thoralf

Direktlänk till inlägg 17 januari 2015

ALLTID TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2015 19:21

 


Visst är det spännande med rubriker som denna men hur sann är den? ”Människor kokar bokstavligen” enligt Expressen. Tänk att jag inte har märkt något av detta. I Kalmar landade medeltemperaturen på ca 8,9 grader och det är ganska långt till den mänskliga ”kokpunkten”. Nog för att jag närmar mig kokpunkten ibland men det har andra orsaker än utetemperaturen.


Idag har Expressen en annan rubrik till samma artikel.


 


Det gäller att smida medans järnet är varmt!


Expressen har en tidshorisont som inte sträcker sig mer än drygt 100 år bakåt i tiden. Jag tror att de flesta instämmer i att historien är betydligt längre än så. Vi behöver bara gå tusen år tillbaka i tiden för att hitta långa tidsperioder då det var betydligt varmare än idag. Vilka var då orsakerna till de högre temperaturerna på jorden?


 


Varje delstreck på denna tidslinje motsvarar 10 miljoner år. Ett hundra år är som en piss i havet! Det ger lite perspektiv på Expressens rubrik ”2014 var det varmaste året hittills – i historien”


Klimatalarmister dominerar media med sin skrämselpropaganda och överdrivna förutsägelser. Finns det då inga positiva effekter med en högre medeltemperatur. Självklart finns det även det. Varför kommer aldrig de positiva effekterna fram i media.


Om man googlar "klimatförändringar positiva effekter" hittar man inte några artiklar alls som enbart fokuserar på de positiva effekterna. Det är inte politiskt korrekt att skriva om detta.


Wikipedia hade heller inget att komma med.

http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ljder_av_en_global_uppv%C3%A4rmning


 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

17 januari 2015 19:50

....Berättande som berör (Expressen)
Är just inget annat än berättelser, och således anledningen till att sådana tidningar nu går sotdöden tillmötes.
Se Lars Berns blogg för ytterligare info i ämnet.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 januari 2015 20:25

Det vore skönt med lite varmare. Då skulle jag spara uppvärmningskostnader i huset, det skulle växa bättre på åkrarna och i mitt grönsaksland, vi kunde skrota isbrytarna och jag skulle inte behöva flyga till varmare länder för att fly från vår kalla vinter. Klimatsmart!!! Eller hur miljöminister Romson??? Nackdelen är ju att du Romson inte längre behöver åka till exotiska klimatmöten.

 
Ingen bild

Hasse

17 januari 2015 20:56

Öknarna grönskar, skogarna och grödorna växer bättre och färre människor svälter och fryser ihjäl. De som framhärdar i klimatalarmism borde fundera på hur lång listan på uppfyllda klimatprofetior egentligen är.

 
Ingen bild

Pensionisten

17 januari 2015 21:06

Googla på "Nordpolen rör sig" så kan ni läsa intressanta orsaker som aldrig nämns i media! Jorden ändrar sig hur vi än försöker påverka den!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 januari 2015 21:37

@Pepparholm.
Håller bara delvis med. För åkermark är det bra med kyla och tjäle under vintern. Så också för skogsbruket. Blöta skogsmarker fryser och ger skogsmaskiner möjlighet att ta sig fram utan att det ger markskador.
Men vintern får inte vara för lång, en tidig sådd på åkrarna och sedan lämpligt väder, gör gott för lantbruket.

Men, givetvis finns det fördelar med milda vintrar. Mindre kostnader för uppvärmning av fastigheter, mindre kostnader för snöröjning, mindre risk för trafikolyckor osv...
Då kanske tågen också blir lite mer punktliga...

 
Ingen bild

oveg

17 januari 2015 22:04

Man har hjälp av att titta på det förevarande när man siar om framtiden. Det finns iskärnor från borrningar på Grönland som dokumenterar hur klimatet har varierat sedan långt före vår tidräknings början.

http://www.thepeoplesvoice.org/cgi-bin/blogs/media/climate_global_temperatures_map_50.JPG

Det är väl ganska tydligt att det är solens variationer som styr Jordens klimat. Variationerna - cyklerna - har ju funnits långt innan det fanns någon industri. Men tydligt är även att vulkanutbrott har en inverkan, vi hade ju "året utan sommar", 1816, som en följd av vulkanen Tamboras utbrott året innan. Och har vulkaner inflytande på klimatet, så är det väl rimligt anta att den samlade mänsklighetens eldande också i någon mån har det. Det är om hur denna del påverkar klimatet som de lärde tvistar - och där hänger hökarna på, de som ser en chans att beskatta hela mänskligheten. Och ingen lär väl kunna följa vart pengarna föres.

http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85ret_utan_sommar

 
Ingen bild

oveg

17 januari 2015 22:08

Thoralf, det finns tydligen en kalmarit som vet mycket om klimatvariationer:
http://kentlundgren.blogspot.se/2013_04_01_archive.html

 
Ingen bild

Joel B Bergvall

17 januari 2015 22:44

Intressant det här med tidshorisont och historia, mindre intressant är vad Expressen skriver. En tidning som öppet kryddar rubriker för att sälja lösnummer. Vi kan prata om att sparka in öppna dörrar gällande att kritisera Expressen men det är också en ganska uppsparkad dörr.

Lite intressantare gällande tidshorisont och historia är det här med tidshorisonter och historia gällande till exempel kultur? Är den subjektiv eller finns det ett årtal man ska hålla sig till. Ett årtal när en specifik kultur är fulländad och inte längre får influeras av andra kulturer. Eller det kanske inte är politiskt korrekt att fråga här? Inte heller så PK (inom den Sverigedemokratiskt korrekta politiken) att svara på sådana frågor utan subjektiva känslopåståenden med exempel som sträcker sig över långa tidsepoker och innefattar influenser från flera andra kulturer.

Det här hade visserligen inget med vare sig Expressen eller klimatet att göra men är ändå frågor värda att besvara. Enligt mig då.

 
Ingen bild

Ronny

18 januari 2015 00:37

Och så har vi den helt fantastiska Julia Caesar, som på bloggen Snaphanen, skriver om serien Fosterland. Ännu en gång visas hur skevt och tillrättalagt det blir i den vänsterstyrda SVT. Tänkte också berätta att denna anonyma skribent, Julia Caesar, är en av dom mest lästa i Sverige. Ni förstår nog varför:)

 
Ingen bild

Waterbug

18 januari 2015 04:30

Just det här är som sagt en största svagheten i din argumentation, ditt hat mot MP förblindar dig och får dig att förkasta oomrunkeliga vetenskapliga data. Världen värms upp och det finns alla bevis man någonsin kan önska angående detta, det är mänskligt betingat och det pågår ingen stor konspiration angående det här. Är det någon industri som har degen och motiven att dölja det här så är det INTE statliga institut utan snarare oljevänliga företag.

2014 hade den sjukaste/mest annorlunda sommaren vi någonsin skådat vädermässigt, och det stämmer totalt med alla vetenskapliga förutsägelser.

Thoralf Alfsson

18 januari 2015 08:57

Waterbug

För det första har jag inget hat mot MP. Jag instämmer inte i deras analys och slutsatser då de dessutom är mer rött än grönt.
Jag har aldrig pratat om konspiration när det gäller klimatförändringar utan att människans påverkan kanske inte är så stor som vissa gör, utan att det kan ha naturliga orsaker som t.ex solens cykler.
Men att människans girighet påverkar hur människor agerar är nog heller ingen nyhet och det har säkert en viss inverkan på hur och vilka resultat som redovisas.

 
Svensson

Svensson

18 januari 2015 08:31

Klimatet har ändrats för att dom som invandrar,ska trivas bättre i Europa,det måste ha kostat EU mycket att få upp värmen :p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

biran

18 januari 2015 08:47

Möjligt att vi har lite ljumma vindar men USA och Kanada har rekordkyla för närvarande.

 
Ingen bild

Owe

18 januari 2015 09:03

Vi har upplevt den kallaste den kallaste december sedan 2008 på Kanarieöarna och i USA har det varit rekordkallt. Klimatskojare kallar man dem som inte ens kan skilja mellan väder och klimat.
http://klimatsans.com/2014/12/31/kallt-varre-i-amerika/

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

18 januari 2015 09:42

När polerna smälter kommer vattnet att stiga, kanske ett par meter har man hört "experter" säga. Vissa hävdar att redan har enorma mängder is vid polerna smält, men vi dönickar har inte märkt någonting, endast " experterna " i TV. Först så har ju vi landhöjningar bl a vid Norrlandskusten, samt i många andra delar av världen. Dvs mer utrymme för vatten. För det andra så har ju isen pressat ner landytan långt under vattennivån. Så när isen smälter pressas landytan uppåt och ger " utrymme " för vatten. För syvende o sist så är väl mängden vatten konstant, antingen frusen eller inte. Vi importerar ju inte vatten från andra planeter. Ibland visar man hur glaciärerna " kalvar " och hävdar att det är p g a växthuseffekten. Vad hade hänt om de inte så att säga " kalvar ". Då hade istäcket varit nere vid New York, hade det varit bättre? Redan kapten Cook varnade ju för isberg. Erik den röde åkte till Grönland på sin tid. Varför döpte han en vit ö till Grönland. Förmodligen var det 3 till 4 grader varmare under Bronsåldern. Naturligtvis skall vi vara uppmärksamma om det sker förändringar i klimatet p g a mänsklig aktivitet, och naturligtvis borde vi aldrig släppt ut DDT mm. Förmodligen spelar solen och " slumpen " en stor roll.

 
Ingen bild

Hacke

18 januari 2015 10:19

Historielösheten är satt i system i vårt land.
Med ett enda undantag: sd:s

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2015 10:21

Jag får återigen påpeka att det största hotet mot Jorden är överbefolkningen. Har inga siffror på ökningen de senaste 200 åren, men det torde vara en gigantisk ökning. Detta trots bla. två Världskrig.
Mer och mer människor ska ha mat, värme i bostäder, värme till matlagning, energi till transporter, arbete, sjukvård och allt annat som hör till livet.
Även om det sakta, sakta sker en inbromsning av antal födda barn per kvinna, måste denna utveckling snabbas på.
Men går det? Vilken ideologi vill ha minde antal undersåtar, soldater, kanonmat, självmordsbombare och annat?
I många av världens länder är preventivmedel förbjudna och sexualundervisning finns inte. Detta är ett stort och för många okänt faktum...

 
Ingen bild

Onkel Sven

18 januari 2015 10:49

Serien Fosterlandet är för mej hur lätt som helst att låta bli att titta på ,även Blå ögon ligger inom den ramen !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 januari 2015 11:01

Klimatet kan jag inte,men invandringsfrågan är het !
Lyssnade på "velpetter" Hägglund i lördagsintervjuen.
Han gör ett försök att gå ut på "tunn is" men vänder snabbt tillbaka,livrädd när det knakar lite !
Han är komisk vilket vi redan vet,tror han är nöjd om han kan lura svenska folket på 4%

 
Ingen bild

Lars Cornell

18 januari 2015 11:22

År 2014 var +0,04°C +/- 0.09°C varmare.
Dvs det är inte säkert att det var varmare.

www.tjust.com/vit/2015/JO-SMHI.pdf

 
Ingen bild

Slyröjare

18 januari 2015 11:31

-> Johan Bergvall
Du frågar efter tidshorisonter när det gäller kultur. Bra fråga. De flesta svarar nog nästa år, eftersom man är optimist och tror att det kommer att bli bättre. Det är svårt att se en kulturs nedgång när man befinner sig i den.

Med den ideala naturen är det lättare. Länsstyrelsen har genom sina naturskötselersättningar en påverkan på hur naturen ska se ut.
Och här blir det intressant. För det Stora alvaret gäller att det ska hållas så fritt från buskar och träd som det bara är möjligt. Här gäller den riktigt fattigdomstiden som ideal. Den tid då kräken fick beta allt som växte innan de svalt ihjäl. Nu betalar ln miljoner för att med maskiner röja bort oönskad vegetation.
Den så poetiskt omskrivna och fantastiska Midlandsskogen med sin biologiska mångfald är inget annat än slyuppslag som fått ta över betesmarker, när det inte längre fanns tillräckligt med betesdjur på Öland. Midlandsskogen, med sina 150 år, ska växa igen till ogenomtränglighet med hjälp av ln´s miljonstöd. Hade den skogen börjat växa upp idag så hade ln varit där och beordrat röjning till varje pris.

https://www.youtube.com/watch?v=EhJ_pQOr8Zw

Det är så det är med naturen. Den anpassar sig efter förändrade överlevnadsvillkor, människan tror sig kunna påverka jordens klimat genom att torka sina rövar med oblekt papper.


Suck.

Det man vill skrika till ln är: "Bestäm ett årtal när det var som ni vill ha det, och vi strävar efter det tillståndet". Men icke svarar de på det.


 
Ingen bild

Errbe

18 januari 2015 11:46

Man kan inte lita på offentliga uppgifter längre.

Inom klimatforskningen och vädertjänsterna har en kultur spridit sig att befolkningen måste luras att tro på larmen. Därför fuskar de med basdata. De tar på sig att avgöra hur mycket fel man avläste termometrarna med för hundra år sedan. I USA skäms de inte för att påstå att de gör "justeringar". Gå in här:

http://climate4you.com/

Välj:

- Global temperatures
- Annual surface air temperatures global

Scrolla ner förbi 15 figurer till den som heter:

NCDC change of monthly values from May 2008 to December 2014

Den visar att gamla värden systematiskt har sänkts och sena värden höjts. Det ger förstås en brantare trend att larma om !


Det värsta är att vädertjänsterna även i Australien och Tyskland beslagits med liknande fusk. Svenska SMHI vilseleder regeringen om klimatfakta:

http://www.tjust.com/vit/2015/JO-SMHI.pdf

I Sovjet lärde sig folket att det som sades officiellt alltid var fel eller vilseledande. Numera gäller det här också, åtminstone när det gäller klimatet.

Jag tror inte alls att 2014 var det varmaste året i historien.

 
Ingen bild

putten

18 januari 2015 12:25

Herr Rockström har börjat inse att det börjar bli bråttom nu. (Om han skall ha någon plats i sin katastrofvärld kräver det att han skyndar sig att lägga på ett kol - annars går..blir...är..kanske...går det rakt åt helevete!)

 
Ingen bild

Lena

18 januari 2015 12:30

För tiotusen år sedan låg Sverige under is, sedan svängde klimatet och vi hade ett tag lika varmt som länderna vid medelhavet. Klimatet varierar helt enkel, det gjorde det före den stora befolkningsökningen som vi har nu. Stor befolkning är ett hot som @Hulda säger, särskilt om alla strävar efter få en bil och semesterresor med flyg som vi har i västvärlden. Det förstår alla att det blir mer utsläpp, på samma sätt som det blir större sopberg, fastän nu har vi blivit smartare att ta hand om det och återanvända. Bra så, de flesta verkar tycka att det är ok att avfallssortera. Befolkningsökning är absolut ett hot, särskilt när människor som inte verkar ta ansvar för om de kan försörja sig o sina barn, men ändå skaffar ett flertal och sedan låter andra betala. Självklart blir vi förbenade på detta.

Men, men det finns inte bara ett hot mot oss. Vi som skriver och läser här känner ju till de hot mot oss som folk som regering, media och etablissemang begår mot oss. Det är en slags krigsförklaring mot vår stam att vi ska betala för alla andra men inte få ut något själva. Vi ska i princip vara slavar och vara snälla o tysta och framförallt betala. Vi har ju gunås TV underhållning etc! Ska inte det räcka? Översittarna i regering och riksdag samt media tycks tro att de har en stam av trälar som husbondens folk hade på forntiden. Men de ska inte känna sig alltför säkra.

Man skulle väl kunna skriva hela dagen om vad som hotar oss, det är ett flerfrontskrig. En annan del är nedsmutsningen i naturen (och i vår mat med kemikalier) som sker på olika sätt bl.a via sprayning av kemikalier via flyg. Många här känner inte av skillnaden mellan contrails och chemtrails men en dag kommer nog den polletten att trilla ner. Man måste bara sätta sig in lite mer. Tyvärr finns det mesta materialet på engelska så alla kanske inte hänger med. Tycker åtminstonde att man visa lite intresse innan man helt förnekar. Filmen är endast 10 minuter lång.Chemtrails är verkliga och kallas också geoingenering. Varför spraya över oss och varför så hemligt? Varför inte tala öppet med folket om detta? När man försöker göra om vädret. Det är inte bara i USA, det är experiment som det är meningen att vi inte ska känna till.

https://www.youtube.com/watch?v=G9cQfcKROEM

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2015 14:00

Överbefolkning är ett jätteproblem.
Bara sedan många av oss gick i småskolan har jordens befolkning fördubblats!!! ..Och ingen talar om det!
-Varje år tillkommer 10 st Sverige i folkmängd ..som skall ha jobb, mat & prylar.
På 3 år är det 30 st Sverige o.s.v
Ingen säger något.
Å det säger allt!

 
Ingen bild

Hasse

18 januari 2015 16:12

Bästa Lena
Det som du kallar chemtrails är vattenånga som kondenseras till små vattendroppar som vanligt folk kallar moln. Förbränning av organiska föreningar (flygbränsle) ger nämligen i huvudsak koldioxid och vatten och koldioxiden är en osynlig gas. En flygplansmotor är ett mycket känsligt system där ingen normalt funtad människa skulle komma på idén att spruta in främmande ämnen. Haveririsken skulle öka avsevärt. Chemtrails är en vandringssägen som tyvärr hela tiden fångar in nya människor som älskar konspirationsteorier.

 
Ingen bild

Observer

18 januari 2015 16:30

Tror man på chemtrails är man tyvärr redo för Beckomberga!

 
Ingen bild

Trollfar

18 januari 2015 16:34

@Lena, precis som Hasse skriver så är du helt ovetande om kraven som ställs på flygbränsle. Lägg ner innan du gör dig själv till ett åtlöje.

Du får gärna specificera vilka medel som används i ditt drömscenario. Enda sättet för dig att bli trovärdig är att här och nu specificera vad som sprids, vem och när det gjordes.

Som du vet är alla flygrörelser sparade så det är enkelt att ta reda på vem som gjorde det.

Kom igen nu, när, var och hur.

 
Ingen bild

Lena

18 januari 2015 17:14

@Hasse
Försök inte mästra mig med ditt Bästa Lena, jag är ingen korkad person. Den som ska läsa på är nog du, därför att det du just beskriver som vattenånga som kondenseras vid minst -35 är contrails, det är därför en vit strimma efter flygplan som dels är högre upp i sfären och dels försvinner denna contrail (eller vattenånga på svenska)efter bara en stund.
Chemtrails är något annat inte alls vandringssägner, du behöver bara lyfta ögonen och skåda himlen någon klar dag. Tycker det är märkligt att inte fler ser dessa streck som är himlen är fyllt av vissa dagar.
Dessutom erkänner jag utan att skämmas att jag tror på konspirationsteorier. Öppna gärna en historiebok ska du få se hur mycket i historien som är konspirationer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 januari 2015 17:31

@Lena. Du skriver mycket klokt, men ge dig med dessa konspirationsteorier om"chemtrails". Redan på 40-talet när Allierade bombplan flög i armador från England för att bomba Hitler-Tyskland, förekom dessa vita streck med vattenånga efter planen när temperatur och luftfuktighet var passande.

Kolla på Youtube, sök på tex. Flying Fortress eller B-17 så lär du hitta några klipp där med dessa "farliga" vita streck..

Det är de verkliga hoten vi ska kraftsamla mot, inte de påhittade...

 
Ingen bild

Pensionisten

18 januari 2015 17:59

Vilket "stridsämne" du tog upp Thoralf! Vad aggressiva folk kan bli om saker vi inte kan rå på! Tycker vi ska spara energi och vara lie mer på när det gäller vad vårt land håller på att bli!
SD 2018 0ch helst innan!

 
Ingen bild

Lena

18 januari 2015 19:49

Med sådana svar som @ Observer och @Trollfar ger är det helt omöjligt att debattera vidare. Det finns visst en liten åsiktskorridor här också!

 
Ingen bild

OH

18 januari 2015 20:41

Jag tror att dessa påstådda fenomen i Himlen uppstår när det är städdagar i Guds Rike så som vi även har på jorden.

 
Ingen bild

Hasse

18 januari 2015 23:50

Lena
Jag försökte bara vara artig, men sådant uppskattas tydligen inte i Sverige. De små vattendropparna som bildas finns på samma nivå som flygplanet och övergår så småningom i genomskinlig vattenånga.Det är inte uteslutet att det också kan bildas en del små iskristaller, eftersom temperaturen där uppe ofta ligger på -50 grader. Du säger själv att du är svag för konspirationsteorier. Det får du gärna vara, men det är kanske inte så förnuftigt att föra fram just den här varianten på ett forum där det finns en massa människor som kan en hel del om både flygplan,fysik och kemi.

 
Ingen bild

Lena

19 januari 2015 09:35

@Hasse söndag 23.50
Ber om ursäkt om jag missförstod din hälsningsfras. Jag är inte elak av naturen men har blivit tvungen att förvara min rätt. I tidigare år kunde jag bli ganska mycket satt på plats. Därför finns inget sådant utrymme längre, och ibland misstar jag mig på uppsåtet.
Jag förstår att vi alla har våra övertygelser och att det kan kännas som att den som uttalar sig klampar in på ett område som du kanske känner genom ditt yrke/erfarenhet. Vill bara påminna att ibland kan det vara bra att gå över sin bekvämlighetsgräns för att kanske upptäcka att man inte vet allt, trots att man är själv är övertygad om det.
Här där jag bor ser jag dessa streck ofta, det har varit mindre i höstas, mindre än vanligt, men förra sommaren var förskräcklig. Tror du jag såg i syner? Jag har så otroligt svårt att förstå varför detta ämne är så svår att diskutera? Likadant med vargfrågan. Vad har hänt med svenska folket? Finns ingen nyfikenhet kvar, är det bara färdiga teorier som gäller?

Kanske är det så att jag är alldeles för flexibel i mitt sätt att tänka. Jag menar bara för att jag är övertygad om en sak nu, betyder inte att det står hugget i sten. Det står var och en som är öppen att lägga fram sin åsikt. Tänker ofta att det borde svenska folket lära mer av. Det skulle överheten må bra av.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se