thoralf

Direktlänk till inlägg 13 september 2014

VISSTE DU DETTA?

Av Thoralf Alfsson - 13 september 2014 09:31

Inför valrörelsen skapade vi i Kalmar en folder med rubriken ”Visste du detta?” I foldern gör vi bland annat ett försök att beräkna vissa kostnader för invandringen på lokal nivå. Foldern har nu delats ut till ca 17 000 hushåll i Kalmar. Jag hade räknat med att våra politiska motståndare skulle protestera mot de kostnader som vi anger i foldern men det har varit helt tyst, vilket förvånat mig. Men samtidigt en bekräftelse på att ingen kan slå hål på siffrorna.


Idag gör dock Anders Blank på Barometern ett lamt försök att ifrågasätta kostnaderna för skolan som vi anger till ca 110 miljoner kronor (finns än så länge bara i papperstidningen). Barn- o ungdomsnämndens ordförande Jonas Hellberg tycker att det är ett ”oerhört märkligt sätt att resonera”. De tjänstemän som Anders Blank kontaktat uppger att extra kostnaden är ca 15 miljoner kronor.


Jag skulle vilja fråga Jonas Hellberg hur länge han anser en person vara en extra kostnad för skolan. Är det bara under tiden någon söker asyl? Eller är det fram tills personen blir svensk medborgare? Eller är det under hela skoltiden?


Våra uppgifter grundar sig på de faktauppgifter som finns i Barn o utbildningsnämndens årsredovisning för 2013. I årsredovisningen finns följande tabell.


 


Med hjälp av detta kan man då räkna ut antalet elever med utländsk bakgrund på respektive skola. Notera att Nya Oxhagsskolan har ca 73 procent elever med utländsk bakgrund. Enligt min uppfattning är det då omöjligt att integrera ens skolbarnen i Sverige.


I årsredovisningen finns sedan även följande sammanfattning och jämförelse över kostnaderna/elev.


 


Med dessa uppgifter är det sedan bara att räkna fram en kostnad! En kostnad som stannar på drygt 110 miljoner kronor.


En kostnad och ett sätt att räkna fram den som Barn- o ungdomsnämndens ordförande Jonas Hellberg finner vara ett ”oerhört märkligt sätt att resonera”. Jag tycker att det är ganska logiskt om man vill få ett totalt grepp. Detta kan ses som en maxkostnad där man sedan kan göra begränsningar av olika hänsyn.


Men egentligen skulle jag vilja göra en mer detaljerad beräkning över kostnaderna men några uppgifter för att kunna beräkna kostnaderna för t.ex utomeuropeiska elever finns inte att tillgå.


För den som är intresserad av vad vår 8-sidiga folder innehåller lägger jag upp två av sidorna som handlar om invandringens kostnader.


 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

13 september 2014 10:01

93-åring med allvarligt hjärtfel slängs ut från sjukhus. Hotar med polishämtning om damen vägrar. Är det så vi skall behandla våra gamla?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/sjukvarden-hotar-93-aring-med-polis

Dessutom: "Carl Bildt @CBildt
Jag skulle gärna vilja veta hur Ekot fått tillgång till en riksdagsledamots kontokortsinformation. Handlar om både lag och etik."

Läste på Dispatch International att det kan röra sig om Swedbank men jag vet inte om det är bekräftat. Hoppas som flera andra att Jimmie skall berätta vilken bank det rör sig om så vi kan avsluta våra konton hos den bank som struntar i sekretess.

 
Ingen bild

Johan

13 september 2014 10:06

OffTopic

Stämmer det att Jimmie Åkesson utöver sin riksdagslön plockar ut en lön från det egna partiet? Kan vara bra att veta innan man personröstar imorgon. Vem på riksdagslistan var det som ville ha med Thoralf och Kasselstrand på listan?

Thoralf Alfsson

13 september 2014 11:05

Som alla andra partiledare förutom Jonas Sjöstedt har man en ersättning för att man är partiledare från sitt part.

Nr 50 Robert Stenqvist

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 september 2014 10:24

Tystnaden om "Vet du detta" kan man koppla till SD,s stoppade annons med staplar som jämförde invandringen till Sverige och övrig Skandinavien.
Sanningen om verkligheten är ibland lite för känslig..

En annons kan man stoppa, men inte en folder. Då gäller att tiga ihjäl..

 
Ingen bild

lundabo58

13 september 2014 11:08

Efter denna valrörelse borde SD definitivt driva frågan om att lägga ner, alternativt halvera public service.

Har redan kryssat Robert Stenqvist :-)

 
Ingen bild

Johan III Sobieski

13 september 2014 11:39


Tyskland kriminaliserar "islamiska staten",
förhoppningsvis första steget mot att kriminalisera "islam"; roten till ondskan.

 
Ingen bild

Frazze

13 september 2014 11:53

Jag bor i Mölndal.Träffade en gammal skolkamrat som har varit rektor och då då vikarierar inom skolan.Han sa att det finnes utredningar som han har haft som måttstock som säger att 25% andel invandrarbarn högst i en klass för att kunna lära dem svenska och bibringa dem kunskaper som kan få dem att gå vidare.Som det ser ut nu i vissa skolor är dömt att misslyckas.Han är gammal moderat och dömer helt ut invandrings och integrationspolitiken.Jag lägger min röst på SD sa han.

 
Ingen bild

Trollfar

13 september 2014 12:01

Vi har också kryssat nr. 50.

 
Ingen bild

St Ulfsten

13 september 2014 12:10

Mycket bra jobbat Thoralf och övriga SD i Kalmar! Det är denna sorts information som måste ut till folket.

 
Ingen bild

Stefan A.

13 september 2014 14:17

Även jag gjorde ett av mina sällsynta kryss på riksdagslistan, någonstans i mitten, om man delar hundra med två, av här på bloggen väl kända skäl.
Undrar vad man fyller valstudion med i morron kväll? Mona Sahlin förstås, Pascaluski? kanske der panzergeneral också, ist. för några som faktiskt vet något om val och statistik mm. det är ju för sent att påverka, men det är jobbigt som Sverigedemokrat att tvingas höra och se på dyngan utan att kunna svara, EU-valvakan avskräcker...ett riktigt lågvattenmärke....

 
Ingen bild

J B Doe

13 september 2014 14:37

Arbetslösheten torde sjunka efter valet. Åtminstone inom SÄPO som kommer att få skydda 40 - 50 SD-riksdagsmän.
Är det inte underligt, förresten, att det är SD, som ju allmänt pekas ut som skurkarna, som behöver skydd?

 
Ingen bild

World Traveller

13 september 2014 15:01

J B Doe, det är lite med Vänstern och SD som med Araberna och Israel. Om Araberna lägger ned vapnen så blir det fred. Om Israel lägger ned vapnen så blir det massmord på israeler. Om Vänstern slutar med sitt våld så blir det lugnt. Om SD slutar med livvaktsskydd så blir de ihjälslagna av Vänstern.

 
Ingen bild

AWSvensson

13 september 2014 15:09

Att hacka Sverigedemokrater i småbitar för de är ett pack uttryckt muntligen i SVT är inget som upprör PK tomtar men några i jämförelse med det beskedliga kommentarer väcker rasismstorm. http://www.barometern.se/nyheter/lanet/sd-politiker-skrev-rasistiskt%284446933%29.gm

 
Ingen bild

Göta

13 september 2014 15:11

Det är inte så konstigt att vissa skolelever får en otäck och fullständigt felaktig bild av Sverigedemokraterna. I Engelska skolan i Nacka delar man ut foldrar där eleverna lära sig att (citat):
"En känd Nationalist i Sverige är Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson. Han är dock en extremnationalist, med tanke på att han vill få bort alla invandrare från landet, och bara ha svenskar."

https://twitter.com/Jonas_Str/status/510740791623700480/photo/1 
Ingen bild

LSW14

13 september 2014 15:17

@Stefan A
Utöver dem du nämnde kan man nog förvänta sig att även landsfadern Bengt Westerberg dyker upp i studion. Ridandes på sin vita springare med lansen i stadig fattning, givetvis...
Det är då ridån går ner och man stänger av TV:n!

 
Ingen bild

lundabo58

13 september 2014 16:40

Såg på Flashback att Expressen tydligen tänker skicka David Baas till SD:s valvaka. Vad ska en sån där att göra, går det inte att porta slasktabloidpressen från valvakan? Sparka ut Baas och bjud in Mats Dagerlind istället.

Thoralf Alfsson

13 september 2014 18:23

Om jag bestämde över riksvalvakan i Stockholm så skulle media få stå utomhus hela kvällen och hoppas att någon kommer ut för en kommentar. De skulle med andra ord vara ute i kylan.

 
Svensson

Svensson

13 september 2014 17:28

Siffrorna drar iväg ännu mer,om någon av dessa invandrare begår ett brott.Så dessa siffror som du har räknat ut Thoralf,är i underkant,du gör ett kanonbra arbete.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

13 september 2014 17:47

Jag ser att Miljöfascisterna ska lägga 822 nejlikor, för att symbolisera antalet döda i Medelhavet som försökt ta sig till Sverige och Europa, på Nytorget där SD ska hålla sin valfinal. Varför inte gå och köpa 6000 rosor för de svenska kvinnor och tjejer som våldtas varje år på grund av 7-klöverns ansvarslösa invandringspolitik.

 
Ingen bild

OT

13 september 2014 17:54

Apropå den svenska "debatten" och SD!

Svenska (1917)
Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig; din käpp och stav, de trösta mig.

Dansk (1917 / 1931)
Skal jeg end vandre i Dødsskyggens Dal, jeg frygter ej ondt; thi du er med mig, din Kæp og din Stav er min Trøst.

Norsk (1930)
Om jeg enn skulde vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for ondt; for du er med mig, din kjepp og din stav de trøster mig.

King James Bible
Yea, though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil: for thou art with me; thy rod and thy staff they comfort me.

P.S Nr.50 verkar vara en vettig kandidat att kryssa!

 
Ingen bild

OT

13 september 2014 18:15

Så nu till det jag ville säga innan valet 2014 (vi som röstar på SD maximerar inte, vi går på för sanningen).

1) Jag blev lite skakad, när jag fick reda på att JÅ speladde (och summorna)

2) Eftersom jag inte spelar så mycket själv (vet jag inte vad 500 000kr betyder, så förklara detta övertydligt, för jag är en idiot)

3) Även om en korrumperad åsna var partiledare för SD; Så skulle jag rösta på SD. Så länge de följer partiprogrammet!

Så äntligen en sång för alla dem som inte röstar på SD - "eddie meduza - en idiot": http://www.youtube.com/watch?v=zsxZkHwicAA

P.S En sång för alla dem som inte är inkluderade tidigare - "Accept- Balls to the wall": http://www.youtube.com/watch?v=TOQAzs3IazM

 
Ingen bild

Trollfar

13 september 2014 18:29

"Om jag bestämde över riksvalvakan i Stockholm så skulle media få stå utomhus hela kvällen och hoppas att någon kommer ut för en kommentar. De skulle med andra ord vara ute i kylan."

Så skall en slipsten dras.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 september 2014 18:48

Med en så hög andel utländska elever som det är i Oxhagen, som i stort sett alla utanförskapsområden handlar det närmast rent praktiskt om att integrera svenska elever med utrikiska kulturer .

I praktiken flyttar svensken därifrån för att han är inte så jätteförtjust i multikulti, nu bekymrar ju inte det sjuklöverspolitiker ty dom är så enormt goda
Som en bra kommunal service har tydligen en del av särskolan placerats på Kars Oskarsskolan i Oxhagen?
Kunde man inte lagt den på Varvsholem ?

Tvångsintegrering är den våta kommunistiska drömmen, där ingår MP V SAMT S
Trots att detta bara historiskt lett till krig/död, om inte dessa är schizofrena vilka är det då ?
Detta är ju bla vad kungen af Kalmar jobbar stenhårt för, måtte han få ett nytt jobb, titeln kanske skall ändras från jordbruksminister till valboskap(s)minister?

Utanförskapsområdena är dom som skall satsas på säger både Löven och Reinfeldt samstämmigt, hallå någon av er skall bli statsminister för Sverige inte Syrien Jordanien etc.
Penningkåta hycklare behöver Sverige inte flera av

Misslyckad integration har pågått i 30 år minst, och kostat tusentals miljarder av välfärden.
Erik Ullenhag bekämpar detta med sina fnoskler för fullt, killen är urlöjlig, hoppas han har mindre än 48 timmar kvar som minister.


Ev indragning av brandkåren i Orrefors är ett utmärkt exempel på vad som smyger sej på den svenska befolkningen i små ofta återkommande steg
Lite protester tills folk tröttnar, sedan försvinner "slangbilen" året därpå.
Detta skulle ge en besparing på 1,5 miljoner per år vad kostar 100-200 flykingar i Nybro, på det omgjorda ålderdomshemmet, med 100 rum till flyktinghotel, sannoligt har det aldrig varit så mycket personal i den byggnaden som nu, kostnad 30 miljoner per år el mer, tut-tut ?

Kommer en kommunistregering till makten imorgon vilket allt pekar på skall tusentals miljarder satsas på att rusta upp "miljonprogrammet".

Avdragsrätt för räntor på bla huslån samt pensionssparande skall försvinna, detta har Sven E Banan ingen aning om i stort.
Svenne knallar vidare med sitt Aftonblad under armen och tittar kärleksfullt på sitt oranga kuvärt,som är den största folkblåsningen i modern tid i hela Europa.
Folk födda efter 1970 har i princip ingen pension alls och fattar inte detta, den som invänder kan väl vissa stålarna eller vilka konto dom finns på

Sveriges största problem är den politiska analfabetismen ihop med bristande kunskaper i elementär mattematik, men så går det när man går omkring med ett Aftonblad el Expressen under armen.

Sveriges stora problem är inte om Åkesson blåser lönen på Donkeys casino ,utan att kommunisterna besatt all media i stort sett, och gjort om Sverige till ett DDR i miniatyr, dessa skiter i vad svenska skattebetalare tycker, hos dom styr avundsjukan och våldet, om än dolt
Det är det du skall rösta för eller emot imorgon inget annat


Enda receptet att ändra något på "integreringsproblemet"är att köpa upp villor bostadsrätter, vilket redan har börjat, nackdelen då är att SD hoppar upp 10%.

Nästa 10 procentare upp, är när nya krig startar i Mena och svenska sommarstugor konfiskeras, svensken har mycket roligt framför sej
Tyvärr kommer vi nog att få se uppköp öka, svenska folket skall tvingas till integrering allt annat är rasism.

Då blir det prisfall stora skulder, och farligt radikaliserad människor
Folk röstar vidare med fötterna, och så bildas nya utanförskapsområden i villaområden är det inte begåvat så säg.

Svenska folket är det första folket i Europa som leende avskaffar sej själv ,för att vem fan vill vara "rasist", hjärntvätten SVT68 har utsatt folk för i 30 år sitter djupt i skallen.

När det slutligen smäller kommer pressen i stora reportage fråga sej varför gjorde Nisse det han gjorde.
Fast du murvel då är det försent

2018 avgörs det om många svenska skall lämna Sverige med sina skatteinbetalningar och förmögenheter stor som liten

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 september 2014 20:17

@Lotta
Carl Bildt gillar inte att kontoutdrag offentliggörs.
Tänk om svenska folket fick se hans kontoutdrag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se