thoralf

Direktlänk till inlägg 28 januari 2016

VINDKRAFTSPARK RIVEN I KALMARSUND

Av Thoralf Alfsson - 28 januari 2016 18:46

 


Visst är det märkligt att man under de senaste månaderna lyckats plocka ner en vindkraftsparken Yttre Stengrund i Kalmarsund med fem vindkraftverk med en installerad effekt på 2MW/st, utan att media skrivit en enda rad om detta.

Det är till och med Vattenfall som anser att det inte är ekonomiskt försvarbart att lägga mer underhållskostnader på vindkraftverken. Detta trots att Vattenfall har en strategi att satsa på förnyelsebart och vindkraft. Vindkraftverken vid Yttre Stengrund har precis passerat den magiska gränsen på 15 år då ersättningen från elcertifikatsystemet upphör.


Utan elcertifikatpengarna är vindkraftverken inte längre lönsamma!


Jag undrar varför inte Barometern och Östra Småland har skrivit en enda rad om detta? Försöker de rödgröna journalisterna förtränga verkligheten?


Läs artikel.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pippi på foto

28 januari 2016 19:27

Följt demonteringen på nära håll! BLT har haft en liten info om detta.

 
Ingen bild

Förintelsebluffen

28 januari 2016 20:06

Svaret är ja!
"Journalisterna" inte bara försöker, de gör det systematiskt.
Och naturligtvis inte bara förvränger utan även ljuger.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

28 januari 2016 20:52

Du har helt rätt Thoralf.Jag har genomskådat min senaste elräkning för mitt boende i min familjevilla. Och där kommit fram till att cirka 60 procent av summan består av skatter.

För säkerhets skull så "momsar" staten också skatten. Och ingen säger något om beräkningsgrunderna.Varför "momsa" skatten?-Fattar nada !

I allt detta ingår en subvention av en vansinnigt olönsam vindkraft bland annat. Nu räcker det .Minsann

 
Ingen bild

Bild på barnet som mördade Alexandra

28 januari 2016 22:18

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/01/28/15/30AB376D00000578-3421150-First_picture_Somali_born_Youssaf_Khaliif_Nuur_is_pictured_in_co-m-19_1453995561408.jpg

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3421150/First-picture-Six-foot-tall-15-year-old-Somali-boy-killer-Swedish-asylum-worker-appears-court-charged-murder.html

 
Ingen bild

B Johansson

29 januari 2016 00:31

Subventioner till den olönsamma vindkraften så att den överlever betalas med energiskatter på den lönsamma (och nödvändiga) kärnkraften så att den blir olönsam och måste stängas i förtid och ersättas med importerad kolkraft. Miljöpartiets smarta tvärtompolitik för ökade utsläpp. Skönt dock att några fågelskrämmor plockas ner. Hoppas bara att de inte sätts upp på annat håll.

 
Ingen bild

Kalle

29 januari 2016 00:46

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt får Kunglig medalj för sin insatts som statsminister!!!

http://www.kungahuset.se/press/pressmeddelanden/2016pressmeddelanden/medaljforlaningar.5.62bcead5151c413603e1364.html

Jag skulle ge FR en tung kvarnsten för att han förstört sverige.

 
Ingen bild

Observer

29 januari 2016 03:22

Skojeriets tidevarv.
Vi lever i ett land där bluffmakare är det nya yrkesidealet.
ÖVERALLT bluffas det! -I politiken, I facken, I företagen, Bland privatpersoner.
Satt på en restaurang häromdan och fick lyssna till samtal vid bordet bredvid, Där satt ett stort sällskap vanliga Svenskar på middag. -Där skröts det hejvilt om hur man hade bluffat till sig ersättning från försäkringsbolag över till hur man hade lurat försäkringskassan och hur man brukade "Ta ledigt" medelst vabb o.s.v Jag blev mörkrädd och tänkte: VILKA är det som skall bygga upp landet? -Vilka skall hålla ställningarna?
Dessutom vill ungdomarna bli "Pokerproffs" eller helst kändis.

Tidigare generationer arbetade fram saker rent fysiskt och hade en otrolig arbetsmoral och ingen tog ens en penna extra från jobbet och man hade på mynten t.o.m ett valspråk: "PLIKTEN FRAMFÖR ALLT"
Idag kan man säga att alla äter ur skafferiet och plockar gärna på sig hela brödpaketet och sockerpåsen också -INGEN FYLLER PÅ!!
....Jag ser framför mig ett mynt med Lövén på framsidan och valspråket: "BLUFFEN FRAMFÖR ALLT".
Om det är någon som undrat varför vi inte sett till några reformer de sista 40 åren av typen 6 veckors semester, gratis tandvård eller 5 timmars arbetsdag ELLER lön i paritet med andra jämförbara (Märk väl) länder kan sluta undra nu!

Sverige har just nu en regering som tappat greppet om sitt folk.
Man saknar H E L T folkligt stöd; 80% stöder inte Lövén till exempel. De är ansvariga för att vi inte har en fungerande polis & militär. Där har denna regering ej heller stöd.
DE MÅSTE AVGÅ OMEDELBART!!!

Det Svenska folket bör avskeda dem, NU!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 januari 2016 05:34

Bra Alfsson bara jaga redaktör Karlsong, Blunk mfl
Intervjun på Heliga Taffsandets torg var störtskön

 
Ingen bild

Mats G

29 januari 2016 10:54

Vindkraftverk kommer aldrig bli lönsamma. När det blåser går priset ned. När det inte blåser, ingen inkomst.

 
Ingen bild

Demokratur

29 januari 2016 11:49

Tillbaka till 1800-talet med Miljötalibanerna...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 januari 2016 14:51

Hade idag på förmiddagen ärende till centralorten i Högsby ,hela området runt Swedbank påminde mer om Bagdad än en ort i Sverige , alla skulle med sina a:fyra ark in b på banken för att så fort som möjligt plocka ut så mycket som möjligt av Sveriges reformer ,vart har det tagit vägen med Sverige ???

 
Ingen bild

PFEP

29 januari 2016 15:36

Just nu, 29-01-16 kl. 1530, produceras kring 90& av danska elförsörjningen av vindkraft!
Det exporteras kring 1000 mw till Sverige...

Thoralf Alfsson

29 januari 2016 19:01

Och?

 
Ingen bild

PFEP

29 januari 2016 15:40

Vad subventioner angår; är kärnkraften oförsäkrad!
Det finns inte ett försäkringsbolag där ens med tång, vill ta i frågan att försäkra ett A-kraftverk.
Det räcker väl med frågan kring Tjernobyl och Fukushima!

 
Ingen bild

Leon

2 februari 2016 08:06

Riktigt sant är det inte att media varit helt tyst om nedmonteringen av Yttre Stengrund. Till och med "lokala" Barometern såväl som "riksmedia" som SvD och DN rapporterade om beslutet om nedläggning i september 2014. http://www.nyhetsdatabasen.se/senaste-nytt-om/yttre+stengrund.htm

I sig är jag, som har god insikt inom "branschen", knappast någon anhängare till det ekonomiska och energimässiga totalvansinne vindkraften är. Fäller därför knappast "några tårar" över Yttre Stengrunds demontering. Kan dock ha viss förståelse för motiven bakom då Vattenfall av lönsamhetsskäl knappast kan behålla en "massa skrot" (i e trasiga snurror)där ute i vattnet.

En liten kommentar bara om elcertifikatssystemet - Statens (d v s medborgarnas genom skatten)direkta kostnad för elcertifikaten inskränker sig primärt till kostnaderna för den myndighet (Energimyndigheten)som beslutar om tilldelning. Elcertifikaten i sig har egentligen inget värde utan det är genom den lagstadgade s k kvotplikten som det uppkommer ett värde. Det är genom en "skapad" omsättning i en "certifikatsbörs" som certifikatens "marknadsvärde" bestäms. Det är alltså de "kvotpliktiga" företagens (elhandelsbolag,distributörer m fl)efterfrågan som "skapar" värdet och den kostnad som läggs på konsumentledet. Det kan också vara värt att notera att tilldelningen är produktionsbaserad och att ett "stillastående" kraftverk ("snurra" eller annat) inte genererar några certifikat. En ironi i sammanhanget är att det historiskt låga certifikatsvärdet (14 - 17 öre/kWh) till stora delar beror på att tillgången på "marknaden" ökat på grund av en "massiv" utbyggnad av VINDKRAFTEN.

Thoralf Alfsson

2 februari 2016 08:47

Jag tror att de flesta känner till elkonsumenterna får betala via elfakturorna vad elcertifikaten kostar till producenterna.

 
Ingen bild

Leon

2 februari 2016 09:31

Är inte så säker på att alla är medvetna om den närmast indirekta subventionen av förnybar energi (vind-, vatten-, biobränsle-, sol- och vågkraft) man betalar genom sin elräkning. Därför kan det vara av värde att beskriva hur systemet fungerar. Däremot tror jag få är medvetna om att även andra kostnader i konsumentledet kan vara avhängiga av elcertifikaten. Kvotplikten alltså "tvånget" att köpa certifkat, även omfattar s k energiintensiv industri. Alltså främst skogsindustri och stålverk. Man behöver inte vara särskilt konspiratorisk för att gissa sig till vem/vilka som får betala merkostnaderna.

 
Ingen bild

Curt Widlund

4 februari 2016 10:16

Tornplats och uppställningsplatser ca 1 ha. Grus och stentag ca 2 ha +vägar och kraftgator med en bredd på 50 m. Avverkad skog som inte kan ta upp CO2 är samma yta som ovan med normalt CO2 upptag på 10 ton/ha och år i Norrland. Tid skogen är borta under vindkraftverkets produktionstid ca 12 - 20 år + 20 år (om växellådan byts en eller två gånger innan marken återställs för plantering och uppväxt till ungskog som tar upp CO2 igen, om tornplats och vägar sten och grustag planteras. Rekommenderar att sprängrör läggs in i betongfundamentet för att kunna forsla bort hela betongfundamentet med armering. Vindkraftindustrin uppger att ca 30 cm av fundamentet avlägsnas ersätts med jord och sand. Inga träd kan stå kvar i 30 cm jord när det blåser.
Ligger vägarna kvar stannar CO2 kvar som skogen tar upp. Skall avverkad mark återställas med ny skog är kostnaderna höga.
Eftersom vindkraftverk räknas som industri krävs inhägnad kring industrin då delar av turbinvingarna och is kan lossna och slungas iväg. Maskindirektivet med synlig CE märkning måste vara uppfyllt innan vindkraftverket får sättas igång. Maskindirektivet är till för att skydda allmänhet och servispersonal.
EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2006/42/EG av den 17 maj 2006
om maskiner och om ändring av direktiv 95/16/EG (omarbetning) (Text av betydelse för EES)
EUROPAPARLAMENTET OCH EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT DETTA DIREKTIV
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:157:0024:0086:sv:PDF

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se