thoralf

Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

UNG VÄNSTER I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2013 17:48

Idag skriver Barometern om en demonstration som arrangerades av Ung Vänster på nationaldagen men där även miljöpartister deltog enligt tidningen.


På bilden i Barometerns artikel finns en David Jonsson som skall vara ordförande för Ung Vänster i regionen. Jag har uppmärksammats tidigare på denna David Jonsson ett antal gånger under den senaste tiden.


Idag tycker jag dock att det är passande att skriva några rader om de uttalande som han har gjort på twitter.

https://twitter.com/DavidusofBorg


Här kommer några exempel.


 

 

 


Man känner riktigt människokärleken och hur David Jonsson respekterar alla människors lika värde. Nej, det handlar om rent hat mot oliktänkande människor. Precis som i Östtyskland där Stasi övervakade alla människor. Ett land och en tid som uppenbarligen David Jonsson saknar, trots att han knappast var född vid den tiden.


 


David Jonsson är även aktiv på Facebook och han gillar mycket, kanske lite för mycket skulle nog många anse. Att var anhängare till AFA innebär i praktiken att man förespråkar våld som arbetssätt. Men det är säkert inget som väcker någon uppmärksamhet inom vänsterkretsar.


David Jonsson gillar följande sidor på Facebook:


Kommunistiska Partiet Värnamo          


Antiimperialistisk Aktion              


Umeå LS av SAC                         


SUF Jönköping                          


Kommunistiska Partiet i Växjö          


Röd Aktion                           


AFA Ireland                            


Proletären                              


Revolutionära Fronten                


Malmö LS av SAC Syndikalisterna  

   

Communism                  

           

Joseph Stalin           

             

Lenin                                 


Skåne mot rasism                     


SUF Skaraborg                          


Antifaschistische Aktion              


Mao Zedong (毛泽东)                      


SAC Syndikalisterna                   


Socialistisk Ungdomsfront - SUF        


ANTIFA                                


Planka.nu                              


SUF - Syndikalistiska Ungdomsförbundet 


SUF Stockholm       

                  

Kommunistiska Partiet     

            

RKU – Revolutionär Kommunistisk Ungdom 


Egentligen behöver man inte kommentera detta mer. Det är bara sorgligt att det finns personer med dessa åsikter som också företräder ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juni 2013 18:47

Varningslampan blinkar efter endast några av de sidor han gillar på Facebook. Efterhand blinkar den intensivare och mot slutet skriker också larmsirenen för fullt.
Stalin, Lenin, Mao, AFA osv. Ett tydligt bevis på hur föräldrar och skolan misslyckats i sin fostran...

Lyssnar nu på P1,s Lantzkampen. En humortävling med programledaren Annika Lantz. Två lag ("Sveriges Radio" mot "Världen")tävlar mot varandra och i dagens program finns i Lag Världen Gustav Fridolin.

Undrar när Jimmie Åkesson inbjuds till något liknande...

 
Ingen bild

teekay

7 juni 2013 18:58

Att läsa Barometerns "rapport" om ung Vänster och vad denne David Jonssons åsikter är journalistik som knappast förvånar numera.
Denna en gång borgerliga tidning som har sjunkit såååå lågt.
Härligt att ha Thoralf Alfsson som gräver fram denne lille kommunist,
Som inte Barometern vare kan eller villavslöja hans "meritlista"
Har denne lille fåntratt aldrig fått lära sig historien om vad kommunisternas mördande genom åren?

 
Svensson

Svensson

7 juni 2013 19:26

Han tycks ha mycket hat,och lite kärlek.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Waterbug

7 juni 2013 19:26

Personligen tycker jag det är lågt att försöka ställa folk till svars för vad man har för bokmärken (som en "gilla" egentligen" är) på FB, det borde vara kvällspressen förunnat att syssla med sånt, i det här fallet må det väl dock vara hänt även om jag skruvar på mig VARJE gång någon försöker misskreditera någon annan för vad man pysslar med på FB.

I övrigt kan man väl säga att den här personens blotta existens motbevisar även självaste Darwin, utvecklingen KAN gå bakåt..uppenbarligen.

 
Stefan K

Stefan K

7 juni 2013 20:10

Med sådana människor i riksdagspartiernas ungdomsförbund förstår man att demokratins framtid befinner sig på hal is, eller ska jag skriva på kanten till avgrunden.

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

7 juni 2013 20:53

Nu tror säkert någon att jag skämtar men det vore intressant att noggrannt göra en vetenskaplig undersökning hur en människa kan bli så förvriden i hjärnan. Har det med föräldrarna att göra, kamratförtryck, mobbing, hjärntvätt...???? Jag fattar ingenting. Jag menar att även han borde väl någon enda gång satt sig ner och funderat över hur hans (DanJonsson´s) samhälle hade blivit i verkligheten när t.o.m det "demokratiska"(allt är relativt!) Sverige har blivit så galet!?

http://www.status.st

 
Ingen bild

räven

7 juni 2013 21:23

Hade han lagt till Hitler och Gengis Khan på dendär listan så hade den varit sågott som komplett.

 
Ingen bild

Lotta

7 juni 2013 22:37

OT/Sitter och kollar på fotbollen mellan Sverige och Österrike. Man undrar om "den store Zlatan" kan göra något fel som renderar kritik från Perlskog? Övriga spelare öser han kritik över.

 
Ingen bild

Stefan A.

8 juni 2013 07:29

Som ung gillar man enkla lösningar på svåra problem, och kommunisterna levererar just sådant....

 
Ingen bild

Nicklas

8 juni 2013 08:11

Till Hulda: Nästa vecka, onsdag 12/6, ska Fridolin vara med i Tv4-programmet "Klockan åtta hos Stjärnorna" som är någon slags variant av "Halvåtta hos mig".

Som du är inne på så är det i princip otänkbart att Jimmie Åkesson skulle bli inbjuden till något liknande lättsamt underhållningsprogram.

För övrigt tror jag faktiskt att alla sittande partiledare/språkrör varit med i Sommar i P1, ja utom en förstås. Jag tror faktiskt det hade varit många, icke bara sd-sympatisörer, som hade velat få möjliget att höra Åkesson berätta lite om sig själv och sitt liv.

Om jag även ska skriva något om själva blogginlägget så är det skrämmande. Tänk om det varit en sverigedemokrat som "gillat" till diverse obskyra sidor och skrivet liknande twitterinlägg. Då hade Expo, nyheter 24 och all svensk media skrivit spaltmil om den "skandalen". Nu är det ingen som bryr sig.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2013 08:17

Detta är knappast särskilt unikt inom någon massrörelse, vare sig politisk eller religiös. Det är bara att se sig runt bland alla politiska och religiösa rörelser här i landet. De lättköpta enkla lösningarna på alla problem dominerar framför mer verklighetsnära analys.

Och visst har det mycket sanning i sig det gamla citatet:
"Den som inte varit socialist som ung har inget hjärta...men den som fortfarande är det som vuxen har ingen hjärna"

 
Ingen bild

Calle

8 juni 2013 08:23

Att inte media tar upp extremvänsterns agerande förstår jag eftersom dom sympatiserar med dessa löss. Men att inte riksdag och regering ger Säpo och Polisen mandat att lagföra dessa terrorister och landsförrädare är en gåta. Det är ju extremvänstern som orkestrerat Husbyupploppen och tidigare detsamma i Rosengård. Invandrarungdomarna använder dom bara som " nyttiga idioter " för sina syften, eftersom dom är lätta att manipulera och gärna tar efter sina landsmän i hemländerna.Störta samhället, kaos, anarki osv. är ju deras mål.Dessutom är ju invandrarna så gott som straffbefriade för dessa handlingar, och frågan så känslig för 7 klövern att dom blir handlingsförlamade. Perfekt kommuniststrategi med andra ord.Kostar ju samhället 100 tals miljoner, utan ngn. påföljd för ngn.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2013 08:51

Att inte svenska "extremister", politisk hemvist egal i sammanhanget, inte lagförs som de terrorister de onekligen är beror med all sannolikhet på utformningen av våra "terroristlagar". Som i sig är förbluffande analoga med lagstiftningen gällande "hets mot folkgrupp". Alltså att etniska svenskar inte kan vare sig vara terrorister eller utsättas för "hets mot folkgrupp".

 
Ingen bild

Senaste Demoskop SD 9,6%

8 juni 2013 08:57

http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=21916616-553b-454e-aa3f-5278e9547994

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2013 09:10

Niklas...
Tja, knappast förvånad. Fridolin är populär bland media, av tidigare kända orsaker...
Visst vore det trevligt med Jimmie Åkesson som sommarpratare. Ett avspänt program om uppväxten och vad han gör utanför politiken.
Men, i dagens Sverige tyvärr helt omöjligt.

Denne David Jonsson och de sidor han gillar på Facebook ska vi komma ihåg inför framtiden. Minsta lilla kontroversiella en SD-medlem förespråkar så går media igång.
Men extremvänsterns anhängare anses harmlösa.
Hylla Stalin, Lenin, Mao, AFA, RKU och massa annat elände. Det borde ge fördömmande rubriker i media, men...

 
Ingen bild

Janne

8 juni 2013 10:23

Hej jag tycker det ser ut som att killen har kissat på sig.

 
Ingen bild

Lotta

8 juni 2013 11:01

Som ljuv musik: "Strömmar från M till S och SD
De största väljarströmmarna från M har gått till S och SD, där SD är den största vinnaren. Det är framför allt personer mellan 55 och 64 år, samma åldersgrupp som växer starkast bland SD-väljare enligt SCB:s majmätning, som lämnar Moderaterna. Enligt partiets egen analys har de även haft svårt att attrahera kvinnor." Det sistnämnda är det pk-media brukar slänga över SD.

 
Ingen bild

Micke

8 juni 2013 11:10

Nu ökar vi trycket mot Brandos!
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2013 11:50

Lotta...
Ja, att folk går från M till främst SD oroar säkert Moderaternas partitopp. Förväntar mig ett förslag från dem för att stoppa väljarflykten till SD.
Ett förslag som givetvis aldrig kommer att genomföras, utan bara är ett desperat försök att hålla kvar Moderatväljarna som tröttnat på mångkulturen...
Det ska bli väldigt intressant att se om Reinfeldt släpper regeringsmakten till Löven om SD blir vågmästare i nästa års val. Mycket intressant...

 
Ingen bild

von Moltke

8 juni 2013 12:07

@Leon
Vad är det för slags "hjärta" du återfinner hos Stalin och hos terroristorganisationer så som AFA? Hitler brukade kalla Heydrich för mannen med stålhjärtat. Jag antar att det är dylika hjärtan vi har att göra med här.

 
Ingen bild

pelle

8 juni 2013 12:40

Pia Olofsson på Barometern, vem är det?
Ett skrivande ombud för Ung vänster? Ett språkrör för extrema
vänsterstollar? Eller en "nyttig idiot" för Barometerns tand-
lösa skrivbiträden?

 
Ingen bild

Magentan

8 juni 2013 13:03


Läs det senaste skandalavslöjandet om Rosengård i Malmö!
"200 Rosengårds-lägenheter hyrs ut svart – invandrare som i smyg flyttat hem tjänar miljoner"

"I vissa fall vet vi att de inte bor i landet. De flyttade härifrån för 6-7 år sedan. Och så hyr de ut till andra och kan göra tretusen kronor i vinst per månad."

"Många har rest hem till "landet de inte kan bo i", nedlusade med svenska bidrag och lever som kungar!"

http://www.exponerat.info/skandalavslojande-200-rosengard-lagenheter-hyrs-ut-svart-invandrare-som-i-smyg-flyttat-hem-tjanar-miljoner/#ixzz2VcZLmNSW

 
generalkorpralen

generalkorpralen

8 juni 2013 14:09

Figuren David Jonsson valt på sina Tvitterinlägg är märklig!
En man sträcker ut sin högra arm i en nazihälsning......

http://thoralf.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2013 14:19

@von Moltke. Väl att märka är att jag noga markerade att det var ett citat, dock okänt vem som sagt det. Men jag misstänker faktiskt att det härrör från någon konservativ brittisk politiker. Andemeningen tycker dock jag är ganska klar - som ung "brinner" man för sina idéer stundom till eller över extremismens gränser. Som "vuxen" har man förhoppningsvis ett mer balanserat och analyserande förhållningssätt.

Och ja...en AFA-aktivist likaväl som en "heilande" skinhead har "hjärta" i den bemärkelsen att de "brinner" för något de tror på. Det är de "vuxna" extremisterna som man bör vara rädd för.

 
Ingen bild

Lothar B Jonsson

8 juni 2013 14:19

Låt oss vara generösa. Grabben är ung. Han vet inte bättre.

 
Ingen bild

Erpede

8 juni 2013 14:31

Det var gott något av en filur och samtidigt ett bevis på svenska skolans haveri...

 
Ingen bild

Fredrik

8 juni 2013 16:54

Typexempel på
Hjulet snurrar men hamstern är död

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2013 19:16

Lothar B Jonsson...
Nej, generös och överseende kan man vara med okunniga unga, men inte när defastnar för dessa sorgliga förebilder och organisationer.
Det är ett bevis på dålig uppfostran av både föräldrar och skolan.

Hyllar man personer och organisationer som har kostat miljoner livet och gett andra otroliga lidanden, tom. värre än Nazismen, då skall man inte vara överseende.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 juni 2013 19:18

Ja snurrar baklänges dessutom

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

8 juni 2013 19:27

Killen verkar minst sagt t r ö t t om ni förstår vad jag menar !!

 
Ingen bild

Tony

8 juni 2013 20:49

Stefan A.
Kommunister gillar enkla lösningar genom hela livet,
Om man lyssnar på Jonas Sjöstedt,och alla hans företrädare
så verkar ingen av dem ha lämnat ungdomen heller!

 
Ingen bild

Quo Vadis Sverige?

8 juni 2013 21:08


90% av DAMP-folket vill ha fortsatt mångkulturalism och massinvandring

De omfattande mångkulturella upploppen som drabbade Sverige nyligen har uppenbarligen inte påverkat majoriteten av ADHD-foklkets inställning till mångkulturalism, massinvandring och islamiseringen.
Över 90% skulle rösta på Sjuklövern om det vore val idag, enligt Demoskop

http://avpixlat.info/2013/06/08/demoskop-juni/#more-60921

 
Ingen bild

Dumle

8 juni 2013 21:27

Att "grabben" är ung spelar ingen roll i sammanhanget. Han får tycka om vilka massmördare och tyranner som helst - men inte som företrädare för ett seriöst politiskt parti!!! Den demokrati- och människosyn som han representerar genom att se positivt på historiens värsta förtryckare och massmördare borde resultera i ett rött kort hos alla partier. Varför får en människa med dessa åsikter vara kvar hos Vänsterpartiet?????????

 
Ingen bild

Magnus S

8 juni 2013 21:49

Bara man inte tycker om Hitler eller nationalsocialism så får man gilla vilken massmördare eller totalitär mördarstat eller religion som helst. Är man på gränsen till nationalsocialism (gränsvärdet avgörs av äxpo) Då vaknar genast media.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

8 juni 2013 21:49

@Quo Vadis Sverige: Ja du, det är det som är problemet. -Så länge Svensson är 1000 ggr mera engagerade i Melodifestivalen än i samhällskritiska skeenden, så som det är nu, så är det kört, är jag rädd.
Det spelar ju uppenbarligen ingen som HELST roll att det brinner förorter i Stockholm!!! .....ingen reaktion!

Så, Nä. ...Hoppet är nog ute!

M ö j l i g t v i s. Den dagen Svensson blir utan bröd och tv, att de bemödar sig att reagera?!

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

8 juni 2013 21:55

Det otrevliga är att vi i Sverige nästa aldrig reagerar -Vi tror staten skall ordna allt.
I Tyskland var det som hände så otroligt att folk som skulle föras iväg med godsvagnarna IN I DET SISTA inte trodde att det var någon fara, många trodde på allvar att de hade fått jobb som de skulle till!!

....Ni kan ju tänka er Svenskar!?

Det skulle nog dröja 3 år i fångläger innan Svensson fattade att något vore galet! "......Nä, det är normalt! -Jag har tv och kan titta på melodifestivalen fortfarande, allt är normalt!"

 
Ingen bild

john

8 juni 2013 23:00

Tycker det är lite lustigt att så många blir upprörda. Vad finns att vara upprörd över? Egentligen? Kom igen; att "gilla" några sidor på Facebook eller ta en ironisk bild med en flagga säger inte särskilt mycket. Det borde även ni som hänger på denna sidan förstå, känner jag rent spontant.

Genom att läsa i kommentarsfältet kan jag inte säga något annat än att både kritiskt tänkande och analytisk förmåga verkar vara en bristvara här, eller rent av; helt avsaknad.

 
Ingen bild

Lothar B Jonsson

8 juni 2013 23:03

Hulda mk1 et al,
Jag håller med er när det gäller vuxna individer. Men här handlar det om det man förr kallade "ungdomligt oförstånd". Jag vägrar att tro att grabben är "genuint ond".

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

9 juni 2013 16:32

Många har kastat sk*t på SD för deras nolltolerans policy. Men jag håller med SD. De som får mejl med Nazi-flaggor, som gullar med nazister via mejl och signerar "Herr Strasser" har ingen plats i SD. I synnerhet då han lovat att han mognat och tagit avstånd från sina tidigare ståndpunkter.

V har inte infört samma nolltolerans. Och det har kostat dem, och kommer att kosta dem. Jonas Sjöstedt är kanske deras skickligaste ledare sedan CH Hermansson. Men ändå så tror jag att V kommer att fastna på 5-6%-träsket. Om de har riktigt j*vla tur kan de få 7%, men det ska mycket till.

Jag tror att de blir nog ett 5%s parti just pga att de saknar en nolltolerans policy. SD har större ambitioner.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Lothar B Jonsson

9 juni 2013 18:35

MetalHeadViking, vi är överens. Våld är inte lösningen.

 
Ingen bild

Tord

13 juni 2013 23:36

Killen är ju grym! Fuck y'all bonnläppsrasister!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se