thoralf

Direktlänk till inlägg 1 januari 2015

SKILDA VÄRLDAR

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2015 12:54

Lars Bern som bland annat driver bloggen Anthropocene postade igår ett kraftfullt blogginlägg angående den så kallade Decemberöverenskommelsen. Den bild som han låter exemplifiera hans blogginlägg är minst sagt vågad. Många med mig förstår säkert vad han vill symbolisera med detta fotomontage. Man skulle kunna kalla detta blogginlägg för ett ”nyårsfyrverkeri”.


 


Lars Bern är ju inte precis vem som helst. Men efter att han under 2008 skrivit en kritisk debattartikel angående klimatalarmismen kom han i ”onåd” inom det svenska etablissemanget. Vissa sanningar får inte sägas!


I sitt blogginlägg sågar han den politiska makteliten och dess svans efter fotknölarna.


”SD är inte ett parti i vanlig bemärkelse, utan en väljarrevolt mot att man blivit fråntagen sin demokratiska rätt att i allmänna val ange inriktningen för hela politiken. I sin profilfråga, om invandringens omfattning, har SD en majoritet av samtliga väljare bakom sig. Revolten mot den förda politiken är på väg att växa till en storm som hotar att blåsa omkull hela den etablerade maktapparaten och deras program – den demokratiska värdegrunden.”

 

Läs hela blogginlägget


    

Landshövding Stefan Carlsson


Lars Bern har dock fått sin raka motsats till granne på Öland. Regeringens utsedda ”nickedocka” i Kalmar län och den politiskt korrekte landshövdingen Stefan Carlsson som fick lämna sitt uppdrag som VD för Apoteksbolaget efter spritfester. Frågan är om landshövdingen tittat lite för djupt i flaskan innan han skrev sin nyårshälsning till medborgarna i Kalmar län.


Viktigaste framtidsfrågan för landshövdingen Stefan Carlsson är invandringen till Kalmar län.


”I det längre perspektivet är vi beroende av invandring! Utan någon inflyttning från utlandet kommer vi att tvingas öka barnafödandet från dagens 1,7 barn per kvinna till över 2,5. Det bedöms som omöjligt.”

 

Uttalandet är minst sagt svenskfientligt och kränkande mot vår egen befolkning. Varför skulle vi i Kalmar län inte kunna öka barnafödandet? Men det förutsätter ju givetvis att vi satsar på kärnfamiljen och barnfamiljerna. Att skapa de ekonomiska förutsättningarna är givetvis väldigt viktigt.


”Med för liten invandring får vi stora problem i framtiden. Om länet ska kunna utvecklas måste vi få hit fler människor. För mig är det tydligt att det är invandringen som måste stå för föryngringen.”

 

Det verkar snarare som landshövdingen endast räknar huvuden, inte vad dessa huvuden besitter för kunskaper. Det är en fullständig myt att en majoritet av invandrarna skulle vara högutbildade. Enligt statistik från Invandrarservice i Kalmar uppgav endast ca 11 procent av de som kom till Kalmar att de hade högskoleutbildning. Hur många av dessa som kunnat verifiera denna utbildning är obekant då det stora flertalet inte ens kan uppvisa några id-handlingar!


Möjligheten att få andra svenskar boende i landet att flytta till Kalmar län tycks vara en omöjlig utveckling enligt landshövdingen. Enligt min uppfattning är det den mest kostnadseffektiva utvecklingen för Kalmar län. Att få färdigutbildade människor med svenska som modersmål att flytta till Kalmar län och därmed också företag borde vara landshövdingens viktigaste uppgift. Nu tycks han istället planera för värvningskampanjer i Syrien, Irak, Afghanistan, Somalia eller det som i dagligt tal kallas för MENA-länder (MiddleEastNorthAfrica). Hur det skall föra utvecklingen framåt i Kalmar län vergår mitt förstånd.


Landshövdingen nedvärderar alla svenska medborgare bosatta i Kalmar län i sitt ”nyårstal” men han har uppenbarligen inte förstånd att begripa det själv.


”Jag hoppas på ett bra samarbete kring de här frågorna under 2015 och avslutar med att önska alla länsbor ett riktigt gott nytt år.”

 

Jag ser fram emot att landshövding Stefan Carlsson också kontaktar det tredje största partiet till riksdagsvalet i Kalmar län för ett samarbete kring utvecklingen av vårt län. Sverigedemokraterna skulle välkomna en sådan utveckling och se det som ett steg i demokratisk riktning. Vi väntar på en inbjudan från landshövdingen!


Lagom till julhelgen släpptes Kalmarlexikon. Den blev en uppskattad julklapp i många hem om man skall tro bokhandlare i stan, som hade svårt att få fram ett tillräckligt antal till julhelgen.


När jag såg boken för första gången hajade jag till och undrade om det tagit min bloggheader till omslaget av boken. Likheten är minst sagt slående, inte minst färgerna och ljuset.


Jag har ju slagits för att bevara Kalmars kulturminnesarv i den politiska debatten och det kan inte ha undgått de som skrivit boken och givit ut Kalmarlexikon.


Jag undrar faktiskt om det ändå inte finns något symboliskt över deras val av bild på bokens framsida   


    



 
 
Ingen bild

Efter natten ombord – nu ska de hungerstrejka

1 januari 2015 13:19



Enligt SVT:s team på plats har 37 personer övernattat i bussen och protesten fortsätter. Flera flyktingar uppger för SVT att de tänker stanna kvar i bussen även kommande natt.

De säger också att de planerar en hungerstrejk eftersom de är missnöjda med placeringen.
Polisen kan inte avhysa

Polis kallades till platsen på nyårsafton när de vägrade gå av och ombads hjälpa till med att få personerna av bussen, vilket enligt polisen var ”en åtgärd som inte beviljades från polisens sida”.

