thoralf

Direktlänk till inlägg 18 juli 2014

MÅNADSREKORD I JUNI

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2014 23:38

Under juni månad sökte inte mindre än 628 ensamkommande barn asyl i Sverige. Afghanistan, Somalia och Eritrea är de tre största länderna. Syrien kommer första på fjärde plats.


När man ser listan på länder som de ensamkommande kommer ifrån anser jag att en merpart av dessa kan skickas tillbaka till hemlandet. Sverige kan inte fungera som socialbyrå åt hela världen. Det finns en rad arabländer där det inte råder någon konflikt. Där dessutom den arabiska våren har dragit fram med demokrati och ett fungerade samhälle i dess fotspår.


Under årets första sex månader har det kommit 2 493 ensamkommande barn till Sverige. Allt pekar på ännu ett nytt årsrekord. Med den senaste månadstakten kan de komma över 6 000 ensamkommande barn under 2014. Eftersom kostnaden/ersättningarna som Migrationsverket betalar ut till kommunerna motsvarar ca 1 miljon kronor/barn och år kan kostnaden för årets asylsökande ensamkommande barn bli 6 000 miljoner kronor eller 6 miljarder.


Summan är svindlande stor!


SOS Barnbyar ger på sin hemsida några exempel på vilken hjälp en mindre summa kan göra.


”15 000 kronor kan exempelvis räcka till mat för 100 familjer i en vecka eller till mediciner för 100 familjer i tre veckor.


För 150 000 kr står du för årskostnaden för ett familjehus, som ger ett tryggt hem till tio barn i Chimoio, Moçambique.


För 75 000 kr betalar du den dagliga verksamheten under ett år i en kooperativ förskola i Santa Cruz, Bolivia.”

 

Mina läsare kan ju roa sig med att räkna ut hur många barn man skulle kunna hjälpa för vad kostnaden är för ett ensamkommande barn i Sverige.


Jag kan inte annat än tänka på mantrat ”alla människors lika värde” som rapas upp av alla pk-människor.


Jag roade mig även med att ta fram jämförande statistik när det gäller antalet ensamkommande barn för våra nordiska grannländer under 2014. Sverige är i topp!


 Men har man byggt upp sin webbsida för snart alla världens språk så kan ju resultatet knappast bli något annat. Inte nog med att Migrationsverket bjuder in hela världen! De som kommer till Sverige kan ju knappast heller få någon större motivation att lära sig svenska när det mesta ändå finns på det egna språket.


 

 
 
Ingen bild

Synonymen

19 juli 2014 00:59

Finns det någon information om hur många anhöriginvandrare varje "ensamkommande" fullvuxen man genererar?

Hur många "ensamkommande" fullvuxna män återfinner sina "avlidna" nära och kära efter att man fått PUT?

Jag grundar min sarkasm och ironi på de "ensamkommande" jag stött på och som har en attityd man inte förväntar sig av någon i nöd.

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

19 juli 2014 01:22

KOSTNADSMAXIMERING ÄR VÄGEN TILL MÅLET
Om man antar att "högerns" mål är att krossa välfärdsstaten genom överbelastning, så faller bitarna på plats och agerandet från Reinfeldts sida blir rationellt. Migrationspolitiken är inte ett mål i sig, den är bara medlet. Att hjälpa på plats är helt fel taktik om man vill knäcka välfärdsstaten, det är alldeles för billigt och går att avsluta om kassan tryter. Därför är svårintegrerade analfabeter/lågutbildade från fjärran kulturer värdefulla. De kommer under lång tid vara helt beroende av välfärdsstaten för sin försörjning och går inte att bli av med som kostnad när de fått PUT och kanske medborgarskap.

NOLL KONTROLL GER MAXIMALT ANTAL INVANDRARE
Ta t.ex överenskommelsen med MP om "papperslösa", att Polisen fick bannor för Reva-kontroller, att pass kan hämtas ut i obegränsat antal, att illegala invandrare som stoppas vid Öresundsbron inte omgående returneras till Danmark, att mer än 90 procent av de asylsökande saknar pass, att vägra införa ålderskontroll m.h.a röntgen av s.k ensamkommande barn, o.s.v ad infinitum. "Tack för att ni valde Sverige" Reinfeldt i Almedalen

Alliansen har nått långt och nu spelar det knappast någon roll om de Rödgröna vinner, de har radikaliserats ytterligare under två mandatperioder genom Alliansens rörelse mot mitten och har nu fått tillräckligt med rep för att hänga sig själva. De har målat in sig i ett hörn de inte kommer ut ur inom rimlig tid. Är det någon som kan tänka sig att dagens PK-politiker och media skulle börja driva en repatrieringspolitik?

 
Ingen bild

SD+

19 juli 2014 04:30

Diagrammet visar tydligt var barnfientligheten är stor eller liten.

 
Ingen bild

Leon

19 juli 2014 06:23

Brukar det inte vara en "vedertagen" sanning här att "alla" asylsökande/flyktingar ("barn" eller vuxna) är obildbara analfabeter. Något av en "tavelbom" i så fall att ondgöra sig över information på andra språk....DE kan ju i alla fall inte läsa den.

 
Ingen bild

World Traveller

19 juli 2014 06:37

SD+, vi har läkare och forskare som också är fientliga mot cancer och aids. En del poliser är fientliga mot kriminella. Brandmän är fientliga mot bränder.

 
Ingen bild

SD+

19 juli 2014 07:19

@World Traveller
Ja de är fientliga mot negativa saker och du räknar tydligen barn dit om de är födda på fel ställe i världen.

 
Ingen bild

Odalbonde

19 juli 2014 07:32

Sveriges undergång står för dörren. Rösta SD 2014!

 
Ingen bild

OH

19 juli 2014 07:57

SD+
Försök bara för en liten stund glömma vänsterindoktrineringen och kom ut i verkligheten så kommer även Du att rösta på Sverigedemokraterna.

 
Svensson

Svensson

19 juli 2014 07:57

Vi får kolla upp så inte allianspolitikerna öppnar olika daghem,som dom placerar dessa "barn" i,sen plockar dom våra skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pedantpedagog

19 juli 2014 07:58

--> Thoralf
Sträva efter att ha de nordiska länderna i samma ordning när du gör dina diagram. Ha dem på samma kolumnplatser, det blir annars lite hoppigt när man tittar på flera diagram i följd.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 08:44

Om inte jag har fel, lyder Sverige och övriga nordiska länder under samma regler och avtal vad gäller dessa "barn". Ändå skiljer sig staplarna så markant. Visst är det märkligt...
En liten tillnyktring i media dock märks ibland. Någon sällsynt gång hörs "flyktingungdomar". Detta är ett litet steg på vägen till sanningen.

"Ensamkommande unga vuxna män" är mera sanningsenligt.

Saknar också som "Synonymen", statistik på hur många av dessa som efter PUT "hittar" en eller flera anhöriga som då kan packa resväskan (givetvis utan vägglöss..) och ta sig hit för att leva ett lugnt och stillsamt liv...

Kostnaden för dessa män, ja, enorm är bara förnamnet...

 
Ingen bild

pg

19 juli 2014 09:10

Regeringen!

Hur ser det ut efter 8 nöd-år?

81 :- kronor för 5,5 liter bensin till gräsklipparen!
Vilka klimatdårar är ansvariga för detta ockerpris?

Tur att man kan koka sitt eget bränvin!


Klimatdårar, sluta med VVS - leken och satsa på modern kärnkraft!
VVS = Vind/Våg o sol-elände!
Inte en enda vindfjolla till!

349 personer i "knapptryckarkompaniet"!
Sänk till 149 och kräv ett resultat!
Ett antal som kan förstärka FAS 3!

Vem faen kom på FAS3 ?

Höj 4 % regeln till 10 % till valet, så försvinner ett antal klimatdårar!


 
Ingen bild

Trollfar

19 juli 2014 09:28

@World Traveller, varför matar ni trollen? Sluta mata trollen så svälter de ihjäl.

 
Ingen bild

Leon

19 juli 2014 10:13

@ Hulda mk1

Jag ger dig helt rätt att kategorin "ensamkommande barn" i många stycken är irrelevant och borde utmönstras. Att den finns kvar beror nog på att "barnbegreppet" i svensk lag har en gräns vid just 18 år. Det är vid den åldern man rent civilrättsligt ses som ansvarig för sina egna handlingar (exv kan man då ingå ekonomiska avtal utan vårdnadshavares/förälders tillstånd). Nu ska det ju också betonas att "unga män/vuxna" inte är de enda som faller under denna kategori utan även flickor/unga kvinnor och prepubertala pojkar (yngre än 12 år). Men de unga vuxna männen dominerar ändå stort (2013 utgjorde de när 75 % av de "ensamkommande").

En viss ledning om "anhöriginvandringen" i de ensamkommandes "spår" kan man väl få i Migrationsverkets statistik. För 2013 utgjorde kategorin flyktinganhöriga, och dit får väl "de ensamkommandes" familjer räknas, 10 673 personer av de totalt 116 587 personer som beviljades uppehållstillstånd och uppehållsrätter (EES) 2013.

För egen del misstänker jag att de svenska "snällhetskriterierna" för asyl är en bidragande orsak till skillnaderna mellan de nordiska länderna och givetvis svenska politikers beslut om att ge "carte blance" till utvalda nationaliteter. För egen del ser jag det som nödvändigt för att uppnå trovärdighet att "snällhetskriterierna" mönstras ut och att flyktingkonventionen tillämpas strikt vid beviljande av asyl. Och givetvis att "ensamkommandes" flyktingskäl också underkastas prövning enligt konventionen, ålder (faktisk eller falskt uppgiven) ska inte utgöra "förmildrande omständigheter".

Viktigt är dock att Sverige inte som land frångår asylrätten enligt artikel 14 i deklarationen om de mänskliga rättigheterna. En strikt tillämpning av konventionen och asylrätten behöver inte stå i motsats till varandra.

 
Ingen bild

Harry

19 juli 2014 10:32

Av egen erfarenhet kan jag tala om att ytterst få är under 18 år. De flesta mellan 21-27 år. De informerar varandra om rättigheter, vad de skall säga på asylutredningen mm.
Den första fråga de ställer när de erhållit PUT(hög bokstav, G tex ger ej rätt till anhöriginv.) när kan mina anhöriga komma föräldrar och syskon komma(i snitt 4-5 personer): Nästa fråga är: Vem betalar resan hit: Svenska staten!
Många är analfabeter och har mycket svårt i skolan. Några få klarar av att gå ut gymn. Arbetsmarknaden är väldigt snäv för dessa "barn". De kommer från en kultur där man aldrig har behövt gå upp kl 6.00 och arbeta till 16.00 De uteblir också från de anställningar som AF eller kommunen tagit fram. Hela denna verksamhet kostar!

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 10:35

Intervju med Kjell-Albin Abrahamsson, mångårig utrikeskorrespondent om kommunismen som dödat 4 gånger så många som nazismen gjorde. Mycket intressant:

http://avpixlat.info/2014/07/18/kommunisterna-har-haft-ihjal-fyra-ganger-fler-an-nazisterna/

 
Ingen bild

Argus

19 juli 2014 10:39

Statsministerns och regeringens främsta uppgift är att skydda svenska medborgare och andra som uppehåller sig i riket. Att släppa in personer med okänd bakgrund, identitet och syfte i landet kullkastar alla möjligheter att skydda landet och befolkningen. Så frågan är varför de gör det, till vilket syfte och på vems uppdrag?

 
Ingen bild

Klarsynt

19 juli 2014 10:50

kung_och_fosterland: Inte ens SD har avsikt att driva en repatrieringspolitik. Det är bara det "extremrasistiska" Svenskarnas parti, som för övrigt fördöms av SD som ett oacceptabelt nazistparti, som ämnar avveckla mångkulturen. Det är bara att inse att detta kommer att sluta med att Sverige blir en nation befolkad av tredjevärldenmänniskor eller med att det blir ett inbördeskrig, i huvudsak mellan svenskar och svenskar.

 
Ingen bild

tjolahopp

19 juli 2014 10:57

@Klarsynt, tur att bara 681 personer röstade på SvP senast. Många fler lär det inte bli.

 
Ingen bild

Peter

19 juli 2014 11:11

@Thoralf när ska du komma till insikt, att det inte är "PK- människor" som är ytterst ansvarig för ankarbarn? När ska du förstå att det finns bakomliggande krafter?
Så länge du fokuserar på andra människor, som även de är brickor i en cynisk agenda, så kommer du aldrig komma ur denna matrix - du är istället själv en bricka, något av en useful idiot.
I USA har de även nu fått ankarbarn från Latinamerika. Iscensatt av regeringen samt från organisationer - follow the money, mr Alfsson. Världen styrs av Rothschilds m fl inom IMF, Bank of England & Federal Reserve (privata banker som drivs som franchise med rätt att skapa pengar ur tomma luften och ta ut ränta!!!).
NWO är inte en konspirationsidé skapad av konspirationsteoretiker; det är globalisterna & världsmakterna själva som myntat detta begreppet. Och ja, de har en långsiktig plan för oss, som går ut på att härska samt kontrollera.
Ekonomin styr politik och människor. Den som styr världsekonomin och ett lands valuta, styr även agendan och landets utveckling, den kan köpa människor, precis som Erik Ullenhag och Carl Bildt är köpta.
Skärpning ThorAlf!

 
Ingen bild

Leon

19 juli 2014 11:15

@ Lotta

Man ska eller kan egentligen aldrig "relativisera" ondskan och kommunismen är och var högst vedervärdig i sin människosyn. Men det kan ju vara värt att påminna sig att kommunismen som "stasbärande" ideologi snart haft 100 år på sig att utföra sina vedervärdiga illdåd. Och detta kan ju sättas i relation till de 12 år (1933-1945) som nazismen "släppte lös" sin ondska.

Och ur ett tidsperspektiv skulle inte ens de religioner som utövas kunna frias från ansvar för allsköns vidrigheter som utförts i deras namn. Och vissa av dessa har haft mer än millennier att utföra dem på.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 11:20

@Leon
Menar du att nazismen är värre bara för att man inom denna vidriga ism dödade så många under kortare tid än vad kommunismen som tillsammans med den precis lika vidriga ismen så de övriga, islamismen fortfarande idag skördar otaliga människoliv? Det tror jag inte deras offer håller med om.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 11:32

Annat ämne. Läs om katten Malvas grymma öde. En skrämmande läsning. Djurskyddet måste kraftigt förstärkas så att andra djur inte skall behöva lida som denna lilla katt:

KKS blev kontaktade av Sölvesborgs kommun akut 2013 om Malva som blivit övergiven för 2-3 år sedan när hon var 6 månader och gått ute sedan dess. Malva var i så dåligt skick att hon akut fick läggas in på djursjukhuset i Hässleholm pga blod och var som rann ur öronen och stora infekterade bölder på kinderna. Hennes långa vackra päls fick rakas då den var som svinto och orsakade smärta. Man konstaterade öronskabb som lett till spruckna trumhinnor i båda öronen. Infektionen hade spridit sig ner i kinderna och orsakat bölderna. Detta pga vanvård, då ägaren som bodde kvar inte brydde sig om henne.
Malva blev inte bättre och veterinär konstaterade att skabben hade utvecklats till cancer. Vid operationen var det mycket värre än man trodde. Cancern hade spridit sig så man fick ta bort hela höger inneröra, delar av ansiktsmuskulaturen och salivkörtel på höger sida. Kvar fanns nu 3-4 cellgiftsbehandlingar för att förhindra ev spridning av cancern. Malva har inte haft ont, hon har fått smärtstillande när det behövts och var en otroligt kelen och tillgiven katt.
Trots all hjälp hon fick så var det för sent för Malva.
Vill DU hjälpa Malvas olyckskompisar därute till hennes minne?
Ge en gåva till minne av Malva för att hjälpa andra vanvårdade katter.
KKS plusgiro 1383984-0 och märk inbetalningen med "Minne"
PayPal susanne.c@kks.nu
Swish 123 554 90 27
SMS:a MINNE100 till 72456 så skänker du 100:-
SMS:a MINNE200 till 72456 så skänker du 200:-
SMS:a MINNE300 till 72456 så skänker du 300:-
SMS:a MINNE400 till 72456 så skänker du 400:-
SMS:a MINNE500 till 72456 så skänker du 500:-

 
Ingen bild

Göta

19 juli 2014 11:43


"SD+" skriver: "Diagrammet visar tydligt var barnfientligheten är stor eller liten."

I en enda mening exponerar "SD+" här den svenska förljugenheten. Tydligare kan det inte avslöjas att svensk invandringspolitik bygger på stora feta lögner som våra falska politiker och medier FRAMGÅNGSRIKT har matat in i det svenska godhetsfolket.

Liksom "SD+" tror verkligen fortfarande en majoritet av godhetsfolket på att de ensamkommande barnen är barn, dvs under 18 år. Mediernas falska illustrationer på små barn i 5-årsåldern som håller en vuxen i handen (ibland t.o.m små bebisar i någons famn) har tillsammans med hittepå-beteckningen "ensamkommande barn" fått avsedd verkan.

Tack vare Thoralf och hans blogg kan vi här återknyta bekantskapen med ett av dessa mycket försigkomna "ensamkommande barn", nämligen "RINGAREN FRÅN SOMALIA", som med en stulen nyckel tog sig in i ett kontorsrum på nätterna och ringde till SIN FRU och andra anhöriga runt om i världen (Syrien, Saudiarabien och Somalia). Som exempel hade det "ensamkommande barnet" under en natt telefonpratat i över 5 timmar till en kostnad av drygt 3 000 kr.

Mer om detta exempel finns att läsa här:

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/november/ringaren-fran-somalia.html


 
Ingen bild

Leon

19 juli 2014 11:44

@ Lotta

Nej jag menar att en relativisering av ondska inte kan eller ska göras. Och att ondska inte kan mätas i antal offer eller tidsperiod. Ondska är ondska och offrens lidande inte mindre vare sig illdåden utförs eller utförts i namn av en politisk ideologi eller i Guds, Allahs, Jahves, Odens, Zeus eller någon annan guddoms namn.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 11:50

@Leon
Du är rätt rolig. Först skriver du att man inte skall relativisera för att i meningarna efter själv relativisera. Menar du att du på sätt får frikort att uttrycka vad du vill bara du först skriver att man inte skall göra så som du sedan själv gör? Underlig debatteknik må jag säga.

 
Ingen bild

Noel

19 juli 2014 12:43

@Leon

Lyssnade på en intervju med Kjell Albin Abrahamson i P4. Efter intervjun kom jag att fundera på vem som blir den första idioten att "pragmatiskt" framföra tidsaspekten som en förmildrande omständighet för kommunisternas massmord.

Det blev du Leon, sträck på dig!

Har du inga hushålls/trädgårdssysslor du kan aktivera dig med istället för att här på bloggen skynda till mördares försvar?

 
Ingen bild

Lena

19 juli 2014 12:46

Lotta 10.35 Tack för att du tog fram den intervjuven.
Kjell-Albin Abrahamsson: Uppskattat antal människor som kommunismen dödat 100 miljoner människor kanske t o m upp till 150 miljoner, uppskattat antal människor nazismen dödade, 25 miljoner. Dessa siffror är ofattbara. En annan viktig sak att komma ihåg: 96% av svenska skolbarn känner till vad Auswitch var för något men 90% vet INTE vad GULAG var för något. Det talas sitt tydliga språk att skolan skyddar kommunismens illdåd.

 
Ingen bild

Peter

19 juli 2014 13:13

@Peter
Jag delar en del av din inlägg, t ex den om att det finns en agenda och att FED (Federal Reserve Bank)är en privat bank vilket inte många i Sverige känner till. Många tror att den är en som Riksdagsbanken i Sverige, vilket den alltså inte är utan är under kontroll av Rothschild, J P Morgan etc.
Dessutom är det många som bara ser Sverige och inte den större bilden att det som pågår här pågår ju i hela EU. Sverige är bara mer drabbat. Anledningen är att de flesta inte kan engelska på den nivån att de orka lyssna på en hel Youubefilm. T ex så är begreppet NWO (New World Order)obekant för de flesta svenskar medans det i USA användes flitigt ex redan av Bush d.ä eller Premiärminister Brown i England.
Därför är det inte relevant att skälla på Thoralf, därför var och en tar upp "sitt" specialområde. Jag själv är mycket tacksam för Thoralfs blogg, att det finns en blogg där man kan diskutera på ett civiliserat sätt och därmed också få kunskap, uppslag ideér m m. Och om det är så att man inte gillar någons inlägg behöver man inte heller lägga ner krut att läsa allt. Man bestämmer själv, jag gör det själv.
Tycker faktiskt du kan komma till insikt själv och börja med att ursäkta för din ton och att du tar för givet att alla ska passa dig i smaken.

 
Ingen bild

Lena

19 juli 2014 13:15

OBS det var jag som skrev ovan inlägg till Peter

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 juli 2014 13:16

Googla på A C Griffith - och läs boken! Mycket intressant.

 
Ingen bild

Göta

19 juli 2014 13:24


Under artikeln "Självmordsbombaren i Bulgarien" i dagens Avpixlat har en med nicket "Berra" skrivit följande kommentar:
"Det är sånt här man är rädd för med alla illegala som nu för tiden springer fritt i Sverige. Ingen vet vem de är? De går in hos tandläkare, på stora sjukhus, de går in på skolor med sina barn, de rör sig fritt överallt. Vad vet vi om dem? Hur kan de få lov att röra sig fritt på detta sätt utan att ha styrkt sin identitet? De kan vara farliga förbrytare på flykt från sitt eget land. Det kan vara massmördare, terrorister. Det kan vara precis vad som helst. I Sverige finns absolut inget säkerhetstänkande eller trygghet kvar! Illegala ska fängslas tills det går att styrka deras identitet."

"Berra" har rätt, men bara delvis. Det är mycket värre än så. De illegala invandrarna är endast en mycket liten del av de anonyma som finns ibland oss. Den stora mängden finns ju bland de över 90% oidentifierade "flyktingar" från olika länder i världen, som år efter år får uppehållstillstånd i Sverige trots att de inte visar upp vare sig pass eller andra giltiga ID-handlingar.

I stort sett vilken brottsling som helst kan idag ta sig in i Sverige. Enligt rapporten "Internationella förbrytare i Sverige" från Åklagarmyndigheten, Polisen och Migrationsverket 2007, fanns t.ex redan då upp till 1500 krigsförbrytare i frihet här istället för att sona sina grova brott i hemländerna. Många av dessa följde anonymt med bland massorna från f.d Jugoslavien som den dåvarande borgerliga regeringen Bildt/Westerberg fritt lät strömma in i landet under en tid av inbördeskriget på Balkan på 1990-talet. Vad jag vet är det väl endast ca två (2) av dessa "upp till 1500" som man hittills har hittat och identifierat.

Den enormt intensifierade och därmed i stort sett helt okontrollerade massinvandringen under åren efter rapporten från 2007 har självklart resulterat i en mycket kraftig ökning i Sverige av antalet oidentifierade brottslingar av olika slag.

http://avpixlat.info/2014/07/18/sjalvmordsbombare-i-bulgarien-identifierad/#more-118036

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 14:02

@pg
Vilken vidrig inställning till djur du uppvisar i all sin ynkedom. Självklart skall man som djurägare ta hand om och ha uppsikt samt ansvar för de djur man skaffar sig. Men att skylla på djuren och att man löser de problem oansvariga djurägare är orsaken till genom att skjuta djuren är en sjuk inställning. Vilka blir nästa grupp av i dina ögon icke önskvärda som skall skjutas? Skärp dig och behåll dina vidriga åsikter för dig själv är mitt tips till dig.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 14:15

@pg
Det är precis det jag gör. Mina katter är innekatter.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 14:18

@pg
Återigen är det djurägarnas skyldighet att ta hand om sina djur. Om inte annat för att de skall slippa råka på uppenbart sjukt störda personer så fyllda av hat som du.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 14:21

@pg
"Gyttorp om katten själv får välja".
Skämt åsido ska djur ha det bra till den dagen det är dags.
Som hundvän, kattvän och med omsorg för andra djur, förfasas jag när "barn" i våra förorter roar sig med något stackars djur. När djur glöms i bilar osv.osv

Som landsbygdsbo har jag givetvis fått decimera kattantalet ibland, men under ordnade former. Det var inte speciellt trevligt att hjälpa till på resan till en bättre värld för en gammal sjuk katt som sovit i min säng i många år...

Självklart kan katter bli överkörda, de kan ju inte leva sina liv innestängda. De ska ströva fritt och plocka möss och råttor i lador och uthus.
Hellre ett kort och lyckligt liv i frihet, än ett långt liv innestängd...

Därför rasar jag över hanteringen av djur överallt i världen. Det är inte bara Halal och Koscher-slakt som upprör. Det finns så mycket annat elände...

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 14:31

@pg
Sök vård, du är uppenbart i stort behov av det. Det inser alla som läser dina vidriga inlägg.

 
Ingen bild

Onkel Sven

19 juli 2014 14:34

Jag har inget emot katter det är trevliga djur i mina ögon men jag undrar vart alla katter tar vägen som det annonseras om dagligen i tex OT och Barran .

 
Ingen bild

Katta Strof

19 juli 2014 14:42

@pg
Stoppa upp en hagelbössa i valfri hålighet och tryck av så får vi se hur mycket det blir över till räven.

 
Ingen bild

Lena

19 juli 2014 14:51

Av denna konversation från en katt-hatare som kallar sig pg vill jag bara säga det att jag är stor djurvän, och håller på Lotta i detta och kan bara inte förstå pg,s attityd.
Påminner mig om enfaldiga antirök-människor som ser rött när de ser någon som röker. Jag brukar hänvisa till att skriva till regeringen och förbjuda all cigarettförsäljning! Faktiskt, jag gillar inte cigarettrök, men jag förstår skillnad mellan att vara en normal människa och en person med fascistisk inställning till det levande omkring oss. Va, bara för att det finns vissa problem så kan man väl inte utrota katter.
Jag gillar katter som springer fritt, men anser också att det är humant att kastrera katter så att det inte blir för mycket.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 15:03

Sedan har vi alla sommarkatter som naiva storstadsbor lämnar kvar, när semestern är slut.
Hittade en sådan för några år sedan. Galen av hunger och törst hade den blivit fångad i ett utrymme, och ingen saknade den. Det blev att snabbt hjälpa den till en värld där mat och vatten finns i överflöd. Mycket obehagligt...
(provade givetvis att ge den vatten, men det var försent.)

Åter till oss människor. Antalet döda ökar i Gaza. Men kan man lita på de Palestinska myndigheternas siffror?
En Hamassoldat kan snabbt bli civil i statistiken. Allt för kampen...

Det nedskjutna flygplanet över Ukraina var en katastrof och mängder med människor sörjer nu de omkomna.
De som tjänade på denna tragedi var Israel som nu slipper en stor del av medias uppmärksamhet och kan mera målmedvetet agera för att slå ut Hamas och deras tusentals raketer. Ett Gaza utan Hamas, raketer och andra terrorgrupper kan ge de civila ett bättre liv.

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2014 15:14

@Lena
Tack för ditt inlägg. Signaturen pg kommer jag inte debattera med igen. En så hatisk individ har jag aldrig träffat på förut. Frågan är i vilka övriga frågor vederbörande uppvisar ett dylikt hat. Hoppas verkligen att vederbörande inte innehar någon förtroendepost inom SD?

 
Ingen bild

Mahmoud

19 juli 2014 15:15

@pg
Men snälla, sök hjälp, du verkar inte må riktigt bra.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 15:26

Tittade in på Ship(t) to Gaza,s hemsida förut. Det är väldigt många som bor i Gaza och många som är arbetslösa. Men det verkar vara självförvållat.
"Mer än en kvarts miljon har fötts sedan 2007."

Föd många barn, så många ni kan. Nya soldater och kämpar. Föd fler barn än fienden. Så vinner Allah i framtiden...
Barnbegränsning och ansvar, nej så funkar det inte. Kanonmat är viktigare...

Samma här. Barnvagnsinvasionen är inget påhitt...

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 15:27

@pg.
Ta en kall dusch eller en kall pilsner.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 juli 2014 15:34

Kineserna säger att de som hatar katter har varit råttor i tidigare liv. Förmodligen är de det fortfarande?

De som inte respekterar djur respekterar inte heller människor.

 
Daniel

Daniel

19 juli 2014 15:53

Orkar inte läsa alla kommentarer, men hur vart det här en "debatt" om katter?
Gillar personligen inte lösa katter heller och tycker att dom borde "tas bort" eller hållas inne men varför diskuteras det här?

http://danneking.bloggplatsen.se/sok/text-katter/

http://danneking.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tony

19 juli 2014 16:11

Hulda:

För något år sedan såg jag på TV en hispig Palestinska
yttrycka sig på följande sätt. " Vi kvinnor ska föda många
söner som ska växa upp till soldater för att kunna döda så
många Israeler som möjligt". Inom Islam har ordet Döda en
mycket framskjuten plats.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 juli 2014 18:57

@Tony.
Det finns säkert de som gnuggar händerna över alla "ensamkommande" med "den rätta tron" som kommer hit. Så sprids "den rätta tron" på ett oblodigt sätt över världen. Sakta men säkert...
Att vilja döda Judar har de gemensamt med en ideologi som huserade i Tyskland under 30-talet och fram till början på maj 1945. Mycket obehagligt...

 
Ingen bild

s29

19 juli 2014 19:34

SD+ Snälla du,kan du inte ta din familj och flytta till Botkyrka. Vem vet ,kanske du får en mer realistisk syn på dagens Sverige.

 
Ingen bild

Göran

19 juli 2014 19:44

@ Hulda mk 1,

Det är inte utan att man beundrar judarnas enorma tålmodighet med araber och muslimer. Judarna har ju funnits i området sydost om Medelhavet i 4000 år, medan muslimerna funnits där bara 1400 år. Innan andra världskriget hade judarna inte rest vapen mot någon med annan tro. I slutet av 40-talet tilldelades de ett territorium som de kallade för Israel. INNAN kunde de inte försvara sig. NU kan de försvara sig, men "FÅR" inte det. Det är en smått besynnerlig värld som vi lever i.

 
Ingen bild

Bevara Sverige Svenskt

19 juli 2014 20:04


@ Ali Baba
Är du shia eller sunni?
I vilket fall som helst,
Dra åt Mecka!

 
Ingen bild

Tack för att ni valde Sverige

19 juli 2014 21:38

– Invandring berikar Sverige. Det är ett väldigt viktigt värde att människor kan komma till Sverige och leva på vår välfärd, och det har betytt mycket för Sveriges utveckling eftersom ursvenskt bara är rena barbariet.

//Fredrik Reinfeldt, landsförrädare.

 
Ingen bild

Jens

19 juli 2014 22:33

Kanske är högerns mål att krossa välfärdsstaten genom att göra den så dyr att den kollapsar. Vad högern dock inte begriper är att omvandlingen från välfärdsstat till något annat näppeligen kommer att vara fredlig, och kanske kommer omvandlingen inte heller ske mot marknadsliberalism utan istället genom revolutionära våldsamma upplopp mynna ut i planekonomisk kommunism.

Om högern tror massinvandring är en bra strategi att uppnå sina mål är de sannerligen korkade. Om det inte är så att det egentliga målet är samhällsupplösning och anarki.

 
Ingen bild

Leon

19 juli 2014 23:32

@ Lotta & Noel

Tidsaspekten är egentligen bara intressant ur ett historiskt perspektiv, eller kanske snarare vilket eftermäle våldsideologierna nazism och kommunism fått.

Nazimnens korta våldsepok, 12 år, med ett industriellt massmördande av misshagliga och exempellösa grymheter på slagfältet och i ockuperade länder har med full rätt fördömts och ska även så göras framgent. Dessbättre är de anhängare som ideologisk omfattar denna människofientliga politiska riktning i dag välförtjänt marginaliserade och långt från att ha något politiskt inflytande i vart fall i de länder som berömmer sig av att ha ett demokratiskt styrelseskick. Och innan någon kommer med det helt korrekta påståendet att idéerna har en spridning i många arabländer så kan jag tala om att jag är fullt medveten om detta. Och att islamistiska terrororganisationer som HAMAS och Hizbollah nära nog ordagrant kopierat stycken ur "Mein kampf" i sina "partiprogram".

Hur annorlunda har då inte kommunismen och dess uppenbara vedervärdigheter behandlats historiskt och behandlas än idag. Förnekelse och förringande är snarast allenarådande ja det finns till och med de som går i försvar av kommunismens vidrigheter. Detta till trots att det ideologiska förnekandet av individuella rättigheter och hävdandet av kollektivismen har uppenbara likheter med nazismens idéinnehåll. Knappast en slump att det statsbärande partiet i tyskland 1933 - 1945 hette NSDAP, alltså betonade både socialismen och arbetarrepresentationen.

Det är här som tidsaspekten kan vara intressant att ta med i sin betraktelse och då inte i relativiserande syfte eller någon sorts "försvar". Nämligen det historiska faktum att nazismens 12 åriga välde av vidrigt våld och förtryck krossades och fördöms av en (nästan) enig värld. Medan kommunismens vidriga våldsideologi suttit i (nästan i vart fall) "orubbat bo" i nära ett sekel. Och att representanter hör denna ideologi sitter i många av demokratiernas valda parlamentariska församlingar utan att ifrågasättas eller välförtjänt fördömas för vad de representerar.

 
Ingen bild

Hej!

20 juli 2014 01:15

Hur skall ett ensamkommande barn överhuvudtaget kunna beredas en ärlig chans när våra egna barn förnedras i vår sociala vagga från socialdemokraterna,socialen till socialstyrelsen , det allra käraste man har?

Vet ni alla hur fruktansvärt illa det är och ha med hyenor att göra?

www.pappabarn.se/2014/06/24/fler-anmälningar-gör-läget-akut-22342798

Vem blir pappa till alla ensamkommande barn?

 
Ingen bild

Observer

20 juli 2014 01:37

DET ÄR MÅNGA GRISAR SOM HAR SIN UTKOMST OCH LEVER PÅ DENNA MÄNNISKOHANDEL.
Eller, skall vi säga: "invandrartraffiking" -För det är ju vad det är!!

Det som är problematiskt i Sverige är, Att t.o.m kommuner, instutitioner mf är inblandade.

DET ÄR EN JÄTTESKANDAL -INGET ANNAT!

 
Ingen bild

Lotta

20 juli 2014 08:25

Artikel från den kristna tidningen Dagen där den fd muslimen som konverterat till kristendomen Mona Walter skriver om islams rätta ansikte och muslimers planer för Västeuropa. En kommentar från er naiva godhetsapostlar som brukar skriva på bloggen vore intressant att få ta del av.

http://m.dagen.se/opinion/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag/

Får artikeln er att äntligen vakna?

 
Ingen bild

KS

20 juli 2014 08:55

Lotta
Mycket bra att du länkar till denna artikel! Hoppas att alla kunde få ta del av läskigheterna där, som tex det naiva pk-folket.

 
Ingen bild

Tony

20 juli 2014 09:17

Kom av en slump in på radioprogrammet Danmarks röst med
Mikael Jalving, debattämnet var det utbredda genusvansinnet
som Sverige lider av. Intressanta gäster var Ingrid karlqvist
Eva Rush och Tanja Bergkvist. Ja man tar sig för pannan
över hur idiotin brer ut sig över landet, över hur dessa kompletta galningar får feta anslagsmiljoner till att
driva landet ännu längre bort från sunt förnuft!
Tycker att alla ni som har femtio minuter över ska gå
in på "Danmarks Röst" och få era misstankar om Sveriges
väg utför bekräftade.

 
Ingen bild

Tony

20 juli 2014 09:20

Programmet som jag hänvisar till sändes redan
den 11/7.

 
Ingen bild

Helene

20 juli 2014 09:34

OT
Här kommer en länk till en intressant podcast som handlar om "svenska" jihadister som reser till Syrien för att strida. I programmet intervjuas Per Gudmundson.

http://usapol.blogspot.se/2014/06/podd-44-debatten-om-sveriges-jihadister.html?m=1

 
Ingen bild

Leon

20 juli 2014 10:43

@ Tony

Möjligen kan det vara värt att lyssna för att inte invaggas i den falska tron att "nationens tillstånd" är "gott". Och alltså mer som en bekräftelse på de politiska "illusionstrick" som utförs inför en hänförd och godtrogen publik.

För egen del är min välgrundade uppfattning att "infektionen" startade med "sveket" efter valet 1976. Då "mitt parti" (M) våldsamt kompromissade med sin för landets bästa konservativa politik för en plats vid "maktens köttgrytor" (= "Fälldin 1"). Detta svek visar sig idag som ett alltmer akut "sjukdomstillstånd" med symptom som "industriell globalisering", "arbetsmarknadspolitisk förtvining", "socialpolitisk bulimi", "energipolitiskt tvångssyndrom", "migrationspolitiska balansrubbningar". Till "sjukdomsbilden" hör också en långtgående förnekelse av problemen och överdrivna vanföreställningar om fantasifulla "mirakelmedel" ("sunt förnuft ?") för bekämpande av ett av symptomen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se