thoralf

Direktlänk till inlägg 4 januari 2016

DE MISSNÖJDA OCH FRUSTRERADE

Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2016 15:01

Jag kommer inte glädja våra politiska motståndare med att sluta blogga! Däremot kommer jag inte lägga minst 12 timmar varje dygn på allt som har med politik att göra. Jag skall försöka vara mer effektiv och mer målinriktad när jag jobbar med politik eller bloggen. Dessutom skall jag tänka på mig själv också och försöka koppla bort politik och blogg under vissa dagar. Vilket inte blir lätt men något som är tvunget om jag inte skall bli tokig.


Jag kan heller inte svika alla som följer bloggen och alla de personer som nu mer eller mindre dagligen kontaktar mig med tips eller problem i sin vardag. Ett stort tack till alla som hört av sig på det ena eller andra sättet det senaste dygnet.


Att vi håller på att få ett splittrat samhälle råder det inte det minsta tvivel om enligt min mening. Ett samhälle som ingen kunde förutspå för bara något decennium sedan. Även i de minsta städer och samhällen. Lika sorgligt är det att media i de flesta fall vägrar skriva om problemen och hur splittringen bryter sönder vårt tidigare relativt homogena samhälle på så många olika sätt.


Framgångarna för Sverigedemokraterna har varit stora de senaste åren. Valet 2014 framstår lite som en framgångssaga, för att inte tala om förändringarna i opinionen efter valet. Jag minns hur vi i riksdagens fikarum 2012-2013 diskuterade framtiden. Det har slagit in mer än väl. Hur vi spekulerade i en rödgrön regering 2014. Hur den skulle misslyckas för att sedan ge SD sitt riktigt stora genombrott i valet 2018.


 


Alla är dock inte lika glada över Sverigedemokraternas framfart i politiken. Det finns en grupp på vänsterkanten som jublade när det blev en rödgrön regering, trots att det fanns en majoritet i riksdagen för en mer företagsvänlig och ansvarstagande mittenpolitik.


Förra året var ett riktigt skitår, och många av oss är nog rätt slitna så här dagen efter 2015.

Men nu orkar i alla fall inte jag med fler hängande huvuden eller lösa funderingar om systemkollaps från ­regeringshåll. Stefan Löfven har knappt tre år på sig och nu måste han göra en nystart.

Karin Pettersson, Aftonbladet


Jonas Sjöstedt mer eller mindre grät när han vid en presskonferens hösten 2014 bekräftade att han inte fick ingå i en rödgrön regering. Idag tror jag inte att Jonas Sjöstedt är särskilt ledsen längre, utan snarare lite skadeglad.


Denna vänstergrupp är inte speciellt nöjda med den utveckling vi fått efter valet med Stefan Löfven som statsminister. Det första bakslaget var när SD fällde regeringens budget. Sedan har bakslagen kommit i en lång rad till följd av den flyktingsunami som drabbat Sverige. Den har omkullkastat alla förhoppningar om en riktig vänsterpolitik. Sanningen och verkligheten har drabbat dem men de lär ändå inte komma till insikt om vad som krävs. Att Sverigedemokraterna sedan ser ut att avgå som vinnare i opinionen gör dem inte lyckligare, utan snarare väldigt frustrerade.


Min förhoppning var att 2014 valresultat skulle normalisera situationen på flera sätt. Och det har den också gjort, vilket är något som märks på flera sätt, inte minst inom lokalpolitiken, dock med vissa undantag. Däremot verkar de som tillhör vänstergrupperna vara väldigt frustrerade över utvecklingen.


Jag upplever att antalet mejl, brev, telefonsamtal och kommentarer på sociala medier blivit mer otrevliga från dessa grupper av människor under hösten och de senaste månaderna. Jag fick ju nyligen ett knytnävsslag i ansiktet av en kvinna på en pub i Kalmar. Jag tror det var ett tecken på denna frustration. Det var inte någon 20-årig uppkäftig tjej, utan sannolikt en välutbildad kvinna i 50-årsåldern med en anställning på en attraktiv arbetsplats i Kalmar. Vilken frustration låg inte bakom hennes beteende! Hon riskerar nu att bli utskämd på sin arbetsplats, inte bara på grund av våldet utan att hon även omhändertogs för fylleri av polisen. Hade hon haft något förstånd hade hon kontaktat mig och bett om ursäkt för sitt eget beteende men jag har inte hört ett minsta lilla pip. Nu får rättsväsendet hantera det.


Jag har också stuckit in huvudet hos Inte rasist men på Facebook, då får man också vara medveten om konsekvenserna. Även om Henrik Johansson predikar att visa regler skall följas men det görs nog mest för syns skull och är säkerligen inte så allvarligt. I varje fall inte om man skall döma efter vad jag fått mig till livs de senaste veckorna. Det klimat som Inte rasist men indirekt uppmanar till inbjuder inte till dialog och samtal, utan mest hat!  


Jag tror att vi under 2016 och fram till nästa val kommer få uppleva ett än mer polariserat samhälle, där splittringen mellan olika grupper kommer öka. Konfliktytorna kommer bli större och motsättningarna växa. Jag håller politikerna inom 7-klövern ansvariga för denna utveckling. Svenska folket har aldrig fått säga sitt om den mångkulturella lögnen.


Jag är ganska trött på allt jag utsätts för av dessa ”politiska” motståndare. Visst, jag sticker ut hakan via min blogg men det borde fan i mig vara lite rim och reson i alla anonyma och fega påhopp. Hur mycket skall jag behöva stå ut med?


De antydningar som kommit om min familj, mina barn och mitt hem är minst sagt obehagliga och oroväckande. Även om de i en juridisk mening inte kan betecknas som hot så är de definitivt menade som hot enligt min egen uppfattning.


De missnöjda och frustrerade borde se sig själva i spegeln!

 
 
Ingen bild

Stefan

4 januari 2016 15:41

Konstigt att de som företräder den lilla mängden skriker mest o på så sett får mest uppmärksamhet.
Att sitta o hota folk är väl inte något normala människor ägnar sig åt i detta århundrade.
Jag hoppas du orkar stå emot och jobba vidare för det du står för, vi är många här ute i mörkret som ännu ej kommit ut ur gaderoben.
God fortsättning och tack för ditt engagemang

/Stefan

 
Ingen bild

Christer

4 januari 2016 15:51

Kyrkan och religionen har för flertalet svenskar spelat ut sin roll. Men människan ger inte upp sin tro på det goda eller det onda. Vi har skapat en substitutreligion i vår tro att vi skapar ett gott samhälle. Vi utmanar högerkrafterna och tror att vi är nazistjägare. Vi har gett det goda nya ansikten, Ernman, Schyffert, Bergqvist och IRM.
Vi skall vara ett föredöme i medmänsklighet och humanism. Vi ger en hemvist åt människor från alla världens hörn. Alla ska ha rätten att bli livstidsförsörjda av de svenska skattebetalarna. Vi vill vara en motpol till allt det Hitler stod för, därför välkomnar vi också tiggare i en aldrig skådad omfattning.
Våra enda fiender är de som utmanar och ifrågasätter vår värdegrund.

 
Ingen bild

Janne B

4 januari 2016 15:51

Var rädd om dig!Du behövs!

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

4 januari 2016 16:39

OT

Donald Trump (USA:s nästa president?) från en sammankomst i går. Här var det ord och inga visor utan verkligen rakt på sak. Om man lyssnar igenom hela hans anförande, finns stora likheter med SD:s politik. Speciellt då han riktar sig mot falskheten inom massmedia, vad Hillary Clinton (demokraternas presidentkandidat?) och USA:s nuvarande president Obama har ”ställt till med”. Han tar även upp problemet med migration och hur han skall hantera detta och mycket mera.

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2933889759&feature=iv&src_vid=ZCrSV5rgww0&v=ZCrSV5rgww0#t=27m

Gör som jag, lyssna och njut! Han ”dunkar” verkligen in sitt budskap och räds ”varken f-n eller hans moster”.

 
Ingen bild

Stridsson

4 januari 2016 16:51

Skönt att höra att du inte ger upp! Du har stort stöd ute i landet, vad jag förstår och hör. Men tänk mera på dig själv, du står inte ensam, vi är många nu som försöker att påverka,men som får mycket skit för det.
Man undrar hur länge det ska pågå! Som du skrev tidigare..tänker inte
folk på sina barn och barnbarn, gamla föräldrar, eller har de inga?
God fortsättning, Thoralf och alla sverigevänner, tror ändå att det
händer en del positiva saker under 2016.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 januari 2016 17:05

Var hos min frisör idag hon undrade varför det inte hörs något om SD varken i kommun eller riks ! Vad svarar man på det annat än att dom nog laddar upp !

 
Ingen bild

Demokratur

4 januari 2016 17:12

Det "goda" hatet... Statssanktionerat och etablissemangssanktionerat... Man får väl hoppas att de får stå med skammen i framtiden.

 
Micke

Micke

4 januari 2016 17:26

Du är ljuset i mörkret ,jag kollar din blogg stort set varje dag.
Sköt om dig då du orkar , du skall veta att det är många som står bakom dig.

http://Blogg

 
Ingen bild

crille

4 januari 2016 17:31

Gott o höra att du inte gett upp. Då så får jag följa denna blogg. Frustrerad är jag med, så där är du inte ensam. Är rätt många runt omkring mig som är det med.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 januari 2016 17:49

2Thoralf.
Bra att rättvisan nu får mala med den misshandel du drabbades av. Hade hon dagen efter sökt upp dig och bett om ursäkt, anar jag att du som verkar vara en förnuftig människa hade låtit saken bero.
Skrattade gott när jag såg bilden av den skamsna kvinnan på sin arbetsplats ;-) Fylleri och misshandel... ;-)
Fast egentligen är denna händelse ett dystert bevis på ett hårdnande politiskt klimat i Sverige. Våld gäller tyvärr som påtryckning och när argumenten är slut. Vänsterns argument tar ju som bekant slut väldigt fort..
Och, nej, jag stoppar inte in näsan på varken IRM,s Facebook-sida eller någon Vargkramarsida. Båda dessa samlingar människor verkar ha stora problem med både sanningen och verkligheten. Vargkramarna är tom. i vissa fall totalt okunniga om landsbygden, vapen, jakt, lagar och djurs beteende och skötsel... Sorgligt..

Thoralf Alfsson

4 januari 2016 19:02

Ja, hade jag dagen efter mött en ärligt ångerfull och en kvinna som känt skam och bett om ursäkt för sitt beteende hade jag övervägt att dra tillbaka min anmälan men så är inte fallet.

 
Ingen bild

Odalbonde

4 januari 2016 18:12

Proppen håller på att gå ur. Tokvänstern förstår det medvetet eller omedvetet. Inget går deras väg. SD:s raketfart bland opinionsstaplarna måste göra dem förtvivlade. Tokvänstern tappar mark. De står och stampar. Snart är de ett minne blott historieböckerna.

 
Ingen bild

World Traveller

4 januari 2016 18:15

Att folk från främst vänstern (S, V, MP) men även högern (M, C, FP) saknar hållbara argument och därför kallar politiska motståndare fascister och nazister och rasister är inget att bry sig om. De skämmer bara ut sig själva när de inte kan presentera en hållbar politik. Det är allvarligare med hot. Vi vet att vänstern inte drar sig för mordförsök genom bilsabotage och mordbränder och de ger sig gärna på familjemedlemmar oavsett om det är små barn eller pensionärer. Därför ska aldrig ignorera hot utan neutralisera dom direkt om man kan. Om du kan spåra IP-adresserna eller på nåt annat sätt se vilka som ligger bakom de förtäckta hoten så lämna in en polisanmälan och när den blir nedlagd nästa dag så uppsök de fega kräken tillsammans med några storväxta vänner och tala om för dom vad som gäller om de ens skulle tänka på att hota eller genomföra sina hot igen!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 januari 2016 18:33

Skånepåg og konen

Donald Trump (USA:s nästa president?) från en sammankomst i går. Här var det ord och inga visor utan verkligen rakt på sak. Om man lyssnar igenom hela hans anförande, finns stora likheter med SD:s politik.

Håller med helt och hållet, det är samma retorik och budskap
men jag tror inte han vinner, för att han har inte ens stöd av sina egna (rep)

Men jag skulle vilja fråga vad Obama "har ställt till med"

 
Ingen bild

Hm

4 januari 2016 19:25

Underligt att hennes identitet ännu inte läckt ut. Thoralf vet förmodligen vem det är men någon i hennes omgivning borde vid det här laget ha läckt till media.

 
thojuh

thojuh

4 januari 2016 19:30

@Mats
Trump är en hjälte, en sanningssägare, möjligen
USA:s nästa president. Huka i din håla!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

4 januari 2016 19:39

@ Mats (ateist) Proffstroll

"Men jag skulle vilja fråga vad Obama "har ställt till med"

Du får lyssna igenom anförandet, så får du klarhet i vad han anser. Gäller både inom USA och deras förhandlingar med andra stater. Han berör bl.a misslyckandet med Obamacare, förhandlingar med Iran där han anser att USA blivit grundlurade och varit godtrogna idioter. Han understryker att ett starkare ord än idioter vore på sin plats. O.s.v
Lyssna igenom hans anförande och hänger du inte med i engelskan, så får du väl skaffa ett lämpligt lexikon eller Google en översättning.

 
Ingen bild

Hacke

4 januari 2016 19:49

Det var verkligen glädjande besked beträffande din blogg. Den ligger överst i mitt "favoritfält" sedan många år och kommer så att förbli.
Var rädd om dig och hoppas du hittar rätt i din nya strategi kring effektivitet o d.
Keep up the good work som en av de viktigaste enskilda aktörerna i den Sverigevänliga rörelsen.

 
Ingen bild

Onkel Sven

4 januari 2016 20:22

Ryktet säger ett par goda människor i närområdet i Berga Högsby föreslår ett nytt boende för ensamkommande , har det inte kommit tillräckligt med såna ?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

4 januari 2016 20:40

Skånepåg og konen
Ok du går efter vad motståndar partiets förespråkare säger, och tar det som fakta, Det kan jag inte säga mycket om, förutom att det låter aningens vinklat.

Obama har gjort misstag, men i snitt har allt blivit bättre, bättre, inte bra. Han har halverat budgetunderskottet under sin tid som president, Obamacare är en succe, trots enormt motstånd, han fixade Binladen.
Jag vet inte riktigt om man kan säga att Obama "har ställt till det" direkt, inte om man läser och tittar på vad han faktiskt har gjort.

Ref.
http://www.usnews.com/news/blogs/data-mine/2014/10/08/deficit-hits-new-low-under-obama

https://www.washingtonpost.com/blogs/plum-line/wp/2015/04/13/gop-resistance-to-obamacare-is-working-brilliantly/

thojuh

@Mats
Trump är en hjälte, en sanningssägare, möjligen
USA:s nästa president. Huka i din håla!

Det är nog precis vad jag kommer att göra.
Det har funnits andra sk. sannings sägare, historien är inte en glädje tid under de herrarna.

 
Ingen bild

HellBoy

4 januari 2016 20:59

Håller med om att 7-klövernpolitikerna är ansvariga för polariseringen men media och dess journalister är etter värre i sin iver att vinkla sanningen och smutskasta SD och dess anhängare. Deras uppgift att sprida information och beskriva verkligheten verkar som bortblåst och då inräknar jag även Sveriges television och radio.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 januari 2016 21:03

@Hm. Om hennes namn skulle läcka ut så ska vi här inte nämna det innan dom fallit, anser jag. Allt sådant ger bara Vänsterpöbeln vatten på sin kvarn..

 
Ingen bild

joffejvte

4 januari 2016 21:33

Ja Thoralf! / Du behövs verkligen !

 
Ingen bild

Jan Eriksson

4 januari 2016 22:36

Misshandel är ett brott som ska utredas och föras till domstol oavsett vad den misshandlade säger.
Finns det vittnesmål på att brottet skett, så ska lagföring ske.
Finns det inga vittnen, ord mot ord, så kan den misshandlade "ta tillbaka sin anmälan". Åklagaren skriver då av fallet då en rättegång blir meningslös, och en åklagare måste tro på en fällande dom för att ta målet till domstol. (En rättegång där svaranden säger "jag har inte misshandlat" och käranden säger "jag har inte blivit misshandlad" är slöseri med allmäna medel.

Jag antar att i detta fall fanns det vittnen till misshandeln, och då kan inte Thoralf ta tillbaka något. Det enda han kan göra är att tona ner följderna av misshandeln genom att hävda "att det gjorde inte ont alls", "jag hade inga besvär med det".
Då kan misshandlaren kanske komma undan med en dom för "ofredande", istället för misshandel.

Personligen tror jag smällen gjorde ont och att du högt skrek "aj". Det senare är viktigt för att en misshandel ska ha skett.

 
Ingen bild

s29

4 januari 2016 22:45

Förstår din frustration Thoralf,ibland så måste man lämmna skiten och födjupa sig något annat (musik ex,vis).Unna dig avkoppling när du känner för det,har det inte dykt upp något nytt på din blogg så får man väl kolla dan efter.Jag vill passa på och önska alla ett gott nytt år också.

 
Ingen bild

Observer

4 januari 2016 22:50

En sann vetenskapsman ser bara till fakta. Empiriska fakta.
Tittar vi på vänstern o dess ideer´så baseras de på en h ö g r e andel icke empiriska fakta än alla andra politiska infallsvinklar.
Här spelas mycket mera på "känslan" eller "tron på något". -Fint så. M E N detta är farligt eftersom man tenderar att förbise rena fakta. Och häri ligger ett problem!
Det måste man vara medveten om helt enkelt. Inte minst vänstersympatisörerna själva.
Empiriska fakta är ändock en nyckel för att finna en klok lösning.
Jag brukar säga att man skall hålla sig till just sakfrågan -Då vinns mycket, på bägge sidor och på lång sikt.
Största vinsten är ett ökat förtroende emellan meningsmotståndare. Man behöver inte tycka lika, Däremot behöver man respektera den andres åsikt. -Gör man det uppfattas man som mera mogen och klok.
Man har roligare också. Och är gladare.

 
Ingen bild

Kurtan

4 januari 2016 22:57

"Mats,
Väx upp om du kommenterar på denna blogg! Det finns många idiotbloggar som IRM m.fl som troligen passar dig bättre...
Men du tror väl att du är "aktivist" i din oändliga dumhet!

Om jag inte hade varit så civiliserad så hade jag nog sagt pis- of-

 
Ingen bild

Jonatan

4 januari 2016 23:19

Bra beslut, Thoralf! Lika lite som att Sverige inte kan ha en större invandring än vad vi på sikt mår bra av kan du ha ett engagemang som är större än vad du mår bra av. Du har tagit alldeles för många tunga pass vid årorna. Dags nu att du återhämtar dig och tar dig an passen vid trumman - de dagar du känner lust för det. På något vis tror jag faktiskt att du kanske gör mer nytta så dessutom.

 
Ingen bild

tonton

5 januari 2016 00:37

Det är enkelt att förstå Din frustration. Jag tror mig veta att vi är väldigt många som känner likadant, vilket gör Din blogg än mer meningsfull för oss följare. Känner därför tillförsikt och lättnad att Du inte har rdesingerat inför den genomvridna attackvänstern. Stå på- och ta igen Dig.

 
Ingen bild

Henrik

5 januari 2016 00:49

Bra att du fortsätter kämpa. Det är tungt men nödvändigt att vi alla gör det på de sätt vi kan. Och i tunga stunder får vi tänka på att man som nationalist är långt ifrån ensam

 
Ingen bild

RobertSt

5 januari 2016 01:40

Om du känner för det så gör som Jimmy, ta en timeout. Men lova att du kommer tillbaka. Du behövs! Det är minsann inte lätt att vara SDare i Sverige!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

5 januari 2016 04:35

Att skränvänstern lever ut sin primitivitet beror också på att det inte längre - förutom SD förstås - finns något konservativt parti. Gamla moderaterna stod iaf för detta, lag och ordning var en del av deras profil. Men när den ränksmidande äggskallen Reinfeldt drev partiet mot vänster ('arbetarpartiet nya moderaterna") så följde resten av Alliansen med, och idag har vi en smet av sosseliknande partier, sammanfattade som 7Partiet. Som hukar och undviker att kritisera gatupöbeln. Hursomhelst, en stor eloge till Thoralf, som rakryggat och konsekvent ger SD ett strongt ansikte. Vilket man tyvärr inte kan säga om SD:s ledande maktklick. Dom är nästan försvunna i debatten, vad sysslar dom med? Att 7partiet är deras bästa valarbetare håller ett tag, men partiet måste aktivera sig mera. Nu misstänker jag att deras ambition att nå "mittenväljare" blir en black om foten, det behövs inget 8Parti, då är det kört. Kanske nöjda med feta riksdagsarvoden, och tycker det är bra nog?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards