thoralf

Direktlänk till inlägg 8 maj 2015

SD-VÄLJARE SNART I MAJORITET INOM LO

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2015 22:41

 


SVT rapporterar idag att LO-medlemmar mer och mer sympatiserar med Sverigedemokraterna. I april visar SIFO att 26 procent sympatiserar med SD. Samtidigt som stödet för Socialdemokraterna minskat drastiskt till endast 36 procent.


LO och Expo:s utbildningar med det enda syftet att smutskasta SD tycks ha föga effekt på självständigt tänkande människor inom LO. Det är åtskilliga miljoner kronor av medlemmarnas pengar som gått till dessa utbildningar. Min son är en av alla som ”tvingats” gå utbildningen.


”Inom LO har man under lång tid arbetat aktivt för att stödet för Sverigedemokraterna ska minska. Men att det arbetet ser ut att bära dålig frukt kopplar man i dagsläget till den allmänna trenden bland väljarna, där missnöjet gror.

– Jag tror att det här är beror på att regeringen inte har lyckats leverera det man har gått till val på.”


Givetvis försöker man inom LO hitta ursäkter för utvecklingen. Man till och med skyller på sin ”egen” regering. Eller hur var det man sjöng 1:a maj? Rövarband! Men det finns även andra förklaringar.


”Socialdemokraterna har blivit mer värdeliberala, med feminism, mångfald och jämställdhet, och det finns ett segment av S-väljarna som inte känner igen sig i det, säger Ann-Cathrine Jungar.”

 

De LO-medlemmar som finns på golvet har dock helt andra förklaringar till varför man lämnar S och istället sympatiserar med SD.


”Men byggarbetare vid ett par byggen i Stockholms-området verkar inte trycka så mycket på att man är besviken på regeringens politik. De verkar snarare vara oroliga över de öppna gränserna, generellt sett. Och detta, menar de, är det främsta skälet till att många inom LO gillar Sverigedemokraterna. Det är helt enkelt rädda för jobben, lönerna och villkoren.

 

– Folk är upprörda över att de som kommer från andra länder tar våra jobb till sämre villkor än vad vi har. Det leder till att många helt enkelt är rädda för att inte få några jobb, säger Samuel Tervanen, som är förtroendevald inom Byggnads.”

 

Jag har den senaste tiden vid några tillfällen parkerat min bil vid KLS, Kalmar läns slakteri. Jag reagerade ganska omgående över den stora andelen utlandsregistrerade bilar på parkeringen. En dag råkade jag vara där när arbetsdagen tydligen var slut. Jag kunde då se att väldigt många personer med utländsk bakgrund även hade svensk registrerade bilar men man verkade ändå tillhöra samma nationalitet som de med utlandsregistrerade bilar, då det pratades och öppnades öl på parkeringen.

Några dagar senare passade jag på att kolla hur många billar som var utlandsregistrerade.


Det fanns 26 bilar med PL på registreringsskylten och fyra bilar med LT på parkeringen. Polen och Litauen. Jag undrar hur många av de som jobbar på slakteriet som kommer från dessa länder?


Jag har dock aldrig hört några röster i Kalmar som påtalat att det finns många från andra länder som tar våra jobb. Inte ens socialdemokratiska tidningen Östran har skrivit om detta. Men det är ju inte politiskt korrekt att lyfta denna fråga och framstå som lite protektionistisk. Men det handlar väl som vanligt om att svenskar är lata medan polacker och litauer jobbar mycket hårdare. Eller att inga svenskar vill ha jobben på slakteriet!


Jag vet att det finns anställda på KLS som läser min blogg. Ni får gärna komma med lite information till mig på mejl eller i kommentarsfältet. Att KLS har anställda muslimer som sköter hanteringen och böner vid halalslakten känner jag dock redan till.


PS

Kommentarer som innehåller hela artiklar eller i stort sätt hela artiklar kommer jag i fortsättningen inte godkänna, utan alltid radera. Skriv istället en liten egen kommentar och lägg in en länk till artikeln.

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

8 maj 2015 23:58

Ja, vem är förvånad? LO,s medlemmar står närmast verkligheten och får ta de första smällarna av vansinnespolitiken i dagens Sverige.
LO,s ledning är garanterat bekymrade och det rejält. Fostran av medlemmarna har inte fungerat som tänkt.
Detta innebär också att medlemmar som vill engagera sig i Facket och PARTIET, minskar i antal. Den politiska skolningen mot SD, verkar ha gett en rekyl...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2015 00:18

LO oroas över att medlemmar röstar på SD. Moderaterna spelar ett löjets narrspel när man under galgen kallar till presskonferens om en ”ny” inriktning i invandringspolitiken. (bra tajmat inför söndagens PL-debatt förresten). LO och Moderaterna har ett gigantiskt problem som man tycks ovetande om eller totalt ignorerar.

Verkligheten!

Den dagen verkligheten förändras för vanliga väljare kan man börja räkna hem förlorade röster igen. Fram till dess är det klädsamt om flosklerna och hyckleriet hålls inom en trängre krets av ”förtroendevalda” på Rosenbad och Riksdagshuset och inte plågar allmänheten.

Det spelar ingen som helst roll hur många presskonferenser eller utspel dessa broilers gör. Den ”riktiga” verkligheten håller fortsatt dagliga och hotfulla presskonferenser i förorter, på skolor, flyktingförläggningar m.m

 
Ingen bild

realisten

9 maj 2015 05:25

Det beror väl på att kapitalet alltid försöker maximera profiten.

 
Stefan K

Stefan K

9 maj 2015 06:03

Jag jobbar under LO:s flagg och umgås dagligen med vänner som också gör det. Vi hör hur snacket går på arbetsplatserna, vi hör vad som diskuteras och även många invandrare är högst delaktiga i detta.

Socialdemokraterna, detta arbetarparti, har idag övergett sina trogna väljargrupper till förmån för andra och detta lär bli allt mer påtagligt med nuvarande utveckling.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

biran

9 maj 2015 07:32

Såg en liten TT blänkare i GP om saken, i LO tidningen Aftonbladet är det tomt på kommentarer om saken.

 
Svensson

Svensson

9 maj 2015 07:40

Nu måste LO snart börja företräda Sverigedemokraternas politik,för LO lyssnar väl på sina egna medlemmar ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hans B

9 maj 2015 08:14

Ot Är inte halalslakt förbjuden i sverige ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 maj 2015 09:33

@Hans B. Vad jag vet är Halalslakt med ett innan slakten, bedövat djur godkänt i Sverige. Tyvärr gäller inte något krav på bedövning i många länder, och om den utförs rätt, vem vet det..?
Men vad jag tycker om Halalslakt och Koscherslakt går inte att uttrycka här med de rätta orden... Djurplågeri bara för att tillfredsställa två ev. Gudar, nej, det är inte klokt..

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 maj 2015 09:37

@Svensson. En mycket intressant tanke..! Framtiden lär utvisa hur det blir. En förening ska väl kämpa för medlemmarnas bästa och framföra deras åsikter...

 
Ingen bild

Tony

9 maj 2015 09:38

Realisten@

Att du är Sosse förstår jag av dina floskler, men
är det inte dags för dig att byta signatur?
Realister är ju sådana som brukar befinna sig i
verkligheten, det är bra länge sedan som Sossar
gjorde det!

Thoralf Alfsson

9 maj 2015 10:09

Så sant som det är sagt ;-)

 
Ingen bild

Hacke

9 maj 2015 09:53

Om det inte vore så förödande allvarligt skulle man kunna ta det som ren underhållning hur etablissemanget hittar på allt mellan himmel och jord att skylla på för sd:s exempellösa segertåg i snart sagt alla samhällsgrupper. Allt utom att peka på verkligheten i form av den stora elefanten som nu bokstavligen håller på att krossa också dom själva.

Än en gång vill jag samtidigt uttrycka min beundran och tacksamhet för dig Thoralf i ditt mångsidiga och aldrig trytande grävarbete för sanningen. Du är en viktig del bakom framgångarna för den Sverigevänliga rörelsen. Hoppas innerligt du får din rättmätiga lön och erkännande för ditt slit och engagemang en vacker dag.

 
Ingen bild

Demokratur

9 maj 2015 09:56

Dagen då jag gick ur facket är en av de bättre i mitt liv. Aldrig mer. Detsamma gäller kyrkan. Såg att Livs krigar vidare mot bageriet Ingeborgs. Hade jag bott i närheten skulle jag stödhandlat. Kul dock att stödet för SD ökar bland LO-medlemmerna.

 
Ingen bild

Lärare

9 maj 2015 12:27

Blir det någon utsändning av sd webb-tv från Långholmen?
Kul att höra vad det blir för satsning vad gäller Vårkampanjen.
Äntligen kom den!

Ser fram mot söndagens Agenda. Fru Batra har ju bäddat för en spännande debatt ang alla nya s k integrationsåtgärder, som bara kommer kosta oss ännu mer pengar. Hon och M är inte trovärdiga för fem öre.
Hoppas Jimmie är i toppform igen!

 
Ingen bild

Lena

9 maj 2015 13:02

Bra inlägg, i korrelation till detta;

http://affes.wordpress.com/2015/04/21/hur-ska-sd-stoppas/

 
Ingen bild

Observer

9 maj 2015 13:10



"Wallström oroad över valresultatet"

....i England.

Vad FAN har vi för demokrater egentligen? -inga!

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 maj 2015 14:45

Annat ämne. Ser nu på SVT,s hemsida att en utställning om de Vita bussarna i Göteborg blivit vandaliserad inatt. Hur kan en hyllning till de drabbade Judarna och de som räddade dem, provocera någon?
Att Judar i dessa tider är hatade och hotade är tyvärr känt för alla. Paris, Köpenhamn och nu denna vandalisering i Göteborg. Nu får vi se om Göteborgs politiker reagerar...
För mig är detta attentat extra provocerande då en av bygdens söner deltog i den farliga insatsen med de Vita bussarna...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2015 16:07

I min tidigare kommentar skrev jag att alla försök att locka tillbaka väljare som hittat till SD är meningslöst om inte politiken märks i folks vardag per omgående.

En debatt artikel av Patrik Engellau har allt det jag vill skall ske omedelbart i Svensk politik. LÄS!

”Intellektuell hederlighet i invandringspolitiken”
http://detgodasamhallet.com/2015/05/06/intellektuell-hederlighet-i-invandringspolitiken/

 
Ingen bild

idiot

9 maj 2015 21:19

Jag satt i bilen på lasarettets parkerings platsen och hörde hur Polska läkare pratade med varandra på Polska. Några av dem rökte polska cigaretter. Sedan satte dem sig i sina Svensk registrerade bilar och åkte hem.

 
Ingen bild

Hej!

9 maj 2015 23:09

...tror inte jag avviker inte allt för mycket från ämnet, kan bara förundras av ett andra inslag jag sett på TV4 utan det sedvanliga hånet för Sverigedemokrater och deras folkvalda. Att sänka komersiella kanaler med att förnedra en stor del av Sveriges väljare kan defenitivt inte vara en bra affärside...

Källa TV4.se(Marcus Oscarsson):
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/oscarsson-d%C3%A4rf%C3%B6r-forts%C3%A4tter-sd-att-%C3%B6ka-3179190

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards