thoralf

Direktlänk till inlägg 30 april 2015

TIGGERI

Av Thoralf Alfsson - 30 april 2015 23:29

Idag har svenska folket fått se hyckleri på allra högsta politiska nivå när fd. justitieministern Beatrice Ask (M) kopierar Sverigedemokratiska politiska förslag angående organiserat tiggeri.


När jag hör 7-klöverns politiker debattera detta blir jag bara trött och funderar om alla politiker är lika naiva och verklighetsfrånvända. Eller är det så att hela svenska folket är naiva och litar på 7-klöverns politiker.


Rumänska tiggare är inte svenska skattebetalares ansvar! Hur många gånger skall det behöva sägas?


Under onsdagen var vår motion om krav på tillstånd för tiggeri i den lokala ordningsstadgan uppe för behandling i Servicenämnden. Som väntat blev det avslag från samtliga ledamöter från 7-klövern i nämnden. Läs svar på motionen från majoriteten som stöds av Alliansen.


Undrar hur moderaterna Kajsa Hedin och Måns Linge i Servicenämnden tänker idag efter att Beatrice Ask och Tomas Tobé just föreslagit detta på DN-debatt.


”Dessutom vill vi att Ordningslagen ses över, bland annat vad gäller regler för penninginsamling och hur den ska tillämpas i landets kommuner för att man lokalt ska kunna agera enligt regelverket.”

 

Synd att inte motionen kommer upp redan på tisdag i kommunstyrelsen. Hade varit intressant att testa moderaternas oppositionsråd Christina Fosnes (M) och Per Dahl (M) angående motionen redan på tisdag!

 

Mycket ”roligt” att Kent Ekeroth lämnat in ett utskottsinitiativ idag till Justitieutskottet enligt moderaternas DN-debattartikel. Skall bli väldigt spännande att se, höra och läsa när moderaterna backar från sina egna förslag i Justitieutskottet. Förslag som lagts av fd justitieministern Beatrice Ask.


Smart utspel av Kent Ekeroth ;-)


 
 
Lassekolja

Lassekolja

30 april 2015 23:54

"Eller är det så att hela svenska folket är naiva och litar på 7-klöverns politiker?" Ja Thoralf! Så måste det konstigt nog dessvärre vara!?!
När jag såg Kent Ekeroth berätta i TV om sitt utskottsinitiativ, skrattade jag nästan högt för mig själv hemma i TV-soffan. Jag tänkte "det ska vara en Sverigedemokrat när det sker nå´t radikalt i svensk politik"!
Jag säger: FÖRBJUD TIGGERIET!!! Våra förfäder lyckades genom hårt arbete avskaffa tiggeriet i Sverige. Då finns absolut ingen som helst anledning att återinföra det, framför allt inte utifrån. "Gatutiggeriet" hör helt enkelt INTE hemma i en välfärdsstat! Jag begriper faktiskt inte varför inte samtliga partier i Riksdagen inte skall kunna enas om det! Observera att när ex.-vis Frälsningsarmén försöker "hålla grytan kokande" får inte förväxlas med tiggarromernas "verksamhet"!
Samtliga debatter i media, som jag sett och hört de sista veckorna, har missat en viktig sak, nämligen att Rumänska staten erhåller ett antal miljarder av EU´s strukturfonder, tror det rör sig om ca30(?rätta mig om jag har fel!), pengar som Rumänerna inte ens tar emot fullt ut. Dom verkar tycka att det är mer positivt att romerna lämnbar Rumänien för att tigga runt om i hela EU.
Hur någon svensk politiker kan tycka att det är Sveriges/respektive kommuns ansvar att fixa tillvaron för tiggarromerna, trots att EU´s regler är solklara, övergår iaf mitt förstånd!
SD 2018!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Bör läsas av dig thoralf

1 maj 2015 00:31

http://www.dn.se/OAS/NYipsos_MOBIL.jpg

.................................

 
Ingen bild

Hej!

1 maj 2015 01:29

...kanske dags att revidera åter och erkänna verkligheten även i SVT:s propaganda för att vi skall hjälpa och underkasta oss alla andra folk som erbjuds fritt spelrum att härja och utnyttja och det gäller långt mer än bara tiggeriet.


Källa SVT.se:
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-har-jobbar-de

 
Ingen bild

thomas falk

1 maj 2015 03:17

Den rumänske diktatorn Nicolae Chauchescu ville på sin tid utvisa alla romer tillbaka till Indien. Han fick ett skott i pannan innan han kunde fullfölja tanken. Min rumänske arbetskamrat beklagar detta skott idag. Själv har jag kanske en något annorlunda infallsvinkel. Intressant är dock tidsdimensionen kontra den upplevda verkligheten.

 
Ingen bild

realisten

1 maj 2015 03:41

Bekämpa de fattiga inte fattigdomen!

 
Ingen bild

Tony

1 maj 2015 07:39

Om man Lyssnar till kommunisten Kristina Höj Larsson
så är det Sveriges ansvar att ta hand om all världens
fattigdom. Det kryper på kroppen när man hör en kommunist,
den ideologi som plågat och avrättat flest människor stå
och idissla om humanitet, och lotsas som om kommunismen
står för mänsklighet.

Men samma hyckleri står även både Moderater och Sossar
för när man nu välkomnar förslag som man röstade blankt
nej till när SD lagt fram dem, det är hyckleri på hög
nivå. Och man får ju hoppas att ingen är så korkad att
man litar på dessa skrymtare!

 
Ingen bild

Pierre

1 maj 2015 07:51

Kent Ekeroth är nog den bäste SD har nu då gadden verkar gått ur Jimmie och jag skulle gärna sett honom som partiledare istället för Expo Karlsson.

Tiggeri är och förblir något svensken är för naiv att förstå för frågar man folk från andra länder så vet de precis vad tiggare står för.

I Rumänien byggdes lägenheter för dessa "stackars" tiggare vilket resulterade i att de flyttade in ett par veckor för att sedan flytta tillbaka till sina skjul.

Av dessa lägenheter fanns inget av värde kvar då tiggarna stulit rubbet även koppartråden till elledningarna i väggarna.

Tiggare har valt att stå utanför samhället och vill bara vara med då de får bidrag men vill inte själva bidraga med någonting, vi har svenska uteliggare som haft problem med sina liv som skulle behöva denna hjälp mycket bättre även om de är alkoholiserade.

 
Svensson

Svensson

1 maj 2015 08:11

I Sverige kan man lyckas,när man får tigga helt öppet på gatorna,vilka signaler ger det här till omvärlden.Det låter som Sverige skulle vara ett riktigt fattigt land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2015 08:24

@Tony. Titta också på Kristina Höj Larsen när hon talar. Ett arrogant och maktfullkomligt kroppsspråk, av grövsta sort... Det räckte tyvärr inte att Muren föll, Kommunismens fula tryne dyker upp lite överallt ändå...

 
Ingen bild

Fiona1177

1 maj 2015 09:30

Det där med politiker och sandlådan var nog ett tag sedan. Nu verkar de vara nere på blöjbarnsstadiet. Tillsammans med en statsminister som är som pastor Jansson (har inga bestämda åsikter om någonting) så kan jag inte se annat än att alla verkar delta i en tragikomisk pjäs med Sveriges förfall som final.

 
Ingen bild

Tony

1 maj 2015 09:33

Annat ämne:
Det är alltid tråkigt när barn faller offer för
våld som utövas av sådana som barnet ska kunna
lita på, som i fallet Yara. Och det var kanske en
anledning till att det anordnades en ljusmanifestation
på årsdagen av hennes död i går. Men det som slår en är
ju att det är många som fallit offer för invandrad
brottslighet genom åren utan att det uppmärksammas
alls. Politiker här i landet talar ju ofta och gärna om
allas lika värde, likaså Media, men när en Svensk
faller offer för importerad brottslighet, då är det mest
locket på både från politiker och Media, då är fina ord
som allas lika värde bortglömda. Det finns mycket
hyckleri i Svensk politik!

 
Ingen bild

Tandlös

1 maj 2015 09:42

Redaktionsmöte hos godnatt i soffan

Få se nu..
12,8-14,6
16,6-17,8
15,2-15,8
14,2-15,7
18,5-19,5
16,0-16,3
..det här är illa. Har vi varit för positiva till SD?
-Här är en undersökning där de backar! 13,9-12,5
-Fan vad gott. Den tar vi. "Rubrik SD rasar"
Vi bjuder in han med skjortan, han har ändå knappt någon tidning kvar, så han har alltid tid. Se till att inte håret kammas före sändning. Han ska se ut som en luffare så folk kan se att vi minsann har ett brett urval av tyckare. Ta henne också. Den där äldre kvinnan Paparappatappa eller nå´t. Hon har visst nyss fått sparken för att hon avslöjats igen med att knycka texter. Hon är säkert inte på bra humör och kan få till något riktigt elakt om nazisterna.
En vit fet medelålders luffare, en spacklad kärring med utländska rötter.Vilka fler ska vi ta för att visa på mångfalden i vår panel?
Borde vi ta med en neger? Känner någon någon neger? Vet hur de ser ut, ja. Men kan ni namnet på någon?
Jallow Momodou? Är inte han skåning? Jaha, en skånsk neger. Vad tycker han om SD? Utmärkt, bjud in honom.
Vem sa Moona? Mona Muslim? Tja, har hon gjort något senaste året? Bjudit på kaffe. Jaha, näh skit i henne.
En tiggare? Näh, fy fan. Det törs vi inte. Tänk på facket.

Nu kör vi så snoret ryker! SD rasar!

 
Ingen bild

Pepparholm

1 maj 2015 09:56

Jag tycker du ska lägga in Uvell bland dina länkar. I dag har Rebecca Uvell ånyo en skarp vidräkning med hycklarna i Naturskyddsföreningen. Deras affärsidé i sin stora "firma" att skrämmas och sedan kräva skatt på allt som de ogillar är också en form av tiggeri.

 
Ingen bild

Hjärtat.

1 maj 2015 10:13

Vi var i Ungern(Budapest) för en månad sedan.Kunde inte se en enda tiggare ute på gatorna.Är så jäkla trött på detta tiggeri i Sverige.
Önskar dig en trevlig vårhelg.

 
Ingen bild

Polar Bear

1 maj 2015 11:05

Housing report from the most stupid nation in
the world: the North Arab Peninsula, former Sweden.

https://youtu.be/w7IaCcAJQwY

 
Ingen bild

Lärare

1 maj 2015 12:21

Tack och lov att vi har Kent Ekeroth. Den killen vet vad svenska folket vill höra.
Mer av Kent, samt flera offensiva debatter av övriga riksdagsledamöter efterlyses.

OCH, när kommer den stora vårkampanjen?
Jag vill påstå att de flesta pensionärer ännu inte vet vad som händer, de verkar bara läsa tidningar och lyssna på TV och radio.

Varför kan inte flera riksdagsledamöter resa runt i landet och hålla möten, finns många skarpa ledamöter som man idag bara kan lyssna på och se i riksdagsdebatterna. Hur många lyssnar på riksdagsdebatterna?

Kent Ekeroth är den skarpaste och skickligaste debattören, ingen vinner över honom, han kan verkligen ge svar på tal.

Lite tuffare tag SD!
Sverige sjunker snabbare och snabbare!
SD är inget vanligt parti, NEJ, de är det enda parti som säger sanningen och har lösningen på problemet!

 
Ingen bild

Demokratur

1 maj 2015 14:02

PK-folket är fullständigt skamlösa. Och i dag stjäler Sossarna SDs förslag om bankskatt...

 
Ingen bild

Mådderat

2 maj 2015 03:44

Ganska konstigt ställd fråga hur moderaterna i Servicenämnden tänker idag. Moderaternas korkade förslag till lagförändring har ju inte röstats igenom i riksdagen så den lag som hänvisas till i svaret gäller ju fortfarande och då finns det fortfarande bara ett svar på motionen, för SD vill väl inte gå emot lagen?

Thoralf Alfsson

2 maj 2015 08:34

Vilken lag?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards