thoralf

Direktlänk till inlägg 7 januari 2015

MISSTÄNKTE TERRORISTER GRIPNA

Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2015 23:23

Nu hoppas vi att fransk polis gripit gärningsmännen till fruktansvärda terrordådet. Kom nu ihåg att det är tre fransmän som gripits!


Alice Petrén borde få sparken från Sveriges Radio efter dagens uttalande i StudioEtt. Att redaktionen på Charlie Hebdo inte var oskyldiga! Helt makalöst! Lyssna på följande länk.


 

  

 
 
Ingen bild

Citat från Avpixlat

7 januari 2015 23:33

Regimkritiker • för 15 minuter sedan

Extremvänstern på Sveriges Radio tycker att de mördade journalisterna "inte var oskyldiga". Lyssna på detta (15 minuter in):

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/493262?programid=1637

 
Ingen bild

Eric H

7 januari 2015 23:44

När det brinner en moske i Sverige är hela PK-maffian ense om varifrån "attacken" kommer.
När det skjuts i Frankrike så "vi ska inte dra några förtida slutsatser" enl vad reportern i SR sade tidigare idag...

 
Ingen bild

Alice Petrén utrieskorre-Inga oskyldiga drabbade

7 januari 2015 23:45

Sveriges Radio: “Det är ju inte oskyldiga människor som har attackerats

När Sveriges Radio tidigare idag rapporterade om terrordådet i Paris, uppgav korrespondenten Alice Petrén att det inte är oskyldiga människor som drabbats utan riktat mot en redaktion som upprört muslimer.

Vidare uppger Petrén att tidningen “attackerat” med nidbilder, och ursäktar således den brutala massakern. På Petréns Twitterkonto framgår det relativt snabbt att hon bland annat är motståndare till SD, som hon kallar “extreme right”.
https://twitter.com/alicepetren
http://avpixlat.info/2015/01/07/sveriges-radio-det-ar-ju-inte-oskyldiga-manniskor-som-har-attackerats/

 
Ingen bild

Martina

7 januari 2015 23:47

Bra, nu hoppas jag att de gripit rätt män. Tyvärr har de fått utföra sitt uppdrag, de har med sitt terrordåd återigen attackerat tryckfriheten men denna gång hoppas jag att tidningar världen över visar att islamisterna inte ska få vinna, att de publicerar, twittrar, facebookar bilder ifrån Charlie Hebdos sida, jag kommer iallafall att göra det som privatperson. Je suis Charlie!

 
Ingen bild

Maja Dacke

8 januari 2015 00:00

Hela em och tidig kväll har jag lyssnat på danska debattradion 24syv

(http://www.radio24syv.dk/programmer/reporterne/)

som följt dramat i Paris med diskussioner och nyhetsinslag. Mängder av mejl och sms kom in till dem - och de flesta muslimer tar 'självklart' avstånd från dådet. Men ... en muslim som de mer eller mindre chattat med skriver att han är emot våld mot oskyldiga, vilket fick reportrarna att diskutera om han kanske ansåg att Charlie Hebdos medarbetare inte var oskyldiga. Detta anknyter till 'Citat från Avpixlat's inlägg.

Danskar är ett härligt folk och de törs prata ... ... Alla vet vad jag menar så jag ägnar inte utrymme åt detta. Och danska journalister vågar ställa frågor och väljer inte de lättaste i alla lägen.

Tänk, jag som smålänning och naturaliserad skåning har i alla tider känt närheten till Danmark så mycket närmare än till Sveriges utgångspunkt, på flera plan, i synnerhet de senaste åren.

Tack och lov att nidingarna infångades till sist - men det var många poliser i Paris och landets ledning fattade snabba beslut. Dock har det väl inte framkommit i svensk media om andra tillslag i landet samtidigt? De danske rapporterade ...




 
Ingen bild

Kurtan

8 januari 2015 00:20


Det var någon vid något tillfälle som skrev ungefär följande:

En "radikal" muslim är en muslim som säger att islam skall ta över världen och mördar icke-muslimer i kallt blod!

En "moderat" muslim är en muslim som säger att islam är "fredens religion", som inte mördar icke-muslimer, men i hemlighet vill att en "radikal" muslim skall mörda icke-muslimer i kallt blod...

Men detta kan väl inte stämma....eller?!


 
Ingen bild

Maja Dacke

8 januari 2015 00:28

En sida som säger mer än ord ...
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7342183/Flere-demonstrationer-i-Danmark-efter-fransk-terrorangreb/

Har det varit några - en enda - demonstration någonstans i Sverige?

De danska journalisterna ...

Läs själva!

 
Ingen bild

Per Gudmundsson- Terrordåd mot yttrandefriheten

8 januari 2015 01:13

Nu reses frågan om detta våld också kommer att drabba Sverige. Faktum är att det redan har hänt.

Så sent som i september 2011 greps tre män från Göteborg, beväpnade med knivar, på väg att söka upp Lars Vilks i samband med ett konstevenemang.

I slutet av december 2010 greps fyra personer, bosatta i Sverige, på bar gärning i färd med att utföra ett attentat mot Jyllands-Postens lokaler i Köpenhamn. Tidigare samma månad genomfördes ett självmordsattentat i centrala Stockholm – enligt gärningsmannen en reaktion på ”Lars Vilks och hans målningar av profeten Muhammed”. I maj samma år utsattes Lars Vilks för försök till mordbrand av två bröder från Landskrona.

I oktober 2009 greps en amerikansk kvinna – sedermera även hennes kumpaner på Irland – för planer på att mörda Lars Vilks.

Och 2007 utfärdade ledaren för Islamiska staten en belöning på 50 000 dollar för den som kunde döda Lars Vilks eller Ulf Johansson, då redaktör för Nerikes Allehanda, som hade publicerat Vilks.

Under dessa år har uppslutningen bakom yttrandefriheten varit minst sagt skral. Tyvärr talar inte mycket heller för att onsdagens massaker kommer att ge något varaktigt stöd för dem som riskerar sina liv.

Yttrandefriheten är nämligen obekväm. Och det måste den kunna vara. Annars vore det inte yttrandefrihet.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/terrordad-mot-yttrandefriheten_4235077.svd

 
Ingen bild

Märklig pudel

8 januari 2015 02:16

I Studio Etts extrasändning klockan 20.00 på onsdagskvällen uttryckte sig vår utsända reporter i Paris Alice Petrén väldigt olyckligt. Istället för att säga det hon menade, att det inte var ”slumpvis” utvalda människor som föll offer för terroristerna, råkade hon säga att det inte var ”oskyldiga” som drabbades.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4097&grupp=14434&artikel=6062119

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 januari 2015 06:27

Attentatet är i ett större perspektiv ett bevis för att det är förenat med stora risker att blanda olika folkgrupper okontrollerat.
Det finns hur många exempel som helst historiskt sett.
Sverige är redan i censurfasen från media.
Undrar om foton på de misstänkta hade publiserats här ? Tveksam !

 
Ingen bild

Tompa

8 januari 2015 06:47

Jag är faktiskt inte speciellt förvånad över att en svensk PK "journalist" tycker som hon gör.

Jag skulle dock vilja höra Alice Petrén förklara varför hon anser att de två poliser som dödades inte var oskyldiga. Flera andra personer blev ju också påkörda med flyktbilen när galningarna flydde. Var det rätt åt dem också??

Jag tycker Alice Petrén har en oerhört dålig människosyn liksom hela Sveriges Radio om de låter henne arbeta kvar efter detta respektlösa uttalande till de drabbade offren.

 
Stefan K

Stefan K

8 januari 2015 07:10

Petréns uttalande kan inte tolkas på annat vis än att alla som utsätts för hot, hat och attentat får skylla sig själva. Inkluderar det alla grupper?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pierre

8 januari 2015 07:18

Nästa vansinniga uttalande denna gång av FP:s hemske Birgitta ohlsson

http://www.expressen.se/debatt/ohlsson-charlie-hebdos-sak-ar-var/

 
Ingen bild

Lena

8 januari 2015 08:27

Håller med Thoralf om att Alice Petrén borde få sparken, ett sådant omdömeslöst uttalande! Men vi förstår att det är vad hon innerst inne tänker, hon ställer sig på mördarnas sida.

Det som fortfarande sitter kvar på näthinnan är polismannen som ligger ner skadad på trottoaren men vänder sig om mot attentatsmännen o ber för sitt liv, men den obarmhärtige mördaren springer fram o skjuter honom i huvudet! Det finns inte ord för det!
De anhöriga är nog inte så lite chockade och i outsäglig sorg!

Nu hoppas vi innerligt att vi slipper se liknande avrättningar i Sverige. Men som sagt vi känner oss osäkra inför framtiden. Sverige måste börja tvätta byken som media försöker sopa under mattan, vi har våra egna exempel, som lyckligtvis inte slutade så här illa.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

8 januari 2015 09:29

Hon må ha pudlat kring ordvalet - men tanken på freduiansk felsägning kvarstår.....

 
Ingen bild

Tony

8 januari 2015 09:33

Ja i detta ärende ska man inte dra några förhastade
slutsatser om vilka gärningsmännen är, märkligt, för
så lät det inte efter Moske branden i Eskilstuna,
då visste journalister och andra medlemmar ur P K eliten
var gärningsmännen skulle sökas! Hur kan det finnas någon
enda människa som tror på vad som sägs i SR/SVT eller vad
som skrivs i en Svensk tidning?? Dom jobbar hela tiden för
makten och mot folket!

 
Ingen bild

Gute

8 januari 2015 09:36

Stängningen av Sverigedemokraternas webbplatser 2006:

Stängningen av Sverigedemokraternas webbplatser 2006 var ett led i händelseutvecklingen i samband med kontroversen kring de omtalade Muhammedteckningarna i Jyllands-Posten 2005/2006. Sverigedemokraterna hade i sin partitidning SD-Kuriren utlyst en teckningstävling där man uppmanade läsarna att skicka in "den bästa karikatyren" av den islamiske profeten Muhammed. En inskickad karikatyr publicerades därefter på SD-Kurirens webbplats den 3 februari 2006.[1] Publiceringen kritiserades hårt av utrikesminister Laila Freivalds, och det politiska läget mellan Sverige och de muslimska länderna upplevdes av Sveriges regering som mycket spänt, bl.a sedan en shiitisk tv-kanal i Beirut rapporterat om publiceringen. En tjänsteman vid Utrikesdepartementet och personal från Säkerhetspolisen tog därefter kontakt med Sverigedemokraternas webbhotell, Levonline AB, som den 9 februari 2006 stängde ned webbplatserna.
http://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4ngningen_av_Sverigedemokraternas_webbplatser_2006

 
Ingen bild

Tony

8 januari 2015 09:38

Jag tror att Sveriges gullande med Muslimer är en direkt
orsak till Ryssarnas intressen för våra kuster idag,
dom vet att Sverige kommer att vara det land som allra
först kommer att förvandlas till en Muslimstat, och
Ryssarna avskyr allt vad Islam står för! Man litar helt
enkelt inte på Svenska myndigheter!

 
Svensson

Svensson

8 januari 2015 09:56

Nu måste Stefan Löfven gå ut och fördöma det här hårt,annars kommer folk börja undra vart han egentligen står i den här frågan.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

8 januari 2015 10:07

Det är en vidrig attack på yttrandefriheten skriver
storhycklaren Jan Helin i Aftonbladet idag??? Men samma
Jan Helin har inget emot att just yttrandefriheten kränks
varenda dag året runt av honom och hans gelikar på AB och
liknande blaskor?

 
Ingen bild

Gute

8 januari 2015 10:56

Pratade nyss med bekanta som bor i Nice.

Fransmännen är nu på helspänn att något stort attentat är på gång i någon annan storstad, när nu all uppståndelse finns i Paris.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 januari 2015 11:21

Nu har ju SVT-s journalister med SVT-s goda minne börjat smuggla " flyktingbarn "!

 
Ingen bild

Angående hat och terrorism

8 januari 2015 11:54

Regeringens expert Henrik Arnstad författade 2008 en text om mordplanerna mot Jyllands-Postens tecknare som låg bakom de så kallade Muhammedkarikatyrerna, där han menade att ifall dessa mördas får de skylla sig själva. Efter att texten uppmärksammats på Twitter tog Arnstad idag bort den.

Henrik Arnstad @ webbsidor.com
Personlig blogg för journalisten och författaren Henrik Arnstad


Danskt rasistgnäll och andra bruna löss

Nazisttidningen Der Stürmers tecknare Philipp “Fips” Rupprecht gjorde antisemitiska teckningar som föregick Förintelsen. Han dömdes till sex års hårt straffarbete 1945.

Nu gnäller danskarna igen. Tydligen har mordplaner på deras rasistiska tecknare avslöjats — och det är naturligtvis åt skogen. Å andra sidan är det exakt vad rasisterna på Jyllandsposten hoppades på, då de publicerade de rasistiska teckningarna föreställande profeten Muhammed.

Den danska reaktionen? Rasistbilderna publiceras överallt i en “manifestation för yttrandefriheten”.

Danmark är inte utsatt för någon oförätt från inhemska eller utländska muslimer. Danmark är en förbrytarstat, vars soldater mördat oskyldiga muslimer i Irak. Den danske statsministern Anders Fogh Rasmussen är en krigsförbrytare, som borde åtalas inför Internationella brottmålsdomstolen. Om någon dansk rasisttecknare mördas ligger ansvaret främst hos den danska statsledningen, Jyllandsposten och rasisttecknarna själva.

Yttrandefriheten ska alltid försvaras. Men be mig inte vara solidarisk med tecknarna på nazityska Der Stürmer på 1930-talet, med tecknarna på Jyllandsposten eller rasistiska svenska “konstnärer” och deras rondellhundar. Der Stürmer gjorde hemska teckningar föreställande judar. Teckningar som föregick — och möjliggjorde — Förintelsen. Jyllandsposten gör samma sak idag.

Der Stürmers antisemitiske tecknare Philipp Rupprecht kom inte undan straff efter 1945. Han dömdes till sex års hårt straffarbete. Inget gnäll om det med hänvisning till yttrandefrihet och dylikt. Och det är helt rätt.

Bruna löss är bruna löss oavsett århundrade. Fy fan!
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:G_RWmDqJ-MIJ:www.webbsidor.com/%3Fp%3D356+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

http://avpixlat.info/2015/01/08/henrik-arnstad-morklagger-egen-text-om-danskt-rasistgnall/



 
Ingen bild

Hulda mk1

8 januari 2015 13:04

Tungan slant
på Radions tant.
Man önskar att det nu hade varit valrörelse inför Extraval den 22 mars. Då hade SD säkert fått 25%...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards