thoralf

Direktlänk till inlägg 18 januari 2016

KOSTNADERNA FORTSÄTTER ATT SKENA

Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2016 19:17

 


Etableringsreformen är en katastrof! Det konstaterade Riksrevisionen redan för mer än ett år sedan. Den enda funktionen som etableringsreformen fyller idag är att avlasta kommunerna från det ekonomiska ansvaret för nyanlända i kommunen under 24 månader. Det är den tragiska sanningen och verkligheten. Moderaterna vill förlänga reformen till 36 månader. Oavsett 24 månader eller 36 månader är det skattebetalarna som får ta kostnaderna.


Kostnaderna fortsätter att skena!


Jag har fått ta del av kostnaderna för etableringsreformen och de ersättningar som betalas ut i Kalmar län. Siffrorna för december är ännu ej offentliga. Men jag väljer ändå att publicera de siffror som gäller fram till november 2015. Ersättningarna som betalas ut i Kalmar län under 2015 ligger sannolikt på närmare 130 miljoner kronor. Om trenden fortsätter blir det sannolikt 160-170 miljoner kronor under 2016.


Hur många kan komma ihåg att media skrivit om kostnaderna för etableringsreformen på lokal nivå? Den journalist som kan länka till en sådan artikel får gärna skriva en kommentar till blogginlägget.


Kom nu ihåg att efter 24 månader i Etableringsreformen är det kommunerna som får ta över kostnaderna!


PS

När jag även får siffrorna för december kommer jag publicera siffrorna för samtliga kommuner i Kalmar län.


Ett nytt avslöjande från granskning Sverige!


 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 januari 2016 19:30

Frångår ämnet men detta är glödhett och gör mig fullständigt vansinnig.


Den galne vänsterpartistiske lokalpolitikern Måns Vestin har skrivit en debattartikel om att han själv en gång tafsat en tjej på rumpan i samband med ett krogbesök. Därför har sexattacker på småflickor inget med kultur eller etnicitet att göra. Anekdotiskt och ohederligt så det dånar om det alltså. Det är dessutom en grov kränkning av hyggliga svensk tonårskillar.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article22095680.ab

Nu rapporteras det om att BARNÄKTENSKAP är vanligt förekommande i vårt land samt att det dessutom sker med myndigheters goda minne. Så unga flickor som 12-14 år rapporteras det om.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6347194

Inom vissa invandrargrupper är också INAVEL och KÖNSSTYMPNING regel snarare än undantag.

Nu väntar vi med spänning på vad den galne kommunisten Måns Vestin har att säga om barnäktenskap, inavel och könsstympning

Är barnäktenskap, inavel och könsstympning också något som Måns Vestin anekdotiskt och ohederligt kan leda i ”bevis” är en typisk svensk företeelse? Om, ja är jag mycket intresserad av bevis på det.
Jag blir så in i helvete förbannad på detta hyckleri och att man relativiserar hemskheter som barnäktenskap, inavel och könsstympning. Var är Schyman och F! ?
Nej, ohederliga ynkryggar och opportunister är vad de är hela bunten.

 
Ingen bild

OV

18 januari 2016 19:36

Granskning Sveriges avslöjande är bara toppen på ett isberg. Som ordningsvakt får man se mycket. Inte bara mycket sextrakasserier. Väldigt många personrån. Om svenska folket bara visste.

 
Ingen bild

World Traveller

18 januari 2016 19:47

När kommer kraschen? Blir det som i Rumänien 1989 tro, eller kommer Saudiarabien att fortsätta låna pengar till Sverige tills landet är moget att tas över?

 
Ingen bild

Demokratur

18 januari 2016 19:50

Nu kör vi!!! Med vänster och liberalerna med expressfart rakt ner i avgrunden. Nu ska Sverige sänkas en gång för alla....
Vi normala människor gråter en tår över det Sverige som var. Ett fantastiskt land. Nu på väg mot avgrunden med PK-politiker vid rodret. Politiker framröstade av svensken. Svenskarna, världens med oikofoba folk. Hoppas någon gör en studie i framtiden och tar reda på hur det kunde gå som det gjorde.

 
Ingen bild

Hasse

18 januari 2016 20:09

Precis, efter 24 månader i Etableringsformen så måste kommunen överta kostnaderna. Inte många "vanliga" människor har förstått det vi måste hjälpas åt att få ut budskapet till de som inte har förstått.

 
Ingen bild

Hacke

18 januari 2016 20:33

Du är en klippa Thoralf när det gäller att avslöja våldtäkten på vårt land i alla dess former.
Har aldrig någonsin sett någon redovisning i lögnmedia på detta tilltag som går under det missvisande namnet etableringsersättning. Det är ren stöld från oss skatteslavar som dessutom visar på katastrofalt dåligt utfall ända sedan starten. Ännu ett experiment i mångmiljardrullningen kring nyadeln signerat Reinfeldt som bara göder fifflare och borde vara begravt för länge sedan.

 
Ingen bild

Något för fler kommuner

18 januari 2016 20:51

SD-politiker hjälper hemlösa – men bara svenskar

Sverigedemokraternas ordförande i Stockholm startar boende för hemlösa. En förutsättning för att få hjälp är svenskt medborgarskap. Stockholms stad tillbakavisar helt påståenden om att EU-migranter skulle prioriteras i kommunens hjälparbete.
http://www.svd.se/sd-politiker-hjalper-hemlosa--men-bara-svenskar/om/sverige

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2016 21:03

Jag hoppas att åtalen mot de ansvariga också kommer skena i takt med kurvan ovan!
Precis som åtalen mot media; SKYDDANDE AV BROTTSLING.

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2016 21:07

-Tänk om maffian i USA på 20-talet hade haft liknande skydd av massmedia?

..Då hade väl AlCapone varit statschef

 
Ingen bild

Tant_Karin

18 januari 2016 21:08

Det som är speciellt med etableringsreformen
i förhållande till försörjningsstöd, pension etc är att den är individuellt, dvs om 2 vuxna personer bor ihop räknas det inte som om vissa kostnader blir mindre, är gemensamma, utan ersättningen utgår oavsett.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN. Fristående skribent

18 januari 2016 21:35

Ang. kostnaderna för etableringsreformen.

Det är uppseendeväckande siffror. Det ser säkert ut på liknande sätt i andra landsting runt om i landet.

I perspektivet av de redovisade kostnaderna för etableringsreformen några kommentarer kring äldrevården.

Under 2000-talet har det enligt bland annat Text TV försvunnit 38 000 platser på äldreboenden i Sverige. Samtidigt har ribborna satts högre för de äldre att få komma in på dessa boenden.

I mina trakter gjordes delar av ett äldreboende om till ett boende för så kallade "ensamkommande flyktingbarn". Trots att ett stort behov av platser för äldre finns.

Åkommor som för ett 20-tal år sedan hade varit självklara för en plats på ett äldreboende gäller inte idag.

Allt fler äldre måste idag bland annat förlita sig på sina anhöriga.Och tvingas bo kvar i sina bostäder trots att de inte längre orkar.

Det är skamligt hur man från den maktägande eliten av olika kulörer behandlar folk.Som med hårt arbeta varit med om att ta Sverige från ett fattigt land till en välfärdsstat (som tyvärr krackelerar)

En retorisk fråga. Vi betalar i Sverige något av världens högsta skatter. Direkta och indirekta. I olika led. Vart tar alla våra skattepengar vägen kan man undra?

Ett viktigt samhällskontrakt är enligt min mening nu brutet. Man blir bara ledsen och fö*bannad när man tänker på vart landet håller på att ta vägen.

 
Ingen bild

Lotta

18 januari 2016 21:39

32000 platser på äldreboenden har försvunnit på 2000-talet. Nu måste våra äldre gå till domstol för att få rätt till en plats. Hur många boenden för sk "ensamkommande flyktingbarn" har öppnats under samma tid? Där har tydligen kommunerna krav på sig att ordna boenden åt utlänningar. Där skall man inte spara ett öre. Man mår uppriktigt illa över hur våra gamla som byggt upp vårt land och vår välfärd behandlas. Kom inte och snacka om att ställa grupp emot grupp, det kommunerna gör är att premiera en grupp, utlänningar på bekostnad av våra gamla. Något SD borde ta upp.

 
Ingen bild

Observer

19 januari 2016 08:36

DECEMBERÖVERENSKOMMELSEN
-Vi har fått politiker som ingen vill ha.
- Som gör det ingen av oss vill.

Batra måste väl för helvete inse att det är dags att fälla regeringen nu, Helst innan högafflarna åker fram.

 
Ingen bild

calle

19 januari 2016 12:14

på White-tv får man veta att det troligen är långivare som skapat flyktingströmmarna till Tyskland och Sverige, för att få tillgång till dessa fd rika länders tillgångar.
Sverige blir nog i statsbankrutt när riksbanken(RISK-banken) inte kan längre skapa pengar ur tomma intet i datasystemen. eller kan risk.banken som stefan Yngves säger skapa pengar, hålla på i evighet? landet måste väl ha en guldreserv som motsvarar värdet av kapitalet som finns i omlopp.

AV VEM, LÅNAR STATEN PENGAR FÖR ATT FINANSERA TOTALINVANDRINGEN ?

Sverige blir nog som i afrika där naturtillgångar roffas och befolkningen är upptagna med interna konflikter och slås ned av miltär.

en ny nackdel med 7 klöverns pk-sverige: asylsökande kan köra bil utan körkort och utan trafikförsäkring på bilen. polis och myndigheter får ju inte göra nåt. man kan läsa på flashback där folk har skrivit om sina olyckor i trafiken

 
Ingen bild

calle

19 januari 2016 12:15

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6345971

polisen finner massor med körkortslösa

 
Ingen bild

Lena

19 januari 2016 12:49

@Cosmik Debris måndag 19.30
Nog är det mer än märkligt att västerpersoner kan förödmjuka sig själva till den milda grad, för att påstå något så dumt att Tarrush gamea(= att killar i grupp angriper tjejer/kvinnor) inte existerar, utan det jämförs med fulla män på krogen som tafsar. Det finns även fulla kvinnor som tafsar på krogen. De som inte gillar dessa krogmadamer eller fulla "gubbar" på krogen brukar inte gå dit. Så enkelt är det.
Men Taharrush gamea är något helt nytt och drabbar endast tjejer/kvinnor av män från MENA-länder, och det är helt öppet i det offentliga rummet/gatan. Det händer därför att dessa män hatar kvinnor och gärna vill visa detta. Men det kan inte vänsterfolket se. De är riktigt ointelligenta och verkar helt sakna gränser. Dessutom verkar denna kille också avsky tjejer. Aldrig att han skulle ställa sig upp och försvara svenska kvinnors heder.

Sverigevänner, det är mörkt nu men vi får inte glömma att ställa upp för varandra och vår heder. Den enda ljusning jag sett numera är att de (vänstern) numera faktiskt erkänner att det finns svenskar. De insåg till slut att det inte gick att förneka. Nånting har i alla fall hänt inne i deras små hjärncentra.

 
Ingen bild

TomasPL

19 januari 2016 12:54

Lättklädda Cheerleader flickor rättar den Svenska landslaget som befinner sig i Polen. Jo, det är faktiskt sant!

 
Ingen bild

Tony

19 januari 2016 13:48

Med en opposition värd namnet så hade misstroendevotum
begärts för länge sedan. A.K Batra är helt enkelt för
feg, hon vet om Sveriges problem och att det kommer svåra
tider. Hon har ju själv genom sin företrädare skapat dom
allra största problemen med permanent uppehållstillstånd
för Syrier, ett praktexempel på när dårskapen har nått
sin högsta höjd. När denna fribiljett utverkades blev
alla grannländers medborgare även syrier, det var bara
att ljuga om att man var från Syrien så hade man gratis
inträde till Nollkoll landets smörgåsbord!

Den enda verkliga oppositionen stavas SD!

 
Ingen bild

Tony

19 januari 2016 13:53

Det måste vara pinsamt för journalisterna på
tidningarna Barometern och Östran att se en
privatperson göra det jobb som det borde åligga
Dem själva?

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

19 januari 2016 15:38

Kommentar till signaturen "Lena"

"Taharush gamea" är killar som i grupp och utan sans och förnuft angriper ensamma tjejer och kvinnor med sexuella anspelningar och handlingar. Ett totalt oacceptabelt fenomen som vi fått i kölvattnet av migrationsvågen.Detta skall ingen tjej eller kvinna behöva tolerera.Absolut inte

Detta är nu inte bara ett storstadsfenomen. Utan förekommer i de flesta större städer. Det som förvånar mig är att dessa kränkningar skall förbigås med största möjliga tystnad. Många verkar leva efter devisen. Det finns ett problem. Förneka problemet och försök på alla tänkbara sätt att flytta fokus från vad det egentligen handlar om.

Man kan undra varför och vilka man vill skydda?
När allt detta pågår är det väldigt tyst från radikalfeminister som i alla andra sammanhang brukar tala vitt och brett om det "patriarkala förtrycket". Var finns ni nu ?

Var finns exempelvis Gudrun Schyman, och hennes rödvinspimplande innerstadstjejer inom FI i denna fråga. Och varför är det så tyst från riksdagens radikalfeminister. Det vill säga socialdemokratiska och kommunistiska kvinnor.

Ingen har från det hållet begärt en extra riksdagsdebatt med anledning av den tragiska utvecklingen som "Taharush gamea" medför.Varför? Svaret är att det är ett mycket obekvämt ämne. Världsbilden om mångkulturens förträfflighet rasar. Och det vill man ju inte riskera!

 
Ingen bild

memento

19 januari 2016 16:23


Låt oss antaga att det på vår planet (JORDEN) finns minst 6 milliarder mäniskor av totalantalet 7,2 milliarder, som har lägre levnadsstandard än vad man genomsnittligt har i Tyskland, Sverige eller Holland.

Om bara 9 % av 6 milliarder begav sig av och flyttade till Europa för att ta del av den utbredda godheten, så skulle de utgöra 540 millioner människor, vilket är mer än det totala antalet invånare i hela EU.

Skulle godheten räcka till åt alla dessa?
Pengarna skulle det inte!

läs mera:

Stavanger Aftenblad--Den nye folkevandringstiden
af PEDER JENSEN (ALIAS FJORDMAN)-PUBLISERT: 17.JAN 2016 21:43----Det er totalt urealistisk å løse sosiale problemer gjennom migrasjon av milliarder av mennesker. De aller fleste sosiale problemene til landene i sør må løses lokalt.
-----
http://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/Den-nye-folkevandringstiden-3850085.html

 
Ingen bild

Vaken

19 januari 2016 17:16

@ Calle
Just precis; det är verkligen ingen slump att Turkiet tittar åt andra hållet och låter massorna välla in över gränserna och vidare in i grekiska övärlden, där man med en utsugen stadsapparat inte har någon rimlig chans att kontrollera dessa hundratusentals "asylsökande" från 3:e världen....Synd tycker vi inte om dessa lyxlirare som i senare skede tar taxi från norra Grekland ner till Aten när vädret blir lite kyligare....Hörde ni? Taxi!!!! Något man betalar runt 1000 Euros för (per bil).......Inga problem!

Fenomenet av denna tsunami hotar hela västvärldens välfärd, säkerhet, moral, kultur.....Detta måste stoppas!!! Därför är Thoralfs blogg, uppdrag granskning etc otroligt viktiga för att föra ut INFORMATION om vad som egentligen händer när etablissemangets journalister inte fattar bättre än att tiga stilla, eller rättare sagt undanhålla fakta! Skäms ni inte era ynkryggar!!!!!

Resultatet låter inte vänta på sig! Istället för att rapportera övergrepp och kriminella handlingar till polisen & den svenska pressen vänder man sig nu direkt till UTLÄNDSK media. Aldrig någonsin har Sverige figurerat så mycket i internationell press som de senaste veckorna och tyvärr endast för den ena uppseendeväckande politiska skandalen efter den andra.......

Vad sägs om detta lilla klipp från en stadsbuss i Sverige igår där en ----- hotar och spyr galla över sina medresenärer ? Just det, publicerat direkt i Daily Mail...Bra reklam för Sverige inte sant? Bra att skiten läcker ut!!!

http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1245007/Angry-man-Swedish-bus-talks-revenge-Taliban-return.html



Hela Europa är helt överväldigat, med ett par få undantag...


 
Ingen bild

Pepparholm

19 januari 2016 17:31

#Tony. Ja! Ägarna borde göra en effektivitets- och kunskapsundersökning på redaktionerna. Sedan lönesänkning.

 
Ingen bild

Tony

20 januari 2016 18:57

Det är inte första gången som Margot Wallström tränger
sig före i bostadskön, det skedde även 1988, fast det
har hon säkert glömt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards