thoralf

Direktlänk till inlägg 17 september 2014

OSERIÖSA STUDENTER PÅ LINNÉUNIVERSITETET

Av Thoralf Alfsson - 17 september 2014 08:29

Under valspurten har studenter från Linnéuniversitetet haft flera ”projekt” om valrörelsen i sin utbildning inom media och journalistik. Vi har ställt upp på alla deras förfrågningar om intervjuer. Det har varit TV-intervjuer, radiointervjuer och frågor av diverse slag. Jag har försökt lyfta fram andra kandidater och speciellt våra kvinnliga toppkandidater vid dessa tillfällen. För våra tilltänkta förtroendevalda är det ju även ett alldeles ypperligt tillfälle för medieträning.


Under torsdagen, fredagen och lördagen var det en strid ström av ”team” som besökte oss vid vårt tält på Kaggensgatan.


Ett team fick även besöka våra valvaka i Oskarshamn. Vi bjöd dem även på den buffé som alla våra medlemmar avnjöt under valvakan.


Då blir man ganska besviken när man möts av detta på sociala medier! Detta är ett exempel.


 


Jag undrar hur objektiva dessa studenters artiklar och reportage blev? De är väldigt svåra att hitta på deras webbsida!


Från Sverigedemokraternas sida kommer vi vara tveksamma till att i fortsättning medverka i Linnéuniversitetets utbildningar. Vi vill givetvis inte att någon skall må illa av att tvingas träffa ”så många äckel”och känna avsky för en studieuppgift.


Frågan är om inte dessa studenter valt fel yrkesbana. Men utan tvekan är tillväxten god för "objektiva" journalister.


PS


Efter att vår distriktsordförande och numera riksdagsledamot, Mattias Bäckström Johansson svarat på twitter rensades det flitigt på flera twitterkonton tillhörande studenter vid medieutbildningen vid Linnéuniversitetet.


Frågan är om vi kommer få en ursäkt från studenterna och Linnéuniversitetet?

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

17 september 2014 08:42

Jag tycker att studenter på LINNÉUNIVERSITETET skall få samma besked som Expressens David Baas fick när han villa in på SD´s valvaka.

 
Ingen bild

Trollfar

17 september 2014 08:51

Ni får inte glömma att detta är infantila ungdomar som inte har mognat ännu. De förstår helt enkelt inte vad det handlar om utan följer sina kamrater för att inte stå vid sidan av. I den åldern är detta känsliga saker.

Deras handledare bör dock få förklara sig om vad vi och de där borta är för något. Helt enkelt respekt för andras åsikter.

 
Ingen bild

gigolo

17 september 2014 08:52

Undrar om inte dessa" skolbarn" tillhör dom som också fuskar med sina tentor för det är många som gör det på Linneunv.

 
Ingen bild

Hacke

17 september 2014 09:04

Nu protesteras det vilt (bland annat i statsradions P1 Morgon) mot sd:s agerande mot viss media (läs Expressen och annan avgrundsmedia) i samband med valvakan. Däremot har vi aldrig hört ett pip om massmedias långtgående misshandel av samma parti, utan undantag.
Dessa "joururnalist"studenters avtryck i sociala medier blir kvar för evigt. Visst är deras agenda och subjektivitet en fjäder i hatten vid jobbansökningar hos de politiska funktionärerna i gammelmedia idag. Vi får se hur det blir imorgon.

 
Ingen bild

Niklas R

17 september 2014 09:05

Eftersom det är primärt kommunister som väljer att läsa till journalist, då det är en glidarlinje som man inte behöver prestera så mycket på utan mest bara latja runt och säga vad läraren vill höra. Perfekt för en kommunistlärling att få betalt utan motkrav, precis så som "hen" vill ha det.
Därför ska man inte bli förvånad när deras demokratiförakt kommer i dagen, kommunister per definition avskyr demokrati och folkets åsikt då det är "hen" som ska tala om för folket vilken åsikt de skall ha. Tänkande folk röstar inte på kommunister, därför skall folket inte tänka.

Därav skall man inte bekymra sig så mycket om vad universitetsfolk tycker. För de har sällan några vettiga åsikter att komma med.

 
Ingen bild

Mellanchef

17 september 2014 09:06

Efter att varit på konferens/utbildning i lokaler bredvid media/journalistutbildningen är jag inte det minsta förvånad. Enbart att se klädsel och utseende på dessa studerande så inser man att rödvinsvänster fortfarande högaktuellt! Man kan ju undra var alla dessa sk journalister ska få jobb i framtiden eftersom det är uppsägningar i hela branchen.

 
Ingen bild

LSW14

17 september 2014 09:24

Att i fortsättningen utestänga studenterna anser jag är helt fel strategi. Först och främst för att studenterna är- just studenter!
Visst, studenter hör oftast hemma i en åldersgrupp som härjar o ställer till en del fanstyg ibland, men det är väl så det ska vara? Och handen på hjärtat; var vi själva alltid så jädrans välartade när vi var i den åldern?! Den som är utan skuld må kasta den första stenen. Ärligt så finns det en del jag själv gärna hade haft ogjort...

Som jag ser på saken så bör vi utan minsta tvekan ta emot ungdomarna med öppna armar. Det är viktigt att ha i minnet att de ofta väldigt kategoriska och ibland extrema åsikterna som framförs, i de allra flesta fall "varit i säck innan de kom i påse".

Det är bl a etablissemangets oärlighet och konsensuspolitik som är problemet, inte våra ungdomar. Våra ungdomar är vår framtid, så se till att vinna deras förtroende. Då blir det nog bra, ska ni se!

 
Ingen bild

Sven-Sune

17 september 2014 09:52

Journalister är rädda för makt. Journalistynglen vek sig och blev skraja så fort de fick svar på tal av en företrädare för det parti, vars makt har ökat mest av alla partier på senare tid.

Om några år står de säkert i kö för att få jobba på SD-Kuriren.

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 september 2014 10:08

Ett gammalt uttryck.

68 Vänstern tågade in i Radiohuset, och är fortfarande kvar.

Där är ett av dom stora problemen.

Sedan tycker jag att behandlingen av skandaltidningen Ex... var mycket bra

 
Ingen bild

OH

17 september 2014 10:27

Varför har vi allmänna val? I min enfald trodde jag att de riksdagsmän som påstod sig ha vissa åsikter stod för dem även efter ett val. Men tydligen är det en lekstuga för vissa av dem. Vi har haft ett val där majoriteten av folket gett tydligt besked om att vi skall ha en ICKE socialistisk regering. Löfven har gjort klart att inga kommunister i hans korridorer. Jag anser det vara icke socialisternas skyldighet och plikt att bilda den regering folket valt.

 
Ingen bild

nadacomprende

17 september 2014 10:28

Det här är väll inga barn som vi behöver dalta med.
De går ju för bövelen på universitet.
Få är förmodligen under 20 år och borde ha lärt sig
hur man betér sig som en vuxen människa.
Jag tycker verkligen synd om de högre läroverken som måste
dras med dylik samling studenter.
Upphör genast med att försvara dessa ouppfostrade och
som det verkar även omdömmeslösa individer.

 
Ingen bild

pimm

17 september 2014 10:48

Tanken har alltså inte slagit dem att de umgås i kretsar där de är de onormala? 90-95 % av deras klass lär rösta på FI, MP och V. Socialister utmärker sig också med att vara extremt överrepresenterade med att tala om för andra vad de röstar på och tycker om politik. Detta medför naturligtvis att de själva tror de har rätta svaren på alla frågor då de likt sekter enbart omger sig med likatänkande.

 
Ingen bild

pimm

17 september 2014 10:52

Haha, reagerade också på kommentarer här som om de vore barn när det är vuxna universitetsstudenter och inget annat.

 
Ingen bild

Trollfar

17 september 2014 10:57

@pimm, det är möjligt att de fysiskt inte är barn, men psykiskt är de fortfarande barn.

 
Ingen bild

lundabo58

17 september 2014 11:00

@Niklas R

Bra analys :-)

Har dock lite svårt för att kalla en "utbildning inom media och journalistik" för en universitetsutbildning, det är väl sånt man lika gärna kan läsa på Södertörns kommunistiska folkskola.

 
Ingen bild

w-son

17 september 2014 11:12

Jag skulle rekommendera samtliga svenska media/journaliststudenter att läsa och titta på media från andra länder och då inte minst från våra nordiska grannar. Se på debattprogrammet "Deadline" från dansk TV och njut. Så jobbar riktiga journalister. Fast då krävs förstås både kunskaper och en hjärna att tänka med - något som tycks vara en bristvara hos svenska journalister.
Inte minst - se hur enkelt han "krossar" floskelfyllda svenska journalister och politiker enbart med fakta(!) och genom att ställa mycket enkla följdfrågor.
Det borde t.o.m en journalist inom public service klara av - om de så ville.....

Se i övrigt den enda vettiga analysen av valresultatet, som inte är skriven av en "journalist" utan av ekonomen Tino Sanandaji i Realtid.se under rubriken "Elefanten i rummet". Där tar han även upp det hur vinklat SOM-institutets resultat tagits upp i media för att få läsarna att tro att betydligt fler är positiva till den förda invandringspolitiken än vad som är fallet. Intressant är att SOM även ställt i princip samma fråga men annorlunda och då fått helt annat resultat (som man ropar får man svar):
"En fråga ber allmänheten ta ställning till förslaget att ”Ta emot färre flyktingar i Sverige”. Allmänhetens svar 2012 var:

Bra förslag: 45%
Dåligt förslag: 29%
Varken eller: 26%

Den andra frågan vänder på frågeställningen och ber allmänheten ta ställning till förslaget att ”Ta emot fler flyktingar i Sverige”. Det är en ny fråga som börjades ställas 2012. Svenska allmänhetens svar 2012 var:

Bra förslag: 18%
Dåligt förslag: 50%
Varken eller: 31%
Det är slående att endast 18 procent av svenska folket stöder den linje som Alliansregeringen fört, nämligen ökad flyktinginvandring. Denna siffra har aldrig rapporterats i riksmedia."

Tino Sanandaji har även data över hur personer som röstat på moderaterna röstat - som en reflektion över det gågna valet och SD:s framväxt och de Nya Moderaternas minskning apropå på Reinfeldts uppmaning till det svenska folket att "öppna era hjärtan":

Från Tino Sanandaji's artikel:
"SOM-institutet har varit vänliga nog att skicka mig siffror om vad de olika partiernas anhängare tycker om invandringspolitiken. Så här svarar Moderaternas anhängare om den invandringslinje Moderaternas partiledning driver:

Ta emot färre flyktingar (M)
Bra förslag: 53%
Dåligt förslag: 21%

Ta emot fler flyktingar (M)
Bra förslag: 12%
Dåligt förslag: 57%

Bara 12 procent av Moderaternas väljare angav alltså till Sveriges största politiska undersökning att det är ett bra förslag att ta emot fler flyktingar. Siffran har aldrig rapporterats annat än på min egen blogg. Media vill ge sken av att Sveriges nuvarande invandringspolitik har massiv folkligt stöd och har därför inte rapporterat de riktiga siffrorna."

Läs Tino Sanandaji's artikel och njut över någon som förstår sin samtid även om han inte direkt gillar SD.
http://www.realtid.se/ArticlePages/201409/16/20140916154104_Realtid981/20140916154104_Realtid981.dbp.asp

 
Ingen bild

w-son

17 september 2014 11:13

Hoppsan glömde länken till det danska programmet
http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-741#!/

 
Ingen bild

Pensionisten

17 september 2014 11:14

V:s ledare Jonas S visar vad hans anhängare uppvisat före, under och efter valet. Så förnärmad och stridslysten tupp han blivit när Löfven inte ville ha med honom i en eventuell kommande regering.
SD-föraktet från övriga partier är så odemokratiskt som det bara kan vara. Först ska vi ta emot folk från andra länder och kulturer för att dom råkat i luven på varandra och tar till vapen och sedan är dom nästan likställda med dom. Kanske därför dom vill ha hit dom. Jag är rädd för att stridstupparna kommer att orsaka både skador och kanske död för oskyldiga människor, eftersom politiker och framförallt "de godas media" trissar upp för "revolt" och hat.
Nu gäller det för SD-anhängare att hålla sig i skinnet, så som SD vill ha det, och inte lägga ut mer bete för "de godas media".

 
Ingen bild

ejpk

17 september 2014 11:27

Dessa studenter har aldrig lärt sig och ännu mindre förstå ordet "DEMOKRATI"

 
Ingen bild

Trollfar

17 september 2014 11:48

@w-son, Denna skrivning i slutet diskvalificerar dock Tino från vidare läsning. Han som andra är okunniga och gör sig löjliga med sådana här skrivningar. Det är inte sant eftersom partiet är fullt med invandrare.

"Väljare som inte uppskattar Sverigedemokraternas illa dolda förakt mot invandrare"

 
Ingen bild

Trollfar

17 september 2014 11:52

SOM-institutet, denna socialistiska propaganda och lekskola för Demker och hennes man samt fler utvalda, bör läggas ner omedelbart. Detta bör ske så fort det finns politisk möjlighet. Måste vara möjligt att politiskt oberoende undersökningsinstitut.

Precis som Tino skriver innan han spårar ur, så är det bara friserade lögner som sprids från det hållet.

 
Ingen bild

Lena

17 september 2014 12:05

@w-son
Har läst Tino Sanandajis krönika - bör läsas av alla. Där står bl.a att Sverige som har en befolkning som är 2% av hela EUs befolkning, tar emot 22% av alla BEVILJADE ASYLANSÖKNINGAR inom EU. Detta argument ska vi lägga i minnet.
Det står också:
"Många moderater och strateger är själva fångade i en ignorans de själva hjälpt till att skapa".

 
Ingen bild

robban

17 september 2014 12:05

w-son, till råga på allt så var frågeställningen om ökad "flykting"invandring inte invandring generellt vilket gör undersökningen helt värdelös då de flesta som kommer hit inte har flyktingsstatus över huvud taget eller ens en identitet att så det kan verifieras.

 
Ingen bild

Lena

17 september 2014 12:09

@Trollfar
"Väljare som inte uppskattar Sverigedemokraternas illa dolda förakt för invandrare". Han vill väl friskriva sig som röstande på SD, annars stängs porten till att få in artiklar i tidningar etc.
No big deal, för mig.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

17 september 2014 12:11

De är så fanatiska att man undrar vilken färg på skjortan de hade valt om året var 1936. Ja jag vet, tjatigt att komma dragandes med det DÄR - men är det inte vad dessa godhetsmänniskor hela tiden tar upp hela tiden. Och man ska ju tala till idioter på idioters sätt. Så det inte går över huvudet på dem.

 
Ingen bild

Pimm

17 september 2014 12:13

Av ett 40-tal opinionsmätningar aug-sep (http://www.status.st) låg alla under SD:s valresultat - så man ska inte hänga upp sig för mycket på undersökningar. Några var bra nära men i stort misslyckades instituten monumentalt. SD och MP påstods ha batalj om positionen tredje största parti: MP var i realiteten inte ens nära.

Hade man fått samma resultat om man bytt ut "flyktingar" mot mer korrekta termen asylsökande? Eller ännu mer korrekt: asylsökande OCH deras anhöriginvandrare?

 
Ingen bild

Lotta

17 september 2014 12:21

Självklart måste de goda upprätthålla bilden om hur vidriga alla är som röstar på SD. Att erkänna inför andra "goda" att vi är precis som alla andra vanliga människor skulle troligtvis innebära att de själva blev utfrysta och kräkmeddelandena på Twitter skulle rasa in.

 
Ingen bild

Lena

17 september 2014 12:41

Gällande Thoralfs krönika: går man på universitetet är man en vuxen människa, punkt. Problemet är att en hel del svenska barn o ungdomar får ingen uppfostran idag, dvs de får inget motstånd, föräldrar lägger sig inte i deras beteende. Därtill kommer hjärntvätten i skolan som går ut på att förakta äldre och sådana som inte är "coola" i deras ögon. Därav har vi en stor portion av nästan vuxna som inte lärt sig säga Hej vid ankomst eller Tack för en present.

Min slutsats är att det kommer att bli än svårare för dem ju äldre de blir för det kommer att uppfattas som att de har attitydproblem och kommer bli ratade av andra. Det är inte OK at vara arrogant och som i det fall som Thoralfs krönika beskriver, totalt idiotiska. Att inte säga till dessa individer gör att de lever kvar i sin egobubbla och inbillar sig att det är OK att vara arrogant.
De kommer heller inte att märka av när de är okunniga, dumma, ogina etc för de har alltid haft rätt tidigare. De blir omöjliga att umgås med och därmed kommer de inte att kunna växa i förstånd o mognad då de bara umgås med likasinnade.
Det mina vänner ÄR "mindcontrol", hjärntvätt som är planerat av "överheten" för länge sedan och som smugit sig in långsamt, som vill separera oss människor från olika grupper för det gör oss svagare, mer osäkra.

@Pensionisten 11.14
Håller fullständigt med, det gäller för SD-folk att inte trampa fel för vi döms inte efter de måttstockar andra mäts. Så x-tra viktigt att inte brusa upp (även om det är mänskligt att ibland tappa tålamodet)och ALDRIG bli våldsam.
Som sagt vänstern av idag är de verkliga fascisterna, det är bara dom själva som inte tittat sig i spegeln ännu och upptäckt det. De har ju alltid rätt i media och som sagt många har ingen egen uppfattning om nånting utan är mer eller mindre som papegojor som rapar upp det "lärt" sig men utan egen reflektion.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

17 september 2014 12:49

Genom att vinkla frågorna kan man få vilka svar man vill.
Folk kan inte skilja på invandrad arbetskraft, UNHCR-flyktingar, asylsökande och "papperslösa".

Jag såg en video på nätet där en kille gick omkring på ett universitetsområde i USA och ville ha påskrifter på en lista.
"Kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp. Skall vi tillåta abort efter tredje trimestern?"
Han fick många påskrifter!
Trimester är en tremånadersperiod. Efter tredje trimestern är alltså efter nionde månaden!

 
Ingen bild

Eric H

17 september 2014 12:53

Jajamänsan.. studenter kan, dom också.
"Böjes i tid som krokigt ska bli" heter det ju.
Men, de kanske växer upp de också när de kommer ut i verkligheten?
En kamrat var ärkesosse fram till 25år, då kom han ut på arbetsmarknaden som mycket högavlönad/högutbildad.
Då byttes det sida.
Solidariteten har sin gränser, även för en (s)...

 
Ingen bild

Göta

17 september 2014 13:42


VÄNSTERMOBBEN HAR MAKTEN I SVERIGE!
Svensk media utgörs till minst 90 procent av en enda stor VÄNSTERMOBB mot Sverigedemokraterna. Detta gäller både tidningar och radio/TV-media. Det är denna dominerande mediala VÄNSTERMOBB som i alla sammanhang styr hur Sveriges tredje största parti ska behandlas, både av övriga medier och av de övriga politiska partierna.

Inga politiker vill schavottera i medierna som rasistiska eller främlingsfientliga, vilket omedelbart skulle bli fallet för den som visar minsta positiva samröre med SD. Därför hjälps alla riksdagspolitiker åt att gemensamt sänka Sverige, istället för att acceptera att SD är ett demokratiskt och ansvarsfullt Sverige-vänligt parti som inte är vare sig främlingsfientligt eller rasistiskt. Dessa två sistnämnda floskler är enbart automatiska bihang till VÄNSTERMOBBENS och politikernas ordinarie anti-SD-vokabulär.

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 september 2014 13:57

Nu är det dags för SD toppen att göra analys av den så kallade mediasatsningen!

Var det succé eller en gäspning.

Var det väl använda pengar eller krävs det mera krafttag

 
Ingen bild

Gubben Svensk

17 september 2014 14:20

OT (off-topic)

SD ökar något i slutrösträkningen och har i skrivande
stund 13,34% !
http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

Bara inte FI ökar för mycket!

 
Ingen bild

Kjerstin

17 september 2014 14:33

jomm.se / valnu / sverigedemokraterna ligger några av studenternas intervjuer av oss.

 
Ingen bild

Pensionisten

17 september 2014 14:45

I en monolog med Hans Alfredsson så skojar han om Palme som uttrycker "det var det jävligaste, kostar mjölken sååå mycket". När Lövfen får reda på dom riktiga kostnaderna för huvudlös invandring så kommer han också med samma förvåning om kostnaderna. Tyvärr så hade Palme heller ingen aning om att mellanhänderna stod för den största kostnaden. Uttrycken emot bönder och egenföretagare var "djävla bönder och moderatdjävlar".
Öppna våra hjärtan står statsministern och säger i sitt tal men med samma tunga säger att vi måste ha invandrarna här för att säkerställa våra pensioner mm. Tar vi emot dom av humanitära skäl eller ska ta emot dom för "slavarbetare"? Rasismen utförs av partier som "demokratiskt" röstats in av "dom goda". SD ifrågasätts stundligen om SD är demokratiskt valda. Jag har röstat utan påtryckningar av någon annan och ser det som min rättighet. Nu ska nämndemän bort från rättssystemet och varför vet nog dom flesta.

 
Ingen bild

Lärare

17 september 2014 15:16

OJ, vilken sörja!
Fattar dom ingenting?
Vi röstade på SD för att vi vill ha en stark begränsning av invandringen/asylmottagningen bl a.
Nu försöker hela etablissemanget låtsas som om det berodde på något helt annat, som t ex dålig integrering, uselt mottagande osv.... Det vill säga, vi ska slänga ut ännu mer pengar för den alltmer ökade invandringen.

Lyssnade nyss på Jimmie, han är rak och tydlig, håll fast vid det Jimmie, du har så rätt så rätt!
Tror inte SD förlorar på ett nyval, tvärt om, har idag pratat med många väljare som röstade på M och S, de säger som många andra, att det är klart SD måste få inflytande eftersom de fick så många röster. Man kan inte i en demokrati nonchalera ett parti med 13% av väljarkåren bakom sig.

Vad jag hört idag är den "vanlige svensken" mycket upprörd.

Personligen gissar jag att SD skulle nå ca 18-20%-gränsen vid ett nyval, eftersom många moderater och sossar är så förb......
på den fortsatt leken i sandlådan!

 
Ingen bild

LSW14

17 september 2014 16:18

Till er som påpekat att artikeln handlar om vuxna människor och inte tonåringar; Ni har givetvis rätt! Jag hade för bråttom och lyckades vurpa och fastna i föreställningen "studenter = gymnasieelever".
My bad.

Detta till trots tror jag ändå att vi måste bjuda in och välkomna även den kategori som Thoralfs inlägg handlar om. I min värld är det en personlig kontakt som är den enda framkomliga vägen när det gäller målgrupper -och enskilda personer- som har så motsatta ståndpunkter och ofta fastlåsta positioner.
Vad jag menar är att vi måste bygga plattformar som bygger på en ömsesidig respekt. Det tar tid och är naturligtvis inte alldeles enkelt, tom omöjligt ibland. Men det är mödan värt att försöka, även om det kostar på. För det gör det helt klart- oftast även för motparten.

Alternativet är att gräva mediala skyttegravar och hoppas på det bästa, vilket känns som en mindre bra strategi.

Men kanske är jag bara naiv.

@Lena 12:41
Ett i alla delar lysande inlägg! Respekt.

 
Ingen bild

Gute

17 september 2014 17:37

Här är Thoralf i SVT, slitvargen från Kalmar!

Sverigedemokrat öppnar för kompromiss om invandringspolitiken

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/sverigedemokrat-oppnar-for-kompromiss-om-invandringspolitiken

 
Ingen bild

Skånepåg

17 september 2014 17:46

O.T

Måste bara läsas http://www.samtiden.nu/3935/dagens-nyheter-fast-korrekt-klister/

 
Ingen bild

Lärare

17 september 2014 18:23

Hörde nyss på Nyheterna att Jimmie ev kan tänka sig stödja ett av alternativen. Betyder det då att han fått/får igenom några av SD:s krav vad gäller invandringen. Annars blir det obegripligt.
Vi får väl vänta och se. Lät inte så tidigare idag.
Nu får vi inte vika undan.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 september 2014 18:34

Det kanske är nå´t fel på mig men varje gång jag ser och hör en "medelväljare" yttra sig mer eller mindre negativt om SD och SD´s väljare, då blir jag nyfiken och önskar att jag hade möjlighet att vid en kopp kaffe "rota och bena" i varför vederbörande tycker så. Hur har vederbörande fått sin förvridna upppfattning om SD, läst partiprogrammet? lyssnat på radio? sett på TV? läst arga kommentarer? Allt detta eftersom jag vet vad SD egentligen står för. För att ingen skall missförstå mig i onödan vill jag betona att när proffstyckare ex.-vis Helle Klein, div. ledarskribenter, radio- och TV-journalister och liknande sätter olika epitet framför SD, blir jag lika förbannad som alla SD-are, detta eftersom jag faktiskt begär ett dessa människor(?) skall veta vad dom talar om. Det kan man inte begära av "mannen eller tjejen på gatan"!
SD 2018 (eller vid ev. ny-/extra-val)!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan A.

17 september 2014 18:50

Min svåger numera pensionerad docent och prefekt klagade på att inte studenterna kunde någonting längre...man kan misstänka att han har rätt....

 
Ingen bild

Stefan A.

17 september 2014 19:38

Har gjort ett svep över tidningarnas kultursidor...kan bara säga..uurk!

 
Ingen bild

svenkarls

17 september 2014 20:50

Vänstern och FI är ju tyvärr rätt stora bland yngre tjejer.
Är det dessutom blivande journalister lär väl andelen vara än större.
Kanske får Rojas rätt i det han skriver här:
http://www.friatider.se/rojas-sd-kan-bli-sveriges-st-rsta-parti

 
Ingen bild

Lotta

17 september 2014 21:04

Odemokratiska Miljöpartiet som inte på något vis vill släppa till oppositionsrådsposten.

http://ostran.se/NYHETER/Kalmar/MP-soeker-stoed-i-kampen/(comment)/view#view

Läs även kommentarerna.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 september 2014 21:31

Problemet går från "Baas till Linne" löpande år efter år är inget nytt
Det SD bör göra är att se över kontakterna med media, och ha riktlinjer för detta,påtalade detta för 5 år sedan.
En ny nolltolerans vill nog väljarna se i allafall
E du med Åkesson ?

Om det är några som skall hållas kort av SD så är det journalisterna
Vi får se om den polletten ramlat ned hos partiledningen nu

Man kan bara hoppas att utestängandet av Expressen inte var tillfälligt bara för att Åkesson blev tjurig efter avslöjandet om hans spelvanor risken är väl tyvärr att det var så.

Å andra sidan så trycker media-mobbningen av vänsterjournalister upp SD:s siffror generellt.
Dessa röda foliehattar är väl för goa

Passa på att lyssna på debatten mellan Jarlving och Per Svensson på Asylsvenskan ,så förstår ni, finns på Avpixlat.

Kanske man skall vänta med att "tårta" media politiskt till SD når 35%
Björklund nämnde den siffran idag , om man fortsätter att utesluta SD
vad menade Janne ..... :=)(=: ?

Kanske det största politiska uttalandet sedan Per Albin myntade "Folkhemmet", hoppas ni inte missade det idag.
"Danmarkiseringen" har börjat, det finns nog en gud iallafall :=)(=:
Handledaren på Linne missade det garanterat

En ev ursäkt från Linne är inget värd ändå, ett demokratiskt land kan inte ha en sådan viktig funktion som journalisthögskolan besatt år efter år med känsligt omogna kommunister.
Deras problem är att strålkastarna börja riktas på dom via fria media nu

Ett resultat av undervisningen där är SD generellt, och inte minst sista valresultatet.

Poliser socialtjänst sjukvård etc skall vara neutrala, då skall väl journalisterna om något vara det, idag är det ju tvärtom.

Ett samhällskontrakt bör upprättas med varje elev där första skoldagen
Gå in och göra om denna utbildning är högprioiterat i Sverige
I allafall om vi skall undvika gatustrider i framtidens Sverige
Hur som helt vet ju medborgarna till vilka dom skall skicka notan

Tog upp "neutralitetsfrågan " med en student svar : Ingen kan vara neutral, och vips var det problemet löst, samma princip, som när en vänsterplattfot säger: "Klart att dom ensamkommande skojar lite ibland om sin ålder , det skulle du också göra".
Snacka om enkla lösningar på djupa samhällsproblem
En student tyckte att allt skall vara statligt , och så var den pratstunden slut

Till journalistutbildningen söker sej mest slapptaskar med vänstersympatier,överhörde att samtal på en förfest innan man slutade sin 3 åriga utbildning i Sommras.
Det som avhandlades var vem som hade knullat med vem sista 3 åren
Vi åhörare skrattade tyst åt "Klamydiaklubbens" sammanträde

Mest positivt är ändå att kommunismen avskaffar sej självt för eller senare.

Titta bara hur det gick för dessa partier i valet S MP V
Arbetslösheten bla vänsterjournalisterna är stor, tidningarna tappar köpare, i ett nationalistiskt Europa/Sverige är framtiden dyster för dessa urtidsdjur från början av 1900-talet
Ingen av dessa skulle överleva en vecka socialt i tex Ryssland
Söndercurlade snorungar

Det bästa för 90% av journaliststudenterna på Linnes journalistutbildning vore att byta linje ,för några jobb får ni inte ändå,
Det är sanningen och sanningen svider i "umpan"

Gubben o Gumman skriver som fristående journalister ur folkdjupet
Inte alltid helt objektiva , men med bra koll på lääääget
Någon koppling till Alfssson el SD central finnes ej

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 september 2014 21:39

Till Lena och LSW14 i all välmening, ni kan väl börja samtala lite med elever där ,så får ni vad det ger, och sedan ev återkomma med inlägg ?

 
Ingen bild

Observer

17 september 2014 22:01

Man kan med fog säga att media tagit makten i Sverige!
Ingen, Absolut ingen, vågar normalt gå emot den jättelika inkvisatorapparaten som media bildat. -Straffet kommer omgående och utan rättsprocess.
Public Service som ju skall vara räddningen och neutrala zonen sådana här lägen av stigmatisering har inte fungerat.
Media är idag en regerande tredje statsmakt. Det vet vi.
Därför måste den regleras på något sätt!

Vi kan inte ha en ordinarie statsapparat som håller val och har demokratiska spelregler samtidigt som den tredje statsmakten tagit makten i landet. -Politiker o vetenskapsmän som ingen vågar föra ett adekvat samtal. Alla totalt lamslagna av rädsla.
Detta går inte längre.

 
Ingen bild

Observer

17 september 2014 22:06

Medias egna skolor som i exemplet ovan kan snarast liknas vid koranskolor till islam eller någon sorts sektutbildning vilket förtydligar den bild av media i landet som börjat att växa fram.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 september 2014 22:09

@Stefan A.
Håller med fullständigt. Uurk för kultursidor. Speciellt Aftoneländets. Var finns kulturen i att ständigt kritisera SD? Värna svensk kultur istället!

Åsa Linderborg verkar ha en hemlig dröm att bli ledarskribent med mörkröd färg..

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 september 2014 22:16

@Observer.
Ja, extremkommunistisk mediekurs, ser det ut som.
De slutar säkert kursen som legitimerade SD-hatare. Garanterat ett anställningskrav..

 
Ingen bild

Nils

17 september 2014 22:22

Egentligen är de oskyldiga, därför att de är offer för ett politiskt ledarskap, som med förljugen skräckpropaganda och dumheter vill tömma folket för tankeverksamhet och i stället fylla det med hysteri och hat. Det är svårt att stå emot denna kraft, när den drivs fram av sju av åtta riksdagspartier.

(Det åttonde står som vi vet för ett annat politiskt ledarskap, där man tror på att förutsättningen för demokrati är samtal och samarbete, och där vissa anhängare nu klär sig snyggare, har fått hår på skallen och argumenterar i stället för att skrika okvädingsord.)

 
Ingen bild

LSW14

17 september 2014 22:38

@Gubben o Gumman
Jag tror jag förstår vad du menar och bestrider inte för ett ögonblick det omöjliga i att "omvända" det aktuella klientelet- i en handvändning.

Min erfarenhet säger mig dock att undrens tid inte är förbi! Som exempel kan jag berätta att jag har en bekant som denna gång röstade SD. Vederbörande skulle inte ens mot en rundlig ersättning ens tänkt tanken att rösta SD 2006 och i början var vi bittra (politiska) fiender. Det tog förvisso några år, men ibland är det trägen som vinner.

Det jag är mest tillfreds med i detta fallet är att jag aldrig föll för frestelsen att nedvärdera "hens" person eller argument. Det är vad jag menar med att bjuda in och respektera sin motpart, och förhoppningsvis därigenom vinna -och förtjäna- ett ömsesidigt förtroende.
Tveklöst kostar det på, men som sagts tidigare så kan man utgå ifrån att det även kräver sin tribut av motparten. Det är lätt att glömma bort där man är uppe i varv som mest :-).

Jag tror att vi är helt överens om följande (upprepning från mitt tidigare inlägg);
Det är bl a etablissemangets oärlighet och konsensuspolitik som är problemet, inte våra ungdomar. Våra ungdomar är vår framtid, så se till att vinna deras förtroende!

Nu har vi 4 år till nästa (ordinarie) val. Låt oss respektera och vinna så många "själar" vi bara kan.

Tack, och ha en trevlig kväll!

 
Ingen bild

LSW14

17 september 2014 22:54

@Nils 22:22
Hade jag inte redan postat mitt förra inlägg- hade jag förmodligen bara hänvisat till ditt :-) Det finns inte mycket att tillägga- det kan inte bättre sägas. Spot on!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 september 2014 23:06

LSW14 : Allmänt hjärntvättade ungdomar från grundskola/gymnasie, kanske det finns hopp för , men för journaliststudenterna ser det nog väldigt mörkt ut för, att komma upp till verkligheten ,och fair play,blir många timmar i terapeutstolen .

"Pengarna kommer ur en maskin i väggen, och elen ur två hål i väggen"
"Pengaträdet finns visst" precis som tomten

Låsningen är nog total redan vid start ,vilket är dj-vligt obehagligt
Detta bör svenska folket åtgärda, så fort det är parlamentariskt möjligt
Så här kan vi inte ha det 40 år räcker

Utbildningen bör ha "samhällskörkort", samt psykologtest, som vid tidigare militär mönstring, det fick alla män genomgå så det skall väl vara ok?
Kåren kan ju inte bara bestå av "Knollgänget", som producerar pensionräddarevänliga artiklar/fnoskler så fort möjlighet ges urlöjligt.

Att alltid framhålla pensionsräddare i text och bild börjar svenska folket tröttna på, tveksam vänligen se 2014 års valresultat
Kanske dags att stoppa upp Lilla Saltssjöbadsavtalet i valfri....
Många av dessa hamnar sannolikt i reklambranschen , där minst 50% pensionsräddare numera måste ingå, i stort sett i all reklam
Vilket bara retar upp folk å så röstar dom på SD, foliehatt på

80% av personalen inom UHÄ röstar kommunistiskt S V MP
På journalistutbildnigen är det nog 103%

Källa Svenska journalistförbundets medlemsundersökning (delresultat)

 
Ingen bild

LSW14

17 september 2014 23:38

@Gubben o Gumman
Huruvida det finns hopp eller inte betr journaliststudenterna låter jag vara osagt, men jag är trots allt en optimist.

Min poäng är att det i grunden inte är studenternas fel. Dessutom finns det inget att vinna på att nedvärdera någon. Det kan lätt bli en stigmatisering, där det är vi som är bufflarna, och det får inte ske.

För att sammanfatta en problemanalys som jag delar, vill jag hänvisa till inläggen @Lena 12:41 och @Nils 22:22. Dels instämmer jag till 100% i det de uttryckt, dels hade jag inte kunnat formulera det lika bra.

Sedan är jag dessutom lat som bara den, ett skäl så gott som något...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se