thoralf

Direktlänk till inlägg 19 januari 2016

UTREDNING LÄGGS NER

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2016 21:13

Polisen i Kalmar förvarnar om att utredningen om tafsandet på Larmtorget under nyårsafton sannolikt kommer att läggas ner. Jag blir inte det minsta förvånad. Enligt Östra Småland har 32 kvinnor anmält att de blivit utsatta för ofredande på Larmtorget.


Den fråga som jag ställer mig är följande. Vad har polisen gjort? Har de bara suttit på polishuset och väntat på avgörande vittnesmål?


Genom den information jag fått från busschaufförer som jobbade nyårsafton vet jag att många utrikes födda kom med Kalmar Läns trafiks bussar till Kalmar under nyårsafton. Har polisen kollat  med KLT och chaufförerna varifrån dessa män kom? Kom de ifrån asylförläggningarna i närområdet?


Barometern skriver att polisen arbetat intensivt med utredningen i 20 dagar. En lögn! Polisen började inte jobba med detta förrän den 5-6 januari och idag är det den 19 januari. Hur Barometern kan få det till 20 dagar är lite märkligt. Skulle vara intressant att läsa vad polisen gjort under dessa ca 14 dagar förutom att förhöra de drabbade. Har man besökt asylförläggningar och pratat med personalen?


Det uppkommer ett antal frågor när man börjar fundera kring detta. Tror jag skall ställa dessa frågor till berörda personer.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

19 januari 2016 21:19

Jag har absolut inget förtroende för någonting i detta landet längre. Förstört. Fördärvat. Förrått. Inget att ha. Låt det förfalla.

 
Ingen bild

Martin

19 januari 2016 21:36

När Fredrik Federly blev misshandlad kollade man bara närliggande mobilmaster och hittade snabbt de skyldiga. Fast han är ju politiker. Då blir det fart på poliserna.

 
Ingen bild

Pernilla

19 januari 2016 21:38

Ställ frågorna, Thoralf!
Jag undrar nästan om polisen ville få in alla videos, så att inga bevis finns kvar hos allmänheten/de drabbade. Så lite litar jag på polisen. Tragiskt! Hoppas folk gör kopior.

Thoralf Alfsson

19 januari 2016 21:55

Har redan ställt en del frågor på mejl!

 
Gubben o Gumman

Gubben o Gumman

19 januari 2016 22:18

Fel kategori män, kostsamt att utreda, börjar man härja runt på kollektiva boenden, så får man pressen på sej, "Alla män i Sverige är potensiella taffsare", samma diskussion som registret över resande kommer som ett brev på posten.

Resultat: Ilskan stiger några snäpp till, bara det borde göra att man satte in stora resurser, hur kommer det annars att se ut på Larmtorget 2017.

Går det åt helvete så har polisen i Kalmar en stor del i det

http://gjkr

 
Ingen bild

tonton

19 januari 2016 22:27

Om dessa berikande element har tagit bussen till å från stan torde de ha använt av oss finansierade busskort, dvs bussbolaget bör ha såväl tidpunkter och innehavare registrerade -Men man är väl (med flit) försent ute... såklart

 
Ingen bild

Niklas R

19 januari 2016 22:37

Bussarna har väl kameror ombord, så då borde polisen kunna få en bra bild av vilka som fanns ombord på bussarna och när. Så om ett vittne kan säga att en person var klädd på ett visst sätt så borde det finnas video på vilken buss denne åkte, från var och när, samt när den åkte tillbaka.
Det är en början. Men det är väl för mycket jobb för de stackars utredarna. Bättre att koncentrera sig på svensson-brott istället som inte ger så mycket negativ PK PR.

 
Ingen bild

Marita

19 januari 2016 22:49

Är det något nytt att Kalmarpolisen inte har dom vassaste knivarna i lådan, precis som Kalmar kommuns eminenta tjänstemän?

Innebandy och munkar brukar Leif GW prata om...

 
Ingen bild

carl

19 januari 2016 23:25

tysk polis är lika fientlig mot sin befolkning som de är i Sverige. ett barn rövas bort och våldtas i 30 timmar och polisen gör ingenting. ofarlig video när anhöriga protesterar mot polisen.
http://www.liveleak.com/view?i=620_1453080519

Pernilla! När eritrianen slaktade mor och son på IKEA. poliserna beslagtog alla mobiler från vittnen, så inga bevis skulle komma utanför 7 klöver-regimens polis.

alltid vid övervakningskameror så är dom inte igång, bevis förstör när utlänningar begår ett brott mot svenskar.

bra att SD hjälper Svenskar som kommit i kläm av 7 klöver regimens kreatur.
http://www.friatider.se/heml-se-lars-67-sd-r-det-enda-parti-som-hj-lper-oss

 
Ingen bild

lecomte

19 januari 2016 23:57

När inte Leif G W Persson klarar av att väcka upp poliserna ur "sinnesfriden" så lär inte någon annan klara det heller.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 januari 2016 00:01

"Utredningen läggs ner"

Förvånad? Nej, inte med Dan Eliasson som polischef. Då skall det mesta döljas.

Ägnar sig polisen åt skyddande av brottsling?

Sannolikt!

 
Ingen bild

robban

20 januari 2016 00:02

polisen har troligtvis gjort allt som räknas upp och har koll på vilka, när och hur det gick till men ledningen säger nej pga dålig press, de är underåriga och allt det där som gör att resultatet blir noll och ingenting oavsett hur de agerar. att fega ur är billigare

 
Ingen bild

Göta

20 januari 2016 00:19

Det kanske blir svårt att få reda på vad polisen har gjort med de anmälda brotten, Thoralf

"Polisen hemligstämplar asylsökarnas brott" enligt artikel i Fria Tider (och Värmlands Folkblad).

http://www.friatider.se/polisen-hemligst-mplar-asyls-karnas-brott

 
Ingen bild

Observer

20 januari 2016 01:36

Det bästa poliser kan göra för att protestera mot polisledningen högt upp som ger dem dåliga löner, villkor och vägrar att lyssna torde vara att alla poliser nu MANGRANT -på olika sätt som det bara kan och går visar på problematik som man uppifrån tycks vilja förringa av politiska skäl.
På Twitter kan numer den vanliga medborgaren läsa om den vanlige polismannens arbete, Detta är bra. Man kan se att polisen gör ett oerhört starkt arbete men att man är djupt missnöjd med polisledningen. Den vanlige polisen vill inte bli satt att räkna pinnar och bötfälla Svensson som kör till jobbet 6km/h för fort. De vill utreda brottslighet och göra vårt samhälle till en trevligare och tryggare tillvaro. Polisen har stort stöd bland allmänheten som blir enormt stort när de visar o tydliggör för vanligt folk vad som sker nu i vårt samhälle, Ty det signalerar tilltro till folket och ger mycken respekt åter.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 januari 2016 02:41

"exempelvis bör personer med tillfälliga uppehållstillstånd inte automatiskt få tillgång till välfärdstjänster och ersättningar, skriver moderatledaren Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson (M)"

http://www.dn.se/debatt/begransa-valfarden-for-de-med-tillfalliga-uppehallstillstand/

Hur har dessa människor mage att ens yttra ovanstående?

Det är EXAKT samma personer som med glädje röstade fram vård åt illegala invandrare. Det är motbjudande och direkt äckligt att höra dessa förbannade hycklare. Nu har vi inte ens råd att ge gamla äldreboende p.g.a att invandringen ruinerar landet i rasande takt.

 
Ingen bild

World Traveller

20 januari 2016 06:54

'Vi tar detta på största allvar och lägger därför ner utredningen' säger polisen. Är de så satans rädda för media? Och varför skyller media på svenska män istället för på de "stackars flyktingar" som faktiskt är skyldiga?

 
Ingen bild

Ludvig

20 januari 2016 07:11

Otroligt dåligt. Vore det svenskar som bråkat då skulle väl alla resurser använts.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 januari 2016 07:32

@Cosmik Debris. Visst, självklart. Med en rikspolischef som Eliasson är det en klok analys. Ingen skugga ska falla på våra "Nysvenskar". När de sedan som i detta fallet enligt den politiskt korrekta ordlistan ska kallas för baaaarn, så har säkert det utgått order ovanifrån..

 
Ingen bild

Rolf Dahl

20 januari 2016 07:58

Det var väl även flickor under 18 år som blev skändade ? Alltså barn.
Offren måste gå samman med hjälp av anhöriga, vänner etc. och driva på så att detta INTE läggs ner.

 
Frågande

Frågande

20 januari 2016 08:00

Även i DN (!) idag:
"Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden. Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia."
http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-hemlighaller-fakta-om-sitt-flyktingarbete/

Varför inte fråga om vad "allt" kostar och sen om vad "allt utom kod 291" kostar och sen göra subtraktionen själv! Förhoppningsvis finns det poliskommunikatörer som vill att uppgifterna kommer ut.

http://status.st

 
Ingen bild

Pelle

20 januari 2016 08:09

Klart att dom lägger ner utredningen. Inget vittne har uppgett en gärningsmanprofil som polisen kan utreda. Polisens gärningsmanprofil är en vit man som med sina vita kompisar har tafsat i grupp och den är svår att finna. Allt enligt vänster tidningarna.

 
Ingen bild

Steve Nilsson

20 januari 2016 08:23

Anmälningar som rör asylsökande förses med koden "291"

 
Ingen bild

OH

20 januari 2016 08:34

Lägg inte all skuld på poliserna, skulle det komma till åklagare blir det säkerligen nedlagt, dom har sin agenda, dom siktar på att bli överåklagare hoppas vidare på en tjänst som riksåklagare.Det gäller således även för dom att krypa för nuvarande överhet.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

20 januari 2016 08:57

Frågan som absolut måste ställas om förundersökningen läggs ned är mycket enkel. Varför?- Äger SD representation i polisstyrelsen så utgör frågan enligt mitt förmenade ett prioriterat ärende.

Den enskilde polistjänstemannen gör säkert så gott det går. Ingen skugga må falla över polisen. Det är åklagaren som är förundersökningsledare och som också, för att tala militärspråk, ´för befälet ´i utredningen.

Åklagaren har att bedöma om det finns möjlighet att på objektiva grunder leda förundersökningen till ett allmänt åtal och en fällande dom i Tingsrätten.

Om det nu skulle bli så olyckligt att förundersökningen av olika skäl läggs ned är detta i sig, och enligt mitt förmenande, en stor kränkning av alla de tjejer och kvinnor som blivit sexuellt trakasserade.

Men det finns faktiskt en utväg för de 32 målsägande. Det är att i en grupptalan ta ut en enskild stämning mot förövarna. Det finns säkert duktiga advokater i Kalmarområdet som skulle vilja ta sig an fallet.

Det är oerhört viktigt att de kränkta kvinnorna får upprättelse och att samhället statuerar ett rejält exempel. Absolut. Kvinnofriden måste hävdas.

 
Ingen bild

Pippi på foto

20 januari 2016 09:29

Förvånad? Nä, inte i detta land!

 
Ingen bild

Tony

20 januari 2016 10:16

Det är väl i Tyskland som i Sverige att Polisen har order
från högsta ort att mörka när brott utförs av invällare.
Det är ungefär som ett medgivande till dessa bastarder, att
det är tillåtet för er att sexuellt trakassera Svenska
tjejer, vi betalar till och med Bussbiljetterna så att
ni kan utföra era brott, för det är faktiskt ett brott
att ofreda någon sexuellt!

 
Ingen bild

Gute

20 januari 2016 11:55

Polisen: Inga ofredanden i Fårösund!!

Polisutredningen nedlagd – Det går inte att styrka brott, säger kriminalinspektör Kristian Karlsson.
Onsdagen den 13 januari gjorde Region Gotland en polisanmälan om misstänkta sexuella ofredanden på ungdomsgården i Fårösund kvällen innan.

http://korta.nu/ZFc

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 januari 2016 12:06

Kod 291. När verkligheten är för känslig för väljarna...

 
Ingen bild

Lena

20 januari 2016 13:22

http://avpixlat.info/2016/01/19/nigel-farage-om-migrantvaldet/

Våldet är ALLA kvinnors mardröm - och det kommer att bli svårt för FI, alla hycklare inom 7K som kallar sig feminister men inte menar något med det.

Se till att få fler kvinnor att rösta SD för att få en ledning som står på vår sida och framför allt börja ta itu med problemen, inte bara spä på problemen.

 
Ingen bild

J B Doe

20 januari 2016 13:43

Kan inte särbehandling med hjälp av kod 291 ses som ett uttryck för rasismP?

 
Ingen bild

C Andersson

20 januari 2016 15:10

Nu är det barnäktenskapen som är på tapeten. Det borde inte vara så svårt att få bukt med tve- tvängs- och barn-giften om bara viljan funnits. Men någon sådan vilja finns inte.

 
Ingen bild

Gute

20 januari 2016 16:13

Visby och Fårösund 2016-01-20

Fortsatta utredningar om sexuellt ofredande!

– Men till skillnad från den nu nedlagda utredningen, handlar det här mer om att tjejer ska ha blivit fysiskt tafsade på mot sin vilja, säger Susanne Wihlborg.

http://korta.nu/RGc

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

20 januari 2016 16:14

DN gör en kappvändning "de Lux"?

I takt med sjunkande upplagor ser sig nu DN (Dagens Nyheter) tvingade att göra en "kappvändning". Bra gjort att komma till insikt. "Sent skall syndaren vakna", säger det gamla ordspråket.

Bakgrunden till historien är att svensk polis fått tydliga order från "högsta ort" att mörka precis allt som har med invandring och migration att göra. Ärenden som kan hänföras till dessa kategorier skall förses med en kod som benämns 291.

"Inget skall ut" meddelar DN.

Nu börjar vi se följderna av den nye rikspolischefen Eliassons värv. Eliasson levererar nu det Löfven vill ha. Det vill säga. Största möjliga tyyyystnad !

En anställd vid polisens kommunikationsavdelning uttrycker sig så här i DN:

[...Situationen börjar bli farlig. Allt som snuddar vid invandringsfrågor skall hållas hemligt och min enda slutsats är att man av något slags politiska skäl inte vågar visa verkligheten som den är...]

Nils Funcke som är en ledande expert på offentlighet sågar enligt DN det hela som "absurt".

Min slutsats är följande. När vi inte ens kan ha förtroende för polisens arbete och rapportering. Vart är då landet på väg. I min lilla värld finns det ingen annan lösning än att SD tillsammans med allianspartierna avsätter rikspolischefen.

Så här kan vi definitivt inte ha det. Och så här kan det absolut inte få fortsätta. Inte på några villkor.

 
Ingen bild

World Traveller

20 januari 2016 17:13

Owe, sluta vara så naiv! Allianspartierna är ju på samma sida som de rödgröna. Deras ''fajter'' i tv är bara spel för galleriet.

 
Ingen bild

Tony

20 januari 2016 17:43

Det är ynkligt att inte oppositionen har så mycket
ryggrad att man begär misstroendevotum mot det skämt
till regering som vi begåvats med. Stefan Löfvens trams
om att han leder en arbetarregering är patetisk, för vilka
är det som får bära bördan av hans vidlyftiga flyktingpolitik
om inte just vanliga löntagare, som med ökad beskattning
får betala detta dyra experiment.
Hans dröm om att vara en humanitär stormakt är bara trams,
däremot är han och hans regering en stormakt i Ren Idioti!

 
Stefan K

Stefan K

20 januari 2016 18:02

Det är många som börjar tappa förtroendet för polisen och jag tror inte killarna och tjejerna som dagligen möter vardagen på gatan är måltavla för ilskan. Det är som vanligt cheferna, ni vet de där som sitter finklädda på kontor och tjänar en jävla massa pengar.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Stefan K

20 januari 2016 18:05

Marcus Birro skriver bra om det nya Sverige där t.o.m polisen mörkar nyanländas brott.

http://marcusbirro.se/kod-291-att-bygga-ett-nytt-land-i-ruinerna-av-alla-logner/

 
Ingen bild

crille

20 januari 2016 18:21

Undra om polisen verkligen vill ha det så som det är nu? Eller om det är order upp i från? Som ni alla vet! Sanningen kommer alltid fram.
Bra jobbat Thoralf! Att du mailat dom

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

20 januari 2016 19:37

Svar till signaturen "World Traveller".
Nej naiv .Det är jag lång ifrån. Jag såg bara en möjlighet i min kommentar. Om än kanske en utopisk sådan. Ett önsketänkande.

Alliansen skulle aldrig (?) våga sig på att tillsammans med SD börja föra en politik som är bra för landet. Detta kan vi glömma.

Men till slut kommer dom (alliansen) kanske till en insikt. Till vägs ände,nå´t. Vad vet jag. Som det ser ut nu så har vi i riksdagen sju "socialdemokratiska" partier med varierande kulör och inriktningar.

Den reella oppositionen. Den står SD för. Absolut. Sedan kan jag dela din oro. Efter att ha sett den senaste partiledardebatten där Jimmie Åkesson på ett förträffligt och smart sätt i polemik med moderatledaren Anna Kindberg Batra tog upp MUF (Moderata Ungdomsförbundet) krav om att regeringen skulle fällas.

I en kameravinkel kunde man där se hur den så kallade statsministern Löfven hånlog när frågan kom på val.Så visst. Jag tror också att det är uppgjort. Allt för att lura det svenska folket. DÖ (Decemberöverenskommelsen ) lever vidare. Men i en annan tappning.Och hur länge ?

 
Ingen bild

C Andersson

20 januari 2016 22:30

Tafsande? Troligen försök till gruppvåldtäkt skriver Expressen/KVP

http://www.expressen.se/kvallsposten/azamjon-23-raddade-utsatt-kvinna--prisas/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se