thoralf

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2016

SKRÄMMANDE UTVECKLING I NYBRO

Av Thoralf Alfsson - 12 augusti 2016 08:57

Har fått lite information från Arbetsförmedlingen men jag väntar på mer. Har fått statistik på arbetslösheten bland inrikes och utrikes födda i Kalmar läns samtliga kommuner under åren 2008-2015. Utvecklingen är skrämmande!


Nybro kommun har en utveckling som borde bekymra alla politiker.


 

Källa Arbetsförmedlingen.



 
 
Ingen bild

Anders

12 augusti 2016 09:29

Hej Thoralf!
Är det inte lönsammare för invällarna att få etableringsersättning än att jobba? Ser massa invällare som har bilar trots att de är arbetslösa och har massa ungar.

Hur fungerar etableringsersättningen Thoralf? Hur länge kan man få den och vad händer efter det?

Thoralf Alfsson

12 augusti 2016 10:11

Du kan vara i etableringsreformen under 24 månader sedan blir det försörjningsstöd eller något låtsasjobb!

 
Ingen bild

Fredde

12 augusti 2016 09:54

"Invandring bidrar i allt väsentligt till att utveckla och stärka Sverige. Så har det varit historiskt. Så är det idag. Och så kommer det med all sannolikhet att vara i framtiden.
Bland mycket annat bidrar invandring till att föryngra befolkningen och bromsa åldrandet av befolkningen, till företagandet och kompetensförsörjningen på arbetsmarknaden, till utrikeshandeln, och till ökad mångfald, kreativitet och innovationsförmåga."

Sånt matas vi med dagligen av PK-maffian!

Men, de lever ju i sin egen lilla bubbla, verkligheten tycks de blunda för.
Massarbetslöshet, otrygghet, våldtäkter, stenkastning, bilbränder, stölder... hade vi det så för 30 år sen? Knappast.

Citaten ovan är skrivna av pajasen Jesper Strömbäck https://jesperstromback.org/ som vad jag kan se bara haft ett riktigt jobb: McDonalds. För övrigt har han bara pysslat med journalistik och media.

Han drar sig inte för att trycka sin egen uppfattning om SD:
"Sverigedemokraterna är och förblir ett nationalistiskt, högerpopulistiskt parti som präglas av främlingsfientlighet och som spelar på människors främlingsrädsla, och sådana partier tycker jag inte hör hemma i Sveriges riksdag."

Skulle detta vara en oberoende forskare? Han är gift med Berivan Mohammed. Kan även tilläggas att han driver eget företag där han säljer föreläsningar, vilken tillfällighet...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 augusti 2016 10:25

Var nu i förmiddags och handlade på taxitorget i Högsby " Bäckströms" , alltså man blir mörkrädd bara invällare ,var är svenskarna i dag bara jag och hustrun förutom godhetsapostlarna!Fullkomligt vansinne som det ställts till !

 
Ingen bild

Lotta_1

12 augusti 2016 10:45

Ytterligare en anledning att förbjuda islam i Sverige. Medlem i Sveriges Unga Muslimer var jihadist och dödad i Syrien. Hans far är imam vid Al-Rahman moskén i Eskilstuna. Är det i moskéen jihadisten radikaliserats?

http://avpixlat.info/2016/08/11/medlem-i-sveriges-unga-muslimer-var-jihadist-och-dodades-i-syrien/

När skall svenska och europeiska politiker vakna och inse att dessa individer inte vill oss väl? Stäng alla moskéer och jämna dem med marken.

 
Ingen bild

Potemkinkulissen Sverige

12 augusti 2016 11:17

Vi har uppenbarligen ett överskott på arbetskraft som inte efterfrågas. Hur ska nu pensionerna räddas?

 
Ingen bild

X

12 augusti 2016 11:54

Syftet med massinvandringen är ju att förstöra Sverige så detta kommer att fortsätta.
Väljarna går runt med huvudet under armen.
Om 15 år är Sverige synonymt med dagens Syrien.
Dock har de som orsakat detta då smitit som de råttor de är.

 
Ingen bild

alle

12 augusti 2016 12:02

Nej Thoralf, detta bekymrar inte politiker som tillhör den " goooda" sidan. Dom kör på som tidigare, trots alla negativa effekter av massinvällningen. Blunda och gasa, tycks vara deras valspråk.

 
Ingen bild

Vakttornet

12 augusti 2016 12:38


Allmänna Arvsfonden finansierar pedofildyrkare

En organisation som representerar 'Sveriges' unga pedofildyrkare får ekonomiskt stöd av Allmänna Arvsfonden.
Nyligen har en av medlemmarna i organisationen stupat under en terrorresa i Syrien.
Det avslöjar Avpixlat
http://avpixlat.info/2016/08/11/medlem-i-sveriges-unga-muslimer-var-jihadist-och-dodades-i-syrien/

-----------
Kontaktuppgifter till Allmänna Arvsfonden
#31#087000800
info@arvsfonden.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 augusti 2016 13:26

Och på SVT morgonnyhter "skriker" arbetsgivare och utbildare i praktiska yrken efter någon som vill och kan utbida sig.

Är det någon från media som ställer frågan var alla välutbildade från Arabländerna eller Afruka tog vägen , eller är dom jobben för enkla för dom överkvalificerade som väller in och som vill bli hjärnkiryrger eller Nobelforskare.

Vad tror du som jobbar inom media på SR, SVT eller Barometern och som "smygläser" denna blogg, och för övrigt alla andra oberoende bloggar

 
Zenta

Zenta

12 augusti 2016 13:28


Pat Condell: att skänka bort ett land - Sverige blir det första muslimska staten i Europa.

https://youtu.be/rnVZPdpWxZ8

http://Xxxzenta

 
Ingen bild

Tony

12 augusti 2016 14:47

Man tycker ju att Kirurger Forskare och andra höga
digniteter skulle vara attraktiva på Arbetsmarknaden,
det var, ju ungefär så dom beskrevs av vurmarna för
massinvandring, alltså rena vinstmaskinerna för landet,
men dom blev mest en vinstmaskin för alla dom som
hyr ut lokaler, och förlorarna blev i vanlig ordning
skattebetalarna!

 
Ingen bild

Göta

12 augusti 2016 15:40

"SLÖJAN GÖR OSS FRIA"!
Vi kan konstatera att det numera endast finns ett säkert sätt för kvinnor i Sverige att undvika våldtäkter och sexuellt tafsande utomhus eller i offentliga miljöer inomhus (skolor, simbassänger osv): PÅ MED SLÖJAN!

EN OBESLÖJAD KVINNA ÄR FRITT VILLEBRÅD ATT UTNYTTJAS SEXUELLT AV TROENDE MUSLIMER. Antingen beslöjar man sig när man går hemifrån, eller så stannar man inom hemmets fyra väggar om man vill slippa bli betraktad som en "villig hora" av de snabbt växande troende muslimska invandrarskarorna och deras ättlingar.

Detta råkade Sveriges Radio P1, givetvis helt oavsiktligt, avslöja för alla uppmärksamma lyssnare i slutet av ett för övrigt som vanligt starkt islam-positivt avsnitt om hijab-slöja i gårdagens Studio 1. Där råkade en intervjuad doktorand nämna att enligt forskning och studier från Egypten på 1990-talet var orsaken till att hijab under de åren så snabbt blev en enormt populär huvudbonad följande:
"...med hijaben fick kvinnorna större frihet. Frihet för att kunna få vara ute längre, för att bli respekterade på ett annat sätt, för att kunna röra sig på platser och i områden DÄR DE ANNARS INTE SKULLE KUNNA RÖRA SIG, för att kunna studera på universitet utan att föräldrarna skulle protestera osv..."
Citat från Studio-1, från 1:20:20 in på bandet i länken nedan.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/765345?programid=1637

Sug på denna forskarförklaring alla ni svenskhatande mångkulturförespråkare som i medierna ständigt och ogenerat ljuger om att de senaste decenniernas starkt ökande våldtäkts- och tafsar-epidemier på svenska flickor och kvinnor "inte alls har med islam att göra och att svenska män också i alla tider har uppfört sig på samma sätt". Faktum är alltså att enligt muslimsk kultur KAN KVINNOR INTE RÖRA SIG FRITT på allmänna platser utan att täcka sig! Kvinnor och tonåringar utan slöja är lika med HOROR för troende muslimer!

ATT SKRIKA "HORA" EFTER VÅRA SVENSKA SKOLFLICKOR BLEV VANLIGT I SVERIGE just i slutet på 1990-talet. Det var nämligen då som den första stora invasionen av muslimer till Sverige hade inletts på grund av inbördeskrigen i f.d Jugoslavien (1991-1995). Jugoslaviens flyktingmassor kom främst från de muslimtäta jugoslaviska delstaterna Bosnien och Kosovo, plus att det bland dessa, precis som bland nutida flyktingmassor från Mellanöstern och Afrika, också fanns en stor del människor från icke krigförande delar som kom för att få ett bättre liv i det generösa och "rika välfärdslandet" Sverige.

 
Ingen bild

Hacke

12 augusti 2016 15:47

Politiker- och medieeliten försöker inbilla oss (och kanske även sig själva) att alla invällare inget högre vill än att få ett jobb och integreras i det svenska samhället. Bullshit. Jag tror att dessa är i kraftig minoritet i flodvågen från företrädesvis muslimska länder.

Ta bara kvinnorna som exempel. Hur många av dessa vill/får ta sig friheter utanför hemmets väggar? De får ju inte ens gå ut för en fika i den egna förorten. Nej jag är fullständigt övertygad om att de flesta bara är ute efter att få en väl tilltagen bas i de otaliga varianter som finns i de svenska bidragssystemen. Med den säkrad på livstid är det många som sysslar med annat på den växande svarta marknaden som breder ut sig i alltfler branscher. Det har ju t o m taxibranschen själva vittnat om. Jobba svart annars är du inte intressant för oss.
Hur det ser ut i den redan skattesubventionerade krog- och restaurangbranschen och all dess undervegetation i form av renodlad kriminalitet på olika områden behöver man ju ingen fickräknare för att begripa.
Det ska bli väldigt intressant (eller kanske inte) att se vad som händer (läs exploderar) när denna s k högkonjunktur är över och låtsassiffrorna i kölvattnet av den högst tillfälliga ”tillväxten” till följd av befolkningsexplosionen möter verkligheteten. Hösten lär inte bli någon smekmånad för landsförrädarna inom 7-partiet. Endast sd går fria och rakryggade ur denna självskapade katastrof. Men det är en klen tröst när landet går under.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

12 augusti 2016 17:35

För att få ordning i samhället krävs en liten ansträngning enl. Löfven.
Han tycker väl att det är en lagom "utmaning" efter semestern som samtliga på den fega mörka sidan alltid uttrycker allt kaos .
Jonas Slöstett gråter när han inte kan se på TV.
Påminner mig om Hasse o Tage.
Tage hade fått en spik i foten.
Slöstett borde gråta över alla som får sina bilar eldade.

 
Ingen bild

Tony

12 augusti 2016 19:07

Någon skrev här att figuren Jesper Strömbäck som
också betraktar sig som journalist, och
även driver företag där han säljer föreläsningar?
Tydligen en lönsam rörelseform. Vår före detta
landsförrädiske Statsminister kränger ju även
föreläsningar, och bygger upp en stor förmögenhet
genom att inte ta ut lön? Det behöver han inte göra, i
och med att han fortfarande plockar ut miljonlön från
skattekollektivet för sin usla skötsel av landet .
Det räcker alltså inte att han har fört landet från
ett av världens mest utvecklade till ett land som står
på randen till total kollaps, han fortsätter att
mjölka skattebetalarna för sin idiotiska skötsel av landet?
Det är inte konstigt att inte ens hans egen fader
gillar honom?
Vad som är ännu mer konstigt är att någon vill betala
pengar för att höra honom skryta om hur han förstörde
ett land`?

 
Ingen bild

calle

12 augusti 2016 19:07

ingen fara.F Reinfeldt kommer ordna så svenska staten kommer få låna av Bank of Amerika, till ocker ränta.

då kan alla nyanlända försörjas och leva lyxliv. han sa ju det i sitt öppna ert hjärta tal.

som säkerhet för lån, finns AP-fonder, uranbrytning, statliga bolag, och hjärntvättade dumSvenskar som gärna vill betala 1 600 Miljarder i årlig skatt.

 
Ingen bild

calle

12 augusti 2016 19:11

TTIP avtalet är värre än massinvandring och allt annat tok. här lite förenklad info.

https://www.youtube.com/watch?v=tUiIS9xOHM8

 
Ingen bild

Jan Eriksson

12 augusti 2016 19:40

Göta och Hacke
Bra skrivet. Håller md.

 
Ingen bild

Observer

12 augusti 2016 20:27

ATT HA SEX MED EN NIOÅRING

...Hur ställer sig det Svenska folket & Fi till det ?


 
Ingen bild

Molle

12 augusti 2016 20:48

Just i Nybro var det en tokig kvinnlig politiker(sosse givetvis)har glömt namnet, som för några år sedan bredde ut sig i tidningar och pratade om HUR MYCKET vi alla tjänar på dessa sk. flyktingar.

Skulle vara roligt hur hennes snack går idag.
Men idag är det väl inte så många som går på det längre.

I en folkdemokrati skulle det vara en Omröstning på om vi ska ta emot eller inte. Annars räknar jag det som et diktaturland

 
Ingen bild

Mia K

12 augusti 2016 22:11

Hej! Vi är på väg mot katastrof! Och migranterna får tillgång till äldreförsörjningsstöd när de blir eller är gamla. ÅFS tar de med sig till andra stater, där de också uppbär annat stöd.

 
Ingen bild

Titti

12 augusti 2016 22:11

Offtopic :

Vill bara i all enkelhet uttrycka min tacksamhet över din envisa kamp mot etablissemanget. Sverige behöver människor som dig, så tack Thoralf! Känns dessutom som om du börjar bli en spelare att räkna med. Expressens inslag om ditt påpekande om Alshammars "huva" häromdagen var överraskande neutralt, du hade blivit avrättad för 1 år sedan.

Om du varit med i OS hade du vunnit en guldmedalj i mina ögon!

Thoralf Alfsson

12 augusti 2016 23:31

Tack Titti!

 
Ingen bild

OT

12 augusti 2016 22:17

En hälsning från sjuklöverpolitikerna.

”Det e’ inte lätt att va’ ödmjuk
när man e’ felfri som jag
Jag längtar så hem till min spegel,
ty jag blir klokare för var dag.
Och alla som jag importerat vill rösta på mig
Jag e’ en sjutusan till politiker
Det e’ inte lätt att va ödmjuk
men jag försöker så mycket jag kan

Mina vanligare väljare har slutat rösta på mig
De klarar väl inte att slåss
med alla som springer och skriker
och spränger granater på stan.
Men säg mig vad skall jag med väljaren till?
Jag har ju mig själv och mår bra.
Och skall ja va ärliga,
så är jag långt borta den dan det smäller…” - ”Det är inte lätt att vara ödmjuk”: https://www.youtube.com/watch?v=UNIlkrwKLbo

 
Ingen bild

OT

12 augusti 2016 22:19

Helt apropå.

”Alla vill till himmelen men bara jihadister vill dö
Politrukerna vill kamma in vinningen; och sår sina frön
Politrukerna vill ha sin bit av kakan & äta den me
Folket vill ta landet tillbaka, men Politrukerna vägrar dem det” - ”Timbuktu - Alla vill till himlen”: https://www.youtube.com/watch?v=15I60mKNEpk

 
Ingen bild

ine

12 augusti 2016 23:15

Såsom alltid är det också skäl att komma ihåg att i gruppen "utrikes födda" ingår en hel del personer av nordiskt (bl.a. finskt) och övrigt västligt ursprung, liksom också folk från Fjärran Östern. Dessa nationaliteter har i regel en lika låg eller nästan lika låg arbetslöshetsgrad som etniska svenskar.

Liksom också att andra (eller tredje) generationens invandrare från MENA ingår i "inrikes födda".

Den verkliga arbetslöshetsgraden för folk med MENA-bakgrund i Nybro är alltså med all säkerhet bra mycket högre än 35%.

Thoralf Alfsson

12 augusti 2016 23:33

Instämmer helt i ditt antagande!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 augusti 2016 04:20

Att inte folk kan lära sej att integration är detsamma som att vi ska ta emot många invällare som möjligt som ska knapra på våra reformer utan att någonsin jobba !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 augusti 2016 09:48

Som fosterbarn i Dalsland 1945-1952 fick man alltid höra "den som icke arbetar ,han skall heller icke äta " , idag kan asylsökande bara i lilla Högsby gå utan arbete i åratal !

 
Ingen bild

Martin

13 augusti 2016 13:37

Ta hit 100000 fler födda utanför EU sedan arbetskraftsinvandring 2008 och Sveriges största integrationssatsning 2010 har kostat 60 miljarder kr

Det handlar inte om "integreras" det handlar inte om "enkla jobb" det handlar om annat

Think McFly Think!

Men lösningen blir höja pensionsålder på svenskar som redan idag får mindre i pension får inte mer i pension arbeta längre när "nyanlända" får mer i bidrag inte arbeta alls

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards