thoralf

Direktlänk till inlägg 26 maj 2018

ÅTERTRÄFF

Av Thoralf Alfsson - 26 maj 2018 08:27

Spännande dag idag. Återträff i Strängnäs! 40 år sedan jag och mina kompanikamrater rykte in för FN-tjänst och utbildning i Strängnäs 1978. Skall bli spännande att träffas igen!


Camp Sinai


 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Trossing

26 maj 2018 09:35

Önskar dig mkt trevlig afton 👍👍👍

 
Ingen bild

World Traveller

26 maj 2018 09:44

Vad kul. Alltid roligt att traffa gamla yxor :-)

 
Ingen bild

Kalle på Spången

26 maj 2018 09:55

Underbara bilder! :-)

 
Ingen bild

SM811

26 maj 2018 10:07

Då ansågs Sverige som ett föregångsland och man var stolt att ha den svenska flaggan. Nu i Sverige får man inte visa den svenska flaggan när man från en skattefinansierad gymnasieskola när man tar studenten. Skamligt och förnedrande för våra studenter.
http://www.friatider.se/nacka-gymnasium-f-rbjuder-elever-anv-nda-svenska-flaggan-p-studenten
SD 2018 för ett bättre Sverige

 
Ingen bild

Christer

26 maj 2018 10:16

Niklas Orrenius (den gamla SD-hataren) har idag en lång artikel i DN som inte ligger bakom en betalvägg. Den är ett från honom allvarligt försök att förstå islams verkliga mekanismer. Han har intervjuat ett 20-tal personer som lämnat islam, försöker lämna, eller som egentligen vill komma ut som ateister. Samstämmigt säger alla att man kan inte lämna islam eftersom straffet är döden. Toleransen mot avarter som homosexualitet, västerländskt leverne, ovilja till religiös klädsel mm finns inom islam, om än i begränsad omfattning. Men att lämna islam är absolut förbjudet (haram) och straffet är döden. Detta är den verklighet som 100-tusentals muslimer upplever varje dag i Sverige. Ungdomar som vet att deras egen pappa tillsammans med släktingar inte har något val om barnen lämnar islam. Dom måste dödas.
Artikeln är klart läsbar, och nyttig kunskap även för en sekulär svensk. Den öppnar ögonen för hur religionen genomsyrar allt i den muslimska vardagen. Svenskar i allmänhet har nog ingen aning om vilket parallellsamhälle vi tillåtit att etablera sig hos oss. Med vårt sekulära samhälle så följer det med en aningslöshet och en brist på konsekvenstänkande mot religioner, och särskilt mot islam. "Alla får tro som dom vill" tycks vi mena.
Jag skall inte försöka tolka vad Orrenius egentligen försöker säga med sin artikel, men jag tror att han sakta har kommit till en djupare insikt om vad det är han så krampaktigt försvarat under många år. Jag tror inte han skulle applådera byggandet av ännu en moské, men det är bara så jag tror. Personligen blev jag bara ännu mer övertygad om att islam inte har något existensberättigande i Sverige. Men det är en grannlaga uppgift att på ett humant och demokratiskt sätt återbörda troende muslimer till sina ursprungsländer.

 
Ingen bild

Lars

26 maj 2018 10:58

OT: Hej Thoralf! Har du någon information hur asylmottagandet ser ut i Sverige 2018 jämfört med resten av norden?

 
Ingen bild

Lotta_1

26 maj 2018 12:02

Undrar hur många av dessa som näthatsgranskarna kommer anmäla?

http://www.friatider.se/hatet-mot-afs-skjut-huvudet-av-luffaren-och-knulla-horiga-svenska-mamma

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 maj 2018 12:36

Har kollat lite på Miljöpartiets möte på SVT. Tydligen finns män, kvinnor och "snippbärare" där... Ser fram emot deras 3,9% på höstens valvaka...

 
Ingen bild

Niklas R

26 maj 2018 12:37

@Christer
Tvivlar starkt på att Orrenius ens kommer i närheten av att förstå mekanismerna bakom islam. Han har varken kompetens eller vett nog att förstå de faktiska faktorerna eller islam som sådan.

Vill du veta mer om islam så finns det mycket bättre källor som faktiskt studerar de muslimska källorna och skrifterna. David Wood är en favorit som har flera hundra videos på youtube i detta ämne. Kan rekommendera serien om Paulus vs. Mohammed.
En annan är Robert Spencer som driver websidan Jihad Watch.

 
Ingen bild

jaså

26 maj 2018 15:02

Lotta1: Förmodligen så anmäls ingen eftersom sanna demokrater läser inte fake news från en rasistisk näthatartidning! Läser du den så säger det en hel del om dig, inte sant ?

 
Ingen bild

Lena1

26 maj 2018 15:06

Farage: Who decides what´s politically acceptable? Är verkligen Facebook en plattform för idéer för ALLA? Lyssna sen på Zuckerberg. Denna tredje part som bestämmer det , vilka är de? Varför ingen transparens?

https://www.youtube.com/watch?v=N5GhOxkgKeE

 
Ingen bild

Christer

26 maj 2018 16:06

@ Niklas R 12:37
Tack för tipsen, jodå, jag har kollat lite där också. Men det jag försiktigt försökte säga var att kanske, kanske har polletten sakta börjat ramla ner även hos en sån som Niklas Orrenius. Vi har den senaste tiden kunnat se en viss tillnyktring inom etablissemanget gentemot invandring, integration och islam. Inga stora förändringar, men små.
Tonen mot SD och Jimmie Åkesson har förändrats. Minns de första partiledarduellerna i t.ex SVT:s Agenda när Löfven enkelt avfärdade SD som ett parti med rötter i fascism, nazism och rasism. Tonen var hatisk, men resultatet sket sig. Idag kan SD luta sig tillbaka och låta S och M bjäbba bäst dom kan, och bara kommentera gläffset med att "det där har vi sagt i 10 år". Så spelet sker mer med en viss realism till SD:s fördel.
En viss tillnyktring har skett, men hur djupt den satt sig i Orrenius vet jag som sagt inte.

 
Ingen bild

Bert

26 maj 2018 17:37

Skulle du med vetskap om dagens korrupta FN kunna tänka dig att göra en liknande FN-tjänst om du idag varit 40 år yngre?

 
Ingen bild

Lotta_1

26 maj 2018 17:42

@jaså
Fake news? Hade du bemödat dig med att gå in på artikeln hade du sett att den handlar om kommentarer på Allt för Sveriges Facebooksida. Det är ju på Facebook Näthatsgranskarma hittar de kommentarer de polisanmäler. Bland dessa kommentarer kan de få sitt lystmäte. Ser med spänning fram emot att få läsa om hur många som anmäls och döms. Det är demokrati på riktigt där ALLA är lika inför lagen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 maj 2018 19:06

Jaså : Tar du avstånd från kommunism ?

 
Ingen bild

Pepparholm

26 maj 2018 19:34

Bert – jag aldrig varit ute i FN-tjänst. Men har t ex gått kurs i Strängnäs och varit stand-by för snabb utryckning som observatör. Det var länge sedan och då ansåg jag det vara viktigt att ställa upp.

I dag är jag precis som du antyder i din fråga till Thoralf klart negativ. Inte för korruptionen inom FN utan för uppgifterna. Varför ska jag riskera mitt liv i t ex Afghanistan eller Mali när deras egna soldatämnen åker till Sverige och blir omhändertagna med allt fritt och med familjen i släptåg.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

26 maj 2018 20:22

Jag ser ett ljus i mörkret. Ett ljus som lyser på oss sverigevänliga.
Troligen har vänsterfascisternas led glesnat. Inte lika många som vill vara med och leka bland "de goda" längre. Nu klagar även den riksbekanta saxofonspelaren, Dror Feiler, sin nöd över bristen på "antirasister" vid AfS valmöte på Stureplan i Stockholm.
Några mentalt retarderade försökte med sitt absurda "inga rasister på våra gator", men möttes av en mäktig samstämmig kör som skanderade "PK-Pack, PK-pack".
DET har jag inte hört förut. Känns bra med svar på tal. Tänk vilken skillnad mot när "motdemonstranter" kastade knallskott mot SD i Lund, eller när polischefen i Göteborg sa att "motdemonstranter" hade samma rätt att yttra sig som de med demonstrationstillstånd.

Jag tror vi står inför ett paradigmskifte och att 7-klöverpartierna kommer att få däng så det svider. Alla vi som skrivit här och "gnällt" i frustration över majoritetens okunnighet, oförstånd och dumhet kan till slut gå segrande ur denna hemska mörkrets tid.

Jag ser ett gryende ljus i stigande.

Parentes (Vad har de i huvudet som står och skriker sina ramsor mot Medborgerlig samling. När blev de rasister?)

 
Ingen bild

OT

26 maj 2018 20:36

Apropå Gammel yxans sång: https://www.youtube.com/watch?v=69C7_AgMhTc

P.S: ”Hemåt det bär”: https://www.youtube.com/watch?v=waf-_OTaNU0

 
Ingen bild

Ölandsbonde

26 maj 2018 20:54

Nu är det verkligen dags att SD tar lite initiativ. Att vara bra på motioner i riksdagen leder inte ut till allmänheten. Kan bli tvärtom som nu senast.

Skarpare offentliga förslag måste till för att påverka alla de som fortfarande betraktar SD som ett rasistiskt parti. Förslag som dels visar på de enorma felprioriteringar som görs och dels visar på vad en ändring innebär för den egna plånboken.

Ex
-Vi vill höja riksdagspärren till 7%
-Alla svenskar över 75 år ska ha gratis tandvård.
(Finansieras genom att asylsökande och illegala invandrare inte får det)
-Skatten på bensin sänks med 3 kr/litern så landbygden kan leva. Även när stadsbor inte är på besök.
-Slopad skatt på flygresor.
-Inga som helst bidrag till religiösa organisationer.
-Biståndspengar ska gå dit de gör mest nytta för flest människor.
-Stopp för föräldrapenning för barn som växt upp utanför Sverige.
-Förbud mot all försäljning av kött som inte slaktats enligt jordbruksverkets bestämmelser.
-Alla barn som av olika skäl inte kan äta det som serveras som skollunch ska ha rätt till havregrynsgröt.
-Föräldrar har ansvar för sina barn. Barn som har fått sina kön stympade ska deras föräldrar ställas till svars för och har de sitt ursprung i annat land ska de utvisas.
(Endast två fall har gått till åtal med frikännande. Detta för flera tusen flickor med helt söndertrasade kön)
-Rätten ska sluta ta hänsyn till om utvisning är möjlig att genomföra, eller inte. Det ska inte ligga på rätten att fundera på det.
-De som döms till utvisning och där hemlandet inte vill ha tillbaka sin medborgare ska det inte vara ett hinder för utvisning. Det är den utvisningsdömnda egna problem. Ut ur Sverige ska gälla.
-De som rätten anser inte kan utvisas för att den anser att vid utvisning kommer personen att fara illa ska inte ta sådana överväganden. Det är den utvisdades ensak och egna problem.
-Stoppa det organiserade tiggeriet. En favorit i repris fast nu verkae fler ha vaknat.
-Återinför tjänstemannaansveret.
-Lagen om att kommuner är skyldiga att ordan bostad åt de med upphållstillstånd stryks.

Med mera.

SD måste ta mer mediala initiativ. De kan inte bara lita på tillväxt för att alla andra är så satans dumma. Och när de är i debatter ska de aldrig inlåta sig på att svara på påståenden. Gör som de andra: Prata om vad ni vill.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 maj 2018 20:58

Pepparholm :närmare sanningen än det du beskriver går inte att komma !
Håller med fullt ut !

 
Ingen bild

Jag

26 maj 2018 21:05

Hälsa till alla gamla FN-yxor från en annan gammel-yxa!
Njut! Prata gamla och nya minnen!😀

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 maj 2018 23:47

@Ölandsbonde Lördag 26 maj 20:22

"Några mentalt retarderade försökte med sitt absurda "inga rasister på våra gator", men möttes av en mäktig samstämmig kör som skanderade "PK-Pack, PK-pack".

Instämmer i allt.Bra att du skrev vad jag hade noterat och tänkt skriva.

Då slapp jag :-)

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 maj 2018 07:23

Sverige har gått från att vara ett av världens mest civiliserade länder till att vara det mest kaosartade.
Alla länder runt omkring ser detta men inte våra egna låtsaspolitiker

 
Ingen bild

Tony

27 maj 2018 07:43

Tycker att så många som möjligt ska lyssna på
Globallisternas 4 stora misstag på Sweb TV där
Teknologie Doktor Lars Bern verkligen klär av
hela den Globallist maffia som är ansvariga för
dom stora folkförflyttningarna i världen, klimatalarmen
och mycket annat skumt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 maj 2018 16:43

Expressen: MP ska fokusera på hopp – varnar för döende planet

"Isabella Lövin orolig för andra partiers alarmism – men inte i klimatfrågan: ”Det här är verklighet"

Herre jösses vilka stollar!

 
Ingen bild

Lena1

27 maj 2018 17:20

Tittar på AfS,s valmöte på Stureplan och kommer på mig själv med ett smil på läpparna, inte minst för de duktiga talarna och även den uppseendeväckande "showen" i början av mötet. Så Sd får akta sig för konkurrensen! Förresten kanske är det bra med konkurrensen från det hållet?

Men man ska minnas att detta nya parti inte har den organisationsförmåga som SD har och det räcker inte heller med bara bra tal, det krävs en hel del annat också för att lyckas med ett parti samt mycket, mycket kunskap om en mängd saker.

 
Ingen bild

Lena1

27 maj 2018 17:37

@jaså 15.02 "Förmodligen så anmäls inga sanna demokrater eftersom de läser inte fake news".. Du saknar kunskap och insikter, ni s k "antirasister" lever i en bubbla, ni har åsikter som om ni vore en sekt. Tar ni inte in nånting av vad som händer i Sverige av idag? Försök bara att komma med en förklaring vad du menar med "sanna demokrater". Du kan väl bara inte mena att det är ni (som vill förbjuda andra att ha sina åsikter och inte ska få komma ut i MSM) att det skulle vara NI som är de sanna demokraterna. Det är ju skrattretande det du skriver.

 
Ingen bild

Observer

27 maj 2018 17:56

TANKEVÄCKANDE

Att från ifjol till i år se den gigantiska skillnaden när man en försommardag går ned på stan. -På varenda tvärgata, Vid varje parkbänk och efter trottoarerna vankar utländska karlar, företrädelsevis Afghaner i senaste modefrisyren och svindyra kläder & skor, Sucktandes efter våra Svenska tjejer.
Dessutom tycker våra sittande politiker att vi skall måsta betala dessas uppehälle också.
-Undra på att den Svenske mannen blir skitförbannad!!!
Återsändning av dessa män måste ske. Detta är en allvarsfråga för SD. Annars tar AFS den bollen.

 
Ingen bild

Lena1

27 maj 2018 18:17

Har England redan blivit ett totalitärt land? Man undrar verkligen när de på ett dygn inkallat en JOURDOMSTOL för att direkt döma den kontroversielle aktivisten Tommy Robinsson till 13 månaders fängelse för att ha livesänt på FB en domstolsrättegång. Tidsskriften "Spectator" skriver: "WAS Tommy Robinson arrested for being Tommy Robinson?".

https://samtiden.nu/livesandande-aktivist-fangslad-i-england-under-medietysnad/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 maj 2018 21:57

I Agenda ikväll diskuterades "Det nya politiska samhället".
Det var någon sorts expert med.
Dom kunde inte komma fram till varför Sossarna minskar och SD ökar.
Det var en stor elefant i rummet !
Svaret är enkelt.
SD har sett problemet med invandringen i minst 30 år.
Sossarna är för dumma för att se det.
Fler och fler svenskar ser det

 
Ingen bild

Harald Persson

27 maj 2018 22:11

Camp Sinai var min camp 66 Martin. Längst till vänster låg hundgården med våra 4 hundar Gast, Trix, Ram och Arno. Ack du kära minnen.

 
Ingen bild

Tony

28 maj 2018 08:14

Den så kallade statsvetaren Tommy Möller verkar inte veta så
mycket, men han såväl som så många andra PK Människor lever ju
ofta inte på samma ställen som vanliga människor, för
annars kan det inte va så svårt att bilda sig en uppfattning
om varför Sossarna sjunker i opinionen. Ett parti som sätter
sitt eget folk i strykklass ska inte räkna med att bli belönade!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se