thoralf

Direktlänk till inlägg 14 januari 2016

NÄR ÄR ETNICITET RELEVANT

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2016 20:42

”Det ursinniga folkliga missnöjet har vaknat och det somnar nog inte om i första taget. Vi får väl hoppas att det inte går så långt så att man släpar ut de värsta översittarna på gator och torg och hugger huvudena av dem. Det gjorde man under franska revolutionen och det gör man i arabvärlden idag. Det är inte så långt borta, så etablissemanget får nog passa sig.”

Lars Bern


http://antropocene.se/2016/january/det-sovande-folket-vaknar.html


Jag lyssnade tidigare idag på chefen för Radio Kalmar, Anja Thorkelsson. Hon tillhör utan tvekan etablissemanget som Lars Bern omnämner. Läs artikel eller lyssna på inslaget.Barometern lyfte i helgen fram i en ung kille som ”räddat” en tjej från några av dessa tafsande män på Larmtorget i Kalmar. Killen skjutsade hem tjejen till sin bostad. Ett föredömligt agerande av den här killen. Barometern och Anders Blank nöjde sig dock inte med att både ha en bild och namn i artikeln på Azamjon Shokirgv. I artikeln skriver Anders Blank att Azamjon kom till Sverige från Uzbekistan för fem år sedan. Hur kommer det sig att hjältens etnicitet är relevant men aldrig gärningsmännens etnicitet?


Jag ställde frågan till Anders Blank i måndags men som alla kan se har jag fortfarande inte fått något svar!


 


Var frågan för svår för Anders Blank? Gick det inte att hänvisa till pressetiska regler. När är etnicitet relevant? Är det journalistens egen agenda som styr. Värt att notera är att även Aftonbladet skrev om Azamjon men Aftonbladet utelämnade etnicitet i sin artikel.


Igår inträffade ett nytt ofredande i Kalmar. Kvinnan gick ut och berättade om detta omgående på Facebook. Inlägget har delats ca 3 000 gånger.


”Tog med mig stora dottern för att sen gå till lekplatsen. (STENSBERGS PARKEN!) Hon leker och är glad. Tillslut kommer det 2 killar med en cykel och en ica kasse. Tar upp en godispåse och hukar sig ner och visslar på min dotter. Tar snabbt upp henne å sätter henne i vagnen för att gå hem. Då börjar dom att försöka slita ner mig. Dottern börja skrika lika så jag. Killarna hade utländsk påbrå runt 23-25 år gamla. Ena hade någon luvtröja, ljusa armar å själva luvan ryggen å framtill såg ut att va jeans färgat. En äldre kille runt 30-35år ca 185cm lång kommer springandes å hör detta. Hjälper mig få bort killarna och följer även mig hela vägen hem för att se så att jag kommer hem som jag ska.”

 

Barometern, Östra Småland och Radio Kalmar skriver om detta idag. Hur många tror att utländsk påbrå finns med i artiklarna? Givetvis inte!Lyssnartips!


Ny podcast "Den kokta grodan" med Gustav Kasselstrand och Erik Berglund. Flera goda skratt med liknelser. Inte minst den om vad Batra egentligen har för politik.

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/den-kokta-grodan-1


PS


Aftonbladet har mycket beundransvärt lyckas flytta debatten från sexuella ofredanden till kommunalarbetarförbundet och fackets fester och egna ”porrarrangemang”. Uppenbarligen ett pris Aftonbladet är berett att betala för att styra bort debatten från sexuella trakasserier begångna av asylsökande män från MENA-länder.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

14 januari 2016 21:11

Kan man tänka sig att Aftonslasken och liknande medier har lite scoop i skrivbordslådan att ta till när operation avledningsmanöver anbefalles...?

 
Ingen bild

Christer

14 januari 2016 21:32

Ämnet kanske inte är klockrent i denna tråden, men jag tänker på inslaget i kvällens rapport om kvotflyktingar som Sverige tar emot från ett flyktingläger i Kenya. Det handlade om en handikappad man, analfabet och med missbildade fötter, han fick krypa i lägret för marken var så lös så att åka rullstol var omöjligt. Han hade ingen avundsvärd situation kan man lugnt säga.
Men nu var han i Sverige och instoppad i en nyproducerad lägenhet i Uppsala. Han sa att han inte visste att husen såg ut på detta sättet i Sverige, sanningen var nog att han aldrig varit inne i ett hus med golv förut.
Nu tar Sverige emot 2000 kvotflyktingar per år, men skall öka till 5000/år. Den här mannen har nog vunnit högsta vinsten i livet, men tänk på alla de 350-tusen som sitter kvar i lägret. Vad skulle man (UNHCR) kunnat göra för dom pengarna på plats. Men ok då, om man tänker så här: Om vi i stället bara tar 200st/år, men lägger samma pengar, då kan vi ju köpa en villa med pool till varje kvotflykting.
Drivkraften bakom Sveriges agerande är det dåliga samvetet, därför gör vi så här. Något ansvar för situationen i Kenya/Somalia har vi inte, men vi kan hjälpa på ett mycket bättre sätt med våra pengar på plats. Inte alla, men många kunde få hjälp med sjukvård, vatten, och sanitet i dessa läger för dom summor som istället läggs på ett fåtal som kommer till Sverige.
Dessa människor kommer heller aldrig att kunna bidraga med något som helst till gagn för någon annan i detta land.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 januari 2016 21:41

”Aftonbladet är berett att betala för att styra bort debatten från sexuella trakasserier begångna av asylsökande män från MENA-länder.”

Tänkte precis samma sak. I en intervju säger Anneli Nordström att hon kontaktades eller fick vetskap om granskningen redan i höstas.

Att granskningen släppes just nu är säkerligen ingen tillfällighet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 januari 2016 21:42

Visst gjorde Azamjon något bra, men i rättvisans namn skulle givetvis de tafsande männens härkomst nämnas. Och,hade vi haft en vettig invandringspolitik hade denna incident aldrig hänt..

Och, ett nytt grovt ofredande i Kalmar, tydligen. Vidrigt...

Aftonbladet. Tänkte precis samma förut idag. Fackpamparnas lyxliv fanns säkert i någon låda och slets garanterat fram i ren desperation.. Men vi väljare glömmer aldrig..

 
Ingen bild

Calle

14 januari 2016 21:46

Om nu " ofredandet är viktigast, inte killarnas ursprung" som Anja Snorkelsson säger, borde det ju vara viktigt att ta reda på orsaken till ofredandet, och det är ju just det, ursprunget.
För att åtgärda ett problem, måste det väl först definieras.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

14 januari 2016 21:55

När rasar det politiskt korthuset ihop? Bara skiten och stanken håller ihop korten nu!
Känns som det händer något ganska snart...

 
Ingen bild

OT

14 januari 2016 22:09

Lugn & fin, snart är det "Domens dag": https://www.youtube.com/watch?v=1lmuhv2w3no

Watch the damned (SD)...

"Watch the damned (God bless them!)
They're gonna break their chains (hey!)
No, you can't stop them (God bless them!)
They're coming to get you
And then you'll get your

Balls to the wall, man
Balls to the wall
You'll get your balls to the wall, man
Balls to the wall - balls to the wall

You may screw their brains
You may sacrifice them, too
You may mortify their flesh
You may rape them all

One day the tortured will stand up
And revolt against the evil" - Accept - Balls To The Wall: https://www.youtube.com/watch?v=MB37Xobja4w

P.S: Om du som ansvarig "...tycker graven är för djup ta dig då en sup!": https://www.youtube.com/watch?v=m0jwCyudYfA

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

14 januari 2016 22:11

Skälet till att etnicitet är viktigt beror på att invandringsförespråkarna har skönmålat invandringen och förnekat att det finns problem. Här har vi ett problem som man nu vill kunna fortsätta förneka. Skälet att man vill förneka det är att man vill ha fortsatt hög invandring och dom är rädda att problemen kan få folk att rösta på partier som vill minska invandringen. Det hon tror är neutralt är att ta ställning fast åt andra hållet.

Speciellt när brottet är en ny företeelse i svenska samhället och bara begås av personer med invandringsbakgrund i vissa kulturer är väl etnicitet intressant. Precis om det bara en liten grupp människor som rånar äldre i deras hem. Om inte annat för att vanliga människor ska ha möjligheten att undvika att hamna i situationer där de kan utsättas för övergrepp och annan brottslighet.

Om man tittar på Radio Kalmars hemsida så har dom inge problem med att säga att det är unga män. Är inte det en uthängning?

 
Ingen bild

Volontärspoliserna :=)(:=

14 januari 2016 22:21

Ifall kommisarie Lingonsylt skulle köra fast i den mycket fula grejen vid Stensbergshemmet så kan han ju alltid kolla inköp i Ica Södercentrum med Ica-kort, kortet är ju vanligt förekommande i en del samhällsgrupper
Spaningsord godispåse/påsar

 
Ingen bild

Annica B L

14 januari 2016 22:53

Det är som en gammal Disney film; Alibaba och de 40 rövarna. I den visas hur rövargänget drar fram i stan och ingenting som är utomhus blir kvar efter deras framfart. Alla som hinner stänger in sig i sina hus, låser sina dörrar och drar för alla sina fönster. Det som förut har varit en saga har nu blivit en ond mardröm. Rövare tar barn ifrån sin moder mitt på ljusan dagen i en lekpark i Kalmar. Får vi skattebetalare samma skydd med väktare, polis som när "mörka krafter" hotade och brände flyktingboenden? Det börjar bli dags att utfärda undantagstillstånd. Vi som fortfarande vågar gå ut vill känna oss någolunda trygga, vi måste få hjälp av militären eftersom polisen redan är överbelastad och är för få!

 
Ingen bild

Gute

14 januari 2016 23:08

Fröjel Gotland 2016-01-14

"Fullt med folk på vägen!"

Ett 20-tal personer hade satt sig på länsväg 140 på torsdagseftermiddagen för att uttrycka sitt missnöje. "Hade jag inte sett reflexerna på barnens overaller så hade jag kört på dem!"

Polisen fick larm strax före klockan 15 att en grupp, barn och vuxna, befann sig på vägen och hindrade trafiken. Enligt stationsbefäl Björn Tannfelt är det en grupp från asylboendet Fröjelgården.

– De är missnöjda med sitt boende och sitter på vägen för att uttrycka sitt missnöje. Vi har varit där och försökt få dem att flytta sig, men vi kan inte ha en patrull på plats hela tiden. Det är ingen polissak egentligen.

Har ni pratat med dem och förklarat att det är farligt?

– Ja, de är väl medvetna om risken. Det är därför de sitter där, för att utrycka sitt missnöje, säger Björn Tannfelt.

Enligt Björn Tannfelt kan polisen inte göra så mycket. De kan lyfta bort folk om de hindrar trafiken, men de kan inte hindra dem från att gå tillbaka. Polispatrullen har därför lämnat platsen under eftermiddagen.

– Vi har upprättat en kontakt med Migrationsverket, så får vi hoppas att de kan medla.

Det är oklart om människorna sitter kvar på vägen.

En mycket skärrad kvinna kontaktar Helagotland.se efter att ha passerat platsen vid 17-tiden.

– Hade jag inte sett reflexerna på barnens overaller så hade jag kört rakt på dem. Det var fullt av folk på vägen och de flyttade sig inte. Jag tutade flera gånger, då flyttade de sig så smått.

Kvinnan tog även kontakt med polisen och är upprörd över att man inte tänker göra något.

– Jag kan inte leva med att ha kört på någon, jag skulle bli knäckt för livet. Någon måste göra något!

Clas Dahlén, ägare till Fröjelgården, berättar senare att det är en person som under en längre tid varit missnöjd över olika saker. Under lunchen blev mannen upprörd över matutbudet.

– Han fick med sig några andra och de gick upp och ställde sig på vägen i protest. Vi gick upp och pratade med dem och de kom ner igen, men under tiden stod de på vägen vilket naturligtvis är olyckligt och farligt för dem. Vi ser väldigt allvarligt på det och åtgärdade det snabbt, säger Clas Dahlén.

Han bekräftar att gruppen med barn och vuxna var kvar på vägen när polisen lämnade platsen.

– Vår verksamhetschef, som också talar deras språk, pratade med dem och fick dem att förstå, när den första frustrationen lagt sig. Det här är människor med väldigt mycket känslor i svallning och en liten grej kan nå oanade proportioner. Nu är allt lugnt igen och de satt och käkade middag för en stund sedan, säger Clas Dahlén.
-Mona Staflin

http://www.helagotland.se/blaljus/fullt-med-folk-pa-vagen-12450546.aspx

 
Ingen bild

Observer

14 januari 2016 23:12

WOLODARSKI BAJSNÖDIG INFÖR VAD SOM KOMMA SKALL

Detta är vad som väntar Europas vänstermedia. -Oj så skönt.

"Efter maktskiftet i Ungern 2009 har den nya högerregeringen gjort det mesta för att reglera mediernas möjligheter att sprida sin vänsterpropaganda. Detta arbete har, som man kanske kunnat förvänta sig, lett till anklagelser om att den ungerska staten försöker tysta kritik främst mot maktpartiet Fidesz. Dessutom subventioneras etablissemangsvänliga tidningar med stora statliga annonsköp, medan vänsterliberala och socialistiska tidningar i huvudsak tvingas förlita sig på gåvor från globala miljardärer.

Sedan några veckor pågår ett liknande arbete i Polen, där den nyvalda högerregeringen än så länge nöjt sig med att reglera landets statliga mediesektor. Genom en ny medielag vill högerpartiet Lag och Rättvisa ge regeringen befogenhet att byta ut vänsteraktivister som använder statliga mediekanaler för att sprida marxistiska eller på annat sätt antinationalistiska uppfattningar. Polens kulturminister Piotr Gliński har lovat att ”propagandan” och ”manipulationerna” från statlig media snart skulle vara över.

”På kort tid har den polska regeringen attackerat landets demokratiska institutioner”, skriver DN:s chefredaktör Peter Wolodarski dagen efter att Nyheter Idag avslöjat tidningens mörkläggning av sexbrotten i Stockholm."

Lars Bern har idag skrivit sin bästa krönika hittills -Läs den!!!

.....Det sovande folket har vaknat..

 
Ingen bild

Martin

15 januari 2016 00:29

Tack för tipset om podcasten! När SD har blivit som de blivit så behöver man ju någon ljuspunkt på den politiska kartan.

 
Ingen bild

ÅMÅL

15 januari 2016 01:17

Jovisst – etnicitet är helt irrelevant...

http://tanketornet.files.wordpress.com/2016/01/conquer-europe.jpg?w=490

 
Ingen bild

Gubben Svensk

15 januari 2016 02:18

Nu sitter även Stockholmspolitikerna utom Sd, på pottkanten:
Kände till övergreppen!
http://petterssonsblogg.se/2016/01/14/stockholms-politiker-kande-till-overgreppen/#more-150118

 
Ingen bild

World Traveller

15 januari 2016 05:15

Jag tror att alla svenska män måste skaffa sig en ny hobby - nämligen att organisera sig och börja patrullera våra städer och byar så våra kvinnor, barn och gamla kan gå säkra.

 
Ingen bild

World Traveller

15 januari 2016 07:04

Jag ser att Expressen nu kör en kampanj att det är svenska män kvinnor känner skräck för, inte asylsökarna. De har lyckats få tag i ett helt gäng som skriver sina historier om hur hemska svenska män är. Och visst, när man läser deras historier så måste man hålla med att just de männen är vidriga svin. Men att jämföra vanliga svenska män med dessa invandrarmobbar som attackerar kvinnor är som att jämföra en tamkatt och en tiger.

 
Ingen bild

Förtvivlad

15 januari 2016 07:20

Glöm ej mordet på skolan i Broby. Där det enligt alla skolkamrater till den mördade handlade om att han försvarat en klasskamrat mot sexuella trakasarier. Där även skolledning varit inblandad. Där skolkamrater gick ut på facebook och försvarade den avlidne och sa att han var ingen mobbare. Inlägget plockade facebook bort. Förövaren var från Syrien och var kränkt för han var tillsagd att sluta upp med övergreppen

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 08:05

Visby 2016

Tvingas kraftsamla på gårdarna!!

OFREDANDE PÅ FRITIDSGÅRD Kultur- och fritidsförvaltningen kan tvingas ändra öppettiderna på flera ungdomsgårdar.

I tisdags kväll blev ungdomar sexuellt ofredade på ungdomsgården i Fårösund. Dagen efter polisanmälde Region Gotland händelsen som blivit omdebatterad i sociala medier. På torsdagsmorgonen diskuterades händelsen i Fårösund på ett möte med Region Gotlands ledning.

– Det är jättetråkigt det som har hänt. Men i min värld är sådant här ganska vanligt, det är inget ovanligt att det sker på en ungdomsgård. Det har ingenting med etnicitet att göra, utan det handlar om ungdomar. Det är samma mekanismer i de flesta tonåringar, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Hur ofta polisanmäls en sådan händelse?

– Det handlar om tonåringars känslor och gränssättning. Varje gång som det går över gränsen polisanmäls det. Den gränsen ligger på den som är med om händelsen samt yrkesarbetande vuxna som även de har ett ansvar, säger Maria Modig.

Trycket på ungdomsgårdarna har ökat i takt med att Gotland tagit emot fler ensamkommande barn och asylsökande. Under en fredagskväll kan det vara runt 300 ungdomar på ungdomsgården Puma på Gråbo.

– Vi måste ha ett möte med de olika aktörerna och tala om vad vi gör på en ungdomsgård. Det handlar om att bygga relationer och att fritidsledaren tycker det känns bra, det gäller oavsett vilken ungdom det är, säger Maria Modig.

Hon säger att regionen tillsammans med de olika boendena måste komma fram till en lösning för att det ska bli en bättre stämning på ungdomsgårdarna. Maria Modig hoppas på en långsammare integration och därmed en bättre relation mellan ungdomarna och fritidsledarna.

– Jag tycker vi måste tänka till hur vi jobbar i de situationerna. När det kommer så många, då kan det vara svårt att hantera det. Då behövs en diskussion hur man långsammare kan introducera ungdomarna i verksamheten, det handlar om att successivt skola in dem, säger hon.

Kultur- och fritidsförvaltningen håller på att se över bemanningen på ungdomsgårdarna.

– Det handlar inte bara om ungdomsgårdarna, utan även om badhusen. Vi måste omfördela personal och se att vi har rätt personal på rätt plats. Sedan måste det vara fler på vissa ställen.

Kan det bli aktuellt att stänga någon ungdomsgård?

– Jag tror det kommer bli aktuellt att minska öppettiderna på ett eller annat sätt. Men vi får se vad det här får för konsekvenser.
-Simon Frid

http://www.helagotland.se/samhalle/tvingas-kraftsamla-pa-gardarna-12448611.aspx


Thoralf Alfsson

15 januari 2016 08:27

Gute

Kopiera inte in hela artiklar i kommentarsfälten när artikeln inte är en "plus-artikel" och en länk fungerar lika bra för den som vill läsa.

Det får gå för den här gången men nästa gång godkänner jag inte kommentaren.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2016 08:39

Annat ämne: På dn.se hittade jag nu en debattartikel av författarinnan Rebecka Bohlin. Hon ondgör sig över alla hot som journalister utsätts för och självklart är det fel. Ingen ska behöva tvingas ta emot hot mot sig själv eller familjen.

Hon skriver bla. om frilansjournalisten/Vänsterextremisten My Vingren som tydligen är utsatt för detta, men missar grovt vilka metoder denna Vingren och hennes kumpaner inom AFA dokumentation och Resachgruppen använt i deras arbete.
När privatpersoner blir attackerade i sina hem av påträngande och provocerande journalister och sedan hängs ut med bild och namn i media, är inte det också fel?
Nej, en journalist borde föregå med gott exempel och ska då givetvis då bli behandlad på samma sätt...

 
Ingen bild

Hasse

15 januari 2016 09:03

Etnicitet på mördaren var viktig vid skolmorden i Trollhättan, etnicitet är inte viktigt på den som mördade en 15-åring på en skola i Osby.
Det finns ingen rak linje hos den genomruttna pk-median.

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 09:20

Svar till Thoralf 08:27

OK, jag förstår.
Varför jag kopierar hela artiklar är att det inte går att lägga in en länk och få den klickbar/blå.
-Förklara hur man går till väga för att få den klickbar.

Hoppas att jag fortsättningsvis kan kopiera vissa stycken i läsvärda artiklar om jag samtidigt uppger källan!?
Läget har blivit mycket värre på Gotland under senaste året, och det lilla som skrivs i media är endast toppen på isberget!

GUTE

Thoralf Alfsson

15 januari 2016 09:35

Gute

Det är helt ok att citera ett stycke från en artikel och sedan länka till den. Jag vet att det är problem med längre länkar. Vet inte varför.

En del som kommenterar använder ett program för att skapa (göra om) till kortare länkar.

 
Ingen bild

Hacke

15 januari 2016 10:18

Känner mycket väl igen stämningen i omgivningen om en stegrande vrede kring tillståndet i landet, och då inte minst mot politrukerna i media.
Jag hoppas innerligt att jag får uppleva den befrielsens dag då Anja Thorkelsson, Anders Blank och övriga inom lögn- och mörkningsindustrin kastas ut från sina propagandahögkvarter och får söka sin utkomst på hederligt sätt.

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 januari 2016 10:47

Ett av programmen för att göra korta klicbara länkar

https://goo.gl/

 
Ingen bild

Pippi på foto

15 januari 2016 11:15

Ha, ha, ha! Vem tror på det här?
http://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-kommunal-ljog-om-min-lagenhet/

 
Ingen bild

PF

15 januari 2016 11:28

Använd tjänsten korta.nu för att omvandla långa artikellänkar till lite mer hanterbara.

http://korta.nu/

Här ett exempel från helagotland.se
http://korta.nu/nrc

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN.Oberoende debattör

15 januari 2016 12:17

´När är etnicitet relevant lyder rubriken. Jag har roat mig med att studera de pressetiska regler som finns. (se www.journalisten.se)Dessa regler utgör i 17 punkter en frivillig överenskommelse om hur media skall hantera ord och bild. Vid en genomläsning kan man konstatera att man från medias sida tillämpar denna överenskommelse väldigt inkonsekvent. Någon form av "gummiparagrafer" som tillämpas ibland. Beroende på hur artikel skall vinklas utifrån journalistens privata politiska agenda.

Ett exempel hämtat ur de pressetiska reglerna
[...Framhäv inte berörda personers etniska ursprung,kön,nationalitet //...// om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande...]

Min kommentar: När det gäller exempelvis personer med utländsk bakgrund som blir föremål för lagens långa arm skall det pixlas och förvrängas till oigenkännlighet.

Är det däremot en etnisk svensk person som gjort något fuffens skall detta på alla tänkbara sätt framhävas. Man förvränger ofta polisrapporter. Ett faktabaserat underlag där en ärlig redovisning av signalementet i media skulle hjälpa ordningsmakten att få tag i förbrytaren.

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

15 januari 2016 12:37

Tar aldrig konspiratoriska ord i munnen men det är klart våra statspartier driver den här totalitära åsiktslinjen för att jäklas med folket som inte tänker "rätt".

Men det kommer inte att vara så svårt att en gång för alla vända dem ryggen när det är dags. Har frossat hela morgonen i Kommunals klavertramp och det tycks som om Socialdemokratiska politiker och ministrar haft gräddfil förbi bostadskön till Kommunals hyreslägenheter på de finaste platserna i Stockholm.

Landet kräver en ny ordning och inriktning.

Mitt hopp står till SD.

 
Ingen bild

C Andersson

15 januari 2016 12:57

@Thoralf med flera
.
Det verkar som 'handen' inte kommer upp när man 'pekar' på en del länkar. Men att det ändå funderar med att 'klicka'. Är nätadressen angiven i sin helhet går det alltid att kopiera in adressen i adressfältet på samma eller ny flik/sida.
.
Man har rätt att citera från en annan sida. Det gäller tryckta skrifter såväl som på webben. Det ska framgå vad som citerats och varifrån citatet kommer. Källhänvisningen ska vara så exakt som möljligt. Har man hämtat något från webben ska sidans namn framgå, likaså nätadressen och det datum man hämtade uppgifter. Framgår det vem som skrev och vilket datum bör man ta med även det.
.
Man får generellt sett inte kopiera hela artiklar eftersom man då riskerar att bryta mot upphovsrätten. Vanligen är det upphovsmannen som har rätten till sitt verk inte den som publicerar. Det går alldeles utmärkt att publicera något om man får tillstånd av upphovsmannen. I stort gäller detta även ljud och bild.
.
Att ett material ligger skyddat exempelvis gör ingen skillnad. Men skulle man ändå ge sig på att kopiera en artikel från exempelvis en tidning bör man vara noga med att ange ursprunget. En tidning som gör sak av sådant här är inte särskilt vettig. Om det inte händer alltför ofta. Eller sker i ekonomiskt syfte. Samma sak gäller för material som enbart finns i tryckt form.
.
Men det finns en del som inte är särkilt vettiga. Ett kommersiellt mediaföretag försökte förbjuda en ideell alternativsida att visa 'inbäddade videoklipp' som man erbjöd på den kommersiella hemsida. Man får alltid länka till andra sidor. Det måste klart och tydligt framgå att det rör sig om en extern sida.
.
För Youtube och Wikipedia verkar det finnas särskilda regler. Jag är inte tillräckligt insatt för att uttala mig.
.
När det gäller allmänna handlingar får man publicera allt som inte är belagt med sekretess. Om man sedan bör göra det är en annan sak.
.
För den som driver eller skriver i forum finns en del att tänka på. Den som skriver en kommentar har upphovsrätten till det skrivna. Den som driver forumet får inte under några omständigheter redigera inlägg. Inte heller lägga till eller dra ifrån. Det står självklart forumägaren fritt att radera eller låta bli att publicera inlägg. Man måste skilja på upphovsrätt och yttrandefrihet. Man kan inte kräva att få yttra sig fritt men man har alltid rätt till det man har skrivit.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2016 14:18

Kommunalledningen är nu med rätta i blåsväder. Varför det har exploderat nu kan man fundera över.. En tanke slog mig om deras lägenheter.
Hur många av hela Fackföreningensrörelsens lägenheter har hyrts ut till "Nysvenska familjer"? Hur många Fackpampar har avstått en ledig lägenhet till förmån till en "Nyanländ"?
Politisk korrekthet och solidaritet i praktiken..

Och så har vi Margot Wallström igen...

 
Ingen bild

Gösta Svensson

15 januari 2016 14:52

Om det inte är intressant för Barometern att skriva att gärningsmännen var utlänningar, då kan man ju undra varför det var intressant att öht beskriva de inblandade på något sätt? Var det intressant att det var två män som var gärningsmän och en ensam kvinna med ett flickebarn som var offer? varför då i så fall?


Jämför detta fall med reaktionerna på uppgifterna om sexualbrott begångna av MENA-män i europeiska folksamlingar på sista tiden. Många försöker få det till att det handlar om MÄN kort och gott. "MÄN har alltid gjort så". "Den enda förklaringen som är intressant är den som kan härledas från att det är MÄN som begått brotten", osv.
Visst, jag kan hålla med om att faktorn MAN är väldigt intressant och relevant om man verkligen försöker förstå och förhindra fenomenet. Det gör dock inte att faktorn "VILKA MÄN" blir mindre intressant, tvärtom. Man måste zooma in och öka precisionen för att komma åt pudelns kärna. Zooma in och zooma ut och zooma in igen osv. Det är så man förstår komplexa problem.

Allt handlar naturligtvis om politik, det förstår vi, men att det blir så här tydligt, det är verkligen remarkabelt!

 
Ingen bild

Observer

15 januari 2016 16:24

...epilog...
Ja, Du lille Wolodarski.
-V A D säger du om det här, Som nu väntar dig?
Vars skall du ta vägen nu?!!
Du & dina kommunistpolare k o m m e r att åka skinnjigg!!!
-Det ÄR lika bra att ni N U börjar att erkänna läget, Annars är jag rädd att folket inte längre har kvar något överseende.
(Läs gärna Lars Berns Blogg "Det sovande folket...")
........Bara ett litet välment Tips Wolodarski!

 
Ingen bild

Tompa

15 januari 2016 16:49

Gute

Fredag 15 jan 09:20

Att göra länken klickbar

Klistra in den kopierade länken med ctrl V
Ställ markören framför den inklistrade länken
Tryck ett steg på mellansteg tangenten så länken kommer in ett steg
Ställ markören bakom länken och tryck retur.

Fungerar för mig :)

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN. Oberoende debattör

15 januari 2016 17:27

Med fingrarna i syltburken

Svar till Hulda mk1

Vi som har några år på nacken kan säkert dra oss till minnes ett antal skandaler inom Svensk fackföreningsrörelse och dess ledande skikt.

Säg. Vem minns inte Hasse "Hoffa" Eriksson som på den tiden (1970-talet) var ordförande för Svenska Transportarbetarförbundet. HE bodde bland annat på SAF:s (Svenska arbetsgivarföreningens semesterby) i Spanien.

HE blev bland annat av den anledningen beskylld för att vara ´köpt´ av motparten (SAF). Hur det nu var med detta vet jag inte på rak arm.

Med honom förknippades också ett antal andra tveksamheter. Till HE:s fördel skall kanske nämnas att han hade rykte om sig att vara en "riktig rackare" på att förhandla fram bra villkor för förbundets medlemmar.

Skandalerna tar aldrig slut.Nu senast avslöjandena om de socialdemokratiska ministrarna Wallström och Strandhälls lägenhetsaffärer. Med kopplingar till Kommunalarbetareförbundet. En fråga som just nu diskuteras flitigt i media.

Nu går "dementimaskinen" på högvarv där allt handlar om att flytta fokus från sig själv till någon annan. Dåligt.

Ja listan med högre fackförbundsföreträdare och ledande S -politiker som genom årens lopp blivit påkomna med "fingrarna i syltburken" kan säkert förlängas åtskilligt.

Det verkar råda någon form av dålig kultur i dessa skikt.
Det vill säga att förse sig själv på andras bekostnad. Utnyttja sin position och givna förtroendeställning maximalt .

Man talar ibland om den "fackligt och politiska adeln" som lever ett liv fjärran från de villkor som deras medlemmar och väljare lever under.

På sätt och vis tycker jag synd om de fackliga företrädare som på lokal nivå inom Kommunalarbetareförbundet ska göra grovjobbet ute på arbetsplatserna. Med löneförhandlingar med mera.

Dom kan ju inte tycka att det som utspelar sig på riksnivå är särskilt upplyftande. Speciellt inte om man företräder Kommunalarbetarförbundet på lokal nivå.

Ett i många stycken kvinnodominerat förbund där löner och anställningsvillkor kanske inte räknas till de allra bästa. Vad säger förbundets medlemmar om det som utspelar sig nu?

 
Ingen bild

Lena

15 januari 2016 18:18

Om Schyman, om kvinnofriheten som raseras och smutsas ner av kvinnoförtryckande kulturer, ideologier och religioner. En krönika av Helene Bergman som är gästskribent hos ledarsidorna.se
http://ledarsidorna.se/2016/01/helene-bergman-jag-tanker-inte-stillatigande-se-pa/

samt
Feminismen i Gudruns tappning är en stadsreligion som inte får ifrågasättas och som t o m slänger vissa grupper av kvinnor under tåget för att kväsa kritik.

https://lojesguiden.wordpress.com/2016/01/13/groda-a-la-gudrun/

 
Ingen bild

Lena

15 januari 2016 19:04

Rikspolischefen Dan Eliasson: "Vi ska gå till botten med det här..."
"Och våra chefer? Strykrädda semi-politiker utan politisk hemvist. De ändrar åsikt i relation till det politiskt korrekta för dagen. För måna om sina egna karriärer och skrivbord. De tittar bort. Ofta är det den enskilde polismannen som ensam får ta smällen".
Läs vidare.
http://ledarsidorna.se/2016/01/pa-samallets-botten/

Samt Merit Wagers blogg. Man bara häpnar. Kan det verkligen vara sant, t ex en som är mantalskriven här i Sverige och fått PUT, kan bo i hemlandet de flytt ifrån i 6 månader. Ja ska man skratta eller gråta, vem har bestämt dessa fullkomligt galna bestämmelser. Det är väl inte Dan Eliasson... när han var Migrationschef? Snacka om att man är mörkrädd inte bara för dessa utländska kvinnohatare och s k pensionsräddare, utan även för inhemska, mycket hemska s k chefer på myndighetsnivå.

https://meritwager.wordpress.com/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2016 19:04

Kommer ni ihåg våldtäckten på finlandsfärgan av "8 svenska män" ?
Historien upprepas av medvetslösa godhetsapostlar !
Att dom inte lär sig !
Som väntat är "swizzarn" vårdslös med sanningen när han vill tillstå att det är inga särskilda ungdommar som gör dessa våldsdåd,utan kan mycket väl vara "Mats från Gällivare".
Är karln så dum ?

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 januari 2016 19:09

Tänk, en gång i tiden var det högsta prioritet bland journalister att sänka en minister! Vi som varit med ett tag minns väl ...

Idag kan ministrar bära sig åt helt öppet som skurkar - både inrikes och utrikes - utan att en journalist ... förlåt, mediearbetare ... höjer ett finger. Hur kan det komma sig? Inavel? Vänskapskorruption? Whatever?

Den som läser Johan Westerholms blogg får till livs att det är många av sittande ministrar som borde lämna in. Och mångmiljonären Wallström har ju samlat på hög så att hon kan leva livets glada dagar tills hon trillar av pinnen. (Jag undrar förresten var hon placerat sin miljoner ... I skatteparadis?)

Alltså, att dessa ministrar kan sitta kvar utan schavottering i media beror på att inga verkliga journalister finns kvar i landet. Varken med eller utan skjutjärn. Åtminstone inte på de stora drakarna. Eller sitter där några med fot-, mun- och handbojor och pimplar starkt hela tiden för att hålla sig vid liv? Ingen sund inställning ... när de kunde följt det kall de möjligen en gång antog.

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 19:12

Testar att klistra in en länk med Tompas metod.

http://www.helagotland.se/blaljus/fullt-med-folk-pa-vagen-12450546.aspx


 
Ingen bild

Lena

15 januari 2016 19:13

Igår kväll lyssnade jag i drygt två timmar på Partiledardebatten. Jag måste säga att jag är sjukt imponerad av Jimmie Åkessons framfart där. Han sopade ju golvet med alla som ville på honom. Han är onekligen en begåvning i debatteknik men också intelligent med innehållet i svaren. Riktigt, riktigt kul att höra.
Men det är klart det är kanske inte så svårt att glänsa med sådana hycklare till motståndare.

 
Ingen bild

Stefan A

15 januari 2016 19:16

Går inte att utesluta att kanske storbossen själv Petter-Niklas suttit på den där guldkrogen och vaskat för 30 000 kr flarran i väntan på lite "underhållning" från Puma Swede, diskuterande med sina underhuggare hur man på bästa sätt utesluter Sverigedemokrater ur facket för bristande "värdegrund" och "människosyn", för hyckleri verkar vara en favoritgren i fackförbundsrörelsen, t.ex hur många lägenheter i Stockholms innerstad sitter fackförbunden på egentligen och borde inte dessa erbjudas "nyanlända" som de låtsas ömma så för?
Utrikesministern är skitförbannad för att hon blev indragen i härvan, ja just för att hon blev indragen, inte för själva lägenheten, den har hon nog ingenting emot,för att hade det inte kommit fram i media hade det heller aldrig hörts ett knyst från Utrikesministern....

 
Ingen bild

Vaken

15 januari 2016 20:05

Först och främst en stor eloge till Thoralf för en fantastisk insats för att med en outsinlig energi och enträgenhet föra fram sanningen om den medvetna ignorans och nedtystning i svensk press av de fruktansvärda kriminella handlingar som asylsökande invandrare begatt mot unga tjejer i en ofattbar skala under Stockholmsfestivalen i augusti i fjol till följd av politiska instruktioner. Tack vare att Thoralf nu rört runt ordentligt i den stelnade soppan har världen vaknat och de pinsamma och hutlösa missförhallandena som rader i Sverige till följd av politisk totalitärism framstar i sin kranka blekhet. Bra rutet Thoralf! Nu är plötsligt Sverige pa förstasidorna i världspressen och fran alla hall strömmar kritiken in med krav pa DEMOKRATI, en öppen debatt, krafttag mot den tsunami av kriminalitet som massinvasionen av "flyktingar" för med sig runt om i Europa. Kritiken mot den svenska regeringens invandringspolitik är mycket vass och det med rätta! "Sverige är förlorat" skriver idag Daily Mail. Zero Hedge kablade igar ut DN-skandalen, ett grundläggande svenskt samhällsproblem. I amerikansk press chockeras man av slapphäntheten och galenskaperna kring skäggiga ensamkommande barn....

Sverige kräver en ny regering som aterupprättar samhällets stöttepelare: frihet, säkerhet, moral och inte minst kultur!

http://www.zerohedge.com/news/2016-01-12/arrests-begin-sweden-police-scramble-respond-refugee-sex-assault-coverup?

http://www.friatider.se/svenska-sk-ggbarn-v-cker-usa-fascination

http://www.friatider.se/daily-mail-sverige-r-f-rlorat


 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 20:08

Testar metoden med korta.se som PF rekommenderar.

http://korta.nu/nrc

 
Ingen bild

Peter

15 januari 2016 20:09

Mediedrevet mot Margot Wallström, beror det på hennes tidigare utspel i Riksdagen, att några vill att hon nu ska avsättas?
Vad tror du ThorAlf?

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 20:13

korta.nu ska det vara, och inget annat!

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2016 21:11

Då vet vi att, hädanefter ska vi använd korta.se när vi önskar klistra in länkar i kommentarsfältet.

Tack så mycket PF för ett fungerande förslag!

 
Ingen bild

Adam Nilsson

15 januari 2016 22:52

Anders Blank är inget annat är oseriös, inkompetent, okunnig och rent av PINSAM! Han uppträder som en fjortis i sin roll som journalist. Har han inte blivit fälld hos PO dessutom?

 
Ingen bild

Lena

15 januari 2016 22:55

@Maja Dacke 19.09
Kvällens Aktuellt var allt annat än undfallande vad gäller senaste turbulensen runt Margot Wallströms "bostadsaffär" och Kommunal. Det var kvällens huvudämne.

Ett motiv kan vara att hon "straffar" ut sig.Kanske har hon tröttnat på utrikespolitiken? Hon har sedan i somras ett "tilläggsuppdrag" på FN där hon ingår i en arbetsgrupp hos Generalsekreteraren!!! Det är ett heltidsjobb men inte för Margot inte, det innebär ju två inkomster. Läs vidare på ledarsidorna.
Jag tror att Margot är vansinnigt girig. Har läst om att hon varit på en skoaffär i Karlstad som hade skorea, ändå så dividerade hon med butiksbiträdet om att få ytterligare rabatt. OBS det är bara spekulationer från mig.

http://ledarsidorna.se/2015/07/tecken-i-skyn/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se