thoralf

Direktlänk till inlägg 5 februari 2014

HJÄRNTVÄTTADE

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2014 00:40

    


Henrik Johansson från IRM har uppenbarligen drabbats av fobi! Thoralffobi. Se IRM på facebook


När Henrik Johansson i en raljerande ton jämför en ölandsk folkdräkt med muslimska kvinnliga plagg har han nog förlorat sig i ett hat som gränsar till något sjukligt. Jag uppskattar verkligen de svenska folkdräkterna vid våra nationella högtidsdagar, speciellt vår nationaldag den 6 juni som numera är en helgdag.


    

Henrik Johansson


När Henrik Johansson sedan tillåter att man drar in kronprinssesan Victoria och hennes födelsedags firande på Öland och liknar och jämför hennes folkdräkt vid de muslimska plaggen Niqab och burka har hen gått för långt.


        

Jag har svårt att se likheten men det kanske bara Henrik Johansson och antirasisterna gör. De som kommenterar dessa inlägg på facebook gör sig själva till rena åtlöjet. Eller är det så att de har blivit fullständigt hjärntvättade av pk-etablissemanget och inte förstår bättre.


Men hen tycks inte vara ensam om man synar kommentarerna! Att man på vänstersidan och bland de rödgröna hatar kungahuset är väl ingen hemlighet.


Men jag kan meddela Henrik Johansson att jag fortfarande tycker det är väldigt skönt att åka över till Öland, antingen söderut eller norrut efter ölandsbron. Antalet beslöjade kvinnor eller kvinnor med heltäckande klädsel är minmal eller helt obefintligt. Dessutom finns det ett lugn och en stillhet som är oslagbar tillsammans med en mycket njutbar natur med både vackra vyer, fåglar och oftast bra väder.


Jag förstår att du Henrik Johansson och dina vänner på IRM och era följare är väldigt avundssjuka på mig som kan åka över bron till Öland när jag känner för det. Och lämna andra saker kvar på fastlandet.


 

 
 
Ingen bild

Blåsippan

5 februari 2014 01:53

Det nya landet Sverige är fantastiskt. Jag syftar på sista bilden. Det enda man behöver göra är att masa sig ur soffan och ta sig till en automat så får man pengar. Man behöver inte lyfta en fot och ändå är det bara att hämta. Är det inte fantastiskt?

 
Ingen bild

Stig

5 februari 2014 04:02

Man måste ha en intelligenskvot på ungefär en schimpans nivå att de inte är huvudbonaden i sig som är problemet utan vad den symboliserar. Burka, niqab, hijab och allt vad det heter är symboler för en totalitär och imperialistisk ideologi färgad av en religion med en krigsherre som profet och föredöme.
Om jag går ut på stan med en Ku klux klan-dräkt så är det inte klädesplagget i som är provocerande utan dess symmbolik och ingen associerar den till stjärngossedräkt trots likheterna. Och hur skulle folk reagera på järnkorset från kejsar Wilhelms tid hängande på bröstet, det har ju inget med nazism att göra men skulle ändå ge associationer till Adolf.

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 06:23

Blåsippan

Tur att inte du har fördomar och dömer folk för underförstått känns det som att du tar för givet att då det är en invandrarfamilj på bilden att de då inte har jobbat för pengarna.
Det kunde ju lika gärna varit en svensk etniskt familj till utseendet som var där för att hämta pengar, hade du för endast en sekund reflekterat över var pengarna de skulle tagit ut då kommit ifrån?


 
Ingen bild

Jidde

5 februari 2014 06:52

Till kritisk: Det är ju fakta och sanning. Att högst 5% av somalierna arbeta. Sverige får man inte säga sanningen om invandringenkostnader och dom flesta lever på socialbidrag.

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

5 februari 2014 07:05

VAD HAR SJUKLÖVERN FÖR GEMENSAM VÄRDEGRUND MED ISLAM?

* Ateism
* Öl, rödvin och sprit
* Fläsk
* Hundar och katter som husdjur
* Djurrätt vs. halalslakt utan bedövning
* Feminism
* HBTQ
* Musik
* Dans
* Fritt sex
* Fri abort
* Milda straff



VARFÖR SÄLJA IN ISLAM?
Är det inte så att hela Sjuklövern försöker sälja in Islam, Vänstern är dock ivrigast, trots att den själv inte har någon gemensam värdegrund med troende muslimer, struntar fullständigt i Koranens budskap och hatar Sharia. För om Sjuklövern vore för Islam så skulle den kunna försvara Islam och Sharia. Falsk islamofili är inte att vara sann mot sig själv och andra.

REVOLUTION VIA OMBUD
Har inte Vänstern alltid dragits till det auktoritära, Stalins Sovjet, DDR, Maos Kina, PolPot, FNL och andra befrielserörelser, Castros Cuba och Che Guevara m.fl.? Sammanfattningsvis alla som är emot kapitalism och Väst.

Lockelsen med Islam för Vänstern är dess våldsamhet. Vänstern bryr sig därför inte om buddister, zoroastrier, shintoister och andra religiösa, förutom att de hatar kristna som är en del av Väst.

Men den tidigare kampen för att försvara kommunismen har förts på hemmaplan, riskfritt. Nu är situationen annorlunda, Vänstern leker med revolutionselden för att störta Väst m.h.a muslimer. Vänstern uppför sig som totalt oansvariga barn, de verkar tro att de kan jävlas med borgarna och kapitalet genom att förespråka massinvandring av muslimer. Och att de själva på något magiskt sätt inte kommer att drabbas själva av Islams ondska.

ISLAMISERING
Islam är ca. 1400 år gammalt och Skandinavien var garanterat Islam- och muslimfritt all tid desförinnan! Sverige började att befolkas söderifrån för 14.000 år sedan d.v.s 12.600 före Islam. Vid folkräkningen 1930 var det 15 personer som registrerade sig som muslimer. Då var religion ett opium för folket nu finns det inte knappt en enda ateistisk vänsteranhängare som klarar en minut mer utan mer Islam. Trots att det nu finns mer än 400.000 muslimer i Sverige.

HJÄRNTVÄTT
Sverige har 12 rikstäckande morgon- och kvällstidningar och 126 lokala och regionala dagstidningar, webbtidningar är inte inkluderade. (Wiki) Vidare SR med P1, P3 och P4, SVT med TV1 och TV2. TV3 och TV4. Vilka alla försvarar Islam och massinvandringen trots att den hotar allt vad de själva står för. Hjärntvätten har pågått i årtionden och har gett till resultat att hela Sjuklövern numera accepterar Vänsterns förvridna världsbild. Självskadebeteende på mycket hög nivå!

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

5 februari 2014 07:48

Uppdatering av inlägget ovan:

ETNOMASOCHISTISK HJÄRNTVÄTT
Sverige har 12 rikstäckande morgon- och kvällstidningar och 126 lokala och regionala dagstidningar, webbtidningar är inte inkluderade. (Wiki) Vidare SR med P1, P3 och P4, SVT med TV1 och TV2. TV3 och TV4. Vilka alla försvarar Islam och massinvandringen trots att den hotar allt vad de själva står för. Hjärntvätten har pågått i årtionden och har gett till resultat att hela spektrat från AFA, RF, EXPO, Kulturvänstern, Fackföreningsrörelsen, Näringslivet, Kyrkan, V, Mp, S, C, Fp, KD till M är skrämmande eniga om Mångkulturens och Massinvandringens välsignelse. Resultatet är etnomasochism och ett självskadebeteende på mycket hög nivå!

 
Ingen bild

Anna

5 februari 2014 08:04

Efter Henriks framträdande i SVT:s debatt mot Söder, så kan man efter det orimligtvis lägga några krav på intellektuellt djup hos honom. För mig framstod han som en stackars förvirrad pajas. Allvarligt talat, är detta SD:s främsta motståndare på sociala medier så får man gratulera. Det kommer att bli en lätt debattmatch för SD med anhängare.

 
Ingen bild

SDare

5 februari 2014 08:08

Skit bokstavligen i tidningarna.
Vill du höja blodtrycket så spring upp och ner i trapphuset, eller så hittar du andra vägar till sanningarna som inte står i din tidning. Ett exempel är ju Thoralf och andra kan vara nedanstående

http://meritwager.wordpress.com/2014/02/04/en-migga-eritreaner-som-ar-20-35-ar-gamla-utger-sig-for-att-vara-ensamkommande-barn-for-att-forhindra-att-de-atersands-till-italien/

 
Ingen bild

Niklas R

5 februari 2014 09:41

Antirasist är bara ett annat ord för anti-vit.
Med andra ord, inga är så upptagna med hudfärg och att förtrycka en grupp med människor på grund av deras hudfärg så som antirasister är - de är rasister.

Länk till en bra video som förklarar mycket vad antirasister står för: http://www.youtube.com/watch?v=e4MnS0FKeJQ

 
Ingen bild

Carl

5 februari 2014 10:08

Du har svårt att se likheten mellan slöja och slöja? Oväntat....

 
Ingen bild

Tobbe S

5 februari 2014 10:09

Obildning och fördomar är inte bra.
Våra folkdräkter tas på till högtid och fest. Både män och kvinnor klär sig i folkdräkt. Det finns inget i folkdräktstraditionen som säger att kvinnans hår eller ansikte skall döljas. Däremot används ibland hattar (både män och kvinnor) och ibland huvudsjal (kvinnor). Folkdräkten är frivillig.
Nikab tas på för att dölja kvinnliga företräden och tas på för att inte kvinnan skall väcka främmande mäns sexlust. Nikab är inte en frivillig fest- eller högtidsdräkt och den är ett tvång för kvinnorna i en del kulturella traditioner. Tvånget att bära nikaben gäller bara för kvinnor.

 
Ingen bild

Carl

5 februari 2014 10:11

"Islam är ca. 1400 år gammalt och Skandinavien var garanterat Islam- och muslimfritt all tid desförinnan!"

Ehh? Breaking news??? Innan Islam var Skandinivien garanterat "Islam- och muslimfritt"!!! Haha, ni är för söta.

 
Ingen bild

Sara

5 februari 2014 10:18

Men Stig, hur smart är en person som thoralf eller du själv som inte kan tänka ett steg längre - att kanske, kanske är inte alla kvinnor som bär en slöja förtryckta eller en direkt produkt av en patriarkal religion som styr deras minsta rörelse och tankegån? Det är förstås bekvämt för er att utgå från den bilden, för då får ni friast spelrum för er rasism. Och med rasism menar jag här att ni stämplar muslimer som oförmögna att tänka själva och helt styrda av sin religion. Till "Blåsippan" och thoralf som är så vidrig att han bara lägger upp random foton på människor vid bankautomater för att sen raljera rasistiskt över dem. vad i HELVETE vet ni om vem som tjänat in pengarna de tar ut?
Slutligen ett råd till Thoralf, gå fram och prata med en av de kvinnor som du paparazzi-fotar någon gång. Lär känna henne (för det verkar huvudsakligen vara kvinnorna och deras klädsel du hängt upp dig på) - lär dig att se att hon också är en helt unik människa med många bottnar och erfarenheter och slutligen lär dig att sluta göra henne till symbol eller spelbricka i din oanständiga, ryggradslösa sd-politik

 
Ingen bild

Mahmoud A

5 februari 2014 10:22

@Sara
Det märks att du inte vet vad du pratar om.
Om du som MAN går fram till en kvinna anligt ovan och försöker prata med henne FÅR DU INTE DET för hennes man eller bröder.

MVH
Mahmoud

 
Ingen bild

AWSvensson

5 februari 2014 10:24

Har man inga hållbara argument till stöd för massinvandringen så får man fabricera floskler och torftigheter fjärran från ämnet. Så då förstår man Henrik Johansson IRM att han inget förstår och att svansen bakom honom befinner sig på samma nivå.

 
Ingen bild

Torsten

5 februari 2014 10:39

Apapap, Thoralf! Nu ljuger du igen:

"När Henrik Johansson sedan tillåter att man drar in kronprinssesan Victoria och hennes födelsedags firande på Öland och liknar och jämför hennes folkdräkt vid de muslimska plaggen Niqab och burka har hen gått för långt."

Det står ingenstans på IRM eller i bilden att de jämför Victorias folkdräkt med en Niqab eller Burka. Det är ditt påhitt.

Läser man på IRM så tar de DITT citat om att det inte finns slöjor på Öland och ställer det mot den traditionella Öländska folkdräkten som innefattar en slöja. Man visar även att Victoria har en typ av slöja på sig när hon är på Öland.

Förstår inte varför du kommer med såhär uppenbara lögner. Är man det minsta källkritisk så kan man ju se att du ljuger.

 
Ingen bild

victor

5 februari 2014 10:45

vilka muppar haha

 
Ingen bild

Tobbe S

5 februari 2014 10:53

@Sara, Thorsten
Problemet är att jag inte vill ha ett samhälle, àla dagens Iran, Jemen, Saudi eller talibanernas Afganistan, med en officiell polis som övervakar kvinnors klädsel och bestraffar kvinnor som inte följer den kulturellt religösa påbjudna normen. Inte heller vill jag se klaner, sekter eller politiska organisationer som med, nästan terror, trakasserar de som inte följer de av klan/sekt/idéologi påbjudna sätten att se på män och kvinnors roller i samhället. Frivilliga niqab-bärare är nog lätträknade.
Tvång vs frivilligt eller glädje vs underkastelse... Varsågod, välj det ni föredrar.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 februari 2014 10:59

Torsten

Du kanske skall läsa på IRM:s facebooksida och de kommentarer som förekommer där. Jag lovar att du heter en hel del där. IRM och Hen Johansson får väl ta ansvar för det.

Nu skriver jag faktiskt beslöjade kvinnor. Hen Johansson gör en tolkning av det men för min del ingår alla typer av muslimska klädesplagg för kvinnor i begreppet "beslöjade", oavsett om det är en hijab, niqab eller burka. Alla har samma syfte!

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

5 februari 2014 11:19

Till Carl

VARFÖR SÄLJA IN ISLAM I SEKULÄRA SVERIGE
Argumentet med religionsfrihet håller inte, vi har redan religionsfrihet och den innefattar Islam.
Islam är inte någon liten sekt - 1400 miljoner anhängare, Sverige är sekulärt! Islam skall jämföras med det sekulära Sverige och inget annat! KD har problem att hålla sig över 4 procentsspärren. 96 procent av de röstberättigade röstar uppenbarligen inte på dom.

NÅGRA FRÅGOR
* Vad är bra med Islam?
* Vad är dåligt med Islam?
* Vad är bra med Sharia?
* Vad är dåligt med Sharia?
* Blir det sekulära Sverige bättre eller sämre med mer Islam?
* Vill du att etniska sekulära svenskar skall förbli i majoritet i Sverige?


MIN GISSNING
* Du kommer inte på någonting som är bra med Islam.
* Du kommer inte på någonting som är bra med Sharia.
* Du kommer på massor som är dåligt med både Islam och Sharia, men det tiger du om. Sedan kommer, men kristendomen, Bibeln, Korstågen ... Glöm det, Sverige är sekulärt. Vi har gjort oss av med religion.

* Du kommer inte att svara på om det sekulära Sverige blir bättre eller sämre med mer Islam.
* Du kommer att försöka blanda ihop sekulära muslimer med Islam.

 
Ingen bild

Tonfisken

5 februari 2014 11:49

Thoralf du borde hålla dig för god för att kommentera vad Henrik Johansson tycker och skriver.
Du bara ger näring till idioterna,lägg i stället kraften på ditt jobb som SD-politiker vilket du för övrigt sköter med bravur.

 
Ingen bild

Elin

5 februari 2014 11:57

Hej alla foliehattar! :)

Ni är för jävla sköna alltså.

Ni snackar om en grupp (muslimer) som består av ca 1.5 miljarder människor, ca 20% av världens befolkning.
Uppskattningsvis fördelat 60% i Asien samt 20% i Mellanöstern och Nordafrika.
Alltså en grupp som är helt omöjlig att tala om som en homogen grupp.

Tycker ni att det är rimligt att tala om att män som en homogen grupp?
Skåningar?
Göteborgare?

Inte det? hmmm konstigt.

Har ni diskuterat slöjan som klädesplagg med en muslims kvinna nån gång?

Tror ni att mobba någon som känner sig mobbad hjälper eller stjälper?
Man ska absolut kritisera kulturer som är fel, tex som vår egen som gör så att tjejer känner sig tvingade att svälta ihjäl sig på löpande band.
Men att ljuga, hata och förlöjliga är inte att kritisera.

Jag tror inte iofs att ni är speciellt oroade över den muslimska kvinnans förtrycks vara eller icke vara, ni gillar nog mest att gnälla och hata lite eller hur? ;)

 
Ingen bild

Elin

5 februari 2014 12:00

Btw Thoralf, gratis tips från mig till dig. Använd inte uttryck som du inte vet hur dom ska användas (hen).

 
Stefan K

Stefan K

5 februari 2014 12:24

Vad brukar man säga? Man ser inte skogen för alla träd.
Den gode Henrik och andra "antirasister" har förirrat sig in i en skog av rasism där de börjar använda minst sagt pinsamma jämförelser, liknelser och kommentarer i sin desperata kamp mot framför allt SD, men också mot andra som inte ställer upp på deras syn.

Kan inte annat än hålla med Alice Teodorescu som säger att dessa antirasister håller sig med samma synsätt på människor som de man försöker bekämpa. Skillnaden är att dessa "antirasister" enbart fokuserar på oss hemska vita och framför allt oss hemska vita män...eller "White trash" som Bo Frank (M) så nedvärderande kallar SD-politiker och väljare.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tobbe S

5 februari 2014 12:30

@Elin
Nej vi pratar inte om muslimer. Vi pratar om islamism, vilket är en jäkla skillnad mot muslimsk. Islamismen är lika politiskt skruvad politisk tillämpning som ortodox politisk tillämpad judendom eller fundamentalistisk politiskt tillämpad kristendom. Fast ordet kristendom är, en felsyftning av fundamentalister, eftersom att de hänvisar till GT, som ju är långt från det kristna budskapet. Känns som om islam skulle behöva en reformator àla Luther.

 
Ingen bild

Emma

5 februari 2014 12:46

Jag har sett denna bild i mitt eget Facebook-flöde och blev först jättearg. Jag försökte komma på något bra argument att "ge tillbaka" med men insåg senare att de, två eller tre personer i periferin av min bekantskapskrets, som lägger ut detta är inte mottagliga för rationella argument. De är yrkes-arga och jag kom fram till att jag bara blockerade deras inlägg. Jag orkar inte längre låta dem göra mig arg. SD har redan min röst i höst, det kan ingen Humanistisk flumliberal ändra på.

 
Ingen bild

Nisse

5 februari 2014 12:52

"det kanske bara Henrik Johansson och antirasisterna gör" skriver du Thoralf. Jag antar, tror och hoppas på att även du är antirasist?

 
Ingen bild

Niklas R

5 februari 2014 13:15

@Elin

Nej, precis, prata in om ord som du inte vet vad de betyder.

Hen är ett gammalt ord för slipsten, alltså en verktyg för att vässa eggen på en kniv eller sax.

Det underlättar om du tar reda på fakta innan du försöker verka duktig och rättar andra.

 
Ingen bild

Arvid

5 februari 2014 13:15

NyaSveriges framtid är utstakad!

Läs och förfasas.

http://www.moderat.se/sites/default/files/attachments/ett_oppet_sverige.pdf

 
Ingen bild

Thoralf A

5 februari 2014 13:25

Nisse

Ryck inte några ord ur dess sammanhang.

"Jag har svårt att se likheten men det kanske bara Henrik Johansson och antirasisterna gör."

Det gällde alltså likheten beträffande två bilder. Tänk att det skall vara så svårt att förstå!

 
Ingen bild

Stefan A

5 februari 2014 13:35

Henrik Johansson och hans kollegor på IRM är levande bevis på den havererade Svenska skolan där historiekunskaperna lyfts ut och socialismen lyfts in.

 
Sven Svensson

Sven Svensson

5 februari 2014 14:08

Ett enda parti för ett svenskt sverige för alla - partiet ID http://invandrardemokraterna.jimdo.com/ väl värt en röst!

http://invandrardemokraterna.jimdo.com

 
Ingen bild

Skånepåg

5 februari 2014 15:06

Muslims kravlista
Mahmoud Aldebe, Sveriges Muslimska Förbund

· En moské i varje stad eller kommun.
· Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
· Att integrera islam i svenska skolor.
· Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
· Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
· Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
· Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
· Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
· Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
· Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
· Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
· Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer.

Ovanstående är ett sammandrag från en 4 sidor lång skrivelse till de svenska riksdagspartierna inför valet 2006.

Och som avslutning några ”visa rättesnören” ur Koranen: http://www.koranensbudskap.se
Observera att i modern tappning måste allmoseskatten och skyddsskatten tolkas som alla former av bidrag som öses över muslimerna. Annars blir vi dödade som framgår av vers 9:5. Hur kärleksfull ”religionen” är framgår av vers 9:29 och vers 9:41 anger hur islam skall spridas. Bläddrade som hastigast endast igenom några verser, annars är det stor risk att man blir ”fnoskig” av att fortsätta läsa detta.

[9:5] När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och [villighet att] förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred - Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

[9:29] Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.

[9:41] Gå ut till strid - [vare sig ni ser det som] en lätt uppgift eller ett tungt offer - och kämpa för Guds sak med er egendom och med livet [som insats]; detta är bäst för er om ni visste vilken vinst ni uppnår i det eviga livet

 
Ingen bild

Johannes

5 februari 2014 15:28

Slöjorna i sig är ju ganska lika. Men det du stör dig på är att det är bruna människor som bär dom. Vilket innebär att du är en rasist. :)

 
Ingen bild

Gastr

5 februari 2014 15:33

En fråga till er kvinnor i denna kommentartråd som försvarar dessa islamiska accessoarer: Är ni verkligen så naiva att ni tror att det bara handlar om ett klädesplagg? Då har jag två förslag till er. 1) Be några av dessa kvinnor att under ett par dagar gå utan dessa plagg offentligt, bara för att se hur de blir behandlade av sina landsmän. 2) Åk själva ned till något lämpligt islamistiskt land i Mellanöstern eller på Afrikas horn och gå klädda på ert eget svenska sätt. Om det bara handlar om ett klädesplagg kan väl det inte bli ett problem? Vet ni vad jag tror? Det kommer bli ett stort problem. I båda fallen.

F.ö är personerna bakom IRM uppenbarligen förståndshandikappade eller nått, så låt dem vara.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 februari 2014 15:44

@ Johannes

Dax att beställa tid hos en optiker för synen och en "shrink" för att försöka att förstå den oerhörda skillnaden i betydelse?

Ingen som ännu yttrat sig om hur det kan tänkas att bo i det muslimska "drömlandet (Onsdag 5 feb 15:06). Eller det finns inga floskler att bemöta dessa mina fakta med?

@ Gastr
Enkelt och mitt i prick.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 februari 2014 16:15

Förresten var det inte den hemska människan Alexandra Pascalidou som hängde ihop med den minst lika hemske Michael Alfonso, där man hade bandnamnet Stockholms Negrer. Sverigehatet var deras enda ”budskap”, vad de än ”spelade och sjöng”. Vidrigt och åter vidrigt att lyssna på.

 
Ingen bild

Hjärndiskad

5 februari 2014 16:21

Thoralf: VA, tycker du inte som jag? Åh, du måste ju vara hjärntvättad! Alla som inte håller med mig är hjärntvättade. Jag är gud.

 
Ingen bild

Roger

5 februari 2014 16:38

Jag tycker det är synd att många använder ordet "Antirasisterna" och "Antirasist" som nåt negativt. För metabudskapet blir ju då att SD står för nåt annat; rasism.

Men det gör väl SD inte?
Att vara rasist är väl inget att eftersträva som Sverige-älskare? Eller är det nåt jag missat.

Att vara islamofob och stolt över det är ju också rätt konstigt eftersom fobi är en sjukligt rädsla för nåt man egentligen inte förstår.

Man kan väl vara sverigevän och antirasist. Men eftersom de flesta här inne verkar tycka att antirasism är dumt så börjar jag vackla. För jag är inte rasist. Men jag älskar mitt land.

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 17:20

Till någon som vet:

Jidde skriver att endast högst 5% av somalierna som bor i sverige jobbar! kan någon här länka till var denna uppgift är hämtad.
Är förresten imponerad av jidde som trots att ingen info i samband med bilden vet så säkert att denna familj är somalier.

 
Lotta

Lotta

5 februari 2014 17:25

@Sara, Elin, Johannes, Henrik Johansson m.fl
Ett litet TV-tips till er. Lyssna på vad Wafa Sultan, själv muslim född i Syrien säger om islam och hur det är att leva som kvinna under detsamma. Om ni inte kan sitta stilla så länge räcker det om ni ser från tidskod: 38:20 och framåt. Återkom sedan gärna med synpunkter på det hon säger. För er bildning rekommenderar jag att ni ser hela föreläsningen.

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

AWSvensson

5 februari 2014 17:31

kritisk, du kan vara säker på att de kommit som somalier från Mogadishu ,vad de i själva verket kommer ifrån kan man inte veta. Sysselsättningen bland somalier är extremt lågt.

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

5 februari 2014 17:39

Roger

ANTIRASIST är kodord för ANTIVIT
De som kallar sig antirasister är "antirasister" d.v.s allt annat än vad de påstår, de är antivita. Därav citationstecken, de är åsiktsfascister som seglar under falsk flagg.


ISLAMOFOBI och SARKASM
Anledningen till att många kallar sig stolta islamofober är att termen är så fullständigt missvisande och en härskarteknik för att tysta all debatt om Islam. Det är sätt att visa att man inte låter sig tystas med nedsättande ordvapen.

Var finns t.ex de kommunistiska kamrater som gjorde revolution mot Shahen tillsammans med islamisterna. Six feet under! Varför tar en person som måste ha upplevt att många, många av hans kamrater blivit avrättade av islamister och som kan se offentliga hängningar i Iran på nätet ordet islamofobi i sin mun?

Vänsteranhängarna är falska islamofiler enligt principen om fiendens fiende! Islamofobi är ett ordvapen som förhindrar debatt. Sverigevänner låt oss oskadliggöra det m.h.a sarkasm!

AKUT ISLAMOFOBI
Akut islamofobi är en dödlig sjukdom med ett oftast mycket snabbt förlopp. Lokala utbrott av islamofobi som t.ex 9/11 skördade 2996 offer på mycket kort tid. Ett ännu snabbare förlopp uppvisade islamofobin i Madrid med ca. 200 döda inom någon sekund. På Bali var utbrottet också momentant. I Beslan tog det relativt lång tid innan de många skolbarnen utvecklade akut islamofobi, samma med teatern i Moskva. Även Londons tunnelbana och bussar har drabbats, men de absolut flesta dödsfallen i akut islamofobi inträffar i muslimska länder. Där dör många tusen varje år.

Akut islamofobi drabbar bl.a kollektivtrafiksresenärer, marknadsbesökare, bröllopsgäster, moskébesökare, Röda Korset och FN. Olika grundläggande former av islamofobi kan observeras nära nog dagligen t.ex shia- ,sunni- och shariafobi. Där vissa sunnimuslimer lider av så svår shiafobi att de måste spränga otrogna shiahundar i fredsreligionens namn och vice versa. Båda grenarna spränger västerländska otroga hundar. Leve mångkulturen eller - tvåkulturen!

NÅGRA FRÅGOR TILL POLITIKERNA ANGÅENDE ISLAMISERINGEN
* Vad är bra med Islam?
* Har Sverige något att ta efter från de 56 muslimska länder som finns?
* Blir det sekulära Sverige bättre med ännu fler troende muslimer? Räcker inte 400.000?
* Tänker ni någonsin säga STOPP?
* Vad är er långsiktiga plan?

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 17:44

AWSvensson

Hur kan man vara säker på det utifrån en bild?
Mycket möjligt att sysselsättningen bland somalier är låg, jag motsatte mig inte jiddes siffror angående detta. Jag efterfrågade bara var de kommer ifrån. Om man säger något sådant bör man ju ha läst det någonstans för det är väl inte löst ryckt ur intet, eller?

 
Ingen bild

Sture Sturesson

5 februari 2014 17:55

Ett enda parti för ett svenskt sverige för alla - partiet ID http://invandrardemokraterna.jimdo.com/ väl värt en röst!

 
Ingen bild

Claes

5 februari 2014 17:59

Öland är jag stolt över . Vi ställer upp när oskyldiga människor behöver hjälp. Vi har två flykting förläggningar i Borgolms kommun .

 
Ingen bild

SD4ever

5 februari 2014 18:02

@sture dummstrut

Ett parti för Sverige åt svenskarna.
Varför inte utvandrardemokraterna?.

 
Ingen bild

Kritisk

5 februari 2014 18:10

SM811

Här efterfrågar man sagda siffror angående somaliers sysselsättning i sverige och vad får man? En artikel skriven utifrån somaliers sysselsättning i storbrittanien.....

 
Ingen bild

Thoralf A

5 februari 2014 18:25

kritisk

Sveriges lagar förhindrar den statistik du efterfrågar! Däremot fanns det en forskningsrapport för säkert ca 10 år sedan utförd i Göteborg som visade att endast 4 procent av de somaliska kvinnorna arbetade och bland de somaliska männen låg siffran på mellan 20-30 procent.

 
Ingen bild

Claes

5 februari 2014 18:31

Ursäkta, fick lite bråttom där. Vi har fyra ställen som berikar vårt samhälle .

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 18:56

Thoralf

Tack för svaret, har undersökt lite själv och hittat de siffror du nämner också, så min fråga kvarstår var har jidde (som lyser med sin frånvaro i diskussionen) hittat den siffra han påstår fakta och sanning.

Hittade siffror gällande utbildningsnivån på de somalier som kommer till Sverige, 44% har endast vad som motsvarar högstadiet i Sverige. Undrar hur många av våra svenska högstadieelever som skulle få jobb om de efter att de slutat årskurs 9 gav sig ut på arbetsmarknaden, då har de ju fördelen av att kunna det svenska språket flytande utan brytning.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 februari 2014 19:06

kritisk

Om jag inte har fel så är det något lurt med vad som motsvarar vad du kallar högstadie nivå. Jag är 100 procent säker på att det inte kan jämföras med 9-årig grundskola.

 
Ingen bild

Tony

5 februari 2014 19:06

@Sign Kritisk: Du som söker bekräftelse på hur stor
Somalier Sysselsättning är, kan ju lämpligen ta och
läsa den alldeles förträffliga boken "Invandring och
Mörkläggning", där alla påståenden verifieras med
Källhänvisning. Men det är ju förståss lättare att
vifta bort alla påståenden Som Rasism ,Islamofobi och
andra korkade benämningar

 
Ingen bild

Nisse

5 februari 2014 19:08

Thoralf. Jag hade lika gärna kunnat citera hela stycket. Den extra meningen tillförde inte något. Det intressanta var att du använde ordet antirasist i en nedsättande ton. Eftersom det är nolltolerans mot rasism i Sverigedemokraterna (vilket är en självklarhet. Rasism är en extremt otäck livsåskådning där man tror att den egna rasen är överlägsen vissa andra raser)så är du självklart inte rasist. Om man inte är rasist och det är nolltolerans mot rasism, så är du ju per definition en antirasist. Hur skulle du möjligtvis kunna vara något annat? Och då blir ju stycket jag citerade en smula... märklig? Eller är du snurrig?

 
Ingen bild

Jocke

5 februari 2014 19:24

DET HAR GÅTT FÖR L^NGT NÄR KUNGLIGHETER JÄMFÖRS MED MUSLIMER!!"°

 
Ingen bild

jidde

5 februari 2014 19:53

Till kritisk: Lyser med sin frånvaro? Vissa måste arbeta och försörja tex kommunister och muslimer bla.:). Somalier ligger på den låga siffran . När det gäller har jobb. Thoralf var snäll .När han sa att somaliska män som arbetade var 20% . Men ska ju fråga om det är riktiga jobb? Troligtvis är många av dom Amu arbeten. Några timmar i veckan och har inget jobb efter några månader. Visst det är ju bra. Att dom får göra något. Men det är inga riktiga arbeten. . Så siffran är nog lägre när det gäller deltid och heltidsarbeten. Sist och inte minst, så betalas det av staten. Vi svenskar skattebetalare.

 
Ingen bild

SD

5 februari 2014 20:31

Sverige eliten har samlats märker jag. IQ nivån är inte högre än en slamkrypare.

 
Ingen bild

Leon

5 februari 2014 20:31

@ Niklas R & kung_och_fosterland

Jag brukar beteckna mig själv som antirasist utifrån mitt motstånd mot rasism enligt den allmänna definitionen av rasism som den ges i exempelvis NE (= Nationalencyklopedin) eller andra källor. Men för den skull ser jag mig inte som "antivit", för som jag tidigare ett antal gånger skrivit har "rasismen ingen politisk färg....och inte heller någon hudfärg". Därmed menar jag alltså att rasism kan och även i praktiken utövas av personer tillhöriga alla etniska grupper. Och att förvisso även personer tillhöriga den "vita rasen" kan vara utsatta för rasistisk diskriminering/förtryck. Mitt ställningstagande som antirasist grundar sig därför på ett motstånd mot alla former av rasism oavsett utövarnas etnicitet.

Dessutom är min åsikt att många av dem som betecknar sig själva som "antirasister" (notera citationstecknen)här i landet är, om inte "antivita", så i vart fall vad jag kallar "välviljans rasister". Med detta menar jag då att de utifrån den allmänna definitionen av rasism själva utpekar etniska grupper som "särskilt skyddsvärda".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Pontus

5 februari 2014 20:34

Hur fan kan en sån som du sitta i riksdagen? Det är helt ofattbart för mig!

 
Ingen bild

Niklas R

5 februari 2014 20:40

@Leon

Då är du inte "antirasist" med den inställningen. Då är du bara en normalfuntad svensk, vilka klassas som världens mest toleranta folk.

Grattis!

 
Ingen bild

Lotta

5 februari 2014 20:52

@Pontus
Kvällspasset är ditt förstår jag. Meningslösa en- eller tvåmeningsinlägg innehållande strunt.

 
Gabriel

Gabriel

5 februari 2014 21:41

Det värsta med Sverigedemonraternas (sanna) ideologi, den som är bakom lille Åkessons charmerande ansikte är att den är byggd utav rent hat, rädsla för det okända och rykten som skapats utav en haschrökande flashbackare.

Det ni försöker genomföra är att trycka falsk fakta in i det svenska folkets ansikte. Dock ser man enbart det Åkesson säger. De som arbetar i riksdagen är stolpskott som Thoralf, som jag misstänker aldrig haft ett normalt samtal med en person ifrån den ostabila och krigsdrabbade världen. Han uttrycker flera fördomar om muslimska kvinnor och spottar ut "Sverige kommer bli ett land med våldtäckt och självmordsbombare".

Thoralf verkar inte ha läst om Islam i religionsböcker, utan genom konspirationer på forum.

En stor del av de som röstar är de som antingen gått på lögnerna, eller de som har rädsla för de som inte är exakt som det svenska folket.


Sverige kommer en vacker dag vara ett välkommnande land som accepterar homosexualitet, religion och feministet.

http://interasistmen.se

 
Ingen bild

e-man

5 februari 2014 21:54

@ Nicklas R

Tänk nu efter. Menade han en slipsten? Eller använde han det könsneutrala hen på ett helt felaktigt sätt?

Är inte kunskaper i svenska ett krav från SD

 
Lotta

Lotta

5 februari 2014 22:15

@Gabriel
Tips till dig. Se föreläsningen jag länkar till. Återkom sedan med kommentarer. Slår vad om att du inte vågar. Sedan borde du lära dig stava innan du sätter dig på dina höga hästar. Du förstår du tappar rätt mycket i trovärdighet om du inte ens klarar av att stava.

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Gabriel

5 februari 2014 22:34

@Lotta

Snälla, påpeka mina felstavningar. Det är ju så relevant till ämnet.

Dock är det viktigt att man sätter sig på de höga hästarna och ifrågasätter den bristande politiken. Det är en rättighet i ett fritt land med demokrati, religionsfrihet och sexualitetsfrihet.

 
Lotta

Lotta

5 februari 2014 22:39

@Gabriel
Skippa då struntpratet du håller på med. Har du sett föreläsningen än? Väntar otåligt på dina kommentarer.

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Gabriel

5 februari 2014 22:51

@Lotta

Kollade några minuter på föreläsningen. Det hon tar upp är problem som omvärlden måste ta tag i.

Men att dessa människor ska komma till Sverige i hopp om ett bättre liv, så som Sverige emigrerade till Amerika, så måste vi ta hand om dom. Att utsätta dom för hat, förtryck och icke sanna påståenden är hemskt. Vi måste ta hand om dessa människor, inte skicka tillbaka dom på grund av att de inte är hotade nog. De kommer hit i hopp, och reser hem i rädsla för att de vet vad som väntar dom. Vi måste hjälpa deras hemland införa ett stadigare politiskt system, med fasta lagar som inte bestrider de mänskliga rättigheterna FN satt.

 
Ingen bild

Gabriel

5 februari 2014 22:59

Är Lotta nöjd med kommentaren?


Skulle vara ett nöje att höra en god orsak varför det alla SD:are är värt att lyssna på.

@Thoralf han själv kan väl slänga in en kommentar!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 februari 2014 23:06

Gabriel

Nu visar du hur naiv du är! Införa ett stadigare politiskt system ;-) Har du tänkt efter vilka länder det handlar om och vilken religion som "härskar" i dessa länder.
Till vilken nivå är du beredd att sänka välfärden i Sverige för att vi skall ta emot dessa enorma mängder av människor? Skall vi halvera resurserna till sjukvården? Skall vi ändra till 7-årig grundskola? Skall vi avgiftsbelägga gymnasium och högskola?

Du får gärna svara på hur du tänkt finansiera detta?

 
Ingen bild

Undrande

5 februari 2014 23:58

@gabriel
Men herregud människa, svenskarna som utvandrade till USA pga av svält o fattigdom fick inget himmelrike på andra sidan Atlanten,det väntade hårt arbete, inga bidrag, inga betalda hemresor osv osv. Och hur kan det komma sig att det är Sverige som skall hjälpa alla (vi tar emot flest i Europa) Som någon skrev, vi ligger längst bort, hur kommer man ens hit utan resa genom andra länder? Köper man en charterresa, ja jag tror nästan det. Fö ge inget till de rumänska tiggarna så har de ingen anledning att komma hit heller. Såg dem i Kalmar idag vid Södercentrum.

 
Ingen bild

Niklas R

6 februari 2014 00:00

@Gabriel

Om vi skall ta USA som exempel så har Sverige inga skyldigheter över huvudtaget att ta hand om utländska medborgare. De skulle få komma hit men klara sig helt på egna meriter, precis som svenskarna som flyttade till USA fick göra. Är det det du vill att de utländska medborgare som kommer hit skall göra? Klara sig helt på egen hand utan inblandning av svenska skattemedel.


@e-man

Finns inget könsneutralt ord "hen" i svenskan. Det du tänker på är "den" eller "det".
Du borde nog gå till Komvux och uppdatera dina svenskkunskaper och lära dig lite om vårt språks ord och utveckling genom historien.

 
Ingen bild

matspp

6 februari 2014 00:05

@e-man
Om du tänkt efter hade du tagit av dej betongkepsen först.

 
Ingen bild

Undrande

6 februari 2014 00:10

@gabriel
För att få ett grepp om verkligheten rekommenderas ett besök på ett hem för "ensamkommande barn", många vuxna är det istället! Lika mycket personal som "barn". Bråk sent på kvällarna mellan "barnen" som borde sova tycker jag. Egna kök för att laga mat, gör svenska barn det? Egna cyklar, ipads, mobiler, märkeskläder mm. O vips plötsligt är de inte ensamma mer de har fått kontakt med sina försvunna/döda föräldrar och kan återförenas. Vad kostar detta samhället? När Finland tog bort de generösa bidragen minskade antalet "ensamkommande" till landet.

 
Ingen bild

kritisk

6 februari 2014 06:32

Niklas R

Du har rätt i att ordet Hen inte finns med i saol (svenska akademins ordlista, där har det betydelsen slipsten som du korrekt påpekar) men om man läser och undersöker lite mer än så kan man se att ordet faktiskt används i skrift och dagligt språk en hel del redan. Flertalet svenska språkforskare är positiva till ordet och tycker att det fyller sin funktion.
Sen att det ordet finns och betyder slipsten är ju inget som hindrar att det kan användas och betyda något annat också. Dessa ord som stavas och uttalas likadant men betyder olika saker kallas för homonymer, exempel på detta är får och ekar.

 
Ingen bild

kritisk

6 februari 2014 06:35

Rättelse, skriver att ordet inte finns med i saol och sen skriver jag att det finns med. När jag skriver att det inte finns med menar jag i form av könsneutralt pronomen som det har kommit användas under senare tid.

 
Gabriel

Gabriel

6 februari 2014 08:32

Ni drar allihopa genom samma kamm just nu, typiskt...

De bidragen ni talar om är endast tillgängliga om man ansöker (och beviljas) vartenda bidrag som finns.
Dessa påstådda invandrare med iPads, märkeskläder är barn till de som jobbar. Dock är situationen svår för dessa att skaffa bra jobb i detta land eftersom många svenskar har stora krav på de anställda.

Långsiktig plan skulle vara:
Få fram fler jobb.
Få fram fler bostäder.
Motarbeta rasismen mellan Sverige och de som kommer hit, samt mellan länderna som kommer hit har konflikter mellan varandra. Det är inte så att (t.ex.)två 'somalier' slåss med varandra bara för att de har det i sin 'kultur'.

Många utav de som kommit till Sverige som jag har pratat med, har sagt att de fick höra talas om Sverige ifrån sina vänner grannar och släkt. De skrapade ihop så mycket pengar de kunde för sin resa som möjligt. Sedan när de kom fram fick de reda på hur illa Sverige var egentligen.

Jag slänger med en artikel ifrån den engelskspråkiga tidningen The Local. Mycket intressant läsning.

http://m.thelocal.se/20140128/friendly-swedes-shouldnt-accept-being-called-racist

 
Ingen bild

Thoralf A

6 februari 2014 08:55

Gabriel

Du svarade inte på hur du tänkt finansiera den oreglerade invandringen. Se min tidigare fråga.

 
Ingen bild

Gabriel

6 februari 2014 09:41

@Thoralf

Jag jobbar tyvärr inte med politik, jag är 15 år gammal och har haft enbart en snabb genomgång av samhällsekonomi. Om ni kunde vara så snäll att berätta för mig vartifrån Sverige får pengar, och till vad pengarna går skulle jag vara tacksam.

 
Ingen bild

Tony

6 februari 2014 09:45

Ja denne Gabriel är en av dessa naiva, för att inte säga
genomkorkade vänstermänniskor som genom att förneka alla
problem tror sig besitta alla lösningar på ett olösligt
problem, nämligen den oreglerade kravlösa mass invandringen .
Hur naiv han är får man en bra värdemätare på när han
jämför dem som emigrerade från Sverige på 1800 talet med
den av flyktingsmugglare arrangerade invandringen hit
Dom Svenskar som med stor möda och med släktingars hjälp
lyckades att skrapa ihop pengar till en biljett möttes
inte av en garanterad försörjning från myndigheterna där,
men fick möjligen sig tillsänt en liten bit jord som man
fick odla upp, men deras strävan att jobba sig upp var
stark,och många lyckades, men jag är övertygad om att
jänkarna såg många duktiga arbetare bland dessa,trashankar
som med en stark vilja lyckades att ta sig fram, en klar
skillnad mot många av dom kravmaskiner som anländer hit.
Jag är övertygad om att ifall en Svensk på 14 personer som
lyckats ta sig till America, och som begärt att bli
försörjda av jänkarna hade på sin höjd fått en returbiljett
per omgående!

 
Ingen bild

Gabriel

6 februari 2014 10:07

@Tony

Varför du talar i 3:e person, vet jag inte.

Hade de som kommit till Sverige fått en ärlig chans att få arbeta, hade de också arbetat upp sig ordentligt. Nu finns det knappast några arbeten till dom.

Varför jag jämför Sverige - USA är för att de också flydde ifrån misär, till ett land med bra rykte. Resan var lång och eländig. De kom till ett land med arbete, men lönen var skit och villkoren dåliga. Inte alls många lyckades bra.


Nu skapar vi bra villkor för de som kommer hit, och ger dom en liten slant för att överleva. Dock ligger inte summan på 22 tusen i månaden...

Jag känner till många invandrare som har lyckats bygga upp sig bra.

Man tänker dock aldrig på svenskarna. Man reagerar inte på om en svensk går runt med Adidas jacks, iPad och bråkar utanför klubbar. Hade det varit en person med utländsk bakgrund hade nån högt uppsatt Sverigedemokrat twittrat ut en syrlig kommentar, som vanligt. Varför är det just de som blir utpekade? Svenskar är inte perfekta heller. Men vad är perfekt? Vad hindrar invandrare att få samma bemötelse som svenskar?

 
Ingen bild

Niklas R

6 februari 2014 10:24

@kritisk

Ord har en naturlig utveckling, precis som allting annat och kommer antingen från vår kulturella historia eller som låneord.
Det kan även hittas på för att förklara ett nytt fenomen. Då bör ordet inte redan finnas i språket.

Exempel på låneord är många men intressanta är t.ex
Schampo
Fil
Fönster
Kyrka

Exempel på ord som utvecklats och fått annan betydelse men kan spåras tillbaka till ursprunget är:
Ved
Sax
Inskränkt

Helt nya ord är lite ovanligare eftersom man vanligtvis tar ett befintligt eller lånar ett, det som jag kommer att tänka på är:
dator

Hen som könsneutralt pronomen uppfyller inga av dessa krav. Svenskan har redan flera ord för detta; den, det, person, det är bara att välja.
Att några språkforskare tycker det är en bra idé är säkert sant, precis som att det finns personer än idag som tror att kommunismen kan fungera, men den överväldigande majoriteten språkvetare säger nej.

Sedan att du kan läsa att personer, vanligtvis journalister och sjuklöverpolitiker (varav majoritet där är lågutbildade kvinnor), som använder ordet är inte så konstigt eftersom "hen" lanserades som ett kulturmarxistiskt ord och 90% av publicerade journalister erkänner sig till denna sekt. Och eftersom lågutbildade kvinnliga politiker är lättpåverkade av journalister så gör de samma misstag.
Men inget av detta betyder att ordet existerar eller ens är accepterat i samhället.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 februari 2014 11:13

Gabriel

Det enklaste är att du läser statsbudgeten, sedan kan du fördjupa dig i ditt eget landstings budget och sist din egen kommuns budget.

Då kommer du förstå vilka enorma kostnader den välfärd vi har i Sverige innebär. Förhoppningsvis förstår du också att det betalas via skatter och avgifter. Men för att denna ekvation skall gå ihop i slutändan krävs det att sysselsättningen är väldigt hög. I annat fall får man antingen låna pengar till välfärden vilket sker just nu av finansminister Anders Borg. Ett annat sätt är att höja skatterna eller skära ned på välfärden. Eftersom Sverige redan är ett av de länder i världen som har högst skatter ser jag den möjligheten som mycket begränsad.

Då kvarstår endast nedskärningar inom välfärden vilket i praktiken redan pågår inom flera områden. T.ex inom skolan eller myndigheter med tillsyn över olika verksamheter som Skatteverket och Länsstyrelser.

Det mest tydliga kanske är vårt försvar. Då vi i praktiken inte har mycket till försvar längre.

 
Ingen bild

Gabriel

6 februari 2014 11:19

Thoralf,

jag tackar för tipset och ska fördjupa mig i ämnet.

 
Ingen bild

Tony

6 februari 2014 16:32

Gabriel. Den lille slant som du snackar om är inte
så liten, den är betydligt högre än till exempel vad
våra fattigpensionärer som i alla fall betalat in till
välfärden får ut, och det är ett systemfel om något!

Har det aldrig slagit dig varför alla dom som talar
sig varma för massinvandring, merparten av Politiker
och Media folk inte själva vill bosätta sig i dom
getto som dom vill att andra som inte bett om det
får finna sig i? Om det nu är så spännande med all
världens kulturer samlade i ett gytter, varför vägrar
då dessa figurer att bosätta sig där, dom borde ju slåss
om att få komma dit till mångkulturen??
Men jag vet vad det handlar om, och det kallas HYCKLERI!

 
Ingen bild

kritisk

6 februari 2014 17:31

Niklas R

Verkar som det inte är enbart journalister och lågutbildade sjuklöverpolitiker av det kvinnliga könet som använder sig av ordet hen, självaste Herr Thoralf använder sig ju av detta begrepp.

 
Ingen bild

Tubben

6 februari 2014 19:45

Jag älskar också att åka över bron hem till Öland.

Tråkigt att Thoralf tycker sig ha patent på den vackra ön..

 
Ingen bild

Niklas R

6 februari 2014 20:58

@kritisk

Vilket jag tolkar som ett ironiskt användade av ordet då texten handlar om en vänsterextrem profil från de djupaste kulturmarxistiska våtmarkerna.

 
lil wayne weezy f baby

lil wayne weezy f baby

7 februari 2014 22:44

asså det är ett plagg svenne

http://sv.wikipedia.org/wiki/Soulja_Boy_Tell_%27Em

 
Ingen bild

Rodrigo Luli

13 februari 2014 22:09

Behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (rodrigoluliloanfirm@yahoo.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 3%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards