thoralf

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2016

ÄR VÅRT RÄTTSSYSTEM ETT STORT SKÄMT?

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2016 19:30

KAMMARRÄTTEN AVSLÅR MIN ÖVERKLAGAN


Landshövdingen Stefan Carlssons telefonsexsamtal kan vara kränkande för honom själv och därför avslår i huvudsak Kammarrätten min överklagan av länsstyrelsen sekretessbeslut av telefonfakturorna.


Motiveringen är minst sagt pinsam från Kammarrätten som hänvisar till lagens förarbete ”att sekretess gäller för uppgift som rör enskilds hälsa eller sexualliv”. Med andra ord fd. landshövdingen Stefan Carlsson kan bli kränkt därför skall sekretessen kvarstå för telefonfakturorna.

 

När jag läste domen trodde jag att jag fått rätt och att sekretessen skulle rivas upp men när jag läser domen och kontrollerar alla fakturanummer så framgår det att sekretessen tas bort på fakturor som egentligen aldrig varit sekretessbelagda av länsstyrelsen, fakturor där det inte finns några telefonsexsamtal. Det är en absurt dom från Kammarrätten!


Jag har ju även polisanmält fd. landshövding Stefan Carlsson. Undrar om uppgifterna även är sekretessbelagda för Åklagarkammaren i Kalmar. I det här landet gäller det ju att skydda sina egna inom det politiska etablissemanget.


Radio Kalmar har uppenbarligen inte läst domen ordentligt eftersom de skriver följande på nätet.


 


Vilket även Barometern gör men de har antagligen inte läst domen utan bara plankat uppgifterna från Radio Kalmar. Eller försöker media mörka vad domen från Kammarrätten egentligen innebär?



TIGGARLÄGRET VID SALVESTADEN


Länsstyrelsen i Kalmar har också avslagit en överklagan gällande toalettbodar för allmänheten vid tiggarlägret vid Salvestaden. De som överklagat anser att handlingarna är medvetet ofullständiga och vilseledande för att dölja svartcampingen vid parkeringen vid Salvestaden.


Länsstyrelsen avslår överklagan med bland annat motiveringen att det inte går att bevisa att det bedrivs en olovlig camping på området.

 

Detta är helt absurt! Är vårt rättssystem ett stort skämt. Har Länsstyrelsens handläggare överhuvudtaget besökt platsen? Det är en parkeringsplats som ockuperats av drygt 20 husvagnar med minst 50 personer boende där under närmare ett år. Vad är det om inte en olovlig camping.


 


I nästa vecka kommer jag begära ut alla handlingar angående detta ärende hos länsstyrelsen och Kalmar kommun.


Vi får dock inte glömma bort att idag är Malin Almqvist länsråd och till förordnad landshövding för Kalmar län och högsta chef på Länsstyrelsen i Kalmar län och att hon är sambo med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i Kalmar kommun där Salvecampingen ligger. Det är så kallad delikatessjäv så det skriker om det!

 

 

SVENSK YTTRANDEFRIHET ETT SKÄMT

 

Beslutet att låta Nya Tider delta vid Bok och Biblioteksmässan har dragits tillbaka efter protester från vänsterorgnaisationer. Temat för årets bokmässa är Yttrandefrihet! Det blir med andra ord en parodi eller ett skämt på svensk yttrandefrihet. Arrangörerna borde skämmas! Läs artikel i GP.


Jag förutsätter att alla ledarskribenter som är för yttrandefrihet tar upp detta på ledarsidorna imorgon ellere senast på måndag. Annars vet vi att det inte menar allvar med yttrandefriheten. Nu väntar jag på hur Barometern och Östra Småland ledarsida ser ut imorgon.

 

PS

Jag vill också passa på att tacka för det ekonomiska stöd jag fått från många personer för att kunna fortsätta bedriva min granskning nu när man börjar kräva betalning för offentliga handlingar. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag har fått bidrag i alla storlekar från 50 kronor upp till 1 000 kronor. Stort tack! Det öppnar faktiskt upp för nya möjligheter.


En liten påminnelse till våra SD-medlemmar i Kalmar län. Det finns fortfarande platser kvar i vår buss till Jimmies sommartal nästa lördag i Sölvesborg. Bussen utgår från Oskarshamn. Häng med och träffa andra SD-medlemmar.


 
 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 augusti 2016 20:03

Jag hörde i Rapport vad Löfven sa ang. tiggeriförbud.
" Vi vill ha bort tiggeriet men vi vet inte hur vi ska göra" sa han.
Jag hörde rätt och inga motfrågor från marionetten i Rapport.

Ponera att en bilmekaniker inte vet hur man byter bromsar på en bil,då måste han lära sig så han vet hur han ska göra eller sluta.
När det gäller en statsminister finns inte tid för att lära sig allt som han inte kan,det är bara att avgå !

 
Ingen bild

calle

19 augusti 2016 20:15

det har bildats en kompismaffia som håller varandra om ryggen och fifflar till sig fördelar och gräddfiler i samhället. övriga vanliga Svenskar får bli utan och titta på. är det ett sånt samhälle vi ha? vart tog solidaritet och rättvisa vägen?

alla måste hjälpa till att motarbeta det diktatur samhälle som 7 klövern håller på att skapa åt sig. alla får tycka som de vill , men tycker man inte som 7 klövern. då blir det käppar i hjulet.

alla kan hjälpa Thoralf och andra kämpar att upprätthålla ett fungerande samhälle. man kan vara anonym till att börja med.

alla borde prenumerera på papperstidningen fria tider. det skulle bli en signal till twittervänstern att det fria ordet ännu lever i Sverige.

likadant i USA där alternativmedia håller på att förbjudas. de som har kontroll över riksbank och pengar skall bestämma vad som är tillåtet att tycka! bara för att behålla sin ensamrätt att tjäna pengar

http://www.friatider.se/hillary-f-rklarar-krig-mot-breitbart-har-ingen-r-tt-att-existera

 
Ingen bild

calle

19 augusti 2016 20:21

Pretty boy Floyd. 20:03. bra skrivet!

tror löven och regeringen är marionetter. det blir uppdraget för alla läsare här, att forska vem som styr dom!

inte skulle löven fört den politik han gör, om han varit en vanlig arbetare. inte heller de andra ministrarna som nu multimiljonärer och lever överklassliv som godsägare

 
Ingen bild

X

19 augusti 2016 20:27

PK-adeln håller varandra om ryggen.
2018 är sista chansen att rätta till detta.
Men den lydiga svensken röstar PK...

 
Ingen bild

Rune

19 augusti 2016 20:36

Fria tider är vad jag vet endast en nättidning. Däremot är Nya Tider en papperstidning och en rätt utmärkt sådan med intressanta artiklar.

 
Ingen bild

Gute

19 augusti 2016 20:37

Det här med att endast Nya Tider utesluts efter påtryckningar från "övriga utställare" vid bokmässan är ett jättescoop, nu kastar sig media över de ansvariga för beslutet som blodvittrande vilddjur...

- Visst fan, glömde bort att svensk media är infekterat av kommunister sedan lång tid.
Så där försvann den chansen för läsarna att få ta del av den censurerade yttrandefriheten som råder i Sverige idag.

Maria Källsson, ett ansikte att komma ihåg, som viker sig när det blir motsättningar... vilket chefsämne....

 
Ingen bild

Observer

19 augusti 2016 20:41

Vi kommer aldrig att komma tillrätta med detta med mindre än att tjänstemannaansvaret återinförs.
Så enkelt är det.
DÅ först styrs man av lag. idag styr kompiskorruptionen inom förvaltningarna. Idag styrs viktiga myndigheter utav insmygda värdegrunder. Idag styrs man av stigman.
Man är gummirygg & har brun tunga å man vet om det.
Största problemet är all inkompetens som kommit in överallt o ingen vågar säga ifrån längre.
..Då blir det så här.

 
Ingen bild

TomasPlz

19 augusti 2016 20:54

Sossar, Vänster pack = smyg rasister!!!

 
Ingen bild

Dumle

19 augusti 2016 21:53

Jag tror att det är dags för ett annat synsätt på de absurda domarna som avkunnas av Rättsystemet. Systemet består av människor. Vilka är de individer som sätter sina namn under dessa domar? Jag ringer gärna hem och diskuterar deras ställningstagande i olika frågor. Andra kanske vill titta förbi vid kvällspromenaden med hunden. Självklart helt utan våldsinslag. Men som det är nu kommer dessa idioter för billigt undan. Vilka är dom? Kan man mejla Kammarrätten? Någon som vet? Mvh

 
Ingen bild

Tony

19 augusti 2016 21:56

Javisst, så är det, det Svenska rättssystemet är ett jävla stort skämt, vi ser det dagligen där grova brottslingar släpps fria, så att dom kan åka utomlands och komma undan, nu senast en 40 årig kvinna som tillsammans med en underårig älskare försökte att mörda sina båda föräldrar släpps fri av åklagaren med fri resanderätt, trots att misstanke finns kvar att hon begått brottet? Hur stor är sannolikheten att hon frivilligt dyker upp till en rättegång??

 
Ingen bild

Johannes

19 augusti 2016 22:24

Yttrandefrihet är att alla har rätt att säga sina uppfattningar. Men det betyder inte att man har rätt att säga det var man vill.det borde du veta totalförbud du är ju faktiskt fd riksdagsman. Eller var du frånvarande i fyra år.

Thoralf Alfsson

19 augusti 2016 22:36

Du har tydligen missat årets tema! Yttrandefrihet.

 
Ingen bild

calle

19 augusti 2016 22:30

hahah, bokmässan har yttrandefrihet som agenda! men andra utställare bestämmer vilka som får delta. En tidning som är kritisk mot 7 klöverpolitik får inte ställa ut.

http://www.svt.se/kultur/nya-tider


detta är ju bästa reklamgrej. nu kan nya prenumeranter som tycker det är skamligt att köpa en tidning som skriver sanningen. skylla på att man vill stödja yttrandefriheten.

tidningen hemskickas i diskret plastficka med pappersblad omkring. går att bara välja att läsa på nätet. bara maila att man inte vill ha premier hemskickad. man behöver inte logga in. bara betala för att ge presstöd.
helår 545 kr, halvår 285 kr. kvartal 149 kr

http://nyatider.nu/

grejen är ju att stödja tidning som tar upp sanningar som fulmedia döljer. Nya tider får presstöd enligt lagens regler. klockrent för fulmedia som minskar sin upplaga, medans alternativmedia ökar. hur skall de dölja det

skall regeringen våga ändra reglerna för presstöd, då erkänner regeringen att de tar bort pressfrihet.

 
Ingen bild

Tony

19 augusti 2016 22:39

Återigen har kräkvänstern lyckats med sitt destruktiva arbete med att stoppa yttrandefriheten i Sverige, genom att få en feg arrangör att dra tillbaks tidningen Nya Tider och dess förlag att ställa ut på bokmässan i Göteborg. Skrämmande att en liten högljudd klick kan skrämma skiten av en arrangör genom att gapa högst av alla, att det dessutom är dom mest odemokratiska dödgrävarna som lyckas med det är för bedrövligt!

 
Ingen bild

C Andersson

19 augusti 2016 23:16

SVT Tittarservice stänger trådar så fort de någonsin hinner. En del stänger de innan de hunnit svara. En hel del inlägg lägger de aldrig in.

"Förutsätter att Nya Tider deltar i Aktuellt fre 19 aug"

Jag vet inte vad Nya Tider är. Det spelar ingen roll. Det är principen som gäller.

Till Johannnes vill jag säga att yttrandefrihet innebär att man har rätt att säga vad man vill. Man bör avhålla sig från att säga visa saker eftersom det kan leda till påföljder. Den lagstiftning som beror hets mot folkgrupp åsidosätter yttrandefriheten. Vi har med andra ord ingen yttrandefrihet i vårt land.

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/forutsatter-att-nya-tider-deltar-i-aktuellt-fre-19/

Jag vet inte vad

 
Ingen bild

Blåsippan

19 augusti 2016 23:16

Stöd yttrandefriheten börja prenumerera på Sveriges enda svenskvänliga tidning och dessutom den enda växande svenska tidning. Nya Tider. http://nyatider.nu/produkter/prenumeration/

 
Ingen bild

Lotta_1

19 augusti 2016 23:33

Läste om en tiggande zigenerska som påstod att om de inte fick tigga i Sverige skulle de dö. Men oj då hur överlevde de innan Rumänien och Bulgarien tyvärr släpptes in i EU? Både Rumänien och Bulgarien har fått oerhörda summor i bidrag från EU för att hjälpa sina fattiga. Dags att de lever upp till sitt ansvar, som de har mot sina egna medborgare vilket Sverige INTE har.

 
Ingen bild

Stig

20 augusti 2016 00:09

Är det Kammarrätten i Stockholm? De avslår alltid och tar myndighetens parti. Sverige är inte ett dugg bättre än Nordkorea tyvärr.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 augusti 2016 01:48

”När Aida Hadžialić besökte sitt förra hemland Bosnien Hercegovina i mars i år togs hon emot som en kunglighet. Ett stort medieuppbåd följde henne överallt. Hon var med i de populäraste tv-programmen och alla ville ta en selfie med henne.”

"Wikipedia: År 1992, när Aida Hadžialić var fem år gammal, kom hon tillsammans med sin bosniakiska familj till Sverige som hade flytt från Bosnien-Hercegovina”

Varför tar man emot henne som en kunglighet? De som nu hyllar henne stannade kvar eller återvände efter kriget. Hon borde istället betraktas som en förrädare som svikit sitt land.

http://goo.gl/T5mQiO

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

20 augusti 2016 02:31

Bilden på husvagnarna talar för sej själv

 
Ingen bild

lotta

20 augusti 2016 04:58

Bokmässan har antagligen liksom SD nolltolerans.

Thoralf Alfsson

20 augusti 2016 08:54

Mot icke godkända åsikter?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 augusti 2016 06:16

Det är mycket i det svenska samhället som verkar ha hittats på av ståuppkomiker.
Hur har man tänkt med den godtyckliga lönesättningen för lärare ?
Dom med det sämsta skolresultatet får väl bäst betalt efter vad jag förstår.
Sverige är fantastiskt !!!!

 
Ingen bild

Egon

20 augusti 2016 07:35

Yugovs mätning visar att SD är Sveriges största parti.
L.Kd och Mp riskerar att falla ur.
Bra där!
De tokstollarna klarar vi oss utan.
Löven försvarar tiggeriet.
Där tappade sossarna ett par procent till.
"Inga rumäner på våra gator"!!
Tack Thoralf!

 
Ingen bild

Egon

20 augusti 2016 07:44

Jämtin vill inte vara partisekreterare längre.
Då får hon ett fett avlönat jobb på Sida istället.
Varför?
Vad har hon för unik kvalifikation för det toppjobbet?
En partibroiler belönas för lång och trogen tjänst.
Sida kan dra åt fanders om de inte vägrar Jämtin anställning.
Tanten kan ställa sig i kön hos arbetsförmedlingen som alla vi andra.
Inga gräddfiler för avdankade politiker!

 
Ingen bild

Tony

20 augusti 2016 07:50

Uppmaning till alla, Prenumerera på tidningen Nya Tider, så att det i
slutändan blir till en rejäl käftsmäll på vänsterkräken istället för seger för dessa demokratiföraktande varelser?

 
Ingen bild

Knaster

20 augusti 2016 09:56

SD la fram förslaget om förbud mot tiggeri förra året. Alltså har SD drivit den frågan. Varför får just inte SD uttala sig nu?! Varför låter man M debattera förslaget? Kan det vara så att man inte vill ge SD utrymme i medierna som visar att deras förslag var bra? Fan skäms media i Sverige! Hoppas ni går under fortare än kvickt!

 
Ingen bild

Lewren

20 augusti 2016 10:23

@lotta
Ja det är sant, SD vill ha nolltolerans. Söker man igenom All text som finns på hela sd.se domänen så dyker nolltolerans upp på Ett enda ställe, och där står följande:
Det ska vara en rättighet att känna sig trygg under skoltid och nolltolerans måste råda mot stök och bråk i klassrummen

Tråkigt att höra, att du är emot fridfullt lärande och utbildning.

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2016 10:33

Det är inte bara rättssystemet som är ett skämt (i stora delar, tror dock att det finns seriösa människor kvar där också).

Men det är så mycket som är helt på sned i samhället att man inte vet var man ska börja. Ta t ex att löneförhöjningarna till lärarna räckte endast till 1/3 av lärarkåren, de andra 2/3 delarna blir utan!! Hade regeringen inte råd med mera??? Regeringen riskerar att bli utskrattad, men det tror jag inte de bryr sig mycket om, de är arroganta bortom allt förnuft. Det kommer inte in en enda lite förnuftstanke där inte.

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2016 10:42

Ingenting förvånar mig längre, att tidningen Nya Tider inte får ställa ut på bokmässan p g a de intoleranta och vänsterextrema som styr samhället (i vart fall via MSM som använder vänstern som nyttiga idioter). De är så oerhört lättkränkta att de inte kan "prata för sitt" på samma mässa som en tidning som DE KALLAR HÖGEREXTREM är där och talar för sitt. Det är övertydligt och "in yout face" dom inte är så toleranta som de påstår. Dessutom är ordet "högerextrem" bara ett ord. Det betyder ju inte att det är sant, det visar endast hur vänsterextrema de andra är, enligt mitt sätt att se.

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2016 11:10

Läste en kommentar tidigare i veckan (igår?) att de tycker Trump gjorde ett fantastiskt tal. Jo talet var det absolut inget fel på men jag kommer att hålla mig reserverad inför honom av flera anledningar.
1) Han står och lovar, och lovar precis som alla andra före honom. Vänta och se vad han kan leverera istället.
2) Amerikanska politiker (även Trump) talar till folket som om de som lyssnar vore barn. Han är säkert mycket intelligent men saknar intellekt.
3) Han är OERHÖRT narcissistisk och egocentrerad - jag undrar om en sådan man har gott omdöme i ex skarpt läge?
4) Har kollat runt på internet vad denna man har levt för liv (vandel), allt är inte smickrande, tvärtom, man får kolla själv även om Youtube-filmer endast uttrycker åsikter, så finns det fotografier som säger mer än tusen ord.

På en punkt ger jag honom helt rätt, det är analysen av varför så stor del av folket kan tänka sig att rösta fram honom som President i USA. Där har han hittat helt rätt, folket är trötta på alla tidigare presidenter och de svek de blivit utsatta för samt skammen det framkallat så att USA idag är "skämmigt" (ett land som tidigare stod för FRIHET är nu dess motsats. Så folket tar ett sista halmstrå för att PÅ RIKTIGT få "Change". Men ligger det en fint där, ett nytt lurendrejeri? Jag är inte helt övertygad.

Däremot är Hillery Clinton inte att räkna med, hon är dessutom sjuk likaså hennes man Bill f d President och sexmissbrukare. Det enda dessa två står för är att få mycket pengar som möjligt och för det går de över lik. Hillery är en riktig psykopat.

Förresten, var det någon som lyssnade på Bill Clintons tal på Demokraternas Kongress? Pinsamt är bara förnamnet, om man lyssnar på det får man en ganska hygglig bild av vad detta s k par är för slags människor. Dessutom är Bill sjuk i någon demenssjukdom sägs det och kanske inte har lång tid kvar.

 
Ingen bild

Kerstintin

20 augusti 2016 11:12


Telefonsexonanister håller varandra om ryggen.

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2016 11:26

@Dumle 21.53 igår - du är inne på rätt spår, vi ska inte inbilla oss att vi inget kan göra. Det är på det viset Thoralf arbetar, men det kostar också på, som vi får höra här på bloggen. Därför behöver fler ge sig in i hetluften och direkt ifrågasätta beslut i t ex rättssystemet. DET ÄR NOG DET ENDA SÄTTET ATT FÅ IN EN FÖRÄNDRING. Politiker och högt uppsatta tjänstemän måste få känna av att de inte sitter säkert i sadeln.
Alla kanske inte har Thoralfs förmåga men alla kan göra nånting. Det viktiga är att inte ge vårt MEDGIVANDE till denna fullkomligt galna politik.

Annat ämne: I vecka kom ett utspel från minister Ygeman om bilbränderna. Det ska bli hårdare tag och straffskärpning. På Aktuellt var detta ett inslag på ca 10 sekunder!!! Det var allt!!! Snabbt på med locket, ingen svenne ska ju få hinna tänka till eller inbilla sig att det är något "folket" vill diskutera. Oh nej, det går inte för sig.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

20 augusti 2016 11:28

Hur blir trivseln på skolorna nu när man inför individuella löner ?
Känner till detta från tiden som Linarb ,det medför bara otrivsel och avundsjuka !

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2016 11:38

Tror att Yougovs siffror stämmer mer än Aftonblaskans Inizio, det är väl allmänt vedertaget att när Inizio gör förfrågningar på vilket parti en person tänker stödja, då ljuger många, de tänker inte avslöja för "mobbare" vad de röstar på.

En annan sak: har ni sett att Istanbuls flygplats har stor display om att de varnar för att åka till Sverige. Varning för våldtäkt.....

 
Ingen bild

Lewren

20 augusti 2016 11:53

@S-E Karlsson
Individuella löner hade gett upphov till meritokrati. Dvs, den som gör ett bra jobb hade fått bra betalt. Är inte det rättvist?

 
Ingen bild

KKK kort koncist kärnfullt

20 augusti 2016 12:04

Signaturen Lena babblar för mycket.

 
Ingen bild

sl:are

20 augusti 2016 12:26

-> Lena om Trump
Washington Post har 25 journalister som på heltid gräver efter "skit" i Trumps vandel. De har grävt länge nu utan att hitta något värt att nämna.
När alla som jag ogillar är emot honom, så tror jag han kan bli bra. Att Clinton vore skit för hela världen utanför USA är givet.

-> S.E.Karlsson
I skolan har det varit individuella löner i 20 år. Inget nytt med det. Bruntungorna har alltid varit vinnare i fördelningen av lönepengar.

Tiden före den individuella lönesättningen var mycket roligare. Lärare kunde säga vad de tyckte eftersom lönen var reglerad av staten som även var huvudman för verksamheten.

 
Ingen bild

Niklas R

20 augusti 2016 12:27

Effekterna av sossarnas grundlagsändring 1975 har nu nått sin fulla effekt. I och med grundlagsändringen så ändrades rikets styre från att ha varit avvägt med maktfördelning till att all makt ligger hos statsministern och genom denne total diktatur med allmänna val vart fjärde år.
Eftersom all makt utgår ifrån statsministern så blir det så att det partiet som innehar statsministerposten styr all makt i riket. Statsministern kan, om den vill, sparka alla ministrar då regeringsformen endast säger att det måste finnas en statsminister. Detta ska då jämföras med att tidigare grundlag sa att det måste finnas tre ministrar i regeringen och de styr i kungens namn.
Eftersom det styrande partiet utser alla viktiga poster i riket idag, i och med grundlagsändringen 1975, så blir det korruption då de styrande politikerna belönar sina trogna medarbetare med positioner som de inte klarar av. Och vill man göra karriär så måste man slicka röven på det styrande partiets ordförande. Med viktiga poster så menar jag generaldirektörer, domare, polis, militärbefattningar, etc.
Resultatet blir då att inkompetenta personer får viktiga poster som t.ex ordförande i kammarrätten.

Under den gamla grundlagen så utsågs alla domare med mera av kungen, detta för att skilja den lagstiftande och exekutiva makten (riksdag och regering) från den dömande makten. Maktfördelningen var följande, grovt sett, folket röstade fram en riksdag som stiftade lagar om skatter med mera, det parti som fick flest röster fick bilda regering som fick styra riket i kungens namn, men kungen hade vetorätt mot lagar och andra bestämmelser samt att han var rikets överbefälhavare och rikets militär. Tanken här var att vi skulle ha en maktfördelning som såg till att vi inte längre kunde hamna i en totalitär absolut kungamakt, ala Karl XI, XII och Gustaf II men inte heller den politikerdiktatur där politiker sålde landet till högstbjudande som under den s.k frihetstiden. Så Sveriges grundlag från 1809 tog tillvara på dessa erfarenheter och vår historia med starka friheter för var och en.
Men detta passade naturligtvis inte sossarna för då var det inte deras verkställande utskott som dikterade hur riket skulle styras utan då måste de ha en utomståendes tillstånd. En utomstående som inte var beroende av dem eller behövde dem vare sig ekonomiskt eller politiskt. Det gick naturligtvis inte för sig därför så röstade de igenom en ny grundlag som la all makt hos statsministern.

Så det största förräderiet som de borgerliga någonsin begått mot det svenska folket var att de ställde upp och röstade för denna grundlagsändring som idag har resulterat i att vi har korrupta myndigheter, korrupta domstolar och politiker som gladeligen säljer sitt land till högstbjudande. Och ingen kan ställa dem till svars för detta, enligt svensk lag. Som de själva röstat igenom.

 
Ingen bild

Tony

20 augusti 2016 12:44

Alice Bah Kuhnce gnäller över att många Medier står på randen till undergång, och att staten bör gå in med kapital för att rädda dem kvar? Av vilken anledning då? Man behöver inte vara släkt med Einstein för se och förstå att merparten av all Svensk media gör ett undermåligt jobb med avsikt att föra läsarna bakom ljuset. Så även om staten går in och öser pengar över deras undermåliga produkter så ska man ändå inte köpa deras produkter, för utan läsare så kommer inte deras propaganda och lögner ut till allmänheten och då kvittar det hur mycket staten öser över deras
Lögnalster!

 
Ingen bild

C Andersson

20 augusti 2016 12:57

En liten petitess. Det heter allmän handling. Innehållet kan vara offentligt eller belagt med sektress. Sekretessen kan omfatta hela handlingen eller delar av den.

 
Ingen bild

pg

20 augusti 2016 14:38

Dagens media ÄR en stor skam!

Nu är dags att all media redovisar hur zigenare uppför sig vid sina olagliga "bosättningar"!
Varför gjordes det inte från början?

Det kostar samhället och skattebetalare miljarder för saneringen.

Om jag minns rätt har EU-medborgare rätt att vistas i annat EU-land i 3 månader om de klarar eget uppehåll.
Varför undantag för zigenare?

Bifogar några exempel:

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vastervik/polisen-avhyste-olagligt-migrantlager-20160223/

http://www.exponerat.net/saneringen-av-zigenarlagret-i-malmo-kostar-miljoner/

https://petterssonsblogg.se/2015/04/22/det-kostar-10-miljoner-i-manaden-att-stada-efter-zigenarna/


https://petterssonsblogg.se/2014/04/15/121-ton-skrap-efter-zigenarna-i-hogdalen/

På returstationen i Mölnvik,Värmdö har de gjort ett kontor med stol och bord och tar allt av intresse.
Inneburit att människor undviker denna anläggning!

"stulna kläder ifrån klädinsamlingen i Stavsnäs, sorterades på privat parkering!

http://www.ramsmorabyalag.se/2016/04/18/skrap-dumpat-pa-parkeringen-vid-soderbergs-vag/

 
Ingen bild

Petter

20 augusti 2016 16:42

Rättsväsendet och domstolarna är en tombola och Kalmar har dom mest inkompetenta medarbetarna bland alla kommuner i Sverige! Se bara på kommunchefen Annette Andersson i Kalmar som inte visste vad en Kammarrätt var för något!

Tack för ett bra jobb Thoralf!

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 augusti 2016 17:06

Tack, Niklas R, för den lättillgängliga genomgången av det svenska politiska förfallet, korruptionen synliggjord!

Vi ser helt klart vilka som är de verkliga kapitalistlakejerna. Om inte vänstergängarna vore så ointelligenta så skulle de också förstå det.

Men som någon skrev på nätet är det lättare att rapa floskler än att själv tänka efter och inse vilka nitar de gått på.

 
Ingen bild

Tony

20 augusti 2016 17:09

Tänk att allt som andas kritik mot styret av landet
blir per automatik Högerextremt? Det som verkligen
är extremt är vänstertomtarna i Expo och merparten
av gammelmedia, också förstås kloakvänstern kulturfjabbar
och annat löst folk, men dom har någon slags frikort.
Att förbjuda ett Media att vara med på en mässa vars
tema handlar om yttrandefrihet säger allt om vilka
otroligt korkade varelser som härjar fritt i landet?

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 augusti 2016 17:21

Upplysning till de som inte känner till Nya Tider:

Googla på namnet och kolla hemsidan! Förr kunde man rekvirera tre testnr av tidningen och sedan bestämma om man ville prenumerera. Det var så jag själv blev NyT-läsare. (Min tipsare finns inte längre bland oss - han var en som jagades till döds av Fjollträskvampyrerna.)

Idag skulle jag inte klara mig utan min onsdagstidning som jag nästan kastar mig över. En hel del i tidningen känner jag kort till via nätet men ... Men mycket är nytt för mig och framför allt är redogörelserna djupgående och detaljerade. Och varje vecka finns där något om svensk kultur!

Allt emellanåt köper jag intressanta, nyutkomna böcker via Nya Tiders bokförlag som är minst lika upplysande. Just nu är Stefan Thorssells gedigna skildring om Estonias förlisning på försäljning.

Beställ provex av NyT och testa själva!

 
Ingen bild

Pepparholm

20 augusti 2016 17:24

Jag undrar var gränsen går för att nomenklaturan ska skämmas. Den ligger uppenbarligen mycket högt.

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 augusti 2016 17:26

Tony, hear-hear!

Att Bokmässans arrangörer inte själva inser att de gjort bort sig: att en bokmässa med temat Yttrandefrihet avslöjar att den är emot yttrandefrihet.

De är så avslöjade att det skriker om det! Otroligt!

 
Ingen bild

Pepparholm

20 augusti 2016 17:43

Jag läser just på Expressen nät, om ett stort slagsmål med 40 personer på invandrarförläggning i Götene. Många polispatruller skickas dit. Men som vanligt, så är det tydligen ingen som grips. Således förspilld tid för det som polisen är avsedd att sköta.

Polisen skyller alltid på prioriteringar och kan därför inte komma när det gäller larm från dem som betalar deras lön. Eller att t ex avhysa olaga camping som Thoralf pekar på.

Jag menar, prioritera bort slagsmålen på invandrarförläggningarna. Låt dem slåss. Precis som de gjorde i sitt tidigare hemland. Polisen ska först ställa upp för oss som är medborgare. Liksom tjänstemännen i Kommun, Länsstyrelse, Landsting samt åklagare och domare.

 
Ingen bild

Suzie

20 augusti 2016 19:06

I Turkiet varnar man för Sverigeresor.På flygplatsen finns en skylt där det står "Travel varning do you know that Sweden has the highest rape rate worldwide?." Vilka majoriteten av våldtäktsmännen är sägs förstås inte. Borde inte Löfven och hans anti-feministiska socialistjunta se till att Arlanda får upp en välkomstskylt ( med bild på kvinnofientliga Löfven) där det står " Ladies welcome to Sweden the rape capitol of the world".

https://petterssonsblogg.se/2016/08/19/turkiet-varnar-for-sverige-resor/

 
Ingen bild

Observer

20 augusti 2016 19:34

DET TAR CA 20 ÅR ATT ÄNDRA SVENSKENS INSTÄLLNING.

Ett ex är SUV-Bilar. 1994 kom första Toyota RAV-4.
...Nu? Nu vill alla ha en SUV.



.
Allt. Precis A L L T skulle ordna sig, Om alla politiker, företagsledare och företrädare...

...Tog en kurs i ÄRLIGHET.

Svårare än så är det inte.

 
Ingen bild

Morningstar

20 augusti 2016 19:58

Enligt Black Pidgeon Speaks kan vår internetfrihet vara till ända snabbare än vad vi anar. Obama tänker ge bort internet innan han avgår. Förmodligen till FN och dom kommer förmodligen vara lika censurglada som Kina. Vakna upp gott folk innan det blir försent!
https://www.youtube.com/watch?v=Fv1Wo9Eg40k

 
Ingen bild

Ludvig

20 augusti 2016 20:12

Absolut är vårt rättssystem ett stort skämt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

20 augusti 2016 21:43

Lewren ,jag har upplevt individuella löner i 20 års tid , det var de som kunde smöra för cheferna som hade nytta av den orättvisan !
Lika orättvist som jobbskatteavdraget är nu mot oss pensionärer !

 
Ingen bild

ruben

21 augusti 2016 00:40

Inte kul att konstatera detta heller:
http://www.friatider.se/polisen-minst-dubbelt-sa-manga-sexofredanden-pa-arets-we-are-sthlm

Men enligt sanningsägande personer har det varit så i alla tider.
Tråkigt tänka att det alltid varit dubbelt så många varje år :)

 
Ingen bild

Tedd

21 augusti 2016 02:27

Kalmar stad sätter än en gång ordet maktmissbruk och korruption på kartan. Är det inte kommunen så är det Länsstyrelsen. Att Kammarrätten går Länsstyrelsens väg till mötes säger en hel del om Svea rike, men jag är inte förvånad. Kammarrätterna i Sverige dömer helt olika beroende på var i landet man överklagar.

 
Ingen bild

Egon

21 augusti 2016 11:21

Dror Feilerts ostämda vuvuzela anger tonen i den svenska debatten.
Landsförrädarna firar nu.
Det verkar vara "fritt fram".
Man skäms som deltagare i världens första genusdiktatur......

 
Ingen bild

Pepparholm

21 augusti 2016 18:45

Med barn-och ungdomsliv i Närke så ögnar jag Nerikes Allehanda (NA) på nätet av nostalgiska skäl.

I dag är det en notis om bråk på stan mellan AIK- och ÖSK-fans. Givetvis måste en massa poliser sättas in en söndag. Poliser som borde syssla med att rycka ut på och utreda brott mot innevånarna i Örebro. Eller hur Dan Eliasson?

Nu säger polisens talesperson, att får vi bara in dem på arenan så brukar det stabilisera sig. Jaha, så polisen ska vara någon sorts vallhundar som varligt puttar in bråkstakarna i Behrns Arena. Jag tror inte, att gamle gubben Behrn ville ha det så.

Detta är orimligt i polisbristens Sverige. Här måste man ta i med hårdhandskarna. Det finns givetvis lagrum för att direkt ta bort den som inte sköter sig på stan. Det är bara att våga med sanktion från Dan Eliasson.


 
Ingen bild

C Andersson

21 augusti 2016 19:59

Jag är just hemkommen från Sven-Ingvars avskedsföreställning. Inget tafsande famme vid scenen. Möjligen lite hångel i buskar. Jag åkte hem före dansen. Där kan nog bli en och annan tryckare. Hujedamej.

 
Ingen bild

Wille

22 augusti 2016 22:06

Vem fan är förvånad i detta ruttna mygel-samhälle där bara ryggdunk och korruption existerar?

Hörde igår att Kalmar kommun enbart anställt redan anställdas bekanta och barn till sommarvikariat på Kontaktcenter i kommunen i sommar.

Fint va?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards