thoralf

Direktlänk till inlägg 23 juni 2015

SICKET AVTAL

Av Thoralf Alfsson - 23 juni 2015 22:56

 


Majoriteten i Kalmar bestående av S, V och C lovade i sin budget att halvera arbetslösheten i Kalmar under denna mandatperiod. Idag ligger arbetslösheten på ca 5 procent för inrikes födda och ca 24 procent för utrikes födda. Det innebär att den totala arbetslösheten ligger på ca 7,3 procent.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har gjort stort nummer av detta löfte på sociala medier och med hjälp av välvilliga journalister. Kalmar kommun och Johan Persson skrev i förra veckan ett avtal/överenskommelse/avsiktsförklaring med arbetsförmedlingen. Läs artikel i Barometern.


 


I det som förekommit på sociala medier och i lokaltidningarna går det inte att utläsa några konkreta förslag på vad som skall göras för att kunna halvera arbetslösheten på bara några år. Men det kan ju givetvis bero på bristande journalistik. Journalisterna skall ju granska politikerna och i synnerhet majoriteten och kommunalråden. Men journalisterna tycks mest ägna sig åt att jaga skämtsamma Sverigedemokrater på sociala medier just nu. Nakna kvinnor i "flyktingbåt" och bruna mördarsniglar får stora rubriker. Ska man skratta eller gråta.


Jag begärde därför ut en kopia på avtalet med Arbetsförmedlingen. Jag blev minst sagt förvånad när jag läste avtalet på en enda sida och de åtgärder som skall halvera arbetslösheten.


 


Jag kan inte utläsa en enda konkret åtgärd. Jag förutsätter att det som finns på listan redan görs i mer eller mindre utsträckning av Arbetsförmedlingen och Kalmar kommun redan idag. Det behövs inget avtal för detta. Det ingår i Arbetsförmedlingens uppdrag och Kalmar kommuns arbetsmarknadsenhet och näringslivsenhet!


Det förvånar mig storligen att inte någon journalist ifrågasätter detta avtal och undrar vad som är nytt och vad som inte redan görs idag. Men journalisterna lever ju i symbios med ”makten”. Det är ju genom dem de får sina scoop! Ingen vågar uppenbarligen syna Johan Persson!


Det är minst sagt pinsamt ur mer än en aspekt!

 
 
Ingen bild

vmm

23 juni 2015 23:18

Samarbetet ska ju "präglas av uppföljning, utvärdering och resultat" så det lär ju skapas en hel del material för journalister att kunna granska.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 juni 2015 23:42

Papperet, som det lika meningslösa som innehållslösa ordbajset är skrivet på är värt mer än innan det skrevs på detsamma. Riktigt bajs hade åtminstone kunna användas som gödsel.
"Avtalet" är analogt med Svetsarn´s arbetsmarknadspolitik, som enl. honom skall "leda till EU´s lägsta arbetslöshet", öht inte en enda konkret idé, hur det skall gå till. Nej, tacka vet jag SD´s lärlingsprogram enl. den framgångsrika tyska modellen o.s.v
SD senast 2018 ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

thomas falk

24 juni 2015 00:51

Men kära Thoralf! Blev Du förvånad över detta "avtal"? Tror inte det.
Du lever ju i den verkliga världen. Det var nog bara ett fint sätt att
säga: vad f-n håller Ni på med, floskelmaskiner? Eller?

 
Ingen bild

w-son

24 juni 2015 01:46

Sicket avtal och sicken lekstuga skattefinasierade verksamheter blivit. Man baxnar ta mej f-n! Om man får uttrycka sig på franska.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 juni 2015 03:19

Annat ämne:
”Tvåbarnsmamman Seve Saleh som bott i Husby i 13 år berättar för mig hur Husby allt mer liknar Afghanistan.
Islamister och fundamentalister säger till ungdomarna här att de måste beslöja sig, att svensk mat är "Haram" (smutsig), och att de måste läsa Koranen. Muslimska kvinnor med andra livsstilar än islamisterna får ständigt synpunkter på hur de lever - till och med på vilken mataffär de handlar från”

http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

När man läser detta undrar man om politiker tänker överhuvudtaget. Tror de att det skall bli bättre i Husby, Rinkeby eller Rosengård om fyra år när ytterligare 400 000 muslimer släppts in i landet? Vad exakt är det som får dem att tro att detta är bra för Sverige. De som händer nu är endast en försmak av vad som kommer att hända om fem år.

Det borde de förstå och agera därefter!

Alla förstår att det går åt helvete med Sverige. Frågan är hur vi skall få politiker och journalister att också begripa det?

Man blir gråtfärdig när man vet att snart är det min tur att tvingas bo i närheten av människor jag inte vill bo i närheten av. Det känns som man tvingas på något man avskyr och kan inget göra. Man kvävs sakta känns det som! Allt är förlorat för vårt land och framtiden blir en mardröm.

Sverige kollapsar sannolikt innan 2020

De ansvariga skall ha sitt straff på räkenskapens dag!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 juni 2015 03:24

En luffare gör två mans arbete : Helan och Halvans

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

24 juni 2015 05:55

Dagens klättrare på Floskeltoppen.

 
Svensson

Svensson

24 juni 2015 06:54

Dom ger inte en enda vettig åtgärd som ska få ner arbetslösheten,det är ju bara PK-svammel,som dom hoppas att människor ska gå på.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Demokratur

24 juni 2015 06:55

Det finns väl inga politiker idag som producerar konkreta lösningar. Floskler och ordbajseri som de sedan aldrig ställs till svars för. Allt handlar om att värna det egna arvodet.

 
Ingen bild

Eric H

24 juni 2015 07:07

Har (s) i Kalmar fått överta den utrangerade floskelgeneratorn från källaren på Sveavägen 68?

 
Ingen bild

OH

24 juni 2015 07:50

En undran.
Vad har Arbetsförmedlingen tidigare sysselsatt sig med ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 juni 2015 08:46

Hur många jobb förmedlar Arbetsförmedlingen?? De flesta jobben får man genom kontakter, vad jag vet. Dimridåer och flum, är min åsikt om detta avtal.
Hur många timmar är nedlagda på att ta fram detta papper?
Hur många möten? Allt till ingen nytta...

Annat: Det saknas 400 000 bostäder fram till år 2020 enligt Sveriges Radio.
I de siffrorna ligger utgifter på gigantiska miljardbelopp och en ännu mera ökad arbetslöshet. Ett helt land som kommer att förändras i grunden. Hur kan detta vansinne få fortgå....??

 
Ingen bild

Observer

24 juni 2015 09:01


...Man läser:

"kommunalrådet Johan Persson har gjort stort nummer av detta löfte på sociala medier och med hjälp av välvilliga journalister.."


Gör så, Thoralf; Att när ni får makten 2018, återinför TJÄNSTEMANNAANSVARET o gärna ett antal år retroaktivt och åtala sedan de som flagrant inte svarat upp till vad de fått arvode för.

-Låt de betala tillbaka ur egen ficka!

På så vis blir det äntligen en LÄRPENNING för sådana här skojare och vi slipper sådant här i framtiden, Då de vet att det får konsekvenser att agera som skojare på andras bekostnad.

 
Ingen bild

Hacke

24 juni 2015 09:24

Politikerna (det nya folkrörelsepartiet sd självklart undantaget) bygger ständigt på politikerföraktet och "journalisterna" sina redan försvinnande låga förtroendesiffror. Må båda gå sotdöden tillmötes.

Cosmic Debris...
Jag tror du sätter ord på hur väldigt många upplever sin situation idag och inte minst vad som väntar runt hörnet.

 
Ingen bild

Tony

24 juni 2015 09:34

Som vanligt när det gäller Sossepartiet, mycket ord
och lite handling. Lite handling därför att dom inte
har någon lösning på hur arbetslösheten ska minskas,
inga politiker ordnar några jobb, (nåja någon släkting
går väl ibland att ordna in på något välbetalt jobb i
kommunen) annars är det företagare som ordnar jobben
om rätta förutsättningar finns, dom lever till skillnad
från många sossar i verkligheten,inte som
Sossepolitiker som bara pladdrar, Sossar ser till att
berika sig själva, på det området har dom varit
duktiga genom åren!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 juni 2015 10:06

Dokumentet har samma dignitet som dom papper den vite mannen gav indianerna

 
Ingen bild

Niklas R

24 juni 2015 10:18

@Observer
Retroaktivt tjänstemannaansvar skulle bli ganska komplicerat då varenda handläggare på Migrationsverket skulle åtalas för brott mot utlänningslagen för varje utlänning de gett uppehållstillstånd som inte kunnat styrka sin identitet med giltiga papper.

 
Ingen bild

Lena

24 juni 2015 10:21

Vi vet sedan lång tid hur journalister lever i symbios med makten. Förr kallade de sig 3:e stadsmakten men de har inte längre någon granskande makt. De skulle då förlora sitt jobb.

Vad gör inte "makten" för att tysta sin befolkning???

Men ibland glimmar det till av "demokrati". Förra veckan, när Danskt Folkeparti gjort ett fantastiskt valresultat, bjöd Aktuellt in till debatt mellan "den hycklande Mååna" och Julia Kronlid SD. Måååna angrep Julia med att hon inte skulle vara "kaxig" för att hon informerat om att Sentios siffror för SD nu var 22%. Julia kunde kosta på sig att bara vara lugn och saklig. Tycker det är ett ypperligt exempel på hur "makten" darrar och är desperat.

Igår kväll såg jag programmet Allsång på Skansen" (vilket jag inte gör alltför ofta). Vem satt inte där på första bänk med plastsäck på sig i regnet? Jo både Statsministern och Fridolin. De sjöng med och log så sött, då de fick uppmärksamhet från programledaren. Om inte detta är populism då vet inte jag. De båda politikerna är desperata och tar till desperata metoder. Tror vi får se en hel del sådan nu, faktiskt det enda roande på tv nu när det annars bara är repriser.

@Cosmik Debrik
Försök att sluta upp med att oroa dig för kommande "problem". Fall inte in i fällan om att vi är offer. Säg inte till dig själv att "lilla jag" kan inget göra. Det är precis vad "makten" vill att du ska tänka.

Du är en suverän människa som har mycket att ge, och har många möjligheter. Denna attitydförändring är mycket viktig. Sätt upp näsan och räta på ryggen. "Makten" vill bara skrämmas men det är så tydligt att de själva är mycket skrämda. Låt inte dem styra ditt liv.

 
Ingen bild

Nimbus

24 juni 2015 10:23

Men det var väl en fin värdegrund? Kalmar kommun är specialister på olika värdegrunder (ord ord ord, ingen verkstad:-)

 
Ingen bild

M

24 juni 2015 15:26

Syftet med dokumentet är naturligtvis inte att sänka arbetslösheten, utan förhindra att den ökar då dokumentet kommer ge upphov till en rad meningslösa byråkratmöten som inte hade kommit till stånd om övertaligheten inom Kalmar kommun i stället hade botats med en mer kostnadseffektiv lösning: uppsägning av icke-produktiva byråkrater.

 
Ingen bild

Lena

24 juni 2015 16:07

Det här är verkligen så sjukt! Finns det ingen som kan ta en jurist till hjälp, det kan väl ändå inte vara lagligt av myndigheterna!

http://avpixlat.info/2015/06/24/protester-mot-att-pensionarsradhus-ges-till-asylsokande/

 
Ingen bild

Gute

24 juni 2015 17:36

SD öppnar för "tyngre vapen" mot regeringen

Oskar Sjöstedt intervju SvD
http://www.svd.se/sd-oppnar-for-att-hamta-tyngre-vapnen-mot-regeringenhttp://www.svd.se/sd-oppnar-for-att-hamta-tyngre-vapnen-mot-regeringen
 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 juni 2015 17:45

@Lena Onsdag 24 juni 10:21

Allt sker med sådan kraft och hastighet nu. Byggnader som man trodde var fredade. Områden som tidigare var trivsamma och beboeliga. Allt detta skall reserveras åt människor jag inte vill ha i min närhet och dessutom till enorma kostnader. Politiker verkar i det närmaste lämnat walk-over när det handlar om kostnader som handlar om den sinnessjuka invandringen.

Ingen vågar eller får säga någonting!

Politiker jag pratat med (moderat) uttrycker åsikter om invandring, muslimer och dess kostnader mellan skål och vägg som går på tvärs med vad dem sedan säger på ett kommunalfullmäktigemöte. Det är inte tecken på ett friskt samhälle!

Bombdåd, mord, gruppvåldtäkter, bedrägerier och bilmålvakter. Listan kan göras så mycket längre på ödeläggelsen av Sverige. Moskéer som ges bygglov utan en tanke på vilket helvete dessa kommer att ställa med till i framtiden. De kommuner som i det längsta håller ut och inte ger bygglov kommer att vara de som i slutet är vinnare och attraktiva.

Den vansinniga invandringen går inte att stoppa i morgon. Vi kommer att tvingas leva med vetskapen om att 400 000 muslimer skall bo i detta land. Det kommer INTE att fungera.

Det är saker jag vet och som gör mig skräckslagen. Därav min dystopiska framtidsvision av Sverige.

Jag vet helt enkelt att det går åt helvete med Sverige!

 
thojuh

thojuh

24 juni 2015 18:30

Vad som är lagligt eller inte bestäms av den sittande makten, riksdag? och av regeringen,i det här fallet som beskrivs och där boende som egentligen är avsedda för pensionärer men som nu trängs undan av illegala visar att regering och kommuner är ute på ett farligt äventyr.

I tredje riket var det tillåtet att beslagta oönskade personers egendom och gynna andra att överta densamma. Lena - om artikeln på Avpixlat stämmer, vilket är troligt - vad är nästa steg?

Vad är lagligt? Ja det är ju en delikat fråga! Dom som stiftade lagarna hängs nästa dag, enligt en ny lag: Mussolini, Gaddafi, Saddam osv vidare. Man frågar sej vad är lag?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

HH

24 juni 2015 18:33

@Lena. Undrar om de hade släppt in familjen Åkesson på Skansen? Kanske, men garanterat inte längst fram... OCH inga bilder av dem, där på Skansen, ut i stugorna...

 
Ingen bild

Lena

24 juni 2015 22:52

@Cosmic Debris 17.45
Din beskrivning av denna galna samhällsutveckling som du beskriver, överensstämmer med vad jag själv ser och erfarit. Har alltid tyckt du skrivit bra inlägg, relevanta och skarpa. Och jag tackar Thoralf för att vi får använda hans blogg till att utbyta information, erfarenheter, idéer och mycket mera. Det är guld värt!
Jag själv är ingen "cool" typ, jag blir upprörd, ledsen och rädd över utvecklingen. Vi lever i en exceptionell tid där de med mycket makt uttrycker sin absoluta förakt för de som inte besitter samma makt och utvecklingen har gått så långt att många följer bara med i detta spel utan att öppna mun, inte ens att de reflekterar på egen hand.

MEN, det som jag ville förmedla i mitt tidigare inlägg till dig var att vi som individer måste arbeta med vår inre kraft. Det är lätt att hamna i panik eller depression om man inte ser upp. Försök hitta balans, det finns fortfarande många underbara människor där ute, med positiva idéer och vibrationer. Det är det vi ska ta tillvara och försöka se framåt. Kanske ofattbara grymheter väntar oss svenskar i framtiden, vem vet, men under tiden kan vi leva i värdighet. Med inre kraft menar jag också att man bestämmer sig att gå framåt och bemästra situationer, "no matter what".

 
Ingen bild

OT

24 juni 2015 23:02

Lyssna! Lyd! Lär! "Twilight Of The Thunder God": https://www.youtube.com/watch?v=QM0oVKi3Uug

22% och exponentiellt ökande! Svensken börjar be "Karolinens bön": https://www.youtube.com/watch?v=Fn-eSBAJIY0

Lärdom för livet för sjukklövern: "Vinnie Jones - Balls": https://www.youtube.com/watch?v=1K77ehXQqLg

P.S: För de i 7klövern som inte förstod - "...now fuck off!"

 
Ingen bild

OT

24 juni 2015 23:31

Till er neo rasister som vill återuppliva den socialdemokratiska Statens institut för rasbiologi!

Lyssna! Lyd! Lär! "White Death": https://www.youtube.com/watch?v=s1fZHoHkoRo

 
Ingen bild

OT

25 juni 2015 00:00

Ni socialdemokrater snackar om stöveltramp. Men har ni inte tänkt på den svenska väljaren som börjat trampa ned er!?

"These Boots Are Made for Walkin'": https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

P.S: 22%, Det är inte längre frågan om dessa stövlar skall nedtrampa er; det sker just nu! Vakna! Lyssna! Lyd! Lär!

 
Ingen bild

Suzy

25 juni 2015 00:27

Cosmic Debris

Jo nog är dagens Sverige ett riktigt skräckvälde,den värsta mardröm som man aldrig vaknar ur eftersom det är verkligheten vi alla tvingas leva i dag efter dag,år in och år ut,och värre blir det.Vi är många som känner precis som du.Landsförrädarna som styr landet har ju bestämt att det ska gå åt helvete med folket och landet,inget kan stoppa dem om inte vi folket gör ett stort folkuppror och kräver att rövarregimen avsätts snarast.Som Ian Wachtmeister säger;Sveriges riksdag bör anmälas till Europadomstolen.Tyvärr tvivlar även jag på att folket kan uppbåda det civilkurage,mod och styrka som krävs för att rädda landet.Ekonomin är ju redan körd i botten.

 
Ingen bild

Jonas

25 juni 2015 13:59

Detta är enbart en värdegrund som man gemensamt tagit fram vilket visserligen är ett avtal men knappast något konkret som löser problemet i fråga. Det hela är ytterst pinsamt för kommunen.

 
Ingen bild

Tomas

26 juni 2015 09:46

Kanske något för kommunalrådet att använda i framtiden när flosklerna har tagit slut, och han behöver några nya att ta till:
http://www.avigsidan.com/avigsidan/floskler.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se