thoralf

Direktlänk till inlägg 3 maj 2015

INTRESSANT RESULTAT

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2015 08:29

Jag tycker resultatet av omröstningen är intressant. Frågan är om det speglar sd-medlemmarnas uppfattning? Har du inte röstat kaan du göra det i högermarginalen på bloggen.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gute

3 maj 2015 10:02

Ledningen har fattat ett klokt beslut, det fanns till slut inget annat alternativ.
Förhoppningsvis kan en del andra ta lärdom av det här sorgliga kapitlet i partiets historia.

Ska en organisation fungera och utvecklas så ska de individer som stör arbetet tillrättavisas, om de fortsätter att ställa till problem så ska de bort. - Punkt slut!

Nu är det bara att lägga det här bakom sig och gå vidare.

 
Ingen bild

Göta

3 maj 2015 11:26

Kanske det strategiskt sett hade varit smartare att låta Kasselstrand vara kvar, och endast "offra" Hahne, som ju faktiskt gick lite längre än Kasselstrand i sina provokationer, och som inte heller har samma "idolstatus" som Kasselstrand har, framför allt hos SDU:are, men även hos en del vuxna och äldre SD-medlemmar och sympatisörer.

En sak som jag emellertid anser var väldigt fel och oerhört korkat av både Kasselstrand och Hahne var deras debattartikel i Aftonbladet 2011 med titeln "SD måste erkänna en palestinsk stat". Jag vägrade först tro mina egna ögon när jag läste den på nätet.

Tommy Hansson är inte min störste SD-idol precis, men jag håller definitivt och till 100 procent med honom i det han skrev i sin blogg förra veckan om artikeln, nämligen (citat):
"Vad som däremot framgår med önskvärd tydlighet är att SDUs ledarduo här förespråkar samma politik som den olycksaliga S-MP-regeringen skulle förverkliga hösten 2014, då man erkände ”Palestina” som en självständig stat. Det vill säga två separata områden som styrs av två blod- och terrorbesudlade, djupt odemokratiska grupperingar, vilka till på köpet oftast är i luven på varandra och som högst nödtorftigt förenas av sitt aldrig sinande hat mot den judiska staten Israel."
https://tommyhansson.wordpress.com/2015/04/29/uteslutningen-av-den-dynamiska-duon-ett-nodvandigt-kirurgiskt-ingrepp/

Den artikeln (i Aftonblaskan dessutom) var ett helt otroligt klavertramp av Kasselstrand och Hahne, och enbart den skulle enligt min mening mycket väl kunna vara anledning till ett uteslutningsärende.

 
Ingen bild

World Traveller

3 maj 2015 11:40

@Göta

Exakt vad jag tycker.

 
Ingen bild

Rune

3 maj 2015 13:57

Israel Palestina är ju en konflikt man kan ha åsikter på både längden och tvären, fram och tillbaka om. Men är ju ingen svensk konflikt och är ju givetvis inget verksamhetsfält för ett svenskt politiskt parti.
Att åsikter i en eller annan riktning om denna konflikt skulle vara en grund för uteslutning i SD är ju absurt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 maj 2015 14:12

Annat ämne. Läste nu Julia Caesars söndagskrönika. En "tangentbordsavlivning" av dagens Socialdemokrati. Skarp, analytisk och faktaspäckad.
Mycket läsvärd!

 
Ingen bild

Kalle

3 maj 2015 15:03

De flesta SD:are vill ha Kasselstrand kvar som står för den ursprungliga SD-poltiken. SD ju ändrade sin politik mitt under en mandatperiod.

Kasselstrand SDU har fått många nya medlemmar. Ungdommarna står för framtiden i svensk politik. Kasselstrand också. En sådan toppenkraft vill inte SD-riks ha i sina led och utsluter honom!!! Hur är det med demokratin inom Sd när så många i Thoralfs enkärt tycker det var fel att utsluta Kasselstrand. Kommer det att straffa SD i framtiden???

Hahne ville förbättra SD Stockholm som alltid fört en tynande tillvaro i valen. Han har samlat på sig en intellektuell skara omkring sig.

SD-riks ville istället ha en kvinna som orförande i SD-Stockhom. Allt för att vara PK-riktig i svensk politik i närmandet mot mitten. Hahne vann en rörig omröstning. SD-riks kvinnan förlorade omröstningen.

SD-riks svar var kallt hårt och odemokratiskt.

Hahne utslöts ur partiet.

Är SD demokratiskt???

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 maj 2015 15:20

Folkpartiet lanserar nu en laga-mat-garanti.

http://www.folkpartiet.se/politik/nyhetsarkiv/folkpartiet-foreslar-en-laga-mat-garanti-i-hemtjansten/

Miljöpartiet har sin läsa-skriva-räkna-garanti
Reinfeldt hade på sin tid något han kallade tak-över-huvudet-garanti

Undrar om inte dessa tre intellektuella jättekliv kanske bör sortera under t.ex ett ”tripp-trapp-trull-konto”? För bekvämlighetens skull alltså!

De som röstade på 7-klövern fick idiot-garanti!

 
Ingen bild

robban

3 maj 2015 16:56

det har sina fördelar att "erkänna" palestina för det första så krävs ju att de tar tag i sitt land och sluta leva på sin offerroll för det andra så får vi nånstans att utvisa dessa otaliga kriminella statslösa palestinier som hela tiden klarar sig från straff. för övrigt så är all form av uteslutningar fel av princip då sånt ska i första han handskas internt, man ska bedömas för vad man gör och inte för vad man gjort.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

3 maj 2015 17:27

Resultatet avspeglar fåtalet insiktsfulla individers åsikter. Majoriteten av SD:s supporters består av minst 95% anti-gammelpartister, plus invällarhatare. Som knappt vet ett dugg om SD/SDU, dom är helt enkelt urtrötta på 7partiet, vilket räcker.

 
Ingen bild

Lärare

3 maj 2015 17:54

Vad exakt har Kasselstrand gjort som föranledde uteslutningen? Det har vi inte fått reda på, bara vanliga fraser; - "umgåtts med fel personer, ville erkänna Palestina, klagat på vissa SD-beslut", det är inga hållbara skäl för uteslutning.

Ett ungdomsförbund ska vara lite "på".
En stor skandal att "kicka" Kasselstrand, han är otroligt populär, inte minst bland ungdomarna landet runt.
Söder är tyst, Åkesson säger inget men håller förmodligen med.

Mattias Karlsson verkar nästan hatisk i sina utspel gentemot SDU.
Klart är att Karlsson & Co är rädda om sina positioner. Fulspel är vad det är. Hoppas Kasselstrand kommer tillbaka, han är och förblir en lysande stjärna inom politiken. SD behöver honom.
LD kommer visa vägen!!!

 
Ingen bild

Blåsippan

3 maj 2015 18:06

Håller helt med Rune, Kalle och Robban. Det är för djävligt vad som sker och vissa hejar på!?

 
Ingen bild

OH

3 maj 2015 19:57

Mot bakgrund av vad som utspelats offentligt var beslutet att utesluta dessa SDUare oundvikligt.
Åkesson och Karlsson har båda visat att dom kan stå upp och överglänsa alla andra partiers företrädare vilket varit avgörande för partiets framgångar, dom synes även ha förstånd till att lyssna på partiets väljare.
Beklagligt med uteslutningarna men nödvändigt.

 
Stefan K

Stefan K

3 maj 2015 20:46

Vissa uteslutningar är nödvändiga, andra olyckliga. Jag tillhör de som anser att Kasselstrand och Westling skulle ha mycket att tillföra, några av de andra vet jag inget om och tänker inte kommentera deras fall.

Den stora frågan är om dessa uteslutningar skrämmer bort potentiella representanter, gammal som ung? Vi har alla gjort våra misstag och sagt saker i affekt, så gäller också bland "våra motståndare" i 7-klövern. Hur många tvekar över att bli politiker om Expo, David Baas och andra intressenter kanske lyckas komma över en bild på något man gjorde för 20 år sedan eller något man skrev på nätet i fyllan för 15 år sedan?

Att man som partiledning inte tolererar vad som helst är självklart och borde få vissa andra partier att ta efter, men nolltoleransen har nog gjort mer skada än nytta. Jag är säker på att många dugliga och kompetenta medborgare vill men tvekar engagera sig partipolitiskt i SD, när de inte vet om de tvingas ståta med bild och namn i en utredning av något som sagts, skrivits eller gjorts för många år sedan.

Har SD råd med detta? Svaret kommer och åt vilket håll det lutar återstår att se.

SD är inte och ska inte vara ett parti bland klöver-partierna. Vore så fallet behövs inte SD.

Nu borde partiet blicka framåt, lägga allt internt tjafs på hyllan, ge upp alla uteslutningar, lätta på nolltoleransen och engagera sig i det som över 1 miljon svenska medborgare uppskattar.

Sedan....i en dröm ser jag såväl Kasselstrand, Westling, Dulny, Almqvist och flera av de uteslutna stå sida vid sida med Åkesson, Karlsson, Jomshof och andra i valrörelsen, hårt kämpandes under SD:s logga för ett Sverige både de, jag och många många fler vill se.

Ibland slår drömmar in, hur overkligt det än må vara.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lars

3 maj 2015 21:59

Själv tror jag att det var debattartikeln som Kasselstrand/Hahne skrev under "järnrörsskandalen" som rev upp sår som inte kunnat läkas. SD-ledningen måste då ha fått blodstörtning och ansett att SDU-toppen är helt illojal och opålitlig och till varje pris måste stoppas från att ta steget in i SD. För övrigt ger nog omröstningen en god bild av vad SD-medlemmarna anser. Det vore rätt bisarrt om medlemmarna skulle gilla utrensningar av det här slaget. Min bild är att den är ett resultat av starka personmotsättningar, inte ideologisk avvikelse/kopplingar till extremism. Man får väl nu se den som ett nödvändigt ont för att undvika en potentiellt förödande strid inom partiet längre fram.

Thoralf Alfsson

3 maj 2015 22:18

Delar stora delar av din analys Lars!

 
Ingen bild

Lärare

3 maj 2015 22:15

Håller helt och fullt med dig Stefan K!

Hoppas också att de personer du räknat upp får en andra chans så småningom i partiet. Säkert även många andra har också blivit uteslutna pga att de endast sagt något olämpligt i affekt, som även kan hända andra. Har ju hänt andra SD-are som sitter kvar...
Nolltoleransen var och är en styggelse.

Vilket härligt och starkt startfält SD skulle bli inför nästa val, om dessa personers kunskaper och intelligens skulle tas tillvara.

Alla måste få en andra chans!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 maj 2015 07:18

Problemet är att man inte kan göra en riktig bedömning över läget då SD vägrar publicera samtliga uppgifter.

De säger att de vill skydda de icke-kända namnen från publicitet. Men efter lite sökningar på nätet bland "vissa sidor" så gick det att ta reda på vilka namn som låg bakom ganska snabbt.

Jag kan säga att samtliga sju är män.

SD borde publicera all material för att undvika illasinnade rykten och konspirationsteorier.

Det material som IRM plockade fram var så klart de "svagare" bevisen, som med all sannolikhet inte låg till grund för beslutet att utesluta. Det ska finnas betydligt mer material. Men SD vägrar släppa all info.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Rune

4 maj 2015 09:00

Lars
Skulle vara intressant att få en hänvisning till denna debattartikel av Kasselstrand/Hahne.
Men om det är denna som är grunden till uteslutningen är det ju märkligt att man inte vill nämna det?

 
Ingen bild

Mikael

4 maj 2015 18:42

Hela denna soppa är ingenting annat än en maktkamp där Mattias Karlsson och Jomshof gör sig av med personer som i framtiden kan vara ett hor mot deras egen position i partiet.
En partiledning som inte accepterar en viss åsiktspridning bland sina företrädare ger inte jag mycket för.
SD:s största problem är bristen på dugliga företrädare, har själv många gånger tagit mig för pannan när vissa riksdagsledamöter öppnat munnen.
Tyvärr vill inte partiledningen ha bra folk under sig, man vill ha nickdockor likt Reinfeldt som dom kan styra efter egen vilja.
Kasselstrand är en av landets skarpaste unga politiker och en sund partiledning borde värna om sådana talanger.
Fortsätter Karlsson på inslagen linje tror jag att partiet får svårt att bli det stora statsbärande partiet man vill och kan bli för därtill behövs fler än bara en handfull skarpa politiker.

 
Ingen bild

Lars

4 maj 2015 21:05

Rune,

Här kan du läsa den:

http://www.dn.se/debatt/helt-fel-lata-almqvist-ga/

För övrigt skriver jag att konflikten, och utrensningen, mest grundas i personmotsättningar, som uppkommit efter utspel liknande den där debattartikeln. Men som grund för själva uteslutningen håller det ju knappast. Där måste annat tas till.

 
Ingen bild

Gösta

7 maj 2015 18:09

Jag har varit medlem i SD nu mer än tretton år och jag vet att vi inom en inte alltför lång framtid kommer att styra vårt land. jag är ytterst tacksam att vi har tillgång till Alfs kunskap och goda omdöme. Alf behärska och är insatt i så många områden att det är mycket svårt att inplacera honom i vår kommande regering, men efter moget övervägande hoppas jag att han blir vår nya justitieminister.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se