministern som höll sommartal - inte den s k stadsministern.

 
Ingen bild

Von Kätting

22 augusti 2016 17:52

Ja visst tusan ser det mörkt ut. Förstår att du
ibland känner det tröstlöst. Det gör vi nog alla ibland.
Men att i stort sett hela min släkt har gått från att vara
moderater till SD det senaste året inger hopp.
Jag kommer aldrig att sluta påverka min omgivning med
argument om vanstyret som 7-klövern orsakar.

Det är inte så lätt för den "lille mannen" att göra något konkret.
Men alla kan göra något.
I kväll en ny donation till Avpixlat.

 
Ingen bild

Lotta_1

22 augusti 2016 18:25

I dagens Aftonbladet skriver Tobias Lagerfeldt,
juridikstudent SU, volontär hos Refugers Welcome en debattartikel där han anser att asylsökande och illegala inte bara skall ha rätt att demonstrera utan även borde ha rösträtt. Enligt "juridikstudenten" skriver följande:

"Däremot har de lika mycket rätt som svenska medborgare att bosätta sig här och ta del av det svenska samhället – detta är både moraliskt och samstämmigt med FN:s konventioner."

http://www.aftonbladet.se/debatt/article23358801.ab

Man kan rösta om man håller med eller inte samt diskutera frågan på Aftonbladets Facebooksida.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 augusti 2016 19:47

Thoralf !
Jag tror att du kanske för din egen skull tar det lite lugnare.
Det är nog samma symtom som Jimmy Åkesson hade innan sjukskrivningen.
Att se alla stolligheter och ändå mer idiotiska beslut för att lösa stolligheterna är inte lätt.
När sedan hela etablissemanget mobbar dom som ser att Sverige sjunker allt djupare är det inte konstig att det känns tungt.
Många,många svenska kommer att bli misshandlade av både myndigheter och invandrare.
För dom håller ihop mot "infödingarna" .
Jag har skrivit till tittarservice SVT men dom cencurerar säkert 99 % av det dom får in.
Jag håller på dig Thoralf !
Var rädd om dig !

 
Ingen bild

crille

22 augusti 2016 20:03

Thoralf! Ingen av oss få ge upp,även om man kanske känner att det finns inget hopp längre. För är det en vanlig dag att en 8 åring blir mördad av en handgranat. I Sverige.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 augusti 2016 20:39

På tal om barnmordet i Biskopsgården så är det ju 87% av Sveriges väljare som vill ha det som det skett !

 
Ingen bild

Kurtan

22 augusti 2016 20:48

Håll ut Thoralf och alla Sverigevänner...

I november kommer USA att välja en riktig president som kommer att skicka megastora positiva anti-politiskt-korrekta chockvågor över hela världen.

Det vanliga sunda förnuftet kommer då att komma i förgrunden samt vänsterimbecillerna kommer att tvingas krypa tillbaka under stenarna de kommer ifrån och hör hemma.

Som en viss Albert Einstein sa:
Problemet med vanligt sunt förnuft är att det inte längre är så vanligt...

"Pendeln" är på väg tillbaka och ökar i hastighet, snart dags för en restart (efter kraschen)...

 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2016 21:58


Det är MYCKET tråkigt att vissa i SD-ledningen tydligen inte uppskattar Thoralfs trägna arbete och hans välbesökta blogg efter förtjänst. SD har fått oerhört många röster tack vare Thoralf. Några av dem kommer från mig och vår familj.

Jag är här inne och uppdaterar mig dagligen, trots att jag bor långt från denna del av landet. SD:s hemsida finns det däremot inte anledning att besöka oftare en ca en gång i kvartalet.

 
Ingen bild

sunken

22 augusti 2016 21:59

Det är verkligen mänskligt att efter personliga påfrestningar och SD:s märkliga attityd till dig tappa ork och lust. Som de ser av alla kommentarer så är du med all rätt mycket uppskattad. Du är förmodligen den SD:are som arbetat hårdast för partiet. Kanske du kan ta en liten paus och förhoppningsvis återkomma mednya krafter.
Ditt arbete är ovärdeligt och görs inte av någon annan.

 
Ingen bild

sosse

22 augusti 2016 22:26

tom och innehållslös - bra! lägg då ner ditt hatspridande!

Thoralf Alfsson

22 augusti 2016 23:07

Ännu en "sosse" som har svårt för fakta och offentlig statistik från svenska myndigheter.

Som tack för din kommentar skall jag förbereda samma statistik för Hultsfred som jag visade för Högsby i helgen.

Vilken kommun är du skriven i? Jag kan säkert ordna den statistiken också. Fakta kan väl aldrig vara "hatspridande" ens om det kommer från din kommun?

 
Ingen bild

Boris

23 augusti 2016 07:59

När det känns tungt Thoralf så är det bra att ta en paus och göra något helt annat. Bara släppa allt. Du gör ett viktigt jobb Thoralf men världen går inte under om du tar en paus. Tänk på de enorma framgångar som SD har haft de senaste åren och kommer att ha i valet 2018. Du är en viktig del i den framgången och du förtjänar en paus för att ta nya tag. Det är bara den intoleranta 7-klövern som tjänar på att du bränner ut dig. Ge dem inte det. Det förtjänar de inte.

 
Ingen bild

X

23 augusti 2016 09:16

Såg att en "sosse" pep till...
Vad säger musen om att S nu bedriver SD-politik...?

 
Ingen bild

JohanIII

23 augusti 2016 18:49

@Ludvig Angående Jimmies <i>Jag gillar inte hans blogg</i>:
<a href="http://www.barometern.se/oland/malet-sd-ska-bli-det-tredje-storsta-partiet/">Målet: SD ska bli det tredje största partiet</a> Barometern 7 augusti 2014.

@Christer Om att komma in per namn inskrivet på röstsedel: Om ett parti ansöker om registrerad valsedel (eller vad det nu heter) gäller bara dessa, och inget namn kan läggas till. Det har de flesta partier.

@Thoralf Det är helt fantastiskt vad du gör – inte bara bloggar, utan jobbar så med att gräva fram fakta. Och det "bara" från Kalmar, inte huvudstaden. Tänk om fler SD:are gjorde det. Eller bara fler människor.

Du är duktig med kameran också, med både vackert och styggt. Hmm, kan du kanske göra någon lokalartikel för Nyheter Idag? En i alla fall. Vore nog bra synergi för er båda.

 
Ingen bild

Ludvig

24 augusti 2016 07:21

Thoralf. Jag minns inte vem som intervjuade Jimmie men jag läste det i Östra Småland.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se