thoralf

Direktlänk till inlägg 14 januari 2015

MATTIAS KARLSSON PARTILEDARDEBATT

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2015 22:49


Ett alldeles fantastiskt bra insats av Mattias Karlsson! Väl avvägt i sina delar och som avslutning en misstroendeförklaring mot statminister Stefan Löfven som avslutning.


Ju mindre media skriver om Mattias Karlsson och SD, desto bättre var anförandet! Dessutom klarade Mattias Karlsson alla repliker på ett alldeles galant sätt.


Jag önskar att flera hade sett denna debatt.


Omröstningen om SD:s misstroendeförklaring sker på tisdag nästa vecka klockan 13. För att riksdagen ska förklara sitt misstroende för regeringen krävs att minst 175 ledamöter röstar ja till förslaget.


PS


Har lyckats locka in många tusen vänsteranhängare och politiska motståndare från IRM och Slutpixlat till min blogg. De ansvariga för dessa sajter sprider dagligen lögner och har tydligen väldigt svårt att förstå vissa begrepp men det beror säkert på att de lider av någon bokstavskombination. Det är tur att jag modererar kommentarerna då de som kommentarer och deras språkbruk och kunskaper i svenska språket är begränsade. Det lustiga är att jag kallas "gris" i flera kommentarer (ej godkända) det får mig dock att misstänka att skribenterna inte är kristna. Alla är dock så fega att det inte vågar stå för sina hatiska ord med att skriva sina riktiga namn.


Stasiagenten från Högsby tycks också ha fått spader!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Waterbug

14 januari 2015 23:50

Möcke bra överlag förutom när det kom till NATO, då blev det svävande och upprepningar av ett tämligen svagt argument, ty det finns andra och bättre argument mot ett NATO-medlemsskap om man så önskar. (är personligen ambivalent och det lät på Mattias att han var det också)

Nu gjorde det inte så mycket eftersom de andras uselhet var monumental, samt monumental med eftertryck när det gäller Fridolin.

 
Ingen bild

Göran

15 januari 2015 00:17

Helt OK anförande av Mattias Karlsson. Tack för det Mattias !

Som Sverigevän upplever jag dock Stefan Löfvens replik som mer roande. Karlstackarn verkade ju helt vettskrämd och hysterisk i sitt genmäle. Vilken oprofessionell statsminister landet begåvats med !

 
Ingen bild

Löfvens och AK Batras symbios

15 januari 2015 01:48

https://pbs.twimg.com/media/B7Un5uMIcAAU4FF.png

 
Ingen bild

Tompa

15 januari 2015 06:08

Mattias Karlsson är lysande.

Skulle denna debatt sändas på bästa sändningstid på TV så skulle SD närma sig egen majoritet med stormsteg.

Övriga partiledare blev ju nästan pinsamt överkörda med bara sakliga argument och fakta.

 
Svensson

Svensson

15 januari 2015 07:59

Mattias Karlsson är mycket duktig och bra,vi har två otroligt bra partiledare i SD,när andra partier inte äns har en bra partiledare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2015 08:09

Ja, det kan inte vara kul för de som gladdes av att Jimmie Åkesson blev sjuk. SD har många kompetenta företrädare som kan ta på sig mer uppgifter under hans sjukdom.
Att bli kallad "gris" är inte trevligt. Men vi ska inte kalla våra motståndare för grisar. Det vore att förolämpa grisarna...

 
Ingen bild

Trollfar

15 januari 2015 08:45

Bra, fortsätt moderera. Vi är inte intresserade att läsa om mer lögner från vänster.

För övrigt tycker jag att Messias Karlsson är ett bra namn på Mattias.

 
Ingen bild

Lärare

15 januari 2015 09:25

Instämmer till fullo vad gäller hyllningarna till Mattias Karlsson. Han är helt enkelt oslagbar som partiledare (tillsammans med Jimmie så klart). Sopade mattan med hela 7-klövern.

Löfvén är så klumpig och oseriös i sina hätska uttalanden om SD, att det nästan är skrattretande. Hur tänker karln egentligen?

Skulle svenska folket se och höra Mattias Karlssons framföranden i partiledardebatten skulle nog SD få minst 55%!

Hoppas alla hyllningsrop och "rosor", kommer Mattias till kännedom på något sätt.

Inte bara jag, utan många jag pratat med från andra partier tror det blir nyval, inom en inte allt för lång tid!
Hoppas!

 
Ingen bild

Hacke

15 januari 2015 10:16

Sd:s vikarierande partiledare överglänste sjupartiets samtliga ordinarie med råge. Måste kännas genant och frustrerande för Batra och övriga i Alliansen när han med elegans och precision avslöjade deras frivilligt snöpta oppositionsroll.
Bara hans replik till Jonas Sjöstedt efter hans inbjudan till arbetarna i Umeå var f ö värt hela "entrén".
Hörde på P1 nu i morse Björn Söder antyda om en kanske snart förestående come back av Åkesson. Intressant och mycket glädjande även om Mattias fyller hans kostym med bravur.

Tack också Thoralf för att du håller din utmärkta blogg fri från vad vi andra bara kan ana att du får stå ut med i läsväg.
Se deras smutsiga angrepp som kvittens på att du är en mycket framstående och viktig företrädare för den starkt växande sverigevänliga rörelsen.

 
Ingen bild

Nöjd tittare

15 januari 2015 10:29

Karlsson var lysande!
Sveriges bästa Karlsson?

Vilka oerhört svaga partiledare alliansen har.

M- angrep SD för att inte vilja ha integration! Löjligt. De har haft 8 år på sig att visa att det inte fungerar.

C, FP och KD fokuserade på SD´s utrikespolitik.
C att SD går i Putins koppel p g a vissa röstningar i EU-parlamentet.
FP och KD för att SD säger nej till en utredning om vad ett medlemskap i NATO skulle innebära. Detta var Karlssons enda lite svaga område, och de hade de prickat in.

Men man måste ändå undra om alliansen inte ser några inrikes problem. Hur är det med statsbudgeten t ex?

Vad den rödbruna sörjans företrädare sa, lyssnade jag inte på. Man ska, för sin hälsas skull, inte låta sig bli upprörd.

 
Ingen bild

St Ulfsten

15 januari 2015 11:00

Grisar (och hundar) är underbara djur! Hur kan man ha ngt emot dem?

 
Ingen bild

biran

15 januari 2015 11:07

Tyvärr så missade Mattias öppet mål på Jan Björklund då han började väsnas om Nato och ointresse från SD. Mattias skulle ha svarat jovisst kan vi träffas och prata om Nato och övrig politik. Bestäm tid och plats så kommer vi. Det hade fått tyst på den kaxige Björklund som inte får prata med SD.

 
Ingen bild

Invadringen bra affär för Sverige?

15 januari 2015 11:09

"Tomma lador"
Utgifter för migration och sjukpenning stiger

Trots att skatteintäkterna bedöms öka i år, stiger också utgifterna för migration och integration samt för sjukpenningen relativt mycket, enligt ESV.

Därmed blir underskottet stort även i år, 2,0 procent av BNP. Och det bedöms bli underskott i statsfinanserna under hela prognosperioden fram till och med 2018.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article20163138.ab

 
Ingen bild

Micael Foghagen

15 januari 2015 11:13

Angående NATO - många tror att försvarskostnaderna skulle bli lägre vid en anslutning. I själva verket är det tvärtom, då NATO har som målsättning att medlemsländerna bör anslå ca 2% av landets BNP - idag ligger Sveriges kostnader på drygt 1%

När det kommer till det säkerhetspolitiska läget kommer ett medlemskap snarare öka hotet mot Sverige. Ryssland är och kommer förbli för överskådlig tid framöver vara det potientiellt största militära hotet mot Sverige. Är vi en del av NATO kommer vi ha en direkt konfrontationslinje gentemot Rysslands intressesfär. Men även NATO ser gärna att vi bidrar som en stabiliserande faktor genom att stå fria.

Till sist, som Mattias Karlsson även gav uttryck för, innebär ett medlemskap att vi riskerar att bli indragna i konflikter som vi definitivt skulle vilja stå utanför. Tänk bara tanken på ett eskalerande i regionen kring Turkiet (som är ett NATo-land..)

SD budgeterar för ett kraftigare försvar ( men lägre än vad NATO "kräver" och så kommer det nog vara för ett antal år framöver) än vad vi har idag vilket är nödvändigt. Dessutom ser SD positivt på fortsatt samarbete med NATO men även med våra nordiska grannar inte minst Finland.

Argumenten påminner inte så lite om EU - samarbete JA, Union Nej. På så vis behåller vi vår suveränitet och handlingsutrymme genom att äga frågan själva, inte låta några andra bestämma över våra huvuden.

...skrivet som försvarsintresserad Sverigevän/Micael

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 januari 2015 11:24

Kul att så många från vänsterkanten har hittat till din blogg, och att dom för en gång skull får läsa lite sanningar.
Samtidigt är det ännu roligare att följa Media Creeper som avslöjar hur många journalister som är inne här och smygläser, men det måste frustrerande att ständigt ljuga för sina tidningsläsare bara för att den poliska ledningen bestämt så. Förr hette dom "Politrukker"

Hej på er alla journalister

 
Ingen bild

Tony

15 januari 2015 11:24

Misstroendeförklaringen mot Stefan Löfven kommer
med största sannolikhet inte att gå igenom, ty
till det är alliansens företrädare allt för fega,
men det är ändå en viktig markering mot en uppblåst
Statsminister som fortfarande tror att han leder
ett 50 % parti, det märks också på hans reaktioner
att kritiken tar hårt!

 
Ingen bild

SDU fick rätt tillsist i vår totalitära V- stat

15 januari 2015 12:54

Efter att SDU i flera år nekats pengar från Ungdomsstyrelsen, har handläggare och medlemmar i myndighetens insynsråd hängts ut och hotats.

Nu beviljas SDU 1,3 miljoner kronor i statligt stöd.

– Vi har haft rätt till bidraget hela tiden och har genom åren gått miste om miljontals kronor. Det är uppenbart att Ungdomsstyrelsen tidigare har särbehandlat oss på politisk grund. När vi nu beviljas bidraget innebär det att vi kan spela på samma villkor som de andra ungdomsförbunden. Bidraget ger oss ekonomiska muskler som vi aldrig tidigare haft och kommer därför göra SDU till ett väsentligt starkare förbund.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article20163770.ab

 
Ingen bild

Ronny

15 januari 2015 13:03

Har försökt förstå socialdemokraternas plötsligt höga opinionssiffror senast. Plötsligt slår det mig att (s) gjorde ett taktiskt drag, då det första dom prioriterade var att erkänna staten Palestina! Är nu helt säker på att detta erkännande fick deras snart enda, och växande valboskap, muslimer i Sverige, att av glädje stötta (s).

 
Ingen bild

biran

15 januari 2015 13:52

Läste att sosseriets uppsjåsade kärring Margot Wallström inte är välkommen till Israel pga av sitt gullande med muslimska terrorister. Så nu får hon väl förlägga sina besök till sina fränder i Gaza och IS.
http://www.friatider.se/isis-l-ter-barn-avr-tta-tv-ryssar-i-ny-video

 
Ingen bild

Rune

15 januari 2015 14:29

Har nyss lyssnat på Mattias Karlssons anförande från partiledardebatten. Mycket bra tal av honom!
Men var det inga replikskiften efter hans tal?
Har letat även på Riksdagens hemsida, men hittar inget.

Thoralf Alfsson

15 januari 2015 16:41

Mattias fick ta många repliker. Det finns på riksdagens webbsida.

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 januari 2015 15:27

På tal om gris: Det är sedan länge vederlagt av forskare att grisar är betydligt mer intelligenta än t ex apor (chimpanser). Kanske är det därför som vissa människor inte får äta griskött - någon har möjligen fått för sig att de kan få i sig mer intelligenta gener och ... Jag funderar på Kunskapens träd och ...

 
Ingen bild

OH

15 januari 2015 15:49

Skall bli mycket intressant med att följa misstroenderöstningen.Normalt hamnar röstningen i socialist-kommunistregimer på drygt 85% av godkända röster.
Kommer Löfven-Batrapakten kunna visa omvärlden att Sverige är Europas enda riktiga kommunistland.

 
Ingen bild

matspp

15 januari 2015 15:54

@biran

Helt suverän kommentar!!!

 
Ingen bild

Karl

15 januari 2015 16:11

SD enda alternativet allt annat är bara skit!
Idag kom nya pensionspengarna för 2015 jag fick ökning med 36:- och min fru 6:- / månad. Tack för att du Thoralf och SD finns. Så småningom vänder det .

 
Ingen bild

Gute

15 januari 2015 17:03

Grattis SDU!

Hårt och målinriktat arbete lönar sig alltid.

Tack vare internet så kunde inte de partiska och odemokratiska beslutsfattarna stoppa er längre, deras agerande mot er under alla dessa år är en skam för Sverige.

-Sverigedemokratisk ungdom beviljas för första gången statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. SDU har sökt flera år i rad men tidigare fått avslag.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sdu-far-bidrag_4255127.svd

 
Ingen bild

Synonymen

15 januari 2015 17:13

All heder åt Jimmie Åkesson. Han tog SD till positionen som Sveriges tredje största parti och enda oppositionsparti. Jag är enormt imponerad över Mattias Karlsson. Han är precis det JW skriver, slipad och tar dessutom varje tillfälle i akt. Det gjorde tyvärr inte JÅ på slutet då han verkade trött, förutsägbar och repetitiv.


Läs gärna Johan Westerholms blogg. Han är precis som Thoralf en kompis med verkligheten och använder sig av sunt förnuft som underlag till sina ställningstaganden.

”Jag varnade för att Mattias Karlsson undervärderades och han har agerat taktiskt skickligt och stabiliserat SD en bra bit över valresultatet. Själv börjar jag bedöma honom som en ännu farligare motståndare än Jimmie Åkesson. Karln är slipad som få”

http://ledarsidorna.se/2015/01/vantat-och-ovantat/

 
Stefan K

Stefan K

15 januari 2015 17:36

Vore det inte en kul idé Thoralf att spara argumenten från vänstern och publicera dessa vid tillfälle i pdf-format? Att argumentera utan vuvuzelor, kastade ägg och gutturala läten är tillsammans med märkliga kommentarer, vänsterns sätt att föra dialog.
Vem tar såna på allvar? Polisen kanske?

http://petterssonsblogg.se

Thoralf Alfsson

15 januari 2015 17:46

Stefan K
Jag sparar vissa kommentarer tillsammans med IP-nummer. Mycket möjligt att jag publicerar detta vid något passande tillfälle.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2015 17:50

Annat ämne.
Skönt, men skandalöst att SDU äntligen fått det bidrag de kämpat för i många år. När jag hör Rossana Dinamarca argumentera så ryser jag.
Man kan ta bort K ur Vänsterpartiets namn, men aldrig få bort kommunismen ur partiet...

Kan någon förklara för mig när ett politiskt parti är "etablerat"? 7K-politiker använder ibland detta för att distansera sig till SD. De pratar om "de etablerade partierna" och SD...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 januari 2015 18:40

I en ny rapport från Ekonomistyrningsverket slås fast att utrymmet för reformer framöver är mycket litet om inte pengar sparas in på annat håll. Invandring pekas ut som den största boven.

” – Jag upplever det som att vi har svaga finanser, säger Magdalena Andersson.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20163138.ab

”upplever det”?

Hon är finansminister och skaöll VETAdet.

 
SMÅLAND

SMÅLAND

15 januari 2015 19:05

ETT förslag: SD Kan väl likväl som mp ha två partiledare BÅDA KAN VARA PARTILEDARE PÅ EN DELAD POST. ATT VARA SD POLITIKER ÄR ETT SÄRSKILT TUNG ARBETE. DET Borde kanske dela upp på tvÅ personer. DET VORE NOG KLOKT ATT OXÅ TA TILLVARA DOM BÄSTA SD POLITIKER SOM FINNS I SVERIGE MAO THORALF ALFSSON.

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2015 19:14

Jag har funderat en del på invandrarnas lögn om sin ålder !
När en 20-22 år kommer hit säger han att han är 16-17 år.
Jag vet naturligvis inte exakt hur gamla dom är och vad dom uppger men det gäller att vara max. 18 år för att få bättre villkor.
Annat är det om dom är 40-50 år,då är det intressant att vara 60-65 år för att snabbare få pension.
Sveriges äldsta invandrarkvinna är 115 år och fick barn vid 65 år.
Nu undrar jag ! Vart går brytpunkten för att vara yngre eller äldre än vad som är sanning ? Jag undrar också om dom som har uppgivit en yngre ålder senare i livet kan justera upp sin ålder för att tidigare kunna ånjuta en för tidig pension ?

 
Ingen bild

Tony

15 januari 2015 19:35

SD får 15,8 % i Sentios senaste mätning, något mindre än
vad jag hade hoppats på, men det visar ändå på att SD hela tiden går framåt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 januari 2015 20:36

Terrorgrupp upptäöckt i Belgien !
2 skjutna,1 gripen !
Nu är kriget igång i Europa

 
Ingen bild

Demokratur

15 januari 2015 21:00

När det gäller obegåvade hat-kommentarer så förstår jag att det är olustig läsning, Thoralf. Tyvärr så är det väl ett mått på hur illa ställt det är på det intellektuella planet i dagens Sverige. På några decennier är vänstern och liberalerna på god väg att avskaffa den en gång så stolta och framgångsrika nationen Sverige. Landet styrs nu i allt högre grad av i varierande grad vänstervridna oikofober. Klockan är fem i tolv och om inte svensken vaknar snart så är landet bortom räddning. Sorgligt att bevittna men personligen hoppas jag kunna få betrakta rikets sönderfall på behörigt avstånd i framtiden. Gråter gör våra förfäder åt allt slit och umbärande som gjordes i onödan...

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 januari 2015 21:14

@Pretty Boy Floyd. Visst är det märkligt - och illegalt. Tänk om våra myndigheter kollade upp dessa "gossar" ordentligt.
Men hur går det när de ska bli pensionärer? Gamla gaggiga "65"-åriga män som stödjer sig på sina rollatorer... Nja, de har säkert då återvänt hem, rika och nöjda..

Kvinnan har jag själv kollat upp på birthday.se Ett märkligt fall som man ska framhålla vid varje lämpligt tillfälle. Vad gör våra myndigheter? Hur gammal var hon när hon fick pension????

Fö. är jag glad över att det ser ut att bli vargjakt. Dock bör avskjutningen minst dubblas. Som landsbygdsbo ser och hör jag ofta om de problem som dessa skadedjur vållar landsbygden.

 
Ingen bild

Nisse på Manpower

16 januari 2015 23:55

EPISKT stort tal av Mattias värdigt en RIKTIG Statsman.
Löfvén är kanske en bra fackpamp, men någon statsman kan han aldrig bli.

/Svetsa på

 
Richard Krantz

Richard Krantz

17 januari 2015 21:08

Hallå, ville bara kommentera att du själv har stavat fel och begått grammatiska misstag i inlägget. Känns som att du kastar ett helt stenbrott i glashus.
Kommenterar med mitt riktiga namn förresten.

Puss och kram skumbanan!

http://www.richardkrantz.org.

Thoralf Alfsson

17 januari 2015 22:25

Så gulligt av dig att kommentera! Puss o kram

 
Ingen bild

Maria

18 januari 2015 09:22

"då de som kommentarer och deras språkbruk och kunskaper i svenska språket är begränsade"

Snacka om att kasta sten i glashus du...

Thoralf Alfsson

18 januari 2015 09:58

Maria

Ja, du Maria om du bara visste vad jag får i kommentarerna. Snacka om att kasta sten i glashus du!

Jag citerar nedan en kommentar.

"men dö----Ci H...var ju ett aggressivt pucko...som bara attackerade Jimmy...att han var så lugn var ju sjukt...den jävla kärrringen skulle ju haft sig en avhyvling......typiskt jävla PK.....så jäkla frustrerande att lyssna på......jag har en fråga!?......hur jäkla mesigt får det bli????.....vill inte höra din åsikt...för du är så jävla tyken .... tror du att man kan vara så mesig i denna värld!!!!!????"

 
Ingen bild

Mikael

18 januari 2015 13:38

Appropå språkbruk!
Snacka om att kasta sten i glashus av episka mått....

 
Ingen bild

Mikael

18 januari 2015 13:43

Härligt att du diskriminerar människor med funktionshinder, när du själv inte klarar satsbyggnad, skiljetecken och basal stavning!
Är du själv en av dessa du diskriminerar?

Thoralf Alfsson

18 januari 2015 16:04

Har du blivit kränkt?

 
Ingen bild

sarak

19 januari 2015 11:19

Blir "SDlejonet" en kattunge nu om det ligger någon sanning i dagens skriverier? Suck

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se