thoralf

Direktlänk till inlägg 30 januari 2016

ERSÄTTNINGAR MIGRATIONSVERKET TILL KOMMUNER KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 30 januari 2016 10:37

Jag vet att jag har många läsare i Kalmar län som är intresserade av hur stora utbetalningarna varit från Migrationsverket till den egna kommunen under 2015. Jag kommer under dagen fylla på detta blogginlägg med uppgifterna för samtliga 12 kommuner i länet.


När det gäller Kalmar kommun har kommunen ett krav på 30 miljoner kronor för kostnader som kommunen haft under 2015 men som Migrationsverket ännu inte ersatt. Detta förhållande tror jag råder i samtliga kommuner. Med stor sannolikhet är alltså den verkliga siffran för 2015 betydligt högre.


Jag börjar med Borgholms kommun och fyller sedan på under dagen med siffrorna för övriga kommuner allt eftersom jag färdigställt materialet.


Borgholms kommun


 

2015

 


Emmaboda kommun

 

2015

 


Hultsfreds kommun


 

2015

 


Högsby kommun


 

2015

 


Kalmar kommun


 

2015

 


Mönsterås kommun

 

2015

 


Mörbylånga kommun


 

2015

 

Nybro Kommun


 

2015

 


Oskarshamns kommun


 

2015

 


Torsås kommun


 

2015

 


Vimmerby kommun


 

2015

 


Västerviks kommun


 

2015

 
 
ANNONS
 
Ingen bild

Smakar det, så kostar det.

30 januari 2016 13:41

Kom, kom i valsen. Stormuftin styr i 53 islamska länder, Stormuttan styr med sin agenda Sveas dalar.

(Redan full)

 
Ingen bild

Pär Green

30 januari 2016 14:34

Ditt inlägg är toppen på "isberg"!
För mig är det så fel, tyvärr ser det lika dant ut i hela landet!
Men det finns bara en Thoralf. Var är media? Har de somnat in för gott?

Pressen backar från dag till dag liksom "Public Service", men det går inte att överleva om sanningen utelämnas!

SR försöker med alla medel bortförklara vad som hänt med kvinnoövergrepp i Europa och övriga världen.

 
Ingen bild

Christer

30 januari 2016 15:37

Det är få kommunpolitiker som idag jublar över Migrationsverkets/statens utbetalningar till flyktingmottagningen. Man är pinsamt medvetna om att det bara är under två år som etableringsstödet betalas ut. Sen sitter kommunerna där med svarte Petter själva att försörja. Och då går vi in i en valrörelse...
En annan grej - Det om Danmarks "plundring" av de asylsökandes tillhörigheter i form av smycken, kontanter etc. Det var ju klädsamt att det uppdagades att Sverige hade exakt samma regelverk vad det gäller att som "flykting" kunna bidraga till uppehället. Skillnaden är ju att Sverige inte tillämpar regelverket, men det är väl tanken som räknas, eller hur?
Det är dessutom så att t.ex avgiften på ett äldreboende varierar beroende på om vårdnadstagaren har ett fett bankkonto, eller bara garantipension. Har för mig att månadskostnaden kan skilja på upp till 20-tusen kronor, beroende på inkomst. Är detta också nån form av stöld? Eller är det utslag av någon form av rättvisa? I så fall, varför skall inte detta gälla förmögna "flyktingar"?

 
Ingen bild

Pippi på foto

30 januari 2016 16:08

Han som började förstöra landet får medalj av kungen!!! Arbetsläger hade väl varit mer lämpligt!!

 
Ingen bild

OT

30 januari 2016 16:44

Apropå att Reinfeldt skall få medalj av kungen: https://www.facebook.com/mattias.karlsson.9889/posts/10153223635891097

Där försvann all min respekt för kungen. Nu skola nidvisor sjungas om vår konung till den dag han abdikerar! Och hans majestäts föregångare roter i sina gravar.

Konungen skall tänka mycket noga på att vi sedan urminnes tider har följt "Sveær egho konong at taka ok sva vrækæ": https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4stg%C3%B6talagen

"Imperiet - En Kungens Man": https://www.youtube.com/watch?v=eNvhHnB4TQY

 
Ingen bild

Demokratur

30 januari 2016 16:53

Absurdistan levererar. Oikofobin i kronor och ören. Svensken tiger...

 
Ingen bild

KS

30 januari 2016 17:22

Ja, det ser ju bra ut det här! Om jag inte räknat fel så har vi fem kommuner kvar. Cirka en kvarts miljard till de nu redovisade gör ju att det måste vara oerhört lönsamt med denna invandring. Bra att åtminstone någon publicerar denna information! Tack Toralf!
PS. Jag såg Blank intervjua dig. Är det så?

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2016 18:12

Så här beskriver en sosse ( som stannar trots läget)veklighten

http://goo.gl/91v73N

 
Ingen bild

OT

30 januari 2016 18:27

Detta måste vara det bästa försöket hittils "Sången om Sverigedemokraterna": https://www.youtube.com/watch?v=iA5CBrCxggA

Ok sångröst, men tjejen har du varit Köln (eller varför inte i Mölndal)?

P.S Jag säger som gammlingarna sade till mig; kom tillbaka när du är torr bakom örona.

 
Ingen bild

Vaken

30 januari 2016 18:53

@ Christer
Kunde inte ha sagt det bättre själv. Det lönar sig inte att vara skötsam, sparsam och lägga manken till i Sverige för då ska du straffas under din aktiva tid och även som pensionär av sittande etablissemang.
Med de enorma kostnader som 7-klövern drar på sig för immigrationstsunamin kommer landet att gå under ekonomiskt efter bara några år. Lägg därtill den sociala oro, kulturella motsättningar och den våg av kriminalitet som sköljer över landet. Detta kan inte fortsätta. Nu är det nog! Tack SD för att ni anmält både Socialdemokraterna och Moderaterna till KU för den SANSLÖSA invandringspolitik som vi tvingats bevittna och som upprör en hel värld!

 
Ingen bild

OT

30 januari 2016 19:04

Svenskarna har ett land ihop!

"Yxorna kommer, yxorna går
I svensken land
Några är gula, några är blå
I svenskens land
svensken lagar relationer
yxorna kör i krock
sjuklöverpartister säljer sin mor...

Hejdå Sverige, vi kanske ses i morrn" - "Roy och Roger-Macken": https://www.youtube.com/watch?v=OxqLtdGRNVo

 
Ingen bild

Morningstar

30 januari 2016 19:24

Blockeringen av Daily Mail var säkert bara ett beta-test. Snart blockerar väl diktaturen Thoralf också så att vi får felmeddelanden när vi försöker komma in här. Blockera spelsajter? Bah! Bara spel för galleriet. Vi vet redan att "kloakerna" och "pissrännorna" är en nagel i ögat för diktaturen.

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2016 22:12

Ny polisorganisation ska bekämpa dåliga åsikter

Av SamtidenFeb 24, 2015
Tre nya enheter inom polisen upprättas med uppdrag att ”förebygga brott som hotar det öppna samhället”. Bland annat ska man bekämpa ”internets träskmarker”, där det kan förekomma åsikter som strider mot ”alla människors lika värde”.

Reformen presenteras av rikspolischefen Dan Eliasson, under Alliansen generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan, genom en artikel i DN Debatt idag med rubriken ”Nya polisenheter ska skydda de demokratiska friheterna”. Den nya organisationen ska, utöver att ägna sig åt mer klassiskt svenskt polisarbete som att skydda minoriteter och trossamfund, även förebygga dåliga åsikter.

-----------------------------------

Det har även pratats om begränsningar för friheten på internet, gissa vad för åsikter som skall begränsas?


https://goo.gl/QVXOtL

 
Ingen bild

Ecke

31 januari 2016 01:08

Detta är sannerligen fantastiska summor som kunde gjort bättre nytta åt t.ex våra egna barn. Här i Örebro är vi överlyckliga när vi någon termin får 10000:- över för att beställa skrivböcker åt våra mellanstadieelever. Tänk vad vi kunde göra för måluppfyllelsen för dessa pengar! Tanken svindlar...

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 januari 2016 09:10

Undrar hur länge dessa siffror kan göras offentliga? Polisens "Kod 291" är det första steget till hemligstämplande av allt negativt runt massinvandringen.
Medis frågar sig ibland varför förtroendet av journalister är så lågt. Nu ser vi med all önskvärd tydlighet varför. Man skriver tydligt "högerextremister" om de som dumt nog anfaller mörkhyade i Stockholm.
Men att beskriva verkligheten också vad gäller den andra sidan, det har de svårt för. Istället för rätt beskrivning "Vänsterextremister", tar de den politiskt korrekta utvägen. "Aktivister" eller "Motdemonstranter"...
Så sitt inte på r-ven i Stockholm och ljug oss läsare rakt i ögonen, ert låga förtroende är självförvållat..

 
maj vivan

maj vivan

31 januari 2016 10:11

Jag älskar thoralfs sidor där han berättar vad som händer bakom kulisserna. för alla som är intresserade av politik läs oxå ledarsidorna.se

http://sverige

 
Ingen bild

Observer

31 januari 2016 10:46

Det här med polisens "kod 291" -Vad har Leif GW att säga om det tro? -Han som skrev boken "Grisfesten" när han fick sparken från Polisen en gång i tiden.

Tänk er om t.ex bankrånare fick liknande "Bekvämlighets-flagg"

Skandal är ordet.

 
Ingen bild

Stefan

31 januari 2016 10:47

Tack Thoralf för att du redovisa dessa siffror. Det är skrämmande att läsa, riktigt kusligt faktiskt, och det är enbart runt Kalmar och kranskommuner.
Jag bävar inför framtiden och varför kan inte politikerna ta ansvar för landet och för kommande generationer

 
Ingen bild

Changes

31 januari 2016 11:31

julia Cesar har skrivit träffsäkert igen

 
Ingen bild

Lena

31 januari 2016 12:06

Ref. till @Sven Dackes inlägg lördag 22.12 Läs artikeln på DN där rikspolischef Jan Danielsson nu på riktigt håller på att inrätta TYRANIET väl dolt i ord som att "Nya polisenheter ska skydda de demokratiska friheterna". "Tre nya enheter med i storstadsregionerna ska arbeta med utredning, UNDERRÄTTELSE och UTVECKLING av METODER som hotar det öppna samhället"
Jan Danielsson nämner att han ser hot mot moskéer och synagoger samt att UNGA SVENSKAR reser till Mellanöstern för att strida i religionens namn som allvarliga brott; att hota religiösa minoriteter. Även politiker, journalister och konstnärer utsätts för sina åsikters skull..... En jordmån för detta finns i Internets TRÄSKMARKER! Och det ser man bl a när folk inte säger; "allas lika värde".

Det här är igångsättandet av Agenda 2030 och man startar med skrämsel. Rikspolisens TV framträdande i veckan, som förvånade och chockade många, var inte en fadäs, det var noga uträknat för att visa folk VEM HAN EGENTLIGEN ÄR. För en sådan man finns inga gränser.

Att säga att man ska "skydda" de demokratiska friheterna, innebär för en sådan man att det är tvärtom han menar, det är för at TVINGA människor att antingen tiga eller att med läpparnas bekännelse säga; "allas lika värde".

http://www.dn.se/debatt/nya-polisenheter-ska-skydda-de-demokratiska-friheterna/
Detta är den verkliga startpunkten för Agenda 2030, nu ska alla hål täppas till och det gör man framförallt med SKRÄMSEL.

 
Ingen bild

Lena

31 januari 2016 12:11

Tycker lika som @Stefan att det är riktigt skrämmande att läsa dessa staplar. För jag förstår mycket väl att liknande siffror kan uppvisa i min egen kommun, tyvärr finns ingen som har den förmågan här. Så vill säga tack för allt du visat oss, Thoralf.

 
Ingen bild

Calle

31 januari 2016 14:26

skattepengar i överflöd inom massinvandringsindustrin hjälper inte! Allt för mycket av kulturkrockar och psykosociala skillnader verkar göra att socialarbetare inte står ut, dom säger upp sig.

totalkris i Kopparbergs kommun som är lite före i avvecklingen av Svenskamodellen.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/oppositionen-rasar-mot-desperat-forslag-i-ljusnarsberg

 
Ingen bild

calle

31 januari 2016 14:35

när kommunen fått alla pengar och allt är frid och fröjd. så uppstår psykosociala skillnader och kulturkrockar ändå. nån annanstans i vardagen.

inte ens att tanka bilen halv sju på söndagsmorgonen kan vara tryggt.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/misshandel-vid-pumpen

 
Ingen bild

Lena

31 januari 2016 15:16

Folkets Demonstration i Stockholm 30/1-16 talare Stefan Trossell. Väl värt att lyssna till.

http://blueshift.nu/folkets-demonstration-2016-01-30/

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 januari 2016 16:03

Nu har jag också läst Julia Caesars skarpa krönika. Man blir lätt förtvivlad av hennes analyser av vart Europa är på väg..

 
Ingen bild

Pepparholm

31 januari 2016 16:52

När jag ser dina siffror som torde vara likartade över landet så tänker jag: Om jag vore kommunpolitiker och hade bidragit till detta så skulle jag som Reinfeldt hoppa av direkt. För om två år så måste några ta ansvar för att min kommun inte längre klarar sina uppgifter mot de svenska innevånarna. Då törs jag inte vara med.

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 januari 2016 21:16

Med tanke på hur media vinklar och vrider på sanningen, borde inte SD satsa på att köpa en etablerad papperstidning? Vi ser nu en version av händelserna i Stockholm i helgen i gammelmedia och en annan version i Sverigevänliga nätmedier..
Lämplig Chefredaktör, gissa... ;-)

 
Ingen bild

Observer

31 januari 2016 22:08

Kvällens AGENDA,
..Det kommer att finnas två val, det insåg man tydligt.
1. Europas politiker av-islamiserar Europa under ordnade former.
2. Folken i Europa kommer att göra det under mindre ordnade former.

Efter det kommer rättegångar mot ansvariga för det mångkulturella haveriet!

 
Lotta

Lotta

31 januari 2016 22:37

Är detta framtiden som väntar hela Europa? Skrämmande.

http://youtu.be/fA6XcyXsxXU

 
Ingen bild

johan k

31 januari 2016 23:08

Tänk att du inte kan förändra dig ????
Du kör på med dina överdrifter och dina läsare hyllar dig.
Du vägrar konstant och tala om dom positiva sidorna som invandringen ger, inte minst på sikt. Många med mig är överens om att du lockar många människor in i något förkastligt där ingen utomståeende får ifråggasätta, kritisera dig och dina teorier om ALLA människors lika värde.

Thoralf Alfsson

1 februari 2016 00:17

Du får ju ifrågasätta! Eller hur?

Varför startar du inte en blogg och berättar om allt positivt med invandringen. En blogg som är öppen att kommentera även för de som är kritiska invandringen.

Meddela mig när du börjat med bloggen så skall jag marknadsföra den!

 
Ingen bild

calle

1 februari 2016 01:09

klockrent svar , heja Thoralf.

johan K, du är välkommen på studiebesök i Rinkeby, Husby med flera mångkulturella paradis. Visa foton och skriv sedan om dina fantastiska upplevelser på din blivande blogg.

 
Ingen bild

Demokratur

1 februari 2016 06:50

Ser ovan att massinvandringsförespråkarna kräver fullständig underkastelse av oss andra. Tillbe vår religion, massinvandring, annars...

 
Ingen bild

Lena

1 februari 2016 12:09

Ser att jag skrivit fel namn på rikspolischefen på mitt inlägg igår. han heter Dan Eliasson och inget annat. Rätt ska vara rätt. Har för bråttom ibland.

 
Ingen bild

Pär Green

1 februari 2016 16:38

Skatter hanteras utan ansvar inom många områden!

Exempel av några få, men kostsamma!

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2014.4.3b8016af14d904ea4e8835e7.html


Skatteverket tar ut via skattemedel för att hantera kyrkans medlemsavgifter!

Jag är en av många som lämnat kyrkan, vilket var möjligt först i slutet 70-talet!

Kyrkan skall betraktas som ett enskild religiös förening och skall inte tvångsbeskattas av icke medlemmar.

Det finns otroligt många mer skatter som tas ut befolkningen kan påverka!

Ett praktexempel "klimatskatter", tas ut på allt som människor är helt beroende av.

Några okunniga försöker införa "intermittent" elförsörjning som är helt väderberoende och kan inte leverera efter behov och efterfråga.

När skall denna falska politik gå i graven? 
Ingen bild

Jonas

1 februari 2016 20:48

Någon som vet var man får ut alla dessa "Koder" som maximalt kan omfattas gällande kostnader för en enskild kommun? (det skiljer ju från kommun till kommun i exemplen som redovisas).

Har även fått ta del av den tvingande lagen som börjar 1 mars 2016, och sett hur många "Nyanlända Utan Bostad" som min kommun ska ta emot. Min fråga är enkel: Dessa X antal Nyanlända utan bostad, är någon skyldig att ordna bostad åt dessa enligt lagen såsom Arbetsförmedlingen eller Socialförvaltningen?

Sedan såg jag att kommunen får av staten (oss skattebetalare) ett "schablon" belopp på: 125 000kr/Nyanländ i åldern 20-64 år. Är detta en "engångssumma", eller får kommunen denna summan år 2,3 o.s.v för samma "nyanländ"?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se