thoralf

Direktlänk till inlägg 7 februari 2014

DET VAR TRE RUMÄNIER, TRE LITAUER OCH TRE VITRYSSAR

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2014 23:42

Möte med Polisstyrelserna för Kalmar och Kronobergs län idag. På dessa möten förekommer en hel del information om brottsstatistik, ekonomi och verksamhetsplanering. Alltid lika intressant att ta del av detta och ställa en del frågor.


Idag nämndes ett antal gripanden som gjorts den senaste veckan.


Många har säkert läst om inbrottet mot MediaMarkt i Kalmar där man sågat sig in genom taket men larmet löstes ut och sedan kunde polisen ”plocka” tre personer på taket. I media brukar ju inte medborgarskap anges men vid dessa möten finns ingen censur. I detta fall handlade det om tre rumänier. Läs artikel.


Det nämndes också att tre personer gripits i norra länet för inbrott och man misstänker att de ligger bakom ett antal inbrott i norra länet men kanske också i Östergötland. I detta fall handlar det om tre personer från Litauen. Har letat efter en artikel som stämmer! Kan vara denna artikel.


Häromdagen greps tre personer utanför Växjö med bilen full av stöldgods. Enligt artikeln i media var personerna från Öland. Enligt polisen var de medborgare i Vitryssland, boende på Öland. Läs artikel.


Visst är det härligt med arbetskraftsinvandring!

 

Jag ställde en fråga om dessa vitryssar kom från någon flyktingförläggning på Öland och om samarbetet mellan polisen och Migrationsverket fungerar. Personalen på dessa flyktingförläggningar borde kunna informera polisen om både det ena och andra. Inte en politiskt korrekt fråga ;-)


Svaret blev ett färskt exempel som jag tror alla närvarande ledamöter uppfattade som rejäl kritik av Migrationsverket. Jag tolkade det också som att ansvarig polis blev nöjd över frågan då han fick en möjlighet att vädra detta exempel utan att behöva lyfta det på egen hand.


Läs följande artikel om den försvunne flyktingen.


 


Det handlade om en person från Ukraina som ångrade sig och ville åka hem igen. Han fick hemlängtan eller gillade han inte flyktingförläggningen Lundegård och Öland. Polisen drog igång ett stort sökpådrag under söndagen med mycket personal, helikopter, externa resurser och Missing people. Till en väldigt stor kostnad för myndigheten. Sedan visade det sig att Migrationsverket hade vetat att han bodde på hotell i Malmö. Det kanske till och med var Migrationsverket som ordnat hotellrum åt honom i Malmö. Migrationsverket hade ”missat” att informera polisen. Möjligen för att deras tjänstemän inte jobbar på helger.


Jag gissar att man var rent ut sagt var väldigt förbannade hos polisen i Kalmar! Att bränna resurser och övertidstimmar helt i onödan när kraven är höga på myndigheten kan nog få vem som helst att gå i taket. Samtidigt som Migrationsverket bara får ökade anslag och resurser från Reinfeldt, Billström, Ullenhag och Ferm varje år.


Samtidigt undrar jag vad övriga politiker i polisstyrelsen från 7-klövern tänker när polisen redovisar dessa gripande och det gång på gång är utländska personer eller flyktingar som begår dessa brott. Tänker de överhuvudtaget? Om de verkligen gör det borde de inte sitta tysta i alla sammanhang. Kommunalråden Jonsson (M) och Lingmerts (S) från Kalmar yttrade inte ett enda ord under dagens möte i polisstyrelsen.


 
 
Ingen bild

Tobbe S

8 februari 2014 00:11

DET VAR TRE RUMÄNIER, TRE LITAUER OCH TRE VITRYSSAR och Bellman...
Förlåt mig Thoralf men jag kunde inte låta bli.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 februari 2014 00:20

Tobbe S

Fel!!!

DET VAR TRE RUMÄNIER, TRE LITAUER OCH TRE VITRYSSAR och Thoralf

 
Ingen bild

Thoralf A

8 februari 2014 00:20

;-)

 
Ingen bild

OT

8 februari 2014 00:33

Alles in ordnung!

Fred på jorden: http://www.youtube.com/watch?v=hcxwTgEC7IM

P.S: Folket klagar - The Parrot Sketch: http://www.youtube.com/watch?v=npjOSLCR2hE

 
Ingen bild

OT

8 februari 2014 01:11

Varför kämpar jag? Varför kämpar du? Varför kämpar Thoralf?

Så här är det oavsett vad du tycker, tänker och hur du agerar. Lögnen är synad och folket har börjat vakna upp och fokuserar på vad som händer i stora frågor.

Och följande är vad det vakna folket säger om SD's-partiprogram, nu över 10% och exponentiellt ökande...

"Den första gång jag såg ditt politiska program,
Och förstod hur du såg på mig.
Då föll allting jag trott var sant.
Jag förstod du tänkte likadant.

Det var så vacker då,
Som nått jag aldrig kunnat nå.
Och hjärtat slog ett slag, för var förlorad dag.

Jag gömde mig i fantasin.
Så rädd för vad du kunde bli.
Var gång som jag ljög för mig,
Så såg jag sanningen i dig.

Nu står du här i dag,
Med allt jag nånsin velat ha..." - Öppna din dörr: http://www.youtube.com/watch?v=Ug9KQU6IAmY

 
Lassekolja

Lassekolja

8 februari 2014 01:19

Tråkigt att vår representativa f.d demokrati, sedan flera decennier är byggd på lögner...... Endast SD är kapabla att ändra på detta!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tobbe S

8 februari 2014 01:20

@Thoralf.... Ha ha ha. Fast det lät som en början på en Bellmanhistoria.

 
Ingen bild

Stefan A

8 februari 2014 07:55

Tystnaden är sjuklöverns bäste vän...och fulmedia ställer mer än gärna upp...

 
Ingen bild

Sven Dacke

8 februari 2014 08:05

Felet med dig Thoralf, och det är att du tänker inte som en politiker utan som en vanlig människa.

Det gör naturligtvis den politiska adeln livrädd, Tänk har vi fått in en riktig människa i våran fina krets av priviligierade kollegor

Men tänk om det är det som behövs i dag, människor som vanliga, pratar som vanliga och tänker som vanliga.

 
Ingen bild

Ludvig

8 februari 2014 09:27

Ja tänk vad invandringen berikar vårt land.

 
Ingen bild

Hacke

8 februari 2014 09:33

Vi får alltmer bekräftat att det är Sverige som sticker ut som det extrema exemplet på snart sagt alla problemområden.
Som nu med det inflationsartade tiggeriet. Vad jag vet åker inte rumänska poliser till något annat land för att aktivt ta del i arbetet, inga rumänska ambassadörer som vädjar till ett annat land att inte sabotera deras eget integrationsarbete med sina medborgare genom att tillåta tiggeri och i övrigt uppmuntra till "social turism".
7-klöverns godhetsterror tar väl inte slut förrän omvärlden hotar med sanktioner mot vårt land. Att det politiska etablissemanget fullständigt skiter i det egna folket på hemmaplan lär vi dock inte få någon hjälp utifrån för att lösa. Det kan endast ske vid valurnorna i september.

 
Ingen bild

Hans B

8 februari 2014 09:45

Finns en mycket enkel metod. Varje kommun har en lokal ordningsstadga, i Varberg 12§ måste man ha polistillstånd för att samla in pengar.
Bara kontakta polisen och fråga om tiggaren på plats har tillstånd. Vägrar polisen att avhysa vederbörande bryter de mot lagen och då blir det svårt för polischefen.

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2014 09:48


Tack Thoralf för ännu en strålande artikel som skildrar den politiska, vansinniga verkligheten i dagens Sverige.

Den behöver spridas!

 
Ingen bild

Stefan A

8 februari 2014 13:19

Ett silver till Sverige genom våran super-Kalla...bara hon inte får för sig att måla naglarna nu,då blir det väl kollektiv orgasm i fulmedia....

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 februari 2014 13:46

En ny aktör har dykt upp i "facket hjälp till invandrare ",bland annat i Högsby " Link4you" kallar sej detta företag som väl ska ha sin försörjning ur våra inarbetade reformer !

 
Ingen bild

Christian L

8 februari 2014 14:42

Man behöver inte vara Einstein för att misstänka att det är asylsökande från Lundegård som står för alla sommarstugeinbrott i Borgholm- och Köpingsviksområdet. Tydligen är det ett riktigt "tjyvpack" som är inhysta på Lundegård för närvarande, undrar var de lagrar upp allt stöldgods. Hur får de tag på fordon? Dags att väcka soffpotatisarna som övervakar de asylsökande på anläggningen.

 
Ingen bild

Åke

8 februari 2014 16:49

...Hmmm undrar om dessa herrar är skyldiga till det stora antalet ( mer än 30 ) inbrott i Västervik? Speciellt i södra stadsdelarna som gränsar till flyktingboendet på Lysingsbadet....8 öststatare ska visst f.ö polisen vara intresserad utav och stoppat ett otal gånger, men hitills kammat noll.

Det är ju tydligen så att många "asylanter" främst från Öst, har satt i system att söka asyl samt operera från div flyktingförläggningar med sin ljusskygga verksamhet!

 
Ingen bild

AWSvensson

8 februari 2014 16:56

Det var rumäner o bulgarer,det var iranier ,det var chilenare ja så kan ja summera stölder o väpnade rån

 
Ingen bild

Tommy

8 februari 2014 19:25

Nämndes några andra gripanden på mötet?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2014 20:28

Vi har hävdat att SD är ett informationsparti dom första riksdags perioderna allrahelst med fusionerna i migrationsfrågan

Det räcker inte med att Alfsson dubbeljobbar ,som journalist på nätet.

Riksdagsdebatterna ses av 0,01 av befolkningen ,så den politisk analfabetismen i brottsfrågan upprättshålls med lätthet av pressen, som kan ses i blogginlägget

Ett program med Efterlyst som mall ,först via webben sedan via egen station skulle vara igång, andra partier i Europa fixar ju det.

Svensk press/politiker kommer aldrig att avslöja sanningen då åker dom nästkommande val.

Även brevlådans betydelse har Alfsson snappat, men resten av toppgänget då ?

Normalt kan ett parti knäppa händerna och luta sej lite bakåt efter ett riksdagsinträde och för EGEN maskin jobba på en ökning i media
Det kan inte SD utan mobbas konsekvent ut.

Reklam kostar pengar, om Sentio i år igen kommer ruskigt nära valresultat i mätningen innan valet skall det bli intressant att titta på skillnaden när SD bränt 50 miljoner på reklam, om man överhuvudtaget får skriva det man vill, och får in reklamen i pressen vill säga, och det faktiska valresultatet

Förmodligen blir det mellan 0,5 -1 % ökning av rösterna, eller ej mätbart.
Synd bara att det skall kosta 50 mille att lära sej det
Reklampengar nedlagda av SD går inte att jämföra med andra partier alls, för dom redan frälsta är det naturligtvis kul att se Jimmies bild,eller andra budskap, runt 60% av befolkningen är så hjärnvättade att dom får nassetankar av samma reklam
Vill det sej illa kan det gå baklänges istället

För att gå lite i Åkes spår, så kan man i domen angående gruppvåldtäkten från Mariannelund bla läsa "Att vi köpte svartsprit på flyktingförläggningen x ", narkotika affärer omskrivs, mord misshandel ,upplopp på andra håll i Sverige ganska regelbundet, hur mycket mörkas ned utan att omskrivas osv.

Hur ser det egentligen ut på dessa bebisinrättningar, omfattning
Vi kan vara säkra på att personal samt media mörkar ned, frågan är bara hur mycket

Ett land som huvuddelen av bebisarna kommer ifrån producerar 90 % av allt heroin i världen, vill det illa, så importerar Sverige flera tusen narkomaner varje år.

Skulle det sedan vara så att unga blonda Annor i ålder 13-16 år med dåligt självförtroende får donk ,samt prova droger ,så är det riktigt illa.

Narkomani är dödligt till 95%, finns ett färskt fall där en pensionsräddare är dömd för våldtäkt samt att ha gjort en ung flicka till narkoman ,han är dömd om Gubben och Gumman skulle föreslå ett straff så skulle det bara bli ett med tanke på narkotikan ,fast skriver vi det så får vi aldrig mera skriva på bloggen

Gubben o Gumman skriver som fristående journalister utan koppling till SD,Alfsson eller Inte rasist men .... måste sluta köpa mina kläder på Myrorna

 
Ingen bild

OT

8 februari 2014 20:49

Mupparna i riksdagen bör se upp! För vi kan också!

"...Ahead, facing the lead an army of swedes, performing God's deeds..." - "Sabaton-The Carolean's prayer": http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

P.S "...Fader vår som är i himmelen helgat varde ditt namn..."

 
Ingen bild

OT

8 februari 2014 21:09

Aldrig mer! "Sabaton - The Final Solution": http://www.youtube.com/watch?v=Rmfe3XVkiO0

Läs på inför valet lika mycket som om ni skulle köpa en tvättmaskin.

P.S För ej Sverige ur tiden.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2014 23:05

Den ofrivillige brandvakten : Ca 18.00 full utryckning
Inget angivet SOS larm ????

22.52 Containerbrand......
Ica Supermarket Lindsdal


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2014 15:13

I dagens Barometer : "4 länsade garderob på Harrys i Västervik"
Vad tror du Thor-alf2 :=)(=:

 
Ingen bild

kritisk

9 februari 2014 16:52

Någonstans i Sverige gick en man mot rött, vad tror du gubben och gumman.
Vad spelar det för roll vilka dom är, det viktiga är väl att de åkte fast och att de drabbade får sina ägodelar tillbaks.
Har blivit bestulen ett antal gånger (inbrott i bil och i förråd 2ggr, även blivit av med 3 cyklar) och har inte för en sekund reflekterat över var personerna som gjort detta har sin härkomst, har mest blivit förbannad över att det ska vara så svårt för oss människor att respektera varandras ägodelar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2014 17:38

Det finns inget som hindrar dej att ha den ståndpunkten men ge fan i att tala om för andra vad dom skall ha för ståndpunkt

 
Ingen bild

kritisk

9 februari 2014 18:03

När talade jag om vad andra ska ha för ståndpunkt, sa endast min mening och undrade lite försynt över om inte det viktigaste är att brottet blev påkommet och uppklarat.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 februari 2014 18:29

Annat ämne...
Ser nu att resultatet av dagens folkomröstning i Schweiz är klart. Alla politiskt korrektas mardröm blev verklighet.
En Ja-seger, som innebär en begränsning av invandringen från EU-länderna. Det ska bli intressant att följa media nu. Massiva fördömanden eller total tystnad...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2014 18:33

Kul för dej , då kanske Miljöpartiet vara ett alternativ för dej i Sep

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2014 18:56

"Två personer misshandlade av gäng på 8-10 personer"
Polisen vädjar om hjälp, samtliga våldsverkare var signalementslösa
Å då vet vi ju vad klockan är slagen eller hur "Kritisk"

 
Ingen bild

kritisk

9 februari 2014 21:00

Hur ska jag kunna veta vad klockan är slagen om det inte finns signalement på gärningsmännen, antar att det är därför polisen vädjar om hjälp från eventuella vittnen som kan ha sett något.
Eller är det så att du vill tillskriva detta som hänt någon särskild etnisk grupp....

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 februari 2014 22:41

Det behöver inte polisen göra för det har dom fått av offren
Så dina metadebatter kan du ta någon annastans
Detta är Sveriges vassaste blogg (Blir nog pluspoäng nu )
Självdestruktiva ADHD Jeppar med vänstersnuva hänvisas till finnens blogg det är heldött där

 
Ingen bild

kritisk

10 februari 2014 13:54

Du skrev att samtliga våldsverkare var signalementslösa och att polisen vädjar om hjälp...eller?
Varför är det så att ganska så ofta i detta kommentatorsfält så kommer man till en punkt då det tas till personangrepp och generaliseringar istället för att fortsätta föra en ordnad diskussion.
Eller vem syftar du på om inte mig då du hänvisar ADHD jeppar med vänstersnuva till en annan blogg?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards