thoralf

Direktlänk till inlägg 11 januari 2016

HÅNLEENDE ELIASSON

Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2016 22:59

En hånleende rikspolischef, Dan Eliasson intervjuas av Expressens Niklas Svensson när han får frågor om hans kräk-twitter. Vägrar dessutom svara på frågan. Hur var det Magnus Uggla sjöng?Gudrun Schyman svarar feministiskt politiskt korrekt på frågorna. Hur var det Magnus Uggla sjöng?Orkar inte skriva det blogginlägg som jag egentligen tänkt skriva ikväll. Kommer under morgondagen om det inte händer något speciellt under kommunstyrelsen imorgon som får förtur på bloggen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 januari 2016 00:09

Eliasson har inte ens vett att be om ursäkt. Istället står han och blåljuger och vägrar svara på högst relevanta frågor. Positivt är ändå att det är en mainstreammedia reporter som ställer honom mot väggen som inte heller ger sig.

Man bör vara medveten när man intervjuar eller debatterar med Schyman är att hon är en debattförstörare. Hon ignorerar direkt ställda frågor och kör sitt mantra. Långsamt med monoton röst. Man måste våga avbryta henne stenhårt och aggressivt ställa om samma fråga tills man får ett svar. Kanske till och med lägga ett svar i hennes mun när hon slingrar sig. Inte heller tro på henne när hon säger att hon skall svara om hon får tala till punkt. Allt handlar för henne om att få prata själv utan att behöva stå till svars.

 
Ingen bild

Martin

12 januari 2016 01:14

Ta hand om dig Toralf! Så länge det finns liv så finns det hopp :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

12 januari 2016 02:28

Den hånleende dan eliasson är provocerande arrogant. Dessutom är han vid närmare granskning också påtagligt verbalt tomhänt.

180 000:- har denna odugling i månadslön.

28 000:- har en polisman i månadslön.

Jag instämmer med Åkesson och Karlsson att eliasson måste bort från posten han inte är kompetent att inneha. Vilka hållhakar har han som gör att han sparkas uppåt hela tiden?

Obehagligare och en mer maktfullkomlig människa är svårt att komma på i brådrasket.

 
Ingen bild

SDare

12 januari 2016 05:24

Tja! Antingen "jag mår illa eller dom är bögar allihopa" som han sjöng min idol Uggla :)

 
Ingen bild

Demokratur

12 januari 2016 06:48

Både Eliasson och Schyman ska veta att jag känner det djupaste förakt för dem som går att uppbringa. Usla, ondsinta varelser.

 
Ingen bild

Loota

12 januari 2016 07:06

Försökte lägga in detta under förra artikeln men det var omöjligt. Ibland får man hela tiden felmeddelande om att något fel inträffat och sidan laddas om. Händer när man försöket skriva sitt nick eller säkerhetskoden. Oerhört irriterande.

""10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”"

Är inte svensk en etnicitet då eftersom det ju går bra att gå ut med det de gånger det rör sig om en svensk brottsling eller när man ljuger att islamister eller gruppvåldtäktare är svenskar?
 

 
Ingen bild

Tompa

12 januari 2016 07:10

Dan Eliasson är motbjudande och skall inte besitta en sådan viktig position.

Det skedde en avrättning på en skolelev i en svensk skola igår.
Inte ett ljud om detta på morgonens Svt eller Tv4 nyheterna.

Jag tycker det är fruktansvärt allvarlig händelse.

Är det något som medierna försöker mörka eller var Trollhättan viktigare?

 
Ingen bild

pensionisten

12 januari 2016 07:26

@Tompa
Man kan o0ckså ställa sig frågan varför det inte har varit något blogginlägg om det nyfascistiska terrordådet i Trollhättan.

 
Ingen bild

Ludvig

12 januari 2016 07:36

Feministledaren har i alla fall förverkat allt förtroende hos mig, med att elda upp en massa pengar och uttala, död åt familjen.

 
Ingen bild

World Traveller

12 januari 2016 07:38

@pensionisten

Dådet i Trollhättan har varit uppe på denna och alla andra bloggar. Det tycks som om du vill förringa brott begångna av invandrare och framhäva brott begångna av svenskar. Brott är brott och lika illa vem som än begår dom. Varför tycker du att sexbrotten mot svenska tjejer ska mörkas?

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 januari 2016 07:51

Ja, detta är en riktig soppa. Alla som kunde, mörkade detta för att inte SD skulle få "vatten på sin kvarn".
Vad gäller Eliasson och Schyman, avstår jag helst att se/lyssna på dem av hänsyn till min hälsa..

 
Ingen bild

Drutten

12 januari 2016 07:56

Dan Eliasson säger att det är regeringen som tillsatt en utredning och Stefan Löfven säger att polisen skall utreda frågan. Någon av dem har uppenbarligen inte koll på vem som tillsatt utredningen.
Det är intressant att Dan Eliasson försvarar rätten till politisk uppfattning. Nu väntar vi på alla poliser och övriga offentliganställda som utan att riskera arbete eller karriär avslöjar sina, i varierande grad, kontroversiella politiska och ideologiska ståndpunkter, till exempel kommunist, nazist, nationalist, sverigedemokrat, moderat, socialdemokrat, islamist, kristen fundamentalist, satanist, rasist, masochist. Alla är exempel på åsikter som inte är förbjudna, däremot kan vissa handlingar och yttringar med några av ovanstående motiv vara straffbelagda, till exempel hets mot folkgrupp.Eller är det så att det fortfarande finns åsikter som inte är förenliga med polisyrket eller andra offentliga yrken trots att Dan Eliasson antyder motsatsen?

 
Ingen bild

pensionisten

12 januari 2016 07:57

@World Traveller
Om du inte saknar läsförståelse så måste du ha märkt skillnaden i inlägg här mellan IKEA-mordet och nyfascistiska terrordådet i Trollhättan. Man kan ju bara minnas ang IKEA vilken möda man lade på vad den oskyldiga personen sa eller inte sa.

 
Ingen bild

World Traveller

12 januari 2016 08:12

Pensionisten, det är väl självklart att det är skillnad på inläggen mellan Ikea-morden och Trollhättemorden. IKEA-morden tystades ju ned och förminskades i vanlig ordning eftersom mördaren var en ''stackars flykting''. Löfven bemödade sig inte ens åka dit för att tala till vittnen eller till anhöriga (för att offren var svenskar) medan i Trollhättefallet så flög han ner fort som blixten och gav sitt stöd till offrens anhöriga av den enkla anledningen att de tillhör sossarnas valboskap, d.v.s invandrare. Blev kvinnans huvud avskuret på IKEA? Det verkar inte bättre men det tystas ned. En polis sa ju 'det är ett galet dåd'. Så uttrycker de sig aldrig vid ''normala'' mord.
Du borde ta en titt i spegeln och fundera på VARFÖR du tycker det är ok att förringa och mörka brott begångna av invandrare mot svenskar men överdriva i de få tillfällen när svenskar begår brott mot invandrare. Hur många fall finns det när svenskar har gruppvåldtagit invandrarkvinnor och misshandlat och rånat invandrarpensionärer?
Ta och gör en jämförelse med hur många fall det finns där invandrare har gruppvåldtagit svenska tjejer och misshandlat och rånat svenska pensionärer. Jag gissar att du inte ens vågar svara.

 
Ingen bild

Motstånd

12 januari 2016 08:31

Kommunisterna inom media har hetsat fram en skräck som den vanlige polismannen känner för att vara politiskt inkorrekt. Denna skräck har förstärkts av att en ny
rikspolischef - proppfull av PK-dynga - tillsatts för att riktigt undertrycka alla demokratiska tendenser inom polisen .
Poliserna är rädda för att stigmatiseras och att mista sina jobb. Därtför håller de käft om invandrarbrottsligheten mot kvinnor.
Märk hur rikspolischefen använder sig av ett kommunistiskt ett kommunistiskt kodord, ett kodord "människors lika värde".
Detta kodord använde sig Olof Palme mot oppositionella som en klubba. Sen åkte han till Cuba och omfamnade Castro.
Och rikspolischefen använde sin prestig och ämbete ( då chef för immigrationsverket) till att fria en våldtäktsman från utvisning.
Satans människofiende!
http://www.friatider.se/antingen-knullar-jag-dig-eller-s-d-dar-jag-dig-amnesty-hj-lte-fast-f-r-r-v-ldt-kt

 
Ingen bild

Janita

12 januari 2016 08:36

En mycket obehaglig man denne Dan Eliasson. Han måste avgå tillsammans med flera andra i vår så kallade regering. Svenska folket går inte på detta mörkande och ljugande längre.

 
Ingen bild

Pepparholm

12 januari 2016 08:45

I går hörde jag i TV statsministern, rikspolischefen och ansvariga från media säga entydigt, att det är fel att mörka och undanhålla kunskap för allmänheten.

Bra! Så från och med nu så får vi veta fullständigt signalement på efterlysta och oavkortad redogörelse om brottsfall och domar. Ingen polis får löpa gatlopp. Kommuner ska inte mörka byggärenden med hänvisning till sekretesslagen. Media ska alltid redovisa alla fakta.

Kort sagt. Nu är det en nystart. Allmänheten ska ha samma rätt till information som i Norge, Danmark, Finland m fl. Den omskrutna offentlighetsprincipen ska återinföras i Sverige.

 
Ingen bild

Demokratur

12 januari 2016 09:18

Om det skulle råda obalans i fokuseringen hör på bloggen angående de båda dåden så kompenseras det med råge av gammelmedia som primärt riktar in sig på dåd som begås av etniska svenskar. Kan det göras en koppling till SD slickar gammelmedia sig extra om munnen...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 januari 2016 09:42

Hade inte SD funnits så hade vi nog inte fått reda på ett faens skit om dessa sexhistorier ! Heja SD !

 
Ingen bild

Fredde

12 januari 2016 10:04

Vad svenska politiker och media inte förstår är att omvärlden skrattar åt Sverige.
Jag pratade nyss med en kollega från Irland, där och i många andra länder skrattar man åt hur svenskarna blir duperade av lögner och dolda fakta inom invandringen. Vi anses blåögda och dumma som matas med filtrerade nyheter.
Det är tur att det snart är val, då lär många få byta uppdrag...

 
Ingen bild

Hasse

12 januari 2016 10:12

Hoppas innerligt att poliserna med lite god hjälp lyckas avsätta Eliason, inte lätt med de politiker han har bakom sej och som tillsatt honom. Polisen behöver en RIKTIG chef och inte en attrapp.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

12 januari 2016 10:36

-> Nemo saltat sobrius
Väldigt bra beskrivning av hur Gudrun debatterar. Jag lyssnade extra noga efter att ha läst din text. På pricken rätt!

En annan sak jag själv noterat är att i diskussion med vissa kvinnor så flyttar de fokus.
Ex.
-Om jag säger, vänligt, "du kan väl kolla att du släckt i garaget innan du går ut"."Har du händerna upptagna kanske du kan släcka innan du bär iväg med kassarna"
-Svaret kan bli: "Varför hänger du aldrig upp trädgårdsslangen. Du bara låter den ligga".
Och så får jag svara på frågan om trädgårdsslangen..

Detta flyttande av fokus gör att man aldrig kan vinn en diskussion med vissa kvinnor. Helt omöjligt.
Vad man kan göra är att tillämpa samma metod. Inte för att det leder någonstans, men man har åtminstone lite roligt.

I diskussionen ovan så fortsätter man lämpligen med något sån´t här efter trädgårdsslangen:
"Förresten ska du inte dra åt kökskranarna så hårt, som du gör. Det förstör packningarna. Lagom är bäst".

 
Ingen bild

Tony

12 januari 2016 10:55

Hycklar Gudrun är sig lik? Detta har förekommit under
mycket lång tid, och det är inte specifikt kopplat till
invandrare? Det har säkert förekommit att enskilda killar
tafsar på kvinnor, och det kommer säkert att vara så även
fortsättningsvis, men fan inte har hundratals Svenska
män angripit kvinnor och flickor i dessa mängder som hon
försöker att påskina, men enligt henne är där ju ingen
skillnad mellan Svenska män och Talibaner. Att detta är
ett led i försöken att föra in deras vidriga och uråldriga
kvinnosyn i Europa, och är säkert sanktionerat av deras
Imamer, men sådant låtsas inte Gudrun om ? Enligt henne
har det sett likadant ut långt före Massinvandringen.
Med den inställningen hon har så ställer hon ju till
mer skit för Svenska kvinnor, men det begriper hon inte!

När det gäller den lismande fjanten Eliasson så
är det bara att konstatera att figurer som tillsätts
på politiska grunder, och inte av sin duglighet är
ofta arroganta och nedlåtande och vill inte svara
på frågor!
Hade det inte varit bättre för både Polisen och landet
om man tillsatt en Polischef som hade mångårig erfarenhet
från Polisyrket??

 
Ingen bild

Anna

12 januari 2016 11:20

Man pratar om sextrakasserier idag som om det skulle vara något nytt. Jag är så gammal så jag var med på 50 och 60-talet och det förekom i stor omfattning även då. Skillnaden mot nu är att då skulle ingen kommit på tanken att anmäla tafs och skulle någon gjort det så skulle polisen bara skrattat. Så den "gtamla goda tiden" är inget att ha.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

12 januari 2016 11:40

Inte en i lilla Revinge har man sluppit undan de sexuella trakasserierna från de så kallade "flyktingarna":

http://www.sydsvenskan.se/lund/kvinna-fasthallen-och-kysst/

 
Ingen bild

Lewren

12 januari 2016 11:53

Gudrun anser alltså att det inte gäller utrikesfödda, utan att det är ett problem med män. Jag önskar hon tog fram en enda, EN ENDA händelse i västerländsk historia där något i dess likhet av det som inträffat nu utförts av män från vår kultur. Hon borde istället sätta sig ner och begrunda vår historia, och inse hur jävla bra kvinnor har det i väst och hur många män som dött för att hon ska kunna sitta där och uttala sig så idiotiskt som hon gör på det nätverk som män både uppfunnit och byggt. Aldrig tidigare i någon civilisation har kvinnor haft så mycket frihet som väst har gett dem. Men så är det väl med feminister, man ger dem fingret men de vill ha hela armen. Inte nöjda förrän de blivit inkvoterade i alla bolagsstyrelser och chefsposterbara för att de har ett hål mellan benen. Jävla sexism! Tänk om män uttala sig om kvinnor som feminister uttalar sig om män idag, vilken jävla kalabalik det hade blivit.

SvD skriver för övrigt också om händelserna att detta nu utreds som våldtäktsfenomen "taharrush" av tyska federala kriminalpolisen. Känner inte igen det ordet från något västerländskt språk, men tydligen bär vi alla män skulden för det :) Fantastisk logik!

http://www.svd.se/efter-koln--nu-utreds-nytt-valdtaktsfenomen/om/massovergreppet-i-koln

 
Ingen bild

Lena

12 januari 2016 11:53

Rikspolischefen är en ytterligt obehaglig figur som kisar med ögonen vid intervjuen, man ser aldrig hans ögon(om han är sanningsenlig menar jag). Jag får mycket dåliga vibbar av att se och höra honom på TV, hur kunde han ens utnämnas till Rikspolischef? Dessutom kan han inte övertyga en med sitt prat, har man plockat upp honom från gatan? Är han något som Löfven vill ha till att skrämma folket med? Vad är det han försöker "sälja till folket"? Jag får noll respekt för honom.

Vad gäller Schyman så borde hon ju vara mycket nöjd nu när detta med tafsandet och sexuella trakasserier som har pågått under en så lång tid kommit upp på dagordningen, "men media har inte varit intresserad". Nu när gammelmedia visar intresse (troligen under galgen) så borde hon jubla. Men hon bara kör sitt mantra, oförmögen att lyssna på andra, oförmögen att låta inringaren tala till punkt, inte konstigt att FI aldrig kommer att få många röster. Hon är sin egen värsta fiende.
Och det är ju bra för oss så att säga, men visst lever vi i ett bisarrt och surrealistiskt land.

 
Ingen bild

C Andersson

12 januari 2016 12:56

Det är helt sjukt hur man kan vända det här mot sverigedemokraterna. SD har allt vinna om man kämpar mera för kvinnorna och deras rätt i vårt sjuka samhälle. Det ger inga poäng hos feministerna men det är inte det viktiga. Det viktiga är att ge alla tjejer och kvinnor ett anständigt liv.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 januari 2016 13:50

Nu kräver fler Eliassons avgång från posten som polischef. Två kvinnor från Liberalerna kräver hans avgång i Expressen. Samtidigt rapporterar media mer och mer om "ensamkommandes" övergrepp på svenska unga kvinnor. Senast i Karlstad.
Kommande väljarundersökningar kommer att bli intressanta. Men knappast för regeringspartierna...

 
Ingen bild

Tony

12 januari 2016 16:00

Ja men Anna då är du väl nöjd som det är idag då?
Om det nu var så att det var lika utbrett på 50-60
talet? Var det lika vanligt att tjejer och kvinnor
från 10 år och uppåt blev titulerade Horor som dom
blir idag, var det lika vanligt med gängvåldtäkter
med 8-10 förövare? Var det även så att Sverige redan
då var det land som hade flest våldtäkter i Världen?
Eller kan det va så enkelt att Svensk fegmedia börjat
att skriva om saken,visserligen under galgen,men
i alla fall? Samtidigt så vore det intressant om du
kan verifiera ett sådant tillfälle där det hänt att
upp emot hundra killar gett sig på att tafsa på så
många tjejer dom mött? Det innebär givetvis inte att
det inte finns Svenska killar som kan bete sig som Svin,
men inte i den omfattningen väl? Det finns till och med
fulla fruntimmer som kan bete sig som monster vid berusning!
Fråga Thoralf Alfsson !

 
Ingen bild

vmm

12 januari 2016 16:02

Det är svårt att inte bli provocerad av rikspolischefen. Om det som hänt med att polisen, som är en myndighet, mörkat att det varit invandrare som stått för en viss brottstyp för att man inte velat gynna ett visst politiskt parti... jag hade tyckt det varit en skandal om det hänt i länder som Zimbabwe, Syrien och Irak. Nu händer det i vårt eget land. Myndigheter, som dessutom ägnar sig åt den yttersta myndighetsutövningen, dvs polisen, mörkar och trixar för att påverka det demokratiska styret. Jag är faktiskt förvånad.

 
Ingen bild

Pensionisten

12 januari 2016 16:23

Mitt alias "Pensionisten" verkar ha övertagits av någon annan!
Inlägg idag kl. 07,26 07.38 07,57 är pensionisten med litet p.
Skillnaden är för liten och jag kommer att ändra mitt alias och när det är gjort kommer jag att meddela detta.
Dom inlägg jag gör står jag för och vill därför inte blandas ihop med det andra skriver.

Thoralf Alfsson

12 januari 2016 17:47

Misstänkte att det var så!

 
Ingen bild

C Andersson

12 januari 2016 16:25

@Anna@

Jag kan inte minnas något tafsande från 60-talet. Ibland tog man det lite lella annars så hånglande man rätt friskt.

 
Ingen bild

crille

12 januari 2016 16:48

Jag förstår inte hur du orkar Thoralf. Men glad är jag för att du gör dt.

 
Ingen bild

LALILA

12 januari 2016 17:05

Lyssnade i går på Smålandsnytt i SVT där det rapporterades att polisen haft 10 utryckningar i veckan till asylboende i Kalmar län. Låter kanske inte så mycket, men multiplicerar man det med 52 blir det 520 utryckningar på ett år. Helt sanslöst, inte lustigt att det inte finns resurser över till annat.

 
Ingen bild

dajevlar

12 januari 2016 17:37

Alla de som viftar bort detta tafs- och förnedringsbeteende (som bl.a hände i stora grupperingar på nyårsafton runtom i Europa) med orden "det har varit så i alla tider, det händer jämt" osv - kan ju ta och prata med de tjejer och kvinnor som utsattes, hur tror ni de upplevde det? (Äe medveten att även svenska män ibland kan bete sig felaktigt, men inte i denna omfattning. Tror det kan vara farligt att göra denna jämförelse).

Hela Eliassons uppsyn fullkomligen skriker ut falskhet och egoism. Hoppas han får vad han förtjänar, rättvisan brukar segra till slut i alla fall.

 
thojuh

thojuh

12 januari 2016 17:56

Det har gått röta i hela samhällsbygget. Hela det politiska landskapet har vridits ät vänster. I Sverige är det legitimt att säga saker som man skulle bli utskrattat för i de flesta andra länder. Pressen har också vridits åt vänster. De som jobbar inom media är inte representativa för svenska folket. Vi kan nu även se effekten av att politiskt tillsätta tjänstemän. Rötan sprider sig.

http://thojuh.se

 
thojuh

thojuh

12 januari 2016 18:12

@Anna Var växte du upp på 50 och 60-talet,i mellanöstern?

Det du beskriver är fantasier, eller menar du att
det förekom gängvåldtäkter eller horder av män som
sexuellt trakassera svenska flickor/barn nämnda decennier?

Du har totalt fel. Vad är din avsikt med att sprida sådana lögner?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lotta

12 januari 2016 18:17

@Anna
Tvivlar starkt på det du skriver. Om det varit lika omfattande sedan 50-60-talet varför tar man upp det just nu? Som du vet tar massmedia inte upp något som kan missakta invandrare, varför gör man det just nu efter den senaste flyktingvågen till Europa? Borde man inte gjort tvärtom för att inte Europas befolkningar skall öka sitt motstånd mot invandringen?

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 januari 2016 18:20

Landets alla superfeminister sliter nu med fingrar och käkleder för att bagatellisera övergreppen och istället klaga på (riktiga)svenska män. Den politiska korrektheten skadar många kvinnor, fattar de inte det? Men SD-hatet verkar vara viktigast..
Visst finns det svin som är svenskar, men de anfaller inte tjejer i flock..

Hörde lite på Studio Ett förut. En polis som befann sig på en svensk skola beskrev ett övergrepp som tyvärr inte anmäldes. Vidrigt, osmakligt och jag lider med den utsatta flickan.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

12 januari 2016 20:52

->Anna

Du har i stort rätt, men det finns en skillnad på nivån.
Titta på det här:
https://www.youtube.com/watch?v=Lgaj03gF00A&feature=youtu.be

Det är bra att du står upp för kvinnors lika värde och fördömer maskulint våld i alla dess former.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 januari 2016 20:53

Fast Schyman har väl på sätt och vis rätt att vi vita män är skyldiga?

Genom att förvänta oss att alla dessa invandrare skall kunna uppföra sig som folk och genom att förvänta oss att även kvinnor på vänsterkanten kan tänka logiskt och fatta rationella beslut. Genom att inte tidigare ha satt hårt mot hårt och beivrat uppförande som inte har funnits på årtionden om inte sekel här i Sverige. Att inte konsekvent ha skickat tillbaka varenda kriminell invandrare och de som har ljugit i sina ansökningar. Genom att inte straffa brottslingarna tillräckligt hårt så att det både avskräcker framtida gärningsmän och ger brottsoffer upprättelse.

Genom att låta idioter, charlantaner, narcissister och diverse andra sillmjölkshenor ha fått säga till om alldeles för mycket. Men nu får det faen i mig vara nog.

Den skulden tar vi på oss.

 
Ingen bild

Lotta

12 januari 2016 22:16

Tittar på Aktuellt som tar upp de sexuella trakasserierna den senaste tiden. Inbjudna var Rosanna Dinamarca V och Birgitta Ohlsson L. Kommunisten Dinamarca skyllde övergreppen på männen och det hade inget med etnicitet att göra, föga förvånande. Birgitta Ohlsson sa att många övergrepp beror på att många länder inte har kommit "lika långt" i jämställdhetsfrågan. Stor komik när man betänker att islam fortfarande är kvar på 600-talet. Men de hon värnade var utsatta tjejer/kvinnor från muslimska länder. De svenska tjejerna/kvinnorna glömdes helt bort.

 
Ingen bild

Lena

12 januari 2016 22:46

Ikväll står Dinamarca på Aktuellt och säger att det sker 100 våldtäkter PER DAG i Sverige! Det blir 36500 på ett år! Det är ju så man kan gråta.
Dinamarca i debatt med Birgitta Ohlsson om det är OK att debattera att vissa kulturer inte är lika utvecklade i respekten för kvinnors rättigheter samt kvinnors rätt till sin egen kropp. Dinamarca ansåg att det har ingen betydelse från vilken kultur männen kommer, det har endast med kön att göra, vilket i och för sig var en väntad åsikt från henne.
Ohlsson lät ovanlig mycket som en SD-anhängare. Det verkar som L satsar på att ta SD-röster framöver.

 
Ingen bild

Lena

12 januari 2016 23:10

@Nemo Saltat Sobrius
Vi svenska har tagit på oss alltför mycket skuld. Ibland hör man från människor att den här utvecklingen vi antagit med att hjälpa mängder med människor från främmande länder till en nivå som är sjuklig, en slags godhetsneuros där ALLT handlar om stackars mörkhyade människor.
Allt detta skulle enligt den teorin bero på att Sverige var neutralt under WWII. Vet inte om det stämmer, men tänk också att tyskar har ungefär samma problem. De känner skuld för att Hitler kom till makten -39 och reagerar likadant? Man tycker att DET kan väl inte dagens tyskar ta på sig. Kanske stämmer det, kanske inte men någon underliggande psykologisk mening har det. Om jag skulle önska något för svenska männen, är det just det att de släpper på skuldbördan som inte är till någon nytta alls. Den förvirrar.

 
Ingen bild

Eddy Karlsson

12 januari 2016 23:29

Sanningen talar med tyst röst. Men den kommer alltid ikapp oss, även pk-fulmedia. Det är med vanmakt jag och många andra ser vad som händer med det här fina landet. Heder år dig Thoralf som kämpar vidare!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

12 januari 2016 23:43

Kräkman-Eliasson producerade i sin fylleungdom att muskaliskt bottennapp, han var en del av ett 'band', Bad Boo Band. Som skrev och framförde 'Knulla I Bangkok'. Denne person är idag rikspolischef. Som skall "utreda" sexövergrepp. Är hans främsta merit knullandet i Bangkok... "bang the asian girl"? Som insiktsfull och likställd med de nu uthängda muslimangriparna i Kungsan?

http://www.friatider.se/knulla-i-bangkok-h-r-r-polischefens-radiohit

 
Ingen bild

Stefan A.

12 januari 2016 23:59

SVT kör damage control för fulla muggar nu tills saken beror, och det bör inte dröja allt för länge innan man lyckats skuldbelägga alla män bara pga. att vi är män, och på så vis lyckas man undvika grundproblemet trots att vi alla vet vad det är....

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2016 00:12

@Ådärkomdenja 23.43 Touché!

Lars Bern: Varbölderna har spruckit.

http://antropocene.se/2016/january/varbolderna-har-spruckit.html#comment

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2016 01:17

@Lena

Helt neutrala var vi inte i WWII. Vi stöttade Finland. Men vi var inte krigförande part.

Förutom England och Frankrike så var det inget land som förklarade Tyskland krig utan att redan ha blivit anfallet av dom. Så var det med den kuragen.

En stats främst uppgift är att värna om sin medborgare. Ibland är det bästa sättet att gå i krig ibland att stanna utanför om så kan låta sig göras.

Jag är nog mera rädd för att vi har haft så bra ställt att vi inte har brytt oss så mycket om hur samhället har skötts. Och när Palme tog över i Socialdemokratin fick känsloargument samma vikt som faktabaserade argument. Och det är där det gick fel, och fler av den sorten sökte sig till politiken, typ hela 68-rörelsen.

 
Ingen bild

Evelyn E

15 januari 2016 23:04

Dan Eliasson framstår som en pajas med dålig moral! Att han är chef över polisväsendet är en skam!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se