thoralf

Direktlänk till inlägg 7 maj 2015

KRONJUVELER

Av Thoralf Alfsson - 7 maj 2015 21:46

Har börjat semestern med att läsa Lars Berns bok ”Varför försvinner våra kronjuveler”? Med kronjuveler syftas på våra storföretag som sålts ut till utlandet. En intressant läsning som säkert ogillas av många höga chefer från den tiden. Inte särskilt smickrande för några av de ledande ”stjärnorna” på företagshimlen från den tiden.


Politikerna får även de en släng av sleven i boken. Eftersom jag nyligen även läst boken om Axel Oxenstierna skriven av Gunnar Wetterberg kunde jag inte annat än småle när jag läste följande kommentar från Lars Bern om politikerna.


”Politiska utnämningar påminner allt mer om forna tiders förläningar till adeln efter att man varit kungen till lags. När politikern efter några års tjänst lämnar sin position får de en generös pensionsförläning på vilken de kan leva arbetsfritt resten av sitt liv, de blir friherrinnor och friherrar precis som de forna adelsmännen.”


Jag rekommenderar boken! Inte minst som en resumé över en "tidsepok" i närtid.


 


På sätt och vis handlar DÖ om att kunna behålla makten för att senare få sin förläning som politiker. Sverigedemokraterna håller på att slå undan benen på hela det svenska politiska etablissemanget.


I Finland finns inte samma etablissemang där får istället Sannfinländarna nu plats i regeringen. Undrar hur svensk pk-media skall tackla detta faktum?


Jag har fortsatt min dialog med SCB för att få fram mer aktuell statistik om utbildningsnivåer för enbart det senaste året men fått följande svar.


”Vi har inte några framtagna uppgifter för hur utbildningsnivån efter födelseland ser ut för de personer som invandrat under år 2014. Det är möjligt att ta fram det genom en bearbetning mot Utbildningsregistret men det medför en kostnad.”

 

 

Ändå kan Stefan Löfven sitta i TV-intervjuer och tvärsäkert fastställa utbildningsnivåer på de som kommer till Sverige!


Då har man sett ännu ett ”avsnitt” av Debatt där Sverigedemokraterna diskuteras flitigt utan att SVT-redaktionen för Debatt hade bjudit in någon från SD. Men egentligen är det väldigt bra att SD är utestängda från Debatt! Det visar med dubbel tydlighet hur illa ställt det är med demokratin i vårt land. Inte bara i riksdagen, utan även inom public service.


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

7 maj 2015 22:45

Denna kostnad från SCB vore en otroligt bra investering för SD. Men klarar man av den enorma medlemstillströmning som kommer att bli följden..?

SVT Debatt. Mycket tjafs om DÖ. Alla är rädda för SD och ökad väljarflykt dit...
Finlands nya regering svider säkert i Sveriges PK-elit..
Politisk adel, absolut. Man biter inte den hand som...

 
Ingen bild

Lena

7 maj 2015 22:52

Sitter och väntar på de första siffrorna från valresultaten i England, mycket spännande. Under tiden läser jag Svd och hittar följande inlägg på ledarsidan av Merit Wagner från igår vilket jag helt missat. Det stämmer det som sagt i förra inlägget att det börja "röra på sig". Jag blev lätt chockad att läsa denna artikel på Svd med rubriken: "Hur många ensamkommande barn är vuxna?". Tror banne mig att lögnerna nu börja avslöjas i MSM, det haglar som spön i backen. I Danmark har man kommit fram till att 2013 var 75% äldre än 18 år och alltså inga baaarn.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hur-manga-ensamkommande-barn-ar-vuxna_3981601.svd

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 maj 2015 22:55

Kollar på valvakan från Enlgland. Åtta minuter har gått nu, och inte ett ord om UKIP...
Rulltrapporna upp för Dovers klippor på UKIP,s affischer var bra!

 
Ingen bild

OT

7 maj 2015 23:46

I en snar framtid, kommer vi att se tillbaka på denna tidsperiod i Sveriges historia och säga om Sverigedemokraterna och inte minst deras representanter - I ett land styrt av kaos, mot omöjliga odds, vågade ett parti och deras representanter stå emot!

För er politiker inom de sjuka partierna som förstått, det finns hjälp! Lyssna på "Den Svenska Björnstammen: http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs
Och kom över till oss. Vi förlåter er.

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2015 00:18

Kommunisterna på SVT är helt oblyga med sin partiskhet. Och de vet ju att det är med ägarens goda minne. Äckligt land. Tur att man inte betalar TV-avgift.

 
Ingen bild

OT

8 maj 2015 00:20

Jag tycker att judarna har en speciell rätt att yttra sig i vissa kontroversiella frågor!

Så håll till godo - »Europe: A civillisation that has sold it’s dignity«: http://snaphanen.dk

P.S Det är öronbedövande - "The Sound of Silence": https://www.youtube.com/watch?v=YZGayaTPQ4I

 
Lassekolja

Lassekolja

8 maj 2015 00:40

TACK Thoralf för att Du tar upp "demokratiunderskottet" i kvällens Debatt! Själv blev jag tillräckligt upprörd för att skriva nedanst. mail till hela Svt´s Debattredaktion(=4 mottagare):

"Hej Debattredaktör(-er)/Debattredaktion!

För mig utgör SvT-Debatt en av veckans TV-höjdpunkter. Förklaringen till det är förmodligen att jag som medlem i Sverigedemokraterna har förstått hur viktigt det är, framför allt i en demokrati, att politiska spörsmål diskuteras ur olika perspektiv.
Ikväll har jag "genomlidit" ytterligare ett SvT-Debatt, i vilket två av tre politiska block tilläts stigmatisera det tredje utan att det senare hade möjlighet att bemöta de nedlåtande epiteten.

Jag saknade en redogörelse från de rödgröna- resp. Alliansrepresentanterna bl.a på vad sätt SD är ett "extremt högerparti", exakt varför SD är så "hemskt" och därför omöjligt att samarbeta med, har "en annan människosyn" o.s.v Är att ha insett att lilla Sverige inte klarar att försörja hur många nödlidande som helst från "Jordens alla hörn" verkligen detsamma som att ha en "hemsk människosyn"?

Varför ansåg Ni i Debatt-redaktionen inte att SD´s möjlighet att bemöta kritiken från de övriga var tillräckligt relevant för att få närvara i Debatt-studion? (Eftersom programmet sänds från Göteborg hade ju ordförande i Göteborgsdistriktet Jörgen Fogelklou med fördel kunnat kallats in.)

Jag brukar ödmjukt på förhand vara tacksam för någon form av svar/reaktion/förklaring men eftersom vi den här gången befinner oss i 2015, i demokratin Sverige, så kräver jag faktiskt ett svar från Er!

Med vänlig hälsning
(namn + hemvist)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

8 maj 2015 01:34

Hade SD varit inbjudna så hade de skickat Paula Bieler eller Hanna Wigh. Då var det lika bra att de uteblev tycker jag.

 
Svensson

Svensson

8 maj 2015 06:55

Dom seriösa företagen flyttar utomlands,kvar blir dom oseriösa företagen.Som hyr in sin arbetskraft,som inte satsar på kompetens och kunskapsnivå.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

8 maj 2015 08:19

Debattprogrammet "debatt" kollar jag inte längre, det har inget att ge, helt förljuget och absolut ingen fri debatt utan styrd från "vänstermaffian" fortfarande. Nej jag tittar mer o mer på utländsk tv, mest Sky News. Svenskar kan inte göra tvprogram, de har fått för sig att människor som är vuxna måste "uppfostras".
Däremot läser jag kommentarerna om olika program, om det intresserar mig kan jag se på Tv-play.

 
Ingen bild

Medborgare

8 maj 2015 09:23

Sverige har väl avindustrialiserat för att vi ska kunna bli en humanitär stormakt? Varför ha real ekonomisk tillväxt när vi kan bli rika på att vara solidariska med varandras tillgångar?

 
Lassekolja

Lassekolja

8 maj 2015 09:40

Mycket intressant inlägg med, som vanligt, mycket intressanta vinklingar. TACK Thoralf!
Du plockar fram grafer och statistik, Du läser böcker, hur i h-e hinner Du med allt? Tidigare köpte jag alla böcker i "vårt ämne" och tänkte att dom skall jag läsa när jag blir pensionär. Nu är jag pensionär, köper fortfarande böcker men hinner lika förb---t inte läsa dom för nu sitter jag "timmavis" vid datorn istället. OK, jag har aldrig varit nå´n bokläsare och så lär det förbli...
Thoralf, hoppas Du har/hade trevligt under dagarna på Mallorca!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards