thoralf

Direktlänk till inlägg 21 januari 2016

JA-SÄGARNA

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2016 20:20

 


Det var med lätta steg jag idag tog min morgonpromenad i solen iklädd min T-shirt med texten ”Vi säger vad du tänker”. Ett nytt all time high i en opinionsmätning från YouGov på 28,8 procent för SD. Då blir stegen väldigt lätta. Det blev en promenad på 12km.


Igår läste jag en debattartikel i Expressen skriven av en Mikael Törnwall, författare och rådgivare i kommunikation. Ganska roande att läsa hans recept för att råda bot på flödet till SD. Allt tycks handla om att hejda Sverigedemokraternas framgångar på olika sätt. Inte med ett enda ord berör han att det allra viktigaste är att visa/ge väljarna den politik de vill ha? Betänk då att det är en rådgivare i kommunikation som skriver.


YouGovs mätning visar än en gång att väljarna flyr till SD så fort nya skandaler inom 7-klövern eller etablissemanget uppdagas. Inom andra fackförbund finns det säkert liknande företeelser. Det är nog bara en tidsfråga innan någon även där tröttnar på sin fackpampar och läcker till media.


 


Dagens opinionsundersökning visar dock att snaran dras åt om halsen på alla partier inom 7-klövern, förutom möjligen Vänsterpartiet. Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitter fast med id-kontroller. Det finns ingen som helst möjlighet att ta bort dessa. Istället borde kraven och kontrollen öka än mer för att minska antalet som söker asyl ytterligare. Detta kommer sannolikt under våren utlösa en regeringskris när MP hamnar under 4 procent gränsen till riksdagen. Socialdemokraterna vet vad som händer om man tar bort id-kontrollerna. Partiet kommer idiotförklaras av många väljare.


Centerpartiet har helt tystnat i migrationsfrågan. Kristdemokraterna, finns de i riksdagen? Att byta namn till Liberalerna imponerar uppenbarligen inte på väljarna. Anna Kinberg Batra agerar mest som en strykrädd hund då hon och Moderaterna inte vågar utmana Stefan Löfven om regeringsmakten.

Jag undrar om inte riksdagsmännen och mina tidigare bänkgrannar i kammaren Finn Bengtsson (M) och Staffan Danielsson (C) funderar på ett östgötauppror inom Alliansen mot sin partiledningar. De skulle säkert få många supportrar. De tillhör definitivt inte ja-sägarna!


Det vi idag ser i opinionsmätningarna och den utveckling vi sett sedan valet i september 2014 är unik. Sverigedemokraternas fullständigt krossar övriga partier. MP, KD och L riskerar idag att åka ut från riksdagen. SD och M skulle få egen majoritet i riksdagen och kunna bilda en regering tillsammans.


Alliansen tillsammans med SD har ca 64 procent av väljarkåren! Ändå låter Alliansen Stefan Löfven fortsätta regera i Sverige. Regeringen har bara stöd av knappt 26 procent!

 

Varför agerar då partierna inom 7-klövern så saktfärdigt? Svaret är att partiledarna och partiledningarna har samlat ett gäng politiskt korrekta ja-sägare i sina innersta sfärer och omgivningar.

Centerpartiets riksdagsledamot Staffan Danielsson stängdes till och med av från partiets gruppmöten i riksdagen när migrationsfrågor diskuterades. Läs blogginlägg av Staffan Danielsson.


JA-sägare leder inte ett parti framåt i utveckling, oavsett om det är tio eller hundra eller tusen ja-sägare!

 

Att partierna inom 7-klövern har haft så evinnerligt svårt att förändra sin migrationspolitik och erkänna det fullständiga misslyckandet med integrationspolitiken beror enligt min mening på alla dessa tusentals ja-sägare. Det kryllar av dem i riksdagens korridorer och i partiorganisationerna.


De allra villigaste ja-sägarna är dessutom också de som trånar efter en karriär inom politiken och sitt parti, ofta är de unga och ambitiösa. De kan till och med vara beredda att begå lagbrott för att få poäng hos partitoppen. De slickar uppåt och sparkar nedåt helt ogenerat. De sparkar gärna och ofta mot speciellt de äldre och mer erfarna politikerna eller de med enbart lång livserfarenhet inom yrkeslivet. Hur är man funtad om man blir ja-sägare och avsäger sig sin egen tankeförmåga och egen analytisk förmåga.


Måtte denna utveckling inte ske inom Sverigedemokraterna!UPPDATERING

Efter statsministerns senaste uttalande i Davos om att tafsande män och sextrakasserier inte skall kopplas till invandringen är det nog snart tillräckligt från statsministern.

http://www.exponerat.net/video-inte-invandrarnas-fel-att-de-valdtar-svenska-kvinnor/

 

En sak är i varje fall säker. Stefan Löfven stärkte inte sin egen ställning och socialdemokraterna med detta uttalande.

 

Enligt YouGov har förtroendet för regeringen aldrig varit lägre än idag. Läs hela undersökningen. Jag har plockat ut några talande diagram.


 

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Odalbonde

21 januari 2016 20:40

Det är nog många här som har ett gott råd till Mikael Törnwall (författare och rådgivare i kommunikation). Följ Thoralfs blogg och lär dig hur författande och kommunikation fungerar - på riktigt.

 
Ingen bild

Demokratur

21 januari 2016 21:01

Apropå Ja-sägare:
Hitler omgav sig också gärna med Ja-sägare. Det slutade med en kula i huvudet och en cyanid-kapsel i munnen...
Lite väl drastiskt öde för sju-klövern men jag är nöjd om SD får ett riktigt starkt mandat från väljarna i nästa val.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2016 21:44

Att SD är uppe och nosar på 30 % är unikt i Norden. Jag tror inte att Frp eller DF har varit i närheten av dessa siffror. Det beror på att Danmark och Norge har politiker som tänker på sitt folk och inte anser att irakier, syrier eller afghaner är deras uppdragsgivare.

Ökningen kommer att fortsätta oavsett ”analys” i något av propagandaorganen Exp, DN eller Aftonbladet. Om inte gränsen stängs och ett omfattande återsändande genast påbörjas kommer SD lagom till sommaren att passera 35 %.

 
Ingen bild

Lotta

21 januari 2016 22:00

Sitter och tittar på Aktuellt. Inslaget handlar om hedersvåld. Man pratar om att svenska poliser och andra myndigheter måste bli bättre på "hedersproblematiken". En inbjuden kvinna med invandrarbakgrund var övertygad om att "problematiken" kommer öka i landet. Ytterligare ett importerat problem som likt de ökande sextrakasserierna beror på kultur och tradition. Varför skulle individer uppvuxna i länder där både hedersvåld och sextrakasserier är vardagsmat ändra sig bara för att de kommit hit? Tänk vad alla dessa importerade problem kostar i onödan. Dessa människor är sedan många, många generationer anpassade att leva i länder med diametralt skilda värderingar när det gäller i stort sett allt. Hur lång tid och hur mycket pengar kommer det kosta oss att avprogrammera dessa individer så de kan leva i ett demokratiskt land om det ens är möjligt?

 
Ingen bild

Christer

21 januari 2016 22:09

Till kategorin JA-sägare hör absolut Rikspolischefen Dan Eliasson. Hans uttalande från den 11 november 2015 talar för sig själv. "Polisens kommunikation skall bidraga till att upprätthålla och stärka förtroendet för polismyndigheten"! Liknelsen med hur det sovjetiska samhället kommunicerade med sina medborgare är slående. All kommunikation kan friseras och ändras så det bäst tjänar det rådande systemet. Att man ljuger och utelämnar det som i ett öppet samhälle vore en självklarhet att rapportera, klassas som "utredningsmaterial" och förtigs.
Att den svenska polisledningen inte förstår att deras handlande är kontraproduktivt, och i förlängningen bara gynnar SD begriper dom inte. Dom kanske har Mikael Törnwall som kommunikatör dom också. Vi vet hur det gick för sovjetunionen, och jag hoppas polisledningen går mot samma undergång, och att dom får alla JA-sägarna med sig i fallet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 januari 2016 22:17

@Cosmik Debris. Ja, inte omöjligt. Varje "tafsoffer", rånoffer, andra brottsoffer, vårdsökande, osv, osv, som drabbats hårt av "291,orna". har familj, vänner, släkt och andra bekanta.
Den verklighet som väljarna möter stämmer inte med den verklighet som media visar och då reagerar man..

 
Ingen bild

OT

21 januari 2016 22:29

Apropå - "Jag undrar om inte riksdagsmännen och mina tidigare bänkgrannar i kammaren Finn Bengtsson (M) och Staffan Danielsson (C) funderar på ett östgötauppror inom Alliansen mot sin partiledningar. De skulle säkert få många supportrar. De tillhör definitivt inte ja-sägarna!"

Jag håller sådana personer högt! Och skulle det inte vara så att deras partier är helt hopplösa; så skulle jag kunna tänka mig att rösta på en av dem.

Fattar inte att varför de ansluter sig till oss!? Snart ger svensken "fan i allt": https://www.youtube.com/watch?v=CQU1QTDxmug

P.S: Snälla Finn och snälla Staffan! Vi vet "Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs
kom över till oss! Öka svensk demokrati! Jag ber er på mina (och alla andra väljares) bara knän; kom över till oss!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2016 22:38

SVT bör göra en egen T-shirt att bäras av deras ynkryggar till journalister.

"Vi döljer det du misstänker"

Ring Radiotjänst och säg upp TV-licensen.
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

21 januari 2016 22:47

Alliansen är så förlamad av DÖ-politisk skräck, samt en Reinfeldt-robot som m:s ledara, att dom inte förmår agera. Som en person som faller i iskallt havsvatten, efter att ha trampat igenom isen, DÖden inträffar snart.

Sannolikt är det nödvändigt, tyvärr, att landet nalkas statskonkurs. Om ej, så finns det tid, för en handfull insiktsfulla politiker att ta befälet. Hanif Bali och Finn Bengtsson i (m), kanske rebellen Johan Westerholm i (s), nämnde Danielsson i (c),,,,, m fl?

Kan inte påminna mig en lika allvarlig situation för landet, än vid slaget i Sävar, söder om Umeå, som utkämpades 1809, mellan Sverige och attackerande Ryssland. 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2016 23:08

Angående de afghanska sexövergreppen på svenska småflickor .
http://www.cnbc.com/2016/01/20/migrants-not-to-blame-for-sex-attacks-swedish-pm.html

Löfven vet, att vi vet, att han vet, att det inte är ett svenskt fenomen.

Ändå säger han det.

Vem tror han att han lurar? Eller kan det vara så att Sveriges statsminister är korkad?

 
Ingen bild

OT

21 januari 2016 23:12

Apropå SD 28,8%

Svensken frågar Sjuklövern "Кавер Du hast Rammstein от группы СУБИТО!": https://www.youtube.com/watch?v=9N7WxL1h1KA

Hur tror du att detta kommer att sluta?

P.S Jag är glad över att vara svensk/finsk/dansk/norsk!

 
Ingen bild

crille

22 januari 2016 03:18

På tal om ja-sägare, varför får inte Kinnunen ett massivt stöd från partiet. De borde uttala att vad som än haänder så sitter han kvar i riksdagen. Sen kan man ju unndra varför Almqvist skulle ha fallskärm på nästan 4 milj för att han bar sig dumt åt på stan.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 januari 2016 04:59

IRMR = inte rasist men realist !

 
Ingen bild

S/S Jupiter 26/4 1954

22 januari 2016 05:02

Bra förslag på texten på tröjan där , Cosmik Debris !

 
Ingen bild

World Traveller

22 januari 2016 05:17

'Om man vill veta vem som VERKLIGEN STYR ett land så är det bara att kolla vem eller vilka man inte får kritisera' sägs det.

I Sverige så är det två organisationer/ideologier man inte får kritisera - EU och islam.

Så vem styr vårt land egentligen? Vem tar byfånen Löfven order av?

Vad gäller hans uttalande i Davos så har jag mailat Socialdemokraterna och frågat om de som parti ställer sig bakom hans uttalande eller om de tar avstånd från det.

 
Ingen bild

curt gunnarsson

22 januari 2016 07:08

Du glömmer Stefan lövens nedvärderande förolämpning .I TV i usa . Buntar ihop oss Svenska männ med massvåldtäktsrövarna bland invandrare.
/Curt

 
Ingen bild

Lena

22 januari 2016 07:46

Såg intervjun från Davos med vår s k stadsminister och man upphör inte att förvånas över vad som kommer ur denne mans mun. Ordspråket "skam går på torra land" har aldrig passat bättre in än här. Han har fräckheten att stå och prata med utländsk press OM OSS. Han talar inte TILL OSS, dessutom så känns det solklart att han ÄR EMOT OSS, det svenska folket.
Så Taharrash gamea är en svensk företeelse??? Han är så galen att inte ens SVT kan ha med det här inslaget på TV för då skulle så många fler inse att vår s k stadsminister ÄR INTE SOM HAN SKA I HUVUDET. Är det för strålkastarljuset han står och blöddrar skit om oss? Ska en stadsminister stå och prata skit om sin egen befolkning?

Å andra sidan verkar det som om han är sin egen värsta fiende, S är på väg ner mot 20% och SD på väg mot30%. Men inte heller det verkar det som han begriper. Måtte hans uppdragsgivare "over there" jubla över vilken pajas de lyckats få tag i, och som spelar dem rakt i händerna för att "take down Sweden".

 
Ingen bild

Tony

22 januari 2016 08:37

Det är ynkligt av Stefan Löfven när han på sin dåliga
skolengelska försöker att släta över och påstå att
tafsar kulturen inte har någon koppling till invandringen?
Att det förkommit sexualbrott tidigare också, är väl inget
försvar för att hundratals invandrade individer börjar
att masskladda på flickor och kvinnor här.
Kan Löfven referera till ett enda tillfällen när så
har skett att horder av Svenska killar gett sig på och
tafsat på kvinnor? Kan han inte det , så ska han hålla
tyst, nog för att vi vet att han försvarar den bedrövliga
politik som han och även hans företrädare har fört, men det
bör väl finnas någon slags gräns även för hans dravel!
Att det förekommit sexualbrott innan landet blev invaderat av
lyxflyktingar, är väl klart det har förekommit här precis
som i andra länder, men det försvarar väl inte rena
massövergrepp från så kallade flyktingar!
Vi har en bedrövlig statsminister!

 
Ingen bild

Grålle

22 januari 2016 10:58

Nog är Löfven en total katastrof som statsminister, både för Sverige och för sitt parti. Han ger begreppet byfåne ett ansikte, en uppkomling som är fullständigt inkompetent för sitt ämbete. När man ser tillbaka på sossarnas tre senaste partiordföranden (Sahlin, Juholt, Löfven) undrar man ju osökt - kan det bli ännu värre ? Vem som skall kunna slå dessa tre ifråga om idioti är svårt att se idag även om det finns gott om kandidater i de egna leden.

 
Ingen bild

World Traveller

22 januari 2016 11:15

Grålle, titta på Labours nye ledare i Storbritannien, Jeremy Corbyn eller The Democrats ledare i USA, Hillary Clinton. Den ene hör väl egentligen hemma på ett dårhus i tvångströja och den andra en patalogisk lögnare som stödjer radikala islamister bara hon kan berika sig själv. Byfånen Löfven är i gott sällskap.

 
Ingen bild

Pippi på foto

22 januari 2016 11:17

Magdalena Andersson, hon som ska föreställa finansminister var inte på plats när hon skulle svara på interpellation 2015/16:290.
Alla närvarande (inte många) såg undrande ut.
Inte ens tider kan hon hålla reda på!
Vad har vi gjort för ont för att behöva dras med en sådan här regering med svetsaren i topp.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2016 11:26

@Grålle. Ja, vem ska de ta till ledare efter valet 2018 (eller tidigare efter ett extraval? Ygeman möjligen. Men det ska väl vara en kvinna i jämställdhetens namn. Då platsar möjligen Margot Wallström. Om hon klarar sig nu dvs...
Var står fö Sossarna nu på en tänkt linje mellan 4%-spärren och deras toppnotering någon gång under Erlander eller Palme? Mitt på eller närmare 4%-spären.?

 
Ingen bild

Göta

22 januari 2016 12:10


På sin blogg Ledarsidorna reflekterar idag sossen Johan Westerholm (som visserligen är klarsynt men ändock en Sosse med stort S) hur det ska bli om hans parti fortsätter nedåt i opinionen fram till riksdagsvalet 2018 och då endast får mellan 15-18 procents väljarstöd. Han tycker att hans läsare ska fundera på hur lokalpolitiken kommer att påverkas i Sveriges nu sosse-styrda kommuner, efter att det lokala S-stödet år 2018 kommer att ha halverats och ersatts med (citat) "OERFARET FOLK FRÅN SD som ska bemanna nämnder, styrelser och utskott".

Tja, inget kan nog bli sämre än vad det är nu, för att inte tala om hur det kommer att bli om nuvarande av SD-hat helt förblindade styren av de Rödgröna+Alliansen får fortsätta.

MEN Westerholm har en poäng som SD:s toppledning definitivt behöver ta sig en riktigt ordentlig funderare över. Nämligen hur SD ska lösa de OMOGENHETS-PROBLEM som per automatik alltid infinner sig hos nya och snabbt växande partier, när dessa har nått en viss storlek. Då duger det definitivt inte att enbart handplocka unga, fogliga adepter och forma dessa helt efter toppledningens önskemål.

DET FINNS INTE TID TILL DETTA! SD befinner sig nu i ett läge där de behöver MÅNGA politiker med gedigna livserfarenheter, inte minst från arbetslivet.
Thoralf är till exempel ett alldeles perfekt mönster för dessa. För att få mer jämvikt åldersmässigt i SD finns det också många att rekrytera bland pensionärerna. Efter de senaste decenniernas utlokaliseringar av företag och rationaliseringar på grund av robotisering/automatisering har ju pensionsåldern i realiteten sjunkit till 60 år. Det finns ett stort behov av dessa i SD.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 januari 2016 13:05

#Göta, jag håller med dig.

Johan Westerholm tar också upp Västsahara, Polisario och regeringens beslut att inte erkänna Västsahara som stat. Där tydligen SD stödde S i riksdagen och fortfarande vidhåller.

Jag kan inte problemen där. Men nog tror jag att Westerholm har rätt i sin kritik av Polisario. Här bör nog SD göra en djupare analys och sedan komma ut med sitt i dag aktuella ställningstagande.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

22 januari 2016 13:36

->Göta
Om man leker med tanken att SD dubblar sitt valresultat igen nästa gång. Vilket inte är överoptimistiskt att anta. Då blir det, som du helt riktigt, påpekar svårt att få fram förtroendevalda till alla stolar i kommuner, landsting och riksdag.

Vanligen har partierna ungdomsförbund de kan rekrytera nya ifrån. SD har valt att göra sig av med SDU´s 5.000 medlemmar. Så där finns inget att hämta.
Motståndet mot SD inom t ex facken är också så strängt att inte många vågar sticka upp och jobba lokalt för SD.
Till riksdagen får man säkert ihop de dryga 100 kandidater som krävs. Finns lite pengar och privilegier att hämta där.

Så var ska ledamöterna komma ifrån? Kanske en bra idé att försöka värva bland dem som är färdiga med arbetslivet. Därför är Thoralfs arbete med flygblad och öppna hus en väldigt bra väg att gå. Men vad görs i andra län-kommuner? Trots mitt stora intresse för politik så är det över 40 SD-ledamöter i riksdagen jag inte vet vilka det är. Hur bidrar de på lokal nivå i sina valkretsar? Bloggar?
En mycket enkel sak alla de kan göra är att skicks ett veckobrev till styrelse/medlemmar på sina hemorter där de berättar om veckan som gått. Lite insidainformation från utskotten t ex.

När jag var ung tyckte jag nästan alla äldre var dumma i huvudet, och inte fattade någonting. Nu är jag gammal, och vis, och tycker inte bara att många unga är helt dumma i sina huvuden. 75% av alla är faktaresistenta.

 
thojuh

thojuh

22 januari 2016 14:11

Han beskriver sitt folk som förankrade
i en tradition av sexuella övergrepp.
Han spyr ur sig att en tredjedel av svenskarna
är rasister och fascister för att de vill rädda landet
från den undergång som den galna massinvandringen innebär.
Sedan inför han åtgärder av samma slag
som han lögnaktigt innan kallat rasism och fascism,
och kallar det för att "ta ansvar".

Dåliga rådgivare eller ej - karln är såvitt jag vet medicinskt friskförklarad och därmed själv ansvarig för sina handlingar och uttalanden. Jag förstår varför hans popularitet sjunker,
han kan ju inte ens föra sin egen talan än mindre folkets.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 januari 2016 14:22


Läs nedanstående från Svd och GP:

Denna Madelaine Levy befinner sig ljusår från verkligheten. Hon bor extremt segregerat och förmånligt på Kungsholmen. En bildsökning på Google visar att hon INTE umgås i ”mångkulturella” kretsar.

Denna Madelaine Levy befinner sig ljusår från socialtjänstens kollaps i Ljusnareberg.

Denna Madelaine Levy är ett exempel på den politiskt korrekta dödskamp den hycklade besuttna och arroganta ”eliten” nu genomlider

Tänk så lätt det var att rubba SD:s världsbild
http://www.svd.se/volvos-vision-ar-starkare-an-politikernas/om/kultur

Sedan läser ni detta från en frisk och analytisk hjärna:

http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2965107-anna-von-bayern-efter-koln-ar-det-mesta-forandrat

 
Ingen bild

robban

22 januari 2016 14:42

tja SD är ju ett ja-sägar parti som alla andra. folk blir utkickade för minsta lilla och en del får inte fortsatt förtoende i riksdan för att de har egna åsikter.... tyvärr så måste vi få riktiga personval för att bryta toppstyrningen i landet

 
Ingen bild

Bonnläppen

22 januari 2016 15:05

Sverigedemokraternas interndemokrati är oroade.
Jag förstår att ett parti måste dra åt samma håll men partiledningen omger sig ogenerat med ofarliga ja-sägare. Kritik och olika idéer tycker man borde omfamnas men makt är tydligen berusande och något man värnar om i partiets innersta ledning.

 
Ingen bild

J B Doe

22 januari 2016 17:06

1. Glädjande stapeldiagram. Synd bara att siffrorna delvis är svårlästa pga den oroliga bakgrunden.

2. Kom alltid ihåg att göra citationstecken i luften när ni nämner de s k Liberalerna. Ett parti som förespråkar kvoterad föräldraledighet är inte liberalt.

3. Rubrik i Text-TV: SD-ledamot riskerar fängelse. Samma sak gäller Margot Wallström, men i hennes fall används naturligtvis inte en så respektlös rubrik. Det är trots allt skillnad på folk och folk.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 januari 2016 17:12

Nu har socialkommunalrådet i Malmö, Carina Nilsson, blivit jasägare. Man ska undersöka om man ska börja följa lagen mot barnäktenskap kopplat till invandrarna.

Således har hon under lång tid brutit mot lagen utan att bli häktad. Jag blir straffad om jag kör 9 km för fort på motorväg. Men politiker och invandrare har sina egna lagar och ingen i ansvarsställning bryr sig.

 
Ingen bild

p

22 januari 2016 17:38

Vad är det inte som Löven inte förstår?

– Det är inte så konstigt att männen ville attackera dem. Klär man sig på det sättet är det som att hälla bränsle på elden, säger Sami Abu-Yusuf i en intervju med rysk tv, enligt Daily Mail.

Imamen, som är anställd vid Al Tawheed-moskén i Köln, hävdar att det endast är de tyska kvinnornas fel att de blev sexuellt ofredade och våldtagna.

– Händelserna på nyårsafton var flickornas eget fel eftersom de var halvnakna och använde parfym, säger han.

Över 1.000 arabiska män tros ha samlats vid den jättelika Kölnerdomen under nyårsafton. Förutom att skjuta raketer mot folkmassor och mot kyrkan ägnade sig araberna också åt att i stora grupper sexattackera och våldta tyska kvinnor.

Antalet anmälningar rörande den arabiska sexmobbens härjningar på nyårsafton har ökat stadigt och har nu passerat 800. Av dem handlar 520 om sexuella övergrepp, rapporterar Daily Mail. I minst tre fall rör det sig om fullbordade våldtäkter.

 
Ingen bild

Larjoh

22 januari 2016 17:57

SD måste ändra sina stadgar , så att lokala organisationer och länsdistrikt får ute sina representanter till landsdagar och riksdag utan den toppstyrning som fn sker av makteliten.
Vem tar detta initiativ för ökad interndemokrati i SD ?

 
Ingen bild

C Andersson

22 januari 2016 18:25

Varför inte plocka bort vigselrätten? Det skulle vara ett sätt att komma åt tvegifte, tvångsgifte, barngifte och arrangerade äktenskap?
.
Varför inte ersätta vigseln med en registrering? Med enbart kontrahenterna närvarande. Inte föräldrar, syskon eller halva släkten. En registrering där parterna får försäkra att proceduren sker av deras egen fria vilja. Rätten att utföra denna registrering skulle i så fall kunna förbehållas våra tingsrätter och eventuellt svenska ambassader. Det vill säga myndigheter och inte religiösa samfund.
.
Ett sådant förfarande innebär att prästerna i Svenska Kyrkan skulle slippa att komma i samvetsnöd när det gäller vigslar mellan samkönade.

Hur det är i andra civiliserade länder vet jag inte. Förutom hur det går till i Storbritannien. Där har man ett sådant registreringsförfarande som beskivs här ovan. Man godkänner inte en vigsel i ett annat land mellan en brittisk medborgare och någon med annat medborgarskap med mindre att det sker en registrering i Storbritannien. Inte ens vigslar i vårt demokratiska Sverige.
.
Efter registreringen kan den som så önskar givetvis ha ceremonier och bröllopsfester så mycket de vill och orkar.
.
(det här skrev jag för ett år sedan. Hur kan jag vara så cynisk)

 
Ingen bild

Dille

22 januari 2016 18:35

"Lätta steg"; Ja det är helt fantastiskt, till exempel att SD nu är större än regeringspartierna! ( s +mp)
Sen är SD nu 33 procent större än s, s som varit det statsbärande partiet i årtionden! Visst är det fantastiskt!
Och fantastiskt är också att SD skulle få 107 mandat. Det blir väldigt mycket bidrag också och därmed möjlighet till information till väljarna.
Och partier inom 7-klövern kommer nog att nyktra till när de ser hur deras politik havererat så att bidragen minskar och mandaten försvinner. Det kommer säkert att få politikerna att förhandla med SD.

 
Elake Karsten

Elake Karsten

22 januari 2016 18:45

Det är lätt att se grandet i sin grannes öga men inte bjälken i sitt eget. Inget parti är väl så toppstyrt som SD och ingenstans finns väl så många ja-sägare som i SD som vill vara Åkesson och Karlsson till lags. Uteslutningskulturen inom SD är ett sätt att bli av med självständigt tänkande individer. Detta kan bli SD:s fall en dag, att utesluta hela SDU var i mina ögon en skandal.

http://www.metrobloggen.se/bimbo

 
Ingen bild

Brandmannen

22 januari 2016 18:56

Är det någon mer än jag som uppmärksammat att det för tillfället är helt tyst från vänsterextremisterna här på bloggen? Är säkert väldigt jobbigt att ligga i vänsterfilen i dessa tider.

 
Lars

Lars

22 januari 2016 19:32

Jag hållermed dig Larjoh om det inte går eller vi får igenom allt vi vill så finns inte SD kvar och jag menar att vi måste få fram allt vad detta kostar SVERIGE. Sossarna kommer att höja skatterna dom kommer att ta från våra pensions pengarna nästa generation har inte några pengar och hämnta.Vem vill anställa dom så kallade flyktingbarnen i framtiden. Kolla deras CD (knivslagsmål bränder våldtäckter osv osv osv)tror ni Löven tar hem dom till sin bostad ?

http://lyckan

 
Ingen bild

Jonas

23 januari 2016 14:16

Till Thoralf: Din T-shirt är klockren, är den en "egen" produkt eller finns den till försäljning på något sätt?

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 14:35

Det är en gammal produkt. Tror att vi har någon kvar till försäljning i Kalmar.

 
Ingen bild

Jonas

23 januari 2016 14:46

Om det finns någon kvar, och det går att lösa via posten så har du en beställning! (Beroende på vilka storlekar som är över)

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 21:02

Skall kolla. Gissar det finns någon XL Skicka mig ett mail

 
Ingen bild

Jonas

23 januari 2016 15:33

Om det finns kvar i storlek: XL och det går att fixa via posten, så har du en beställning på G.

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

1 februari 2016 10:50

Sista diagrammet var väldigt intressant för det kan tas som en proxy för acceptans av politiska idéer. Och där ligger SD bra till. En stor andel accepterar inte deras verklighetsbeskrivning, och det har jag full förståelse för, det finns många som knappt märker av den demografiska förändringen. Men SD är också det parti som har bland det högsta stödet bland de som känner igen sig i vad som sägs och ställer upp på världsbilden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se