thoralf

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2016

KALMAR KOMMUN ÄR HANDLINGSFÖRLAMADE

Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2016 23:18

 

Ansvariga på Kalmar kommun, kommunalrådet Dzenita Abaza (S) är fullständigt handlingsförlamad när det gäller det växande lägret av tiggare vid parkeringen till före detta Salvestaden.


Lägret är idag olagligt eftersom tillstånd och lov har gått ut och detaljplanen tillåter inte en vildcamping enligt dagens situation. Lägret borde utrymmas med det snaraste!


Regeringens utredning om utsatta EU-medborgare redovisades den 1 februari. Utredaren Martin Valfridsson är kritisk till att kommuner upplåter mark för dessa EU-medborgare.


”På lång sikt framstår dock inte anvisade platser som någon hållbar lösning. Kommuners möjlighet att erbjuda gruppen utsatta EU-medborgare välfärd är begränsad till att erbjuda nödbistånd. Därför är det tveksamt om kommuner har rätt att upplåta långtidscamping i husvagnar eller tält för en grupp som har begränsad rätt till bistånd. På många orter i landet är det stor bostadsbrist och ett antal hemlösa medborgare finns redan. Att mot en symbolisk hyra upplåta någon form av campingplats uteslutande till en specifik grupp hemlösa, som heller inte är kommunmedborgare kan därför ifrågasättas juridiskt.”

 

Att Kalmar kommun dessutom upplåter denna campingplats utan kostnad för romerna gör att den kan ifrågasättas än mer juridiskt.


 

Sannolikt handlar det nu också om miljöbrott då ett antal bilvrak finns på campingen, förutom allt annat skräp.


 

Det är hög tid att Dzenita Abaza (S) tar beslut om att avveckla campingområdet vid Salve och tömmer platsen på förfallna husvagnar och skrotbilar. Saneringen kommer sannolikt kosta skattebetalarna en hel del.


Som av en händelse har jag precis fått hem första tryckningen av 5 000 infoblad som riktar sig till befolkningen i Kalmar län och de 12 kommuner som finns i länet. Infobladet fokuserar på migrationskostnader och befolkningsutbyte på kommunal nivå. Jag tänker dela ut en hel del av detta infoblad under de kommande månaderna. Om någon skulle vilja dela ut infobladet i sin hemkommun i länet går det bra att köpa dessa infoblad av mig.

 

Jag bekostar dessa blad själv, utan något bidrag från Sverigedemokraterna! Min kostnad är ca 33 öre/st

 

5st   0 kronor (jag står för bladen och porto)

10st  15 kronor (porto 13 kronor + blad 3 kronor)

150st  100 kronor  (porto 49 kronor+ blad 50 kronor)

300st  150 kronor (porto 49 kronor + blad 100 kronor)

 

Vill du stödja eller beställa 10st eller fler infoblad kan du antingen använda Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto. Om du beställer infoblad glöm inte att skicka ett mejl med leveransadress och antal till thoralf.alfsson@telia.com

 

Konto

Thoralf Alfsson

Swedbank

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291

 

Så här ser det 4-sidiga infobladet ut.

 

Baksida                                                     Framsida

 

Mittuppslag

 

 
 
Ingen bild

Kristina T.

2 augusti 2016 00:06


Var bajsar zigenarna?!
I Stockholm får man se upp för zigenarbajs när man går i parker, skogsdungar, på stränder, trottoarer, vid köpcentra, parkeringar, under broar, viadukter, i stort sett överallt i stan.
Politiker och ansvariga myndigheter är handlingsförlamade.
Lagar och ordningsregler är satta ur spel.

 
Ingen bild

Observer

2 augusti 2016 00:32

.......En sak jag har undrat över, är...: VARFÖR står det alltid bilvrak på sådana här ställen??
Dessa verkar ju inte kunna få ordning på saker och ting som andra människor!

 
Ingen bild

RobertSt

2 augusti 2016 03:15

Avveckla? De kommer, naturligtvis, att utveckla! Först måste de göra campingen laglig. Sedan fyller de på med stödåtgärder för de boende. Till vintern ordnar de värme (gratis el?) och snöröjning. Kanske kör de ut mat gratis till de som bor där. Självklart måste maten anpassas efter de boende.
Allt annat betraktas ju som rasism!

 
Ingen bild

crille

2 augusti 2016 04:50

Fattar inte vad politikerna ser i dessa individer. Vad det ser ut överallt där dom är. Så här var det inte förr. Skräp överallt. Vidrigt att de ska vara så svårt. Om det varit missbrukare, då djävlar hade de åkt med en gång. Usch

 
Ingen bild

X

2 augusti 2016 06:26

Sverige är ett laglöst, sönder-sossefierat land.
Bebott av ett viljelöst folk som låter sig piskas av sina herrar.
Det är en äcklig tillvaro för oss med tankeförmåga.
Ingen ändring i sikte då det fega, svenska folket röstar PK och önskar sin egen undergång.

 
Ingen bild

SM811

2 augusti 2016 07:35

Åk in med en gödselspridare.Det dröjde inte länge förän det var tomt.
https://www.youtube.com/watch?v=htysk893DiI

 
Ingen bild

S-E Kalsson

2 augusti 2016 07:56

Hon är helt klart olämplig för den uppgift hon har !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 augusti 2016 08:15

Det här är i stort sett vad gemene man får ut av att Sverige är med i EU

 
Ingen bild

Hans Nilssin

2 augusti 2016 08:20

Lagar och regler gäller enbart för Pursvenskar ka man krasst konstatera.

 
Ingen bild

Fredde

2 augusti 2016 08:24

Är det inte också så att Kalmar dragit in el till den olagliga campingen?
Vem besiktigar den anläggningen?
När får skattebetalarna el indragen gratis?
Följer de reglerna om minsta avstånd mellan husvagnarna?

På tal om deras bilar: det vore nog intressant om polisen kollade upp statusen på bilar (och husvagnar), när det gäller skatt, försäkring och besiktning, eller kanske betalar Kalmar det också?

 
Ingen bild

crille

2 augusti 2016 08:25

Observer! Har funderat på det här med bilarna med. Lika i våran lokalblaska, när de ska visa upp hur hemskt det är. Alltid trasiga bilar och husvagnar. Verkar ju inte vara någon som bryr sig om va de kommer ifrån. Hur har de fått dit dom? Ser ju inte så körbara ut. Märkligt enligt mig.

 
Ingen bild

Tony

2 augusti 2016 08:36

Varför beter sig detta folkslag så fruktansvärt
svinaktigt, där ser bättre ut på en Svensk soptipp
än där zigenare slagit läger?

 
Ingen bild

Fredde

2 augusti 2016 08:38

I Eskilstuna hade zigenarna invaderat och skräpat ner en liknande yta, men där kördes de bort av kommunen. Städningen medförde tre fulla containrar!
Då flyttade istället till en yta som Trafikverket har ansvar för...

Och det är inte enbart Esklstuna som fått känna på dessa "skötsamma romer"...
https://petterssonsblogg.se/2016/03/09/17-ton-avfall-i-zigenarlager/
https://petterssonsblogg.se/2015/04/22/det-kostar-10-miljoner-i-manaden-att-stada-efter-zigenarna/

 
Ingen bild

Hacke

2 augusti 2016 09:01

Man frågar sig onekligen vad det blev av regeringens åtgärder kring zigenarplågan. Pengar har det som vanligt vräkts ut men till, vad åtminstone jag kan se, absolut inget eller snarare förvärrat resultat. De man tidigare såg har permanentat sin tillvaro här och dessutom har fler anslutit.
Dessbättre ser man inte längre så mycket av godhetsfolket som tidigare lade dit en slant. T o m dessa verkar ha ledsnat på eländet och omfattningen. Men det tycks inte bekomma zigenarna. De har väl annan betydligt ljusskyggare verksamhet som växer desto mer vid sidan om.
Faran är att vanedjuret människan snart betraktar detta i vårt samhälle tidigare helt främmande fenomen som något högst vardagligt. ”Den kokta grodan”-fenomenet är förödande effektivt. Precis som med massinvasionen i stort. Bara för att vi tvingades ta emot över 160 000 "flyktingar" i fjol betraktas beräknade 50 000, motsvarande en medelstor svensk stad, åtminstone av media som om strömmen i princip hade upphört.
Sd har många godbitar att fräscha upp för väljarkåren när det äntligen drar ihop sig till valrörelse. För att inte tala om alla nya som tillkommit och lär tillkomma fram till dess.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 augusti 2016 09:46

Håller med Tony. Varför kan de inte hålla rent omkring sig? Det ser ju alltid förj--igt ut efter en tids vistelse. Toalett, ja, gräv en grop i marken och sätt något enkelt sittbräde över det. Man behöver inte kuta ut i skogen och lämna spår efter sig överallt.
Nej, sätt krav på dem, då ger de sig säkert av. För att sköta sig verkar vara svårt...

 
Ingen bild

Lotta_1

2 augusti 2016 10:34

Som EU-medborgare har man rätt att vistas i ett annat EU-land i tre (3) månader för att söka jobb. Zigenarlägret vid Salve har funnits bra mycket längre än så. Borde alltså inte vara några problem att skicka hem dem till sitt eget hemland igen. Skicka fakturan efter varje sanering till de godhetsapostlar som "engagerat" sig för zigenarna. Man borde också å det snaraste se över ett stort antal av våra välfärdslagar. De är inte anpassade efter dagens samhälle där i princip folk från hela världen kan komma hit och kräva socialbidrag, betald skolgång, bostäder you name it. Dessa välfärdssnyltare tycks väldigt välinformerade i våra trygghetssystem och det som de mot all förmodan missat får de hjälp av dumma, naiva, blåögda godhetsapostlar som informerar dem. Dessa är så välmarinerade i godhet att de på fullt allvar tror att svenska folket kan försörja hela jordens fattiga. Dessutom anser de att det är vår plikt att göra det. De som brukar köra med att vi haft tur som fötts i Sverige och de fattiga har haft otur. Det dessa "goda" tycks glömt eller inte förmått ta in är att så sent som på 1800-talet var det väldigt fattigt även i Sverige för många. Vårt välstånd har våra förfäder slitit ihop åt oss. Det välstånd som våra politiker och godhetsapostlar glatt delar ut till allsköns lycksökare och parasiter som inte bidragit men en krona.

 
Ingen bild

GBM

2 augusti 2016 12:29

Du om någon Thoralf borde känna till vilken kapacitet Dzenita Abaza har? Hon har inte de vassaste knivarna i lådan, tro mej jag har haft att göra med henne när hon arbetade på Försäkringskassan. En människa som hela tiden befordrats långt över sin kompetens, kan det bero på att hon är invandrare eller finns det inga krav för att bli kommunalråd i Kalmar. Förutom JP så är det bara attrapper som sitter som kommunalråd.
Dzenita klara helt enkelt inte ut den här frågan med romernas boplats. Alla borde besöka boplatsen för att själva skaffa sej en uppfattning om hur romerna grisar ner, de är verkligen bedrövliga.

 
Ingen bild

Hasse

2 augusti 2016 14:39

I ett romskt läger strax intill E4 mellan Gävle-Söderhamn gjorde kommunen och polis en kontroll och hittade då ett antal bilar som var stulna på olika campingplatser i Gästrikland. Romer är ett pack som inte kan skilja på ditt och mitt, undersök bilar och husvagnar på Salve får vi se vad som hittas.

 
Ingen bild

Mia K

2 augusti 2016 14:43

Hej Toralf och tack för ditt intensiva arbete! Det är många kommunalråd i vårt land som inte klarar av romfrågan och det är nedskräpat på många håll! Och visst särbehandlas migranter in på höga poster!

 
Ingen bild

Tove i Kalmar

2 augusti 2016 14:55


Sk Miljöpartiet, om någon, borde protestera mot detta om de verkligen brydde sig om miljön!

 
Ingen bild

Pellesnick

2 augusti 2016 15:36

Jag undrar vad Kalmar Kommun skulle säga eller agerar om det skulle se ut så på en vanlig camping i Kommunen?
Då skulle säkert Dzenita skrika rakt ut.

 
Ingen bild

Lotta_1

2 augusti 2016 16:10

Lyssna på vad Karl-Olov Arnstberg säger om zigenare. Lyssna från ca 43 minuter in i programmet.

https://itunes.apple.com/se/podcast/radio-realism/id1052613687?mt=2&i=355481616



 
Ingen bild

Observer

2 augusti 2016 17:05

Det råder ingen som helst tvekan om att etablissemanget har en agenda och inte arbetar för sina länders bästa i Europa.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3719068/Perversion-justice-Hard-working-family-fight-deportation-Home-Office-breaks-vow-let-stay-illegal-migrant-DID-allow-remain-went-carry-violent-rape.html

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

2 augusti 2016 17:17

Ziggisar som tigger utanför Lidl, använder gratistidningen Metro, som ligger i sitt plåtskåp utanför entrén, för att torka sig i r*ven med. Sen lägger dom tillbaka sk*ittorkartidningen, som hederligt folk vill ta ett ex för läsning. Metro+zigenare=sk*tprodukter.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 augusti 2016 18:51

När man har en chef i Kalmars kommun som sitter i socialdemokraternas ledning i huvudstaden så törs man säkert som hans kommunalråd ta ut svängarna. Det är inte nödvändigt, tycker man, att ta tag i det som man inte gillar. Man kan till och med underlåta att beivra fel från dem som inte följer lagen.

Från demokratisk synpunkt är en sådan svågerpolitik förkastlig. Det finns en gräns då även vanliga svenskar säger, att nu får det vara nog. Förhoppningsvis löses det vis valurnan. Fallet från piedestalerna kan bli hårt.

 
Ingen bild

Klas

2 augusti 2016 19:16

Vad har sd för uppfattning lapparn? Är dessa en urbefolkning i vårt land eller?

 
Ingen bild

Riffi

2 augusti 2016 20:27

Ta upp djurplågeriet!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skälet till att djur skickas till turkiet under fasansvärda omständigheter är halalslakt. Djuren skickas till turkiet under fasansvärda omständigheter, slaktas under fasansärda omständigheter och skicka sedan tillbaka till múslimer i sverige och europa. Orsaken är primärt att muslimer i europa vill ha halalkött. Annars skulle inte dessa transporter till turkiet ske. Fasansfullt

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 augusti 2016 20:44

Någon !
Tala om för mig vad Sven Melander har för budskap när han håller på Sara Larsson.
Han sa något om att det är vi män som är problemet .
Är han också en så feg hycklare att han menar att det är vanliga svenska ungdomar som står för gruppvåldtäckter vid festivaler.
I.s.f är han ett pucko och det trodde inte jag.
Jag kanske har missförstått honom.
Du kanske vet Thoralf ?

 
Ingen bild

a

2 augusti 2016 21:02

alla människor sägs ju enligt den svenska felöversättningen ha lika värde dvs vara lika i värdighet borde inte då alla människor ha sammma skyldigheter

 
Ingen bild

Lena

2 augusti 2016 23:18

@Pretty Boy Floyd Håller med dig, jag förstod inte heller vad han menade. Tänkte en tag: jaså han tror verkligen att svenska män har plötsligt blivit massvåldtäktsmän, en masse? Uppriktigt sagt förstår jag inte inslaget. Han behöver förtydliga sig. Det är i alla fall inte Sara Larsson som är problemet - det är tydligt i hans budskap. men sen???? Menar har han verkligen att de svenska männen har blivit masstafsare och massförövare i sexbranschen?

Tyvärr, har ingen egen erfarenhet så kan inte intyga;);)

 
Ingen bild

Lena

2 augusti 2016 23:30

Instämmer med flera här att de som kallar sig EU-migranter inte kan sköta sina kort på minsta sätt. All hjälp missbrukas. Även här i trakterna så iordningställdes ett äldre stationshus en mil utanför stadskärnan för EU migranter, där fanns en toalett och en dusch samt några rum för övernattning. Vad som hände är att EN toa räckte inte, de gick ut och skötte sina behöv i naturen. Det resulterade efter ett tag i att villaboende i närheten började känna en stank i värmen som de helt enkelt inte stod ut med. Så kommunen här blev tvungen att sanera stället. Har inte hittat uppgifter på kostnaden men för 7K betyder det väl inget, de står ju på DERAS sida gentemot BEFOLKNINGEN. Jag är så innerligt trött på våra politiker....

 
janne

janne

3 augusti 2016 17:23

Det är inte så länge sedan dom här svinen förstörde
Väntorp så trafikverket fick stänga och sanera efter
dom det blev åtskilligt med skit som samlades ihop.
Att det ska va så svårt för ziggisarna att leva och
arbeta som folk,men den här kulturen har alltid funnits
så långt jag kan komma ihåg och då pratar jag om
början på femtiotalet då dom sprang runt i gårdarna och stal.
Nä ut med skiten ur landet så fort som möjligt.

http://Janne

 
Ingen bild

Fredde

3 augusti 2016 22:32

Upprepade dieselstölder, men polisen gör inget!
Det ligger en entreprenadfirma några hundra meter från zigenarlägret i Kalmar, och det har stulits diesel upprepade gånger, bilar som är samma som i zigenarlägret har synts vid maskinerna, men polisen gör inget åt saken.
Törs de inte konfrontera tjuvarna?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 augusti 2016 09:29

Sven Melander borde hålla sej till " Steve med Lloyden "!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards