thoralf

Direktlänk till inlägg 18 maj 2015

NYA INVANDRINGSREKORD?

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2015 23:25

Majoriteten i Kalmar presenterade sin budget i dag. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet kommer driva på för en väldigt hög invandring till kommunen. Befolkningen skall öka med 10 000 personer under de kommande tio åren, till 75 000 invånare. En väldigt stor andel av detta kommer utgöras av invandring från tredje världen.


När dessa befolkningsplaner presenterades vid presskonferensen så hade journalisterna inte en enda fråga om hur stor andel av dessa 10 000 personer som skulle utgöras av invandring. Jag är dock inte förvånad över medias ointresse. Risken är stor att kommunens ekonomi kommer att dräneras ännu mer.


Barometerns journalist Anders Blank efterfrågade en kommentar (200 tecken) till majoritetens budget men den har inte delgivits oppositionen men jag lyckades ändå hitta den genom en kallelse till KSAU.


Jag mejlade följande kommentar.


"Den stora planerade invandringen med ca 500 personer/år till kommunen riskerar dränera kommunens ekonomi. Redan idag går 40 miljoner årligen av kommunalskatten till arbetsmarknadsåtgärder. Kostnader som borde ligga på staten inte Kalmar kommun."
 
Anders Blank bantade den till 108 tecken enligt följande.
 
"Den stora planerade invandringen med ca 500 personer per år till kommunen riskerar dränera kommunens ekonomi."

Kalmar kommun lägger nu ca 40 miljoner kronor av kommunala skattemedel på arbetsmarknadsåtgärder. En kostnad och ett ansvar som egentligen borde ligga på staten genom Arbetsförmedlingen. I grund och botten är ett av syftena med dessa arbetsmarknadsåtgärder är att skapa en aktivitet/åtgärd så att personerna inte istället för försörjningsstöd. I grund och botten är det lite hyckleri genom att man både döljer kostnaderna för försörjningsstöd samtidigt som man håller ner den öppna arbetslösheten genom dessa 40miljoner kronor som inte syns i ”statistiken”.


Det handlar till viss del om ett ekorrhjul som underhålls av statliga ersättningar och bidrag. När staten börjar skruva åt kranarna kommer ekorrhjulet haverera väldigt fort. De kommuner som tänkt lite långsiktigt kommer sannolikt överleva, andra kommer nog tvångsförvaltas.


 

"Kalmars mest färgstarka stadsdel" enligt Barometern.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 maj 2015 01:45

Kollektivtrafiken i Stockholms län kostar drygt 13 miljarder kronor per år att driva säger Leif Pagrotsky i DN. Stockholms län har drygt 2,2 miljoner invånare. Kollektivtrafiken skall således betjäna alla dessa människor och det kostar 13 miljarder.

8000 ensamkommande yngre män kostar minst 8 miljarder per år att betjäna.

Är det jag som är ute och cyklar med min jämförelse eller håller Sverige på att kollapsa? Tänk om prognosen för 2016 blir 12 000 ensamkommande yngre män. Det betyder att den skattefinansierade industrin med ensamkommande kostar lika mycket som kollektivtrafiken i Stockholms län.

2017?
2018?
2019?
2020? Flytt landet förhoppningsvis!

 
Blåsippan

Blåsippan

19 maj 2015 01:46

Arma skattebetalande pensionärer. De får bära oket av andras "godhet" av vad de slitit för i alla dessa år. Att arbeta ett helt arbetsliv för detta är Sverige idag. Tack PK:

https://www.youtube.com/watch?v=kEMOJQ_MfTo

Sverige är ett rikt land..

http://https://www.youtube.com/watch?v=kEMOJQ_MfTo

 
Ingen bild

World Traveller

19 maj 2015 04:04

Tiotusen? De får nog fyrdubbla det.

 
Ingen bild

Demokratur

19 maj 2015 06:32

Snart är det nationaldag i det här skämtet till land. Den tänker jag verkligen inte fira. Snart är det semesterdags i det här skämtet till land. Eftersom ingen onödig tid tillbringas i detta skämt till land kommer semestern att ske utomlands. Nu ska jag kolla om det finns mer saker att avveckla eller gå ur så man inte gynnar något i onödan i DDR-kopian Sverige.

 
Svensson

Svensson

19 maj 2015 06:39

Jag tror att EU snart kommer kritisera regeringens höga invandring,först då kommer regeringen inse att dom inte har något stöd från EU.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

19 maj 2015 07:15

Fler och fler att försörja, vilka framtidsutsikter.

 
Ingen bild

Pepparholm

19 maj 2015 08:32

#Svensson. I Bryssel sitter folkpartisterna Cecilia Malmström och Cecilia Wikström och lobbar febrilt för att Sverige ska ta obegränsat ansvar för flyktingar och tiggare.

 
Ingen bild

Plomben

19 maj 2015 08:35

Till Cosmik Debris
Kostnaden för de små barnen har du räknat mycket för lågt. Enligt den senaste kostnadsundersökningen varierar kostnaden för ett (1) barn mellan 6.500 kr till 16.500 kr. Per dygn, om nu någon trodde något annat. I Sigtuna var det dyrast.
Om du räknar med ett snitt på 10.000 kr x 8.000 barn så blir det 80.000.000 kr per dygn. 80 miljoner alltså. Du kan själv multiplicera med 365 dagar. Jag vill inte då jag har så dåliga tänder.

 
Ingen bild

Ulf

19 maj 2015 09:03

Jag har ett förslag Toralf. Varför inte be Johan Persson ta sin Malin och flytta in på Två Systrars väg och bosätta sig i Kalmars färggladaste stadsdel. Namnet Persson är intetsägande och de flesta invånarna verkar vara bara intresserade av att döda kristna så en mer eller mindre spelar ingen roll för dem. Då kan han få uppleva de nya migranternas liv och leverne och få sitt liv berikat med underbara upplevelser och kultuerella utsvävningar. Vid inflyttandet kan SD vara där och ge honom en inflyttningspresent i form av en filt, en emaljerad mugg och en karta till Komsun.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

19 maj 2015 09:59

Färgstarkheten i den stadsdelen skulle vara mer informativ, om de boende parkerat sig med sina glada leenden utanför denna byggnad. Mycket vita tänder, men i övrigt en väldigt svart bild... kan man förmoda.

 
Ingen bild

Göta

19 maj 2015 10:19

Under en stor del av gårdagen var resistenta bakterier återigen huvudämne i våra nyheter. Som vanligt fick vi då höra att risken att bli bärare av dessa livsfarliga resistenta bakterier är mycket stor när vi svenskar TURISTAR i Sydostasien, Mellanöstern eller norra Afrika.

Men av någon outgrundlig anledning får vi ALDRIG någon gång i något enda svenskt nyhetsmedium höra eller läsa en enda liten mening om hur stor denna risk är när det gäller alla hundratusentals asylsökande som oavbrutet strömmar in hit FRÅN SAMMA VÄRLDSDELAR, och som efter att de fått asyl här reser som skottspolar fram och tillbaka i fullbokade plan till och från SAMMA VÄRLDSDELAR för att semestra, hämta hit släkten, gifta bort sina barn till kusiner och andra klanmedlemmar, vilka också kommer hit osv...


 
Ingen bild

Sven Dacke

19 maj 2015 10:56

Tandvården har havererat i Sverige.

Hur fungerar det för våra riksdagspolitiker, har dom "gräddfil" till all vård

Läs på länkarna hur det fungerar. Hör till Växjö där avancerad tandvård är fullbelagd

http://goo.gl/lKpEZs
och
http://goo.gl/qRk1kj

hur gör vi gamlma svenska medborgare nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 maj 2015 10:58

Annat ämne. (Men ändå inte..) På Nyheter 24 finns nu ett debattinägg av en polisen Martin Marmgren. "Situationen i Husby är som bäddad för nya upplopp."

Men vadå??? Mångkulturen och invandringen är ju såååå braaa? Där finns väl inga problem?

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 maj 2015 11:10

Hittade en råd på Flaschback. Det ledde till en rubrik och lite, lite text ur Smålandsposten. "Batra ser inga problem med burka." Ni som bor i Småland, vad är detta..?? Står hon inte upp för feminism och kvinnors rättigheter?

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 maj 2015 11:36

Hulda 1

I Växjö har vi "starke man" Bo frank, och han har fått skit i vissa media om sin syn på burka, men han står vid sitt ord, vilket inte är vanligt bland politiker i dag

Från hans blogg
måndag 18 maj 2015
AKB och burka
Om vår partiledare är rätt uppfattad av SmP ser hon inget problem med burka. Utgår ifrån att AKB blivit felciterad. Å andra sidan tror jag inte det då SmP behandlar känsliga ämnen seriöst. Har en helt annan uppfattning än min partiledare. Burka är inte att jämföra med rånarluva. Men burka hör inte hemma i ett öppet, demokratiskt och jämställt samhälle. Skäms inte ett dugg för att vara en politker som delar medborgarnas värderingar.

Bo Frank
Växjö 20150518

 
Ingen bild

Exilenskalman

19 maj 2015 12:07

Jag förstår hur du resonerar Thoralf men om pengarna kommer från stat eller kommun spelar egentligen mindre roll i det stora hela då de kommer från skattebetalarna hur man än vrider och vänder på det. Det som är intressant är vad skattebetalarna tycker om hur deras surt förvärvade slantar spenderas av politikerna och jag misstänker att det finns en viss skillnad i hur de spenderas gentemot vad folk i gemen anser att de ska spenderas på.

Jag tycker att du gör ett riktigt bra jobb med att ta fram siffror på vad allt det här kostar. Fortsätt så.

Thoralf Alfsson

19 maj 2015 12:37

Sant, men jag måste ibland ta på mig "kommunhatten" och vid andra tillfällen "rikshatten".

 
Ingen bild

Stefan

19 maj 2015 12:41

@ Göta 10:19
Jag tänkte precis det samma när jag såg nyheterna/propagandan i går. Det är ju precis samma sak med vägglöss och TBC som börjat få fäste i Sverige igen efter att länge varit utrotade.

Att det skulle bero på svenskarnas resande... Knappast! Det skulle i så fall vara "svenskarnas" turistande i sina hemländer som du skriver. Samma hemländer som de nyss flytt från och fått asyl i Sverige p.g.a skyddsbehov då det var livsfarligt att stanna i hemlandet. Det verkar som om ett svenskt PUT gör dem odödliga och immuna mot alla faror de flytt från...

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 maj 2015 12:57

Om politikerna istället satsade på bostäder och arbete skulle invånarantalet öka.

Svenskar väntar med att skaffa barn tills dom är etablerade på bostads- och arbetsmarknanden. Vilket bara tar längre tid när man tar in så mycket invandrare som vi gör i dagsläget.

 
Ingen bild

Jenny

19 maj 2015 13:21

@Jenny 10.31
Länken till Merit Wagers blogg: "Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremism". "När en person kommer hem från utlandet är det avgörande med anpassade inkluderande insatser". Dvs de får gräddfil till jobb, vård, bostäder, bidrag m.m

Så skriver Merit Wager om detta: "Har svenska politiker- som vi inte ens vet vilka de är!- BLIVIT SPRITT SPRÅNGANDE GALNA!"
Jo det är jag beredd att skriva under på - de är helt enkelt galna, lika galna som flinfånet Måååna.

@Göta
Helt rätt, om det får vi inget höra, så håll dig långt borta från dessa personer. Se t ex på de italienska människor som tar emot båtflyktingarna vid medelhavet - de flesta har munskydd och annan skyddsutrusning/mundering på sig! Det borde vi också ha.

Men för att skydda dig själv så ska man också se till att äta ekologisk och mycket näringsriktig mat samt kvalitetsmässiga tillskott av mineraler, vitaminer, spårämnen. Köp ALDRIG mat från de stora multinationella företagen, ex Heinz som använder sig av GMO i sina produkter. Den maten är från torftiga, utmattade jordar med lågt näringsinnehåll. Man riskerar då att få en kronisk immunitetssjukdom. Det i sig gör dig mer känslig för att andra bakterier, svampar o dyl får fäste i din kropp. Samt se till att TVÄTTA HÄNDERNA efter du varit på stan/i affärer.

Jag vet allt detta för det har hänt mig. Jag fick en kronisk immunitetssjukdom som ingen annan i min släkt har. Det måste ha varit stressen samt under en längre tid snabbmat o sådant skit som gjorde att sjukdomen bröt ut.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 maj 2015 13:55

@PlombenTisdag 19 maj 08:35

Du har förmodligen rätt. Jag tog medvetet endast de verifierade summorna som man kan läsa på t.ex Ledarsidorna.se. Där skriver Johan Westerholm att kostnaden ökar under 2015 med 4 Mdkr till 8 Mdkr.

Sannolikt är kostnaden för industrin med ensamkommande yngre män redan nu högre än för hela kollektivtrafiken i Stockholms län.

Detta kan sluta hur illa som helst!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 maj 2015 14:28

Detta är vidrigt.

Stockholms Stad kommer idag att besluta om att hemvändande jihadister (muslimer) ska få hjälp med bostad, jobb, vård och bidrag.

”När en person /…/ kommer hem från strider utomlands är det avgörande med anpassade inkluderande insatser.”

Alla de som dessa muslimska mördare halshuggit, våldtagit och exkluderat, vem tänker på dem?

Inte Stockholms Stad i alla fall!

https://meritwager.wordpress.com/2015/05/19/idag-fattar-politikerna-beslut-om-bostad-jobb-vard-och-bidrag-till-stockholms-jihadister/

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

19 maj 2015 14:34

Sven Dacke - Hur kan du påstå att m-Bo Frank "står vid sina ord"? Följer man denne via nätet, så är han en vindflöjel av rang. Sticker ut, pudlar... det är hans signum imho.

 
Ingen bild

World Traveller

19 maj 2015 17:50

Intressant att EXPO har hackat Merit Wagers sida så vi inte kan läsa om hur 7-klövern belönar mördarna från ISIS när de återvänder till Sverige.

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 maj 2015 18:27

Ådärkomdenja, det var lite slarvigt utryckt, för jag tänkte mest på den senaste händelsen med heltäckande burka, och där han konstigt nog inte "pudlade" direkt.

För övrigt kan nog Sverige i dag räknas som världens största kennel och om man ser till det stora antalet " pudlar"

 
Ingen bild

stoppa den muslimska invasionen Nu!

19 maj 2015 18:35


Muslimer är inte flyktingar.

Vem/ vilka flyr muslimer ifrån?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 maj 2015 20:08

@stoppa den muslimska invasionen Nu!Tisdag 19 maj 18:35

Precis! Liknande resonemang görs med det patetiska uttrycket ”det är inte muslimer jag kritiserar utan islam”.

Islam är ofarlig så länge ingen utövar den.

Och vilka utövar den då?

 
Ingen bild

Lena

19 maj 2015 22:21

Inlägget fån 13.21 där det står @Jenny 10.31 är från mig och inget annat, ursäkta att det blev fel.

 
Lassekolja

Lassekolja

20 maj 2015 00:42

@Göta & @Stefan, även jag reagerade på "Aktuelltskans" tal om "resande svenskar", vilket föranledde följande fråga till Aktuellt-redaktören:

Hej Aktuellt-redaktör!
I måndagskvällens Aktuellt fanns ett inslag om resistenta bakterier, som härstammade bl.a från Nordafrika och Mellanöstern. Anledningen att dessa börjar bli ett problem även i Sverige var "att vi svenskar reser". Samma anledning, som när vägglössen sprider sig i Sverige, det beror alltid på att "vi svenskar reser allt mer".
Nu undrar jag, påverkas inte dessa företeelser på något sätt av den extremt stora invandringen, till Sverige, just från dessa länder, de s.k MENA-länderna? Om svaret är JA, varför nämns detta aldrig i svenska nyhetssändningar? Det vill jag gärna ha en bra förklaring till!
TACK på förhand för den(förklaringen)!

Med vänlig hälsning (namn) (pensionär från Åsa/Kungsbacka kommun)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tomas

20 maj 2015 15:56

Den vänstra regering ska nu belöna återvändande terrorister med bostäder och jobb. Hur kan ni ta tillbaka dessa terrorister som mördar kristna ????+

 
Ingen bild

Ola

3 augusti 2015 21:21

Apropå ute och cyklar!, kom just hem med hunden och ett gäng ungar här på området kom cyklandes, varav dom två med invandrarbakgrund på nya dämpade mountainbikes, medans deras svenska lekkamrater däremot hade gamla kärvande rishögar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se