thoralf

Direktlänk till inlägg 4 februari 2014

MILJÖPARTIST MED 2,15 PROMILLE

Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2014 17:33

Vid Kalmar tingsrätt åtalas en kvinnlig miljöpartist för grovt rattfylleri. Hon är ledamot av kommunfullmäktige och ersättare kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun.


I ansökan om stämning kan följande läsas.”N.N har kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hennes blod under eller efter färden uppgick till 2,15 promille. Det hände den 14 november 2013 på gator och vägar i Färjestaden, däribland vid Ölands köpstad.

 

Brottet bör bedömas som grovt på grund av den höga alkoholkoncentrationen i hennes utandningsluft och eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten.

 

N.N begick gärningen med uppsåt.”

 

Jag tycker det är tragiskt när en person begår något så idiotiskt som att sätta sig bakom ratten i det tillståndet. Det är oförsvarligt men media har faktiskt en skyldighet att berätta vem politikern är.

 

Hur tror ni detta hanteras i media? Jag har synat Barometern, Östran, Ölandsbladet och Radio Kalmar. Alla mörkar identiteten på politikern! De mörkar inte bara identiteten, de mörkar även partitillhörigheten.


Med tanke på hur partisympatierna ser ut inom mediekåren så kan man ju inte annat än fundera på om detta spelar en avgörande betydelse när besluten tas om att namnge en politiker eller partitillhörighet.


Jag kontaktade Anders Blank på Barometern och ställde frågan varför man mörkar dessa uppgifter. Svaret var följande.


”Vet inte varför vi inte namnger, var inte med i diskussionen. Namnpublicering avgörs ofta av vad vi bedömer vara allmänhetsintresset. Desto högre position desto större är chansen att vi publicerar namn. Vi tar inte någon hänsyn till vilket parti det rör.” 

 

”Ofta handlar det om antingen eller. Skriver vi parti skriver vi också namn, det är nästan övertydligt i detta fall då det rör sig om MP som har få mandat i M-långa.”

 

Detta har man inga problem med när det gäller en Sverigedemokrat. Jag kallar det hyckleri, Anders Blank!


Jag undrar hur man kan vara så falsk. När det gäller oss Sverigedemokrater är det en helt annan måttstock som gäller. Är det en Sverigedemokrat så har det uppenbarligen ett större allmänhetsintresse. För det kan inte handla om högre positioner då partimedlemmar utan förtroendeuppdrag hängs ut i media.


Jag anser att det är helt ok att media namnger en politiker som begår något brott men det skall vara lika oavsett vilket parti det gäller. Alla skall behandlas efter samma måttstock. Tyvärr sker inte det idag hos nedanstående lokala medieföretag.


Barometern, Östran, Radio Kalmar, Ölandsbladet, Ölandsbladet.


 
 
Ingen bild

Hacke

4 februari 2014 17:52

Fulmedia har missbrukat sitt uppdrag så länge och i så stor omfattning att även de lindrigt uppmärksamma numera kan dra slutsatsen att när partitillhörighet och namn utelämnas kring en skandal kan det i varje fall inte röra sig om en sverigedemokrat.

 
Lassekolja

Lassekolja

4 februari 2014 17:59

Kriterier för publicering av nyheter om politiska partier:
M,FP,C,KD,S,V och MP; Positiva nyheter = Mycket högt allmänintresse! Negativa nyheter = Obefintligt allmänintresse!SD; Nyheter, som på något sätt kan tolkas positivt = Obefintligt allmänintresse! Övriga = Obligatoriskt Löpsedelsformat!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 februari 2014 18:00

Först den mänskliga aspekten av detta.
Kvinnan måste ha allvarliga problem. 2,15 promille och ändå kunna köra bil. Ett livsfarligt beteende som hade kunnat slutat med en tragedi. Hoppas verkligen att hon får vård efter avtjänat straff.
Det förekommer säkert också "ringar på vattnet", så i hennes omgivning finns säkert personer som indirekt drabbats av detta.

Nu till den politiska korrektheten.
Om en SD-politiker skulle bete sig likadant skulle det bli krigsrubriker. Skulle någon i partitoppen mot förmodan skulle göra samma sak som denna kvinna, då avbryts säkert både TV och radioutsändningarna.
Så visst, journalisterna håller sina egna om ryggen...

Eller finns det vänskaps eller släktband mellan den åtalade och personer i media..?
Gräv vidare Thoralf!!

 
Lassekolja

Lassekolja

4 februari 2014 18:01

Polisen borde upprätta drog- och alkoholkontroll vid varje MP-kongress! Kan förklara MP´s flumpolitik!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

4 februari 2014 18:10

Frågan är om Moderaten Bo Frank hade 2.15 promille när han näthatade mot personer som röstar på ett annat parti?

Hursomhelst så måste han granskas ingående för sitt ordval och hängas ut på varje löpsedel för sitt sätt att uttrycka sig mot oliktänkande.
http://bofranksdagbok.blogspot.se/2014/02/sd-folk-vilsna-manniskor.html?spref=twhttp://bofranksdagbok.blogspot.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 februari 2014 18:16

Annat viktigt ämne...
På SVT Debatt ber nu ledningen och tom. programledaren Alexandra Pascalidou om ursäkt till Alice Teodorescou efter påhoppet i söndagens P1 Debatt.

Inte en dag försent och det måste säkert svida ordentligt, speciellt hos Pascalidou. De finns iaf. lite hopp inför framtiden!
Väntar bara på att det verkligen någon gång blir en riktig debatt om invandringen och inte nästan bara representanter från den ena sidan...

 
Ingen bild

Olandstoken

4 februari 2014 18:18

Haha jag satt precis och pratade med en polare om detta och han hoppades på att det skulle vara en miljöpartist, vilken lycka :P

ps jag läste att en partivän till henne tycket att det kunde vara lätt hänt så man undrar om inte dessa miljöpartieter borde få antabus i förebyggande syfte så ingen oskyldig blir skadad.

 
Ingen bild

kritisk

4 februari 2014 19:00

Hulda mk1

Hon bad och ledningen bad ju om ursäkt då de insåg sitt misstag och det sved kanske, men så är det nog för alla som måste erkänna om man gjort fel eller uttryckt sig illa. För vem gillar väl att erkänna sina misstag.
Saknar dock ibland att få höra SD-politiker stå upp för och erkänna sina misstag och illariktade uttalanden istället för att bara skylla allt på felvinkling i media och dra konspirationsteorier.

 
Ingen bild

pg

4 februari 2014 19:12

Är det en förmildrande sak att det var ekologisk sprit? ;-)

 
Ingen bild

Olandstoken

4 februari 2014 19:33

@ pg den dagen de börjar med träsprit så ser det mörkt ut .

 
Ingen bild

Pelle P

4 februari 2014 19:38

En annan miljöpartist som gillar att se dubbelt
(även tala dubbelt ) då tidningarna i Georgien skrev en lite annorlunda version. Tror detta var 2007.

"LÄMNADE ALLA TILLHÖRIGHETER. Miljöpartisten Per Gahrton, 66, har eftersökts av polis i Georgien, uppger lokala medier."


http://www.expressen.se/nyheter/per-gahrton-jag-ar-inte-forsvunnen/

 
Ingen bild

pg

4 februari 2014 20:01

Olandstoken Tisdag 4 feb 19:33

"den dagen de börjar med träsprit så ser det mörkt ut ."
Är förmån får den blinde!
Så det är säkert för alla i MP som tycks vara helt förblindade angående vindfjollor o klimathot!

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 februari 2014 20:22

kritisk...
Kommentaren från Pascalidou till Alice Teodoresco kom sig av att programledarens hjärna styrde hennes mun fullt ut. Har man en politiskt korrekt vänsterhjärna, blir det lätt sådana uttalanden.

Är man profesionell ska inte sådant hända. Då ska man förhålla sig neutral.

Detta ger också tankar om hur pratet gått på redaktionen innan detta program.
Som jag tidigare skrivit var det inte någon som helst debatt som programtiteln utlovade. Snarare ett stort antal likasinnade som vräkte ut hat mot SD och hyllade mångkulturen. Bedrövligt!

 
Ingen bild

pappasven

4 februari 2014 20:39

Är droger vanligt i detta parti?

 
Ingen bild

Stefan A

4 februari 2014 20:44

Detta supervalår bryr man sig inte ens om att låtsas någon opartiskhet eller demokrati, många media som tappat fotfästet nu när de jagas av den ekonomiska verkligheten...bort...bort.. och kom aldrig igen....

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 februari 2014 20:53

Ja, verkligen att de borde tala om namnet när det är så mycket som 2,15 promille, vilket utgör livsfara för medtrafikanter. Är man kommunpolitiker så är man en "offentlig person" och då får man stå sitt kast om man begår ett brott.

Men så är det, är det någon från sjuklövern så är det en "politiker" och är det någon från Sverigedemokraterna är det en "politiker från Sverigedemokraterna" och det är ju bara trams det som Anders Blank hittar på.

Nu lär väl namnet dyka upp på Flashback för de som är intresserade, då jag ser det finns en tråd där under "Kändisskvaller".

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Eric H

4 februari 2014 21:18

Öhhhh..Det tog en hel minut att hitta namnet.
Leta själva.

 
Ingen bild

Mikael karlsson

4 februari 2014 21:22

Som Sverigedemokrat behöver man inte ens ha begått något brott, utan man hamnar direkt namngiven med bild dessutom. UTAN och vara anklagad för något.
Finner det mycket märkligt att media mörkar namnet enligt artikeln ovan. Fast det är inget ovanligt.
Thoralf själv om någon borde veta hur det känns att bli "uthängd"
men han fortsätter oavbrutet med sin blogg. Tack!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Mia

4 februari 2014 22:41

Bra att du tar upp detta Thoralf. Gammelmedia har inte längre förtroende och värre blir det. Man kan helt enkelt inte lita på dem. Som tur är finns det bloggar och wordpress som petar hål i pk-muren.

 
Ingen bild

pg

4 februari 2014 23:05

MP tycks ha dåligt öl-sinne!

en miljöpartist för grovt rattfylleri
Slagsmål utbröt mellan två medlemmar i Miljöpartiet i Haninge.

 
Ingen bild

Kritisk

4 februari 2014 23:14

Hulda mk1

Precis som när Erik Almqvist hävde ur sig saker som babbe och blatte-lover till Soran ismael och tyckte att Soran inte hade i Sverige att göra för det var hans (Eriks) land, var det även då hans hjärna som fullt ut styrde hans mun. Inte särskilt professionellt beteende skulle du väl kunna hålla med om eller det finns kanske en bra förklaring (läs konspirationsteori) till att detta hände.

 
Lassekolja

Lassekolja

4 februari 2014 23:30

@Gute 18:10, TACK för tipset om Bo Frank´s inlägg om "SD-folk"!
Den som vill ha en lektion om hur man delar upp människor i "Vi & dom" rekommenderas att gå in på.
http://bofranksdagbok.blogspot.se/2014/02/sd-folk-vilsna-manniskor.html?spref=twhttp://bofranksdagbok.blogspot.se
Bo Frank skriver att "98,5% tycker som han att vi skall ha en generös flyktingpolitik". Undrar hur han tänker då, eftersom SD i så fall har dalat till 1,5%. Det måste ha hänt under de senaste timmarna. Tidigare idag fick SD 15,0% hos "Marknadsinsikt".
Miljöpartisten hade 2,15promille, Bo Frank hade nog 2,15% när han skrev sitt inlägg om det dumma SD-folket!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kritisk

4 februari 2014 23:49

Han skriver att han TROR att 98,5% tycker som han och det är skillnad mot att som du skriver att han skulle skrivit att 98,5% tycker som han.
Vad han tror är ju en sak men han påstår sig aldrig veta exakt hur många som tycker som han.

 
Ingen bild

kalle

5 februari 2014 00:05

vänsterextrem vaknar upp och inser vad som är rätt,går över till SD.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/02/f-d-vansterextremist-lamnar-rev-fronten.html

eller är detta fejk.

 
Lassekolja

Lassekolja

5 februari 2014 00:45

@Kritisk, TACK för att Du rättar mig! Hur kunde jag skriva något så galet? TACK för att Du finns "Kritisk"! Det är sådana som Dig, som borgar för en trygg framtid samt ordning och reda i Konungariket!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 06:37

lassekolja

Verkar ju som man från SD-håll vill att man i alla former av media vill att saker ska vara rättvist och sakligt återspeglade, och sen är det väldigt stor skillnad på att säga sig att man vet mot att säga att man tror något.
Om du med en sån som jag menar en arbetande skattebetalare som följer lagar och regler, röstar i valen och, har åsikter och låter andra ha sina åsikter så tror jag nog att demokratin Sverige trivs med att jag lever och bidrar till samhället.
Och förresten allt negativt prat om och den avoga inställningen till att importera arbetskraft på denna blogg och i SD kretsar över lag, ni är väl medvetna om att kungafamiljen i grund och botten faller under kategorin arbetskraftinvandring/arbetskraftimport om man ska vara petig.

 
Ingen bild

Tony

5 februari 2014 07:47

Drogliberaler och fyllesvin, dom av media omhuldade
Miljöparticklarna gör bort sig på löpande band, utan
att det skrivs en rad i tidningarna om vem det är eller
parti tillhörighet! Man tror hela tiden att Svensk media
inte kan sjunka djupare ner i dyn än man redan gjort,
men tydligen är denna dy bottenlös. Men det är helt
otroligt att det fortfarande finns många som inte kan se
deras falska agenda, utan betalar för skiten och blir
förda bakom ljuset!

 
Ingen bild

Tony

5 februari 2014 07:54

@Kritisk.
" Så tror jag nog att Demokratin Sverige trivs med att jag
lever och bidrar till samhället"
Men det stora problemet är att det är allt för få som just
bidrar till samhället, men desto fler som bara drar nytta
av samhällsresurserna

 
Ingen bild

UncleBob

5 februari 2014 08:18

PK-media är inte objektiv. Den som tror det är antingen dum i huvudet eller Miljöpartist. Samma sak....

 
Ingen bild

Anders Leander

5 februari 2014 16:07

Jag håller med Thoralf att det är ett jävla hyckleri, det som Barometern håller på med.

När det gäller Thoralf (SD)eller mig själv Anders Leander (SvP) så är det inga problem för tidningen att namnge oss, då är det en helt andra måttstockar som gäller.

Jag som Thoralf tycker att det är helt ok att media namnger en politiker som begår något brott och alla skall fan i mig behandlas lika. Tyvärr funkar det inte så idag hos Barometern OT. Har några exempel här under.

Leena Vuckic som satt i fullmäktige för Vänsterpartiet i Oskarshamn hon fick inte sitt namn publiserat av Barometern, då hon var ute för en knarkskandal.

Reidar Ek (M) från Mönsterås satt vid tillfället i kommunfullmäktige och körde rattfull, inget namn i tidningen.

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) också från mönsterås kommunfullmäktige körde rattfull, inget namn då heller skrev Barometern.

Slutligen denna Miljöpartist från Öland med 2,15 promille i blodet och inget namn i tidningen.

Är det detta som kallas pressetik? Vilket hyckler!

 
Ingen bild

kritisk

5 februari 2014 17:12

Tony

Men nu var det ju inte alla andra som lassekolja med en ironisk underton raljerade om. Jag kan ju bara svara för mig och folk i min närhet som jag känner och vet tillräckligt om, den stora massan är det ju inte upp till mig att döma.
Konstigt att du inte hade något att säga om mitt påstående angående kungafamiljens ursprung med tanke på att man inom SD ställer sig positiva till monarkin och kungafamiljen vi har.

 
Ingen bild

Tony

5 februari 2014 19:17

Kritisk:
Jag är vare sig positiv eller Negativ till Monarkin,
men jag är övertygad om att dom gör rätt så stor reklam
för landet Sverige det ser man vid besök i andra länder.
Reklam för landet gör däremot inte en kravlös och allt för
stor invandring av lågutbildade människor som inte kommer
i Arbete !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se