– De blev besvikna när de kom hit. Det var kallt och ingen storstad. Det är svårt för polisen att göra något. Vi kan inte avhysa dem från bussen. Det måste gå via Kronofogden för att få ett avhysningsförfarande och först då kan polisen bistå, säger Bengt Stadin, länsvakthavande vid Jämtlandspolisen.
Missnöjda med var de ska bo

– De är missnöjda med var de ska bo och protesterar mot detta genom att inte flytta in, säger Migrationsverkets presskommunikatör Sophia Öhvall Lindberg till SVT Nyheter.

Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson säger att man som asylsökande inte har rätt att välja var man blir placerad. Men det står de asylsökande fritt att bo någon annanstans än där de erbjuds plats.

– Om man nu vägrar gå av så åligger det den asylsökande själv att lösa sin boendesituation genom flyktingar och vänner. Men det Migrationsverket erbjudet är det här, säger han.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtlandsnytt/fortsatt-protest-i-grytan

 
Ingen bild

Skånepåg

1 januari 2015 13:46


http://www.ystadsallehanda.se/ledare/bevara-sverige-svenskt/

En av de mest imbecilla ledare jag läst på år och dag. Hur f-n kan människan kalla detta för hemligt när det är fritt för vem som helst att ansluta sig. Orkar hon inte ens läsa facebookrubriken? Dessutom hittar hon en kommentar som kan vara skriven i rent provokativt syfte och sätter denna som "stämpel" på hela Sd.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 januari 2015 13:53

@Thoralf: Se valet av bilden av Kalmar slott som ett bevis på stor uppskattning av din blogg ;-) Att värna sin hembygd och fosterland ligger tydligen i tiden!

Det vore enkelt att öka på barnafödandet av svenska kvinnor till önskad nivå. Ett ordentligt vårnadsbidrag och ett samlat Sverige som stödjer mammor, mammarollen och kärnfamiljen, så är ev. problem lösta.
Men tyvärr är detta totalt politiskt omöjligt...

Protesterna i Östersund är en skänk från ovan till de Sverigevänliga!

 
Ingen bild

KS

1 januari 2015 14:00

Angående storstäder; Bagdad, Damaskus och Mogadishu är sådana. Det finns väl inga som vill stoppa dem att resa dit?

 
Ingen bild

KS

1 januari 2015 14:12

Jag glömde. Även Beirut är en storstad. Därifrån kommer tydligen en av "flyktingarna" i bussen. Han menar på att det är bättre där!! Ja då så...

 
Ingen bild

Pensionisten

1 januari 2015 14:15

God fortsättning på nya året Sverigevänner!
Bra reklam för SD när asylsökande ställer sina krav och att det kommit ut i fulmedia också.
Moskébränderna är som bensin på eldandet från "antirasisterna" och som måste lösas för att inte vi Sverigevänner ska bli beskyllda för dessa. Troligtvis är det folk från deras egna hemländer som inte är överens om religionen, när dom är här likaväl, som dom gjort i sina hemländer.
Stefan Carlsson är ett stort skämt och det bör väl dom flesta insett vid det här laget.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 januari 2015 14:58

Jag är så trött och utled på detta att "alla syrier som flyr för livet från krig och död till Sverige" o.s.v
Kan vara att många "flyr för livet" från Syrien men därefter RESER dom till Sverige. Ingen vet med säkerhet var alla kommer ifrån men alla vet att var och en, som kan göra trovärdigt att komma från Syrien innebär säkrad livstids försörjning på svenska skattebetalares bekostnad. Att detta beslut togs av Migrationsverkets EJ FOLKVALDE generaldirektör, gör inte saken bättre! Att skatten på min ynka pension går till detta gör mig både mer förbannad och mer kränkt än lycksökarna i (lyx-)bussen känner sig!
Att varje svensk medborgare/skattebetalare INTE känner till vad massinvandringen av 100.000-tals asyl- och anhöriginvandrare, varje år kostar, kan direkt skyllas på att media inte fullgör sitt uppdrag i vår fejk-demokrati.
Svenska skattebetalare upphöjer varje år dessa 100.000-tals människors levnadsstandard från 0 till svensk, inte konstigt att Välfärdssverige krackelerar. Detta gör sju partier av åtta ALLT för att dölja. ETT ENDA PARTI(13%, tendens:stigande!) tvingas utstå allehanda kränkningar(ren mobbing!) i sin kamp för sanning och rättvisa i "vår" f.d demokrati, som iaf än så länge tillåts kallas SVERIGE!!!
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Trollfar

1 januari 2015 15:21

@Pensionisten, Du är inne på rätt spår. Konstigt va' att ingen gärningsman finns tillgänglig i något av fallen. Osynliga krafter som gör attentat och målar ner moskéer, hmm?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 januari 2015 15:53

Då blir väl hövdingen glad när han läser att det ska placeras 400 asylsökande på Solhöjden i lilla Berga Högsby kommun , lika många som det bor i lilla Fågelfors också Högsby kommun ,det lilla samhället har 424 innevånare , det anser jag är ett folkutbyte !

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 januari 2015 16:08

@KS. Den bild av Sverige som dessvärre sprids utomlands, gjorde säkert dessa "bussresenärer" rejält besvikna...

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 januari 2015 16:09

Rubriken på Lars Berns artikel passar ju helt perfekt på er landshövding Stefan Carlsson! Fast när man kan komma med så totalt verklighetsfrånvända floskler som Stefan Carlsson så tror jag faktiskt att väldigt många reagerar över det orimliga,

Det är ungefär som med "flyktingarna" som enligt sjuklövarna "flytt för sina liv" till Sverige. Trots krigets fasor så har de drabbats av ett ännu värre trauma i Sverige. De blir skickade till en asylförläggning i Östersund, men där konstaterat att det är “för långt från stan”, “för isolerat” och att det är “kallt” i Sverige på vintern. Ja, Löfvén får väl lyfta luren och ringa SMHI och klaga.

Men det börjar faktiskt svänga lite i gammelmedierna också nu! Jag har läst en del artiklar om Decemberkartellen som helt klart inte är "politiskt korrekta" med tidigare mått mätt.


http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lärare

1 januari 2015 17:01

Bra skrivet Lassekolja!

Vi är många pensionärer runt om i landet som får betala dyrt för denna lyxiga tillvaro som erbjuds de som säger sig ha flytt hit.

Det är ingen flykt, det är en resa dom gjort genom hala Europa för att till slut komma till landet, som erbjuder dom allt de pekar på och lite till. Sen kan dom begära att få hit sina anhöriga också, de ska ju ha samma lyxiga tillvaro som de anser sig ha rätt till.

Nej, man blir rent ut sagt så förb... Vi måste nu börja ta tillbaka Sverige, ut med flygblad på kostnader och volymerna.

De som sitter i bussen i Jämtland kan gärna sitta där, de ska dessutom betala för resa mat osv... Låt dom hungerstrejka bäst dom vill, duger inte boendet kan dom åka tillbaka till varifrån dom kom, de har ju tydligen bättre där eftersom det inte duger det som erbjuds här.

Sluta dalta med dessa individer, nu är det dags att sätta stopp!

De behöver dessutom inte uppge hur många miljoner de har på sina konton i hemlandet. Eftersom de har råd att kosta på resa, osv... tyder på att de inte är barskrapade direkt. Sen ska vi svenska skattebetalare betala deras uppehälle här, mat, hyra, kläder m m ja tom bidrag till bil om de behöver för att skjutsa barnen. Det är så vansinnigt så man kan knappt tro, att de som bestämt denna invasion inte har alla "hästar hemma"!
Vi får ju bevis på det dagligen nu!

Nu måste vi protestera mer högljutt, speciellt alla landets pensionärer.

Sverige till Svenskarna i första hand !!!
Titta t ex på Finland, de tar hand om sina egna, och ser sig inte ha någon anledning att agera socialkontor till halva världen.



 
Ingen bild

Hulda mk1

1 januari 2015 17:26

Besök gärna Avpixlat och inslaget om "bussresenärerna" som nu besöker Östersund. En sådan jacka vill jag också ha.
Vem har betalat den? Har alla andra en sådan? Har andra "bussresenärer" på andra orter liknande jackor?

 
Ingen bild

Pepparholm

1 januari 2015 17:36

Landshövding Stefan Carlsson är väl utnämd av regeringen Reinfeldt? Så då kan man inte begära mera logik i verksamheten.

Jag blir inte alls förvånad om fega myndigheter viker sig för utpressarna i bussen i Jämtland. Enda möjligheten till att återfå ett realistiskt Sverige är att rösta på SD och att återinföra det lagfästa tjänstemannaansvaret

 
Ingen bild

Systemfel

1 januari 2015 18:33

"Vad skulle vara ett bättre ställe?
– Malmö, Stockholm eller någon annan stad där det inte är så kallt
som här. Här finns det björn, varg och andra djur. Vi kan inte stanna här, säger en annan.
Men jag bor ju här?
– Ja, men vi är araber. Vi kan inte bo där det är sånt här väder, svara han."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6058506

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 januari 2015 19:23

@Systemfel. Men vi som inte är Araber, vi ska leva med björnar och vargar. Vargar som är tom. mer heliga än dessa "bussresenärer". Om jag skulle tvingas fly från IS, krig och elände, vore Östersund ett paradis.
Vilken bild av Sverige sprids av media och flyktingsmugglare utanför Sverige? Landet som flödar av mjölk och honung....?

 
Ingen bild

KS

1 januari 2015 20:15

Med risk för att vara tjatig; Nu har SVT tagit bort nyheten om bussockupanterna i Östersund. På Rapport hade man nu vid 19:30 ett inslag med en intervjuad "flykting". Det var samme man som i en tidningsartikel i lokalpressen meddelade att det var bättre i Beiruth. En liten tanke flög i mig. Skulle man inte kunna få intresserade här på Thoralfs blogg m.fl att varje gång man hör eller ser falsk information, skriva ner detta och på ett eller annat sätt försöka skapa en "uppgiftsbas" för att bla sprida riktig info på något sätt? Många frågetecken men.... Lite insamling av medel som skulle användas till exempelvis annonser om Thoralfs blogg i rikspressen?

 
Ingen bild

Tony

1 januari 2015 20:23

Skånepåg:

Tidningen Ystads Allehanda är en av dom mest SD hatiska
tidningar man kan hitta på marknaden, dom håller sig med
inte mindre än tre ledarskribenter som alla verkar ha som
sin uppgift att i varje ledare racka ner på SD och en av
dom värsta är just denna Carolina Dahlman.

Men man ska inte förvåna sig , för ledaren för tidningen
är en riktig viktigpetter och skitstropp, som varje vecka
skriver en liten krönika, men nästan oavsett vad han än
har för ämne, så lyckas han komma in på SD, och hur skadliga
dom är för landet. Man kan nästan tro att det är SD som styrt
landet mot den katastrofkurs som landet har, detta trots att
dom hela tiden hålls utanför alla politiska beslut.

Nu går det inte så bra för tidningen som dom själva skryter om,
upplagan har dom senaste åren hållits uppe med en massa
gratisprenumerationer, vilket visar på att många tröttnat på
deras enögdhet och skippat lögnblaskan, men det är synd för
denna tidning var en gång en respekterad tidning, men som
sagt, det var innan man sällade sig till den enkelspåriga
PK svären som många tidningar valt att intaga!

För information, så heter chefs redaktören Lars Mohlin!

 
Ingen bild

Göta

1 januari 2015 20:46

Thoralf skriver: "Varför skulle vi i Kalmar län inte kunna öka barnafödandet? Men det förutsätter ju givetvis att vi satsar på kärnfamiljen och barnfamiljerna. Att skapa de ekonomiska förutsättningarna är givetvis väldigt viktigt."

Självklart är det så! Om svenska barnfamiljer skulle få hälften av de ekonomiska förutsättningar som vi öser över våra barnrika invandrarfamiljer, skulle barnafödandet öka mer än tillräckligt utan invandring. Läs t ex nedan om den somaliska 10-barnsfamiljen som Strängnäs kommun köpte en villa för 4 miljoner åt. Endast några dagar innan hade kommunen beslutat lägga ned ett äldreboende på grund av dålig ekonomi. Den somaliska "familjen kommer inte behöva betala hyra och de kommer inte behöva arbeta heller. Fadern är redan 61 år och kommer gå i pension snart..."
Se länk nedan!

Hur många fruar den 61-årige familjefadern har framgår inte. För de muslimska män som har strömmat in till Sverige från Mellanöstern och Afrika under många, många år nu (och fortsätter strömma in här i allt större mängder) är det tillåtet att ha inte mindre än fyra fruar, vilket givetvis gör att förutsättningarna för massfödande av barn blir betydligt större.

Ett inlägg i Exponerat.net från mars 2014 beskrivs en annan 10-barnsfamilj i Göteborg som kräver en större bostad - gratis.
Se länk nedan!

I GT den 28 februari 2008 kunde man läsa en artikel om en somalisk familj, bestående av 4 vuxna och 10 barn, som bodde i en alldeles för liten lägenhet i Vänersborg. I tidningen fanns en bild på familjen, och längst fram på denna bild sitter två ca 8-10-åriga småflickor, väl inlindade i rosa tältliknande klädsel, dock med ansiktsovalerna synliga. (Sveriges framtidshopp?) Det meddelas i texten att mannen har ytterligare en fru kvar i Somalia med tre av deras barn. Med största säkerhet befinner sig även denna fru och de tre barnen i Sverige vid det här laget. Och jag är ganska övertygad om att familjens 13 barn har blivit ännu fler samt att några av dem nu har hunnit gifta sig och skaffat egna barn med någon släkting som hämtats hit från hemlandet.

Hur många av dessa flitigt barnalstrande män jobbar och tjänar tillräckligt med pengar för att försörja fru/fruar och alla barn?
Hur många av fruarna jobbar och bidrar till försörjningen i dessa familjer? (Svar 0)
Hur många svenska halvt ihjälstressade fäder och mödrar skulle inte vilja ha en partner som kunde vara hemma och i lugn och ro sköta hemmet och barnen - helt och hållet försörjda av svenska skattebetalare?

Här är länkar till ett par exempel på försörjningen av invandrade storfamiljer i Sverige:

http://korta.nu/fick-4-milj-villa-av-kommunen

http://korta.nu/krav-pa-storre-lagenhet

 
Ingen bild

Systemfel

1 januari 2015 20:58

@Hulda mk1 som den här 75-årige pensionsräddaren uttalar sig:

"Till dominerande del var det män från Syrien som anlänt och de var uppriktigt chockade.
– Jag är 75 år och kommer från Mellanöstern. Så skickas jag till ett ställe där det ser ut så här, säger Isan Hydr och pekar på det isiga underlaget.
– Det är ju livsfarligt för mig att vistas här."

http://www.dalademokraten.se/jamtland/ostersund/flyktingar-kanner-sig-lurade-till-grytan-3

 
Ingen bild

Lotta

1 januari 2015 21:30

Men oj då. Nu har de stackars flyktingarna sent omsider kommit på varför de inte vill bo i Östersund. De vill träffa svenskar för att lära sig svenska. Tänk att de "glömde" ta upp det i artikeln:

http://www.op.se/jamtland/ostersund/flyktingar-kanner-sig-lurade-till-grytan-1

 
Ingen bild

AntiKomunist

1 januari 2015 22:14

Löven kommer skicka regering flygplanet och flyga dem till Malmö.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 januari 2015 23:10

@Systemfel. Men var det inte farligare därifrån han flydde..?
Denna historia blir märkligare och märkligare. Men de öppnar utan tvekan "Svenne Banan",s ögon...

 
Ingen bild

Lena Mellins bekännelse under galgen

1 januari 2015 23:42

De bör besinna sig – för sin egen del



De flyktingar som vägrar lämna bussen utan för flyktingförläggningen i Jämtland bör besinna sig.

För egen del.

Men också för nya asylsökande som söker sig hit.

Ett 30-tal asylsökande vägrar, när den här artikeln skrivs, fortfarande att lämna den buss som på nyårsafton körde dem från Malmö till Grytans flyktingförläggning utanför Östersund. De ville först tillbaka till Malmö, sedan närmare Östersund.

Enligt Migrationsverket presskommunikatör beror missnöjet bland annat på att det är kallt i Jämtland och långt till stora städer.

Man kan ha förståelse för den ilska agerandet väckt. Men man kan också förstå att människor som flytt undan blodiga krig och förödande förtryck kanske inte alltid agerar rationellt. Eller kanske inte ens kan förväntas göra det.

Men de som vägrar lämna bussen bör besinna sig. De spelar ett högt spel. Inte bara för egen del. Utan även för konsekvenserna av sitt missnöje.



Sverige har ett generöst flyktingmottagande. Förra året tog vi emot ungefär 80 000 asylsökande, 2013 var siffran drygt 50 000 och året dessförinnan drygt 40 000.

I år väntas det landa, på grund av en ännu osäkrare värld, kring 95 000 personer. Det är visserligen bara drygt en halv promille av världens flyktingar men ändå ganska många människor för ett land med Sveriges befolkning.

Av riksdagens åtta partier står sju bakom den generösa flykting- och invandringspolitiken. De representerar 87,1 procent av väljarna. En mycket stabil majoritet av både partierna och väljarna stödjer alltså ett välvilligt och godhjärtat mottagande av människor som flyr för sina liv.

Den inställningen riskerar att minska om fler flyktingar beter sig som de i bussen utanför Grytan. Som asylsökande i Sverige har man inte rätt att bo var man vill. Antingen ordnar man sitt boende själv, som en handfull av bussresenärerna i Malmö gjort. Eller också tvingas man att acceptera det boende som Migrationsverket anvisar.

Det är inget konstigt med det. Enligt regeringens nedröstade budgetförslag kostar asyl- och migrationspolitiken i år drygt 33 miljarder kronor. Det är en budgetansträngning som ett rikt land som Sverige självfallet har råd med.

Men uppslutningen bakom den riskerar att holkas ur om flyktingarna tror att de kommit till en boendeförmedling där man får välja fritt. Så är nämligen inte fallet och vore dessutom orimligt.



Möjligen är det så att flyktingsmugglarna ger de asylsökande fel information. Det är till och med troligt att så är fallet. Men i så fall spelar även flyktingsmugglarna ett högt spel. Deras illegala och lukrativa verksamhet löper risk att bli mindre attraktiv när sanningen går upp för dem som anlitar deras tjänster för dyra pengar.

Man måste hålla i minnet att alla som söker asyl i Sverige inte får det. Av de fall som Migrationsverket behandlat mellan januari och november förra året fick 59 procent asylstatus. Av knappt 49 000 asylsökande fick knappt 29 000 stanna.

Det kan jämföras med drygt 11 000 uppehållstillstånd för arbetstagare som kommer från andra länder än EU:s. Det var för övrigt en nedgång med 24 procent jämfört med samma period 2013.

Men det människorna i bussen utanför Grytans flyktingförläggning sannolikt inte tänker på just nu är att vi lever i en hård värld, även i det välmående Sverige. Generositeten riskerar att sättas på undantag, också bland de beslutsfattare som tills nu stått för en human och generös flyktingpolitik om kraven blir för höga.

Någon borde upplysa dem om det.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20100017.ab

 
Lassekolja

Lassekolja

2 januari 2015 00:18

"Av riksdagens åtta partier står sju bakom den generösa flykting- och invandringspolitiken. De representerar 87,1 procent av väljarna.", skriver Lena Mellin.
Hör Du Lena, hur tror Du %-fördelningen hade sett ut om Du och Dina PK-murvlarkolleger hade fullgjort Ert uppdrag, d.v.s granska makten, förmedla sanningsenliga och korrekta nyheter samt sprida dito information om hur "Det nya Sverige" verkligen ser ut? Som säkert även Du Lena förstår nånstans i Din PK-hjärna, så hade procentsatserna varit de omvända! SD 87,1% och den "sovande andelen av Reinfeldt´s folk" 12,9%!!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

2 januari 2015 00:39

Enl. uppgift från bussföraren på "asylbussen" har "någon" stulit hans dator!
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1585/9827/original.jpg
SD bör sända TACK-telegram(om sådana fortfarande existerar?) för "bussasylanternas" valarbetarinsats för Sverigedemokraterna!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tack för att ni kom till Sverige

2 januari 2015 00:55

Busschaufförens laptop stulen av dom strejkande syrierna.

https://twitter.com/tony_haglund/status/550781962622095362/photo/1

 
Ingen bild

Observer

2 januari 2015 02:51

I Grytan i Jämtland har 10.000-tals Svenska ungdomar gjort lumpen och sovit i tält -25c.
...Och dessa Syrier skall komma från krig ..Jo,men, TJENA!!!
De skall få bo i uppvärmda lokaler!

NU ÄR VI TRÖTT PÅ FÅ HIT SKOJARE!!!

Det där är väl DET ALLRA BÄSTA BEVISET för att det är bättre att hjälpa i närområden istället?! (Använd i er valreklam!)

Dessa idioter pissar på 10.000-tals Svenska ungdomar som nu d e s s u t o m får betala det här.
De pissar även på de r i k t i g a flyktingar som kommit till vårt land och som gör rätt för sig.

 
Ingen bild

Observer

2 januari 2015 04:35

KS är inne på en bra tanke: Skapa en uppgiftbas med fakta -Gärna uttalanden länkat till kända fakta! (Thoralf: sätt någon på den uppgiften!)

En annan grej: En av Syrierna har på sig en jacka för 2.000:-
(Det kan ni ju ha i reklamen, när man visar på att man hjälper förmögna) Själv har jag en jacka som är 400% billigare!

En annan sak som SD kan ha i reklamen för att visa att det är bättre att hjälpa på plats är följande uttalande:

"Men jag bor ju här?
– Ja, men vi är araber. Vi kan inte bo där det är sånt här väder, svara han.""

Vi tvingas föda skojare på flera nivåer. Både dessa pajaser och de som är i flyktingindustrin.

 
Ingen bild

Göran

2 januari 2015 06:32

....den demokratiska värdegrunden.

Den såg vi inte mycket av under "Svarta December". Det måste ha varit det som Stefan Honecker Löfven åt upp till frukost.

 
Ingen bild

JanErik

2 januari 2015 07:34

Fredag morgon läser jag morgontidningen en artikel undertecknat TT. Angående attackerna mot moskeer runt om i landet. Det jag tycker är märkligt är att Eskilstuna och Eslöv räknas in som en attack trots att jag inte kan hitta info om detta. Dvs det har ännu ej, vad jag vet, fastställts brandorsak ännu? Likadant är det i SVT samt TV4. Hmmm

 
Ingen bild

Tony

2 januari 2015 07:58

Jaså Lena Melin,så det finns flyktingsmugglare, det har
jag aldrig hört en massinvandrings förespråkare uttala
förr, när man hör er så flyr ju alla från krig och elände,
men om jag själv skulle fly från liknande, så hade jag
flytt till närmsta land, inte över världsdelar, och
framförallt inte ställt orimliga krav på mottagarlandet!

 
Ingen bild

Tony

2 januari 2015 08:05

Sen kan man ju fråga sig, var finns damerna, för vilka
ynkryggar till män låter sina tjejer/fruar och framförallt
sina barn bli kvar när man själv flyr?? Hela detta
fantastiska skådespel är så genomskinligt och falskt, så
bara Svenska Pk politiker kan hävda att dom är flyktingar!

 
Ingen bild

Niklas R

2 januari 2015 09:03

Nu ljuger iofs Mellin, men hen jobbar ju för Aftonlögnen så det är ju inte så konstigt.

Att komma dragandes med att 87% av Sveriges röstberättigade skulle stå bakom massimmigrationspolitiken är fel då närmare 56% av Sveriges befolkning anser att SD har den bästa migrationspolitiken enligt undersökningar.

Men det är bra att sjuklövern insisterar på att upprepa detta mantra för då blir det mer och mer uppenbart att den viktigaste frågan är just massinvandringen och de politiska partierna definierar sig endast genom sitt för eller emot i denna fråga.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 11:34

@Tony. Ja, man kan verkligen fundera över var fruar, barn, föräldrar, kusiner mm befinner sig.
SD har troligen inte någon gång haft så bra valarbetare...

 
Ingen bild

Lärare

2 januari 2015 11:45

Hur blir det med Jimmie Åkessons sjukskrivning? Kommer han tillbaka eller blir det fortsatt sjukskriving efter 31 dec 2014?

Hoppas han tar det lugnt tills han känner sig frisk nog att återgå till arbetet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 11:58

Är det något som får mitt blod att koka av ilska, är det när man pratar över mitt huvud. Nyheter 24 skriver "I dag demonstrerar hela Sverige mot Moskebränderna."
En absolut lögn!
En liten självutnämnd politiskt korrekt elit, grovt naiva svenskar och Muslimer som bor i Sverige är definitivt INTE hela Sverige!!
Fö. har inte Nyheter 24 eller Metro skrivit en rad om bussresenärerna i
Östersund. Detta känsliga ämne passar inte in i deras naiva syn på Sverige...

 
Ingen bild

Pepparholm

2 januari 2015 12:06

Vilket lagrum säger att det är tillåtet att ockupera en buss så att även vår nya polisorganisation är maktlös?

 
KS

KS

2 januari 2015 13:14

Nu har Migrationsverket vikit ner sig! Parasiterna har fått ursäkter och nya löften om bostäder i Östersund! Stäng gränserna!

http://www.friatider.se

 
Ingen bild

KS

2 januari 2015 13:17

Hulda mk1 -- Här är ett typexempel få falsk information. Skriv ut, om det går,spara så länge så får vi se vad som kommer att ske.

 
Ingen bild

Observer

2 januari 2015 13:26

@Tony Exakt! -Var är damerna?!
Det är ju en sak som gör folk dubbelt förbannade på detta skojeri!

Dessa arabländers sk "Gentlemen" kommer -Ensamma.

Därför skall vi hädanefter sträva efter att deras rika grannläder med samma kultur via FN så att säga TAR ANSVAR.

 
Ingen bild

Tony

2 januari 2015 14:24

Nu blir det väl aktuellt att vi får ändra vårt klimat
så att det passar understödstagarna? Ingår inte det i
flyktingsmugglarnas uppgift att informera om att i Sverige
har vi vinter minst tre fyra månader på året, så att inte
det behöver att komma som en chock för vederbörande?

 
Ingen bild

Skånepåg

2 januari 2015 14:31

Sverigedemokraternas perfekta storm. Lars Berns blogg och måste bara läsas:

http://antropocene.se/2014/december/sverigedemokraternas-perfekta-storm.html

 
Ingen bild

Pepparholm

2 januari 2015 14:37

Tony - det enkelt. Vi äter mera kött och kör mera bil så går klimatförändringarna snabbare enligt Miljöpartiet. Då blir det inte så kallt i Östersund och de stackars männen som flytt från sina kvinnor och barn får det skönare. Eller hur miljöminister Åsa Romson?

 
Ingen bild

Skånepåg

2 januari 2015 14:49


P.S

Om Lars Bern: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Bern

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 15:50

@Hulda mk1:

Förstår att du känner dig kränkt av att behöva inkluderas i ett sammanhang som handlar om att försvara muslimers rättigheter. Det är ju bara etniska svenskar som förtjänar empati i lilla Huldas värld.

Du far också med osanning när du påstår att Metro inte skrivit en rad om flyktingarna i Östersundstrakten:
http://www.metro.se/nyheter/fortsatt-protest-vid-flyktingboende/HdznlE!fFBH38bJbsHdNF82el6bAQ/

Här är även en färsk krönika i Nyheter24, som du givetvis kommer att ogilla:
http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/786236-otacksamhet-allt-de-ber-om-ar-att-bli-behandlade-med-lite-javla-vardighet

 
Ingen bild

Göran

2 januari 2015 16:11

@ Johan,

Du kommer nog f-n att få se på värdig behandling om och när menaterroristerna blivit lite fler till numerären.

Folkets vrede behövs NU, inte när det är för sent !

 
Ingen bild

Christer

2 januari 2015 16:21

Detta med moskebränderna!Det finns nåt väldigt osäkert här. Nu hoppas jag verkligen att en gärningsman, eller att ett tillförlitligt händelseförlopp kunde presenteras. Som det är nu, så faller all skit naturligt åt samma håll.
Tänker på U-båtskränkningarna som följde efter U-137:s grundstötning. All skit föll per automatik på sovjetunionen, och antagligen med viss rätt. Men eftersom skuldfrågan var löst även innan en kränkning, så skulle det inte förvåna mig om inte andra länder (läs NATO)var inne o träna lite u-båtskrig i svenska vatten. Inte för att jag tror ryssar om nåt gott,tvärtom, men jag tror inte dom var skyldiga till allt.
Samma med moskebränderna. Vem som helst kan slänga en flaska med bensin mot en vägg, klottra några hakkors och springa från platsen. Alla vet att det sen är SD eller några neofascister som varit i farten. Minns gärna moskebranden i Malmö för 7-8 år sedan, där var det en församlingsmedlem som var attentatsman. Inte populärt när polisen la fram bevisen, Imanen ville ha en vit etnisk svensk.
Jag sitter ju inte inne med nån insiderinformation, men branden i Eskilstuna kan lika gärna startat i en fritös eller dylikt. Hundarna markerade ingen brandfarlig vätska. Har heller inte sett nån uppgift om det fanns nån försäkring eller ens en brandvarnare. Tyvärr tror jag inte att fallet blir uppklarat. Det självdör och lämnar en outtalad skuld endast åt ett håll. Precis som med u-båtskränkningarna, varför utreda mer, vi vet ju alltid vem den skyldige är.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 16:37

@Johan. Jag tänker inte kommentera dina dumheter, men jag har läst dem.

Noterar att i skrivande stund har Östersund/Bussresenärerna genererat 4357 kommentarer på Avpixlat på två olika platser.
Folk är verkligen upprörda..

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 16:50

Nu har jag hittat en debattartikel på Nyheter 24 om Bussresenärerna i Östersund, som inte fanns där förut idag. En otroligt naiv Karl-Anders Lindal skriver så gott han har förstånd till.
Som läsare kan man rösta för eller emot innehållet Karl-Anders presterat. En stor majoritet är (givetvis) emot.
Även Metro har nu en artikel om Bussresenärerna. Alla bör läsa Facebook-kommentarerna till dessa två texter.
Återigen: Folk är verkligen upprörda...

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 januari 2015 17:01

Dom är frustrerade för dom har inget att göra

http://goo.gl/QFuIK2

http://apps.smp.se/tv/index.php?catid=2544&mid=14D1628C

 
Ingen bild

Lotta

2 januari 2015 17:08

"Flyktingarna" har nu fått som de ville. Jag mår djupt illa över att läsa om dessa förb****** kravmaskiner. Åk hem till ert eget land och ställ krav på era egna politiker. Ni är inte önskvärda i ett demokratiskt land.

"– Allt är bra och vi har fått det vi vill ha. De har bett oss om ursäkt och sagt att de begått ett misstag, säger asylsökaren Moaweyh Ramly till P4-Jämtland"

"Enligt Aftonbladet ska araberna bland annat ha blivit utlovade gratis lägenheter i utbyte mot att de avbryter den uppmärksammade protesten.
– Kontraktet säger att Migrationsverket ska flytta oss till lägenheter inom en-tre månader, säger Moaweyh Ramly till tidningen."

Vilka blir nu utslängda för att ge nyadeln de lägenheter de blivit lovade?

http://www.friatider.se/migrationsverket-vek-sig-f-r-m-nnens-krav

För övrigt noterar jag att en del av dessa har bott 2 år i Libanon. Tydligen var man där hänvisad till gatan. Varför krävde man inga lägenheter där?

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 17:23

Nej, Lotta, några löften om lägenheter har Migrationsverket självklart inte gett. Detta har dementerats under eftermiddagen och nu senast i Studio Ett. Det är alltid lika fascinerande att se hur SD-svansen väljer att lita på t.ex Aftonbladet, som ju annars bespottas tillsammans med övriga fulmedier, om uppgifterna råkar passa in i SD:s förkrympta världsbild. Annars klassas det förstås som lögn.

 
Lotta

Lotta

2 januari 2015 17:28

@johan
Uppenbarligen tror flyktingarna att de blivit lovade egna lägenheter.

http://www.statsskuld.com

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 17:34

Lotta, så nu du litar alltså på flyktingarnas uppgifter? Intressant.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 17:57

@Johan. Jag uppmanar dig att snarast ge dig iväg till Östersund. Där tar du med minst tio av dessa män och för dem hem till dig. Du har säkert plats och mat för dem.
För de andras trygghet kan du bidra med några säckar sand så att det blir mindre "farligt" när de ska kämpa sig till matsalen och den specialbeställda Halalmaten som säkert serveras där...
Tillvaron i Östersund är ju så mycket värre och farligare än deras förra liv i Syrien...

 
Ingen bild

Skånepåg

2 januari 2015 17:57

@ Lotta

P4 Östersund

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6059122

"We have got what we want" säger en av "flyktingarna" i lokalradion! Jaha, men vad det innebär är man från Migrationsverket tydligen inte så pigga på att avsljöja i sin helhet, utan man "slirar" runt om migrationen i största allmänhet. Här ligger en "kennel" nergrävd, annars inte detta snabba slut på spektaklet.

Som du skriver, märkligt att han inte krävde lägenhet i Libanon, men här kanske man var tvungen att dokumentera vem man är. Mht att även denna person på goda grunder kan antas vara papperslös, så vem vet vad detta är för en person och varför Sverige med sina slappa asylregler är så attraktivt (förutom bidragen givetvis).

 
Ingen bild

realisten

2 januari 2015 18:17

Det är bra att fölk protesterar när de anser sig felbehandlade annars blir det aldrig några förändringar.

 
Ingen bild

Ledningen för M bör lämna sina platser

2 januari 2015 18:32

Nu är det dags att partistyrelsen för de Nya moderaterna ställer sina platser till förfogande. Det skriver lokalpolitikern Jörgen Dimenäs (M).
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ledningen-for-m-bor-lamna-sina-platser_4225593.svd

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 19:07

@Hulda mk1:

Som jag redan förklarat här tidigare har jag gjort åtskilligt för att slussa in flyktingar i den svenska gemenskapen. Jag har kontakt med flera av dem även idag. Vad tar du själv för initiativ för att dessa personer ska känna sig välkomna till detta vårt medkännande föregångsland?

Thoralf Alfsson

2 januari 2015 20:18

Johan

Berätta sagor för någon annan. Du har inte gjort ett handtag för några invandrare. Såvida de inte är dina släktingar!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 januari 2015 19:37

Johan
Gud förlåte dig !
Antagligen är du en orsak till en del bilbränder och annan förstörelse av vårt fina land !

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 19:47

@Pretty Boy Floyd:

Puss på dig också.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 januari 2015 20:30

@Johan. "i den svenska gemenskapen". Har du assimilerat dem? Har du i förekommande fall fått dem att konvertera till Kristendomen?

 
Ingen bild

Johan

2 januari 2015 21:06

@ Hulda mk1:
Kul. Du vill alltså avskaffa religionsfriheten och omvända alla till den kristna ideologin. Inte ens SD:s mörkermän har väl dristat sig till att låta detta ingå i partiprogrammet. Du får nog söka dig ännu längre högerut bland de antidemokratiska partierna.

Många är väl integrerade i det svenska yrkeslivet - och muslimer. Knepigt, hörru. Och du - vi väntar fortfarande på ditt svar på frågan.

@ Thoralf:
Ena gången beskyller du mig för att vara en del av migrationsindustrin, den andra för att fabulera. Lite snurrigt, där, precis som övrigt s.k SD-tänk.

 
Ingen bild

Gute

2 januari 2015 21:21

Angående de påstådda attentaten mot de kvinnoförtryckande moskéerna under senare tid:

Nu hoppas vi att polisen arbetar helt förutsättningslöst för att finna förövarna, och att det kanske t.o.m finns invandrade kvinnor som vill protestera mot inrättningarna.

Att våra så kallade "egna feminister" skulle protestera mot dessa inrättningar ser jag som helt uteslutet. De drar säkerligen på sig en slöja för att visa sitt stöd istället...men man kan aldrig veta förrän någon är dömd!

 
Ingen bild

Stefan A.

2 januari 2015 21:56

SVT kör med damage control Östersund nu, låååånga avsnitt i nyheterna om moskeer, men det är inget nytt så gör man alltid, när problem med massinvandringen dyker upp och som man inte kan undvika att rapportera följs de alltid upp med antingen snyftreportage eller något lyckoreportage. Varför efterfrågas aldrig någon reformering av Islam? vill man fortsätta med den religionen måste den anpassas till Svenskt 2015, och då går det t.ex inte längre att slå in fruntimmer som kåldolmar, varför är det så kravlöst från etablissemanget mot just den religionen.

 
Ingen bild

Lotta

2 januari 2015 22:03

@Johan
Vad tror du anledningen är till att flyktingarna avbrutit sin protest och lämnat bussen? Vad är det de fått som de vill?

 
Ingen bild

Lotta

2 januari 2015 22:08

Såg på nyheterna om en manifestation mot "islamofobin". Har man hittat någon och dömt denne för "dåden" mot moskéerna? Hur vet man annars att attentaten beror på islamofobi?

 
Ingen bild

Göran

2 januari 2015 22:27

@ Lotta,

Polisutredningen får väl ge vid handen vad det handlar om. Hörs inget i media så kan vi nog utgå från "självantändning".

 
Ingen bild

Konen

2 januari 2015 22:27


Albanska muslimer brände ner och förvandlade över 150 ortodoxa kyrkor i Kosovo till ruinhögar. Jag har inte sett ett ord om detta i svenskt massmedia. Men när någon krossar ett fönster i en moské i det här landet, blir det ett himla liv. Makalöst vilken idioti, som likt vissa personer här i tråden, inte tycks förstå den destruktiva kraften i ideologin Sharia och dess religiösa täckmantel islam.

https://www.youtube.com/watch?v=gopoV69HXl8

 
Ingen bild

Lotta

2 januari 2015 22:49

@Göran
Ja Eskilstunabranden blev det väldigt tyst om.

 
Ingen bild

Lena

2 januari 2015 23:01

@Lotta och andra bl.a Hulda mk1
Sluta tjafsa med denne @Johan och realisten, det tjänar inget till, de står på MUSLIMERNAS SIDA. De tycker inte att man ska stå upp för sitt eget folk, och det kan vi inte göra något åt. Likadant med SVT och annan media, de är renodlat ensidiga i sin rapportering - något vi vet sedan tidigare.

Vi vet också sedan tidigare att dessa s k "antirasister" och "stackars muslimer-kramare" inte kommer att ändra åsikt för att vi hoppas att de ska göra det.
Det vi SD-are kan göra är att inrikta oss på information om vad detta kostar oss. Ekonomi, staplar om massinvandring i jämförelse med andra nordiska länder, staplar på vad problemen är etc - det är det som vi kan komma vidare på. Sluta att slösa tid o energi på @Johan o co.

Alla som betalar för kalaset måste få veta vad det kostar att hysa den sortens åsikter (argument som Johan o co aldrig skulle diskutera, därför det tänker inte längre än näsan räcker).

Som sagt vi vet ännu inte mycket om VAD som orsakat bränderna, nu är det väl viktigast för media att på ett insinuerande sätt rikta anklagelserna mot SD. Men faktiskt kan det ju vara rivaliserande grupper inom islam. Faktum är ju att nästan hela mellanöstern står i brand, och vi vet att muslimer dödar muslimer i mellanöstern, en masse, och att det är därför de söker tillflykt i väst (som faktiskt är mycket mer civiliserat).

ISTÄLLET SKA VI RIKTA ILSKAN OCH FRUSTRATIONEN MOT VÅRA POLITIKET OCH ETABLISSEMANGET. Glöm inte riktningen på ilskan!

 
Ingen bild

OH

2 januari 2015 23:19

Självklart skall myndigheterna söka klarhet i hur dessa bränder uppstått och gärningsmän bestraffas.
Jag kan inte låta bli att fundera över hur stor energi myndigheterna lagt ned för att gripa de som stulit koppartak från kristna helgedomar i landet.Det förekommer även vandalisering av våra kristna begravningsplatser.
Vore intressant att höra regeringens uttalande om dessa brott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards