thoralf

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2014

KOSTNADERNA SKENAR

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2014 23:03

Kostnaderna för etableringsreformen fortsätter att skena. Det märkliga är att ingen reagerar på utvecklingen. Nu har dessutom antalet personer som gjort sina två år i etableringsreformen börjat öka rejält. De blir då en kostnad för kommunerna och den fördröjning av kommunernas kostnader som infördes med etableringsreformen är nu överspelade. Nu börjar snart kommunerna att protestera igen. Skall staten då utöka reformen till tre eller fyra år?


Dagens situation med en accelererande massinvandring kommer innebära att kostnaderna för etableringsreformen kommer fortsätta att skena under flera år.


I Kalmar kommun ser månadskostnadsutvecklingen sedan  januari 2011 ut enligt diagram.


 


På årsbasis handlar det alltså om ca 15 miljoner kronor i bidrag som betalas ut. Pengar som i annat fall sannolikt hamnat som ekonomiskt bistånd hos socialen

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göta

20 augusti 2014 00:06

ANSTÄLLD PÅ ASYLBOENDE BERÄTTAR OM FUSKET, LÖGNERNA OCH KRIMINALITETEN

"Vi vet inte vad det är för människor som vi får hit, vi vet inget om deras bakgrund, ingenting."

"Många av dem som kommer har redan uppehållstillstånd i andra länder i Europa, bland annat i Italien. Vi har en man med en stor familj som kom hit, och bara efter några dagar var han försvunnen. Han hade åkt till Italien. Han har ett företag där och har sedan början av sin svenska tid pendlat dit, ibland kommer han till och med hit med sin van från Italien. Migrationsverket vet om detta och har tagit foto på bilen och en utredning har tydligen gjorts, MEN ÄNDÅ SÅ FÅR FAMILJEN PUT..."
(plus gratis boende och all övrig försörjning från svenska skattepengar!)

"Många kommer hit som syrier, men har i själva verket inte bott där på tio år, eller är inte ens syrier, och hittar på bedrövliga historier om tältläger m.m..."

"Många går helt krasst in i trädgårdar i byn och plockar frukt från träden – detta är ju ett fritt land… Det skapar otrivsel och otrygghet bland svenskarna /…/"

Läs mer om det svenska asyl- och PUT-vansinnet här:

http://avpixlat.info/2014/08/19/anstalld-pa-asylboende-berattar-om-fusket-lognerna-och-kriminaliteten/#more-121643

och här:
http://meritwager.wordpress.com/2014/08/19/en-person-som-arbetar-pa-ett-asylboende-vi-vet-inte-vad-det-ar-for-manniskor-som-vi-far-hit-vi-vet-inget-om-deras-bakgrund-ingenting/

 
Ingen bild

Göran

20 augusti 2014 00:44


@ Göta,

Man häpnar, men förvånas inte. Men ändå....

Är de verkligen så j-la efterblivna på Migrationsverket så att de går på vad som helst ?

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2014 01:29

@ Göta och @ Göran
Jo man saknar ord för den förstörelse skattemedel som pågår i Sverige och som har accelererat senaste åren. En statsminister som är helt kall och oansvarig inför detta och vägrar se att lycksökare, lögnare och allsköns patrask tar sig in i landet och som bara är ute efter att utnyttja svenska skattebetalare maximalt. Det finns inte ord för sådana som Reinfeldt och migrationsverkets VD Danielsson. Inte ens efter sommartalet, där Reinfeldt tydligt säger att det finns inget utrymme för reformer reagerar media, då förstår man att det är illa ställt. Media fortsätter som om inget hänt...
Migrationsverkets VD är nog inte efterbliven, men något psykopatiskt måste det väl ändå vara samt att han är i förbund med globalisterna. Han är säkert frimurare också av hög rang, har redan en annan befattning/jobb ordnat för sig någon annanstans i världen som tack för hans tjänster, det skulle inte förvåna mig.

 
Ingen bild

w-son

20 augusti 2014 01:47

Dagen för den totala systemkraschen närmar sig.

 
Ingen bild

Observer

20 augusti 2014 02:08

Skurkar använder värdegrunder som alibi. Därför är de av ondo. Precis som politisk korrekhet som sådan.

 
Ingen bild

Stefan i Std

20 augusti 2014 02:10

Mycket bra ledare som går till frontalangrepp på Reinfeldt och Ullenhag och tar hedern av dessa galningar. Enligt skribenten kommer sagan Sverige att ta slut 2017 om inte ett tvärstopp beslutas om GENAST. Om inte kommer Sveriges välfärd att vara omöjlig att upprätthålla.

Gud hjälpe landet med en sådan psykopat till statsminister!!!


http://ledarsidorna.se/2014/08/debatt-att-ga-till-val-pa-logner/

 
Ingen bild

Göran

20 augusti 2014 02:15

@ Lena,

Reagerade lite inför namnet "Danielsson". Var tvungen att "googla" lite på denna person. Jodå, det var som jag undrade över. Han har varit chef för Säpo. Redan innan han blev säpochef så betraktade han Sverige som en anarki (2005). Nu är det väl så att han inte handlägger några asylärenden, men torde ha det övergripande ansvaret. Om man nu kan tala om ansvar, för än den ene, än den andre brukar skylla på någon annan.

Som Du säger att något psykopatiskt kan det säkert vara. Han går ju villigt i Reinfeldts ledband, och det betraktar jag inte som fullt "hundra".

(Det är inte fritt utan att man ryser vid tanken att denne Anders Danielsson varit säkerhetspolisens högste chef.)

 
Ingen bild

Ludvig

20 augusti 2014 06:33

Vår statsminister har ju skrivit en fjollig bok som heter Det sovande folket. Men han fick kanske rätt till sist, ingen reaktion på hans lika fjolliga tal. Det tyder på ett sovande folk.

 
Svensson

Svensson

20 augusti 2014 07:50

Moderaterna har ofta klagat på Sossarnas bidragspolitik,nu bedriver dom själva en ännu värre bidragspolitik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 augusti 2014 08:46

Annat ämne. Såg ett reportage på Aktuellt igår om de förföljda Jezidierna. Deras kvinnor och flickor rövas bort av IS och blir givetvis våldtagna.

På en fråga om dessa kvinnor och deras ev. chanser att komma tillbaka, svarade en man: Om de var oskulder, var det ok. Men om de inte var det, då återstod att de antingen själva begick självmord eller att Jeziderna gemensamt mördade dem.

Fy f-n för medeltida ökenkulturer!

De enda förnuftiga i Mellanöstern är utan tvekan Judarna och staten Israel.

Väntar också med spänning på Gudrun Schymans kommentarer om tillståndet i Mellanöstern ur ett feministiskt perspektiv...

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 augusti 2014 09:17

Annat ämne.
Expressen/Resachgruppen skriver på i sin pågående serie, Det nya landet.
Vi som här skådat "ljuset" vet sedan länge vad detta nya land innebär.
Det är definitivt inte det förskönade land och verklighet som artikelserien vill framhålla.

Samma tidning skriver också om de ökade kostnader som Migrationsverket anser sig behöva. 48 MILJARDER ytterligare under de kommande fyra åren(!).

Reinfeldt spelar verkligen hazard med sitt jobb och regeringens framtid. Mycket kommer nu fram i dagen, bla. vägglössens verkliga väg in i Sverige kryper nu fram.
Vad gör man med journalister och myndighetspersoner som medvetet ljugit oss väljare rakt i ansiktet..?

 
tant Gul

tant Gul

20 augusti 2014 11:02

Die Partei - die Partei - har alltid rätt.
Och du kompis, så kommer det alltid att vara.
Allt har vi fått av partiet,
båd' sol och storm,
och aldrig Partiet har sparat.
Där Partiet är, där är livet.
För vad vi är, har vi Partiet att tacka.
Vi bärs upp av Partiets mäktiga arm.


Nedan försiktig men kompetent
kritik av den usla svenska demokratien
av Anne Marie Pålsson i intervju fråm 2012,,
oförändrat lika aktuell idag.

http://youtu.be/qu0h9lZFebQ

http://youtu.be/qu0h9lZFebQ

 
Ingen bild

Stefan A

20 augusti 2014 11:10

Fick upplysa min universitetsutbildade syrra i går om att de 48 miljarderna inte var hela kostnaden för invandringen, som hon trodde, utan begäran av anslag utöver ordinarie budget som migg.verk har, blev aningen fundersam, kanske blir så när man lever i koma i storstaden med Aftonbladet som husorgan....

 
Ingen bild

Göta

20 augusti 2014 11:21

Den modiga journalisten Marika Formgren skriver i sin blogg:

"Mycket talar för att en stor andel av de som fått asyl i Sverige på senare år inte borde ha fått någon asyl. Cirka 90 procent av de asylsökande saknar pass eller gällande identitetshandlingar. Det första många gör så snart de fått sitt uppehållstillstånd är att resa tillbaka till landet som de nyss flydde ifrån, vilket inte talar för särskilt starkt skyddsbehov. Med strängare krav på att kunna bevisa vem man är och vad man flyr ifrån skulle volymerna till Sverige kunna minskas rejält, utan att Sverige slutade att ge skydd till dem som VERKLIGEN BEHÖVER DET."

 
Ingen bild

Lärare

20 augusti 2014 11:23

Göta!
Helt rätt analys! Vi vet öht ingenting om vilka människor som väller in i landet, och till råga på allt får PUT och all möjlig service som vi svenskar knappt kan drömma om.

Får hoppas att fler vaknar efter SD och SDU:s Sverigeturné.
Har ännu inte sett stapeldiagrammet som Thoralf lade upp på bloggen användas i valkampanjen.

Varenda sunt tänkande människa i detta land måste väl för sjutton inse att det måste bli ett stopp på dräneringen av Sveriges ekonomi till förmån för hit kommande människor från snart hela världen.

Information och åter information är vad som gäller nu.
Bra att Gustav Kasselstrand också hjälper till med upplysnigen till svenska folket. Han kör "raka puckar", inga inlindningar där inte.

Apropå vårdsituationen, vi kan börja med att ta hem alla svenska ungdomar som sökt sig till Norge pga att lönerna där är betydligt högre.
Många är redan vårdutbildade och skulle kunna träda in direkt i vården. Höj lönen rejält och ge dom bättre arbetsvillkor och chans till fortbildning.

Sverigevänner det är bråttom nu.
Ut och kampanja för ett "Sverigevänligare" land!
Heja SD!

 
Ingen bild

Göta

20 augusti 2014 11:25


HUR KAN EN ICKE FOLKVALD TJÄNSTEMAN PÅ MIGRATIONSVERKET HA BEFOGENHETER ATT ENSAM BESLUTA ATT ALLA SOM KOMMER TILL SVERIGE OCH PÅSTÅR SIG VARA FRÅN SYRIEN SKA BEVILJAS PERMANENT UPPEHÅLLSTILLSTÅND HÄR MED RÄTT TILL LIVSTIDS FÖRSÖRJNING FRÅN VÅRA SKATTEPENGAR?

Sverige är det enda land i världen med dessa generösa erbjudanden. Tjänstemannen Mikael Ribbenvik, 46, rättschef och ställföreträdande generaldirektör på Migrationsverket fattade detta beslut den 3 september 2013. VEM har gett honom denna rätt? VAR hittar man denna vansinniga paragraf i vår svenska lagbok?

Julia Caesar har skrivit mer om detta i sin söndagskrönika den 9 mars i år:

http://snaphanen.dk/2014/03/09/sondagskronika-barbie-och-ken-hos-terapeuten/
 
Ingen bild

Göta

20 augusti 2014 11:33


PS Intervjun med Mikael Ribbenvik kommer i slutet på Julia Caesars krönika, så ni får scrolla ned en bit.

 
Ingen bild

Lotta

20 augusti 2014 11:59

Då tycker jag det inte är mer än rätt att Mikael Ribbenvik också får stå för kostnaden samt ala följder av sitt beslut. Samtliga fakturor skicka lämpligen till den som tog beslutet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 augusti 2014 12:32

@Göta.
Instämmer. Kan verkligen han i sin position ta ett sådant beslut??
Han var nog bara "målvakt"...

 
Ingen bild

World Traveller

20 augusti 2014 12:56

Svenska Kyrkan anordnar läger för svenska tonårsflickor och ensamkommande muslimska män. De erkänner till och med att det inte rör sig om några baaaarn. Vissa kommuner betalar unga svenska killar för att flytta till Norge. De styrandes agenda börjar stå ganska klar nu.

 
Ingen bild

Pepparholm

20 augusti 2014 13:07

World Traveller - Kyrkan sjunker djupare och djupare för varje ny ärkebiskop. Inte ens det politiska parti med Hägglund som ordförande och som har kristet i sitt namn tycks bry sig.

 
Ingen bild

Lotta

20 augusti 2014 13:37

Reinfeldt och Borg vill höja skatterna för att kunna bibehålla sin sinnessjuka massinvandringspolitik. När de seda höjt så mycket går och hela välfärden är borta vad skall man ta till då? De flesta statliga bolag är ju redan sålda så där kan de inte räkna med några pengar. Införa skottpengar på svenskar kan ju inbringa några kronor kanske?

http://avpixlat.info/2014/08/20/reinfeldt-och-borg-vill-ha-skattehojningar-for-att-finansiera-massinvandringen/

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2014 14:10

Lyssna på Täppas o en pensionär som ringer in till P1:

http://www.nationell.nu/2014/08/15/underhallande-debatt-mellan-nils-erik-hennix-och-tappas-fogelberg/

 
Ingen bild

Systemel

20 augusti 2014 14:13

Migrationsverket är i finansiell nöd. Utöver den budget som redan är satt till 91 miljarder kronor behövs ytterligare 48 miljarder kronor för perioden 2014-2018. Var de här extra 48 miljarderna ska finansieras vet vi inte i nuläget, troligtvis tas en hel del ur den befintliga biståndsbudgeten.

Vänstern brukar ju gapa och skrika om att man inte får ställa grupp mot grupp men i det här fallet får fattigdomsbekämpning i tredje världen stå tillbaka mot lyxflyktingar som betalat hundratusentals kronor för att komma till Sverige

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/sa-tanker-s-finansiera-flyktingmottagandet/

 
Ingen bild

Gute

20 augusti 2014 15:07

Anders Borg må vara en väldigt duktig finansminister, och ingen kan väl le så brett som han när ekonomin går upp.

MEN, pressträffen idag visar en helt panikslagen finansminister som strax innan sändning har suttit i ett krismöte som handlade om att nu kommer det att gå käpprätt åt skogen, nu gäller det att spela på känslor för att rädda det som går.

Nu kommer journalisterna att vilja ha reda på hur mycket invandringen kostar totalt, för det är ju det som är intressant, kanske hamnar beloppen till slut i nivå med beräkningarna Sverigedemokraterna har gjort med uppgifter från RUT.

 
Ingen bild

Lotta

20 augusti 2014 15:14

Vad är det med den sinnessjuka massinvandringen som gjort vårt land bättre och rikare? Snarare har det blivit sämre och fattigare. Sedan måste man reagera på att Sverige är fjärde största bidragsgivare till FN trots att vi i absoluta tal tar emot flest flyktingar. Detta i ett litet land med 9,5 miljoner innevånare. Vad är det för politiker vi har som inte fattar att denna sjuka politik man fört i decennier omöjligen kan hålla i längden. Tror man att det är monopolpengar som man utan konsekvenser kan stö kring sig? Det finns en presskonferens med Carl Bildt och Anders Borg på svt i ämnet.

 
Ingen bild

Skånepåg

20 augusti 2014 15:34

O.T

Sverige av i dag och kulturberikarnas bidrag till "välfärden".

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/184210#.U_SiL5scQ1k

Vilka dj-a as!

 
Ingen bild

Göran

20 augusti 2014 16:05

@ Lotta 13:37,

Om 1000 000 svenskar (jägare och sportskyttar) skjuter tillbaka så lär bolsjeviker och andra eftergiftsivrare få det väldigt svettigt.

 
Lotta

Lotta

20 augusti 2014 16:13

Lyssna på detta intressanta avsnitt av Granskning Sverige som tar upp söndagens intervju av Jimmie Åkesson i Agenda. Två personer på svt tillfrågas om de tar avstånd till kommunismen, ingen av dem vill svara på frågan.

http://youtu.be/l-XlebxzrN4

 
Ingen bild

Annelie

20 augusti 2014 18:49

sjukvården går på knäna är under all kritik. Min mor åka hem två gånger tredje gången blev hon inlagd. Här behövs pengar. Man kan inte slösa som det nu görs. Jag väljer sd så klart

 
Ingen bild

Blekingebo

20 augusti 2014 19:01

Läser ofta din blogg Thoralf.
Väldigt intressant information du delar med dig.
Reagerar själv rätt ofta över media och deras mörkning av viss information till samhället. Följer nu valdebatten och nu senaste förra veckan hade BLT/sydöstran en undersökning på vad Blekingebor kommer att rösta på i valet. Dom ska ha en eloge att undersökningen låg uppe hela dagen, men varför har dom inte presenterat resultatet i en artikel? Det står inget på nätupplagan och papperstidning det har jag ej, men har svårt att se att det publicerats. Så fort det är fördel SD så göms det.
Vid 300 röster så stabiliserade sig undersökningen och ser ungefär ut som vid 600. Innan 300 var det mer fördel Jomshof. http://bayimg.com/GApnnaafO

 
Ingen bild

Martin

20 augusti 2014 19:09

Lågutbildade invandrare från tredje världen dominerar invandringen till Sverige idag, och det är inte billigt. Vi ser hur invandringen leder till stora utanförskapsområden där 50% av den arbetsföra befolkningen lever på olika transfereringssystem, det är knappast att bygga upp ett land och upprätthålla välfärden, det är att rasera ett land. Vi ser beräkningar på att invandringen kostar allt mellan 40 och 250 miljarder per år.

Att vi tog emot villig och kunnig arbetskraft som jobbade på golvet från närliggande länder betyder inte att vi idag ska ta emot människor från tredje världen och ge dessa livslångt uppehälle på vår bekostnad, dessutom inte när vi har en arbetslöshet på 8%. 1950-1960 så var det enbart europeisk invandring, speciellt många från Finland. Dessa delade svensk/europeisk kultur och värderingar samt skapade inte utanförskapsområden som idag.

 
Ingen bild

Stefan A

20 augusti 2014 19:42

Dimutläggarna Borg och Bildt var ute på uppdrag, inga skattehöjningar pga. massinvandringen, tror fan det, nog blir det skattehöjningar men inte kommer invandringen att nämnas som orsak, och var skall alla dessa 200 000 på två år bo? inget nämndes om någon återvändande när läget ändras så antagligen skall alla tas om han för all framtid av firma Borg & Bildt, förlorare är förstås pursvenska ungdomar som kommer allt längre från arbetsmarknaden då flera skall gå före, och någon utflyttning från hemmet före 35 är inte att tänka på, om man inte har föräldrar i Borg & Bildts löneklass så man kan langa upp några mille till en bostadsrätt...

 
Ingen bild

Pepparholm

20 augusti 2014 20:31

Margot Wallström - en hemkommen mångmiljonärska på skatter som nu arbetar i Postkodlotteriet som sponsrar Expo - säger att kostnader för invandring är ointressanta. Det får kosta. Hon struntar totalt i sina landsmän. Bara hon får bli utrikesminister så är allt bra i landet.

 
Ingen bild

Hej!

20 augusti 2014 21:19

Enligt statsministern finns det väl bara ett svar för de gamla som riskerar svälta ihjäl, och det levererades nyligen där de flesta med honom tydligen gör vågen...

...vilket parti skulle dessa vanvårdade rösta på idag om de varit unga och anat sin situation på ålderns höst och ställt sig frågan var tog alla pengar vägen?

Källa svt:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/expert-15-000-gamla-riskerar-svalta-ihjal

 
Ingen bild

Göta

20 augusti 2014 22:48Dagens Twitter
Stefan Olssson: De senaste 32 åren har
Japan tagit emot lika många flyktingar
per capita som Sverige tar emot på två timmar.

 
Ingen bild

Lena

20 augusti 2014 22:56

Annat ämne
Hittade denna länk där KanalGlobal1 med Victor Musa intervjuar Jimmie Åkesson inför förra valet 2010. Bra intervju, han får tala till punkt.
https://www.youtube.com/watch?v=a4qmfFT-718

 
Ingen bild

Göran

20 augusti 2014 23:56

@ Göta,

Japan är ett föredöme !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se