thoralf

Direktlänk till inlägg 21 juli 2014

ÖSTRAN FÖLJER MIN BLOGG

Av Thoralf Alfsson - 21 juli 2014 00:12

Jag är helt övertygad om att journalisten Ulf Carlsson följer min blogg. Jag är lika övertygad om att mina blogginlägg och diagram om antalet asylsökande till Sverige och kostnaderna för kommunerna i Kalmar län fått honom att ta upp detta ämne i flera artiklar. Det är den enda journalist som jag känner till som vågar ta upp detta ämne på ett så granskande sätt. Även om kommunerna själva inte råder över hur många asylsökande det finns inom kommungränsen. Det gör istället Bert Karlsson och liknande entreprenörer som ser en chans att tjäna pengar på flyktingindustrin. Men Ulf Carlsson har ändå fått en bra spets på sina artiklar.


”I förhållande till folkmängden tar Kalmar län emot flest asylsökande i hela landet.”

 

Den 31 december 2013 fanns det 2940 asylsökande i Kalmar län.


Liknande artiklar kommer vi aldrig få se i Barometern med tanke på hur den redaktionen fungerar.


 



Kalmar län har i stort sett lika många asylsökande som Finland skriver Ulf Carlsson. Jag kunde inte formulerat det bättre själv. Jag är övertygad om att dessa artiklar har väckt en och annan länsbo från sin slummer.


För att få lite balans på sina artiklar har han intervjuat några tjänstemän och kommunpolitiker. Länsrådet Malin Almqvist som är före detta moderat oppositionsråd i Kalmar kommun och numera sambo med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson säger följande.


”Alla de asylsökande som kommer hit är en enorm möjlighet för länet som vi måste ta tillvara.”

 

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred är stolt över hur Hultsfred klarar asylmottagandet. Men nu måste fler kommuner hjälpa till.


”Vi har nått en gräns för vad vi klarar av. Det håller inte att en liten andel, ofta glesbygdskommuner, ska dra hela lasset.”

 

Men det finns fler centerpartister som går emot partilinjen som Annie Lööf driver. Lisbeth Lennartsson (C), kommunalråd i Borgholm har samma åsikter som sin partivän i Hultsfred.


”Det är orimligt! Jag hyllar den generösa flyktingpolitiken, den ska vi inte ändra på. Men vi måste få en jämnare fördelning, både inom Sverige och inom EU.”

 

Ganska motsägelsefullt av Lisbeth Lennartsson. Hon är också orolig för det ökande stödet för Sverigedemokraterna. Sedan kommer följande.


”Det är viktigt att ta diskussionen och redovisa de riktiga siffrorna vad gäller invandringen och flyktingmottagande.”

 

Då kanske Borgholms kommun kan bli föregångare genom att redovisa alla kostnaderna för invandringen och asylsökande under 2013. Som kommunalråd kan ju Lisbeth Lennartsson ge order om att dessa siffror skall tas fram.


I artikeln anges också nya asylboenden i länet som Migratiosverket tecknat avtal med.


Nybro Vandrarhem, 84 platser

Valstadsgården, Västervik 90 platser

Mållila vandrarhem, 70 platser

Moliljan Hultsfred, 200 platser, +65 platser i tilläggsavtal

ABT Häggen, 200 platser


Drygt 700 nya platser för asylsökande i Kalmar län och jag tror att det tecknats fler nya avtal än dessa. Det är nog ingen tvekan om att Kalmar län sannolikt kommer behålla sin tättplats i Sverige med mest asylsökande.


Jag undrar vad 7-klöverns politiker egentligen sysslar med idag. Det verkar som sittande regering fullständigt skiter i den eskalerande situationen då de inte tror på en egen valseger utan att de kan välta över problemen och besluten på en kommande rödgrön regering. Ett i mitt tycke mycket omoget agerande av Fredrik Reinfeldt.


Ett stort tack till Ulf Carlsson för hans artiklar. Det är minst sagt sällsynta artiklar i pk- Sverige.


Tyvärr finns bara en bråkdel av artiklarna på Östrans webbsida.

 
 
Cavatus

Cavatus

21 juli 2014 00:56

Nu har jag sparat ned Thoralfs flygblad och laddat upp dem på flygbladssidan för dem som vill hämta dem den vägen, eller för dem som vill se vilka andra flygblad som finns att välja bland på min flygbladssida.

Staplar_månad_Rödgröna_50_70.pdf
https://app.box.com/s/9d4hvsov2zuqvvhd9u95

Staplar:månad_Rödgröna_A3.pdf
https://app.box.com/s/qrfyqlxvuymgvcjh9pyw

Staplar:månad_Rödgröna_A4.pdf
https://app.box.com/s/a2b86rvuvbz74m7lqc5j

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

OT

21 juli 2014 01:15

"...fördelningen måste bli jämnare", varför?

I industrialismens barndom, när London var så täckt av luftföroreningar att många dog, så sade man att lösningen av detta problem var att "...fördelningen måste bli jämnare" och sedan byggde man höga skorstenar så att luftförorningarna fördelade sig jämnt över ett större område.

Är det verkligen så man löser problem? Fördela skiten jämt. Är det verkligen Miljöpartiets lösning?

I min och alla andra ingenjörers värld löser man alltid problemen enklast vid källan. D.v.s om källan släpper ut skit, så renar man där och inte i Haparanda eller i Korpilombolo.

Det är dags att fler lokalpolitiker från alla partier verkligen säger ifrån nu. För ni lokalpolitiker tror väl inte att ni kommer klara er undan följderna av vad era rikspolitiker ställer till med?

Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen: http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

P.S Något som kan rädda er är SD och dess väljare; Tänk på det och kom över till oss. Vi förlåter er.

 
Ingen bild

Vickan Eremita

21 juli 2014 01:20

Är det verkligen Bert Karlsson som bestämmer hur många asylsökande din kommun skall härbärgera? Jag har hela tiden trott att det var svenska politiker, EU eller kanske USA.
Nå! Man lär sig något nytt varje dag, det är det fina med internet.

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 01:32

Kommer SDs EU-ledamöter att jobba för att de länder i diagrammet med låga staplar tvingas att ta emot fler asylsökande?

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2014 03:29

Naturligtvis är det enklare för FN att med adekvata maktmedel rycka ut och ta berörd diktator i örat -Så behöver det inte bli någon flyktingström alls!
...Men se det gör de inte.
Såklart finns det en agenda bakom det hela. För att stora & små grisar skall kunna tjäna sig pengar på det hela.

 
Ingen bild

w-son

21 juli 2014 06:47

Svaret på frågan många av oss ställer, varför migrationspolitiken ser ut som den gör, är sannolikt att det är enda sättet att rasera vår nationella identitet för att därmed kunna radera landet såsom en suverän stat för att låte det uppgå i EUs förenta stater.

“To Destroy a People You Must First Sever Their Roots.”
/Alexander Solzhenitsyn

Historien gör det ofta lättare för oss att förstå vad som sker även idag. En bok jag vill rekommendera för alla som är politiskt intresserade och vill förstå hur personer i maktposition liksom de världsomspännande storbankerna och multinationella företagen fungerar är "Tragedy & Hope. A history of the world in our time" skriven av historieprofessorn (och Bill Clinton's mentor) Carroll Quigley en utmärkt början. Skrämmande och omskakande läsning.

En annan värdefull källa till förståelse av den globala maktpolitiken och hjärnorna och utövarna bakom densamma är boken "The Grand Chessboard. American Primacy and Its - Geostrategic Imperatives" av Zbigniew Brzezinski.

Man skall sedan ha i minnet att både Carl Bildt och sossarnas Urban Ahlin är medlemmar i "Trilateral Commission" instiftad av Brzezinski Henry Kissinger och och David Rockefeller. Den senare yttrade bl a följande "tänkvärda ord" som säger en hel del om dessa människor:
"The social experiment in China under chairman Mao's eldership is one of the most important and successful in history" (New York Time August 10, 1973).
Carl Bildt är ju för övrigt även medlem i Bilderberggruppen som länge hölls hemlig medan man planerade för EU och även för andra globala förändringar. Så här uttryckte sig Rockefeller angående medias underlåtenhet att utföra sitt publicistiska uppdrag att förmedla information till folket om vad som försiggår inom hemliga och slutna organisationer såsom Bilderberggruppen:
”We are grateful to the Washington Post, the NY Times, Time Magazine,
and other great publications whose directors have attended our meetings
and respected their promises of discretion for almost 40 years.
It would have been impossible for us to develop our plan for the world
if we had been subjected to the lights of publicity during those years.
But now the world is more sophisticated and
prepared to march towards a world government.
The supra national sovereignty of intellectual elite and world bankers
is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries.”
/David Rockefeller
Private Banker Council on Foreign Relations, Juni 1991.

Någon som fortfarande tror att våra "folkvalda" politiker arbetar för folket?

 
Ingen bild

w-son

21 juli 2014 07:10

Citatet “To Destroy a People You Must First Sever Their Roots” av Alexander av Solzhenitsyn avsåg jag som en kommentar till nedanstående ord som vi kunnat läsa på regeringens hemsida:

”Vi ska skapa ett Sverige där vår samhörighet bygger på var vi har vår framtid och inte var vi har vår historia.”

 
Svensson

Svensson

21 juli 2014 07:39

Några få tjänar på den här invandringen,medans den stora gruppen förlorar på den,egentligen borde alliansregeeringen ha få röster,många tycks ha röstat mot sitt egna bästa vetande.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

21 juli 2014 07:46

SD+
Varför skulle SD ledamöter medverka till att tvinga andra suveräna länder till åtgärder mot länder som värnar om sitt folk.

 
Ingen bild

SM811

21 juli 2014 07:50

@SD+ (01.32)
Kom att tänka på historien om furiren som hade exercis med nyinkallade.
Furiren skriker "Svensson du går i otakt" varpå Svensson skriker tillbaka "det är inte jag som går i otakt utan alla andra".

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 08:03

@OH
Mycket enkelt, om flera delar på det så blir det mindre här och det var väl meningen.

 
Ingen bild

Rune

21 juli 2014 08:08

A pro på Portugal, så besökte jag Lissabon för snart två år sedan och vistades där en vecka. Under den veckan såg jag inte ett enda somalieskynke och för övrigt inte ett enda muslimhuckle heller. Under denna vecka såg jag bara en enda muslimklädd person och det var en manlig individ. Vi var utomhus i staden hela dagarna och borde ha sett fler, om det funnits några.
Vickan Emerita:
Jo det är nog helt riktigt att det är Bert Karlsson och hans gelikar som bestämmer hur många asylsökande respektive kommun skall få.
Sveriges politiker har ju för övrigt sagt ifrån sig bestämmanderätten över hur många invandrare Sverige skall ta emot. En tjänsteman på invandrarverket har ju bjudit in hela Syriens befolkning till Sverige och vår Riksdag och Regering låtsas att de inte har med saken att göra.

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2014 08:28

SD+.
Ett annat effektivt sätt är att hjälpa människor
på plats, då hjälper man många fler med livets
nödtorft, milijoner som här går till att göda sådana
Som Bert karlsson och andra som ser sin chans till
snabba pengar, kan istället användas till Mediciner
och annat. Sen om SD+ och andra godhets apostlar hade
tagit emot vars ett par stycken av dom flyktingar som
redan är här så hade ju trycket på kommunerna lättat
avsevärt! Men så är det ju det här med att det är ju
alltid andra som ska göra uppoffringarna, inte
godhetsivrarna själva

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juli 2014 08:35

Krig är ingen ovanlig händelse, och på denna film från 1949 visas hur assylsökanen hanterades efter WWII

http://goo.gl/TBTnY0

 
Ingen bild

Onkel Sven

21 juli 2014 08:42

Fågelfors lilla samhälle har 40 st med utländskt namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital hur många barn som tillkommer är svårt att få fram ,har också kollat upp lilla Ruda , mellan 40-50 med utländskt namn som inte har någon inkomst av tjänst eller kapital ,vem betalar deras leverne , jo det är nog kommunens skattebetalare när ersättningen från staten efter 2 år sinar ut !
Ändå tycker vissa kommunalråd att fler kommuner skall gå i samma fälla !

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 08:44

@Tony
Flyktingmottagande skall inte bygga på privat välgörenhet utan det finns organisation för det och kostnaden tas via skatten så att alla får bidraga, även SD-anhängare.

 
Ingen bild

SM811

21 juli 2014 09:03

@SD+ (08:44)
Det finns bara ett riksdagsparti som inte vill ha särregler och det är SD. Har du missad det?

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2014 09:38

SD+.
Om Sverige hade betett sig normalt, i förhållande till
andra länder, så har Svenska folket inget emot att
hjälpa, det har vi gjort i många årtionden, men Sverige
beter sig exremt korkat, att öppna upp gränserna i stort
utan någon som helst kontroll över vilka som släpps in
så får man det extrema samhälle som mer och mer växer
fram. Och du Sverige ses inte som något föredömme i dag
utan som avskräckande exempel.
"Flyktingmottagning skall inte bygga på privat välgörenhet"
Men tycker du det är trovärdigt att alla dom som gapar
om massinvandring intill nästan 100 % bosätter sig
i helvita områden är speciellt ärliga, när man
kritiserar dom som ser och får uppleva avigsidorna med
massinvandringens baksidor, och dessutom har mage att
titulera dem för rasister?

 
Ingen bild

Trollfar

21 juli 2014 09:39

Varför diskuterar ni med trollet? Låt trollet självdö istället.

 
Ingen bild

SM811

21 juli 2014 09:47

@SD+ (09:34)
Så kom tjatet om rasist igen.
Vad har att samma regler skall gälla för alla med rasism att göra?

 
Ingen bild

Tommy

21 juli 2014 10:01

Oroväckande när kommunerna ser kortsiktiga "vinster". Problematiken blir på lång sikt när skatteintäkter ska räcka till skol, vård och omsorg. Det trista är att de enskilda individerna får bära "skulden" när vård, skola och omsorg försämras.
Sedan tycker jag absolut att man bör överväga kommunsammanslagningar och ytterligare kommunsamarbeten för att minimera kostnaderna istället för att ta in oproportionerligt många invandrare för att rädda kommunen och befolkningsstatistiken.
Risken är att vi får län och kommuner med konstgjord andning. På sikt hoppas man att det ska bli en lönande affär men under en period när bidragen från staten sinar kan det bli jobbigt för "utvandrarlän".

Sedan tycker jag att EU skulle kunna instifta en miniminivå för varje land utifrån förmåga. En slags code of conduct för EU. "Det här står vi för". Sedan ska det vara upp till varje land att demokratiskt besluta om man tycker man ska ta in fler invandrare. Det skulle även kunna appliceras på Sveriges kommuner.

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2014 10:07


W-son och Svensson

-Det är ju synd att folk är så förbaskat korkade! ..Det är ju därför dessa herrar kan hålla på. Det är ju deras smala lycka.
Tillräckligt många är ovetande.

EN RIKTIG JOURNALIST, värd namnet, hade naturligtvis gett sig i kast med t.ex BILDERGERG-GRUPPEN.

P.g.a slöheten bland journalister kan en "Pojk-klubb" i princip ta över världen om den skulle vilja!
Tala om dåligt betyg till världens sk "Journalister", -Va!!?

 
Ingen bild

Fredde

21 juli 2014 10:09

Mycket bra inlägg!

http://www.svt.se/opinion/lrf-bor-slappa-in-sd

 
Ingen bild

Hej!

21 juli 2014 10:24

@ Fredde

Tack för länken Fredde!

...visst är SD i rörelse och bryter snart igenom med stor kraft så "bör" blir demokratiskt.

 
Ingen bild

Fredde

21 juli 2014 10:33

Thoralf!

I fredags utbröt ett storbråk på Loftet i Flen. Men tidningen vinklar och skriver att bråket var på området Bjurtorp. Allt för att vinkla så att de som inte känner till Loftet inte ska veta att bråket var på ett asylboende. Länk: http://ekuriren.se/nyheter/flen/1.2502876-tva-anhallna-for-flenslagsmal

Lite längre ner på E-kurirens hemsida så finns det en artikel ang att kommun har överklagat asylboendet på loftet. Då skriver E-kuriren ut just Loftet. Men inte när det blev bråk i samma byggnad.

Vinklat och förljuget!

 
Ingen bild

Ludvig

21 juli 2014 10:51

Som mångårig prenunerant av Östran så kan jag hålla med om att Ulf Carlsson är en mycket duktig journalist.

 
tant Gul

tant Gul

21 juli 2014 10:55

TVÅNGSUNDERVISNING AV INVANDRINGSKRITISKA?

"Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) vill att EU ska tillsätta en kommissionär för “mänskliga rättigheter”. I realiteten handlar det om en politisk tjänst för att bekämpa hennes politiska motståndare, dvs nationalister och EU-kritiker."

"Enligt Ohlsson är det inte demokrati när EU-ländernas medborgare röstar “fel”, dvs vill ha mindre centralstyre från Bryssel och mindre massinvandring. Demokrati är det bara om man har samma federalistiska och massinvandringsliberala agenda som Ohlsson. Därför måste EU-medborgarna nu fostras av ytterligare en kommissionär. Ohlsson ser troligen sin partikollega, EU-kommissionären Cecilia Malmströms gärning i Bryssel som förebild för en dylik tjänst."
http://goo.gl/qK36w9

http://goo.gl/qK36w9

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2014 11:32

@w-son
Bra och informativt inlägg. Jag har också försökt få in en "större bild", av det som sker nu, inte minst inom media beror på iscensatta beslut sedan längre tillbaka och även på internationellt håll.

@Observer
"Synd att folk är så förbaskat korkade!" Det beror på att många inte vet, men många vet att "något är det" men vill inte veta mer - det är så obehagligt att man sticker huvudet i sanden. Den bästa informationen finns på engelska, liksom de böcker w-son refererade till, likaså informativa youtube-filmer. Det är många framför allt äldre som inte orkar sätta sig in i det då deras engelska inte räcker till. Det skulle verkligen behövas fler översättare.

 
Ingen bild

OH

21 juli 2014 11:43

Tommy skriver att EU borde instifta lagar so förpliktigar medlemsländerna till att ta emot ett visst antal," vad vi nu vill kalla dem". Det tycker inte jag. Suveräna stater skall givetvis själva avgöra denna fråga och likt Finland först och främst tänka på egna folket, så gör ansvarsfulla regeringar.
Fy tusan om fjollor som B Ohlsson skulle fara kring och lägga näsan i blöt hos alla medlemsländer.

 
tant Gul

tant Gul

21 juli 2014 11:44

"Varför beter sig svenska politiker som de gör? Jag har funderat i åratal men jag förstår inte det. Allt fler har börjat undra och fråga, de förstår inte heller. Det hjälper inte längre alls vilka partier man röstar på, det spelar ingen roll. Det är för sent för Sverige att bli ett ”normalt” land (och då jämför jag med Norge, Danmark och Finland i första hand). Sverige fjärmar sig från dem och från resten av EU med sin helt verklighetsfrämmande syn på asylinvandring och på sitt folks och sitt lands framtid."
http://goo.gl/ZiS1Ua

http://goo.gl/ZiS1Ua

 
Ingen bild

Göta

21 juli 2014 12:07

@tant Gul
Glad att du inte försvann härifrån, jag skulle sakna dina skarpa och välformulerade inlägg.

Mitt intryck är att Thoralf försöker tillåta ett högt tak i den här bloggen - inom vissa gränser pga vissa orsaker >:(


@w-son
Tack för intressant info.

 
Ingen bild

Göta

21 juli 2014 12:14

"Kommer SDs EU-ledamöter att jobba för att de länder i diagrammet med låga staplar tvingas att ta emot fler asylsökande", undrar "SD+".

Tvingas?
Ett sätt att jämna till höjderna på Thoralfs redovisade staplar för Norden skulle ju till exempel vara att skära av drygt hälften av Sveriges jämförelsevis gigantiska stapel och fördela dessa asylsökanden till övriga nordiska länder, så att höjden på samtliga staplar blir någorlunda jämnt fördelade i förhållande till folkmängden i respektive land.
Men något TVÅNG ska det väl aldrig behöva bli tal om? Med tanke på vilka "enorma möjligheter alla dessa asylsökanden är" enligt citatet från moderaten Malin Almqvist ovan och enligt övriga svenska 7-klöverpolitiker, så kommer ett så generöst erbjudande från Sverige självklart att tas emot med stor tacksamhet och glädje från våra grannländer... eller?

 
Ingen bild

VargMan

21 juli 2014 13:07

SD+, kan inte du redogöra för oss varför du så innerligt vill hjälpa så få som möjligt med de medel vi har att tillgå för att hjälpa andra?
Alla de barn som lider av svält, sjukdomar osv och som dör i tiotusentals varje dag, varför är de inte värda att få hjälp enligt dig?
Flickorna i Bangladesh som används som sexslavar från de är 8-9 år, kan du redogöra varför de ska offras för att hjälpa de som vi hjälper idag? Eller pojkarna i Pakistan som är drabbade på samma vis..
Enbart kostnaden för de sk "ensamkommande" tenderar hamna på över fem miljarder för de som kommer under 2014.
Det är den rätta vägen enligt dig, vilket faktiskt innebär att du inte vill se dessa miljarder kunna hjälpa och rädda miljoner andra, främst barn.
Kan du på ett ärligt sätt beskriva vad du har mot dessa miljoner liv du är med och offrar för att hjälpa några tusen?
Och nej, du kan INTE göra både-och då det är en total omöjlighet att använda samma peng för att betala två saker med samma penning. Eller kan du använda 100:- för att betala varor i ICA som kostar 200:-?

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2014 13:11

@tant Gul.
Välkommen tillbaka. Det är ibland bra att ta en paus för lite eftertanke, när fingrarna lever sitt egna Judehatande liv på tangentbordet.
I dessa svåra tider när raketer i hundratal regnar ner över Israel varje dag, behöver de allt vårt stöd.

 
Ingen bild

Rune

21 juli 2014 14:33

SD+ undrar:
"Kommer SDs EU-ledamöter att jobba för att de länder i diagrammet med låga staplar tvingas att ta emot fler asylsökande?"
--------------------------
Varför det? Svenska parlamentariker vare sig de sitter i Riksdagen eller i EU har faktiskt ett eget ansvar att värna Sverige och svenska intressen. Att smita från ansvar och försöka lasta över något som man inte vill ha på andra länder kommer inte att få någon framgång.
Det ankommer på svenska folkets valda ombud att sätta stopp för massinvandringen till Sverige. Det är deras ansvar och ingen annans. Det duger inte att smita som man har gjort hittills.

 
Ingen bild

pg

21 juli 2014 14:56

Jodå, Thoralf Alfsson!

Det är många som följer allt som har med SD att göra!

SD kommer att påverka kommande 4 år mycket mer än några trodde!

Mer eller mindre garanterade "vågmästarroll" !
Och det kommer att komma enorma möjligheter för SD att driva sin politik! Ha bara inte för bråttom!

SD 2014

 
tant Gul

tant Gul

21 juli 2014 15:21

Hej Hulda,och Adjö !
De är säkert överlyckliga över allt stöd de får från DIG.
Skriver kanske vykort och tackar?
Vi andra som har en gnutta omdöme kvar, kan ju titta på detta motbjudande neo-nazi-klipp - kanske har det NÅGOT att förmedla.
I tvistiga situationer bör båda sider höras - anser nog semitofila
Hulda också.

http://youtu.be/FJjSzXkm55o

http://youtu.be/FJjSzXkm55o

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 16:04

@VargMan
Via FN bidrar Sverige till att hjälpa i de problem du nämner men vi tar också emot de som flyr från krig och livsfara och så skall det ju vara.

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2014 16:26

SD+.
Jaha, och det har du bestämt?

 
Ingen bild

Gute

21 juli 2014 16:27

LRF bör släppa in SD
http://www.svt.se/opinion/lrf-bor-slappa-in-sd

Anser LRF-medlem, och jag kan garantera att han tillhör majoriteten av deras medlemmar med den åsikten.

Ute på landsbygden svärs det mest över Miljöpartiet som man anser är helt lantbruksfientligt och är det största hotet mot deras framtid.

 
Ingen bild

Göta

21 juli 2014 17:19

Gute skriver:
"LRF bör släppa in SD"
http://www.svt.se/opinion/lrf-bor-slappa-in-sd
"Anser LRF-medlem, och jag kan garantera att han tillhör majoriteten av deras medlemmar med den åsikten."

Om det är så väl att majoriteten av LRF-medlemmarna anser att SD bör släppas in, så kanske denna majoritet skulle kunna bilda ett nytt "LRF"? Det kan ju heta LRF-SD eller något liknande, och alltså då förhoppningsvis bli större än det trångsynta och Sverigefientliga LRF(-C).

 
Lotta

Lotta

21 juli 2014 18:23

@Tommy

Nedan följer mitt svar på ditt inlägg från igår. Lägger det här eftersom du skrivit här idag och gårdagens ämne ser ut att inte få några fler inlägg.

Ni godhetsapostlar är för roliga. Ni tror att vi som röstar på SD tillhör någon av två grupper. Antingen är vi lågutbildade och i de flesta godhetsapostlars sinnevärld är lågutbildad det samma som ointelligent. Vi kan annars tillhöra gruppen arbetslös, sjukskriven ha dålig inkomst eller ekonomi vilket gör att vi letar syndabockar och därför röstar på ett massinvandringskritiskt parti, inte invandrarkritiskt parti som du fult smög med i ditt inlägg. Om man nu inte tillhör någon av grupperna men har andra orsaker till sitt val av parti är det då man i er snäva världsbild skall klassas som nazistrasistfascistislamofob eller är man det oavsett vilket grupp väljare man tillhör? Du skriver att du träffat suverän personal från utomnordiska länder på BB. Självklart finns det suverän personal av utländsk härkomst på våra sjukhus men trots dessa har man tvingats införa vakter, skottsäkra rutor, låsta dörrar in till receptionerna, personalen bär överfallslarm och har gått överfallskurser där man fått lära sig att inte vända ryggen åt en del besökare och att se till så man står nära en dörr så att man lätt kan fly rummet. Kontantbetalning är numera borttagen pga rånrisk. Den suveräna personalen är irrelevant. Du skriver att du åkt taxi med trevliga taxiförare av utländsk härkomst. Självklart finns det trevliga taxichaufförer av utländsk härkomst men trots det våldtas unga tjejer när de väljer att åka taxi även av förare från etablerade taxibolag. De trevliga taxiförarna är irrelevanta. Du skriver att du besökt kvarterskrogar med trevlig utländsk personal. Självklart finns det kvarterskrogar med trevlig utländsk personal ändå myglas det med kvitton för att slippa betala de avgifter alla näringsidkare skall betala. Den trevliga utländska personalen är irrelevant. Självklart finns det bra städfirmor med utländsk personal trots det införde alliansen RUT-avdraget för att svarta företag skulle bli vita. Den utmärkta städfirman med utländska städare är irrelevant. Det finns säkerligen flera bilfirmor med duktiga mekaniker av utländsk härkomst. Trots det brinner mängder av bilar varje år. De duktiga mekanikerna av utländsk härkomst är irrelevanta. Det finns utan tvekan även många duktiga byggnadsarbetare, fritidsledare, lärare osv av utländsk härkomst trots det brinner flera skolor, fritidsgårdar och andra byggnader varje år. De duktiga byggnadsarbetarna, fritidsledarna och lärarna av utländsk härkomst är irrelevanta. Det finns definitivt många trevliga killar och män av utländsk härkomst ändå begås våldtäkter och gruppvåldtäkter i sådan stor omfattning att Sverige numera ligger på andra plats i världen när det gäller antalet begångna våldtäkter. De trevliga killarna och männen av utländsk härkomst är irrelevanta. Det finns säkerligen även en hel del utmärkta poliser eller soldater med utländsk härkomst trots det skjuts det på öppen gata många gånger med dödlig utgång. De utmärkta poliserna eller soldaterna av utländsk härkomst är irrelevanta. Behöver jag fortsätta? Visst finns det mycket bra människor av utländsk härkomst i landet men som Sverige ser ut idag är de alla irrelevanta.

Bjuder även på en mycket intressant video på liknande tema.

http://youtu.be/Ry3NzkAOo3s

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 18:37

@Lotta
Det är väl snarare det negativa som är i minoritet som är irrelevant.

 
Ingen bild

Blåsippan

21 juli 2014 18:45

SD+@

Näst flest våldtäkter i hela världen?! För att ta ett exempel. Hur blev det så kan man undra? Är det dessutom irrelevant? Att vara korkad är helt OK men du behöver ju inte överdriva.

 
Ingen bild

SD+

21 juli 2014 18:50

@Blåsippan
Hur många våldtäkter det är beror ju till en del på definitionen och i Sverige är den snävare än i många andra länder och ser man sedan till antalet dömda så är det betydligt lägre.

 
Ingen bild

Trollfar

21 juli 2014 19:12

Varför matar ni trollen?

 
Ingen bild

Ingrid

21 juli 2014 19:23

SD+ jag antar att du menar att definitionen av våldtäkt är bredare i Sverige än i andra länder, inte snävare. I övrigt: kämpa på! Skönt att det finns någon som vågar argumentera mot den allmänna meningen på denna blogg.

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2014 19:38

@Ingrid

Du skriver "som vågar argumentera mot den allmänna meningen på denna blogg." Intressant att få en förklaring till våga och allmänna meningen på denna blogg? Varför menar du att det krävs mod för att kommentera här och vilken menar du är den allmänna menigen på bloggen? Läste du mitt inlägg ovan eller såg videon jag länkar till?

 
Ingen bild

Blåsippan

21 juli 2014 19:41

En våldtäkt/gruppvåldtäkt har endast ägt rum om förövarna grips och döms om så inte sker så har offren ljugit. Ok då förstår jag retoriken.

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2014 19:59

@Lotta
Du behöver inte argumentera om att det finns bra människor av utländsk härkomst eller att svenska är sämre/bättre. Vi är i någon slags tävling om vem/vilken ras som är BÄST. Självklart finns det bra människor i alla länder, i alla kulturer! Men det ÄR inte DET som det handlar om, försök förstå och låt dig inte slås ner av cyniska personer som @Tommy. Det problematiska är att Sverige inte är demokratiskt längre, att vi har en press och mainstream media som ljuger, mörkar, lägger dimridåer, förvrider så att vi ska bli förvirrade etc. Det ÄR också problematiskt att våra s k valda representanter inte längre representerar OSS, d v s vi som är svenskar, har våra rötter här, är lojala till Sverige, vi och våra förfäder som har byggt upp Sverige till den nation som så många därute så gärna vill komma till och bosätta sig i. Just därför att vi är justa människor gör att det blir så attraktivt att slå ner sina bopålar här. Dessutom är de ju alla fördelar ex FÅR bidrag, bostäder, får gratis utbildning etc som de som jobbar för dem inte har möjligheter att få. Människor som Tommy förstår inte sådant, han har säkert sitt på det torra. Tommy kanske tycker det är intressant att läsa om något/någon "på riktigt". Men konversationerna som blir i bloggen har också ett slags vikt på det sättet att vi här får veta på nära håll vad dagens människor egentligen tänker.
Läs gärna Merit Wagers blogg om syriska flyktigar. Även de som är s k seriösa människor funderar över hur det kan komma sig att Sverige gör som de gör, eftersom en del av dem VET att en del av de syrier som kommer hit redan har uppehållstillstånd o medborgarskap i andra länder. Fy fan för svenska migrationsverket:
www.meritwager.wordpress.com/2014/07/19/syriska-ouse-the-money-the-school-that-is why-they-come/

@Trollfar
Jo vi måste ibland kommentera trollen. Tänk att få läsa det vänstertrollet som kallar sig SD+ , det är ju rent guld att på nära håll få se hur en sån tänker. Tycker det är försvarbart i detta läge. Men det kan finnas sådant som inte alls är värt att "mata dem" med.

 
Ingen bild

Morningstar

21 juli 2014 20:02

Det finns en timme lång intervju med Dale Hurd, reportern från CBN på Snaphanen. Enligt bloggen kommer tydligen hans fsmilj urdprungligen från Kalmar.

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2014 20:13

@Lena
Jag är inte ute efter någon tävling. Du har missförstått mitt inlägg som för övrigt var ett svar på ett inlägg av signaturen Tommy i artikeln under denna. Läs den så förstår du. Se även videon jag länkar till så blir det än klarare.

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2014 20:14

Läs även denna från Merit Wager blogg:
www.meritwager.wordpress.com/2013/01/03/en-mig.verket-deklarerar-att-de-ar-helt-panka-och-maste-fa/

 
Ingen bild

Göta

21 juli 2014 20:14


En klar bild över vilken hög relevans den alltför stora "minoritet" av invandrade brottslingar har när det gäller grövre brott (alltså sådana brott som ger fängelsestraff, t.ex grova rån) får man i Affes Statistikblogg. Statistikspecialisten Affe har lagt ner omfattande arbeten på att få fram de siffror som BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) har undvikit att ta fram och framför allt undvikit att presentera för den svenska allmänheten.

Redan 1996 skrev Jan Giullou i en artikel om invandrarbrottslighet i Aftonbladet följande:
"... Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75% på just det fängelset)..."
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/guillou/guillou6.html

Detta skrevs alltså 1996. Det var snart 20 år sedan som Jan Giullou ansåg att "svarskallemajoriteten var enorm" i Norrtäljefängelset. Denna majoritet har nu vuxit ännu mer under dessa 20 år.
Studera nedanstående länk!

http://affes.wordpress.com/2012/07/14/invandrarna-och-brotten-2-svartskallemajoriteten/

Om man scrollar nedåt en bit på Affesidan finns där att beskåda en särskild stapel över den grova brottsligheten i Sveriges mest invandrartäta stad Malmö.

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2014 20:30

@Lotta
Jag skrev fel, skulle skriva: vi är INTE i någon slags tävling... Jo jag läste ditt inlägg till @Tommy men tycker inte det är värt besväret. Hans inlägg igår var som att han ville tala om att det inte finns något att klaga på och han minsann träffar bara trevliga invandrare. För mig handlar inte det här om rasism mot andra folk, det är ju vi svenskar som är utsatta, i alla fall de av oss som inte har det väl förspänt. Men de som sitter i sina elfenbenstorn och lever i illusionen om att det finns ingen fara i det som nu pågår inte....
Han har farhågor att han gamla mor ska rösta SD i höst... Tycker att han då kunde ta reda på hur det kommer sig.

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2014 20:40

@Lena
Jag anser tvärt om att det skulle bemötas med just det inlägg jag skrev.

 
Ingen bild

Ingrid

21 juli 2014 20:46

@Lotta Det krävs väl alltid ett visst mod för att yttra sig i ett sammanhang där man har en avvikande mening gentemot de övriga i gruppen. Även om anonymiteten i och för sig gör det
hela ofarligare.
Sen Youtube-klippet: Intressant, men också intressant att googla på "Brigitte Gabriel" och läsa en del träffar.

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2014 20:54

@Ingrid
Vad menar du med "mer ofarligare"? Har du blivit hotad av någon här på bloggen? Kan inte minnas att jag sett ditt nick förut men kan så klart missat dig. Upplys mig gärna. Vore också kul att få ta del av källorna till de " intressanta träffar" du fått när du söker på Brigitte Gabriel.

 
Ingen bild

Onkel Sven

21 juli 2014 21:16

Det stora felet är ju att Sverige tar emot på tok för många asylsökande ,vi har ju inte arbete till våra egna arbetslösa att då låta folk välla in över gränserna retar bara upp folk . För övrigt är det väl med invandrare liksom med oss att det finns bra och dåliga exemplar .

 
Tänkvärd video - se den

Tänkvärd video - se den

21 juli 2014 22:24

Folkutbytet
Ser ni likheten med vad som händer över hela Europa idag.

https://www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og&list=FLjzG5JExrDhHuI2-Jvd3iug&index=9


Tyska rikskanslern från 40-talet besöker Tel Aviv.

http://https://www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og&list=F

 
Ingen bild

VargMan

21 juli 2014 23:39

SD+, ett icke-svar, som jag förväntade mig. Brukar bli den reaktionen från er som är genuina människohatare, ni som gärna ombesörjer att miljoner barn lider och dör för att istället skrapa ihop dyra godhetspoäng på hemmaplan.

Varför kan du inte rakt och ärligt säga VARFÖR du gör denna prioritering? Effekterna är glasklara och oerhörda...
Fem miljarder för att hjälpa 5000 personer i Sverige, är pengar som istället skulle kunna rädda livet på flera miljoner barn, som exempel. VAD har du mot dessa barn? Och VARFÖR är de som kommer hit så mycket mer värda?

 
Ingen bild

Stellan

22 juli 2014 00:36

Sluta undra!

1. Mer folk till Europa = Mer inflationsfria pengar kan sättas i omlopp.

2. Helst analfabeter = Ifrågasätter lite.

3. Lågt ifrågasättande = Perfekt valboskap.

4. Bidragsstålar från EU = Födkrok för en svällande och gigantisk handel med människor där hela samhällen kan vara med på ett hörn.

EU´s Jordbrukspolitik har fått kritik för stora bidrag till bönderna.
Nu får denna se sig slagen med råge av människohandeln som är ännu större.

 
Ingen bild

Ingrid

22 juli 2014 09:31

@Lotta Tyvärr förekommer hot och hat lite varstans på nätet.
Ang Google-träffarna, så var det bl a Wikipedia. Men du kan ju söka själv. Jag avslutar nu diskussionen för min del. Har fått inspiration till att läsa på mer om islam kontra islamism.

 
Mr Mark Steven

Mr Mark Steven

28 september 2014 05:15

Hej!

Behöver du en legitim lån på 3% ränta ?, Mark Steven Lån Firm erbjuder lån till privatpersoner såväl som organisationer, Vi ger ut lån från intervallet € 10.000 Euro till 10.000.000 € Eur. Våra lån är väl försäkrad och maximal säkerhet är vår prioritet, Tillgängliga lån vi erbjuder är,

* Personliga lån (Secure och utan säkerhet)
* Business lån (Secure och utan säkerhet)
* Kombination Loan
* Konsolidering Lån och många fler:

Om du är intresserad att komma tillbaka till oss vid mottagandet av detta mail att vi vidare i affären, kan du nå via e-post: markstevenfinanciallimited@admin.in.th

Bästa Regard,
Mr Mark Steven,
C.E.O
MARK STEVEN LÅNE FIRM.
Email: markstevenfinanciallimited@admin.in.th

http://blogs.usembassy.gov

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards