thoralf

Direktlänk till inlägg 29 april 2015

VAR DET RÄTT ATT UTESLUTA GUSTAV KASSELSTRAND?

Av Thoralf Alfsson - 29 april 2015 22:30

Åsikterna om uteslutningarna går isär och många uttalar sig om huruvida det var rätt eller fel. Media vet egentligen inte vilket ben de skall stå på. Skall man kritisera SD-ledningen eller hur skall man agera. Det går ju inte att berömma partistyrelsen för sitt beslut!


När sedan sajten ”Inte rasist men” går ut och kritiserar partiledningen för uteslutningen och menar att bevisningen är fånig blir man än mer konfunderad. IRM och Expo har ju varit med och ”producerat” bevisen och nu underkänner man sina egna artiklar och scoop!


Var det rätt av partistyrelsen att utesluta Gustav Kasselstrand? Vad anser du? Vad anser läsarna av bloggen?

 

Rösta i högermarginalen på bloggen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jonas N

29 april 2015 22:40

Jag hoppas Gustav och William startar ett nytt parti med höger-inriktning och SD's invandringspolitik, på detta sätt kan hela 7-klövern dräneras på väljare.

 
Ingen bild

Jenny K

29 april 2015 22:41

Varför lägga mer ved på brasan?

 
Ingen bild

Rune

29 april 2015 22:42

De har blivit uteslutna på ytterst vaga grunder. Om SD skall återfå sin kraft måste den nuvarande paranoida partiledningen bytas ut!

 
Ingen bild

Kalle

29 april 2015 22:48

Jag förstår partiledningen som vill hålla sin linje men tycker samtidigt man har agerat helt fel ur ett demokratiskt perspektiv. Enda anledningen till att Kasselstrand rycker är att han har potential till partiledarposten. Han är en ung "Carl Bildt" retoriskt.

Tycker som sagt att det är en katastrof i det demokratiska perspektivet då man inte kan utesluta alla som "hotar om makten". Om det visar sig rätt för Sverige återstår att se. Kommer dock rösta SD även fortsättningsvis då det inte finns något annat alternativ.

 
Ingen bild

OT

29 april 2015 23:18

Tycker precis som ovanstående komentator "Jonas N Onsdag 29 april 22:40" vem vet om inte den del av SD-väljare som kommer gå över till det parti Gustav och William kanske startar, räcker till att komma in i riksdagen.

Om detta sker behöver det ju inte betyda att SD får mindre %-andel i nästa val. Utan istället att Sverige får mer demokrati iform av ett parti till.

Efter dessa uteslutningar tror jag faktiskt att det istället kommer att det blir ännu mer folk som kommer rösta på SD. För när väljar "kroppen växer så delar sig cellerna" eller var det tvärtom?

 
Ingen bild

Hm

29 april 2015 23:19

Tommy Hansson har skrivit om sin syn på uteslutningarna enl bif länk. Jag kan inte bedöma om han är 'part i målet' men han skriver i alla fall rätt balanserat.
https://tommyhansson.wordpress.com/

 
Ingen bild

Peter

29 april 2015 23:21

Partiledningen beter sig så ambivalent och konstigt att man börjar misstänka kontrollerad opposition.

 
Ingen bild

Jepperdi

30 april 2015 00:01

Solklart fel. Gustav har gjort ett jättebra arbete med SDU och skulle ha varit jättebra i SD också. Om man inom ledningen bedriver maktkamp på så lösa grunder skapar man det parti som Arnstad säger att det är.

 
Ingen bild

Tobbe S

30 april 2015 00:14

Jomshofs presskonferens övertygaade mig om att de där två inte hör hemma i SD. Jag tycker att SD's ledning skött det här föredömligt och är övertygad om att ledningens omdöme är ok. Pressdrev och mediaspekulationer följer EXPO's manual öm hur man splittrar en opponent. Nu håller vi samman och vi går inte på den enkla. Kom ihåg! Det är Jomshof, Åkesson, Söder, Karlson och alla de andra i ledningen som burit SD upp till 13% i valet senast. Fortsätt så, så är vi snart över 20%. Handen på hjärtat.... vilka andra har vi att rösta på?

 
Lassekolja

Lassekolja

30 april 2015 00:19

Jag var med 2005 i Norrköping då Jimmie valdes till ny ordförande. Tre kandidater stod till förfogande, dåvarande partiledaren under 10år, Mikael Jansson, PS Jan Milld och SDU-ordf. Jimmie Åkesson. Själv röstade jag på dåvarande partisekreteraren Jan Milld. Han åkte dessvärre ut i första omgången. I andra röstade jag på Mikael Jansson. Jimmie vann emellertid och det var bara att gilla läget och Jimmie har ju gjort ett mycket bra arbete, det kan ingen ta ifrån honom. Det som händer nu är inget jag känner igen från tiden när vi alla hade ett och samma mål. Eftersom jag känner Kasselstrand, iaf lite grann personligen och vi tycker inte exakt lika i alla frågor men därifrån till uteslutning gör mig mycket orolig för SD´s framtid. Detta får inte fortsätta! De övriga nu uteslutna känner jag inte till närmare men att utesluta Kasselstrand var fel! Jag kan inte tolka det på annat sätt än att nuvarande partiledning vill undanröja ev. hot av hur dom själva "kom till makten". Jag brukar åter kunna "gilla läget" och det kommer jag förhoppningsvis göra även denna gång. Jomshof och jag brukar tycka exakt lika i detaljfrågor, vi har talat om det några gånger genom åren, så lite bekymrad är jag, det kan inte förnekas men att lämna och överge det jag offrat både tid och pengar på(syftar på valfondsbidrag) under drygt 15år, tänker jag absolut inte göra!
SD 2018 gäller fortfarande!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thomas Falk

30 april 2015 00:20

Ett parti som endast godkänner en smal åsiktskorridor blir självklart lika smalt som korridoren. Hur ofta har inte (S) kommit undan med: "Vi har högt i tak". Därför har man också blivit ett stort parti där både "betong-sossar" och "halv-vpk:are" har kunnat enas. Jämför med vänstern som alltid har splittrats i små sekteristiska grupper. Stort parti = stort inflytande= högt i tak. Risken är nu påtaglig att SD kan förlora
många röster om Kesselstrand med vänner skulle bilda nytt parti eller kanske ansluta sig till Svenska motståndsrörelsen.
Det har nu såtts ett stort frö till missnöje vilket i längden kan stå SD dyrt.

 
Ingen bild

Peter

30 april 2015 00:35

Naturligtvis är utrensingarna fel. Förstår inte hur man kan tycka annorlunda, om mam besitter känsla för Rätt & Fel och har någorlunda moralisk kompass.
Må bäste man få bli partiledare efter Åkesson, och inte någon som kvalificerar sig bara för att denne är sionist som Jomshof.

 
Ingen bild

Blåsippan

30 april 2015 00:58

Jag har inte sett något konkret som styrker uteslutningarna. För mig är det självklart varför Hane och Kasselstrand utesluts. För mig har alltid Gustav varit den självklara partiledaren efter Jimmie. Mattias har själv poserat på bild med en nazist i Budapest. Det hade räckt för uteslutning om det varit Gustav. Vinge (lojal pressekreterare) gick runt och käkade/festade med neofascister i Rom. Det hade lätt blivit uteslutning om det varit Gustav i stället för Vinge. Femklövern i SD har länge försökt få bort populära Gustav som ordförande för SDU utan att lyckas på demokratisk väg och nu gick Hane och hans gäng och vann i Stockolms stad mot femklöverns förtret. Då återstod enbart odemokratisk uteslutning. Mitt sönderklippta medlemskort kommer på posten så fort jag kommer ihåg att köpa ett kuvert.

 
Ingen bild

Göran

30 april 2015 00:59

Räknar med att landsdagarna i höst underkänner styrelsens agerande vad det beträffar Kasselstrand. SD behöver honom som ledare. Sverige behöver honom. SDUarna, SDs nya generation, vet vem de vill ha som ledare. Åkesson, Karlsson och Jomshof har bränt sitt bästa krut för länge sedan och önskar blott ägna sig åt social samvaro med 7-klövern i väntan på full pension.

En valsedel 2018 utan Kasselstrand och Alfsson kommer att kännas med oerhört stor besvikelse.

 
Ingen bild

Blåsippan

30 april 2015 01:32

Mattias Karlsson har vidare varit i kontakt med fienden i form av svenskhatande kommunistäxpo som inte gör annat om dagarna än granskar och förtalar Sverigevänner. Detta för att Mattias var i desperat behov av skräp att kasta på de han kände sig hotad av och kunna utesluta dem. Detta har han erkänt. Hade någon annan gjort samma sak. Tagit kontakt med svenskfientliga och kommunistiska äxpo Då hade det blivit uteslutning.

 
Ingen bild

Mikael

30 april 2015 02:29

Uteslutningarna känns som rätt beslut om målet är att bli Sverige största parti. Det blir man inte med den mer nationalistiska och "hårda" linje Kasselstrand and Hahne företräder. På nåt sätt inger det förtroende att partiledningen väljer att ta den här konflikten inför öppen ridå trots att det på kortsikt kan misgynna partiet men med vetskapen att det på långsikt kan bringa mycket förtroendekapital inför nytillkomna SD-väljare och främst väljare som alltjämt inte röstar Sd men är på väg åt det hållet.

Nu är det emellertid klubbat så nu gäller det att se framåt och inte dra det här i långbänk. Den Sverigevänliga folkrörelsen är viktigare än enskilda partimedlemmars medlemskap och positioner.

 
Ingen bild

Martin

30 april 2015 03:07

Uteslutningen var en reaktion på att Hahne vann valet i stockholm och därmed blev ett akut hot mot partiledningens löner och förmåner och makt på riksmötet i höst. Att reagera på det med uteslutningar och stigmatiseringar och brännmärkningar är extremt korrupt.

 
Ingen bild

Odalbonde

30 april 2015 05:00

Det var fel. Man ska inom en trygg folkrörelse ha högt i tak. Nu blickar SD-ledningen istället ängsligt på vad PK-media tycker. Förhoppningen är att normalisera partiet och bli ett rumsrent alternativ för den vanlige "svensson". Man är rädd att tappa röster. Men med den accelererande utvecklingen i Sverige kommer SD att öka i opinionsmätningarna oavsett. Man behöver inte vara ängslig. Väljarna kommer. Därför offrar de duktigt folk i onödan. De får underkänt av mig och många bekanta, men vi röstar SD fortsättningsvis i brist på bättre alternativ.

 
Ingen bild

Knute

30 april 2015 05:10

Vad som gjorde ”den dynamiska duon” Kasselstrand och Hahne omöjliga i partiets ögon

Tommy Hansson skriver:

De skrev ett debattinlägg i Aftonbladet den 7 november 2011 med rubriceringen ”SD måste erkänna en palestinsk stat”. SDU-debattörerna menade att ”vårt partis pro-israeliska hållning rimmar illa med medlemmarnas åsikter”, men hur man kommit fram till detta framgick inte av debattexten.

Vad som däremot framgår med önskvärd tydlighet är att SDUs ledarduo här förespråkar samma politik som den olycksaliga S-MP-regeringen skulle förverkliga hösten 2014, då man erkände ”Palestina” som en självständig stat. Det vill säga två separata områden som styrs av två blod- och terrorbesudlade, djupt odemokratiska grupperingar vilka till på köpet oftast är i luven på varandra och som högst nödtorftigt förenas av sitt aldrig sinande hat mot den judiska staten Israel.

För mig har alltid inställningen till Mellanösterns enda demokrati, den judiska staten Israel, varit av avgörande betydelse för vederbörandes demokratiska pålitlighet.

Nästan som ett lackmustest. Det testet hade Gustav Kasselstrand och William Hahne skändligen misslyckats med vad mig och SD beträffar. Däremot blev det naturligtvis diverse antisemitiska och extremnationalistiska ryggdunkningar.

https://tommyhansson.wordpress.com/2015/04/29/uteslutningen-av-den-dynamiska-duon-ett-nodvandigt-kirurgiskt-ingrepp/

 
Ingen bild

lunkentuff

30 april 2015 06:16

Eftersom SD's fiender media och expo kritiserar beslutet var det antagligen rätt. De gör ju allt för att misskreditera SD och anser sig tydligen missgynnas av uteslutningen, dvs de tappar någon möjlighet till angrepp eller någon hållhake./Lunkentuff

 
Ingen bild

HM Gotland

30 april 2015 06:29

Jag skulle nog säga att PK-medias och nu dessa stackars Expo/interasistmen förhållninbgssätt att fullständigt tona ned de grundläggande och viktiga politiska konflikterna mellan SD och Kasselstrand mfl och framställa det som ett slags maktspel är ett tecken på att de vet dessa figurer aldrig någonsin kan få ett stort inflytande och enbart skadar det för dem farliga SD.

SD har faktiskt för viktiga uppgifter framför sig och är för svagt för att behöva ägna sig åt fraktionsstrider mot förlegat och unket tankegods från förra seklet.

För min del välkomnar jag att de organiserar sig utanför SD och tycker de som bär på samma tankegångar skall följa dem.

SD inte någon slags kampanjorganisation mot asylinvandring likt EU motståndet inför det valet eller motståndet i kärnkraftomröstningen utan ett parti som format och formar en regeringsduglig och bred politik med en grundläggande ideologi (socialkonservativ) för vårt land. Där har inte några högerextrema sprättar någon plats.

 
Ingen bild

Sigge

30 april 2015 06:43

För mej som gammal halvsosse som ändå lagt min röst på SD på grund av den huvudlösa migrationspolitiken, tiggarplågan och islamiseringen av landet känns det nödvändigt att utesluta medlemmar som är ute för långt slirar i det extrema högerträsket.

 
Ingen bild

Demokratur

30 april 2015 06:50

Saknar info för ställningstagande. Förutsätter att det finns orsak annars är det illa. Däremot är jag trött på vad som verkar vara att vänsterextremister och PK-liberaler beställer uteslutningar och partiledningen verkställer. Det finns en gräns för hur länge detta ska få fortsätta.

 
Svensson

Svensson

30 april 2015 06:56

Det var fel,och styrelsen har väldigt konstiga metoder när man ska utesluta medlemmar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pierre

30 april 2015 07:33

Denna uteslutning gör att jag personligen inte förnyar mitt medlemskap samt att jag kommer upplysa alla mina vänner som inte redan begripit hur Sd numera styrs om detta.

Bäckström som fick Thoralfs plats gjorde ett otroligt korkat uttalande om att Kasselstrand borde kastats ur partiet tidigare,kunde de gjort detta skulle de givetvis även agerat.
Då Bäckström även sitter i medlemsutskottet så undrar man om han ens stod på Thoralfs sida när dennes riksdagsplats drogs in för uttalanden om islamister som numera även tidningar skriver värre saker om.

Att lita på politiker som hugger en i ryggen så fort de kan för att själva klättra på stegen är tydligen vanligt.

Jag trodde aldrig för ett år sedan att jag skulle tvivla på SD men nu har ledningen helt tappat mitt förtroende.

Migrationspolitiken kommer ändras i detta land inom kort och det kommer inte vara SD:S förtjänst utan EU:s och våra grannländer och då det händer kommer vanligt folk se sig om efter andra partier där partipiskan inte är niosvansad som hos SD.

Summa är att SD blivit ett nytt sjuklöverparti och gör allt för att säkerställa makten på bekostnad av de väljare som kämpat och arbetat för partiets framgång.

 
Ingen bild

Hej!

30 april 2015 07:35

Bruket av infomation då den blev synlig som i filmen "The Imitation Game" i får stå för min inställning för en "lyckad operation"... och det gick ju vägen och det var inte bara tur.

Svar:Ja

 
Ingen bild

hummelstadskarin

30 april 2015 07:43

Endräkt när men tvedräkt tär. Uteslutningar av ideologiska skäl kännetecknar sekten, alltså har SD blivit en sekt. Det är beklämmande, men inte ett skäl att upphöra att rösta på partiet.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

30 april 2015 08:02

Vet för lite av vad som verkligen hänt för att kunna ta ställning. Vi får se vad landsdagarna säger oss så småningom.

 
Ingen bild

Kverulantus

30 april 2015 08:03

Rätt beslut av partiledningen att utesluta H&K.
Ungdomsförbund tenderar att vara radikalare än moderpartier.
Så har det alltid varit.
Det bör dock inte gå så långt att det skapar splittring.
Det finns andra partier som H&K kan engagera sig i.
JÅs arbete att göra SD "rumsrent" skall inte fördärvas av ett par extremister.
Det är mer likt miljöpartiet.
De har samlat alla tokstollar och "foliehattar" i ett parti.
Att förändra ett samhälle går inte över en natt.
Det tar tid och kräver tålamod.
Det har SDs partiledning insett och det är rätt väg att gå.
Opinionsundersökningar visar att fler i Sverige anser att SD gör ett bra jobb.
Jag och många andra längtar till 2018.

 
Ingen bild

Farbror Fredde

30 april 2015 08:19

Uteslutningar ska vara rättssäkra. I Tyskland är det t ex väldigt svårt att utesluta partimedlemmar, därför det ska gå genom flera (opartiska!) gremier, se Sarrazin (SPD), som de inte kunde peta bara för att några pk-typer kände för det. Jag har sagt det förr, men jag tycker att svenska partier allmänt sett är odemokratiska från grunden. Det är medlemmarna som ska bestämma och inte en partitopp som man inte kan bli av med.

 
Ingen bild

linus66

30 april 2015 08:20

Det är nog nollvisionen som är det ställer till det, det verkar inte spela någon hur mycket avstånd man tar för någon tveksam åsikt man yttrat för hundra år sen så ser media och övriga det som bevis för rasistist parti

 
Ingen bild

Lena

30 april 2015 08:38

Här i Västra Mälardalen fick SD,s försteman, Appelgren gå och frun valde också att gå. I ortstidningen fick han en sida att berätta vad som skett. Trots att han stod som 1:e man på listan, fick han många person x i valet, så pass många att han kom 2:a efter regerande sosseordförande. Men ändå bestämdes av partistyrelsen i Stockholm att han inte skulle få bli gruppledare, utan andrenamn fick den posten. Hon sitter nu och kämpar för att det ska bli fler flickor i gruppen, ensamkommande barn. Han kritiserade detta och menade att SD är ett invandrarkritiskt parti....

Nog har SD centralt gjort en ordentlig gir alltid, man känner inte igen sig och vet inte vad som gäller längre. Tror Mattias att vi ska rösta på honom för att vara snälla? Så att han kan göra karriär och bli stadsminister? Paranoia var ordet som passade in här och kanske lite storhetsvansinne.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2015 08:41

Oavsett om det var rätt eller fel med Kasselstrands uteslutning, så borde förarbetet skötts betydligt bättre. Kontakter med EXPO och smutskastning mellan SD och SDU i media, kan det bli mera korkat?
Men vad kommer Kasselstrand och Hahne göra med sina politiska talanger i framtiden...? Ett nytt parti inom fem år, tror jag...

 
Ingen bild

Lärare

30 april 2015 08:43

Helt vansinnigt att utesluta sådana skickliga politiker. Kasselstrand hade behövts i SD.
Jomshof framträdde i TV igår och pratade än en gång om allt som kommit fram, men inte ett ord om vad det gällde. Bara floskler som vanligt.
Detta är ingenting annat än rent och skärt maktspel. De är helt enkelt livrädda för den populäre Kasselstrand.
Det var värst så bråttom de fick efter det att Hahne vann ordförandestriden i Stockholm på demokratiska grunder.

Bara hoppas att Landsdagarna river upp beslutet. Jag har då inte hört en enda sverigedemokrat som säger sig gilla beslutet. Alla pratar om vilken blunder av SD att slänga ut en sån förmåga som Kasselstrand. Han skulle bli en perfekt efterträdare till Åkesson.

Partiledningen får nog backa så småningom. Heja Kasselstrand och Hahne ni har många som står bakom er.

 
Stefan K

Stefan K

30 april 2015 09:17

Jag har sett Gustav Kasselstrand som en engagerad, påläst och framåt ordförande. Jag har dessutom hört honom tala och har sett honom som en framtida guldklimp för SD. Jag finner ingen anledning att revidera dessa ord.

Jag förutsätter dock att partiledningen har goda skäl för sin uteslutning och att den inte sker av personliga orsaker.

Om Kasselstrand bildar ett nytt parti återstår att se. Om han gör det lär säkerligen et antal SDU:are följa med och säkerligen ett antal väljare. Deras chanser lär dock bli små och de kommer att hålla till i marginalen för att sedan försvinna. Minns tongångarna efter Allan Jönssons avhopp och hans bildande av Framstegspartiet. Det blev en flopp...

Givetvis kommer Kasselstrand att framträda i media och ges chansen att smutskasta partiet och sina vänner (f.d.?). Det är så det sett ut efter vissa avhopp. Det kommer självfallet inte att bita på väljaropinionen, då en övervägande majoritet röstar på SD p.g.a politiken och inte p.g.a representanter ute i marginalen.

Kasselstrand kommer jag att sörja, oavsett orsak till utkastning, precis som jag sörjer ett antal av de som tidigare kastats ut. De andra har jag ingen åsikt om eller saknad av.

Nu hoppas jag vi sett nog av uteslutningar och internt tjafs. Se nu till att börja jobba som politiker och gå era cirka 1 miljon väljare till mötes.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 april 2015 09:28

Uteslutningar visar på ett omoget sätt att hantera interna angelägenheter. SD-ledningen, De fyras gäng, köttgrytekvartetten, har inte de inre resning, moral och etik, som krävs att leda ett politiskt miljonväljarparti. SD växer även med ett cykeldäck som partiledare, folk i gemen bryr sig inte om ett halvgapigt ungdomsförbund, i SDU:s fall en storm i ett vattenglas. Uteslutningar och minimaliseringar av frispråkiga, dugliga profiler, vilka uppfattas som potentiellt farliga opponenter internt, är en dränering av ett parti, som dessutom lider brist på kompetens ute i organisationen. Inte minst du själv, Thoralf, är ett exempel på vad som händer, personkult i SD är förbehållet D4, inga andra.

Numera utträtt som medlem. Om ett nationalistiskt, icke PK-sneglande, värdekonservativt parti kan uppstå som ett alternativ, så ligger jag närmare ett sådant. Vi behöver ingen 8klöver, vilket tycks ligga runt hörnet med SD.

 
Ingen bild

Ronny

30 april 2015 09:47

Det verkar som att SD har blivit så rädda för media, att deras uteslutningar av trotjänare, har gått för långt. Ett ex. är Anders Westergren i Höör som nu lämnar partiet efter 25 år. Kasselstrand är, enligt mig, en stor tillgång, med tanke på en del patetiska riksdagsmän. Verkar som att SD även ruckar på sin nationella framtoning, tydligen bara för att bli ett färglöst mittenparti.

 
Ingen bild

Pensionisten

30 april 2015 09:59

Till alla er som vill ha ett invandringskritiskt parti, alltså SD, kvar i politiken bör nog lägga ner frågan om det var rätt eller fel. Nu tycker jag vi ska blicka framåt och se till att SD växer och att dom för fram dom frågor som vi tycker varit rätt tidigare. Jag tror att vi ska lägga det bakom oss lika väl som vi tycker att dom som påtalar vad SD var för parti i sin begynnelse.
Krig löser inga problem och har bara förlorare!

 
Ingen bild

Verkligheten

30 april 2015 10:13

Det var inte rätt att peta dig, Thoralf och det är inte rätt att peta Gustav och William. Ingen av dessa åtgärder gynnar SD på det minsta sätt och ingen av dessa personer är mer extrema än SDs egen ledning.

 
Ingen bild

linus66

30 april 2015 11:18

Att man tycker det är riktigt och klokt att utesluta till exempel Hahne och Kasselstrand för att de bedriver fraktionsarbete och vill ändra partiets grundläggande syn genom nålstick och skriverier i PK-media behöver ju faktiskt inte innebära att man tycker alla uteslutningar av folk på lokalnivå som gjort aggressiva och negativt generaliserande uttalanden, ofta i vredesmod, som särskilt kloka. I mitt hjärta har det skurit ibland.

 
Ingen bild

World Traveller

30 april 2015 11:43

Om Kasselstrand och Hahne är Pro-Hamas så var det helt rätt att sparka dom. SD ska inte förhandla eller samarbeta med islamister eller EXPO-liknande fascistorganisationer.

 
Ingen bild

Calle

30 april 2015 13:38

Jag anser att SD / SDU inte överhuvudtaget ska lägga sig i frågan om Palestina / Israels vara eller inte vara. Låt dom hållas med sitt, vi har Sverige att ägna oss åt. Detsamma gäller andra konflikthärdar som den " humanitära stormakten" Sverige lägger sig i. Vi har mer än fullt upp med att hålla rent innanför landets gränser.

 
Ingen bild

Preppen

30 april 2015 13:45

Jag har satt mig in i frågan och försökt att analysera denna. Min slutsats blev att det var h e l t rätt av partistyrelsen att sparka Kasselgren och Hanhe.Skall SD kunna göra anspråk på att ingå i en regering så finns det inte något som helst utrymme för ideologiska utflykter,infiltratörer och illojalitet

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 april 2015 14:17

I anslutning till uteslutningsmötet den 27 april - fick Mattias Vissarionovich Karlsson en retroaktiv löneökning med +10 000:- i månaden? Nån som vet?

 
Ingen bild

HM Gotland

30 april 2015 14:56

linus66 - Kommentaren 11:18 var riktad som svar till dig men skriven av mig. Ber så mycket om ursäkt och detta skedde av ren klantighet från min sida.

 
Ingen bild

Hacke

30 april 2015 14:58

Sd-soft eller sd-hardcore?
Jag tycker valet är lätt om man siktar på att bli ett statsbärande parti och inte ett parti i marginalen.
Att gå alltför mycket vid sidan om moderpartiet och därtill liera sig med värsta fienden media/Expo för smutskastning inför öppen ridå måste få konsekvenser.
Vi kan väl heller knappast klaga på en partiledning som fört partiet från noll till hundra på rekordtid. Som det ser ut idag tycks det bara vara inbördes strider som kan stoppa sd och det är väl just där media nu också sätter in alla stötar. Låt oss inte gå i deras ständigt gillrade fällor. Armlängds avstånd och största integritet till dessa landsförrädare i alla lägen. Media är den mest opålitliga partner man kan tänka sig om man inte gör som Reinfeldt och kapitulerar villkorslöst genom att ingå äktenskap med deras gunstling miljöpartiet.
Har den mannen någonsin granskats av media eller ens fått en besvärande fråga efter den dubbelkuppen?
Jag upprepar med emfas - enade vi stå söndrade vi falla.

 
Ingen bild

Göran

30 april 2015 15:13

Nu har Mattias Karlsson varit igång igen. Han har petat Hanna Wigh från socialutskottet. Enda uppgivna skäl till petningen av denna skärpta och vakna tjej uppges vara "av omsorg om hennes hälsa"!?!?

 
Ingen bild

JanneP

30 april 2015 15:24

Det förskräckliga är det sätt på vilket denna (häx)process drivits. Mailkonton har länsats vid intrång med hjälp av administratörslösenord. Man kan verkligen undra om då inte hela SD medlemsregister är ute och far runt i cyberrymden?
Skrämmande dålig IT-säkerhet om detta är sant. Sade inte SD:s säkerhetschef upp sig i inledningen av denna historia?

 
Ingen bild

DecemberKartellen

30 april 2015 15:39

Till de SD-medlemmar som tycker det är okej med uteslutningen av Kasselstrand vill jag bsra säga: Ni är nästa på tur!

Väldigt illa också att Thoralf togs bort från riksdagslistan.

Trots detta får SD min röst - inte för att de är det bästa partiet utan för att det är det minst dåliga. DVS
det finns inget annat alternativ.

 
Ingen bild

Göran

30 april 2015 16:49

Nolltoleransen börjar bli för jobbig nu. Vansinne att utesluta våra framtidstalanger Kasselstrand och Hahne. Tyvärr finns det inget annat parti att rösta på än SD, trots allt.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

30 april 2015 17:05

Jag vet inte vad jag ska svara på omröstningen.
Förhoppningsvis vet partiledningen vad de gör.
Man får bara hoppas att de uteslutna får klara besked om varför partiledningen agerar som de gör.
(Till skillnad från när Thoralf flyttades från listan.)

Att Kasselstrand startar ett nytt parti skulle kunna vara en bra sak.
Titta på sossarna. De har haft kommunisterna som en lite elak lillebror, som har haft nästan samma åsikter.
Kommunisterna har kunnat komma med drastiska förslag, testballonger, som folk gillar.
Men de som inte vill rösta på ett revolutionärt parti röstar då på den demokratiska storebrodern i stället.

Ett litet "rasistiskt" och "fascistiskt" parti skulle kunna suga upp de SD-väljare som inte är riktigt "rumsrena" och på så sätt dra till sig PK-medias beröringsskräck och "SD-fobi".

Många av de uteslutna har ju en del bra idéer, men om man inte vill rösta på ett "fascistiskt" parti, så röstar man på den demokratiska storebrodern SD i stället.

 
Ingen bild

AyC

30 april 2015 17:21

Går man som "Kassel" och Hahne ut i media och smutskastar vårt parti så är man rykt ...
Vad som gäller i sakfrågan vet jag inte men det beteendet kommer aldrig att förlåtas ...
Där är du, Toralf, ett föredöme ...
Jag tycker för övrigt att SD skall tuffa till sig och stå upp för viktiga saker och inte vika ner sig ...

 
Dragan 5

Dragan 5

30 april 2015 17:53

Vad man än tycker om uteslutningen av Kasselstrand och Hahne så kan man inte vara så naiv och blind att man inte ser att partitoppen gör skillnad på folk och folk. De närstående kommer undan med vad som helst medan de i periferin och de som ses som ett hot mot partitoppens makt utesluts.

http://www.klaric.se

 
Ingen bild

RobertSt

30 april 2015 17:56

Värst vad 'alla' var insatta i det här ärendet då! Själv vet jag inte vad jag skall tro. Jag hoppas naturligtvis att partiledningen vet vad de gör.

 
Ingen bild

Tony

30 april 2015 18:40

Det kan bli ett problem att få folk att ställa upp
på politiska uppdrag när man ser att takhöjden är så
låg att inga åsikter utöver partitoppens accepteras!

 
Ingen bild

Förbjud islam

30 april 2015 18:55

Det är sant att alla muslimer och muslimkramare inte begår terrorhandlingar, men alla muslimer och muslimkramara, både Mohamed Kaplan och hans chef svetsaren Stefan Löfven, Daniel Pool och resten av Expogänget, Henrik Arnstad och Eskil Frank på Forum för historieförfalskning, Mona Sahlin och hennes feministfölje framför alla andra, m fl, vet mycket väl om att islams grundare Mohamed var pedofil.

 
Ingen bild

Mattias

30 april 2015 19:09

Självklart var det helt rätt att utesluta alla sju. Borde dock varit några fler kan man tycka, men det kommer med tiden. Den instabilitet SD-ledningen skapat är episk på många vis, fortsätt gärna så. Vässa yxan, finns många nackar kvar!

 
Ingen bild

Peter

30 april 2015 20:21

@World Traveller

"Om Kasselstrand och Hahne är Pro-Hamas så var det helt rätt att sparka dom."
Varför skulle de vara Pro-Hamas, och har detta överhuvudtaget något att göra med svensk politik?
Fattar inte varför sionism har nåt att göra med svensk politik - med tydligen är det viktigt för sionisterna att beblanda sig i svensk politik, man kan ju fråga sig varför?

"SD ska inte förhandla eller samarbeta med islamister eller EXPO-liknande fascistorganisationer."
Hur sjutton resonerar du . att Hahne och Kasselstrand förhandlar med islamister och med EXPO?
Expo som drivs av flera judar, inkl Robert Asch, vars farfar finansierade ryska revolutionen och rånade landet.

 
Ingen bild

St Ulfsten

30 april 2015 21:09

Det var helt fel att utesluta Kasselstrand och Hahne. Bevisningen är löjligt tunn. Det är uppenbart att det handlar om en maktstrid men också personstrid. Karlsson, Åkesson och gänget ogillar uppenbarligen K+H på ett personligt plan.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2015 21:09

@Förbjud Islam. Muhammed var inte pedofil när Koranen skrevs. Då var hans beteende helt normalt, hur avskyvärt vi än tycker om det idag.
Därför behövs en "Nya Koranen", som är mera anpassad till vår tid. Ingen Halalslakt, kvinnors lika värde, inget hat mot Kristna. inga barnäktenskap, ingen omskärelse av varken pojkar eller flickor osv...

 
Ingen bild

Kurtan

30 april 2015 21:26

"Nolltoleransen" är totalt felriktad!

Det skall vara nolltolerans mot de krafter som vill köra Sverige i botten dvs 7-klövern och media!

Mot sverigedemokrater som har "nyansskillnader" skall och måste det vara högt i tak då vi ror i samma riktning...

Hotet är mycket större än dessa löjliga menings skiljaktigheter... Tänk avsågade huvuden snart i Sverige... 
Ingen bild

Dumle

30 april 2015 21:31

Det är något sjukt med att likrikta åsikterna så snävt i ett parti. I så fall borde partistyrelsen meddela vilka yttringar som leder till uteslutning, för att förekomma all osäkerhet. Att anse att SD skall erkänna en palestinsk stat gör inte en person till pro-Hamas. Även om jag inte delar denna åsikt borde den naturligtvis vara möjlig att diskutera - i alla partier. Alla ni som välkomnar uteslutningar på opreciserade grunder som ideologiskt avvikande skall begrunda skälet som Thoralf petades från riksdagslistan pga att han inte "kommunicerade partiets politik korrekt". Dessa svepskäl i floskelform gör mig illamående. Vem vill engagera sig i ett parti som när som helst kan sticka en kniv i ryggen på dig utan några andra skäl än att man yttrat en åsikt som partiledningen inte delar?

 
Ingen bild

OT

30 april 2015 22:01

Apropå "UN peacekeepers repel rebel attack in Timbuktu": http://www.bbc.com/news/world-africa-32525642

Det påminner mig om 7klövern "timbuktu - alla vill till himlen men ingen vill dö": https://www.youtube.com/watch?v=Hv759wmsSFk

Och ibland, precis som en trasig klocka, klarar även vissa att gå rätt ibland "Ta det tillbaka": https://www.youtube.com/watch?v=YV6oP3vICfk

P.S: än så länge har ~20% av de svenska väljarna vaknat till liv.

 
Ingen bild

Kurtan

30 april 2015 22:06

SD-ledningen är nu på ett "slippery slope" dvs ute på mycket hal is... Skärp er och inse vad hotet kommer ifrån istället för inbördes käbbel...

Det som ligger i vågskålen är inget annat än vår och våra barn och barnbarns framtid...

SLUTA TRAMSA NU!

 
Ingen bild

OT

30 april 2015 22:24

Apropå "Former Monty Python cameraman arrested over satirical posters": http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11570181/Former-Monty-Python-cameraman-arrested-over-satirical-posters.html

Det påminner mig om 7klövern "Monty Python: The Parrot Sketch & The Lumberjack Song": https://www.youtube.com/watch?v=vnciwwsvNcc

Översättning: Parrot = förda immigrationspolitikens fördelar; Butiksförestånaderen (miss a.k.a hen) = 7klövern; John Cleese = de svenska väljarna (än så länge ~20%)

Och jag fattar inte varför jag asocierar "The Lumberjack Song" med svetsarn (han som var med och byggde svenska Titanic). Om någon kunde förklara det för mig vore det pyramidalt "Öken": https://www.youtube.com/watch?v=SMKqki1qPB0

 
Ingen bild

Goddag Yxskaft

30 april 2015 22:30

@Hulda mk1
Du kan väl skriva den 'Nya Koranen'
Och bli islams Martin Luther?
Alla vi önskar dig lycka till!

 
Ingen bild

Martin

30 april 2015 22:31

Landsdagarna kommer inte att förändra någonting tyvärr, precis som det blev med den tillrättalagda riksdagslistan. Uteslutningarna som skett nu av maktskäl har enbart bekräftat glidningen. Förmodligen är det ett "Folkpartierna Liberalerna" inom antalet år man kan räkna på en hand - men som vill sänka invandringen med 90 %. Eller 0 %, om man får vara med på nobelmiddagen. Sannolikt lite anfallskrig med NATO också, osv.

Ruta 1 för européerna i Norden.

 
Ingen bild

HellBoy

30 april 2015 23:00

Tyvärr har D¤ blivit fartblinda och tror att framgångarna är endast deras förtjänst. Om så partiledaren varit en hamster hade SD gått framåt i opinionen då alternativ saknas i nuläget. Kasselstrand är absolut ett partiledarämne och som sådan även ett hot då hans självständighet är uppenbar.Eftersom jag sett uteslutningar på nära håll tidigare plus petningen av vår eminente bloggare Thoralf är det för mig en uppenbar maktstrid som var uppgjord på förhand med en given uteslutning som mål. Tyvärr eroderar alla dessa felaktiga (inte alla) uteslutningar SD på mycket kompetent folk och till slut kommer detta att slå tillbaka på de ansvariga. MK:s servila meddelande/mejl till Expos högste höns är ytterligare ett tecken på att kompassen är felinställd i ledningen. Gör om och gör RÄTT på landsdagarna.

 
Ingen bild

OT

30 april 2015 23:15

@ "Johan Westerholm": http://ledarsidorna.se

Du beskriver många gånger verkligheten på ett sätt som beskriver verkligheten. Men precis som du är; är jag trött; trött på alla floskler, på alla tomma löften; på alla fördröjda åtgärder; åtgärder som Socialdemokraterna med lätthet kunde åstadkommit om de bara inte vore så infantilt naiva (och infiltrerade av broderskapsrörelsen).

Således (det gäller dig också Johan Westerholm) - "eddie meduza - socialdemokraterna": https://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8

Således Eddie Meduza hade rätt och kommer att få rätt i varenda ord han sjunger (så lyssna! Lyd! Lär!) - "eddie meduza - dom ljuger": https://www.youtube.com/watch?v=H3vHW4BZZps

 
Ingen bild

RL

1 maj 2015 00:00

Många här som är väldigt säkra på sin sak och helgonförklarar Kasselstrand och Hahne.Ni vill verkligen så splittring i ledena.De där pojkarna hade inte rent mjöl i påsen helt klart.Nu är det färdigläst på den här bloggen trots många intressanta inlägg under årens lopp.
Tyvärr så fortsätter samhällsförstörarna sitt jobb medans ni splittrar vidare här och om ett tag kommer ingen att minnas vad ungtupparna hette ens.

 
Ingen bild

Lena

1 maj 2015 00:06

@Tony 18.40
"Det kan bli svårt att få folk att ställa upp på politiska uppdrag när man ser att takhöjden är så låg att inga åsikter utöver partitoppens accepteras".
Så sant som det är sagt.

 
Ingen bild

robban

1 maj 2015 10:57

kan faktiskt bara tolka det som om åkersson är slut och mattias och co är beroende av jimmie för att behålla sina positioner i partiet. mao så rensar de ut direkta konkurenter. tycker också det är intressant hur många ja-sägare som backar upp beslutet på hörsägen. det är moraliskt fel att utesluta folk på vaga grunder då första valet ska vara att diskutera ihop sig i alla lägen.

 
Ingen bild

LaJo

1 maj 2015 12:10

Uteslutningarna av Kasselstrand och Hahne uppvisar en svaghet hos SD-ledningen.Ansvariga personer bör bytas ut snarast om inte förtroendet skall gå förlorat.Interndemokratin och rättssäkerhet kräver att SD respektera detta.Tyvärr har ännu inte SD kunnat få fram kvalificerad e personer eller har sådana sparkats ut
Så har t.ex ”min riksdagsman” Thoralf fått lämna sitt uppdrag i riksdagen.
Både formellt och sakligt är uteslutningen av Kasselstrand anmärkningsvärd vid ett försök till objektiv bedömning av utomstående person.Politiskt är Sd på väg att bli ett pk- parti, hur skall man annars tolka agerandet mot Kasselstrand och Sd förslag att lägga massinvandringen åt sidan för att vinna inflyttande på skolpolitiken enligt artikel i DI häromdagen.
Den som tror på demokrati och folkstyrelse skall låta medlemmarna bestämma
Ett första steg är att vid nästa riksdagsval skall varje län själv bestämma vem som skall kandidera till riksdagen för SD, då kan vara säker på att min ”riksdagsman” blir återvald.
Respekten för lokaldemokratin har inte varit så stor tidigare och inte att döma av SD s agerande i Stockholm stad. Trots allt hoppas man på nya Sd framgångar

 
Ingen bild

Tomas

1 maj 2015 16:58

Det är naturligtvis helt fel att utesluta dessa två, precis lika fel som när Thoralf inte fick fortsätta i riksdagen.

Trevlig helg.

 
Roberth

Roberth

1 maj 2015 17:20

Det finns inga som helt bevis som rättfärdigar detta! Dessutom vimlar det av folk som gjort värre saker som är kvar!

http://tzwc

 
Ingen bild

Gute

1 maj 2015 20:09

Ja det var en märklig fråga Thoralf, tydligen fanns det skäl för att Kasselstrand till slut blev utesluten, det har ju varit många kontroverser med moderpartiet under åren.

Jag begriper inte varför vi som är helt oinsatta ska spekulera i vad de ansvariga fattar för beslut.

SDU, tänk er nu noga för hädanefter, ska Sverigedemokraterna bli ett riktigt stort parti 2018 då gäller det att samarbeta och inte träta i onödan om "petitesser".
- Koncentrera er mot motståndarna istället, ni har gjort ett fantastiskt jobb under åren, och utan er hade inte SD varit det vi är idag!

Thoralf Alfsson

1 maj 2015 20:41

Gute

"Jag begriper inte varför vi som är helt oinsatta ska spekulera i vad de ansvariga fattar för beslut."

Partiledningen har ju presenterat bevis och haft presskonferens där dessa bevis presenteras. Då tycker jag inte att det är "märkligt" att mina läsare får tycka till om uteslutningsbeslutet. För mig handlar det om yttrandefrihet och åsiktsfrihet.

Jag anser att det är väldigt viktigt att även interndemokratin synas!

 
Ingen bild

Gute

1 maj 2015 21:11

Thoralf, nu hoppas jag att du/och ni andra läsare inte missförstår mig.

Den här historien om uteslutningar har spårat ur fullständigt och blivit ett mediespektakel utan motstycke.
Kanske det som var meningen....PR-knepen är speciella idag och bör inte underskattas.

Givetvis ska alla få ha sina åsikter, jag uttryckte mig slarvigt om någon har trott något annat.
Men att finna den verkliga orsaken till uteslutningarna får vi nog vänta på, men det ska bli intressant när det uppdagas!

Thoralf Alfsson

1 maj 2015 21:50

Gute

Jag hoppas verkligen att partistyrelsen lagt alla korten på bordet!

 
Ingen bild

Gute

1 maj 2015 21:19

Thoralf, nu skrev jag ett långt svar och råkade trycka Enter istället för "skicka kommentar", antagligen försvann det ut i rymden!?

Givetvis ska alla få uttrycka sig som de vill, det är ju det som är poängen med din blogg.

 
Ingen bild

Gösta

2 maj 2015 15:57

Utan ungdomarna från SD är vi utan framtid.

 
Ingen bild

Heimdall

4 maj 2015 15:59

Genom att utesluta de som har kraft och vilja att förändra och istället satsa på de som bara vill lyfta lön och peta sig själva i naveln har partiet skjutit sig i foten. Folk är inte så dumma som man kan tro. De 14 personer som röstade för uteslutning vara alla riksdagsledamöter, och således direkt beroende av Mattias Karlsson i egenskap av gruppledare kan avskeda dem på stående fot. Lön, pension och bostad i centrala Stockholm stod på spel. Inte så lätt att vara opartisk när ens levebröd står på spel. Karlsson vet naturligtvis detta och utnyttjar sin makt fullt ut i "utrensningarna" på de som kan hota hans envälde över partiet. Skadligt för partiet och för Sverige, men det bryr sig knappast Karlsson om. För han är varken vän av Sverige eller partiets medlemmar för den delen. Allt som betyder något är den personliga makten. Något som han sjukligt vaktar över likt en drake på sin skatt.

 
Ingen bild

Lisen Persson

4 maj 2015 18:58

Mattias Karlsson, Romshof, Åkesson kunde kanske lika gärna ha valt något annat parti? Det SD som jag trodde fanns när jag röstade första gången 2006 har successivt glidit iväg och tappat fokus samt att bli ett parti som använder samma retorik mot sina partikamrater som motståndarna använt mot såväl partitoppen som dess tappra gräsrotsarbetare - och detta helt medvetna om konsekvenserna - ofattbart tragiskt. Åkessons nolltolerans kanske inte ens var ett misstag?!

 
Ingen bild

Jesse

10 maj 2015 12:08

De som borde bli uteslutna ur partiet heter Karlsson,Åkesson och Jomshof

Thoralf Alfsson

10 maj 2015 12:42

AFA eller RF?

 
Ingen bild

Carl V.Dussein

4 december 2016 17:45

2017 In med Kasselstrand !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se