thoralf

Direktlänk till inlägg 22 januari 2015

KLIMATPSYKOS

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2015 23:07

Igår gjorde jag mitt första möte i Samhällsbyggnadsnämnden. Det kommer säkert bli intressanta fyra år i nämnden då kommunen har stora projekt och utmaningar på gång. Ett stort projekt är det som kallas Södra staden vid Rinkabyholm. Ett projekt som kan startas när E22:an flyttas till en ny sträckning väster om Rinkabyholm.


En sak som blir intressant i nämnden är allt prat om klimatförändringar, klimatanpassning, klimat- och energiåtgärder. På vilka grunder driver politiker och tjänstemän dessa frågor? Är det en allmän psykos eller finns det riktiga fakta på det lokala planet. Eller är det bara ett utlopp för politisk korrekthet och alla klimatalarmister som ges företräde i debatten.


”När president Obama i sitt State of the Union tal pratar om en massa klimatförändringar ljuger han lika flagrant som världsalarmisten Al Gore ljugit om klimatet i över ett decennium. Orsaken tror jag är att han, när han tillträdde år 2008, närde en storhetsvansinnig dröm om att gå till historien som den president som fick havsnivån att sluta stiga.”

 

Ovanstående är ett citat som uppenbarligen inte kommer från en klimatalarmist och heller inte från vilken bloggare som helst, nämligen Lars Bern. Han fortsätter med följande.


”Obama har inte varit ensam, stora delar av västvärldens ledare har valt att utnyttja klimatlarmen politiskt. Deras svans av fjäskande akademiska ledare har svikit vetenskapen för att vara makten och penningen tillags. Klimatalarmismen har totalt fjärmat sig från vetenskap och är idag ett politiskt projekt som bygger på pseudovetenskapliga modeller, som forskare med ett rymligt samvete tillhandahållit åt politikerklassen.”

 

Detta syns minst sagt tydligt i de dokument som produceras av Kalmar kommun och länsstyrelsen för Kalmar län. Det handlar om att följa den politiskt korrekta linjen som gäller. Jag kan inte annat än tycka att det är dråpligt att lyssna till vissa personer som mer eller mindre uppträder som religiösa fanatiker när det gäller de påstådda klimatförändringarna.


På länsstyrelsen river man upp himmel och jord på grund av att vi kommer få någon grad varmare om femtio år. I praktiken kanske det innebär en förlängd växtsäsong med 1-2 veckor på våren och kanske mer på hösten. Vad är negativt med det? Är det inte snarare positivt?


   

Ur dokument från Länsstyrelsen i Kalmar län.


Vi kanske får mer nederbörd under vinterhalvåret men lite torrare under sommarhalvåret (dock har jag svårt att se att detta stämmer för Öland). Vad är negativt med det? Är det inte snarare positivt? Med tanke på att vi är en region som har turism som en viktig näring kan jag bara se positiva effekter på ett torrare sommarklimat och "solgaranti" på Öland. Vad är det man bråkar om?


Om man synar verkligheten i vår närhet och vår omvärld finns det saker som bekymrar mig betydligt mycket mer än minimala klimatförändringar på grund av växthusgaser. Det skall jag återkomma till imorgon om inget oförutsett inträffar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bonde

23 januari 2015 01:43


Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet för att vi i vårt län har så duktiga människor på länsstyrelsen att de bestämt kan, på millimetern när, ange hur mycket nederbörd vi ska få så väldigt långt fram i tiden.
Jag tycker de ska kontakta SMHI och, mot skälig ersättning, erbjuda sina tjänster. SMHI har ju problem att ens förutse morgondagens väder.

Beträffande vegetationsperiodens start- och slutdatum är de minsann lika noggranna. Kan du Thoralf be att de talar om hur det ska bli detta år? Det är bra att veta för oss bönder med frigående djur. Hur mycket hö behöver vi skörda?

Som lite kuriosa visar jag de senaste 11 årens datum för när jag öppnade den första ensilagebalen, respektive datum för den sista balens öppnande.

År Sista bal Första bal
2004 28/3 19/11
2005 2/4 5/11
2006 25/3 1/12
2007 28/4 1/12
2008 26/4 27/10
2009 21/4 30/10

Personligen är jag mer orolig för ozonhålet och försurningen av våra sjöar än för att vi ska få det lite varmare. Jag känner till, trots att jag bara är en skiten bonde, att det finns människor som lever i områden som faktiskt är varmare än Öland. Hur de lyckas överleva vet jag inte, men de gör det. Det har jag sett på TV.

 
Svensson

Svensson

23 januari 2015 06:51

Klimatet är inte Sveriges största hot,det är massinvandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

23 januari 2015 07:24

Otroligt vad nervösa klimatalarmisterna är. Det skulle väl inte skada om det blir lite varmare i norden.

 
Ingen bild

Hasse

23 januari 2015 08:38

De siffror som anges i tabellen måste bygga på någon sorts modell. Inte ens IPCC påstår att deras modeller har någon som helst lokal relevans. Globalt tycks det inte heller råda någon större överensstämmelse mellan IPCC:s modeller och verkligheten. Slutsatsen är att det måste röra sig om lokala förmågor som då förhoppningsvis också kan svara på Bondens frågor. Personligen tror jag i alla fall att det rör sig om kvalificerat skitprat.

 
Ingen bild

Bo

23 januari 2015 09:10

De som bytt ut "global uppvärmning" till "klimatomvandling" på grund av att uppvärmningen avstannat, kallar jag klimatskojare. Finnns det ett hot så är det befolkningstillväxten. Emellertid löser man befolkningstillväxten med krig. Så har det alltid varit.

 
Ingen bild

Rune

23 januari 2015 09:10

Enligt Lars Bern är den globala uppvärmningen något som bara existerar i några datamodeller. Dessa datamodeller visar en pågående global uppvärmning. Medan data från den fysiska verkligheten inte kan visa någon uppvärmning de senaste 18 åren.

 
Ingen bild

Pepparholm

23 januari 2015 10:03

Det synes som om det är Landshövdingen själv som tagit fram tabellen från Länsstyrelsen i Kalmar. Den store siaren. Är det i en kortlek eller är det i bottensatsen som framtiden visar sig så på decimalen korrekt? Utmärkt. Då kan vi avveckla all byråkrati när vi redan vet svaret.

 
Ingen bild

Systemfel

23 januari 2015 10:53

Någon på Länsstyrelsen har en kristallkula

 
Ingen bild

Tony

23 januari 2015 11:01

Det absolut största hotet mot vårt land är den
tärande massinvandringen som kommer att bli
landets undergång ifall inget drastiskt sker,
något man kan göra är att rösta fram den enda
oppositionen som finns i landet till makten 2018!

 
Ingen bild

OH

23 januari 2015 11:18

Det är inget fel på Landshövdingens plan.Nu åligger det Gud Fader och folket att följa den.
Landshövdingen har väl haft kamrat Stalins 5 års planer som förebild.
Även Jönssonligan hade planer.
Det är heller inte riktigt att kritisera SVT:s väderleksrapporter, när dom berättar hur dagens väder varit stämmer det ofta till mer än 50%.

 
Ingen bild

pg

23 januari 2015 14:07

Sverige kan minska världens koldioxidutsläpp en tusendel.

Sverige kan inte rädda världen från mer utsläpp än landet själv producerar. År 2010 var mängden 52,9 megaton, miljoner ton. Med det utsläppet lyckades landet driva sina fem miljoner motorfordon, en måttlig cementproduktion och resterna av en fram till 1980 blomstrande verkstadsindustri.

Rädda klimatet? Vad händer om man skär radikalt i bilparken, lägger ner kärnkraften, jagar energikrävande industrier ur landet och sänker Sveriges koldioxidutsläpp med så mycket som femtio procent, säg avrundat 30 megaton? (Det vore en större nedskärning än något land i världen lyckats med.)

Jo, det globala utsläppet minskar nominellt med 30 megaton. Det är en tusendel av världens 33 400 megaton. Ta bort alla svenska koldioxidutsläpp och det globala minskar med två tusendelar.

Att prata om sådana obetydligheter med darr på rösten och dramatisk retorik motverkar sitt syfte. Som Alf Henriksson (1905-1995) skrev:

Retar du upp dig på ting som är små?
Så är du väl inte större än så.

 
Ingen bild

pg

23 januari 2015 14:23

Klimathotet är ett politiskt påhittat av FN som startade IPCC!

Mitt elavtal:
Rörligt elpris + 29,40 öre/kWh i energiskatt + moms
Varje bilägare betalar 8 kronor per liter för klimathotet!
Toppas sedan av moms på hela beloppet!
Priset utan klimatfantasier, ca 6 kronor! Är nu ca 12,15 kronor!

 
Ingen bild

WS

23 januari 2015 14:32

Blir det varmare så
Kommer Sverige att berikas med väldiga arealer högproduktiv jordbruksmark. I t ex Jämtland är det lika bördigt som i Såne, men ack så mycket kallare
Genom att trädgränsen höjs kommer vi att få mycket mera skogsmark.
Så vad är problemet?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 januari 2015 14:50

Nu kommer nya "Flykten över kölen" med tiggare som måste lämna Norge.
Norska politiker visar att dom "elsker dette landet" !
Det är skilnad i Sverige,här tycker politikerna att tiggare är Sveriges framtid !

 
Ingen bild

Niklas R

23 januari 2015 15:27

@Rune

I god klimatalarmist anda så gäller följande:
Vid skillnader mellan modellen och verkligheten så är det modellens data som gäller.

 
Ingen bild

Pepparholm

23 januari 2015 15:35

Har Landshövdingen någon prognos för hur många fler invandrare som vi kan försörja med en årsmedeltemperatur på 11,2 grader? De kanske till och med kan acceptera att bo i Östersund.

 
Ingen bild

Stefan

23 januari 2015 15:58

@ pg
Att med energiskatter och osäkerhet kring framtidens energiförsörjning skrämma svensk industri ur landet minskar inte utsläppen av vare sig koldioxid eller annat. I Sverige drivs industrin med vattenkraft och kärnkraft, flyttar tillverkningen utomlands är energikällan med stor sannolikhet kol- eller gaskraft. Svensk miljöpolitik ökar de globala utsläppen plus att den svenska ekonomin ödeläggs!

 
Ingen bild

Gute

23 januari 2015 16:01

Regeringen stoppar ny kärnkraft!!!

Vilket fullständigt haveri, nu är hela produktionsutveckling i farozonen.
Investeringarna kommer att flyttas utomlands där företagen inte straffbeskattas lika hänsynslöst.

- MILJÖPARTIET ÄR DET STÖRSTA HOTET MOT SVERIGES BEFOLKNING OCH EKONOMI -

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3878292.ece

 
Ingen bild

Observer

23 januari 2015 16:06

Bygg fler hospital i framtiden -Där vi kan placera dessa nu alldeles för många psykopater som agerar klimatalarmister för att sko sig själva. -Att de på kuppen förstör framtida generationers framtidstro, Ja, det skiter dem i.
Lås in sådana stollar! Vi skall inte ha dem ute i samhället. De har NOLL evidens för sina påståenden. De är skojjare!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

23 januari 2015 16:35

Istället för att handfast och pragmatiskt ställa om politik och hur den praktiskt genomförs så försöker politiker och makthavare idag istället genomföra reformer grundade i något romantiserat, metafysiskt, snömos. Som om bara vi blir tillräckligt goda, praktiserar "alla människors lika värde" och jämställdhet kommer saker och ting helt magiskt att fixa sig.

Till exempel: Försvaret behöver inte pengar, en jämställdhetsplan och rosa uniformer kommer ställa allt i ordning. Sjukvården behöver inte pengar eller anställda, bara det implementeras någon luddig värdegrunds-kodex så att vårdpersonal vet hur de ska tilltala hbtq-personer försvinner vårdköerna, resistenta bakterier implodera osv.

Miljöproblem har så effektivt hamrats in i huvudet på folk de senaste 20-30 åren att de har slutat tänka logiskt utan bara så länge det känns bra inombords och man populistiskt antar att det finns en växthuseffekt som kommer att koka bort människor inom hundra år kan man hitta på och ljuga hur mycket som helst.

 
Ingen bild

Kristina

7 april 2015 17:13

Det är Mycket elakt och konstigt att låta folk som är anpassade för varmare klimat permanent flytta till kallare klimat. De blir obotligt sjuka efter en kort tid. Extra sol och vitaminer m.m hjälper inte, då det är genetiskt betingat.. Detta vet Medicinen, men varför ska det vara så sjukt svårt att tro på SANNINGEN om detta faktum ?????

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se