thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2015

MISSTROENDEOMRÖSTNING

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2015 12:58

Alliansen avslöjas ännu en gång i och med misstroendeomröstningen i riksdagen. Enligt min mening är den viktigaste aspekten med misstroendeomröstningen att visa att Alliansen inte har några verkliga avsikter att ta över makten i Sveriges riksdag. Läs även dagens debattartikel i Barometern från Mattias Karlsson och Mattias B Johansson.


Sverigedemokraternas 45 ledamöter har tryckt på JA-knappen

Socialdemokraterna och Miljöpartiets 133 ledamöter har tryckt på NEJ-knappen

Vänsterpartiet  och Alliansens 155 ledamöter har tryckt på Avstår och därmed gett Stefan Löfven och den rödgröna regeringen sitt stöd. Det är fakta!


16 ledamöter var frånvarande från omröstningen.

 
 
Ingen bild

Lärare

20 januari 2015 13:42

Helt rätt analys Thoralf!

De är så fega.
De hade ju kunnat enats om att hålla varandra i handen när partipiskan började vina. 36 ledamöter frånvarande talar ju sitt tydliga språk VARFÖR!

Bra agerat SD!

Niklas Svensson sågs bland publiken, undrar vad han tänker avslöja nu? Den mannen hade väl tidigare lite pondus i alla fall, men där rök den.

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 14:36

Jag räknade fel! Det var bara 16 som var frånvarande ;-)

 
Ingen bild

Niklas R

20 januari 2015 14:28

Med andra ord, alliansen är i allians med den rödgröna röran i sitt arbete att dränera landet på resurser och leka riksdag.

 
Ingen bild

Småländska

20 januari 2015 15:08

Annat ämne! Såg på text-TV att Pegida benämns antimuslimsk isf anti-islamsk av SVT, kan inte ni som ff betalar TV-avgift maila till SVT och påtala denna icke opartiska benämning! text@svt.se

 
Ingen bild

Tony

20 januari 2015 15:26

I Vilket fall som helst så var det en både riktig och
viktig markering mot en egenmäktig statsminister.

 
Ingen bild

Göta

20 januari 2015 16:02

MISSUPPFATTNING OM DAGENS OMRÖSTNING I RIKSDAGEN?

När jag kollar runt på webben verkar det som att en del SD-are är besvikna över att SD "inte vann" dagens "missnöjesomröstning" och nu inbillar sig att SD inte har något att säga till om i riksdagen längre i och med Decemberjuntan. Samtidigt som SD-hatare givetvis jublar över samma felaktiga uppfattning.

Det är nämligen ENBART I FRÅGOR KRING DEN EKONOMISKA politiken som Decemberjuntan har ställt SD åt sidan. Men riksdagen handlar ju inte enbart om ekonomifrågor!!!

I ALLA ÖVRIGA FRÅGOR ÄR SD FORTFARANDE VÅGMÄSTARE, och där spelar SD alltså en MYCKET STOR ROLL i riksdagen numera, eftersom de har mer än dubbelt så många ledamöter mot vad de hade under förra mandatperioden. SD kan alltså bestämma över alliansmupparna respektive rödgröna-röran i ALLA ÖVRIGA riksdagsfrågor som dessa inte tycker likadant! Och det gäller väldigt många frågor.

Vad SD ville bevisa med dagens omröstning var att Moderaterna och Alliansen genom att lägga ned sina röster idag återigen bekräftar för sina väljare att de lagt sig platt för sossarna+MP (samt i praktiken även för V). SD är alltså det enda parti som ifrågasätter den här regeringen och därmed DET ENDA OPPOSITIONSPARTIET i riksdagen. Det var DETTA som dagens misstroendeomröstning skulle bevisa.

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 januari 2015 16:52

En sak som ändå förvånade mig var att V la ner sina röster och avstod ... Kan det stämma? Borde de inte ha tryckt på NEJ som goda S-upare?

Och borde inte alliansen ha gjort detsamma? Att avstå från att välja betyder väl inte att de stödjer Löfven utan att de är ena fega jävlar (ursäkta språket!)?

Sedan att alla inom samma parti slaviskt följer piskan och utför order är en annan sak. De ledamöter som innerst inne har avvikande åsikt får leva med sitt dåliga samvete - och svenska folket som litat på dem är allt annat än tacksamma.

Lekstugan fortsätter alltså. Tur att ingen hör vad jag uttrycker just nu ...

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

20 januari 2015 17:07

Exakt där "Smålandska", Pegida beskrivs alltid i svenska gammelmedier som "antimuslimsk" vilket är en himmelsvid skillnad mot det Pegida gäller, dvs att verka mot "islamiseringen" av Europa. Antingen är "journalisterna" så korkade att de inte förstår skillnaden eller ljuger de medvetet för sina tittare och läsare.

När det gäller dagens omröstning tycker jag Richard gjorde en mycket bra sammanfattning om orsaken till omröstningen i sitt anförande. Sen visste man ju resultatet på förhand och moderaternas representant som först förklarade att alliansen avsåg att agera dörrmatta till Stefan Löfvén genom att lägga ned sina röster och sen i nästa andetag förklara att alliansen avser att bedriva en stark opposition gick inte riktigt ihop.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

SM811

20 januari 2015 17:44

SD kan KU-anmäla maktkartellen
http://www.friatider.se/sd-kan-ku-anm-la-maktkartellen
Hoppas att SD gör det.

 
Ingen bild

Göran

20 januari 2015 18:10

Anna Kindberg Bahtra tog inte chansen att försöka bli Sveriges Statsminister, den post som hon så hett åtrår !?!?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 januari 2015 18:12

Sveriges ekonomi är i gungning SVT1 18.00
Det försöker dom hejda med ökad invandring.
Likt att hälla bensin på för att släcka en brand.
Jag är inte förvånad,fler idioter kommer att födas i detta förlorade land.
Kan det bli värre när muslimerna tar över i Rosenbad

 
thojuh

thojuh

20 januari 2015 18:32

Tack Göta! En helt riktig analys.

http://thojuh.se

Thoralf Alfsson

20 januari 2015 19:10

Skulle vara intressant att prata med dig om digiscoping.

 
Ingen bild

Ibbe

20 januari 2015 19:21

Låtsasoppositionen( Kd, M och C)förnekar sig inte. Decemberöverenskommelsen var en pyramidal politisk seger för Löve´n det måste även hans mest inbitna motståndare erkänna. Hur den utslagna oppositionen ska hantera andra politiskt särskiljande frågor ska bli mycket intressant att se. oavsett hur den än agerar så kommer SD att spela en avgörande roll. Politiska kommentatorer har idag fört fram detta faktum. Alliansen meddelar att de batrar strunt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 januari 2015 19:29

Har ni märkt vad PK-maffian säger ?
Lögnen från PK-are: "Vi har stora utmaningar med invandringen"
Sanningen ska vara: "Vi har stora problem med invandringen"
Det är ett sätt att vilseleda = Bedrägligt beteende !
Stefan Löfvens specialitet !

 
Ingen bild

Stefan A.

20 januari 2015 19:41

K-G Bergström har utvecklats till att bli en riktigt fullvärdig medlem i den Stockholmska SD-hatarklubben, de uppblåsta grodorna kväker om saker de inte vet ett dugg om, man visste att det skulle bli mycket SD nu, och då kör Expressen en hittepåhistoria om olika schismer, och planerade avgångar blir "sparken" med mycket mera, sedan klagar man på att ingen vill köpa deras alster eller annonsera i skiten, men vem fn vill bli förknippad med dessa mytomaner.....

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

20 januari 2015 20:04

133 riksdagsmän har förtroende för Stefan Löfvén.
200 riksdagsmän delar inte deras åsikt.

 
Ingen bild

dille

20 januari 2015 20:08

Aftonbladets ledare är fylld av bitterhet över SD:s misstroendevotum.

I en ledare går man så långt att nazistiska argument används mot SD:

"Det blev förstås ingen misstroendeförklaring mot Stefan Löfven i dag.
Trots att decemberöverenskommelsen ska garantera att regeringen ska få igenom sin budget kan oppositionen sätta många andra käppar i hjulen för Löfven och hans ministrar. Och det tänker den göra, allt tal om ansvar till trots.
Anslår tonen
Folkpartiledaren Jan Björklund har anslagit tonen.
Det kan till exempel handla om att riksdagen röstar igenom beställningar på detaljerad politik som går på tvärs med regeringens inriktning. Just så tänker man ju till exempel göra när det gäller betygssystemet i grundskolan.
Det är dessutom ett riktigt dåligt förslag. En i det närmaste enhällig kår av experter, myndigheter och lärarorganisationer har i sina remisser försökt avråda politikerna från att ännu en gång gå in och ändra på ett betygssystem som inte hunnit sätta sig."

Precis som nazisterna vill Aftonbladet ersätta riksdagen med "experter" och intresseorganisationer.

Vilken ynkedom.

 
Ingen bild

Pepparholm

20 januari 2015 20:11

Anna Kinberg Batra har i dag sagt, att jag törs inte bli Statsminister och regera landet.

 
Stefan K

Stefan K

20 januari 2015 23:20

Är inte svaret väldigt enkelt? Alliansen har varken modet, förmågan eller ledarna att ta över. De törs helt enkelt inte med den uppställning de har nu.

http://petterssonsblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards