thoralf

Direktlänk till inlägg 17 januari 2016

DRÖMMARNAS VÄRLD

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2016 20:02

Efter valet eller var det kanske innan valet 2014 som Stefan Löfven gick ut och lovade att han skulle se till att Sverige fick Europas (EU:s) lägsta arbetslöshet senast till 2019. Det har egentligen ingen betydelse om det var före valet eller efter valet, löftet är fortfarande detsamma.


Socialdemokraterna i Kalmar ville inte vara sämre. När Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet presenterade sin budget i maj 2015 lovade man att halvera arbetslösheten till 2019, alltså under innevarande mandatperiod. Undrar om det även gäller utrikes födda ;-)


Jag hoppas att kommunalrådet Johan Persson (S) tillsammans med de andra kommunalråden avgår om de inte håller det löftet. För då kan de redan börja planera för det!


Innan jag visar lite statistik som lokal media undviker att visa tänkte jag först skriva lite om bakgrunden. Den som kommer till Sverige och söker asyl hamnar först hos Migrationsverket och där var handläggningstiderna 2012-2013 ungefär 6-8 månader. När sedan någon fått uppehållstillstånd och skall de placeras i en kommun, vilket då kunde ta ytterligare någon eller några månader. Väl i en kommun hamnar de i etableringsreformen under 24 månader. Först därefter kommer dessa personer hamna hos Arbetsförmedlingen om de inte lyckats få en egen försörjning. Det innebär i praktiken att det då dröjer ca 3 år innan dessa personer börjar påverka antalet arbetslösa och Arbetsförmedlingens statistik. Vilket innebär att de effekter vi sett på Arbetsförmedlingens statistik under 2015 i huvudsak härrör ifrån de som sökte asyl i Sverige under 2012. Kom också ihåg att under 2012 sökte ”endast” ca 43 800 asyl i Sverige.


Jag har nöjt mig med att ta fram statistik från maj-dec under 2015 med anledning av att Socialdemokraternas löfte kom under maj månad.


I Kalmar län har andelen arbetslösa stigit från ca 7,2 procent i maj till ca 8,0 procent i december. När det gäller utrikes födda har andelen stigit från ca 27,5 procent till ca 30,6 procent enligt nedanstående diagram.


 


I Kalmar kommun är siffrorna liknande. Andelen arbetslösa har stigit från 7,2 procent till ca 7,7 procent. När det gäller utrikes födda har andelen stigit från ca 23,5 procent till 25,6 procent under ca 6 månader enligt nedanstående diagram. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet i Kalmar har alltså lovat att halvera arbetslösheten, vilket alltså innebär att den skall ner till 3,6 om man utgår från 7,2 procent under maj.


 


Kom nu ihåg den bakgrund som jag nämnde i inledningen. Under 2012 var det ca 44 000 asylsökande. Under 2013 steg det till ca 54 000 asylsökande för att under 2014 öka till ca 81 000 asylsökande. Vad tror ni kommer hända med antalet arbetslösa och andelen arbetslösa under 2016 och 2017?


När vi sedan betraktar 2015 blir man minst sagt mörkrädd då antalet asylsökande var ca 163 000.


Lars Borgemo som varit Migrationsverkets chef i Kalmar län börjar ett nytt toppjobb i mars som chef för Arbetsförmedlingen i Norra Kalmar län. Han kommer säkert få mycket att göra med sina ”kunder” från Migrationsverket. Till Barometern säger Lars Borgemo.


  -Det känns naturligt och kul att få jobba vidare med de som får uppehållstillstånd och är i en ny situation, de har otroligt mycket kompetens.


Undrar om svenskar skall göra sig besväret att anmäla sig hos Arbetsförmedlingen när Lars Borgemo tar över. Jag undrar dessutom vilken otrolig kompentens dessa har. I veckan kunde vi läsa i Barometern om en 15-åring som gjorde sin första dag i skolan. Alltså inte bara i Sverige, utan överhuvudtaget. Vilken kompetens besitter den 15-åringen? Sin kulturella kompetens som vi sett prov på under senaste tiden?

 

Var och en som kan se lite klarsynt på detta inser vad som kommer hända på arbetsmarknaden när dessa volymer av asylsökande får fullt genomslag de kommande åren fram till 2019.

 

Socialdemokraterna Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Johan Persson tycks befinna sig i drömmarnas värld!
 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

17 januari 2016 20:30

Jag tror 2016 kan bli intressant. Sanktionerna har ju lyfts mot Iran (även om jänkarna nu ser ut att ångra sig) vilket innebär att marknaden kommer att svämmas över av billig olja. Det snackas om att priset per fat kan sjunka så lågt som till 10 dollar. Irak kommer nu att börja med fracking samtidigt som irakiska dhinarer faller i värde. 53.000 brev har skickats ut till ungdomar i Basra som säger att det inte kommer att finnas några jobb till dom på åtminstone 3 år. Stora militära förband har återvänt till Basra tillsammans med splitternya T-72 stridsvagnar och andra pansarfordon. USA och EU har de senaste två månaderna hjälpt "rebellerna" i Syrien mwd logistik och träning och nu plötsligt har IS framgångar på slagfältet igen och genomför en massaker på kvinnor, barn och gamla i Deir Al-Zhour. Oljeindustrin och stålindustrin genomför massuppsägningar. Antalet migranter som väntas invadera Europa beräknas vara mycket högre än förra året. Konstgödsel stjäls som aldrig förr och polisen och media mörkar vad det används till. Kommer detta år att bli upploppens år tro? Vi får väl se och hålla tummarna att det blir nyval så att vi kan få politiker med en IQ högre än en vattenmelons som kan ta över rodret.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

17 januari 2016 20:31

Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Johan Persson med övriga i Sju-Klövern är enbart ute för att sko sig själva!
Att dessa är förtroendevalda av folket har har man aldrig fattat!

 
Ingen bild

Pepparholm

17 januari 2016 20:32

Det är nog meningslöst, men fråga Lars Borgemo vad han tänker göra för "kul" med en svensk femtioårig, välutbildad kvinna som kastades ut från en lång anställning när ett riskkapitalbolag tog över ett vinstbolag med långa anor, men som flyttade allt till lågprisländer för ännu högre kortsiktiga vinster för ägarna.

Jag har talat med den kvinnan. Hon får överhuvudtaget ingen hjälp från Arbetsförmedlingen på sin ort. Men de är noga med att hon varje månad redovisar vad hon gjort på egen hand. Hon ser hela tiden hur hon förlorar i spurten då företagen väljer sådana som staten subventioner; unga och invandrare.

Jag tolkar Lars Borgemos uttalande som att han tycker att det ska bli kul att fortsätta den linjen även i norra Kalmar län.

 
Ingen bild

Christer

17 januari 2016 20:59

Om man lever i drömmarnas värld, är det att samtidigt förneka fakta. Ett land bör styras med vishet, och all vishets begynnelse är att erkänna fakta. Visst, man kan ignorera fakta, men man kan aldrig bortse från konsekvensen av att ignorera fakta. Denna dröm är kärnan i det styre som präglar både vårt land och våra kommuner dessa dagar. Känslan av att "det går nog" oavsett hur många analfabeter som vi bestämt oss för att "integrera".
För bara några månader sedan fanns inget tak för hur många flyktingar Sverige kunde ta emot, sedan fanns det plötsligt ett tak. Undrar hur fakta över hur många analfabeter som aldrig går att integrera kommer att presenteras? En tänkbar favorit i repris kan ju vara att skylla ifrån sig, och välta över skulden och påstå "att Sverige varit naiva". Bara språkbruket i ett sånt påstående sänder kalla kårar.
Som vanligt Thoralf - Bra grävt!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

17 januari 2016 21:17

I fablernas värld.
Efter landshövdingens famösa uttalande på Öland att "flyktingarna" till 50% var ingenjörer och läkare, skrev jag till honom och frågade efter vilken källa han hade på det.
Till svar fick jag att det fanns olika källor.
Jag tror att han med 50% bara var ute efter att bräcka Lövéns 30% och Ylva J.´s 1/3.

För övrigt så går det bra för Sverige nu. Massor med sysselsatta i asylindustrin. Och det kostar ingenting. Det är helt gratis, eftersom vi lånar pengarna utomlands.

 
Ingen bild

C Andersson

17 januari 2016 22:08

119 SVT Text Söndag 17 jan 2016
INRIKES PUBLICERAD 17 JANUARI

RFSU: Ge ensamkommande sexualkurs

RFSU vill att ensamkommande flykting-
pojkar ska få sexualundervisning.

"Behovet av kunskap om allt från köns-
sjukdomar och kondomer till aborträtt,
jämställdhet, lagstiftning och hbtq-
rättigheter är akut", skriver Kristina
Ljungfors, förbundsordförande, och
generalsekreteraren Maria Andersson i
ett debattinlägg i Svenska Dagbladet.

Samtidigt betonar de att det inte
finns en koppling mellan etnicitet och
sexuella övergrepp. Sexuella övergrepp
handlar snarare om kön, maskulinitet
och makt. Men synen på sexualitet och
kön skiljer sig åt, menar RFSU.
Nästa sida: Förslaget ifrågasätts

120 SVT Text Söndag 17 jan 2016
INRIKES PUBLICERAD 17 JANUARI

Förslaget ifrågasätts starkt

Omid Mahmoudi, från Ensamkommandes
förbund, kritiserar RFSU:s förslag:

-Det stämmer att det handlar om makt
och maskulinitet. Men det finns ingen
kulturell skillnad i synen på sexuella
övergrepp. Det är helt oacceptabelt
i alla kulturer. Samtidigt tycker han
det behövs mer information om skyldig-
heter och rättigheter i Sverige.

-Men sexualundervisning behövs inte.
Det är helt fel att klumpa ihop alla
ensamkommande. De kommer från olika
länder och olika kulturer. Vissa är
högutbildade medan andra har vuxit upp
på gatan och aldrig har gått i skolan.
Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700

 
Ingen bild

SM811

17 januari 2016 22:23

I Agenda idag bedyrade Löfven att Sverige skulle ha den lägsta arbetslösheten i Europa. Samma löfte som förut. Hur han skall fixa det finns bara i hans skalle för i verkligheten kommer aldrig det att inträffa.
Inger Støjberg , ministern i Danmark sa samma sak som SD att man hjälper fler om man hjälper dom i närområdet.

 
Ingen bild

s29

17 januari 2016 22:23

Ja Södertälje och Malmö är väl färdigmodulerade,nu är det upp till övriga kommuner att skapa kulturmys.

 
Ingen bild

SM811

17 januari 2016 22:30

Glömde nämna om Wallströms bostadsaffär också togs upp i Agenda.
http://goo.gl/0b2XPc

 
Ingen bild

Demokratur

17 januari 2016 22:50

Är det någon som vet vad oikofoben Lars Borgemo kommer att få för lön på Arbetsförmedlingen?

Thoralf Alfsson

17 januari 2016 23:12

I augusti 2015 hade Lars Borgemo en lön på 50 100 kronor/månad. Han har sannolikt fått en löneförhöjning om några tusen för att börja på Arbetsförmedlingen

 
Ingen bild

Nattmannen

17 januari 2016 22:53

Det mest oroväckande med detta är egentligen hur det ser ut 2019. Om vi förutsätter att nuvarande regering "överlever" ytterligare tre år och fortsätter med den naiva inställningen till integration, migration och flyktingar/migranter kan vi räkna med att det inte blir bättre utan ännu mycket värre.

Om vi också förutsätter att SD fortsätter att växa fram till 2019 och når sin högsta nivå. Inget som jag ser som omöjligt, snarare väldigt troligt. Om detta sker kommer SD förmodligen vara störst eller näst-största parti i Sverige.

Hur roligt/intressant vore det att ta över ansvaret för landet Sverige efter valet 2019? Jag är livrädd för hur illa läget kan vara 2019 och hur lite en ny regering kan förändra den situation som vi befinner oss i det läget.

Arbetslöshet som är enorm. De få som arbetar av invandrarna är förmodligen knytna till invanderingsindustrin dvs den icke produktiva sektorn. Extrema kostnader som skall täcka invandringen och som man försöker att mörka på alla nivåer. Färre och färre svenskar som arbetar i sektorer som drar in pengar till landet eftersom vi måste se till att nysvenskarna får en bra och tryggad framtid. Förmodligen kommer en hel del produktiva svenskar att emigrera eftersom landet håller på att gå sönder. En arbetslöshet som förmodligen också slår ett nytt rekord.

Det Thoralf beskriver i detta inlägg visar en del av scenariot som inte är ett påhitt utan en oroväckande framtid som väntar oss.

Frågan är om SD verkligen vill ta över detta?

 
Ingen bild

Niklas R

17 januari 2016 23:02

Sverige borde göra samma sak som tyska politiker pratar om, och det är inte att ta emot fler asylsökande utan istället koncentrera sig på att skicka tillbaka asylsökande. Istället för att vi skall ta emot 150 000 illegala invandrare så skickar vi tillbaka 150 000 invandrare till nordafrika/ mellanöstern. Ge dem 50 000 per skalle, det blir fortfarande billigare än att försörja dem här med tanke på att idag går vi back runt 100 miljarder per år på massinvandringen.

Thoralf Alfsson

17 januari 2016 23:14

Det enda rätta vore att skicka hem alla utan riktiga flyktingskäl. Utan att skicka med en anda krona!

 
Ingen bild

oveg

18 januari 2016 00:19

Det måste bli hejd på det inflöde av människor som orsakar arbetslöshet, och då behöver asyleriet strypas ordentligt.

Passfrihet inom EU förutsätter att gränsen mot omvärlden är bevakad. Kan folk komma in okontrollerat så som sker sedan hösten 2015 måste varje medlemsland ha rätt att återinföra koll av sina gränsövergångar.

Sverige måste få till en rationalisering här - vi har varken pengar eller folk till att utreda i den utsträckning vi gör. I Schweiz testas nu ett "Fast-Track-Verfahren" där uppenbart omotiverade asylansökningar avgörs inom 48 timmar. I övriga fall ska avgörandet komma inom 65 dagar. Jag förmodar att de inte tillämpar tidsödande överklaganden. De som avvisas får 2000 Franken i handen som resebidrag, tack och adjö - kom inte hit igen!

"Es kann aber auch deutlich schneller gehen: Wer sich gleich zu Beginn des für ihn aussichtslosen Verfahrens freiwillig bereit erklärt, in sein Heimatland zurückzukehren, bekommt von den Eidgenossen eine sogenannte Rückkehrhilfe von 2.000 Franken in die Hand."

"Flüchtlingspolitik Schweiz erprobt Asylverfahren im Eiltempo" (Frankfurter Allgemeine)
http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/fluechtlingskrise-schweiz-erprobt-asylverfahren-im-eiltempo-13793958-p1.html

Nu befaras att det i år till Europa kommer att komma åtminstone lika många som under förra året. Så här kan vi inte ha det, det blir ju ingen ände på eländet. I slutänden blir det nog så ändå att Tony Blairs gamla förslag om ett EU-gemensamt "Safe Haven"-område, ordnat av EU nånstans i Nordafrika - dit samtliga som söker asyl i EU skickas för asylutredningen - dyker upp i ny tappning.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN.Oberoende debattör

18 januari 2016 06:31

Vem tror Stefan Löfven att han lurar?

Statsminister Stefan Löfvens löften om att Sverige skall ha Europas lägsta arbetslöshet 2019 är inget annat än ett önsketänkande.

Vilka tror S-ledaren att han lurar med detta prat. Sig själv. Sitt eget parti eller den breda allmänheten ?Inte mig i alla fall!

I den kommun där jag är bosatt fanns det för någon vecka sedan drygt 40 lediga jobb anmälda vid Arbetsförmedlingen. Samtliga erfordrar utbildning, erfarenhet och kompetens av olika slag. Jobben blir inte fler. Utan färre.

I massinvandringens spår kan vi se en starkt växande grupp av lågutbildade och lågkvalificerade invandrare med "kompetenser" som inte efterfrågas.

I en rapport kallad "Fattigdomsfällan slår igen. Somalier i utanförskap i Sverige " ( Anders Bornhäll. Hans Westerberg. Timbro.2009)slås det bland annat fast att arbetsgivare betraktar invandrare och också ungdomar som osäkra kort.

En av rapportens slutsatser är att en arbetsgivare vill minimera de risker som en anställning innebär. Och lågproduktiv arbetskraft betraktas inte som lönsam med rådande lönenivåer.

På ett annat ställe i rapporten säger författarna att "...sänkta krav måste kopplas till sänkta löner för att skapa fler lämpliga jobb..."

En slutsats är helt på kollisionskurs med Löfvens och socialdemokratins "heliga gral". Det vill säga talet om att kollektivavtal och den svenska modellen måste följas.

Framför mig ser jag tyvärr en pånyttfödelse av det som förut kallades AMS-jobb. I detta fall kommer det att innebära att den svenska staten bland annat blir tvungen att gå ut och på världsmarknaden gå ut och låna upp 100-miljarder kronor för att finansiera en sådan verksamhet. Om inte skatterna skall höjas kraftigt. Kanske en kombination. Med kända konsekvenser.

Stefan Löfven har inte gjort sin hemläxa och lärt något av finanskrisen från mitten av 1990-talet.Det tog många år att sanera ekonomin efter detta.

 
Ingen bild

Tony

18 januari 2016 07:25

Stefans Löfvens löften är ingenting värda, han har brutit precis
allt han lovat. Talade med en av dom fattigpensionärer som
enligt hans löfte om sänkt skatt skulle få ungefär 400 kr
mer i månaden. När hon slet upp pensionsbeskedet var det
140 kr i ökning på en pension som inte ens når upp till 7700?
Det enda av alla dom löften som han fällt under sin sorgliga
regeringstid är det väl bara löftet om höjda skatter och
avgifter som han kommer att hålla!

 
Ingen bild

Lena

18 januari 2016 08:15

@Pepparholm du berättade om en välutbildad kvinna 50+ som inte får någon hjälp alls från AF. Jag är 60+ och sitter i samma situation, fastän alla vet att den äldre befolkningen blir diskriminerad på arbetsmarknaden. När jag hör uttrycket; "vi ska ta tillvara kompetensen..." då VET jag att så inte är fallet, i vart fall vad gäller oss svenskar. Nej, nej vi ska tryckas ner.

@SM811 länken du bifogade var mycket kul att läsa. Hon kallade Löfvén o Wallström för nötter, men jag täcker på dem som puckon. Det finns helt enkelt inte ord för det bedrägeri som pågår på högsta nivå. Puckot Löfvén säger på Aktuellt att han har lyssnat på Wallström och låter sig nöja med det. Det skulle iofs ha varit bra om det inte hade hänt för det tar bort tid för VIKTIGARE saker... dessa girigbukar som inte har skam i kroppen! Man önskar bara att de svenskar som ser ut att vara zombies någonstans vaknar lite grand.

 
Ingen bild

Hacke

18 januari 2016 09:14

Om det inte varit för att statstelevisionens Agenda hade dristat sig till att besöka verklighetens politiker i Danmark kan man undra om programmet har något berättigande överhuvud taget. "Duellen" mellan det som ska föreställa vår statsminsister och den s k oppositionen i form av Batra kan nog alla klara sig utan förutom politrukerna själva på S(V)T. Inslaget om tårar i politiken var minst sagt lågstadiemässigt och ren utfyllnad. Detta samtidigt som det hänt så otroligt mycket på den politiska arenan på senaste tid och under deras egen långledighet.
Sedan har dom mage att dreva mot utvecklingen hos deras motsvarighet i Polen som av allt att döma är en återgång mot normalisering jämfört med Stjärnes och Benkös alltmer uppskruvade hjärntvättsmodell här hemma.

 
Ingen bild

memento

18 januari 2016 09:26

"Skit inte i duschen"

...enligt ett sannolikt trovärdigt uttalande av överste sossepampen i Kalmar, tillika ledamot av centrala sossestyret, saknas det
770 000 bostäder i den humanitära stormakten NyaSverige (SRP1).
I Sthlms kommun lär det som jämförelse finnas 450 000 bebodda bostäder. I Stockholms bostadskö står det, också enligt SRP1 i samband med det Margot Wallströmska lägenhetsdebaklet, "en halv miljon människor".(500 000).
Detta motiverar då sannerligen den nu aktuella utökade importen av kvotflyjktingar - samt lämpligen även en svensk version av följande anslag:
https://pbs.twimg.com/media/CSfGAkOXAAAC1BJ.jpg

VILKET DJÄVLA SKITLAND DETTA SVERIGE HAR BLIVIT.

 
Ingen bild

Nils Dacke

18 januari 2016 09:32

Regeringen och PK-media tror att akuta krisen nu är över när antal per vecka har sjunkit til ca 1000/vecka, kan inte vara mer felaktigt när krisen ännu inte börjat märkas enligt Thoralf' s redovisning. Dessutom kommer säkert antal att öka igen när våren närmar sig och alla skaffat någon form av ID-handling. Vi behöver nu ett totalstopp under några år samtidigt som vi påskynda avvisningar för att komma ur kommande kaos helskinnade, annars går vi en mörk tid till mötes.

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

18 januari 2016 09:33

Det där budget-gapet i svenska statsfinanser man pratade om i Almedalen för några år sedan måste komma med stormsteg nu. Har bara sett två argument som försvarar politiken med underskott och skulder och det är:

1) Vi har en kommunal utjämning i skattesystemet
2) Vi har låga räntor och det är således billigt att låna av Kommuninvest

Hur sjutton ska vår havererande samhällsekonomi kunna absorbera all arbetskraft?

 
Ingen bild

SM811

18 januari 2016 10:17

@Jan, SD-väljare
Och statsskulden bara ökar och ökar. Sätter nya rekord.
http://goo.gl/9Ecwlx

 
Ingen bild

Gösta Svensson

18 januari 2016 10:52

Tja, arbetsförmedlingen har jag haft extremt lite nytta av de gånger jag har behövt söka nya jobb. Enda funktionen som fungerat någorlunda har varit platsbanken, fast även den kan ifrågasättas på några viktiga punkter.

En intressant sak som jag hoppas att någon kommer att gräva lite djupare i framöver, är vilka slags jobb det är de få invandrarna som verkligen kommer i arbete utför. Är det huvudsakligen riktiga jobb eller hel- och halvmesyrer?

Långsiktigt tror jag faktiskt att Reinfeldts plan kommer att gå i lås, inte för att majoriteten vill det, men för att det blir nödvändigt. Detta kommer att innebära att villkoren för den svenske arbetaren, studenten och pensionären kommer att bli avsevärt kärvare. Dubbelarbetande inom den extremt lågavlönade och osäkra sektorn kommer antagligen att öka. Prekariatet kommer att växa explosionsartat. Vänsterns nyttiga idioter bidrar till att detta kommer att ske, och man kan undra hur de tänker. Kanske tror de att allt skall lösas genom ytterligare beskattning? Naturligtvis kommer det inte att gå, skattetrycket närmar sig snart nivåer som fler och fler inte kommer att acceptera. Som lök på laxen blir det allt fler som skall försörjas av de som arbetar. Ekvationen går inte ihop. Det är enkel matematik och handlar egentligen inte om ideologi.

 
Ingen bild

C Andersson

18 januari 2016 12:37

@Thoralf

Jag har några synpunkter på dina diagram. y-axeln i diagrammen börjar inte på 0% De kan naturligtvis vara av praktiska skäl. Men det bör markeras på något sätt. Exempelvis genom att 'zick-zacka' längst ned på y-axeln. Annars kan man lätt vid en hastig titt förledas att tro att det är en fördubblig av andelen arbetslösa utrikes födda.

En tanke med de båda diagrammen är att de ska gå att jämföra. Därför måste indelningen av y-axeln vara densamma.

Jag skriver inte det här för att vara petig. Det är illa nog som det är och man kan inte vara nog tydlig när det gäller att få folk att förstå.

 
Ingen bild

Brandmannen

18 januari 2016 15:17

Nu är Mörlunda skola bombhotad. Elever och personal har utrymt lokalerna.
Antingen är det en galen svensk eller en islamist som är i farten.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

18 januari 2016 16:42

Det kan mycket väl bli en himla massa nya jobb i servicesektorn med tanke på det stora antalet dysfunktionella nya svenskar. Kan bli flera 100.000 med jobb att passa upp och serva. Dyrt? Ja, men skatter kan man höja. Det är väl ca 65% kvar till 100%. Och det som fattas kan man alltid låna.

Utanför ämnet:
Tack alla förståndiga som format mig, och mitt liv!

RFSU kräver "Alla ensamkommande flyktingbarn måste tvingas genomgå obligatorisk sexundervisning ur ett "normkritiskt" genusperspektiv."

Det är bra att vi gammelsvenskar slipper denna fostran. Jag vill inte tänka på hur jag hade reagerat, ifall jag var tvungen att delta i något sådant.

 
thojuh

thojuh

18 januari 2016 16:49

@Brandmannen
Nejdå, det är Reinfeldts nya spännande Sverige.
Nya tidigare okända eller sällsynta företeelser
varje dag. Spännande och berikande!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

tant Gul

18 januari 2016 19:09

'Taharrush gamea' (arabiska: تحرش جماعي,) är ett nytt arabiskt begrepp för trakasserier som utförs i grupp,och innebär att stora grupper unga män trakasserar kvinnor, ofta sexuellt och på offentlig plats.
Kvinnorna får sexuella inviter, blir tafsade på, utskällda, slagna, rånade, avklädda eller våldtagna. Trakasserandet har inträffat i skydd av stora folksamlingar. Flera liknande begrepp och stavningar, såsom taharrush, Taharrush jamai och el-ta arrush el-ginsy, förekommer.
Ordet kommer av "taharrush" (trakasserier) och "gamea" (grupp). Lägger man dessutom till "el-ginsy" (eller bara ginsy) till "taharrush" preciseras att det är sexuella trakasserier.
Taharrush gamea har av journalister även kallats för ett våldtäktsfenomen. På webbplatser har det spridits felaktiga rykten om att det bara skulle vara en tämligrn oskyldig "arabisk våldtäktslek", antagligen baserat på att "gamea" påminner om engelskans "game".
Fenomenet uppmärksammades i västmedia då det drabbade många kvinnliga protesterande och journalister på Tahrirtorget under Egyptiska revolutionen 2011, och fick förnyad uppmärksamhet när rån och sexuella trakasserier inträffade på olika platser i Tyskland och Sverige under nyårsnatten 2015/16
--------------------------------------
Egyptian Center for Women’s Rights började 2005 använda namnet 'el-ta arrush el-ginsy' i sin kampanj mot sexuella trakasserier av kvinnor i Egypten. Detta möttes med bland annat förvirring, och avfärdades som ett amerikanskt begrepp som inte gick att tillämpa i Egypten.
Den 25e maj 2005 började systematiska trakasserier användas som politiskt påtryckningsmedel. Då började civilklädda poliser använda det mot de som protesterade mot Mubarak.
I december 2010 släpptes filmen 678, som var den första egyptiska filmen att skildra sexuellt ofredande mot kvinnor på offentlig plats som ett problem.
Till följd av arabiska våren 2011 uppmärksammades 'el-ta arrush el-ginsy' av forskare, aktivister och media, och sexuella trakasserier blev vanliga vid demonstrationsmöten 2011–2013.
----------------------------------------
vetenskapligt:
Reconceptualizing-Sexual-Harassment-in-Egypt.pdf
This document has been shared on pdf-archive.com on 01/12/2016 at 13:27, from IP 68.45.***.*** This document download page have been viewed 35 times.
File size: 1078 KB (19 pages).
Document preview. Kohl: A Journal for Body and Gender Research Vol. 1, No. 1 (Summer 2015) Reconceptualizing Sexual Harassment in Egypt: A Longitudinal Assessment of el-Taharrush el-Ginsy in Arabic Online Forums and Anti-Sexual Harassment Activism Angie Abdelmonem Abstract: This paper examines shifting conceptualizations of sexual harassment, or el-taḥarrush el-ginsy, in Egypt. Through longitudinal data from online Arabic discussion boards and blog sites, as well as insights from interviews and participant observation of anti-sexual harassment organizations, it explores the range of meanings evident in the use of the term taḥarrush. A comparative approach was employed to assess changes in Egyptian discourses with those taking place across the region. Online data was collected using the search terms “taḥarrush ginsy” and “taḥarrush.” Google served as the primary search engine to locate discussion and blog pos.

'Taharrush gamea' (arabiska: تحرش جماعي,) är ett nytt arabiskt begrepp för trakasserier som utförs i grupp,och innebär att stora grupper unga män trakasserar kvinnor, ofta sexuellt och på offentlig plats.
Kvinnorna får sexuella inviter, blir tafsade på, utskällda, slagna, rånade, avklädda eller våldtagna. Trakasserandet har inträffat i skydd av stora folksamlingar. Flera liknande begrepp och stavningar, såsom taharrush, Taharrush jamai och el-ta arrush el-ginsy, förekommer.
Ordet kommer av "taharrush" (trakasserier) och "gamea" (grupp). Lägger man dessutom till "el-ginsy" (eller bara ginsy) till "taharrush" preciseras att det är sexuella trakasserier.
Taharrush gamea har av journalister även kallats för ett våldtäktsfenomen. På webbplatser har det spridits felaktiga rykten om att det bara skulle vara en tämligrn oskyldig "arabisk våldtäktslek", antagligen baserat på att "gamea" påminner om engelskans "game".
Fenomenet uppmärksammades i västmedia då det drabbade många kvinnliga protesterande och journalister på Tahrirtorget under Egyptiska revolutionen 2011, och fick förnyad uppmärksamhet när rån och sexuella trakasserier inträffade på olika platser i Tyskland och Sverige under nyårsnatten 2015/16
--------------------------------------
Egyptian Center for Women’s Rights började 2005 använda namnet 'el-ta arrush el-ginsy' i sin kampanj mot sexuella trakasserier av kvinnor i Egypten. Detta möttes med bland annat förvirring, och avfärdades som ett amerikanskt begrepp som inte gick att tillämpa i Egypten.
Den 25e maj 2005 började systematiska trakasserier användas som politiskt påtryckningsmedel. Då började civilklädda poliser använda det mot de som protesterade mot Mubarak.
I december 2010 släpptes filmen 678, som var den första egyptiska filmen att skildra sexuellt ofredande mot kvinnor på offentlig plats som ett problem.
Till följd av arabiska våren 2011 uppmärksammades 'el-ta arrush el-ginsy' av forskare, aktivister och media, och sexuella trakasserier blev vanliga vid demonstrationsmöten 2011–2013.
----------------------------------------
vetenskapligt:
Reconceptualizing-Sexual-Harassment-in-Egypt.pdf
This document has been shared on pdf-archive.com on 01/12/2016 at 13:27, from IP 68.45.***.*** This document download page have been viewed 35 times.
File size: 1078 KB (19 pages).
Document preview. Kohl: A Journal for Body and Gender Research Vol. 1, No. 1 (Summer 2015) Reconceptualizing Sexual Harassment in Egypt: A Longitudinal Assessment of el-Taharrush el-Ginsy in Arabic Online Forums and Anti-Sexual Harassment Activism Angie Abdelmonem Abstract: This paper examines shifting conceptualizations of sexual harassment, or el-taḥarrush el-ginsy, in Egypt. Through longitudinal data from online Arabic discussion boards and blog sites, as well as insights from interviews and participant observation of anti-sexual harassment organizations, it explores the range of meanings evident in the use of the term taḥarrush. A comparative approach was employed to assess changes in Egyptian discourses with those taking place across the region. Online data was collected using the search terms “taḥarrush ginsy” and “taḥarrush.” Google served as the primary search engine to locate discussion and blog pos.


 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 januari 2016 14:32

Varför säjs det inget om alla de sverigedemokrater som blivit uteslutna ur Kommunal , tyst som i graven !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 januari 2016 19:03

När det gäller den svenska invandringspolitiken , mer John Wayne och mindre Musse-Pigg !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se