thoralf

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2016

DRASTISK ÖKNING

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2016 00:14

”År 2011 var 18,6 procent av de utrikes födda i Nybro kommun arbetslösa. I år har siffran stigit till hela 35,7 procent. Det visar en kartläggning av DN.”


http://www.barometern.se/nybro/drastisk-okning-av-arbetslosheten/


”Det beror med största sannolikhet på att Nybro kommun har fått ta emot så många flyktingar, säger Jörgen Persson, sektionschef för arbetsförmedlingen i Kalmar.”


”Den kommer att öka eftersom många av dem som har kommit hit som nyanlända ännu inte har kommit till oss utan finns i Migrationsverkets system, säger Jörgen Persson och understryker att det är en av Arbetsförmedlingens största utmaningar”

 

För en gångs skull så säger man ju vissa sanningar och media skriver till och med om det. När man nu anger hur stor andel av de utrikes födda som är arbetslösa borde man ju även ange hur stor andel av de inrikes födda i Nybro som är arbetslösa men det gör man inte i artikeln. Vet ni varför? Arbetsförmedlingen visar nämligen inte den siffran i sin månadsstatistik. Man anger bara den totala arbetslösheten och sedan utrikes födda men inte inrikes.


Jag tror dessutom att man inte så gärna vill visa den dramatiska skillnaden mellan inrikes och utrikes födda i arbetslöshetsstatistiken. Sedan tror jag att en delförklaring till att arbetslösheten är så låg bland inrikes födda beror på att så många fått jobb inom invandringsindustrin. Sektorn har ju mer eller mindre dammsugit arbetsmarknaden efter personer som kan jobba med t.ex ensamkommande "barn" eller på asylförläggningar.


Jag har räknat fram siffrorna för Nybro kommun. Ca 3,7 procent är arbetslösheten för inrikes födda. Detta skall alltså jämföras med 35,7 procent för utrikes födda.


Nu är inte Nybro kommun den värsta i Kalmar län. Jag gjorde samma beräkning på Hultsfreds kommun och fick följande resultat. Inrikes födda 3,1 procent arbetslösa, utrikes födda 49 procent arbetslösa.


Tänk att det sedan finns experter och inte minst politiker inom 7-klövern som hävdar att invandringen är en vinst för samhället och att det berikar oss. Den som påstår detta idag borde kunna sparkas som politiker omgående av väljarna! Det finns politiker även i Nybro och Hultsfred som påstår det.

 
 
Ingen bild

X

9 augusti 2016 06:06

I'm on the highway to hell....

 
Ingen bild

Fredde

9 augusti 2016 07:05

Stor artikel idag i Ölandsbladet om klisterlappar som satts upp, där det står att flyktingar inte är välkomna. Självklart startade ett drev på Facebook där detta kritiserades.

En påstådd flykting hävdade (på FB) att han "hellre åkte hem och blev dödad än att stanna kvar här och se dessa lappar"
Låter det vettigt? Inte om du frågar mig!
Men, visst, åk hem, gärna för mig!

Jag misstänker att ingen vågar säga mot på Facebook, för då vänds väl drevet mot honom/henne. Ingen vågar där säga vad de egentligen tycker...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 augusti 2016 07:09

"Den första förloraren vid ett krig är sanningen"
Dom som försöker att förmedla sanningar blir snabbt nertryckta av "dom allsmäktiga" med rasiststämpeln .
Det är väldigt konstigt att lögnen värderas så högt av så stor del av våra mediabevskare och politiker.
Dom som håller på dessa lögnare måste vara i konflikt med sitt samvete.

 
Ingen bild

GP ledare

9 augusti 2016 08:03

Teodorescu:
Bortse inte ifrån förövarnas kulturella rötter

Men till skillnad från myten om en exotiske invandraren som höjer lönsamheten om den ges en plats i en bolagsstyrelse är det ett faktum att utrikesfödda är överrepresenterade i brottsstatistiken. Fram till år 2005 kunde man ur Brottsförebyggande rådet (Brå) register utläsa gärningsmännens etnicitet. I en rapport från år 2005 konstateras, i jämförelse med en annan studie från 1993, att utrikes föddas överrisk har ökat från 2,1 till 2,5.

I samma studie framhåller myndigheten att det inte handlar om alla invandrare; överrepresentationen finns primärt bland misstänkta gärningsmän födda i Mellanöstern och Nordafrika. "Det som utmärker de områden, där de som invandrat till Sverige i särskilt stor utsträckning är misstänkta för brott, är att levnadsbetingelserna där skiljer sig från levnadsbetingelserna i västländer". Vidare skriver man: "Andelen utrikes födda som registrerades som misstänkta för våldtäkt var 4,5 gånger högre än andelen registrerade bland dem med svenskfödda föräldrar".

Hela här:
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-bortse-inte-ifr%C3%A5n-f%C3%B6r%C3%B6varnas-kulturella-r%C3%B6tter-1.3540009

Thoralf Alfsson

9 augusti 2016 08:36

Uppdrag till Brottsförebyggande rådet

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/uppdrag-till-brottsforebyggande-radet_GZ02Ju385

Att BRÅ skulle göra en ny utredning angående brott bland svenskar och invandrare. BRÅ presenterade en rapport 1996 och en 2005 sedan dess har det varit totalt tyst från BRÅ. Man skall också betänka att en sådan rapport sannolikt tar ca 2 år att ta fram.

 
Ingen bild

Tony

9 augusti 2016 09:04

På två veckor har 30 bilar eldats upp i det fashionabla
Rosengård i Malmö? Det är uppenbart att dräggen där vill
ha krig, varför inte sätta in militär som patrullerar
gatorna där, för polisen har uppenbarligen inte resurser
att klara upp situationen, lika bra som att ha militär
som patrullera gator nere i Mellan Östern kunde dom
vara hemma och göra nytta genom att hålla efter dessa
samhällssabotörer. Här har värde för säkert fem miljoner
helt i onödan brunnit upp, lågt räknat, och MP är tysta
som Möss, så dom tycker väl att det är bra för Miljön
att luften fylls av skadliga ämnen??
Slappheten hos Svenska myndigheter är otrolig, man skiter
i rena samhällsförstörande ligistdåd, hur fan ska detta
landet kunna stå upp om det blir skarpt läge när
myndigheter skiter i ren sabotageverksamhet i fredstid??

 
Harry

Harry

9 augusti 2016 10:04

Hittade ett intressant inlägg om orsakerna till
migrant strömmarna!
http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2016/08/varfor-har-vi-en-flyktingkatastrof.html

http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2016/08

 
Ingen bild

Fredde

9 augusti 2016 10:44

Thoralf: Man blir ju beklämd av att läsa vad som hände med uppdraget som du och Kent gav:
Behandlas i Justitieutskottet
Betänkande 2011/12:JuU1
Utskottets förslag: Avslag
Kammarens beslut: Avslag

Är de så rädda för sanningen?
Varför gör de inte en rapport igen, den har ju gjorts tidigare?

 
Ingen bild

Therese inte Alls hammar

9 augusti 2016 11:56


Hur många medaljer kommer Muhammeds huckleharem att få i OS?!

- Therese Alshammar !

 
Ingen bild

Christer

9 augusti 2016 12:14

Det finns så många områden i Sverige där förfallet ökar. Förmågan att skydda viktiga samhällsfunktioner minskar för var dag. Skolan, försvaret, polisen, och vården är alla satta under hård press. Ingen klarar riktigt längre av sina åtaganden. Risken för en fullständig systemkollaps är överhängande, det erkänner t.om höga tjänstemän inom polisen (dock inte Eliasson, han är helt enkelt för dum). Men det talas allt oftare om detta, även från etablissemanget.
Det intressanta är ur vilken mylla detta förfall har kunnat växa sig fram. Sverige kommer om hundra år att framstå som unikt, det första land som avskaffade sig själv. Den främsta orsaken är det förkrympta debattklimatet, där endast röster med den "rätta värdegrunden" släpps fram. Ett exempel: För en tid sedan hörde jag ett samtal mellan några experter inom media på radions P1. Frågan som ställdes var "är mångfalden hotad i och med den totala sågningen av Donald Trump i svensk media"? Den enda som ställt sig bakom Trump i SR är faktiskt Ian Wachtmeister, sas det. "Är detta ett problem? - Men se det tyckte ingen i den panelen!
Alla politiker ljuger för "den goda sakens skull" från arbetslöshetssiffror till polisens oförmåga att skydda sin egen befolkning.
Men det finns några som oförtrutet jobbar vidare för Sverige, t.ex Thoralf med sin blogg.

 
Ingen bild

Ludvig

9 augusti 2016 12:19

Det var intressanta uppgifter. Hur kan någon påstå att det berikar oss.

 
Ingen bild

Hacke

9 augusti 2016 13:43

Till denna skrämmande statistik ska då också läggas de massor som idag går på skattefinansierade ”jobb”, s k lönebidrag. En av de otaliga varianter som öronmärkts för det nya frälset på arbetsmarknaden.
Jag fick mig en överdos av detta fenomen då jag var ute och handlade lite nu på förmiddagen och fick trängas, inte så mycket med kunder, som med alla exotiska figurer från världens alla hörn som gick där i matvarukedjans mundering och petade alternativt stod med någon kollega och småpratade.
Samhället börjar alltmer anta formen av skyddad verkstad. Det var knappast så här vi en gång byggde vår forna välfärdsstat.

 
Ingen bild

GBM

9 augusti 2016 14:03

Cirka 5 procent av invandrarna kanske kan berika på ett eller annat sätt. cirka 95 procent av invandrarna är enbart en stor ekonomisk belastning. Största delen av de cirka 95 procenten kommer att stanna i ett bidragsberoende och kommunerna kommer att digna under den ekonomiska bördan. Det är min egna ej vetenskapliga analys-

 
Ingen bild

Göta

9 augusti 2016 14:52

Skånska Dagbladet hade i lördags en förvånansvärt ärlig och kritisk ledarartikel om Hillary Clinton och USA:s demokratiska parti. Artikeln, med rubriken "Vi lever i en allt farligare värld", ger en något annorlunda syn på presidentvalet och världsläget än vad Sveriges övriga sinnesförirrade mediabludder åstadkommer.

Citerat från Skånskan:
"Många trodde Barack Obama skulle bli en fredspresident men istället har världsläget försämrats under hans år vid makten. Under fyra av dessa år har dessutom USA haft en obehagligt krigshetsande utrikesminister i form av
Hillary Clinton som har ett stort medansvar till det fortsatta kaoset i Irak, sönderfallet i Libyen, inbördeskriget i Syrien och den flyktingkatastrof som följt
i spåren. Till råga på allt finns det idag överväldigande tecken på hur USA medverkat till framväxten av IS."

I artikeln varnar man också för ytterligare enorma flyktingströmmar från annat håll och följande enligt mig helt korrekta farhågor:
Citat: "...Till det kommer USA och EU:s försök att destabilisera Ryssland efter statskuppen i Ukraina när den demokratiskt valda presidenten tvingades fly. Det är en lek med elden, en närmast bisarr politik som orkestreras från Washington där man dessutom de senaste månaderna förberett för kärnvapen vid den ryska gränsen och visat fullständig lomhördhet i snart tjugo års tid när Ryssland varnat för att sätta fart på rustningsspiralen. Ett Ryssland som inte kan hålla ihop – landet har mer än 140 miljoner invånare – utgör också ett hot om gigantiska flyktingströmmar."

http://www.skd.se/2016/08/06/vi-lever-i-en-allt-farligare-varld/

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 augusti 2016 15:38

@Therese inte Alls hammar.
Therese Alshammars misstänkta inställsamma kläder för Islam är nog inte rätt. Har funderat och det är nog mera åt "luvtröje"hållet. Det är ju mode att gå runt med en luva över huvudet även under rådande sommarvärme. Tillsammans med en keps, solglasögon och en halsduk är det också en populär maskering för förortsbuset och vänsterterrorister.
Hennes helt bara armar tyder också på det.
Har jag rätt eller fel..??

 
Ingen bild

Fredde

9 augusti 2016 15:42

Problemet med att öppna gränserna är att man hjälper rufflare att tjäna pengar på att transportera flyktingar. Detta är rent kriminell verksamhet där skrupelfria banditer gör allt för att plocka till sig en förmögenhet, och svenska politiker hjälper till. Har vi hört någon svensk politiker sagt något om detta?

Visst påstods "svenskar" ha gripits i Finland för att ha transporterat flyktingar, vad som inte sas i media var att "svenskarna" inte var födda här utan i mellanöstern.

Sverige har tidigare utmålats som Landet Lycka, och om man kom från Syrien så var dörren öppen. Därför dräller det av folk från andra länder runtom Syrien, som "blivit av med sina papper", men utger sig att vara syriska.

Jaga läste att Portugal nu ska marknadsföra sig som mottagarland, de har åtagit sig att ta mot 10.000 flyktingar.
Men, ingen vill dit eller känner till det, det har bara kommit 400....

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2016 16:23

Jag har fått indikationer på att det nu under sommaren smygs in uppåt tusentals extra migranter i ett flertal inlandsstäder runt om i hela landet. En del städer med 10.000 inv har fått 1000st extra rakt av. allt detta utan att någon fått information och minst av alla den skattebetalande befolkningen.
-Fråga runt själv får ni höra!

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2016 16:39

Tala om att våra folkvalda her misskött sig fullständigt!
De vet om det. De är så jävla rädda för att folk skall få reda på det. De törs inte visa med gängse rapporter från BRÅ längre!

Hur jävla dumma är dom?

Dom tror att folk inte skall få veta. Men folk vet redan, Det är det som är så pinsamt. Att de då inte helt sonika lägger korten på bordet och säger; "Ja, så här ser det ut!" Att i det läget välja att fortsätta ljuga och f ö r s ö k a mörka med hjälp av public service som har ett motsatt uppdrag väcker bara antipati.
Inte konstigt att SD & Donald Trump växer samt fyller en viktig roll i det läget.
När man gör så som etablissemanget valt att göra så väljer dem att svika demokratin, Man väljer även att svika sina egna idial som man hade och man väljer att svika sin egen befolkning och deras trygghet.
Det kan dels inte kännas bra och det är en kriminell handling som man utför mot sitt eget folk.
Ett sådant folk har rätt att upprätta folkdomstolar för att skapa ordning i sitt land.

 
Ingen bild

Maja Dacke

9 augusti 2016 20:42

På fredag börjar den veckolånga Malmöfestivalen.

Säger inget mer. Men alla förstår.

Undrar om Skånskan törs redogöra för det som händer då ...

 
Lotta_1

Lotta_1

9 augusti 2016 20:57

Pat Condell säger några sanningens ord.

http://https://youtu.be/6K7YXaNw2CU

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 augusti 2016 21:10

En stilla fundering när mörkret faller och inför den kommande natten. Hur många bilar kommer att brinna i våra "utsatta" områden?
Kommer någon att skjutas i benen i dessa områden eller att skjutas till döds?
Kommer någon ung tjej att få sitt liv och underliv fördärvat efter en gruppvåldtäkt?
Kommer något blåljusfordon att få stenar kastade på sig?
Kommer något blåljusfordon att sättas i brand?

Funderingar i Sverige 2016. Hur blev det så här...

 
Lotta_1

Lotta_1

9 augusti 2016 21:28

Länkfel. Testar igen.

http://https://youtu.be/6K7YXaNw2CU

 
Ingen bild

calle

9 augusti 2016 22:22

angry foreigner säger några sanningens ord, lyssna särskilt på slutet.
https://www.youtube.com/watch?v=H19gCcV-avI

och denna svar på tal,till PK-hjärntvättade unga
https://www.youtube.com/watch?v=CdH7Nqz32-k

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2016 22:28

Se den kuppliknande debatten på Aktuellt ikväll mellan Roger Haddad och Kent Ekeroth där även programledaren försökte sätta åt Kent med den s k "järnrörsargumentet". De diskuterade Kents tidigare uttalande om att asylsökande inte borde få demonstrera samt att asylsökande bör hållas inom mer eller mindre internerade områden, det ska visst redan finnas förbehåll i lagen för detta.

Han menade att det finns hundratusentals asylsökande i landet som ingen egentligen VET vilka de är, de kan vara massmördare, de kan var IS anslutna, öht undrar man vad de gjort tidigare eftersom de inte har med sig id-handlingar. Roger Haddad å sin sida rapade upp det gamla vanliga om att demokrati även ska gälla asylsökande.

Men efter ett tag, när programledaren började slänga "järnrörsargumentet" mot Kent och han inte reagerade (eller var det att han medvetet inte låtsades höra?) Istället fick han ju primetime att få tala SD-politik. Ett synnerligen raffinerat sätt att få finnas med på den politiska agendan, och han gjorde det bra. Är säker på att han gjorde en kupp, Haddad o programledaren såg ut som de sålt smöret men tappat pengarna. De trodde nog båda att det bara gäller att svärta ner SD o framför allt Kent Ekeroth.

Visst är Ekeroth i mina ögon en hök, och det är inte alltid jag gillar honom. Men det var en fröjd att se honom ta en "upperhand" på tokfolket som inte tillåter en normal diskussion med SD partiet. Mycket bra jobbat Kent Ekeroth!

 
Ingen bild

Lotta_1

9 augusti 2016 22:55

Fattar inte varför lönkarna jag lägger in inte funkar. Man får helt enkelt kopiera dem.

Thoralf Alfsson

9 augusti 2016 23:20

Default i systemet att http: läggs till

 
Ingen bild

Lotta_1

9 augusti 2016 22:57

Av någon underlig anledning läggs http till innan https.

 
Ingen bild

Thoralf Alfsson

9 augusti 2016 23:19

https://youtu.be/6K7YXaNw2CU

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards