thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2015

FUNDAMENTALISTER

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2015 22:54

Säpo uppger olika uppgifter angående antalet personer från Sverige som rest till Syrien och Irak för att strida med IS/ISIS. Den högsta siffran på 300 personer kom för ca 2 månader sedan. Den intressanta frågan borde då vara att försöka gissa hur många som sympatiserar med IS/ISIS i Sverige. Är det en av tio som är islamist och reser iväg för att ansluta till IS/ISIS. Nej, knappast! En så stor andel av de som sympatiserar åker definitivt inte iväg.


Är det en av hundra som är islamist och reser iväg eller är det en av tusen som reser iväg för att ansluta till IS/ISIS. Om det skulle vara en av ett hundra som reser iväg innebär det att vi i så fall har ca 30 000 IS/ISIS-sympatisörer i landet. Det skulle samtidigt innebära att ca 5 procent av muslimerna i Sverige sympatiserar med IS/ISIS. Ingen omöjlighet! Eller vad tror du?


Fick igår ett tips om en studie angående fundamentalism bland kristna och muslimer.


”Den här studien tycker jag du borde uppmärksamma, innehåller ännu fler intressanta uppgifter än nedanstående, bl.a jämförelse med kristna och demografiska variablers minimala inflytande. Hoppas du eller någon annan kan skriva en artikel om den. Julia Caesar länkar till en annan intressant artikel, om den tysta majoritetens ansvar och om att det är den fundamentalistiska islam som räknas.”


Har skummat den lite snabbt. Som vanligt anser jag att grafik är ett utmärkt redskap för att visa på skillnader! Den som håller med om alla tre påståenden kan betraktas som fundamentalist. Ganska talande enligt min mening. Men det förvånar inte mig det minsta.


   


Mina antaganden om antalet muslimer som sympatiserar med IS/ISIS i Sverige kanske är för försiktiga?


I nästa diagram redovisas synen på homosexuella, judar och hur man ser på varandra.


 


Jag ställer mig verkligen frågan varför muslimer söker sig till västvärlden om man tycker så illa om den!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gute

12 januari 2015 23:22

Många blev nog väldigt förvånade över att det är helt lagligt att en terrorist som har lyckat få ett svensk medborgarskap kan åka till sitt forna hemland och mörda.
Och sedan kan han komma tillbaka till Sverige igen utan någon som helst straffpåföljd.

Det blev nog droppen för alla ovetande skattebetalare!!

 
Ingen bild

Rune

12 januari 2015 23:28

Varför muslimer söker sig till västvärlden?
-------------------
I Nordafrika och Mellanöstern lär ju arbetsfria inkomster vara högsta status? Västvärldens sociala förmåner har stor dragningskraft.
På längre sikt tänker man nog sig att ta över rulljangsen och makten i Europa

 
Ingen bild

Hm

12 januari 2015 23:54

Ofta mycket fin grafik på bloggen. Tyvärr har jag inte en susning hur man skall spara en bild från Thoralfs blogg. Överallt annars fungerar det men det tycks hopplöst här. Går det över huvud taget?

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2015 00:08

@Gute "Många blev nog väldigt förvånade över att det är helt lagligt att en terrorist som har lyckats få ett svensk medborgarskap, kan åka till sitt forna hemland och mörda". "Och sedan kan han komma tillbaka till Sverige igen utan någon som helst straffpåföljd".
Det finns inte ord för vad jag känner inför detta - att komma hit o vädja till oss om hjälp för att man är förföljd av krig, och att presentera sig som flykting, och så när man fått medborgarskap så åker man iväg och själv mördar. Jag kan inte förstå hur vårt s k rättssamhället kan tolerera detta!!!! Det är inte bara bluff, det är en STOR SKAM och vi har förlorat tilltron för hela etablissemanget. Det värsta är att de inte bryr sig det minsta.

@Rune "Varför muslimer söker sig till västvärlden?"

Kanske kan de själva förklara detta. Vi vill väldigt gärna veta sanningen. Helt klart är att dessa människor saknar något, några skruvar är definitivt lösa, likadant med våra politiker, Mona S absolut inberäknad.

 
Mej

Mej

13 januari 2015 00:34

I Sverige döms Dan Parks till fängelse för att han ritat karikatyrer.
I Europa går stadsmän och ledare från alla håll och kanter i armkrok för att hylla den fria pressen och rätten att uttrycka sig i bild och text.
Hur går det ihop???? Är sverige en demokrati???

http://sverige

 
Ingen bild

Göta

13 januari 2015 00:50

Man kan göra på olika sätt, dels beroende på vilken webbläsare man använder, dels om man använder mus eller annat pekdon och kör med Menyfält, eller om man som Thoralf tydligen gör, föredrar tangentbordet, dvs ctrl-c för att kopiera och ctrl-v för att klistra in.

Om inte bilden vill följa med brukar man kunna luras genom att börja markeringen ett par textrader ovanför bilden, dra ned över bilden och även inkludera någon textrad under bilden. Sedan kan man ju radera de onödiga textraderna när man har klistrat in allt på en ordbehandlingssida.

När det gäller Thoralfs bilder ovanför här kan man ju klicka på respektive och få en tydligare bild, som man sedan sätter pekaren på och trycker ctrl-c för kopiering och därefter ctrl-v för inklistring på annan sida. Använder man t.ex Word eller OpenOffice som ordbehandlingsprogram så funkar detta, men om man använder något enklare progroam, t ex Word Pad så tror jag inte det funkar för bilder.

 
Ingen bild

Synonymen

13 januari 2015 02:16

”Måttet på hans omättliga behov av bekräftelse och applåder är bottenlöst. När han reser till en rasistkongress i USA för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland västvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.”

”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks”

/Täppas Fågelberg SVT debatt 5 oktober 2012

http://www.svt.se/opinion/jag-har-trottnat-pa-att-betala-for-lars-vilks-polisskydd


"Måttet på hans omättliga behov av bekräftelse och applåder är bottenlöst. När han reser till en muslimkongress i Turkiet för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland Arabvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.”

”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans moské på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm memhet kaplan”

/Synonymen 13 januari 2015 
Ingen bild

Synonymen

13 januari 2015 02:32

@Hm Måndag 12 jan 23:54

1. Installera ett tillägg till som tar skärmdumpar av webbläsaren t.ex Printfriendly för Firefox. Finns också till andra webbläsare.

https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/printfriendly/?src=api

2. Arkiv/ spara sida som. Spara på skrivbordet och i mappen hittar du bilderna.

 
Ingen bild

En påminnelse om Jimmies artikel

13 januari 2015 05:10

Islam(Det Jimmie sa)är vårt största utländska hot

En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1?400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.


Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.


Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.
http://www.aftonlognen.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

@ Hm

13 januari 2015 05:22

Har du Firefox som webbläsare så installera detta:
https://noscript.net/

Efter installation så förbjuder du script och det går att kopiera som vanligt.
OBS
Ska du skriva inlägg på bloggen så måste du tillåta script igen.
Enkelt att starta stänga av

 
Svensson

Svensson

13 januari 2015 06:55

Varför kommer man till ett land,om man ogillar landet.Då tycks man vara ute efter att förstöra,och det är väldigt illa.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 januari 2015 06:58

Pressen på Stefan Löfven ökar.
Inte bara SD utan övriga europas ledare och Obama vill att Sverige ska öka kontrollen och minska invandringen hit.
Det är förståndigt och man förstår oron utifrån när Sverige står vidöppet och i schengens namn kan invandrande hit röra sig fritt inom EU.
Det blir tufft att stå emot Stefan !

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2015 07:40

Gute. Klart det borde vara olagligt. I viss mån borde man kunna använda sig av lagen om dubbel bestraffbarhet. Dvs är det olagligt både här i Sverige och landet ifråga så kan svensk domstol döma dem.

Däremot verkar man ha större intresse av att lobba för att döma svenska sexköpare och narkotikaköpare som inhandlar respektive i länder där det är lagligt?

Thoralf. Jag tror du överskattar antalet sympatisörer. Jag skulle tro att ration ligger på 1/20 - 1/30. Vilket är illa nog. Många som åker tycks vara ganska unga andra generationens invandrare dvs lättindoktrinerade och identitetskris. Däremot har vi en stor massa som bara följer den gällande trenden utan att våga eller vilja protestera.

Och det är också det jag saknar. Protester och motstånd från den muslimska världen. Inte bara svala fördömanden inför media och sedan helt andra tongångar i moskerna?

Vi borde stödja de som bekämpar Isis och Al Quaida.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2015 07:53

Funderingar: Hade Charlie Hebdo fått stöd från myndigheterna i Sverige om den gjorts i Sverige och här utsatts för förra veckans attentat här? Polisövervakning mm. Hade svensk massmedia hjälpt tidningen om den varit svensk? Hade den överhuvudtaget kunnat tryckas i Sverige?
Tänker på "hets mot folkgrupp"...

Allmän värnplikt för unga män - utmärkt och nödvändigt.
Men med tanke på de som dessvärre bor i Sverige (och som tyvärr är svenska medborgare) och sympatiserar med IS, hur kan man sålla ut dem? Kan det vara "rasism"? Ska "förortskrigarna" också få militär utbildning..?

 
Ingen bild

Tony

13 januari 2015 08:41

Bara det att sympatisera med dårar som avrättar folk
genom att skära halsen av dem säger en hel del om
sådana individer. För även om dom inte reser ner och
krigar för terrororganisationerna, så uppstår ju frågan
vad sådana individer är beredda att begå för typ av
brott här i Sverige?

 
Ingen bild

Observer

13 januari 2015 08:57

@Thoralf!
Om du och SD får regeringsmakten framöver så anser jag att vanligt folk måste kunna få beväpna sig, som skydd.
Donald Thrump hade en poäng i sitt uttalande, när han sade följande:

" Vad man bör veta är att när man förbjuder vapnen är det bara de kriminella som har vapen "

..Det ligger mycket i det.
Hade de haft egna vapen på tidningsredaktionen så hade de åt minstone haft en chans!
Det är fjantigt och infantilt att inte lita till sina medborgare. De har rätt att kunna försvara sig, Och särskillt som tiderna har blivit.
Att beväpna vanligt hederligt folk är nog det enda vettiga botemedlet -Det är lite eftektivare än några få poliser.

 
Ingen bild

Stefan A.

13 januari 2015 09:40

Är ju en fantastisk satir i sig själv att svenska politiker går i demonstrationer i Paris för den här tidningen, väl medvetna om att i Sverige hade de kastas i fängelse för hets mot folkgrupp, med andra ord hör de mera hemma på terroristernas sida, tydligen inte heller en fråga som intresserar fulmedia, även om viss försiktighet märks, kanske de har någon gräns för hyckleriet ändå. En som däremot inte har någon gräns är Thomas Mattsson Expressen, håller tal till yttrandefrihetens lov, samma Thomas Mattsson som bara för några månader sedan jagade med hjälp av hackning, kartläggning, hembesök mao. rena stasimetoder helt vanliga okända frustrerade Svenskar som bara utnyttjade sin yttrandefrihet, där finns ingen räddning, på Expressen är hyckleriet lag.
Står mycket nu och syns på tv hur föräldrar skall hindra sina ungdomar att åka och strida för IS, men hur skall man nå föräldrar som uppmuntrar sin ungdomar att slåss för samma IS? för ber man varje dag eller iaf. varje fredag så är det högst troligt att man verkligen tror på sagoboken och spökfigurer från det förflutna, och då är det fullt logiskt att man även slåss för en islamisk stat. Hur skall Måna Muslim nå dessa personer med sin telefonsvarare? det är frågan....

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2015 10:46

Inte illa av en Folkpartist.
http://www.expressen.se/debatt/svenska-vanstern-ar-ingen-charlie-hebdo/

Värnplikt måste införas men som en form av samhällstjänst som omfattar bägge könen. Inte heller bara för enkom militära befattningar utan även inom andra områden där samhället släpar efter, exempelvis äldreomsorgen.

Då kommer det säkert att vara mer status att göra militärtjänst i vissa kretsar varför vi får de bästa och mest motiverade på dessa positioner.

 
Ingen bild

Biotips-Nya PK Jönssonligan

13 januari 2015 10:54

Jönssonligan - Den Perfekta Stöten. Officiell trailer. Biopremiär 16 januari.
https://www.youtube.com/watch?v=5KrzCtCMv2Q


Simon J. Berger – Charles Ingvar Jönsson[1]
Alexander Karim – Ragnar Vanheden[1]
Torkel Petersson – Dynamit-Harry[1]
Susanne Thorson – Rocky[1]
Ramtin Parvaneh – Vårdare

 
Ingen bild

Lingon

13 januari 2015 11:25

Ja right click verkar disablat. I Windows finns annars ett verktyg som heter skärmklippsverktyget, bara tryck windowsknappen ochg skriv det. Har man en gammal version av Windows finns ju alltid knappet "print screen" eller "prnt scr" eller liknande på tangentbordet, en skärmdumnp lagras då i urklipp och kan klistras in i bildprogram, mail eller ordbehandlare m.m

 
Ingen bild

Var finns skärmklippverktyget?

13 januari 2015 12:11

Verktyget är ett program i Windows 7 och finns under Program: Tillbehör. Det finns som app i windows 8.
Om du inte finner det så skriv i Sök-rutan
http://windowstips.nu/snipping-tool/

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 januari 2015 22:08

Vilken tur att Lingon med efterföljare talade om ATT och VAR skärmklippverktyget finns - så att jag slapp.

Kul namn, förresten, på engelska ... 'snipping-tool' ... ger associationer ...

(Fy då, Maja!)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se