thoralf

Direktlänk till inlägg 10 januari 2018

ISLAMOFOBI FRÅGA 8

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 10 jan 10:18

Islam har regler som säger att en man får ha fyra hustrur men en kvinna endast får ha en man, samt att en man får gifta sig med en icke muslimsk kvinna men en kvinna inte får gifta sig med en icke muslimsk man. Pekar detta på ojämlikhet i läran? Ja/Nej


Ge ditt svar i högermarginalen på bloggen under rubriken Omröstning.


"Islam rättfärdigar polygami. En man får gifta sig med upp till fyra hustrur. Mannen skall dock begränsa sig till en enda om han tror sig om att inte kunna behandla flera hustrur lika, vilket skulle kunna göra det lättare för honom att undvika partiskhet – sura 4 vers 3 i Koranen."

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/mannen-med-de-tre-fruarna-fick-inte-bostaderna-i-nacka

 
 
Ingen bild

Ölandsbonde

Onsdag 10 jan 10:34

Det där med att ha fyra fruar är lite av en myt. Lagen säger fyra fruar samtidigt, men det tänker vi inte på då vi ser ett äktenskap som varandes livet ut.

Islamska äktenskap är mer pragmatiska. Du får t ex inte besöka en prostituerad, sådana finns inte, men det ordnas med ett snabbgiftemål före akten och en motsvarande skilsmässa direkt efter. Det förutsätter dock att du inte redan har fyra fruar utan håller dig till tre för att ge marginal.

Utan att vilja gräva ner mig i den store profetens liv och leverne har jag för mig att han ingick runt 50 äktenskap. Väldigt många av dessa var med änkor till rika män.
Islam innehåller visserligen en massa lagar men där finns möjligheter till avsteg vid behov. T ex går det bra att äta gris om du är i en trakt där griskött serveras och du är hungrig.

 
Ingen bild

Bajen666

Onsdag 10 jan 13:53

Vem fanken orkar med fyra fruar, kan vara svårt att hålla sams och ha det bra med en och framförallt hur har mannen råd.?

PS: Har nu röstat "rätt" de senaste gångerna.:-)

 
Ingen bild

SM811

Onsdag 10 jan 13:58

I Sverige är det förbjudet om man inte är en muslim för då skall det alltid göras undantag och får bryta mot lagen. Helt tillåtet tycker sju(k)klöverns politiker.

 
Ingen bild

Laglydig

Onsdag 10 jan 14:16

För de som röstat "Nej" på den här frågan så kanske de borde tänka ett varv till på vad det kan få för konsekvenser i Sverige och för svenska skattebetalare om man har flera fruar och inte arbetar i ett monogamt samhälle.
http://www.friatider.se/nacka-k-bost-der-i-saltsj-baden-f-r-14-miljoner-t-man-med-tre-fruar

 
Ingen bild

Tony

Onsdag 10 jan 15:08

Ett land som inför särlagar har dömt sig själv till undergång.

Märkligt ändå att i ett land som Sverige där man annars
skriker efter millimeter rättvisa, att det finns så många
kvinnor som inte märker att stora orättvisor införs med
importen från Mellan Östern

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 10 jan 15:26

@Ölandsbonde Att äta fläsk för en muslim tror jag ändå inte är så vanligt. I övrigt tror jag en hel del muslimer bryter mot sharialagarna. De har sexrelationer utanför äktenskap, de dricker alkohol och lyssnar på musik och dansar, de ber inte fem ggr/dag, de åker inte på pilgrimsresa till Mecka m m.
Anledningen är att de är födda muslimer och identifierar sig som muslimer med alla kulturella inslag som det innebär. Men de vill till Europa och helst till Sverige eller Tyskland för de vill ha frihet, och egentligen går det ju inte ihop med islams läror...

Många vill inte konvertera för då blir det problem med familjen.
Men enl. en podkast som Omar Muhamed gjorde med en anna ex muslim så är det många som nu tar avstånd från islam.

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 10 jan 15:34

Märkligt när man tittar på resultatet av frågan så finns närmare 20 personer som tycker det är bra att en man kan ha fyra fruar men inte en kvinna. Är det "allas lika värde"? OBS ironi

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Onsdag 10 jan 15:39

Bajen666
"Vem fanken orkar med fyra fruar"
Lätt. Det är du som bestämmer och är de olydiga är det bara att spöa upp dem. Är du själv kanske lite klen av dig så tar du hjälp av söner, bröder, far och farbröder. Det är inom islam viktigt med sammanhållning mot det onda.

När det gäller att ha råd så finns där en poäng. De mindre bemedlade får genom livet vandra utan att någonsin se eller röra vid en kvinnokropp. Det leder till sexuell nöd och frustration som får sin lösning på annat sätt.

I Sverige har de råd. Från de otrogna skulle det vara givet. Böner skalla, bidrag åt alla(h)

 
Ingen bild

vmm

Onsdag 10 jan 16:10

Jag tycker ändå min fråga är relevant om Livs. För att få vara med i Livs måste man svära en trohetsförklaring till bland annat feminism. Du måste ha Livs värderingar för att vara medlem där. Finns det någon liten omöjlighet att vara muslim och vara medlem i Livs? Kommer Livs att utesluta alla muslimer på samma sätt som dom utesluter Sverigedemokrater?

 
Ingen bild

Pepparholm

Onsdag 10 jan 17:12

Det är glädjande att det finns några få socialdemokrater som vill och törs tala klartext. I dag Johan Westerholm på Ledarsidorna: ”Sluta ömka bovar och banditer”.
https://ledarsidorna.se/2018/01/sluta-omka-bovar-och-banditer/

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Onsdag 10 jan 17:44

Vid profetens skägg. "Om skägg vore tecken på lärdom
skulle en get vara professor."

 
Ingen bild

calle

Onsdag 10 jan 17:52

där jag bor är det många somalier som 1 fru och 3 "väninnor" när dom tar en cykeltur tror man det är et dagisförskolan som man möter, ca 20 barn på cyklar. sant!
undrar hur socialförvaltningens budget kommer se ut när dessa barn har 4 fruar och 40 barn i nästa generation!

 
Ingen bild

calle

Onsdag 10 jan 17:59

jag har faktiskt blivit erbjuden av en Somalisk över-iman med rött skägg att gifta mig med somalisk kvinna, dom tar hit en eller flera åt mig, jag svarade nej tack, och då fick jag onda ögat, och han gick! fast vi har hälsat då och då efteråt. men han ser inte glad ut längre , efter att nekat han vilja. undrar om somalier vill sprida ut sina nätverk över hela välden

 
Ingen bild

O´ Hyra

Onsdag 10 jan 18:15

De äro tusenden och åter tusenden.
Likt Egyptens gräshoppor skördar de allt som andra odlat

 
Ingen bild

Pepparholm

Onsdag 10 jan 18:21

Jag var slarvig om "bovar och banditer". Det var Johan Westerholm som publicerade. Men det var Ann Heberlein som skrev texten - som vanligt läsvärt och på pricken i samhällsdebatten. Äras den som äras bör!

 
Ingen bild

Observer

Onsdag 10 jan 19:25

Att de skall "Få" våra tjejer men inte vi deras är nog det enskilt största hindret för att de överhuvudtaget skall kunna assimileras med vårt samhälle. Ändrar de sig inte på den punkten kan de bara GLÖMMA att bli accepterade i vårt samhälle!

 
Ingen bild

calle

Onsdag 10 jan 21:12

observer. det kommer aldrig hända att araber och afrikaner kommer acceptera att Svenskar blir ihop med deras kvinnor. jag har slagit folje med arab och afrotjejer och det dyker upp araber som går nära bakom, med mord i blicken och bröder till afrotjejer har kommit fram och skäller ut tjejerna.

tror nog att svenske killen som blev knuffad i framför tunnelbanan , berodde på att han var ihop med en svensk tjej som så arabisk ut. gärningsmanen som själv var arab . gillade nog inte att en svensk fick en av hans tjejer.

det går inte att bo kvar i Sverige som etnisk Svensk.

 
Ingen bild

Joho

Onsdag 10 jan 23:27

De som röstat nej i denna fråga är säkert inavlade

 
Ingen bild

Lennart

Torsdag 11 jan 13:13

Men snälla Alfson, förstör inte mitt pensionärsliv nu med nya påfund!
Nu har jag konverterat till en ideologi som tillåter mig, en gammal man, att ha fyra fruar på svenska skattebetalares bekostnad i.o.m att jag har dom fördelade på egna boenden, s,k, ”EBO”. Fick efter krav via DO lägenheter längst upp av praktiska själ!
Den nyaste frun, en nioåring, måste formas enligt gamla vedertagna principer så jag har både mattpiskare och läderbälte där. Tyvärr är hon så ”liten” på det ställe jag vill använda så hon får växa till sig.... Städar bra men ingen vidare på matlagning. Gnäller om skola....
Tolvåringen, som var söderöver och blev ”omskuren” är nu nästan färdiglärd men tyvärr gravid. Suck!
Femtonåringen och hennes fyra barn, luktar friskt efter att ha vädrats på balkongen på åttonde våningen. Dessutom säger hon aldrig mer emot och stannar inomhus.
Tyvärr har vi ingen ”halal-frisörska” på orten så sjuttonåringen får nog bytas ut. Skall ta ut henne på balkongen, åttonde våning, och se om hon vill lära sig flyga.
Grannarna undrar om jag är sjuk eftersom jag har så gröna tänder men blev förstående när jag förklarade att det är ”kattens” fel! Med fyra fruar behövs stimulansia ibland!

Nu Alfson har jag en fråga till dig: Hur skall jag få folk från något som kallas ”Utbildningsförvaltningen”, som jag ibland tyvärr förväxlar med ”Socialförvaltningen”, att sluta springa här och fråga efter mina fruar? Har gett dom mitt bankkontonummer!
Nu skall jag gå ned till kaffeet och röka vattenpippa, förlåt pipa skall det vara. Om du svarar mellan 18.00 och 20.00 behöver jag inte anmäla dig för rasism. Fast lite extra pengar utöver dom som FN betalar för att jag skall bo i Sverige tas tacksamt emot.
Säger som mina fruar och de otrognas ”Ärkebiskop”, ”Allt är stort”!

 
Ingen bild

observatör

Torsdag 11 jan 22:43

Nuvarande bostadsministern Peter Eriksson (MP) sade inför valet 2010 att Sverige borde införa månggifte.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se