thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juli 2014

DAGENS SOMMARPRATARE

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2014 00:18

Jag behövde inte lyssna många sekunder på dagens sommarpratare innan jag förstod vad som skulle komma.



Ett valår får inte några politiker vara sommarpratare enligt de oskrivna regler som gäller hos Sveriges Radio. Men vänsterkrafterna på SR har uppenbarligen hittat andra sommarpratare som kan överta politikernas roll. Idag fick vi ett obehagligt exempel på detta då Athena Farrokhzad under 90 minuter kunde vräka ur sig vad som helst utan att någon bemöte henne.


Hon befinner sig uppenbarligen extremt långt ut på vänsterkanten. Min gissning är att hon står väldigt nära AFA och RF. Det är tydligen en merit när SR väljer sina sommarpratare!


 


Jag kunde inte höra den minsta antydning till kritik mot kommunismen eller vänsterextremister. Däremot hatar hon borgerligheten, kungafamiljen, vita män, judar och Israel, sverigedemokrater, privata företag, Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet, Migrationsverket och mycket mer.


Med andra ord så hatar hon det Sverige som tog emot hennes familj från Iran på 80-talet!

 

Jag kan faktiskt inte annat än tolka det som att hon gör sig till en röst för våldsvänstern. Kommer bara hot och våld från rätt håll är det ok enligt Athena Farrokhzad, den tolkningen gör i varje fall jag.  Första låten i programet hade texten ”beväpna er ”och ”dom tål lite bly i nackarna”.


 


Egentligen tycker jag att hon är en tragisk person som inte tar något ansvar utan skyller allt på ”överklassen” och de ”rika”. Något eget ansvar tycks hon inte anse att den enskilda individen har för sin egen livssituation. Allt är klassamhällets fel!


Aftonbladet har kommenterat programmet i en artikel där man bland annat kan läsa följande.


”Hon drog även paralleller mellan Sverigedemokraterna och massmördaren Anders Behring Breivik som enligt henne båda vill få kvinnor och pensionärer att tro att muslimerna är det stora hotet.”

 

Jag tycker faktiskt synd om henne! Hon har inte kommit långt i sin egen personliga utveckling. Hon har fastnat i utvecklingen och ger alla som lyckats bättre skulden för sitt eget misslyckande.


Det är bara att gratulera Sveriges Radio till att ännu en gång lyckats manipulera det regler som man själva  satt upp. När får vi höra någon som försvarar extremhögern och dess åsikter i Sommar!

 
 
Ingen bild

AdarKomdenja

22 juli 2014 00:53

Jag reagerade blixtsnabbt. Just påbörjat en bilfärd, förr i tidn var sommarpratandet som regel avnjutbart. Efter påannonsen fick jag direkt dåliga vibbar. Som med råge bekräftades när denna vämjeliga figur tiiätts spy galla på allt icke-Pk-godkänt mytfalsarium. Stängde direkt av programmet, vidrig DDR-rödio har jag fått nog av.

 
Ingen bild

Göran

22 juli 2014 00:57

Lyssnade på henne i kanske 5 minuter innan jag slog över till P4. Det var inget för mig att lyssna på. Hördes ju ganska snabbt att det var en kommunisthäxa.

 
Ingen bild

Synonymen

22 juli 2014 01:46

Förvaltningsdomstolen har nu slagit fast att datorinnehav inte är licenspliktigt.

Varför envisas många med att fortfarande betala TV-licens? Jag har ingen TV och bekostar därför inte propagandan SR/SVT pumpar ut. Varför betala för något man inte vill ha?

http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Avanmalan/

 
Ingen bild

SD+

22 juli 2014 02:10

Kul att höra henne säga sanningen on SD.

 
Ingen bild

Observer

22 juli 2014 02:11

Ja, Det var ju ingen slump att det sista man släppte ifrån sig i kommunistländerna inkl Rumänien var RADIO & TV-HUSET.
-Gör processen kort med skiten!
(De sitter ju även och spelar sin privata skitmusik dagarna i ända)

Ungern är här ett föredöme för hela Europa!
(Som avpolletterat surkommunisterna i media)

 
Ingen bild

Morningstar

22 juli 2014 02:11

Lyssna hellre på Inrid Carlqvists alternativa sommar-program på Dispatch International. Betydligt trevligare än SR's politiskt korrekta sådana. Tycker dom smutsar ner Tage Danielssons minne med att sända sånt skräp.

 
Ingen bild

Observer

22 juli 2014 02:21

Radio och Tv skall göra folk glada! Och på gott humör!
(Någon som minns 50-60 talet?)
-Underhållning kallas det!!!
Jag föreslår härmed SD att så snart det går, SPARKA UT varenda journalist som sysslar med annat.
Under nyhetstid får alvarligheter talas på ett tydligt objektivt sätt -Annars blir det sparken!!

Landets Radio & Tv är ingen lekstuga för kommunistkärringar!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

22 juli 2014 02:33

Som sagt Sveriges Rödio.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Observer

22 juli 2014 02:56

VEM?!! har bestämt att Sverige skall ha en statlig Radio & Tv som bedriver vänsterpolitik varenda dag bekostat av Sveriges befolkning som tror sig få en neutral o allsidig hållning (och underhållning) för sina pengar.

Det finns ju hur mycket bevis som helst, på att public service snarare är en propagandaapparat för vänsterpolitik.
Det måste väl finnas ansvariga att beivra?
Man försnillar ju människors pengar om de inte får en korrekt produkt!!

 
Svensson

Svensson

22 juli 2014 06:45

Det är tacken för att dom får komma till Sverige,sen vill dom förstöra det demokratiska som vi har i vårat samhälle.Höll hon på så här i Iran också ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

22 juli 2014 07:06

Som för så många andra invandrare är Sverige för henne bara ett "smorgaasbord" att ta för sig av, hur resurser skapas har dom mycket dimmiga begrepp om, kan tala om att det är INTE staten som betalar, undrar vad "poeten" själv bidragit med ? fråga inte vad landet kan göra för dej, fråga vad du kan göra för landet....

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 juli 2014 07:07

Instämmer i kritiken, även om jag som flera andra stängde av efter 5 minuter.

Men min största kritik gäller inte inte Sveriges Radio, utan partiledaren för Sverigedemokraterna Jimmi Åkesson och hans stab.

Jag har länge väntat på att han skall med kraft ta itu med kampanj som pågår med att kasta skit på ett parti, varje dag varje timme av samtliga inom Public service och media.

Saklig kritik och debatt är ok, men inta detta.

Vet inte vad Jimmi har för agenda, men hade jag varit ledare för ett parti skulle jag tagit möten med topparna inom media och tagit upp det som sker, men jimmi kanske har en annan agenda, kanske han är lovad en plats på nästa Bilderbergmöte?

 
Ingen bild

Eric H

22 juli 2014 07:58

Som andra redan framfört, sommarprogrammen var tidigare underhållning, nu är det politisk propaganda blandat med skrytande megaegon, sportfånar och torra pladdrare.
Det sista dräller det av i radion, överallt..
Fortfarande gäller dock i alla media, Vi ska inte få veta! Vi ska bara få höra/läsa det våra journalister anser vi, Folket, bör veta, inget mera.
Kommenterade igår en artikel i lokalblaskan (Israel-Gaza förstås) och då länkar vanligen inte uppskattas lämnade jag bara lämpliga sökord för att hitta Hamas stadgar, om judarnas utdrivande i havet och Israels utraderande. (sök på: Lennart Eriksson Hamas)
Censurerades förstås.
Finns det något viktigare än att visa på vilka som egentligen är orsaken till problemen i området?

 
Ingen bild

Argus

22 juli 2014 08:43

"Athena Farrokhzad, född 23 augusti 1983 i Teheran i Iran, är en svensk poet, litteraturkritiker, översättare och dramatiker.

Farrokhzad växte upp i Hammarkullen och Askim i Göteborg. Hon är numera bosatt i Bagarmossen i Stockholm. Hon är lärare på skrivarlinjen på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö.

[...]

Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö är en folkhögskola på ön med samma namn i Mälaren. Skolans huvudman är Föreningen Norden. Skolan arrangerar kurser i fotografi, film, skrivande, kultur, historia, bistånd, ekologi och friskvård.

[...]

Föreningen Norden i Sverige är en organisation som arbetar för ett bättre samarbete i Norden, sprider kunskap om språk, kultur, historia och samhällsliv i de nordiska länderna och mellan Norden och omvärlden. Det gör man i huvudsak genom att skapa nätverk mellan folk och länder. Föreningen Norden har olika typer av medlemmar: enskilda personer, skolor och bibliotek samt samverkande medlemmar." (Wikipedia)

Med andra ord så tillhör Farrokhzad högst troligt den hela tiden ökande skara individer som lever på det allmänna genom "ideell verksamhet". Vi binder ris åt egen rygg men det gör också parasiterna då de inte klarar sig utan sin värd.

Är man gäst, även oinbjuden sådan, hör det till vanligt hyfs och vett att man inte kritiserar värden, hans eller hennes klädsel, maten eller drycken eller kommer med kritiska kommentarer om allt mellan himmel och jord. Uppenbarligen har integrationen misslyckats fullständigt och vi får också den mentala inställningen bland våra "gäster" tydligt demonstrerad då de tveklöst anser sig som herrar i vårt hus och vårt jobb verkar vara att passa upp dem på allehanda vis.

Repatriering, någon?

(Sedan ska du inte klaga Thoralf, dessa är SD:s bästa valarbetare och det var säkerligen någon Svensson som satte kaffet i vrångstrupen och bestämde sig för att rösta svenskt i höst.)

 
Ingen bild

Onkel Sven

22 juli 2014 08:44

Som om Allskrik på Skansen skulle va bättre ! Det som var en trevlig timme på tisdagskvällen är också förstört , skrikande 12-13 åringar borde ha något eget !

 
Ingen bild

Tony

22 juli 2014 09:49

Att SVT och övrig media är besudlade med kommunislöss
är ju känt, för inga andra än 68 vänstern och deras
avkomma har en chans att få anställning där.
Sen vem lyssnar och tar till sig av hennes kommunistpladder?
Det kan ju endast glädja sådana personer som SD+ som ändå
befinner sig bortom all räddning, förnuftsmässigt.
Det enda hon gör med sitt vänsterpladder är att reta upp
folk,och det gör ju knappast att fler leter sig åt vänster!
Det bästa sättet att sanera bland kommunistohyran vore att
skära av försörjningstarmen för dem, ty merparten av dem
lever av det allmänna. Bilden på AFA dräggen är väldigt
typisk, stora i käften är dom som gammeldags
herrgårdspatroner, men vågar inte att visa upp sina finniga
tryne, utan måste gömma dessa bakom mask. Ynkryggarna!

 
Lassekolja

Lassekolja

22 juli 2014 10:04

Jag trodde knappt mina öron i början av gårdagens Sommarprogram men det skulle bli ännu värre. Varför blir jag inte längre förvånad? Jag kände att plikten som Sverigevänlig medborgare kallade, vilket föranledde följande mail till Sommarredaktionen:

Idag har jag tvingat mig själv att lyssna på hela sommarprogrammet, vilket huvudsakligen bestod av ren propaganda från yttersta vänsterkanten. När en sommarpratare presenterar sig som "författare och/eller journalist" eller liknande brukar jag reagera med en suck. Då vet jag att nu kommer ett program fyllt av PK-s(m)örja men jag brukar ge det en chans innan jag till slut stänger av radion. När får vi höra en sommarpratare från det "motsatta" lägret?
Det jag hörde idag har jag lyckligtvis sluppit höra ända se´n 1968-76, då "68-vänstern" härjade överallt i alla sammanhang. Istället för trevlig avkoppling fick vi texter om "bly i nacken" och ännu värre.
Vill nämna att det bästa sommarprogrammet någonsin (enl.mig) var för många år sedan när Lasse Berghagen berättade om sin uppväxt, inte ett uns av "Besserwisser" i hans trevliga program. Jag ser verkligen fram emot Per Fritzells sommarprogram i morgon, vilket enl. honom, kommer att handla om segling och annat underbart!
Betr. motvikt till dagens våldsvänsterextrema propaganda, när får vi som motvikt höra en sommarpratare från Svenskarnas parti eller åtminstone från Sverigedemokraterna?
Jag får allt svårare att hålla publikservicemedia så högt som jag önskar. Varför åtminstone försöker Ni inte leva upp till "fri och oberoende media"?
(mitt namn + bostadsort)

OBS! Per Fritzell´s sommarprogram kommer kl.13 idag tisdag!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tjelvar

22 juli 2014 10:13

Public Service är en bra idé. Journalisterna skulle känna sig säkra på att arbeta utan inblandning från politikerna. Så skulle allmänheten försäkras om att även MAKTEN skulle kunna kritiseras. Och reglerna säger att informationen skall vara allsidig, opartisk och balanserad. Särskilt tydligt står att viktig information inte får utelämnas.

Det kan inte låta bättre!

Man lade in en nödbroms, som kallades Granskningsnämnden, som kan kritisera programinslag och kräva att rättelser sänds. Men den är tillsatt just av de politiker som inte skulle få något inflytande. Och för att politikerna inte skall kritiseras, tillsätter de kompisjournalister med vänner inom media.

Detta gjordes, när man trodde att det är politiker som har makten. Idag vågar ingen politiker säga något som media sedan kritiserar och gör narr av. I verkligheten ligger makten i Sverige idag hos media, och då i särskilt hög grad hos SVT och SR.


När man klagar på konstruktionen av Granskningsnämnden hos Adelsohn-Liljeroth, svarar hon att inga förändringar övervägs.


Och som alla vet: Oinskränkt makt korrumperar. Alltid.

 
Ingen bild

Hacke

22 juli 2014 10:15

Under valår får inga politiker vara med i Sommar. Det låter ju bra men jag skulle vilja säga att under just dessa år bullar statsradion upp med mer politiskt propaganda än någonsin. Eller vad sägs om att sätta två väldokumenterade sd-hatare som inramare av programserien i årets upplaga. Först ut på den prestigefyllda premiäromgången var Timbuktu. Till det än mer prestigefyllda avslutningsprogrammet återfinns Mustafa Can. Då spelar det mindre roll hos de ansvariga i överfeminiserade public service att han också är grovt sexistisk, bara han gör sina perversa utspel åt "rätt" kvinnor så sväljer man det annars så oförlåtliga övertrampet med hull och hår.
Och på den vägen är det mer eller mindre över hela linjen av årets pratare. Man får söka väldigt noga för att hitta någon neutral. De utgör numera undantagen i den fria världens mest politiserade public service. Det är inget annat än skandal att vänsterfeministerna tillåts ha denna tidigare så respekterade och välskötta institution som sin privata lekstuga för politisk propaganda.
P1 går inte längre att lyssna på förutom några ytterst sällsynta kvardröjande oaser i programtablån. Hur det låter bland uppviglarna på exempelvis ungdomsgården P3 vågar jag inte ens tänka på.

 
Ingen bild

elfyma+

22 juli 2014 10:37

Orkade inte lyssna på smörjan av hälsoskäl.
Allt är numera politisk propaganda- även barnprogrammen.
Varje morgon kl. 09:14 i P1 sändes ett "barnprogram" som heter "Vågen- ordning ger makt".
Sista avsnittet sändes i morse.
Meningen är att de som vill ha lag och ordning och i Sverige ska förknippas med Hitler och nazismen - som om anarki och kommunism vore idealet.
Pjäsen lär ha skrivits på 60-talet och plockades fram lagom till valet 2014.

 
Ingen bild

knaw thy enemy

22 juli 2014 10:52

Nina Lekander läser Athena Farrokhzads Vitsvit, Albert Bonniers,
70 s.
Bild -- http://www.expressen.se/kultur/bocker/flykten-till-vitheten/

Omslaget till "Vitsvit" är silverfärgat - och spegelblankt. Så jag kan se mitt bleka fejs glo tillbaka, rannsaka mig själv eller åtminstone påminnas om min obevekliga vithet, min nära nog pursvenska etnicitet och huvudsakligen heteronormativa, borgerliga medelklassfamilj.

Om Athena Farrokhzad vet jag inte mycket mer än att hon har profilerat sig som en radikal röst på Aftonbladets kultursidor, skrivit vackert och förtvivlat i bland annat ettlysandenamn.se och varit redaktör för en antologi med queerpoesi.

Men jag inbillar mig gärna att hon är släkt med Irans berömda, feministiska poet Forugh Farrokhzad (1935-67) och hennes bror Fereydoun (1938-92). I så fall är hon sprungen ur en radikal, bildad och modig medelklassfamilj. Därtill har hon givits ett förnamn som förpliktigar. Athena var ju visdomens och krigets gudinna som iklädd rustning föddes ur sin fader Zeus huvud.

Och vis och krigisk är sannerligen den som talar i den här boken. Vars text, vars svenska språk och latinska bokstäver, är nästan övertydligt kongenialt tryckt i vitt på svarta rader.

Det stör läsningen, gör de latinska bokstäverna nästan lika svårlästa som de persiska tecknen är för oss. Nja, jag överdriver. Men tung också på andra sätt är denna skitsmarta, välformulerade, sorgliga och humoristiska diktsvit: det är de från söder och kriget flyende som talar, fast mer än svartskalledottern själv hennes familj.

Till exempel modern som kom till Sverige och "lät blekmedlet rinna genom syntaxen", inkarnerande bytet av såväl språk som ort, dessa synnerligen identitets- och gruppskapande markörer.
Mamman - och övriga höll jag på att säga körmedlemmar - omväxlande berömmer, varnar, fördömer, förmanar och undervisar det jag som finns med bara i början:
"Min mor sa: Det är bättre att drömma att man är död / än att dö av alla drömmar som uppfinner en". "Min morbror sa: Vad ska det bli av oss sedan vi utkämpat vår befrielse / med samma medel som hållit oss fångna". "Min bror sa: Vanan av knäböja ska ersättas av glädjen att befalla".

Det låter bistert. Det låter som den amerikanska feministen och svarta aktivisten Audre Lordes ord "Man kan aldrig riva husbondens hus med hans egna verktyg".
Men tänk, det är just vad jag tror att Athena Farrokhzad kan.
Av Nina Lekander - nina.lekander@expressen.se

 
know thy enemy 2

know thy enemy 2

22 juli 2014 11:04

http://youtu.be/zZrZlQLASFg

http://youtu.be/zZrZlQLASFg

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 juli 2014 11:58

knaw thy enemy - tack för den insikt du gav mig!

Så ... "Min bror sa: Vanan av knäböja ska ersättas av glädjen att befalla".

Det är detta som blivit genomgående.

Hatet och skräcken inför det gamla förtrycket tar sig uttryck i 'glädjen att befalla' över de dumsnälla människor som ger de flyende ett nytt liv.

Och när ingen gör motstånd utan hyllar och hedrar och bedrar i det nya landet - vad kan man förvänta sig?!

Dessutom: galenskaperna utgår från landets centrum med tentakler i alla instanser och ända ut i byarna ...

PS. Tredje dagen nu utan CT-streck på min himmel - men de kommer väl lika säkert som alluha akbar i kyrkan ...

 
Lassekolja

Lassekolja

22 juli 2014 12:04

@Tjelvar, @Hacke + "några inlägg": TACK för mycket bra inlägg! Kallas "Huve´t på spiken"/"pricken över i´t"! Instämmer helt!!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

22 juli 2014 12:15

Om jag minns rätt fick Soran Ismail inte prata i SR p.g.a valår, eftersom han "bekämpar" SD. Med tanke på att gårdagens Sommarpratare, våldsvänstertjejen Athena Farrokhzad tilläts sprida sitt giftiga hat mot i stort sett allt vettigt svenskt, uppfyllde SverigesRadio med råge definitionen för HYCKLERI! Det som förvånar mig allra mest efter gårdagens Sommarprogram är emellertid att Athena F. ens vill vara kvar i ett så hemskt land som Sverige. Personligen vore jag tacksam om hon längtade hem tillräckligt mycket för att komma på andra tankar än att vara kvar här bland oss "vitingar", som hon uttryckte det!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lena

22 juli 2014 12:29

Måste erkänna att jag inte längre lyssnar på Sommarpratarna, som jag gjorde förr. Det var länge sedan lag lyssnade på någon som verkligen hade nåt att säga mig. Enligt Thoralfs artikel så har jag inte missat något. All media är en form av "mindcontrol" (propaganda) (eliten som ska bestämma vad vi ska tänka, tycka etc nej tack) Det är ju skillnad när det är något som intresserar och som inte är riktat MOT mig.

Vänsterns suckar över att de ska behöva betala skatt för kungahuset och hovstaten, nu fick jag se siffror över vad vi betalar: det är 14 kr per ÅR/capita. Som jämförelse kan man se vad Finland betalar för sin president o organisationen för representationen, det är 36 kr per ÅR/capita. Så om någon klagar över skatten för kungahuset så blir det inte billigare med en president! Och det är ju bättre med ett kungahus som representerar Sverige än en President, som kanske är utsedd av media. Så hellre kungahus än en envåldshärskare till President á la Obama!

 
Ingen bild

Olof i Skurup

22 juli 2014 13:06

ODUGLINGAR

Tidigare i historien fanns en relativt stor grupp av sk oduglingar.
Sådana som vill att andra skall försörja dem.
Vi talar här inte om de som är sjuka eller vanliga arbetslösa, märk väl.
Efter regeringen Reinfeldts utrensningsprogram bland sjukskrivna och arbetslösa skedde ett paradigmskifte. Oduglingarna blev nu tvungna att hitta nya vägar att låta andra betala för deras uppehälle.
Dessa har nu tagit plats i den sk flyktingindustrin och kringliggande verksamheter inom människodistrubutionens alla stödjande funktioner. Här ryms de. Oduglingarna.
De som inte vill skapa något kreativt. De som är för lata för att driva landet frammåt. De som tycker att andra skall föda dem.

 
Ingen bild

Gute

22 juli 2014 13:27

Sverigedemokraterna inbjuder till jordbrukspolitisk diskussion på Facebook.

https://www.facebook.com/groups/281687032014514/

http://www.atl.nu/arbetsliv/sds-jordbrukspolitik-diskuteras-p-facebook

Jag förstår att LRF/Centerpartiet känner sig hotade av en sån vettig politik och gör allt för att lantbrukarna inte ska få ta del av den, det är givetvis inte hållbart i längden och är ett rent svek mot lantbrukarna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 juli 2014 13:28

Nu har jag också lyssnat lite på detta vämjeliga Sommarprogram. Bedrövlig väldsvänsterpropaganda.
Att uttagningarna till detta gamla fina program till viss del styrs av SD-hat nu detta valår, förstör programmets anseende.

Nej, tacka vet jag artisten Sanna Nielsens program, som var ett bland de första. Hennes kärleksfulla lilla berättelse om Mormor och Morfar berörde mig kraftigt. Lyssningsvärt!

Såg också en "trailer" för ett kommande program på tv4. Där var Lars Ohly med. Passar det i år? Passar det någon gång. Hans tårar vid Murens fall borde göra honom svartlistad för evigt.

 
tant Gul

tant Gul

22 juli 2014 13:44

Här litet svarthet som motvikt till dagens bleka tema.

http://goo.gl/GlzgSc

http://goo.gl/GlzgSc

 
Ingen bild

OH

22 juli 2014 13:57

På tal om Hermansson-Ohly -Sjöstet , dom känner tydligen inte längre till att dom tillhört Stalins gäng. Då frågar man sig vart tog kommunisternas penningstinna kassa vägen?

 
Ingen bild

Know thy enemy 3 and final

22 juli 2014 14:07


------------------------------------------------
Athena Farrokhzads sommarprat formade sig till ett poetiskt brandtal, där citat ur den politiska lyriken tonsattes av Ebba Grön och Dolly Parton.

Sällan har ett sommarprat varit så vältajmat. De senaste dagarnas apokalyptiska stämningar fann sin resonansbotten i poeten Athena Farrokhzads förtätade och återhållet rasande monolog om världens och samhällets jävlighet, där övergripande frågor om rasism, kvinnohat, svält och rövarkapitalism knöts samman med det sårigt personliga (Farrokhzads berättelse om den rasism hon mötte som femåring vid glasskiosken dröjer sig kvar än).
Ett omtumlande program som väckte starka känslor i mitt twitterflöde – från Göran Hägglunds pressekretares föraktfulla fnysningar till vänsterskribenten som njutande fann det omöjligt att jobba.

Själv såg jag framför allt en seger för poesin. Med utgångspunkt i Bertolt Brechts berömda citat från 1930-talet om "Vad är det här för tid, när ett samtal om träd nästan är brottsligt, eftersom det innebär tystnad om så mycket grymhet" lät Athena Farrokhzad poeter från skilda tider och rum fläta en dialog om samhället, konsten och kampen, från Karin Boye och Edith Södergran till den palestinska poeten Somaya El Sousi (hon lyckades också, okreddat, smuggla en rad från Valerie Solanas förbi juristerna på Sveriges Radio).

Samma eklektiska dissonanser fanns i urvalet, där Sanchez Ferlosios och José Antonios gamla antifascistiska kampsång "Svarta tupp" förlöste det politiska innehållet i Dolly Parton ("9 to 5") och Patti Smith och Bruce Springsteen ("Because the night"). Alla låtar dessutom suggestivt framförda av duon Ylva Karlsson och Maja Karlsson (ej syskon).

Tajmingen, var det ja. Igår var Stefan Löfvens födelsedag. Den 57-årige partiledaren ska om några månader försöka samla kraften i en politisk rörelse där glöden just nu finns hos en identitetsvänster vars referenspunkter ligger långt utanför den prydliga salongsradikalismen.

För hur ska man annars tolka Farrokhzads val att öppna med att låta Ebba Gröns nakna klasshat flöda ut i sommarhettan – "jag hatar hela borgerligheten (...) dom tål lite bly i nackarna". Där och då satte hon tonen, och inte bara för de närmaste 90 minuterna. Så grattis, Stefan. Och grattis, vänstern.
Av Jens Liljestrand -- jens.liljestrand@expressen.se

 
Ingen bild

Putte

22 juli 2014 14:08

Intressant med kommunistpatrasket. De vill avskaffa nationalstaten, men det gäller tydligen bara Sverige som ska avskaffas. Inte invandrarnas hemländer. Palestinierna, kurderna m.fl har ju ingen nationalstat, så deras situation borde ju vara perfekt enligt kommunisternas önskemål. Kul att SD+ nu har avslöjat sig själv som extremvänster, ifall någon av misstag trodde något annat.

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 juli 2014 14:13

Ni som missade Danmarks röst idag - ladda ner filen och lyssna hur det brände till.

Och fundera över vad som Länsstyrelsens tjänstemän håller på med mot djuruppfödare i landet. Rent kriminellt! Vi fick idag kunskap om en bråkdel, så jag tror Mikael Jalving måste ta upp ämnet än en gång.

 
Ingen bild

J B Doe

22 juli 2014 14:52

Glädjande att nästan ingen bemöter signaturen SD+. Låt oss hålla den linjen beträffande alla troll som dyker upp, så blir kommentarsfälten mycket intressantare att läsa.
Att sluta betala radio- och TV-licens kan kännas bra, men man ska inte inbilla sig att man bidrar till att strypa Sveriges Radio så att de tvingas lägga ner. Långt innan så sker kommer myndigheterna, oavsett politisk färg, att meddela att det är så viktigt att ha ett nationellt mediaföretag, att de tvingar oss att betala eländet via skattsedeln.

 
Ingen bild

vmm

22 juli 2014 15:46

Intressant att höra ändå även om jag mest satt och var förbluffad över hur man kan vara så hatisk och så fylld av känslan av att allt är orättvist. Tänk att gå runt i livet och ha den känslan hela tiden - ja, hon kan inte ha det lätt. Men nu har ju SR också visat att gränserna är ganska vida när det gäller vad som är acceptabelt på den politiska skalan. Dom kan ju omöjligen säga nej till företrädare för SvP och SMR i framtiden och hänvisa till att dom inte tar in personer med extrema politiska åsikter. Spännande!

 
Ingen bild

pg

22 juli 2014 16:24

Finns mycket som stör!

Jag lyssnade som vanligt på sommar igår kväll, och bytte kanal efter några minuter! Vilken smörja!

Men mer smörja finns det!
Vill vi ha denna verklighet inpå knuten?

http://snurrigt.vildavastra.se/

 
Ingen bild

pg

22 juli 2014 16:26

Vindfjollor bidrar enbart skatteutgifter!
Se dagligen denna länk!

http://www.svk.se/Drift-och-marknad/Kraftsystemet/Aktuell-driftsituation/

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 juli 2014 16:50

svt.se rapporterar att den avgående Moderate riksdagsmannen Gunnar Axe'n "rasar" över det aktuella Sommarprogrammet.
Han har tydligen också kört sin tv till återvinning och sagt upp licensen.

Är han på väg att bli Sverigedemokrat??

 
Ingen bild

Trollfar

22 juli 2014 17:08

@J B Doe, just, låt trollen trolla bort sig själva.

 
Ingen bild

kalle

22 juli 2014 17:59

hörde programmet och reagerade på vad som hon sade. detta förstärkte argumentet att aldrig lita på svensk media.
blir att slänga ut tv och sluta betala till sr

 
Ingen bild

Finnen

22 juli 2014 20:16

Sådant här får ni svenskar vänja er vid. Unga, helst kvinnor, med utomeuropeisk bakgrund och aggressiva vänsteråsikter är tydligen våldsamt efterfrågade i alla svenska mediala sammanhang och efterfrågan kommer bara att bli större och större.

 
Ingen bild

En Kalmarit

23 juli 2014 13:09

Hade hon hållt på så här i Iran så hade hon fått smaka på bly i nacken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards