thoralf

Direktlänk till inlägg 9 maj 2015

MILJARDBELOPP I ÖKADE KOSTNADER FÖR KOMMUNERNA

Av Thoralf Alfsson - 9 maj 2015 22:47

Marcus Oscarsson förklarar Sverigedemokraternas framgångar i TV4. Han gör det på ett både logiskt och underhållande sätt. Men så är Marcus Oscarsson smålänning och till och med från Kalmar län, nämligen Mörlunda om jag inte har helt fel. Det handlar med andra ord om en lite okunnig lantis enligt Anna Kinberg Batra. Se följande länk.



Igår presenterade Moderaterna sin nya invandringspolitik! Egentligen var det inte så många konkreta förslag, förutom TUT och att staten skall ta det ekonomiska ansvaret under tre år istället för två år. Därmed kommer statens kostnader öka med många miljarder kronor när det gäller utgiftsområde 8 och 13.


I praktiken innebär det att etableringsreformen förlängs med 12 månader. Under den senaste tiden har jag hört från flera kommuner att kostnaderna börjar stiga för försörjningsstöd, även för Kalmar kommun. Något som är helt naturligt när så många människor börjar slussas ut från etableringsreformen och endast ca 5 procent av dessa klarar av att försörja sig själva så hamnar notan hos kommunerna. De som slussades ut under 2014 gick alltså in i reformen under 2012 men kostnaderna för reformen visar att antalet människor och kostnaderna kommer stiga för kommunerna minst fram till hösten 2016.


 


Det är detta som Moderaterna förstått och nu lägger förslag om att utöka statens ansvar med ytterligare ett år. Konstgjord andning i ännu ett år men sedan kommer effekten och kostnaderna ändå för kommunerna.


Min tolkning av diagrammet är att staten nu skjuter över ökade kostnader på ca 130 miljoner kronor/månad på kommunerna. Och fram till december kommer de öka till ca 160-170 miljoner kronor varje månad som fördelas på kommunerna med avtal med Migrationsverket. Om drygt ett år kommer kommunerna kostnader stiga med ca 250 miljoner kronor/månad och varje år med ca 2,5 miljarder kronor om året.


För Kalmar kommuns del riskerar kostnaderna stiga med ca 1 miljon kronor per månad under 2015 eller ca 10-12 miljoner kronor för helåret. Det innebär nedskärningar inom skolan och omsorgen. Men det är det ju tabu att säga och det är ju dessutom förbjudet att ställa grupp mot grupp. Kommunerna gör dessutom sitt bästa för att dölja sina kostnader genom så kallade arbetsmarknadsåtgärder tillsammans med Arbetsförmedlingen. Invandrare före svenskar gäller!


 


Det var enormt skönt att höra Jimmie vårtala igen. Med en portion självironi och mycket pondus utmanade han etablissemanget i vanlig ordning. Skall bli väldigt intressant att se partiledardebatten på söndagkväll. Jag tror Jimmie kommer göra rent hus!


Det kan bli rena farsen med tanke på DÖ, tiggeriet och invandringen ;-)


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

9 maj 2015 23:14

Ja, det går bättre och bättre för SD och sämre och sämre för Sverige. Folk får sakta men säkert upp sina ögon. Men hinner SD att ställa allt tillrätta innan det är försent?
AKB har börjat fatta, lite, lite... LO har nog också gjort det (inom stängda dörrar..) och KDU,s ordförande är fullt införstådd. Med Åkesson tillbaka och med bra krafter bredvid så blir framtiden intressant...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2015 23:49

I dt.se kan man läsa att antalet som har socialbidrag i Ludvika är 1046 varav 377 barn och 669 vuxna. 299 personer är inrikes födda och 370 personer är utrikes födda”

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/flest-utrikesfodda-bland-dem-som-far-socialbidrag

Är det orimligt att också dessa frågor får svar?

1.Hur stor andel av de inrikes födda har utländskt ursprung?
2.Hur stor del av barnen har utländskt ursprung?
3.Hur många som idag har etableringsstöd beräknas försörjas med socialbidrag om t.ex 2 år? (Detta är oerhört viktigt att informera skattebetalarna i Ludvika om)

Ludvika kommun har budgeterat nästan 38 miljoner kronor för de totalt dryga tusen socialbidragstagarna.

Förlåt min okunnighet. Rätta och upplys mig gärna. 38 miljoner betyder att det blir ca: 380 000:- per person. Det låter i mina öron enormt mycket. Är det rena socialbidragsutbetalningar eller ingår där även löner till tjänstemän m.m?

Att Ludvika Kommun har 14 159 invånare är bra att veta.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 maj 2015 23:54

Jag såg också Marcus Oscarsson´s "lektion" i TV4´s Nyhetsmorgon under lördagsmorgonen. Det är alltid lika intressant att se och höra honom. Han är en av mycket få journalister, som inte har några som helst problem med att tala positivt om SD, en äkta demokrat skulle jag tro! Jag har sedan barnsben alltid varit positiv till USA, framför allt bilarna på 50- & 60-talen. Har faktiskt haft några själv under 70-talet. Jag vet ingen svensk, som ser så amerikansk ut som just Marcus Oscarsson och det i kombination med hans lätthet att framställa SD positivt, ger iaf mig positiva "vibbar".
Att så många LO-medlemmar är Sverigedemokrater gör mig extra glad, med tanke på LO-folket´s simpla och lögnaktiga uttalande om SD. Hoppas dom står där en vacker dag utan medlemmar, helt rätt åt LO-packet, kan inte kalla dom annat efter deras bedrägliga hatbudskap mot SD-mdlemmar!
Glöm inte SvT´s Partiledardebatt söndag kväll med början kl.20:00

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

10 maj 2015 00:45

Jag gillar Marcus. Han brinner verkligen för politiken på ett icke politiskt korrekt sätt. Skoj att se som omväxling i svenskarnas kommunistiska television som omväxling.

 
Ingen bild

OT

10 maj 2015 01:08

Apropå Marcus Oscarsson förklaringar.

Det va ta mig f-n det bästa jag hört i TV4.

Men han missade en sak - "What would you do? If your country was stolen?": https://www.youtube.com/watch?v=M8RPdzrSKXE

 
Blåsippan

Blåsippan

10 maj 2015 02:05

Dave Hill i Demon är för skön när han bjuder den objudne gästen på dörren; https://www.youtube.com/watch?v=XZEY1yEZ6zM

http://https://www.youtube.com/watch?v=XZEY1yEZ6zM

 
Svensson

Svensson

10 maj 2015 07:51

Vi hör hela tiden om ökade kostnader för massinvandringen,det här är något som vanliga svenskar ser som något negativt,när det är deras skattepengar som används för att finansiera massinvandringen.Samtidigt som vi ser hur allt i Sverige fungerar sämre.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

10 maj 2015 08:50

När man ska hjälpa andra människor, så hjälper man
efter vad man har råd till, och inte som Sverige,
som lånar pengar för att ta hand om andra länders
problem.
Om man för över det till det privata, så inte går
man väl in och betalar grannens lån och utgifter
för att man tycker synd om honom?

 
Ingen bild

Trollfar

10 maj 2015 08:57

Var hittar man Åkessons vårtal?

 
Ingen bild

vmm

10 maj 2015 09:25

Jag gillar ju SD så om någon är för SD i media så är det helt okej för mig... men här är ju Marcus snudd på uppenbart SD-positiv. Politiska kommentatorer brukar kunna dölja sin förtjusning för vissa partier något skickligare... ;)

 
Ingen bild

Tomas

10 maj 2015 09:46

Jag har varit i Thailand i år och kan bara konstatera att Sverige är mycket närvarande där. Jag var i ungefär 10 affärer för skräddarsydda kläder och i samtliga fanns ex-nysvenskar som tog med sig sina pengar i Sverige för att öppna egna företag i just Thailand. I vissa affärer var samtliga "ex-nysvenskar". När jag frågade varför de inte stannade kvar i Sverige, fick jag alltid samma svar: "I början var det bra, men när man senare ska jobba, betala räkningar och skatter, var livet inte roligt. Allså flyttade vi tillbaka hem igen. Bättre liv och bättre väder"
Är det inte just dessa företagsamma nysvenskar som vi vill ha? Något är fel i samhället när just dessa sticker och andra mindre företagsamma stannar kvar. Blir inte detta ett tungt ok om halsen för framtiden? Detta skulle man titta närmare på.

 
Ingen bild

Hacke

10 maj 2015 11:07

Hoppas Jimmie hämtar inspiration hos Julia Ceasars Söndagskrönika inför kvällens debatt. Inte minst när det gäller att sätta vänsterregeringen och då inte minst Sjöstedt på plats kring deras eviga tjat om sveket mot pensionärerna.
http://snaphanen.dk/

 
Ingen bild

Lärare

10 maj 2015 11:18

Vi får hoppas att Jimmie är i form i kväll och går på offensiven, inte låter sig avbrytas som tidigare många gånger.

Han sa själv i talet att SD ska vara ett tufft parti, vi får verkligen hoppas att så blir fallet. Vad svenska folket vill höra, är sanningen rakt upp och ner och inga inlindningar.

Go Jimmie!
Give them hell!

 
Bosse

Bosse

10 maj 2015 11:46

Det känns konstigt att tv4 släpper fram Marcus att på ett så rättframt sätt förklara SD:s framgångar. Annars brukar tv4 stå för bortförklaringarna och lögnerna i sin iver att uppfostra svenska folket till att tycka "rätt". Hoppas att Marcus inte får sparken nu...

http://Yahoo.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2015 12:14

Lyckas inte ofta pricka in att se på Marcus Oscarsson och hans analyser. Men han är enligt mig alltid positiv till all politik på ett bra sätt och förklarar rakt och tydligt.
Så han kan säkert vara lika positiv om Miljöpartiet eller Vänsterpartiet. Dvs. så som mediepersoner ska vara. MEN, kanske var hans tydlighet om SD,s framgång lite för sanningsenlig? PK-polisen på TV4 har säkert ett hastigt inkallat möte imorgon...

 
Ingen bild

Lärare

10 maj 2015 12:45

Heder åt Marcus som helt ärligt vågade redogöra läget i opinionsundersökningarna och därtill "berömma SD", - "inget annat parti, har lyckats med att göra en så snabb resa som SD, det är helt otroligt"!

När man talar med vänner och bekanta kan man höra att många är oroliga över att SD ska gå åt mitten och därmed hamna i "mittsörjan", där f ö alla de andra sju befinner sig. Det får inte ske. SD ska vara ett parti som sticker ut och inte räds att uttala obekväma sanningar.
Jag fattar inte riktigt varför Karlsson vill ta partiet åt vänster, åtminstone uppfattar jag det som så!

Hoppas att Jimmie återställer ordningen i partiet!
Personligen kan jag tycka att Sverige ska sätta stopp för inflödet ett par år framöver OCH skicka tillbaka alla brottslingar som sitter i våra fängelser och KAN utvisas, men det görs inte, pga ömmande skäl som hittats på.

Tuffare tag nu SD!

 
Ingen bild

Ulf

10 maj 2015 13:07

Nu var det ett inslag på SVT, den fria och oberoende televisionen?, om ensamkommande flyktingbarn från Marocko. Marocko? Har den staten något problem med sin befolkning? Jag har varken sett eller hört något om problem där. Ändå kommer det många ensamkommande barn därifrån. Det intressanta med dem är att 33% av dem försvinner och vägrar ta emot hjälp. De lever ett kriminellt liv på gatan. Hur kan de veta det? Tittar svenska myndigheter bara på och låter de vara ifred? Om det står rätt till hos myndigheterna bör de genast skickas tillbaka där de kom ifrån! Det blir något väl något snyftrepotage med någon kvinnlig journalist som har moderskänslor? Det finns många av dem på SVT. En tår här och en tår där. Det blir också skattepengar pga att vissa människor i ledande ställning anser att Sverige är ett föredöme och ska lära andra länder hur de hand om sina medborgare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 maj 2015 13:11

Har nu läst igenom det mesta av Julia Caesars söndagskrönika och även sett på några av de filmklipp som det länkas till. Tiggare i Stockholm och turistbussar med släp, fulla med tiggare, rakt in i Stockholm.
Rester av tiggarläger, sopor kastade överallt, garage fulla med skräp och gallerior fulla med tiggarnas bråte.
Att detta ger SD en rejäl tillströmning av väljare kan vem som helst räkna ut.
Har man sedan råkat trampa i något "minnesvärt" som en tiggare lämnat efter sig, då gäller garanterat SD livet ut..!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 maj 2015 14:43

Med den journalisten han munhöggs med behöver han nog vara mer än tydlig , min uppfattning är att den journalisten tillhör godhetsskaran ,dvs öppna gränser för invandring !

 
Ingen bild

Hood

10 maj 2015 16:50

Det var nog sista gången vi såg Oscarsson i PM,tyvärr.

 
Ingen bild

Pepparholm

10 maj 2015 16:54

#Ulf. Det var marockanska "barn" som de "elaka" väktarna måste ta hand om på Malmö Central. Sanningen om dessa smågangstrar fick vi inte veta när drevet gick. Då var de snälla barn som intervjuades av bl a Sydsvenskan. De skulle bara skaffa pengar till sin sjuka far och ville vara i fred från elaka väktare.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 maj 2015 17:27

@Lärare Söndag 10 maj 12:45
”När man talar med vänner och bekanta kan man höra att många är oroliga över att SD ska gå åt mitten och därmed hamna i "mittsörjan", där f ö alla de andra sju befinner sig.”

Precis. Det är också min stora oro och man ser tydliga tendenser i den riktningen. Det öppnar fältet för ett ”nytt” SD som då kan bli aktuellt att rösta på.

Vad kallar man då det partiet? rasister eller fascister? :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards