thoralf

Direktlänk till inlägg 28 februari 2013

DE LOGISKA KOMMUNPOLITIKERNA

Av Thoralf Alfsson - 28 februari 2013 19:34

Nyligen kunde vi läsa om befolkningsutvecklingen i landets kommuner. I Kalmar län ”jublar” man i några kommuner för att man visar en ökande befolkning. Det man inte pratar så mycket om är vad  ökningen består av!


I Kalmar har vi ett socialdemokratiskt kommunalråd, Johan Persson som gläds över utvecklingen. Snart kommer säkert den nya majoriteten i Kalmar bestående av S+V+C att föreslå ökad så kallad ”flyktingmottagning” enligt Länsstyrelsens önskemål. Kalmar kommun skall upp till minst 210 personer/år enligt landshövdingens önskemål.


Det Johan Persson och tjänstemännen på Kalmar kommun borde göra är att titta lite på hur statistiken ser ut. Det som är mest avslöjande är utvecklingen av ekonomiskt bistånd till kommuninvånarna om man delar upp det på personer med svensk bakgrund och personer med utländsk bakgrund.


 


År 1983 gick endast 3 procent av socialbidragen till personer med utländsk bakgrund. Sedan dess har utvecklingen varit skrämmande, möjligen är det därför man döpte om socialbidrag till ekonomiskt bistånd. Fram till 2011 har utvecklingen varit bedrövlig och nu går hela 66 procent av det ekonomiska biståndet till personer med utländsk bakgrund. Dessa siffror är en utmärkt måttstock på hur integrationen/assimileringen fungerar i vårt samhälle. I Kalmar har den fullständigt misslyckats.


Med länsstyrelsens nya planer på ökad ”flyktingmottagning” kommer denna utveckling fortsätta. Här råder inte sunt förnuft.


När man sedan tittar på befolkningsutvecklingen för Kalmar kommunförstår man varför.


 


Befolkningsökning för personer med svensk bakgrund är ca 50 personer/år om man ser till de senaste 10 åren.  När det gäller personer med utländsk bakgrund är motsvarande siffra ca 250 personer/år.


För att få en liten fingervisning om hur integrationen ser ut kan man även räkna ut ett medelvärde när det gäller ekonomiskt bistånd/individ (hela befolkningen) för de båda grupperna.  


 


Här framgår det med all tydlighet hur kostnaderna för kommunen fördelar sig mellan personer med svensk bakgrund och personer med utländsk bakgrund. Sunt förnuft vore givetvis att göra allt för att gruppen med svensk bakgrund skall öka och samtidigt minska gruppen med personer med utländsk bakgrund om man vill förbättra kommunens ekonomi.


Landets kommunpolitiker gör istället motsatsen, ivrigt påhejade av landets ologiska och minst sagt okunniga journalister!


Nu ägnar sig dessa kommunpolitiker åt att kräva högre ersättningar eller att etableringsersättningen skall erhållas längre än två år från staten och med Erik Ullenhag som integrationsminister kommer de säkert att lyckas.Källa SCB och Socialstyrelsen

 
ANNONS
 
Ingen bild

Peter H

28 februari 2013 20:01

Skulle vara intressant att höra Thoralf berätta vad han tror att orsaken är att vita nationer tvingas till söndring?

 
Ingen bild

T

28 februari 2013 20:07

Skrämmande läsning. De som påstår att "invandring" genererar ekonomisk tillväxt, var får dom det ifrån. Nej, satsa skattepengarna ist på våra gamla som trots mycket slit inte har det särskilt muntert.

 
Ingen bild

Odalbonde

28 februari 2013 20:32

Mer sådan här statistik. Det är oemotsägliga argument.

 
Ingen bild

Mattias

28 februari 2013 21:13

Detta gör mig seriöst rädd. Stoppa detta innan det är oåterkalleligen för sent!

 
Ingen bild

Tobbe S

28 februari 2013 21:34

En fråga till Johan Persson: Har skatteunderlaget ökat eller minskat?

 
Ingen bild

Hacke

28 februari 2013 21:45

I 7-klöverns Sverige gäller kvantitet, inte kvalitet. Resultatet ser vi i staplar och kalla fakta liksom i snart sagt varje del av våra vardagsliv och samhällsfunktioner.
Jag säger (lite försvenskat) som tysken uttryckte det på ett demonstarationssplakat härdomdagen:
"Det blir ett jäkla liv för några procent häst i lasagnen men knäpptyst kring 94 procent åsna i riksdagen.

 
Ingen bild

Magentan

28 februari 2013 21:55

Thoralfs fyra diagram tydliggör situationen mycket bättre än ord. Speciellt det sista diagrammet, med rubriken "Utveckling socialbidragskostnad per individ 2002-2011". Detta är ett mycket tydligt och helt oslagbart argument inför valrörelsen 1014. Dela ut detta till alla hushåll med en fråga om skattebetalarna anser att Kalmar kommun och övriga Sverige ska fortsätta expansionen av denna sedan länge pågående vansinnespolitik.

 
Ingen bild

Göran

28 februari 2013 22:33


Magentan, m.fl

Kommunstyrelsens pensionskassa är naturligtvis i fara när migrationsverket dragit sig ur och MENA-folket ska ha försörjningsstöd.

 
Ingen bild

Vicke

28 februari 2013 23:04

Länsstyrelserna är ju direkt underställda regeringens direktiv. Idag har Länsstyrelserna två högprioriterade områden som överskuggar resten av verksamheten. Dessa är massinvandringen och rovdjursutbredningen. Ett exempel på hur LST arbetar i rovdjursfrågan kan ses i länken nedan.

http://www.jaktojagare.se/debatt/be-niklas-om-ursakt-lansstyrelsen

 
Ingen bild

Styrbjörn

28 februari 2013 23:08

Kommunens kommentar till allmänheten: Invandringen berikar!
Kommunens kommentar till staten: Förläng etableringsersättningen!

På något vis känns det som det ligger en hel kennel begravd när det gäller frågan om hur lönsam invandringen är för Sverige...

 
Ingen bild

Magentan

28 februari 2013 23:15

Hoppsan, nu går det undan med näthats- och rasistanmälningar hit och dit i den svenska, politiskt korrekta sandlådan. Sverigedemokraterna kan sitta bekvämt tillbakalutade i sina skrivbordsstolar och betrakta hur PK-fåntrattarna trasslar in sig i sin egen bullshit. Här är tre färska exempel:

Exempel 1 gäller en Miljöpartist i Haninge som ska polisanmäla två andra Miljöpartister. Det är MP:s lokala gruppledare, Anna Ragnar, som ska polisanmäla två partikamrater för att de har anklagat henne för att vara islamofob och rasist. Hon skriver i ett inlägg på Haninge kommunlednings blogg att hon är utsatt för en ”häxjakt” och att hennes polisanmälan kommer bli en markering att dessa rasistanklagelser inte är okej och att (läs nu noga) "Det går inte att tvätta bort en smetig rasiststämpel. Mitt namn och mitt anseende dras ner i smutsen. Det går inte att bemöta en lögn" klagar hon.
Jaså minsann, det var väldigt så känslig man kan vara om man är Miljöpartist och får smaka på en liten sked av sin egen medicin som man slänger ut hinkvis över alla SD:are.

Exempel 2 gäller en, vad jag kan förstå, för övrigt skötsam och välutbildad bosnier som tydligen inte alls tålde att bli emotsagd i en diskussion på bloggen Exponerat. Bosniern fullkomligt exploderade i rasistiska och sexistiska okvädningsord. Där ligger till och med Aftonbladet i lä där man i Jan-Guillous krönika kunde läsa denna lögnaktiga och osnygga replik : "Näthatande sverigedemokrater får för lite f*tta."

Bosnierns näthatspråk är så förfärligt så det vill jag faktiskt inte besudla Thoralfs blogg med, utan ni får själva läsa den "fine mannens" kommentar här på Exponerats hemsida:
http://www.exponerat.info/en-fin-man-har-lamnat-en-kommentar-pa-exponerat/
Efter denna fadäs blev killen faktiskt av med sitt jobb i expressfart.

Exempel 3 handlar om att trots Guillous och Åsa Lindeborgs beskyllningar mot SD:are så har det visat sig att det är socialdemokrater (en S-valarbetare och en f.d S-riksdagsman) samt en vänsterpartist som stått för det grova, sexistiska hatet. De som enbart läser och lyssnar på PK-media vet antagligen ingenting om detta eftersom det förmodligen inte har nämnts ett enda ord om sanningen i gammelmedia.
http://avpixlat.info/2013/02/21/hotbreven-i-uppdrag-granskning-kom-fran-invandrad-socialdemokrat-vilket-kandes-till-innan-programmet/

 
Ingen bild

Östran i kritiskt ekonomiskt läge

28 februari 2013 23:15

Östra Småland /Nyheterna befinner sig i ett ”väldigt kritiskt ekonomiskt läge”, enligt chefredaktören Gunilla Persson. Redaktionsledningen har nu bytts ut för att möta krisen.

Förra veckan omformerades redaktionsledningen på Östran. En av nyhetscheferna petas, en annan lämnar redaktionsledningen. Den politiske chefredaktören tas in i redaktionsledningsgruppen. De hastiga förändringarna har skapat viss oro på redaktionen.

Gunilla Persson, chefredaktör och ansvarig utgivare, hävdar att omorganisationen av ledningen har bakgrund i tidningens ekonomiska situation.

– Vi befinner oss i ett väldigt kritiskt ekonomiskt läge. Redaktionsledningen är ett rådgivande organ till chefredaktören. Vi är en liten och hårt arbetande redaktion och vi behöver ett effektivt forum för att diskutera publicistik och ekonomi, säger Gunilla Persson.

Redaktionen har 36,6 tjänster och har bantats ned med tio tjänster i två olika sparpaket det senaste året.

– Jag utesluter inte att det blir fler åtgärder under året. Budgeten ligger på ett minusresultat, säger Gunilla Persson.

Prognosen för 2013 är en förlust om nio miljoner kronor. Sedan Gota Media köpte Östra Småland med editionen Nyheterna 2010 har 44 miljoner kronor pumpats in i bolaget. Ytterligare en mångmiljonförlust 2013 hotar alltså att leda till fler sparpaket.

– Vår ägare har den uttalade ambitionen att behålla oss, säger Gunilla Persson.

Hur är stämningen på redaktionen?
– Jaa … Vad ska jag säga? Det vore förmätet av mig att uttala mig om stämningen. Den är bra tycker jag, vi gör en fantastiskt bra tidning trots ett svårt läge. Men det är klart att den ekonomiska situationen skapar oro.
http://www.journalisten.se/nyheter/ostran-i-kritiskt-ekonomiskt-lage

Grattis Markku Ahonen.

 
Ingen bild

Nemo Saltat Sobrius

1 mars 2013 00:27

Har Exponerat tipsat Robert Aschberg? Det finns 10.000:- att hämta.

 
Ingen bild

Magentan

1 mars 2013 01:27

Ang. mitt inlägg 23:15:
Nu ser jag att jag glömde lägga in länken till den (enligt de egna partikollegerna) rasistiska och miljöpartisten. Här kommer den:

http://www.friatider.se/mp-politiker-polisanmaler-partikamrater

 
Ingen bild

Andreas H

1 mars 2013 02:21

På grund av alla pensionsräddare måste vi nu jobba till 67 eller 69, kanske ännu längre på sikt! Någon måste ju försörja dom!

 
Ingen bild

s-e karlsson

1 mars 2013 06:06

Sista chansen kanske är att tidningarna blir det dom ska va dvs folkets röst så att man får in insändare om vad det vara månde , folk vill läsa om tex invandringens kostnader en kostnad som tidningarna hjälper till att mörka ! Kom igen bli folkets röst !

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 mars 2013 06:55

Ekot kan i dag avslöja att medlemmar i fackföreningen Syndikalisterna har sålt erbjudanden om anställning i Sverige för mellan 20 000-40 000 kronor. Det handlar om medborgare i länder utanför EU som betalat för att komma hit och arbeta på tillfälliga arbetstillstånd inom städ-, restaurang- och byggbranschen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5459164

En känd person som i varje fall tidigare var aktiv inom Syndikalisterna är Miljöpartiets Gustav Fridolin . Vet inte om han har det med i sin meritlista nu för tiden.

 
Svensson

Svensson

1 mars 2013 07:03

Då känns det ju konstigt att svenskarna flyr när det blir för mycket invandrare i ett område. Då vet man hur Kalmar kommer se ut om några år.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 mars 2013 07:11

Organisationen EXPO som dom flesta säkert känner till har i varje fall humor. I en artikel kallas det indoktrinering när barn i Grekland skall undervisas i "nationell medvetenhet"

I Sverige där EXPO flitigt anlitas av skolor för att undervisa om hur bra det är med mångkultur, används inte samma ord "indoktrinering" fast det är vad det handlar om.

Här kommer artikeln,

Gyllene Gryning indoktrinerar skolbarn
Publicerad 2013-02-27
Det nazistiska partiet Gyllene Gryning i Grekland har startat indoktrineringsläger för skolbarn. Elever i åldern sex till tio år har rekryterats för att lära sig "nationell medvetenhet" och "grekiska ideal", rapporterar Euronews.

Gyllene Gryning har själva gått ut med att de startat ett program för barn som en del i arbetet om att "återföda den grekiska andan". Utanför Aten ska partiet ha samlat 20 barn i vad som beskrivs som partiets första läger.

Barnen ska ha visats filmer om antika grekiska gudar och "födelsen av den antika världen" och om den ortodoxa kristna tron.

Gyllene Gryning har tidigare spridit rasistiska budskap i skolor och på platser där ungdomar rör sig, rapporterar The Greek Reporter. En skola i en förort till Aten har pressats av en parlamentsledamot för Gyllene Gryning. Han begärde att utbildningsministeriet skulle straffa lärare på skolan för att de tagit initiativ till ett konstprojekt där barn fick teckna sin bild av hur det är att fly från ett annat land.

Skolan krävde i sin tur att inrikesministeriet och skolfacket skulle fördöma parlamentsledamotens agerande.

Gyllene Gryning är ökända för våldsamma attacker mot migranter och kulturinstitutioner. Vid flera tillfällen har partimedlemmar som sitter i parlamentet varit delaktiga i händelserna. Partiet har 18 mandat i det grekiska parlamentet.
Daniel Vergara

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

1 mars 2013 07:49

Tack Toralf, för denna avslöjande statistik!

Vi måste stoppa denna vansinniga invandringshysteri som urholkar den svenska ekonomin. Snart dags att glömma en vettig sjukvård!
Pensionen kommer att urholkas rejält i framtiden om detta får fortsätta.

http://Lennart J

 
Ingen bild

Svenskar flyr invandrarskolor i Uddevalla

1 mars 2013 08:14

Svenska föräldrar vill inte att deras barn ska gå i den invandrartäta Ramnerödsskolan i Uddevalla, rapporterar Ekot.

Därför sätter de svenska föräldrarna sina barn i andra skolor.
– De är rädda om sina barn och tror att de ska bli mobbade i skolan för att det är många invandrare och så, säger Malik, elev på Ramnerödsskolan, till Ekot.
– De är rasister, fyller kamraten Noah i.

Antalet elever på Ramnerödsskolan har nästan halverats, samtidigt som andelen barn med utländsk bakgrund har tredubblats till 60 procent. Fyra av tio elever går ut nian utan att vara behöriga till gymnasiet.
http://www.friatider.se/svenskar-flyr-invandrarskola-i-uddevalla

 
Ingen bild

Åke M

1 mars 2013 09:37

...jaha...Vi måste alla hjälpas åt att vända den här vansinniga utvecklingen, jag menar förstås avvecklingen av landet Sverige!! Hur mkt till ska 7 klövern hinna förstöra på drygt ett och ett halvt år till?? Mkt intressanta (skrämmande) diagram o staplar du har tagit fram Thoralf, och de kan säkert stämma överens med övriga större orter i länet också.

Min närmaste granne, en gammal tant på snart 90 år vågar inte gå ut längre pg av det som hände på asylboendet ett par kilometer bort....Pratade med henne igår och hon var verkligen ledsen över hur de som styr Sverige har förstört vårt land och all denna krimminalitet som förekommer, och det hon var mest orolig för var alla dessa zigenare som lurar åldringar....

Hon var så rädd och ledsen så hon nästan grät, och man blir så heligt förbannad när man får höra och se en gammal människa som gjort rätt för sig i hela sitt liv berätta sina känslor på detta vis!!!
Valet 2014 blir ett mkt viktigt val...Övriga 7-klövern måste sättas på plats, och det kan bara ske med sunt förnuft och folkets verkliga vilja!!

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

1 mars 2013 12:16

Även denna frågan visar skillnaden mellan vad som upplevs positivt av 7:an & SD. 7:an tycker befolkningsökning oavsett kategori är positivt, ett mycket kortsiktigt synsätt, eftersom det är baserat på statliga skattepengar för att i ett senare skede tära kraftigt på den kommunala ekonomin/servicen, som då måste krympas!
Enda positiva enl. SD: SD ökar kraftigt!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se